Pyžamo

Přidat foto

Přezdívku dostalo kolo podle barvy, kterou žena s dětmi nazvala pyžamová. No klidně by mohla být fasáda i trochu zajímavější, ale v současné nabídce jiných značek a modelů se mi nic víc nelíbilo. Chtěl jsem nějakou pěknou barvu a to u gravelů není moc obvyklé. Za mě velká škoda.

Z leva

Z prava

Kokpit zatím standartní, jen snížen na minimum. Vyhnutí pák je na mě příliš, ale nepřišel jsem na to jestli se dá snížit. Při výběru kola jsem dal přednost standartním beranům s kulatým průřezem. Protože zřejmě přijde alespoň malá hrazda, která mi teď dost chybí.

Detail předního kola, kde je alespoň 1 nápis. V plánu jsou karbony, pravděpodobně s modrými decentními nápisy a černé pláště.

Detail středu s nápisy. Kolo jsem osadil lahví Fidlock s mag. zámky. Slibuji si od toho, že láhev nebude za měsíc dodřená, jak u košíku. Zatím spokojenost.

Sedlo je tvarově velmi pohodlné...

Šikmo ze zadu.

Protože mi v říjnu ukradli mé přechozí kolo Trek Boone, bylo nutné pořídit nový stroj na další sezóny. Sice jsem nouzově najel 3–4000 km na manželčině, ale bylo jasné, že na novou sezónu už to chce nový stroj. Nákup se povedl na konci ledna a tak nyní po 2 měsících má Crux skoro 3000 km. Čerstvě je vyměněný řetěz za osvědčený Sram XX1, zaříznutá vidlice a otočený představec. Chybí zkrátit hadice, ale to možná počká na elektrickou sadu, která by přes zimu měla nahradit současnou mechaniku Rival. I když teda musím uznat, že mechanický Rival neřadí zrovna špatně. Na systém řazení už jsem si celkem zvyknul. Jen když úplně netrefím délku zmáčknutí, tak je to takové o ničem. Velmi brzo bych chtěl vyměnit tovární kola za karbonové záplety, váhám však jestli do modra nebo něco jiného. Pláště Pathfinder velmi příjemně překvapily a proti Thunderu lépe drží. Nicméně poměr cena výkon asi rozhodne a po ojetí tam půjdou zase Thundera. Váha 9,1 kg jak je na fotkách jen bez láhve a předního světla.

Výběr kola byl docela dlouhý a zvažoval jsem Trek Domane, Canyon Grail2, Canyon Inflite, 3T Exploro (všechny jsem vyřadil kvůli průchodnosti plášťů. Hlavně to Exploro mě překvapilo, že při kolech 700 je plášť hodně blízko sedlové trubky), Decathlon RCX2, Scott Addict (v tuto chvíli nezajímavé barvy). Víceméně překvapivě mi vypadnuli z výběru gravelové modely, protože jsou většinou stavěny delší a nižší, a oba tyto rozdíly v geometrii jsou pro mě nevítané.

(vloženo 30.3.24)

detoxy
Ohodnoť bajk: (4.8  / 29 hlasujících)
Značka Specialized
Model Crux Comp
Modelový rok 2022
Velikost 56
Hmotnost 9,1
Rám Crux FACT 10r Carbon, Threaded BB, 12x142mm thru-axle, FM
Vidlice FACT Carbon, 12x100mm thru-axle, FM
Tlumič -
Kliky SRAM Rival 1x
Středové složení Sram GXP
Přesmykač -
Měnič SRAM Rival 1, long cage
Řazení SRAM Rival 1, hydraulic
Převodník 40T
Kazeta SunRace, 11-speed, 11-42t
Řetěz SRAM XX1
Brzda přední SRAM Rival
Brzda zadní SRAM Rival
Brzdové páky SRAM Rival 1, hydraulic
Ráfek přední DT Swiss G540 Disc
Ráfek zadní DT Swiss G540 Disc
Pedály Shimano XTR
Řídítka Spec. Adv. Gear, 118.9mm x 70mm x 12º flare, omotávka Supacaz Super Sticky Kush
Představec Specialized, 3D-forged alloy, 4-bolt, 7-degree rise
Sedlovka Roval Terra Carbon Seat Post, 20mm Offset, obj. 30mm
Sedlo Body Geometry Power Sport, steel rails
Pláště Pathfinder Pro 2BR, 700x38

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Michal1985
Michal1985

11.4.24 20:32

Pěkné, dnes jsem měl možnost vidět na živo a vypadá super, navíc jsme si pěkně pomohli od Olympie do Rajhradic, kde jsem odbočil jinam :-)

Reagovat
detoxy
detoxy

5.4.24 20:07

MichalOld: s tou barvou jsi to trefil. Docela mě to překvapilo. Samozřejmě na ni bordel vidět jde. Ale třeba není nutné při umytí vytírat do sucha. Máme tvrdou vodu,ale tady ty zaschlé kapky prostě nejsou vidět.

