Peloton

Přidat foto

Peloton ve Strachotíně

(vloženo 24.2.24)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
TheJD
TheJD

1.3.24 16:19

Jestli se tam vyhnou dve auta, musi jit cyklisty po dvojickach predjet. Pokud nemas dost mista, abys dodrzel 1.5 m, nevidim to jako problem, pokud predjizdis rozumne. Ostatne jsou cesty, kde se auta nevyhnout (treba cyklostezky) a taky uz se mi stalo, ze me tam auto predjizdelo. Osobne nevidim rozdil v tom, kdyz je cesta o 0.6 m sirsi a cyklisti jedou po dvojickach, nebo o 0.6 m uzsi a jedou v rade za sebou. Odstup pri predjizdeni bude mit auto stejny.

Reagovat
J1RKA
J1RKA

1.3.24 12:25

no unas prave jezdi tydle bandy po silnicich co maji sotva 6m, jetam celkem malej provoz, a kdyz jede auto proti tak se sesikujou hezky pekne zasebe, ale pokud jedes za nima, tak proste ne, vem si kolik tedy zbyva mista < 2m auto + 1,5m odstup > a ten vpravo jede, kdyz blizko tak pul metru od krajnice, tak proste musis troubit :D

Reagovat
gerrard
gerrard

29.2.24 16:36

Tak jestli Vás jede 10 za sebou a ještě máte mezeru 3m, tak to radši potkám balík trénujících silničářů, protože je předjedu daleko snáz. Ale chápu, že to spousta lidi nedokáže pochopit.

Reagovat
miťo
miťo

27.2.24 16:17

Když bych srovnal počet šoférů kteří nedodrží 1,5m a počet cyklistů jedoucích vedle sebe, mají cyklisté početně mnohem lepší skóre.

Nicméně každý by měl začít u sebe.

Reagovat
J1RKA
J1RKA

27.2.24 12:58

nevim co resite, jezdime sice na MBT, tak tech presunu pravda na silnici neni moc, ale i tak dodrzujeme jizdu za sebou, a bylo preci vybojovano predjizdeni s 1,5m mezerou, ato cyklisti vyzaduji dodrzovat, na druhou stranu, soubezna jizda neni povolena, takze …

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

27.2.24 07:58

Baru, to mě vždycky dostanou, když z kráterů vytvoří obří boule :-( Takto to několik zim látovali od Šošůvky k Vysočanům, pak to s velkou slávou odfrézovali, položili novej koberec a do roka a do dne tam byly opět krátery? :-(

Reagovat
bara2
bara2

26.2.24 21:38

Adu, díry na silnici vyspravili, museli na tom makat o víkendu. Už to není na pád, ale pořád to dost drncá :-)

Reagovat
miťo
miťo

26.2.24 19:44

Janouchu nebudu se obhajovat, zeptej se lidí, co se mnou jezdí :-)

Reagovat
Janouch
Janouch

26.2.24 19:43

to mito přečti si to ještě jednou papoušku… asi jsem se u tebe trefil co ?

Reagovat
gerrard
gerrard

26.2.24 17:52

Vcera to byl na trase Brno pres Ochoz do krasu extrem. To se nedalo ani autem.

Reagovat
MilanT
MilanT

26.2.24 16:59

Aduldinho – takové díry mě iritují jenom v autě,na biku to je radost :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

26.2.24 14:23

Baru, ty sou! Takový díry mě iritujou i autem! :-(

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

26.2.24 14:22

@orm Opravdu jsem tam dříve jezdíval celkem v klidu, včera jsem měl fakt strach, navíc po tom štěrku to snad bylo i pohodlnější, akorát jsem to nejel celý, nějak mi ta cesta uhla a já musel zase chvíli po tej silnici :-( Možná je to i po tej srážce v Blansku u kruháče, sice se mi nic extra nestalo, jen jsem se krapet natloukl, ale nyní se i s radarem úplně necítím komfortně ve větším provozu :-(

Reagovat
bara2
bara2

26.2.24 08:32

Kožíšku, máš je mít ;-)

Reagovat
orm
orm

26.2.24 08:08

@Aduldinho: Pri tom takova krasna cesta na silnicku (Pokud myslime oba ten usek od klajdovky do Ochoza). Jeste pred rokem 2010 to nebylo tak hrozne a jezdit se tam dalo a to vse kvuli lidem, kteri se odstehuji za Brno do satelitu a pak otravuji lidem zivot autem v Brne.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

26.2.24 07:52

Včera jsem se raději uchýlil na silničce na tuto cestu viz přiložené foto, ta silnice směrem na Ochoz u Brna je fakt o hubu, každej tam jede jak blázen, krajnice rozm*daná, relativně úzká silnice a samá zatáčka, pak tě předjíždí relativně na těsno obří teréňák, z kterýho se po přidání plynu vyhrne ohromnej černej mrak, to bylo pošušňáníčko! :-(

Tímto se hlásím k slušným elastickým papouchům! :-)

Reagovat
miťo
miťo

25.2.24 21:17

Janouchu, kvůli některým elastickým papouškům zatracuješ plošně všechny elastické papoušky? Ale ale ale…

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

25.2.24 20:30

A víc fotek by pro nás náročnější nebyly?

