Zwift/FulGaz/Kinomap/Rouvy a nebo jiná možnost ...?

728 nepřečtených
  • milan.v

    Je tu velké vlákno k Zwiftu, ale existují přece i další možnosti pro trénink/vyjížďky na trenažéru či válcích – co jste si oblíbili a proč?

    Koupil jsem Tacx Flux Smart 2900 a zatím jsem v rychlosti vyzkoušel Zwift a FulGaz, proto nechci nijak zásadněji hodnotit.

    FulGaz se mi líbí mnohem více živým podáním, člověk jede v reálném světě, Zwift je skoro jako hra, grafika, člověk může ale volit různé věci, možná i to smart nastavení je lepší jak u FulGazu. Toto ale nemám ještě dokonale projité a nechci to tu obšírněji rozebírat, pro rozbor Zwiftu je tu vlastní vlákno a rozumím fuknčnosti toho Zwiftu, je to zkrátka něco jiného než např. ten FulGaz.

    Co české Rouvy nebo Bkool Indoor? A nebo Kinomap Trainer, ten vypadá hodně dobře.

    V tomto směru jsem čistý nováček, budu rád, pokud se podělíte o své zkušenosti a také, abychom my začátečníci nemuseli kvůli vyzkoušení platit za každý program pár stovek na měsíc a třeba i zbytečně, že ano … :o)

    0 1
    • milan.v  

      To skoro vypadá, že všichni jezdí na Zwiftu, když se tu nikdo další nevyjadřuje …

      Tak se nebojte a podělte se o své zkušenosti … :o)

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

      Elite Quick-Motion válce Skladem 2 ks

      Elite Quick-Motion válce

      7 899 Kč MOC 11 299 Kč

      Tacx Antares válce Do 3 dní 1 kus

      Tacx Antares válce

      4 799 Kč MOC 4 949 Kč

    • rdx  

      Ja pred lety kupoval Tacx Vortex kvuli jejich realnym filmum. Mam neco kolem 8 tras. Bohuzel postupem casu si uz clovek pamatuje kde projede jake auto a neni to takova zabava, ale mallorku si projizdim i ted. Nevim jestli tacx vydava nejake dalsi, ale mel jich celkem hodne natocenych.

      Uz tenkrat jim Vortex fungoval jako smart k temto filmum. K jinym programum bohuzel pripojit nejde, tak jezdim pres wattak.

      0 0
      • McBlacky  

        tech videí je mrak a vyráběli to i výrobci mimo tacx. Tady na BF se dají videa koupit od uživatele Bestom.

        0 0
        • Delkim  

          btw i jako torrenty se občas objeví a dají stáhnout

          např.

          0 0
        • rdx  

          ted koukam, ze to stale doplnuji. tak to neco pres zimu zase testnu

          0 0
    • jonti  

      Mam taky Flux. Nemam zatim vyzkousene nic jine nez Zwift. Funguji ti ostatni aplikace taky jen pres Bluetooth primo do pocitace, nebo potrebujes ant+ stick?

      0 0
      • milan.v  

        Jedu přes iPad 9,7palců, zvažuji zrcadlit obraz na monitoru.

        Vyzkoušený mám jen právě Zwift a FulGaz, obojí je něco odlišného, nevadí mi jet sám a třeba s tím FulGazem koukat na okolí, jak to fičí kolem, jel jsem podél pobřeží v Melbourne :o) .

        Dneska otestuji Kinomap.

        0 0
    • Blunderbuss  

      Minulou indoor sezonu jsem zkoušel Rouvy (tj. přejmenovaný VirtualTraining) a TrainerRoad.

      Rouvy nabízí více možností. Má cosi jako „kariéru“, kde podle odjetých hodin a plnění úkolů postupuješ a dále máš na výběr jezdit intervalové tréninky (které si buď sám připravíš nebo si z množství hotových tréninků vybereš dle libost)i, z relativně dost virtuálních tras s/bez videa, virtuálních závodů a výzev ála Strava. Hotové tréninkové plány neobsahuje.

      TrainerRoad je naopak založen na výběru tréninkového plánu podle zaměření a časových možností, sestaveného z jednotlivých intervalových tréninků, které postupně plníš. Žádná videa reálných tras ani virtuální závody neobsahuje.

      Zwift zkusím letos.

      Používám jen „hloupý“ trenažer v kombinaci s iPadem přes BT.

      0 0
    • jannk  

      Ja jeste obcas jedu https://www.roadgrandtours.com (kdyz mi vyprsi Zwift). Jako dobry, proc ne. (jako beta to je zadarmo – aspon na jare bylo)

      0 0
    • mrozu  

      VirtualTraining, nyní Rouvy jsem zkoušel na jaře a připadal jsem si jako betatester, samej bug, ale zaplatit by chtěli. I kvalita těch videí tras byla hodně rozdílná. Ale pokud už to vyladili, bude to fajn a určitě to letošní zimu zase testnu. Na Zwiftu jsou hlavní plus hromadný tréninky a závody, jezdit tam jen tak není žádný terno.

      0 0
      • milan.v  

        Včera jsem se do nějakého závodu asi přimotal a byl to hukot… :-o

        0 0
      • milan.v  

        Zítra se chystám Rouvy testnout, pokud nebude počasí na pořádný venkovní výjezd :o)

        Vypadá to ale na celkem hodně povedený koncept, možná i můj zimní favorit.

        Musím se s tím ovšem pořádně seznámit, nejen na demu, ale hlavně při provozu. :o)

        0 0
    • myreczech  

      Hele celkem dobrá prdel je The Sufferfest

      https://thesufferfest.com/…/get-started

      je to zábavný…s real videama…tak trochu hard core zábava…:)

      Jedou se levely…splníš, a jdeš na další…ty průvodní texty jsou super…kdo dá všechny levely podle skutečnéno svého FTP tak je prostě magafrajer…:)

      https://thesufferfest.com/…ideo-library

      0 0
    • michal1968  

      Pánové, doplňující otázka.. S jakou operační paměti je potřeba na provoz některé z těchto aplikací?

      Stačí ipad s,, jen" 2g?

      Nejde mi snad ani tak o ty real videa,ale komunikaci vůbec s trenažérem..

      0 0
      • Blunderbuss  

        TrainerRoad a Rouvy jsem loni bez problémů provozoval na iPad Air.

        0 0
        • michal1968  

          Super.

          Chtěl jsem si to potvrdit..

          Android ve mě nevyvolává moc důvěry ani se 4g..

