Kapr

Přidat foto

Pod objímkou to nevypadá vůbec dobře :/

Debilní umístění reverb páčky

Dnešní první pocity po koupi „zajíce v pytli“ jsem nadšený. Dle studování geometrií jestli si dobře pamatuju mi to přišlo blízké SC Nomad což je můj sen, ale finančně si nejsem moralně tolik peněz odůvodnit :-) Kolo jsem kupoval za účelem parkového stroje aka „miniDH“ což věřím, že splní.

Při SAG Lyric 25% / Monarch 30% stoupá velice dobře až překvapivě, protože toho jsem se bál nejvíce, že nepojede a bude se zvedat. I při otevřeném tlumiči a tak velkém SAGu mi příjde prohup dost malý, ale kopců jsem dnes jel jen pár a v klidném tempu (7°C). Zítra je v plánu cosi pojezdit a cosi poskákat tak snad budu moudřejší. Mám v plánu změnit SAG na vidli 30% / tlumič 25%.

Rám vypadá mohutně a bytelně, E13 zadní nába má neskutečný zvuk, otázkou kolik toho spolu najezdíme než se rozsype dle negativních ohlasů na zahraničních fórech, první setkání s Reverbem – umístění páčky je nešťastné až nepoužitelné pro mě. Musím vyřešit samostatnou objímku na páčku umístěnou vlevo a na mačkání zespod. Tak jak je nyní vpravo nahoře je těžko dostupná palcem a několikrát jsem si akorát zařadil lehčí převod místo ovládání teleskopu. Chodí strašně pomalu, na to nejsem zvyklý a nemám na to čas :-D na ovládání je nějaká šipka s nápisem „speed“ ale nejde s tím točit.

Váha 14,3kg mi příjde dost na to, že rám má mít 2400g a nejsou tam dle mě žádné extra těžítka, ale detailně jsem váhy klik, řídítek atd nezkoumal.

každopádně zatím po 2h ježdění v lehkém terénu palec hore!

K fotkám – sedlo už mám nastavené jinak, ta žlutá barva je na každé fotce jiná, nejde to moc dobře zachytit, ale je moc hezká. Dopředu příjde blatníček Morsh Guard a nejspíše jiné tlustší gripy (tyto jsou nějaké tenké). Pokud by nebyl drahý ořech tak asi kazeta XT s 46z (rád bych vyzkoušel).

Nevíte zda by šel Lyric nějak jednoduše zvednout na 180mm? Na nohách to je vyznačené tak by to mohlo jít :-)

(vloženo 14.10.16)

X-biker X-biker
Ohodnoť bajk: (4.6  / 99 hlasujících)
Značka YT
Model Capra CF Comp
Modelový rok 2016
Velikost M
Hmotnost 14,3
Rám YT Capra carbon
Vidlice RockShox Lyrik RCT3 170mm
Tlumič RockShox Monarch Plus RC3 165mm
Hlavové složení ACROS AiX-326
Kliky RACE FACE Turbine
Středové složení RACE FACE PressFit 30 (73)
Přesmykač nikdy!
Měnič SRAM X1
Řazení SRAM X1
Převodník RACE FACE 32z
Kazeta SRAM XG 1150 10-42z
Řetěz SRAM PC1130
Náboj přední e*thirteen TRS+
Náboj zadní e*thirteen TRS+
Brzda přední SRAM Guide RS 200mm
Brzda zadní SRAM Guide RS 200mm
Brzdové páky SRAM Guide RS
Ráfek přední e*thirteen TRS+
Ráfek zadní e*thirteen TRS+
Pedály Spank Spike black
Řídítka RACE FACE Atlas 770mm
Představec RACE FACE Atlas 50mm
Sedlovka RockShox Reverb Stealth 150mm
Sedlo SDG Duster YT custom
Pláště Maxxis High Roller II 2,4" EXO

