BMC Fourstroke LT

Přidat foto

BMC Fourstroke LT. Kolo o kterém se na webu moc nepíše, ve srovnáních nebývá a hledat o něm informace je dost složité. BMC na to pěkně sere – žádný manuál nebo bluepaper a marketing se asi rozhodl, že nejlíp se kolo prodá bez recenzí a testování.

Z výběru mne to k BMC nejvíc táhlo už někdy v prosinci, kdy sem tady otevřel „Downcountry Full“ vlákno, a přes oklikou Rockyho sem kruh uzavřel.

Pár postřehů, které sem časem vyzobal a zjistil:

  • GEO je zachovaná díky pozměněnému rocker linku na sedlové trubce spojující tlumič a zadní stavbu, nikoli díky kovovému kusu, co uchycuje tlumič pod horní rámovkou jak se občas někde píše – ten je u všech verzí stejný. Větší zdvihy tak neovlivují úhly – pouze se zvedne střed oproti Fourstroke
  • Fourstroke a Fourstroke LT mají identický rám včetně díry na lankový lockout k tlumiči (u LT verze je pouze nevyužitý)
  • Fourstroke 01 má kvalitnější/lehčí karbon oproti Fourstroke a Fourstroke LT – navíc je tam „výhoda“ integrovaného teleskopu RAD.
  • Lanka jsou vedena v šachtách, včetně teleskopu a dálkového lockoutu tlumiče
  • Doporučený sag je 30% – ale to se na webu BMC nikde dočíst nedá. Fakt dobrá práce s dokumentací BMC!
  • Maximální zasunutí teleskopy do rámu? Nedostupná informace :) Třeba vyzkoušet doma po koupi. Kolik to má sem časem napíšu. Naštěstí pro BMC je sedlová trubka na XC bajk celkem progresivních 460mm.

(vloženo 21.5.24)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Fugas
Fugas

22.5.24 17:47

Pěkné, Rocky nesedl?

Reagovat
J1RKA
J1RKA

21.5.24 13:47

super kolo, a jako majitel BMC Teamelite 02 X01 jsem mel dalsi v hledacku, ale nakonec to dopadlo jinak, tak at slouzi ku spokojenosti

Reagovat
MrtweyUbrus
MrtweyUbrus

21.5.24 13:44

Za mě je Rocky na pohled hezčí, funkčně nedokážu posoudit.

Reagovat
Lachtis
Lachtis

21.5.24 13:40

Moje srdcovka, jako spokojeny majitel ob generace Fourstroku bych nove LT vylozene snesl :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Meyer 4
Reyinstashot 68
Reyinstashot 10
antt 16
benobiker 15
Vicktorioo 27