          Ale jablko je jiná liga

          0 0
      • Delkim  

        Na iPadech běhá ZWIFT v max rozlišení absolutně bez problémů, což se rozhodně nedá říct u notebooků co jsou staré 3 a více let (můj případ).

        0 0
    • milan.v  

      Tak jsem zaplatil na měsíc Zwift a Rouvy, přístí měsíc možná FulGaz.

      Rouvy to má pěkně blbě dělané, doporučují zaplatit přes web, vygeneruje se ti faktura (pozor, mají dokonce rozporuplné platební instrukce v aplikaci a na webu = 2 banky – Citibank + ČSOB), zaplatíš bankovním převodem a teď budu čekat, až to někdo spáruje …

      0 0
      • milan.v  

        Světe, div se, ale Rouvy mě pustilo i přes nepřiřazenou platbu do Premium části a tak jsem si dneska dal luxusní dvouhodinovku … :-D

        Rouvy krásně řídí odpor, jel jsem nějakou trasu v Rakousku okolo jezera se zajímavými stojkami, téměř 10%ní stoupání během trasy mi dala celkem zabrat … :o)

        Rouvy a FulGaz se zatím asi nejvíce blíží tomu, co bych od ježdění s Fluxem v garáži chtěl. Ten FulGaz je prakticky srovnatelný, co do vlastností, jen mi nepřišel tak „aktivní“ co do řízení odporu, to může ale být dané nastavením a teď už mě to do aplikace nepustí, když nemám zaplaceno. Tak uvidíme, jestli to příští měsíc risknu. :o)

        0 0
    • madik  

      Asi zkusim během týdne Sufferfest, jsou tam nějaká videa a docela by mě zajímalo jak vypadají. mají testovačku na 7dnů zdarma, tak proč ne. Všechno na Zwiftu je takové fádní a nudné, kromě závodů a rychlejších group rides, ale na to nemám zatím výkonost, tak se jich nezůčastnuji.

      0 0
      • jonti  

        Jakou potrebujes vykonnost na „rychlejsi“ group rides? Jsem zatim zadne nezkusil a uz mi skoncil trial. Ja tam hodinu udrzim prumer max 3,6W/kg, odhaduji.

        0 0
        • madik  

          2,5 a 3 W/kg jizdy. Ja si ted nameril 271W FTP na 20min testu, zadny zazrak. U tech rychlejsich jizd staci chvilka nepozornosti a uz je nechytnes. Momentalne nemam vykonost abych udrzel 250W na hodinu, aniz bych si nehrabnul. Ale urcite je planuju jezdit tak za mesic az se vice rozjezdim.

          0 0
          • Delkim  

            Aleši, pokud se chystá v tvém čase nějaká „rychlejší“ jízda tak vůbec není od věci, si prostě na tu jízdu ubrat kilogramy. To není závod, že by to bylo neetické.Spousta lidí to tak dělá, protože prostě v jejich možný časový prostor se nic vhodnějšího zrovna nejede. A i na rovinkách jde naprosto primárně o W/kg a ne o absolutní watty jako v reálném světě.

            Nacvakni si 70 kg a můžeš jet 2,5 úplně v pohodě.

            0 0
            • madik  

              Na rovince se opravdu nižší hmotnost tak moc projevuje? V těch podvečerních hodinách kdy většinou jezdím tam snad vždy je 2 W/kg GR, které mi vyhovují na takové ty lehčí „odpočinkové“ jíz­dy.

              No díky za tip s tou hmotností. Možná to někdy prubnu, ale zatím bych se do podobných akcí nepouštel pokud to nebude nezbytně nutné. Ty 2W/kg jsou pro mě kolem 180W-190W v průměru.

              Plánuji si dojezdit tréninky v Akademii a pak nějak na střídačku místo intervalového tréninku nasadit ty 2,5 W/kg jízdy a až je budu zvládat tak dám i nějaké závody nebo 3 W/kg a budu se držet zuby nechty!!

              0 0
              • Delkim  

                Nezkoušel jsem to nějak detailně, ale podle sledování W/kg během Group jízd mi to tak přijde. Očekávál bych u sebe ve většině případů výhodu, ale nikdy jsem to nezpozoroval.

                Podle mne je algoritmus nastavený natvrdo ve výpočtech na W/kg a celková hmotnost je jen nějaký nevýrazný koeficient např. z kopce.

                A ještě pozor, myslím že třeba WBR má u Group jízd napsáno např. 3 W/kg a v detailech se dočteš, že jde o odhadovaný výsledný průměr!!! A že třeba kopce jezdí 4 W/kg a pak z kopce zvolní.

                0 0
                • madik  

                  Ony stačí i ty krátké kopce v Londýně a Watopii a když lidí mají smart trenažéry, tak naroste odpor a letí se o 100W více. A pak když se člověk sotva drží, tak je to problém se udržet :))

                  0 0
                  • Delkim  

                    Smart trenažéry poznáš snadno i podle postav, kdo je má tak jde ze sedla :)

                    0 0
                • jonti  

                  Oni to berou tak, ze kdyz jsi tezsi, tak mas i sirsi ramena a celkove vetsi aero odpor. Co i v realite plati, pokud jezdis ve stejne pozici. A taky tam berou do vypoctu rychlosti i vysku, ale ne tak vyrazne jako hmotnost. A taky par wattu udela, ze ma nekdo na zwiftu lepsi ram a kola, pisou, ze Cervelo S4 a Zipp 808 na hodine ubere minutu.

                  0 0
                  • milan.v  

                    To je dost.

                    0 0
                    • Delkim  

                      Vzhledem k draftu a obecně výrazným výhodám jízdy v háku je tohle všechno skoro nepodstatný.

                      To je ve ZWIFTu naprosto zásadní, stejně jako v reálu.

                      0 0
                  • Delkim  

                    Ano, ta ramena i výška bohužel v reálu sakra moc platí a Delkima to na časovkách pěkně s.re :)))

                    0 0
        • Delkim  

          Je jich celá řada. Jsou 2 W/kg, 2.5 i 3 W/kg. Stačí si vybrat co ti zrovna sedí. A nebo obecně stačí chvilku „lelkovat“ a chytit se do háku nějaké větší skupinky a během pár vteřin vidíš jejich tempo.