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
X-biker
X-biker

30.10.16 21:03

Asi ano, za 85tis v té výbavě až tak moc na výběr není. Chodí to super, jede se na tom super, skáče to super a v podstatě na tom není co měnit což většinou si vždy něco najdeš co musí okamžitě z kola pryč. Moc odježděné na tom nemám, spíš odskákáno za ty 3–4 víkendy. Kdybych jezdil spíše výlety a traily a minimum bikeparky tak být tebou vemu spíše nějakou 29" a klidně ti doporučím od Specialized Stumpjumper či Enduro klidně rok max 2 staré nebo model 2017 za 77tis https://www.specialized.com/…mp-29/115303 kde je slabší akorát vidle, ale vzhledem k tomu, že si asi jezdil horší komponenty bys s ní nemusel mít problém :-) má to agresivnější geometrii než dříve a myslím, že je to ideální trail bike co vydrží a nezklame ani na skokách. Stumpjumpera 29" jsem jezdil (ještě ho mám), nahradil jsem jej Enduro 29" který jsem jezdil dvě sezóny a je to nej bike co jsem kdy měl a k němu jsem si koupil na blbnutí v parkách a na lokálních skocích YT Capra na 27,5" které jsem chtěl pořádně otestovat (myslím rozměr kol jestli to má smysl :-D ).

Reagovat
bonis
bonis

30.10.16 19:35

Ahoj, zeptám se jednoduše, koupil by jsi ho znovu, když už máš trochu odježděno? Hodně o něm přemýšlím. Vzhledově je to přesně podle mého gusta.

Reagovat
X-biker
X-biker

20.10.16 10:14

No to je 3× progresivnější než většina kol což teď nevím zda je dobře nebo špatně :-D zvýším SAG na další ježdění na 35% a uvidíme jaké to bude :-)

Reagovat
logoman
logoman

19.10.16 21:09

Kapra je hodne progresivni, viz. tabulka.

Reagovat
assassin
assassin

18.10.16 15:17

x-biker: myslim bikeparky, skoky vs enduro. enduro se mi lip jezdi na vetsim kole (XL) a bikepark/skoky jdou urcite lip mensimu (26/L) – taky jsem si nakonec nechal oboje.

Reagovat
Kejmil
Kejmil

18.10.16 08:14

tu matici jsem kupoval z nějakeho eshopu v německu ne od YT.U nás jsem psal ofiko dovozci a říkal že mají obědnávku ale příjde až do měsíce tže asi už by mohla být i u nás.Asi jsem tehdy psal do zookee ale rukun do ohně za to nedam.Každopádně je náchylná na přetáhnutí, takže třeba být s tím opatrnej, prostě na ***** amickej styl.Na druhé kole mám SLX kliky, nějakej shimano střed a drží mi to snad 5let a ložiska jsou v poho a ani mi v tom nic nelupe.V těch RF se mi stává že občas mi v tom něco začne lupat a už fakt nevím co.Mám dotáhnuty převodník ke klice, ložiska fungujou, matice dotažená a občas mi to prostě začne v tom lupat.Za mě RF hezký, ale po funkční stránce prostě taky americký.ROzměr středu nevím jesli je atypcký, moc neřeším.Prostě jsem si vyměřil co chci a kolega mi udělal vymezovaci matici která podle mě funguje ok, snad to z dlouhodobeho hlediska nebude moc tlačit na ložisko, ale snažil jsem se ji vyměřit do šířky aby byla tak akorát po utažení.A tokeny jsou stejne jak do pike, jsem kamarádovi daroval jeden.Osobně mám jeden ve vidli a stačí. progrese při dorazzu je až až.

Reagovat
svářeč
svářeč

17.10.16 18:47

proto jsem to vše vztahoval na sebe…jak říkáš,každý jak chce:)

Reagovat
X-biker
X-biker

17.10.16 17:18

svářeč: 26 a 27,5 mi přijde hodně malý rozdíl, ale nechcu se tu dohadovat každý jezdi na čem chce a ja nejsem hater :-) mě to pořád připadá jako malý dětský bike :-D

Kejmil: tu matici si objednaval jakože náhradní díl RaceFace z Německa, u nás nešlo sehnat? Nebo je to z YT? Mají nějaký atypický rozměr středu? Moc se v tomhle nevyznam. Jestli už mám shánět dopředu ať mám doma náhradní ať nejsem v sezoně měsíc bez kola…

Assassin: na jaky typ ježdění? Enduro / bikeparky / skoky ?