Reagovat
Janouch
Janouch

25.2.24 20:00

podle stylu jízdy některých elastických papoušků jsou výtluky a střepy pravděpodobně úplně všude :(

Reagovat
miťo
miťo

25.2.24 17:13

Janouchu Janouchu, jestlipak jsi svojí neopatrnou jízdou v terénu neobnažil kořen nevinného stromu? Nebo nevyrušil chráněného opeřence při páření?

A teď vážně. Zanechme toho démonizování silničářů! Kolikrát musí jet dál od kraje z jednoduchých důvodů jako jsou výtkuky na cestě či střepy. Ty ale nejsou z auta vidět nó :-)))

Co se týče hovaďáckýho chování, žádná skupina obyvatel nijak nevyčnívá. Blby najdeš všude, od pěsích přes cyklisty až po motoristy všech kategorií.

Amen.

Reagovat
Janouch
Janouch

25.2.24 16:18

rozhodně víc než jiných cyklistů, který rádi ze silnice vypadnou do terénu…

myslím že u těch silničářů je asi nějaká deformace, když jezdí pořád jen po silnici. Asi mají pocit, že jedou rychle jako motorka :))) tak jedou vic od kraje chovaní některých je fakt nechutný a pak se můžeme divit, že jsou některý řidiči na cyklisty obecně ********

Reagovat
Jason Voorhees
Jason Voorhees

25.2.24 15:08

Báro, tesat do kamene. A zrovna tahle skupinka na fotce jede úplně nejlíp, líp by to snad ani nešlo. Vždyť jsou dlouhý jak krátkej bus. Na pohodu.

Reagovat
bara2
bara2

25.2.24 14:20

Ale no tak, Janouchu. Kolik takových silničářů za den, zvlášť v pracovní dny, potkáš? Aut kolem mě projedou za sobotní výlet do vzdálenější destinace stovky a fakt ještě pořád je menšina těch, co tě v nepřehledném místě nepředjíždí a tu chvíli jedou za mnou mou rychlostí. Zajímavé je, že čím menší provoz na té silnici je, tím spíš je to ojedinělé auto ohleduplnější, byť pravděpodobnost výskytu někoho v protisměru je menší.

Co se cyklistů týče, tak občas se ke mně na nějaké zastrčené asfaltové lesní cestě zezadu neslyšně přiřítí cyklista a snaží se kolem mě protáhnout, aniž by dal nějak na vědomí, že za mnou jede. Zvlášť zprava je takové předjetí nepříjemné. Já se v lese zas tak často do zrcátka nedívám a kde široko daleko jen srnky jsou, ani se striktně při pravém okraji uzoučké cesty nedržím a klidně si na každou stranu ten metr nechávám… Asi nemají na zvonek a jak makají, ani dech už nemají, aby se ozvali.

Reagovat
Janouch
Janouch

25.2.24 14:06

někteří silničáři ( myšleno cyklista na silničním kole) jsou opravdu hovada.. několikrát jsem by svědkem jízdy dvou takovejch mamlasů vedle sebe v cyklopruhu konkrétně v Praze. Dojel jsem je (celkem s vypětím mám fulla :)) a vůbec nechápali co dělají špatně… řidiči je neměli šanci předjet. Ta arogance z některých takto postižených -(silniční cyklista) jedinců přímo tryská…

Reagovat
bara2
bara2

25.2.24 13:33

Mně spíš udivuje výrok, že „nutí při předjetí motoristu zabrat prakticky celý protisměrný pruh vozovky“. To jako při předjíždění náklaďáku nebo širšího osobáku není nutné? Nebo s předjetím čeká, až dojedou na širší silnici? Vždyť ty cyklisty předjede za mnohem kratší dobu, než auto, které jede jen o pár km/h pomaleji…

Já u předjíždění cyklistů vidím/slyším zásadní problém v tom, že se nikomu nechce předělat nohu z jednoho pedálu na druhý, když se k nim zezadu blíží. A je lhostejno, kolik těch cyklistů tam zrovna je, řekla bych, že čím víc, tím spíš někdo i přibrzdí ;-) Často se s tím autem vrhnou vedle cyklisty, aniž vidí do protisměru (zatáčka, horizont), jen aby nemuseli přeřadit (?). Dnes už ale má většina aut automaty a s přeřazením by neměl být problém…

Reagovat
Jason Voorhees
Jason Voorhees

25.2.24 13:10

Lookas; děkuji a kvituji. Ale v těch tvejch „souvětích“ se fakt nedá poznat, co tím chtěl Mistr trenér říct, promiň.