          0 0
      • madik  

        Včera otestován sufferfest. Vybral jsem si první ostřejší video z 1 týdne Advanced training planu – Hell Hath No Fury. Přehlédl jsem, že se má jet s 90% intenzitou, takže to byl masakr. V polovině druhého 20min bloku jsem snižl ze 100% na 90% a po pár minutách ještě na 85%. Kdybych to odjel na 100% tak by to odpovídalo snad 96 TSS na 72 minutách včetně warmupu, několika Z1 recovery a cooldownu. No sileny :)

        Nicméně jsem se docela bavil, zajímavě a i zábavně dělané video ze sestřihů reálných závodů, v kterém se vypráví uričitý příběh. Byl jsem moc spokojen. Suffering like a champ!

        https://www.strava.com/…s/1222828286

        Asi to vidím tak, že se vykašlu pro ted na Zwift a asi bych zkusil dát 10 týdenní tréninkový plan na sufferfestu, to zabere asi 3 mesice. Omrknu asi většinu videí a měl bych se bavit. Jako bonus jsou tam i videa s Jógou pro protažení a zpevnění těla zakomponovaná do tréninkového plánu. Působí to na mě opravdu skvěle. Na to soustředěné tréninkové období to určitě bude mnohem lepší jak Zwift. Na ten se asi vrátim pak po tom tréninkovém plánu, abych zkusil závodění atak.

        0 0
        • myreczech  

          obojí má svoje kouzlo…Suffering je úžasně jednoduchej a zároveň promyšlenej nástroj…jak si to hezky protrpět…:)

          0 0
        • milan.v  

          Díky za info, až se mi vrátí ten můj trenažér, vyzkouším.

          0 0
    • doubleingram  

      Kolik tak stoji zimni jezdeni na trenazeru s podobnyma appkama?

      Smart trainer ta aspon 15k ne? A to okolo, predplatne atd?

      0 0
      • Delkim  

        Nejlevnější varianta tak 4 tisíce obyč trenažér co ZWIFT podporuje, k tomu čidlo kadence/rychlost, za 300 Kč USB ANT+ a pak ZWIFT 10 dolarů měsíčně.

        0 0
        • doubleingram  

          Ok, diky, jak „huntujou“ trenazery kolo, pokud vubec? Davate do toho svoje karbon biky?

          0 0
          • Delkim  

            Shane Miller na tohle téma natočil několik „reportáží“ a rozebíral to i s výrobci. Nic se těm kolům neděje.

            0 0
            • Kos_CZ  

              Já na to používám svého starého Favorita z roku 1985 – vyměněná přehazovačka, přesmykač za 105 Shimano + malinko roztažená zadní vidlice. Vcelku bez problémů (řazení není tak přesné jak na mém druhém kole (silnička) ale účel to plní. :)

              0 0
    • Delkim  

      Btw dneska jsem objevil jedno fakt moc pěkné Full HD video Mt. Ventoux, dá se takových videí najít nespočet, vynikající jako kulisa!

      Pustit si to do velké TV musí být pecka, já to šudlil na notebooku :)

      120 Minute Uphill Cycling Training Mont Ventoux France Full HD

      0 0
    • milan.v  

      Rouvy – přiřazení úhrady předplatného, pokud by to někoho zajímalo = v neděli odeslána platba se splatností v pondělí, platbu jsem urgoval ve středu na centrální email + přes nějaký formulář podpory, ve čtvrtek dopoledne přiřazeno.

      Doporučují platit přes web, tzn. převodem, ne přes Apple/Google, kdyby mi šlo o každý den, docela by mi to vadilo a také bych očekával automatický proces bez nutnosti cokoliv urgovat… Teď mám trenažér v reklamaci, takže to až takový stres není, ale stejně…

      0 0
      • madik  

        Já to nechápu, to nemají jako možnost platby karou? Proč jsi posílal bankovním převodem?

        0 0
      • Blunderbuss  

        Jejich způsob realizace předplatného mě loni také lehce vyvedl z míry. Původně jsem chtěl platit tak, jak doporučovali, tedy nikoliv přes iTunes, nýbrž přes jejich web portál. Jenomže jejich systém po provedení prvního kroku neumožňoval zaplatit předplatné na jeden měsíc. Musel bych zaplatit minimálně na půl roku a to se mi nechtělo. Platbu jsem tedy udělal měsíční přes iTunes a tak to nechal celou sezonu. Prémiové funkce (tzn. prémiová videa) jsem nijak nepostrádal. Jak s tím naložím letos si ještě rozmyslím, neboť při platbě přes iTunes od loňska poměrně výrazně zdražili. Loni cca 139,– Kč/měsíc vs. letos 209,– Kč/měsíc za Standard. To je dražší než Premium na měsíc (199,– Kč/ měsíc) přes web portál.

        0 0
    • milan.v  

      Další jízda na Rouvy – včera více než 50km v Austrálii, poprvé jsem si navolil virtuálního soupeře dle km/h.

      Přijde mi to jako super věc, člověka to motivuje, jako když jede s někým na Zwiftu a spolu soupeříme.

      Na závěr jízdy už jsem také přemýšlel o tom, že obdivuji všechny, kdo vydrží na trenažéru několik hodin, protože to už mě pak přestává bavit, aktuálně je na mě 50km tak akorát, uvidíme, jak s přibývající zimou, jestli nakonec někdy padne 100km … :o)

      0 0
      • Riman  

        Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na Rouvy a video z tras. Je nutné video nejdříve stáhnout do notebooku nebo je možné ho pouštět on-line. Když jsem si vybral trasu bez její předchozí instalace, tak jsem mohl jet jen podle mapy, zobrazovala se rychlost, kadence atd, ale video ne, tak nevím, zda-li je problém na mé straně či to je tak normalní.

        Děkuji za odpověď.

        0 0
        • milan.v  

          Zkusil jsem obě varianty, výsledek mi ovšem přijde stejný, je jedno, zdali video dopředu stáhnu, nebo ho streamuji při jízdě. Video se zobrazuje v záložce s videem hned vedle mapy, samo hned ne. Pokud na ni nepřekliknu, rozjedu se, tak pojedu jen po mapě.

          0 0
          • Riman  

            Díky moc za radu, zkusím to, zatím jsem jel pouze podle mapy a i tak to je výborné, alespoň si zajedu stoupání, kam bych se v životě se třemi malými dětmi nedostal.

            0 0
    • milan.v  

      Zkušebně jsem další období u Rouvy zaplatil ne podle jimi zaslaných emailových instrukcí při registraci (účet u ČSOB), ale na druhý účet u CITIbank, co je uvedený v aplikaci u profilu.