Martiňos: pasujou tokeny z Pike? Neviš? Bych vyndal z kola co mám na prodej :-D má zkušenost s tokeny v Piku byla velice pozitivní po zlomenině klíční kosti, kdy jsem jen jezdil a chtěl mít co nejměkčí začátek díky zmenšení objemu vzduchu lze foukat nižší tlak zkoušel jsem 1–5 tokenu :-D ale pak když začneš zase JEZDIT si uvědomiš, že vidlice se stále noří. Pod brzdou, na odrazu, ve spurtu atd a přišlo mi to spíš horší než prospěšnější. Ale na to jsem přišel až jsem koupil Fox36 ta prostě tak maslova není. Každopádně na Lyric by to mohlo fungovat diky LSC, která by ten začátek mohla přitvrdit buď na stálo nebo v rychlém poladěni kolečkem před danou situací :-) nezbývá než vyzkoušet :-)

Reagovat
svářeč
svářeč

17.10.16 15:26

3×,sorač

Reagovat
svářeč
svářeč

17.10.16 15:25

Prostě já uznávám 26 a proto píšu ze pro mě tyhle velký kola nejsou. Kapisto? :-D

Reagovat
svářeč
svářeč

17.10.16 15:25

Prostě já uznávám 26 a proto píšu ze pro mě tyhle velký kola nejsou. Kapisto? :-D

Reagovat
svářeč
svářeč

17.10.16 15:24

Prostě já uznávám 26 a proto píšu ze pro mě tyhle velký kola nejsou. Kapisto? :-D

Reagovat
assassin
assassin

17.10.16 14:59

svarec: ja jsem nakej nechapavej :) , ze jsou 27,5 maly nebo velky kola na enduro?

martinos: no mam tenhle „cinch“ system ted na obou kolech a je fakt, ze kdyz jsem prehazoval kliky, asi jsem to pretahl a plast je prasklej v oblasti zahloubeni hlavy toho sroubku..ale drzi. bud zkusim objednat novej, nebo tu matku vysoustruzim duralovou+nakej kluznej krouzek, ptfe apod.

xbiker: na tenhle „typ jezdeni“ mi to prijde az skoro zbytecny, ale rozumim, sny se maji plnit :)

Reagovat
Kejmil
Kejmil

17.10.16 12:18

Martiňos:Tak já jsem po první zmrvené matici, obědnával náhradu, z německa, no humus.Ale už mám i vysoustružený mezi kus.A středové složení mi už jde taky do věčných lovišt, pomalu ale jistě ložiska odcházejí, ikdyž je mažu zevnitř vazelinou.Takže čeká mě asi v zimě výměna.Foto mezikusu přikládám, sedí jak prdel na hrnec, vnitřně vysoustruženo přesně na kliku bez vůle, takže jak odejde matice jde to tam.A co se týče tokenu tak mě stačí jeden, foukám snad na 50psi a dostal jsem to nadoraz zatím jen jednou jak bylo kolem nuly.Ale je pravda že žádné velké dropy nedávam.

Reagovat
Martiňos
Martiňos

17.10.16 10:52

Tokeny rozhodně doporučuju. Spousta lidí říkala, že je nepotřebují, pak si s tím pohrají a jsou rádi. Mám taky Lyrika a rozdíl mezi 1 tokenem a 3 co tam mám teď je dost propastný. Zdvih na 180 jednoduše neuděláš. De to, ale vyžaduje to investici absolutně neadekvátní tomu, že získáš 1cm zdvihu. Dej tokeny a zlepšíš progresivitu, nebudeš potřebovat měnit zdvih. Kolo super, jediná věc, co je tam podle mě na prd je středové složení.Tenhle systém s tou dotahovací plastovou matkou není nejlepší. Jednak se to jednou za čas polevuje, jednak plastovou matku dohahovat/utahovat, aby držela, mini šroubkem z kovu, neberu jako dobrej nápad, dřív nebo později se to podělá a pak bude nutný kousek plastu složitě shánět kdoví kde.