Reagovat
MichalOld
MichalOld

2.4.24 18:42

Moc pěkný kolo, včetně barvy. Myslím, že na ní ani nebude moc vidět bordel. Tohle sedlo mi taky 100 pro vyhovuje. Ať to jezdí.

Reagovat
Davit
Davit

2.4.24 13:22

zirecek: ano, bylo v základu v takové slevě. Kupoval jsem v listopadu z němec úplně to samý (taky jsem nechtěl černý) a stálo o 10k míň než sólo rámovka.

Dvoje slušný kola už mám, tyhle záplety půjdou na starý kolo na prodej, sada jde za levno do světa taky (mechanický sram nesnesu). A i s novou sadou jsem na tom líp, než kdybych kupoval vyšší model.

Ale samo je to i o tom, že mě to baví, no…

Reagovat
detoxy
detoxy

1.4.24 09:08

Kola s karbony a elektrickou sadou jsou + 50 tisíc, což je slušný budget na upg. Výhodou je, že tam budu mít věci na kterých mi záleží. Místo Rivalu Force, ale hlavně záplety s DT náboji, bez děr a s vlastním designem. Při nájezdu 13 tkm je pro mě důležitý hlavně rám, komponenty jsou spotřební zboží, které v lepším případě vyměním za život rámu jen 2×. Navíc komponenty co sundám brzy, naskládám na kolo pro syna. A tunit si kolo mě baví ????

Reagovat
zirecek
zirecek

1.4.24 07:49

Stále mi uniká nákup nového kola s tím, že do půl roku plánuji výměny výpletů s obutím a řazení mechanické za elektrické.

To kolo bylo v základu v takové slevě, že se to vyplatí brzy přestavět, než půl roku došetrit na vyšší model rovnou na karbonech a elektrice, což míst být ve finále ještě levnější?

Anebo na vyšších modelech nemají pěkné barvy?

Pyžamová barva je super oproti černošedým kolům.

Reagovat
detoxy
detoxy

31.3.24 11:40

Pikaču: Vozím velkou podsedlovku apidura, takže na sedlovce není místo. A toto umístění je funkční. Jen tedy musím udělat lepší podložku.

Singlespeed: páky rovně mi ergonomicky nevyhovovaly, dovnitř jsem je stočil úmyslně. Ale teď jak to dole trčí do boku a všude to zachytává a závazí mi taky vadí. Trochu podezřívám flare řidítek. Měl jsem před tím Force páky na rovných beranech a to bylo v pohodě.

vpa007: sedlo je ok. Nedostal jsem se s objektivem nad střed kola, tak to trochu zkresluje…

Zdeněk: díky. Mám to stejně. Černý, bílý a šedý kola mi přijdou strašně prvoplánové. Jako vůbec nemám nápady, ale je to gravel, tak to vlastně může být černé :)

Reagovat
zdenek
zdenek

31.3.24 08:26

Dobrá volba. :-)

Taky vybírám gravel a výběr mezi černou a šedou mě moc nebere.

Reagovat
vpa007
vpa007

30.3.24 21:19

Pecka! Barva vtipná, ale povedená. Jinak z fotek mi přijde, že máš lehce vyosený i sedlo, ale jasný, kulatým okem vidět rovinu je sci-fi ;)

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

30.3.24 20:35

Těla pák máš namontována nakřivo, stačí je pootočit směrem ven a nepřirozené vyhnutí se zredukuje na přirozené vyhnutí.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

30.3.24 20:33

Aduldinho
Aduldinho

30.3.24 20:01

Super, souhlasím s Pikačem, ale za kolo dávám jasně 5*! ;-)

Reagovat
Pikaču
Pikaču

30.3.24 19:48

To umisteni radaru je pikačovina.

:))))

Reagovat

Další galerie z kategorie

black85 0
Michal0412 0
thunderCZ 8
TrilO26 3
TJK 12
TJK 17