      Včera zaplaceno, dnes připsáno, takže násobně rychlejší, tedy jak to má být.

      0 0
    • demon2307  

      Mám vyzkoušeno vše co tu bylo popsáno. Takže na intervaly je MAXIMUM TRAINER na koukání po krajině je BIGRING VR a na hraní a jízdu v balíku ZWIFT.

      HOWK

      0 0
      • jannk  

        proc je MAXIMUM TRAINER na intervaly lepsi nez treba Zwift? (nezpochybnuji, jen me to zajima)

        0 0
      • Pajaa76  

        Škoda že ten BigRing VG nepodporuje BLE i když maj aplikaci i pro MAC. Teda zatím jsem to neinstaloval ale co jsem viděl popis tak to vypadá na komunikaci jedině přes ANT+

        0 0
      • jannk  

        zkousel jsem Maximum trainer, nase muj FC-E trenazer bez problemu … ale porad ukazuje 0W. HR monitor funguje ok. Tak nevim, pokracovani az mi skonci predplatne Zwiftu

        0 0
    • milan.v  

      Rouvy už druhým měsícem nejezdím, teď už jen Zwift, láká mě ale FulGaz, stále něco vylepšují, líbí se mi jejich rozhraní, to je super, o třídu, dvě lepší než Rouvy.

      0 0
      • bigmuflon  

        Díky za zajímavé diskuzní vlákno. Teď budu mluvit za firmu VirtualTraining, výrobce Rouvy. Určitě jsme si vědomi dřívějších problémů s platbou v CZK. Dlouho jsme CZK ani nepodporovali, jelikož hlavní trh je v USA a měli jsme komplikaci s platební bránou… Za to se omlouvám, v listopadu jsme problém definitivně vyřešili a snad vše jede jak má. Navíc platba v CZK je výrazně výhodnější.

        Máme plán vývoje na další 2 roky a určitě mohu slíbit výrazná vylepšení a nové vychytávky. Nicméně budu moc rád, pokud někdo přijde s nápady co zlepšit například v porovnání s FulGaz a Kinomap (což jsou naše primární konkurence). Tzv. proč raději @milan.v jezdí na FulGaz, co na Rouvy schází atd. Rád se odměním nějakým předplatným zdarma, pokud příspěvky budou konstruktivní:-) Díky

        0 0
        • Delkim  

          Doplním odkaz na článek na mtbs z ledna 2018, kdyby někdo nevěděl o co jde.

          https://mtbs.cz/…lnky-na-kolo

          0 0
        • Smazaný účet  

          Rouvy byla jedna z aplikací, které jsem zkoušel při vstupu do tréninkové virtuální reality a dle mého názoru se jedná o jednu z nejlepších aplikací, bohužel jí chybí, z mého pohledu jedna zásadní věc, export na Stravu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak, beru zpět to tvrzení o chybějící možnosti exportu aktivity na Stravu. V tréninkovém deníku na webu Rouvy jsem u detailu jednotlivých jízd našel možnost exportu fit souboru. Takže mám důvod znovu Rouvy pořádně vyzkoušet.

            0 0
            • 1james1  

              Nemusíš nic exportovat, ale stačí v nastavení propojit v Rouvy se Stravou a po ukončení jízdy se aktivita na server Stravy odešle.

              0 0
              • Smazaný účet  

                To jsem právě v nastavení nenašel, ani ve FAQ na jejich webu.

                0 0
              • Smazaný účet  

                To jsem právě v nastavení nenašel, ani ve FAQ na jejich webu.

                0 0
                • milan.v  

                  Přesně tak to je, automaticky, když máš propojené Rouvy se Stravou.

                  0 0
                • bigmuflon  

                  Na my.rouvy.com nebo v Rouvy appce → nastavení → cloud. Ta stačí propojit Stravu a všechny nové aktivity v Rouvy budou přímo posílány na Stravu. Koncem února bude již i podpora na Garmin Connect a pár dalších vylepšení kolem cloudu.

                  0 0
        • milan.v  

          Bezvadné, přímý impuls do vývoje :o) Něco dám tento týden dohromady, nemám teď moc času.

          0 0
        • Namtos  

          Tak to je fajn, že je zvýhodněná cena pro české uživatele, přeci jenom životní standart v česku je od USA poněkud jiný.

          Máte zpětnou vazbu z českého trhu – pokud by se nedávalo klasické kolo, ale statický (cenově dostupný) cykotrenažer, který pracuje třeba přes tablet s aplikací Insportline, Ketller, B-H fitnes, Housefit nebo jiný určený na český trh?

          0 0
        • jannk  

          Tak jsem zkusil Rouvy – a prekvapive zajimave! I kdyz se si to predplatil pres zimni dovolenou, takze mi free trial vicemene propadne, tak si ho asi predplatim. Nicmene zasadni problem: mam obraz na vzdalene televizi, a uprimne ta cisla, ktera jsou pro me dulezita a kvuli kterych to jezdim jsou zoufale necitelna. Mel jsem zakladni pozadi video (protoze se mi libi); ze jsem nevidel prumery, dejme tomu – ale i na okamzita cisla jsem se musel sakra soustredit a ostrit zrak (zpoceny jako prase). Navic mam 16:9 televizi a video bylo jen 4:3 (ok) … takze navic cast textu byla na cernem pozadi, cast na videu (jo, vsechno navic podlozene polopruhlednou bilou).

          Prosim zmente trochu UX, nevidel bych jako kopirovani Zwiftu, kdyby klicova cisla byla poradne zvyraznena. Aspon watty a tep. Nebo to umoznete jako volitelne, klidne editaci nejakeho textaku/css jen pro experty.

          0 1
          • bigmuflon  

            CSS pro exporty ne:-) Re-design rozložení tréninku je již v procesu. Nicméně u desktopu nám to přišlo čitelné celkem slušně. Co jsou pro vás důležité informace o co by mohlo být jen na vyžádání?

            0 0
            • jannk  

              Rozhodne power, kadenci a tepovku, proto se vubec doma jezdi :) Castecne i odjety cas.

              Vsechno ostatni uz jsou jen zajimavosti, ktere si ocima vyhledam kdyz mam volneji. Dobre je aktualni stoupani a cely profil dole, aspon vim, co me ceka.

              Naopak jsem vubec nedal ten zmateny graf vpravo – z toho za jizdy neprectu vubec nic.