Reagovat
svářeč
svářeč

17.10.16 06:03

X-biker :jo

Reagovat
wilda81
wilda81

16.10.16 22:53

čum před sebe! :-)

Reagovat
X-biker
X-biker

16.10.16 22:43

Víkend za námi, capra něco málo najela a hodně toho naskákala, to vlhko není optimál, nevěřím adhezi, ale na suchu to bude paráda :-)

Reagovat
X-biker
X-biker

16.10.16 20:38

Po víkendu můžu říct, že jsem hodně spokojený. Jezdí se na tom hezky i to skákání bude příjemnější, jen to pružení je hodně progresivní s tím si musím ještě pohrát, Lyric je taky fajn ani tokeny nepotřebuje :-) Guide se snad rozbrzdí jinak ježíšek donese Sainty :-D

Svařeč: jaks to myslel tu velikost? Jako 650b?

Reagovat
assassin
assassin

16.10.16 20:19

Paradni stroj, kdyz jsem kupoval nomada par lidi me presvedcovalo na Kapru a i testy vesmes vyznivaji lip pro YT. Hlavne teda co se toho vice „ala DH“ jezdeni tyka.Rozhodne mezi nima svezenim nebude tak velkej rozdil jakej je v cenovce :(

Reagovat
svářeč
svářeč

16.10.16 20:09

páč " enduro " bajk v téhle velikosti je pro mě naprostý nesmysl.

Reagovat
suslos
suslos

16.10.16 20:04

@svářeč: proč by jsis to nikdy nepořídil?

@x-biker: super! ať to lítá :-)

Reagovat
svářeč
svářeč

16.10.16 18:46

pěkný to máš,ale osobně bych si to nikdy nepořídil.ať slouží:)

Reagovat
Kejmil
Kejmil

15.10.16 12:57

Zkoušel jsem ty HR předělat na bezduše a nedařilo se proto ta výměna, s dušema už odmítám jezdit… .Já jen píšu kolik to udělalo mi.Nevážil jsem pláště, ale tento rozdíl mi napsala váha po výměně.Max pár desítek g že jsem nevážil poprvé s umytým kolem. :D Jo jinač be ještě slušely rodla race face sixc, váhově asi moc nepomůže ale jak už karbec tak co nejvíc .

Reagovat
X-biker
X-biker

15.10.16 09:41

saintjv: já bych se nejspíše svézt mohl, ale už mám doma full stav a na účtu zero takže už nesednu ani v tramvaji na sedačku natož na kolo :-D prostě já už mám hotovo aspoň na nějaký čas.

Kejmil: 0,5kg? to by museli mít duše 2×300g což určitě nemají, mlíko taky něco váží. Leda by ten agressor byl lehčí. Ty HRII 2,4" jsou super pláště, jezdil jsem HRI už před x-lety na DH/FR kolech a měl jsem je vždycky rád, takže ty určitě zůstanou :-) matku na klice zkontroluju jakožto všechny šrouby na konci víkendu jak se to trochu projede po lese. Už se oblikám a jdu to pořádně testout, 10°C v 9h už jen tak nebude :-) dík

Reagovat
saintjv
saintjv

15.10.16 09:26

Jo na tom novym bych se chtel tay svezt ale ta barevna kombinace co se mi libi je pro me financne, jak to rict spravne a nenarsat se:), no lehce nedostupna:))

Reagovat
Kejmil
Kejmil

15.10.16 09:00

Hoj! Váhu ještě srazíš o něco dolů s bezdušema, aspoň mě to udělalo kolem 0,5 kg jak jsem tam šoupl Miniona a Aggresora v NoTubes.Ale je pravda že kaperek podle měřítek určitých lidí je těžítko.V beskydech fakt už mám něco odježděno a zatím páčky na pružení zatím jsem nepoužil v praxi ani jednou, jen zkusil jesli fungujou.Jinač fakt hezké koleso.Doporučil bych skontrolovat utahovací matku na levé klice, zda-li ji fakt máš utáhnutou a hlavně nepřervat,blbě se u nás shání :D.

Reagovat
X-biker
X-biker

15.10.16 08:16

Saintjv: tues je už čistě lanovkova záležitost tzn. minimální využití (měl jsem Demo 8 před dvěmi lety a po 3 měsících šlo z domu protože vyjelo 5×, ale kdyby tak nevaham a neresim nic jineho a koupim si ho zas! ).