Reagovat
Lookas
Lookas

25.2.24 12:44

Presne tak. Jsou i staty, ktere tu bezpecnost pochopily a jizda ve dvojici tam je povinna. Nejen to jsou ty spatne nastavene systemy o kterych jsem psal.

Tady to nevyresime, jen proste budme k sobe tolerantni. Zabloudil jsem na toto forum asi po 10 letech, kdyz jsem dostal info, ze jsme tu na fotce. Vzhledem k tomu, ze mam desitky tisic kilometru v mechanickem voze za skupinou cyklistu od uplne nejmensich deti az po zkusenosti, kdy jsem dvakrat ridil mechanicky vuz na Paris Roubaix, delal jsem uz asi dvacet skoleni pro Cesky svaz cyklistiky, jako jeden z reprezentacnich treneru objizdim se zavodniky nejvetsi zavody sveta a pres deset let jsem byl zodpovedny za sportovni centrum mladeze v Jihomoravskem kraji si myslim, ze mam jisty vhled do problematiky a k temto tematum mam co rict. Souhlasit se mnou nemusite, o tom je preci diskuze. Takze zase v klidu mizim a Jasonovi preji hezky den. Treba bude zitra lepe.

Reagovat
miťo
miťo

25.2.24 12:42

TheJD: díky za upřesnění, mně to říkala cyklistka, která žije ve Vídni.

Reagovat
TheJD
TheJD

25.2.24 12:29

Zrovna Rakousko bych nezminoval, protoze tam tohle implementovali pro sportovni jizdu naprosto nepouzitelne: jizda dvou cyklistu vedle sebe je povolena pouze tam, kde je omezeni rychlosti na 30 km/h.

Nicmene v jinych zemich je toto povolene normalne. Napriklad ve Spanelsku, Francii a dokonce i na Slovensku.

Reagovat
miťo
miťo

25.2.24 12:05

V Rakousku je prý povolena jízda dvou cyklistů vedle sebe, tak je můžem následovat, ne?

Lookas: máš to marný, tohle je totchwolant-fórum.

Reagovat
Jason Voorhees
Jason Voorhees

25.2.24 12:02

Ty vole, Lookas, nauč se prosím česky, než začneš rozdávat „moudra“. Tohle zní, jak kdybys měl místo mozku berany.

Reagovat
Lookas
Lookas

25.2.24 09:43

Super, tak se zastavte pozdravit. Pripoustim, ze i mezi nasimi cleny mohou byt arogantni cykliste, ale proste ja se zase zivim cyklistikou a tech zmrzacenych i mrtvych jsem uz kolem sebe videl dost a tak jednoznacne vyhrava bezpecnost. Takze se opet dostanem k tomu, ze je to pouze o lidech, bez ohledu na to, jaka je jejich profese? Ridic, sportovec, ucitel, delnik, prodavac….

Reagovat
Gru
Gru

25.2.24 09:05

Sám jsem cyklista ale taky se živím jako řidič a jsem káždý den na cestách. Jako nemám nic proti tomu když tak dojedu skupinku cyklistů, chodců a nebo traktor, nemám problém se i za nějakou takovou skupinkou táhnout delší dobu až do míst kdy jsem absolutně schopný a bezpečně je předjet s dostatečným odstupem. Ale jsou cyklisti kteří se snaží udělat vše proto abys byl schopný je bezpečně předjet a pak ti co si myslí něco o prdeli a teď jedeme my a ty si polib. Netvrdím že je to váš případ, jen to že doufám že jste ta první skupinka. Další věc je cyklostezka. Kde jedou dva tři cyklisti vedle sebe, vidí tě a uhnou ti předem a nebo až na zavolaní a nebo až začneš před nimi brzdit, zvonit můžeš jak chceš a je to marný. To samé chodcí co ani neví že se na cyklostezce chodí vlevo a ne v pravo a roztažení jako že tam cyklista nemá ani co dělat. Já teda chodím na kolo nejraději sám a nebo max. Ve 3. Skupinkovému ježdění se obloukem vyhýbám. Toto není mířeno proti vám ale jako všeobecné téma. OCA samozdřejmě znám potkáváme se často na MTB závodech.

Reagovat
Lookas
Lookas

25.2.24 09:00

Bezpecnost je argument, ktery u me stoji na prvnim miste. Teprve az pak mohu resit dalsi zalezitosti. Kazdy mame jinou zkusenost, takze to proste vidime jinak. A nikdo by nemel odsuzovat druheho, ze se chce chovat bezpecne. Bohuzel chybi osveta a nazory na bezpecnost se lisi. Takze se takhle chovam a ostatni to i s patricnym vysvetlenim ucim. Opet bohuzel, ze zijeme techto otazkach zaostale zemi a mnohe zakony a systemy sportu a jeho vnimani jsou velmi zaostale.