              Ja to mam na 40" TV – nejak citelne to je, ale zoufale nevyrazne, vsechna cisla stejna – a kdyz zacinam kolabovat z unavy, tak pracne hledam co me zrovna zajima. Nemam zadny zachytny bod jako treba vyraznou barvu (ty male barevne drbky power/speed/ca­dence/hr moc nepomuzou) ktere bych se mohl zachytit. Klasicky UX test by u me odhalil, jak pokazde kmitam ocima po obrazovce a snazim se najit jak na tom prave jsem. Jo, asi bych se to naucil, ale to myslim neni ten spravny pristup.

              Nezkoumal jsem moznosti nastaveni – jel jsem default s videem na pozadi, to je pro me hlavni rozdil od Zwiftu (nerikam, ze je neco z toho lepsi nebo horsi, proste to jsou 2 odlisne pristupy)

              0 0
              • jonti  

                Máš tu televizi na 4k? U mě na full HD to mám docela velké a čitelné.

                0 0
                • jannk  

                  Ne, jen FHD. A ja nezpochybnuji citelnosti – kdyz mi prstem ukazes, co mam precist, tak to prectu. Zpochybnuji jednoduchou orientaci v uzivatelskem rozhrani.

                  0 0
        • jonti  

          Taky feedback, dnes jsem to poprvé vyzkoušel. Jako prvni jsem vyzkoušel Teton Pass, asi v třetině se začalo sekat video až úplně zastavilo. Internet mi fungoval dobře, v tom problém nebyl, možné nějaký krátkodobý výpadek, ale obvyklě s konektivitou ani na zwiftu problém nemám. Video se už neobnovilo, tu trasu jsem dojel, ale video se rozjelo až na další trase. Ta byla v HD, trochu se to sekalo, odhadem jsem měl několik snímků za sekundu. To je docela nepříjemné, rád bych si projel i trasy, na které nestíhá připojení, hodila by se možnost snížit kvalitu kvůli omezení sekání.

          Internet mám docela rychlý od UPC v Praze.

          Další problém bylo, že jsem si nastavil váhu, výšku a FTP přes web při už otevřené aplikaci Rouvy, a ta potom stejně ukazovalo default hodnoty, jako FTP 250W.

          Taky se nemůžu na stránách nijak dostat na český ceník ani českou jazykovou verzi, mám to celé anglicky, jen vlevo dole je česky Nápověda.

          0 0
          • bigmuflon  

            PC, iOS nebo Android? A internet přes WiFi?

            0 0
          • jonti  

            Další věc co mi chybí, je možnost jet trasy z nějakého bodu, když je něco hodně dlouhé a předtím jsem jel jen první polovinu, teď bych jel druhou.

            0 0
            • savrnako  

              Dobrý den,

              v tréninkovém módu taková možnost samozřejmě existuje. Na profilu trasy (spodní okraj obrazovky) stačí jen postunout avatar kamkoliv chcete. Přidávám i screenshot pro lepší porozumění.

              0 0
          • bigmuflon  

            Jinak ta čeština – v patičce na rouvy.com lze přepnout mezi jazyky. Již přihlášený musí pak do nastavení účtu a změnit si jazyk tam…

            0 0
        • fortus  

          Omlouvám se pokud to tady už někde je, ale nedá se to dohledat, mám s Rouvy problém že se mi bud vubec „nerozjede“ obraz(běží pouze stopka), nebo se to po chvíli jízdy sekne, nejvíc jsem dal 9 km. Zwift mi běží bez problémů. PC nemám nejnovější, ale funguje normálně. Díky za odpověď.

          0 0
          • Bogar  

            Když máš Zwift, proč jezdíš Rouvy??? :)

            0 0
          • rdx  

            Loni jsem jezdil Rouvy celkem intenzivne. Obcas se mi nejake video kouslo – obraz stal na miste, ale data to merilo dal (kdyz jsem prepnul obrazovku do mapy, tak i normalne jel puntik po mape)

            Neprisel jsem na to proc. Delalo to u vsech kombinaci offline stazene, online i premium online … pokazde na jinem miste, letos se vracim do Zwiftu

            0 0
            • Bogar  

              Dobře děláš.

              0 0
              • obda  

                Přijde na to. Zwift, pokud nechceš jezdit s ostatními, ale projíždět trasy (místo dívání se na film), není zas tak ideální.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Souběžně sRouvy jsem používal i BigRingVR a byl jsem spokojený. Jednoduché nastavení a videa docela OK.

                  0 0
            • jonti  

              Stejny problem, stalo se mi to nekolikrat, pro me duvod si Rouvy neplatit.

              0 0
        • Zonda  

          Ahoj, Rouvy mam chvilku a moc rad bych u nej zustal, ale pri jizde mi trenazer Kinetic Rock a Roll coctrol udela to ze pri 3 procentnim stoupani mi trenazer zacne brzdit asi skoro naplno, jinak receno mi na silnicce dojdou prevody… Nerealna cukava jizda mi opravdu nevyhovuje. Takze by se to chtelo podivat do nastaveni nebo mit moznost si na obrazovce snizit zatez.

          0 0
          • milan.v  

            Pokud si myslíš, že sem někdo z Rouvy chodí, tak ne, asi po těch podnětech od nás nabyli přesvědčení, že už všechno znají a mají… Tenkrát tu něco vyhlásili a ani nenašli slušnost to naplnit… Tím u mě skončili… :o/

            S tím sekáním nejsi sám, viz. níže…

            0 0
          • doubleingram  

            Mne to s Direto X chodi ok. Ale to ze na to kaslou mi taky vadi.

            0 0
            • milan.v  

              Všude teď hlásí, jak je zajímá český zákazník, že světových už mají dost, proto se také vrhli do sponzorování toho týmu, tak uvidíme…

              Kde jinde vzít kvalitní zpětnou vazbu než od lidí, kteří pravidelně jezdí a zajímají se o vývoj v tomto odvětví?

              Bylo krátkozraké to tu opustit, tolik zkušených lidí, kteří jezdí několik let jejich konkurenci, je samotné, různá zařízení a trenažéry v kombinaci s různými PC/systémy, atd., jen tak někde nenajdou…

              0 0
              • doubleingram  

                Neuděláš nic, Zwift je pro mě hnusný prostředí a Rouvy real trasy jsou super nápad, naštěstí mi to rel. funguje, jen video není úplně plynulé a občas nestíhá synchronizace obraz/jízda.