Enduro 29" je fantastické kolo to bez debat a zůstane doma na ježdění a trailovani akorat mě teď sere, že sem prodal dva tydny zpět ty carbon roval sl kola teď by de na enduro hodily a už bych se o ně tolik nebál :-D btw: enduro 2017 bude asi extra třída!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

15.10.16 04:11

No každopádně mě sereš :-)

Reagovat
wilda81
wilda81

14.10.16 23:54

saintjv
saintjv

14.10.16 22:08

Mno hele na tvou vysku vubec nechapu ze jsi na endurko 29 lezl:) bez urazky. 29 enduro je zatim za me geometrie a uzitkem top. Ale ja mam 187. Svezl jsem se na 27,5 a proste neneasel jsem vcem by me 27 kolo posunulo. Uz mi na te 29 nevadi ani zavreny zatacky. Nevim no. Kolo mas pekny ale na zdi mas lepsi a misto Kapra bych asi poridil tues

Reagovat
Fran-tic
Fran-tic

14.10.16 20:37

na tu lokalitu trošku přehnané, ale luxusní :)

Reagovat
hctr
hctr

14.10.16 20:07

Tak v tydnu zajedem na dirty Rostik :D

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

14.10.16 18:34

a co by se dalo dat lehciho nez lyrik?

Reagovat
tonik666
tonik666

14.10.16 17:40

Vaha sedi, 2400g bude holy ram v S. M ram bude kit tak 2550g, osa, tlumic, objimka bude 550g navic, takze 3100g odhaduju komplet.

Rf budou tezka jen riditka, zbytek lehky nebo ok. Plaste a Lyrik a je to jasny:)

Reagovat
X-biker
X-biker

14.10.16 17:40

173cm, jsem na hraně velikostí, ale usoudil jsem, že M bude lepší, bál jsem se, že S bude moc malé. Pocitově mi to dnes přišlo OK. Snad jsem neudělal chybu to by mě sralo.

Toto bylo skladem a hlavně jsem nechtěl řešit nastavení Fox X2 a F36 HSC LSC atd. Nejsem schopný to naladit, vždy, když si myslím, že je to OK mě to někde pokope nebo zpomalí takže jdu jednoduchou cestou nafoukat co nejnižší tlak, aby to nechodilo na doraz a odskok dat na rychlo a tlumak sladit s vidlici co se rychlosti odskoku týče a jsem spokojený a zabere to chvíli a když jsem někde a je třeba to zpomalit je to otazka vteřin bez přemýšlení klik klik a jede se dál pohoda jazz.

Reagovat
day by day
day by day

14.10.16 17:38

Davam 5ku, skvely bike a pekna barevna kombinace, at slouzi.

Reagovat
vondrus
vondrus

14.10.16 17:37

praskne ti zadni stavba na floucku, nebo skakave FR lajne

Reagovat
Sp6rk0
Sp6rk0

14.10.16 17:31

Paradni stroj! Taky jsem se bal ze to nahoru nepojede, ale naopak jede to skvele a dolu labuzo. Jinak se divim, ze tu nikdo zatim nenapsal „praskne ti zadni stavba“ je to tu nejaka tradice :-)

Reagovat
Rudyshy
Rudyshy

14.10.16 17:26

btw kolik meris? od videni mam pocit ze si stejna zver jak ja (cili S) ;)

Reagovat
Rudyshy
Rudyshy

14.10.16 17:17

a nechtel jsi Pro or pro race? proc ta zmena?

Reagovat
Vencik
Vencik

14.10.16 16:22

šmarja, žádny sikofky. Aspon na jednu stranu to jit tocit musi, pokud ne neco mas spatne, nejspis to budeš mít zavzdušněný. Otočit to jde zlehka rukou.

Reagovat
Doktor-Prase
Doktor-Prase

14.10.16 16:14

Ovládání sedlovky si dej doleva dolu. Takhle to urveš až to dáš nařidítka.

E13 nába je už zrevidovaná – zkontroluj.

Váha odpovídá (mám AL na 1×10 a 14,8kg).

Reagovat
vpa007
vpa007

14.10.16 15:55

Krásnej rám, RF komponenty miluju.. zbytek neumím posoudit, ale i tak 5/5

Reagovat
X-biker
X-biker

14.10.16 15:42

Chomejs: ani jedno, tajná mini lokalita v Ostravě. Vše se kolem ničí a zaniká takže nebudu prozrazovat jinak nebude kde jezdit, STB je všude.