Reagovat
MilanT
MilanT

25.2.24 08:21

Melvin – tento argument chápu,ale nesouhlasím.Mě nedělá problém, když jsem za volantem, čekat tak dlouho dokud není možné bezpečné předjetí čehokoliv.

Ono to vadí asi i proto že 2 cyklisti vedle sebe nutí při předjetí motoristu zabrat prakticky celý protisměrný pruh vozovky aby byla bezpečná mezera mezi cyklisty a vozidlem.

No a pak už není sebemenší rezerva pro případnou komplikaci která může nastat ve vteřině.

Za mě je to prostě,(když se vyjádřím velmi mírně), naprosto zbytečné vystavování nebezpečí všech účastníků provozu.

Reagovat
Melvin
Melvin

25.2.24 08:09

MilanT: když jede víc cyklistu tak je lepší když jedou po dvojicích, jinak by byli roztahaní na velkou vzdálenost. Takže by to bylo ve finále ještě víc nebezpečnější. Jinak nechápu, že to motoristům tak vadí,. To nepotkávají na komunikacích traktory s vlečkami a jinou zemědělskou techniku? Kdy třeba jedou 2 š kombajny za sebou.

Reagovat
MilanT
MilanT

25.2.24 07:48

Tak nekonečné téma nevím,ale přesně tohle chování cyklistů nebo chodců mě dost drtí.

Asi už jsem hodně starý že nechápu co je dobrého či správného na ježdění vedle sebe na silnicích.Pochopím to třeba na lesních cestách,ale i tam je to o hubu před zatáčkou,hori­zontem apod.

Jezdím na kole docela dost,ale nikdy,kromě nějaké té polní cesty,by mě nenapadlo jezdit vedle sebe.Také toho dost najezdím v autě a jsem maximálně opatrný vůči chodcům či cyklistům,ale i oni musí myslet na své zdraví a na ostatní účastníky silničního provozu.A ještě – Lookas – tohle není o toleranci,ale o velkém nebezpečí že někdo může mít ve vteřině zničený život.

Jinak samozřejmě vyjížďce fandím a jistě jste si to užili.

Reagovat
Lookas
Lookas

25.2.24 07:38

Opet nekonecne tema ???? Jsem zodpovedny za tutu skupinu cyklistu a mohu vas ujistit, ze se chovame s maximalnim ohledem na bezpeci vsech ucastniku provozu na pozemnich komunikacich, byt to muze byt nekdy i v rozporu se zakonem o provozu na pozemnich komunikacich. I vase pouziti klaksonu je dopravnim prestupkem, ale vzhledem k tomu, ze byva pouzit v dostatecne vzdalenosti za skupinou a ma informativni charakter, tak vas za to nebudeme soudit (od toho je policie) a mavneme na vas jako podekovani za toleranci ???? Pokud se budete jakkoliv vztekat, opravdu nemuzeme za vas spatny den. S pozdravem Lukas PETR, Open Cycling Academy.

Reagovat
šlapatko
šlapatko

24.2.24 22:05

Gru: Ty seš zase aparát. Troubit jen tak pro upozornění:-) Blbci se najdou na obou stranách.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

24.2.24 21:23

Gru: Otázka na tělo. Predjedeš bezpečněji 10 m dlouhou skupinku cyklistů (dva, tři vedle sebe) nebo 50 m dlouhou skupinku (cyklisté za sebou)? Nápověda: v obou případech musíš přejet do protisměrného pru­hu.

Reagovat
Gru
Gru

24.2.24 19:47

Chtěl bych vidět když je zezadu dojede auto, zda se alespoň zařadí dle vyhlášky, kdy je povolena jízda cyklistů jen jednotlivě za sebou a nebo pokračují vesele dál. Na to jsem naprosto alergický a hlavně když zatrobíš abys je na to upozornil že to není naprosto super, ještě se začnou chovat někteří agresivně. Teď jedeme my a zbytek si může trhnout.

Reagovat
bara2
bara2

24.2.24 19:30

Toto byla druhá skupina, první mě míjela v Pouzdřanech, ale to jsem zrovna schovala foťák.

Reagovat
Lookas
Lookas

24.2.24 19:13

Diky za fotku. Open Cycling Academy na svihu :-) na startu nas bylo 27 ????????

Reagovat
miťo
miťo

24.2.24 18:59

Tak tahle skupinka dnes najela kilo. Strava to bonzla :D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

24.2.24 18:56

Co to bylo za akcičku? ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

easyrider 9
matbiker 18
romachain 4
vili 21
kOmE 7
Mr.Duck 7