                0 0
                • Twitko  

                  doporucuju obcas se k tomu Zwiftu, byt na jednu jizdu, zkusmo vratit. Ja to mel tak ze s novym trenzerem jsem nainstaloval Zwift, pustil a byl v Londyne. Ve meste. Hnus fialovej. Vubec se mi to nelibilo, ale vubec .. motal jsem se po tech hnusnejch ulicich, vsude nejaci blbi fanousci mavali rukama jakoze fandi, davy cyklistu litaly tam a zpet a ja to asi po 20 minutach znechucene vypnul. Jeste se me zena ptala jaka. Rikam „hnusny, tohle fakt ne“. A nainstaloval Rouvy .. mne se ten jejich koncept rozsirene reality libi .. a docela mi fungoval …a par jizd na tom dal.

                  Pak jsem se jen na zkousku vratil ke Zwiftu .. a byl ve Watopii a najednou se mi to libilo. Byt to zni asi divne, zacal jsem se kochat okolim. Podotykam ze nejsem zadnej aktivni jezdec s ambicemi, zadny strukturovany treninky, trenazer mam spis pro to, abych se pres zimu jen nevalel na gauci. A od te doby na Zwift nedam dopustit .. nicmene Londyn se mi stale nelibi. Je to pro me snad nejmin oblibeny svet. Mozna tak ty kopce, ty jeste jakz takz, ale to mesto je hnusny furt.

                  Tak jen, ze kdyz to treba znova zkusis, sedne ti to vic nez predtim .. mozna. Navic kdyz ted Watopia je k dispozici porad. Uprimne ta nova cesta s dinosaury (byt to asi bude znit legracne) je pro me naprosto paradni. Super zabavne okoli, fakt hezky na pohled. Radost tam jezdit. Jen mi tam vadi ve vyhledu vsechny ty pitomy okna s metrikama a tabulkama :-)

                  0 0
                  • doubleingram  

                    Tak Londyn je otres, o tom zadna. Watopia taky celkem hnus, hrajou si na top platformu ale je to jak DOOM na 486.

                    0 0
                    • mrozu  

                      Zwift je hlavne o socialnim aspektu… vyzvy, spolecne zavody, treninky, vyjizdky. Pokud se nekdo chce kochat krajinou, pak samozrejme zvoli jinou platformu.

                      0 0
                • Pikaču  

                  Me zase rouvy prijde hnusny. Zwif je proste virtuální a nehraje si na realitu.

                  0 0
                  • milan.v  

                    Já myslím, že to je těžké srovnávat, oboje má něco do sebe, každopádně po poslední zkušenosti s Rouvy z toho virtuálního závodu v SBCR, kdy jim to vypadlo, v záběru byl hubující lesák s autem přes cestu, na rozcestí kameraman jede z jedné strany na druhou, atd., tak mi to přišlo spíše úsměvné než cokoliv jiného…

                    Jak říkám, oba koncepty jsou o něčem jiném, pokud budou oba fungovat dobře, aspoň si každý vybere to své…

                    0 0
                    • Pikaču  

                      Mně přijde ( možná se mýlím) že je zwift spíš pro honiče wattu, workoutu, zavodu, … a ostatni takove hobby relax zimni indoor pojezdeni.

                      Mně osobně grafika jako taková vůbec nezajímá dokud tam vidim watty, wkg, kadenci, HR…online odezvu ostatnich atd..

                      Ano, da se trenovat i bez virtualniho světu ale to zalezi na hlavě každého jedince.

                      0 0
                      • milan.v  

                        Bez té vizualizace na obrazovce by to opravdu bylo jako na těch válcích s čuměním do zdi před lety a odtud ta nenávist zaprděnců k trenažérovému ježdění… :o)

                        0 0
                        • doubleingram  

                          Asi tak.

                          0 0
                        • Raf  

                          S dálkovým ovládáním od televize / počítače na řídítkách, na tachometru naplánovaný trénink podle wattů / tepů, nechápu proč koukat na avatary… :D

                          0 0
                          • doubleingram  

                            Protože je to nuda ke skoku z okna po několika opakováních.

                            0 0
                            • Bogar  

                              A navíc tě ti „avatáři“ kolikrát donutí se zmáčknout víc než bys chtěl. Kadla kadla u TV mužeš dělat na rotopedu v posilce.

                              0 0
    • jannk  

      ad Rouvy: chapu spravne, pokud jezdim sam a porad na jednom kole/pocitaci, tak jediny rozdil mezi Standard a Premium je jenom par tras navic? (pokud to teda nekdo taky pouzivate)

      0 0
      • savrnako  

        Dobrý den,

        výhod prémiového předplatného je více.

        • Prémiové trasy (50 Full HD tras ze známých destinací)
        • ke svému účtu můžete připojit až dva další uživatele (tedy na jedno předplatné může například jezdit 3 členná rodina)
        • u desktop verze můžete na jeden počítač připojit až 5 trenažérů. tzn. můžete jet proti sobě s kamarády v jedné místnosti, aniž by to byl online race.
        • vlastníci pedálů s power meterem mohou analyzovat advanced pedal data (pedal balance atd.) během jízdy i posléze v detailu aktivity sekundu po sekundě.
        0 0
        • jannk  

          Dik, ale proto byla v moji otazce ta premisa „pokud jezdim sam a porad na jednom kole/pocitaci“ :)

          Krome premiovych tras teda vidim jeste tu online analyzu power dat … ale zrejme rozhodne odlisnost premiovych tras.

          0 0
          • savrnako  

            Moje chyba. :) Jestliže jezdíte sám a sám jezdit dále budete, výhody Prémiového předplatného jsou tedy ty, které píšete, tzn. trasy + analýza dat. Nicméně trasy jsou opravdu výborné kvality a jsou kompletně editovány naším týmem. Tedy stejně jako u certifikovaných tras je zaručeno, že jsou perfektně synchronizovány.

            0 0
            • mrozu  

              Výborné kvality jsou ty prémiové trasy nebo i standardní? Co jsem naposled zkoušel pár standardních tras v rámci zkušební verze (pravda, už je to nějaký pátek), tak mi jich polovina přišla spíše pro zlost. A když jsem se snažil něco navrhnout sám, editor tras byl zcela nepoužitelný.

              0 0
              • savrnako  

                Dobrý den, výborné kvality jsou trasy Prémiové a poté máme trasy certifikované (žlutý odznáček v pravém horním rohu), za tyto trasy ručíme, že by měly být plně zkontrolovány. Za ostatní trasy již neručíme, proces certifikace je poměrně složitý, tedy vybíráme jen trasy, které jsou k tomu opravdu vhodné.