Reagovat
X-biker
X-biker

14.10.16 15:39

Rád ti příští rok na podzim poreferuju zdali a jaký je to rozdíl :-)

Už obrovský rozdíl je, že máš výše řídítka, výše sediš a máš větší obruče… Ale když si nejel ani jedno tak to je těžké, ale sám nevím jak velký to bude rozdíl celkově, ale těším se, baví mě to, žiju tím :-) lepší jak hospody :-D

Reagovat
pavlik6022
pavlik6022

14.10.16 15:37

velká paráda, ať slouží !

Reagovat
chomejs
chomejs

14.10.16 15:35

Máš to pěkné. Fotka č. 10 a 16 jsou z Běláku, nebo pod modrou pod Čavisovem?

Reagovat
Pedro404
Pedro404

14.10.16 15:02

To sem zvědavej, jak ti to na Capře pude, nechce se mi věřit, že by 650b byl proti 29 takovej rozdíl, ale nejel sem ani jedno:)

Reagovat
X-biker
X-biker

14.10.16 14:57

Pačka reverbu: zkusim prohodit objimky. Tim ovládáním speed na pačce nejde ani hnout/pootočit. Nějaký figl? Nebo zkusit lehce sikovky přes hadr?

Pedro404: je to jak říkáš. Chci se naučit skakat ostřeji nakopnute skoky (ala dirt) a step up(y) a tam mě 29" trochu limituje a podraží sebejistotu respektive vytváří nejistotu. A stejně jsem chtěl zkusit 650b ať už mám za sebou takřka vše a můžu si v hlavě udělat pořádek co a jak :-)

Logoman: SAG se uvidí dle toho jak budou cinkat dorazy to nesnáším a řídím se spíš dle toho.

Jeniiiik: tuším, že nebude ;-)

Add že to není parkovka – nejezdim DH lajny plné bordela kořenu a šutrů, ale flow a skakavé FR lajny a na to si myslím, že to bude perfektní.

Reagovat
Lenka.05
Lenka.05

14.10.16 14:38

No to teda smrdí novotou :) Krásné

Reagovat
gargamel
gargamel

14.10.16 14:26

Pravá horní páčka reverbu se dá použít jako levá dolní. To točítko speed zrychluje výsun. Pokud je páčka zavzdušněná výsun je pomalý a točítko moc nereaguje, jepotřeba odvzdušnit. Kolo moc pěkný.

Reagovat
logoman
logoman

14.10.16 14:11

Krasny, je to pry hoodne progresivni a spis se na tom vozi sag 30+

Ja bych radsi tohle nez nomada …

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

14.10.16 14:09

ty vole :-D vždyť to váží jak můj commencal v hlíně :-D ..teda ještě víc .. ale koukatelné to je :-)

Reagovat
jeniiiik
jeniiiik

14.10.16 14:03

Na jaře bude k prodeji, Rosťa už bere rezervace :-D

Reagovat
Pedro404
Pedro404

14.10.16 13:58

Je to pěkný, vo tom žádná, ale chápu správně, že máš spešlový Enduro a k tomu sis na ježdění v parku koupil todle?

Reagovat
jdp
jdp

14.10.16 13:54

kolo vypadá skvěle. Poměr cena / výkon výborný. Akorát jak píšeš kolo do parku.. tohle je spíš čistý enduro

Reagovat
Dejv0
Dejv0

14.10.16 13:50

Vypadá skvěle, jasných 5! :) K tomu reverbu, ovládání by mohlo jít prohodit s levou objímkou brzdy, tím ho dostaneš pod řidítka a pravou brzdu s řazením hodíš na objímku. Jen tuším, že by to tak mělo být, nic od sramu nemám (krom reverba) :)

Reagovat
vondrus
vondrus

14.10.16 13:46

na co samostatnou objimku ? staci prohodit na druhou stranu

Reagovat
vondrus
vondrus

14.10.16 13:43

sorry, ale capra proste parkovej stroj neni :)

Reagovat
H8me
H8me

14.10.16 13:31

me se to moc libi! Za 5*!!!

Reagovat

Další galerie z kategorie

Kody156 5
Marek 2 14
yaras 4
gek 36
Zin 2
Sinpa 5