                0 0
            • Smazaný účet  

              Vyzkoušel jsem si tedy první jízdu s Rouvy. Vše co se týká nastavení kola i grafika videa paráda, ovšem narazil jsem na problém, kdy mi na monitoru šíleně osciluje údaj o výkonu ve watech. Používám trenažér Kinetic Road Machine – T-2200 a do PC posílám jen údaje z tepáku a měřiče rychlosti a kadence. Tyto údaje se mi na monitoru zobrazují správně, respektive se mění plynule, kdežto údaj o watech skáče mezi 120 až 460 watty a mění se i několikrát za sekundu, výsledkem je, že se na monitor nedá prakticky dívat.

              0 0
              • Delkim  

                Ve Zwiftu i třeba v Edge je možnost zobrazení okamžitého výkonu a nebo 3s average, tohle by tvůj problém řešilo i u Rouvy, pokud tam ta možnost je.

                0 0
                • jonti  

                  Nejsem si jistý, z čeho Rouvy bere v případě hloupého trenažeru bez wattmetru informace o výkonu, ale když to je jen z rychlosti a zrychlení, tak by to mohlo být příliš citlivé. Ale to 3s average by to mohlo řešit, řeší to i venku na kole.

                  0 0
                  • Delkim  

                    Přesně tak. Výkon bude počítat z odporové křivky jež výrobce každého „hloupého“ trenažéru poskytuje. Zrovna u Kineticu Road Machine jsem to porovnával na ZWIFTU a tam se výkon podle té křivky dopočítával s přesností kolem 3% při nějakém stabilním výkonu, samozřejmě to nechytalo nějaké špičky a podobně. Porovnával jsem to s pedály i s G3.

                    Na moje TT tréninky by to bylo asbolutně dostatečné a velmi velmi přesné, sám jsem byl výsledkem překvapený!

                    0 0
                    • jonti  

                      Není u většiny fluid trenažerů problém s nestálým odporem, že po zahřátí má olej menší viskozitu a teda při stejné rychlosti o něco menší odpor? Potom by to úplně spolehlivé nebylo.

                      0 0
                      • Delkim  

                        U většiny je, ale ne u Kineticu :) Ten používá teplotně stálý silikon. I proto jsem do něj před rokem a půl šel.

                        0 0
              • savrnako  

                Dobrý den,

                tento problém může způsobovat více věcí. Kontaktujte prosím naší zákaznickou podporu na support@rouvy.com a kolegové s Vámi budou tento problém co nejrychleji řešit a určitě společně najdete, kde je zakopaný pes. :)

                0 0
    • jannk  

      jeste jeden postreh k Rouvy: kdyz dojedu a chci si pridat extra par km, tak musim slezt z kola a kliknout na „pokracovat“ (nebo co to tam bylo) … jelikoz z kola na ntb nedosahnu (uz jsem si ho jednou shodil na zem, takze ho mam bezpecne daleko), tak by se mi libilo, kdyby pokracovani ve slapani bylo automaticke pokracovani. Nebo zakladni ovladani z mobilu … ale jasne, tohle je problem moji konkretni konfigurace.

      0 0
      • Riman  

        Postřeh k Rouvy. S manželkou máme Rouvy předplacené od listopadu minulého roku, jezdíme na Tacx Neo a velká spokojenost, vyzkoušíme si trasy a kopce, kam bychom se nedostali. Co se týká kvality tras, tak to je samozřejmě rozdílné, někdy je problém se synchronizací i u premiových tras, ale to bych tak neřešil, horší je, když někdo poskytne trasu do Rouvy a nedá si s ní moc práce, pak se objevují skoky jako stoupání 20 procent a okamžitě sjezd –5 procent a trenažer na to okamžitě reaguje. Také bych se přimlouval k některým zlepšením Rouvy, obrovsky by mi vyhovovalo plánování tras, že bych po dojetí jednoho kopce okamžitě začal další, takto musím slezt s kola, mokrou rukou hledat na notebooku co se ne vždy podaří. S připojením jsme problémy neměli, ani s kvalitou videa, a to používáme notebook r roku 2009, jednou se mi sekl obraz, ale to bych připočetl provádění aktualizace na pozadí. Celkově jsme s Rouvy spokojeni, a zatím to vypadá, že ho budeme používat i nadále.

        0 0
        • savrnako  

          Dobrý den,

          děkujeme za zpětnou vazbu a chválu. S kvalitou tras je to samozřejmě rozdílné. Jelikož jsme otevřená platforma, trasu může nahrát opravdu každý. Pravidelně všechny nové trasy procházíme, ty procházejí selekcí a vhodné trasy poté certifikujeme, tzn. že tyto trasy jsou námi editované a doporučené k jízdě (trasy označené zlatým odznáčkem v pravém horním rohu). Již nyní plánujeme novinky na sezónu 18/19 a bohužel se nedá vyhovět všem požadavkům, ale určitě se všem návrhům podrobně věnujeme.

          Přeji spoustu najetých km k Vaší spokojenosti.

          Ondřej, Rouvy Team

          0 0
          • Riman  

            Dobrý den, děkuji za Vaši reakci. Chápu, že jste otevřená platforma, že může nahrát trasu opravdu každý (a někdy to jsou „skvosty“, co tam lidé nahrají, ale to spíše souvisí s jejich soudností), a je to tak dobře. Chtěl jsem se ještě zeptat, zda-li byste nemohli dát nějaké doporučení jak vytvářet vlastní trasy či videa, jaká je tak optimální rychlost pohybu vozidla při snímání a také, jak správně vyhladit trasu, aby byla slušně jezditelná. Zkoušel jsem nahrát vlastní trasu ze Stravy, bohužel to bylo hodně zubaté a nejezditelné. Díky a budu se těšit na nová, snad vylepšení, ne jako Microsoft a Skype.

            0 0
            • savrnako  

              Dobrý den,

              za málo.:) Momentálně pracujeme i na zlepšení vytváření vlastních tras, aby bylo daleko více „user friendly“. V současné podobě doporučujeme toto:

              Kamera: Garmin Virb (ta výhoda, že je integrována GPS); GoPro 3+ a výše (kromě 5 je tedy potřeba ještě externí GPS)

              Rychlost vozidla by měla být víceméně úměrná tomu, jak rychle se v daném místě pohybuje cyklista → doporučujeme rychlost cca 30 km/h.

              Sami víme, že práce v editoru není jednoduchá, nicméně po nějaké době si to člověk dokáže zautomatizovat. Nyní by mělo fungovat v jisté méře už automatické vyhlazování přes náš algoritmus, poté je možné v editoru vyhladit trasu ručně. Když budete mít ohledně editoru jakékoliv dotazy, neváhejte kontaktovat naší zákaznickou podporu na info@rouvy.com.

              0 0
              • Riman  

                Moje další zkušenost z Rouvy. Minulý rok jsem nepodloženě provedl aktualizaci firmware na Tacx Neo Smart. Po aktualizaci došlo ke zvětšení odporu s tím, že jsem musel používat o jeden nižší převod, než před tím, dále hodně nereálné chování trenažeru, například mám rychlost 28km/hod, trochu uberu tlak na pedál a okamžitě klesnutí rychosti na 20km/hod, při sjezdu z kopce při rychosti 50km/hod na najetí do protikopce okamžité snížení rychlosti bez ohledu, aniž by se vzala do uvahy setrvačnost. Nové AR trasy, používám standartní rozhraní, neboť můj starší notebook tyto trasy s novým rozhraním nerozchodí, navíc grafika mi příjde daleko nepřehlednější. Dále, AR trasy se vyznačují velkými změnami gradientu, moc mi nevyhovují, také často nesedí synchronizace mezi mapou a trasou. Nedávno jsem vyzkoušel BigRing, kde jse sice méně tras, ale celkově jsou daleko více propracované a chování trenažeru je mnohem realističtější, zatím obě aplikace kombinujeme, ale možná se přikloníme s manželkou k BigRingu.

                0 0
    • Vyvy86  

      Zdravím mám dotaz přemýšlím o koupi trenažéru kinetic a nevím jak velký je rozdíl mezi road Machine a rock and roll obojí bych rád ve verzi smart a propojení s nějakou aplikaci děkuji za jakoukoliv radu

      0 0
    • savrnako  

      Dobrý den,

      rádi vás přivítáme v našem oficiálním Rouvy klubu na Stravě: https://www.strava.com/clubs/rouvy

      Postupně budeme do diskuzí v klubu přidávat informaci o online závodech, novinkách atd.

      Ondřej, Rouvy Team

      0 0
    • jannk  

      ad premium rouvy: ja mam trochu problem s premiovymi trasami. Ne vzdy mam uplne idealni pripojeni k internetu, zejmena k veceru, kdy nejcasteji jezdim. Plus v te dobe zbytek rodiny jede v youtube – dalsi konflikt o kapacitu linky. A prave premiove trasy nejdou stahnout predem .. takze se jim zacinam vyhybat (a potazmo nemam chut si premium platit). Chapu, ze nechteji videa jen tak dat k dispozici ostatnim, ale libila by se mi aspon vetsi/konfigu­rovatelna cache, abych si je mohl stahnout do nejakeho neverejneho bufferu a potom mi to jelo ok.

      0 0
    • milan.v  

      Teď jsem něco málo najezdil na FulGazu, budu proto hodnotit tak trochu ve vazbě Rouvy x FulGaz, něco se Zwiftem.

      Co má FulGaz hezky a nekomplikovaně udělané, je rozložení všech různých veličin a čísel do dolního čermého řádku pod širokoúhlý obraz, nahoře je profil trasy s posunem dle odjeté vzdálenosti.

      Co bych z toho pro Rouvy využil, je kombinace ujetá vzdálenost/zbý­vající vzdálenost, to mi přijde ideální.

      FulGaz má ta čísla zbytečně malá, mají to nedotažené, i ten font není ideální, Rouvy tak akorát.

      U Rouvy vidím problém v tom zobrazení v levém sloupci, dokážu si představit, že by některé údaje byly fixně dané – ujetá vzdálenost/zbý­vající vzdálenost, ujetý čas, aktuální výkon/průměrný výkon na jízdu, aktuální rychlost/průměrná rychlost a další by byly na uživateli, jestli je tam chce zobrazit (možná na jiném místě, např. napravo) – aktuální srdeční tep/průměrný srdeční tep, aktuální kadence/průměrná kadence, celkové spálené kalorie, …

      Myslím si totiž, že čím více lidé jezdí, tím méně sledují veličiny typu aktuální rychlost, kadence, někdo ani už nesleduje ten tep, jezdí podle powermeteru a pokud by šlo vybrat, co si člověk chce nechat zobrazit a co ne, bylo by to uživatelsky přívětivější a mohlo by to být i o kousek větší písmo/font, protože by vznikl prostor.

      Neškodilo by u Rouvy lépe vyřešit ukazatel blížícího se terénního zlomu, třeba Zwift to má velmi jednoduše, zase, kdyby to šlo nastavit, jestli to tam chci mít nebo ne, někdo by to klidně vypl, protože to tam mít nechce.

      Zwift má všechno velmi jednoduše nahoře uprostřed, na stranách další údaje, minimapy, event. seznamy všeho možného, možná by nebylo od věci zrovna nad tímto rozložením popřemýšlet pro Rouvy, alespoň částečně.

      Musím u Rouvy pochválit tu aplikaci pro Windows, přijde mi totiž o dost lépe vyřešená, naprogramovaná než pro iOS na iPadu, tam má velký rest i ten FulGaz, který je jako aplikace mimo vlastní ježdění takový polotovar, v tom je Rouvy o kus vpřed, jen tak dál.

      Ještě určitě něco napíšu, zdá se, že budu muset trenažér využívat déle, než jsem myslel, počasí je proti … :o)

      0 0
      • savrnako  

        Dobrý den,

        děkujeme za feedback. Ohledně volitelnosti a umístění veličin (metriků) jsme nedávno vedli diskuzi ve stejném duchu, jak uvádíte. Tedy některé budou volitelné, některé se zobrazí jen na vyžádání. Tedy práce na tomto vylepšení už je v procesu :). Budeme se těšit na další dojmy.

        Ondřej, Rouvy Team

        0 0
    • jannk  

      V rouvy asi nejde vyexportovat fit/tcx aktivity primo z programu? Mi se uz nejakou dobu synchronizuje dnesni jizda … a porad se ji to nedari, pricemz internet je ok a i jinak rouvy zda se funguje ok…

      0 0
      • savrnako  

        Zdravím,

        ano fit/tcx soubory lze opravdu vyexportovat jen z webu. Včera večer jsme měli bohužel výpadek serveru, nicméně vše už by mělo být vyřešené a aktivity nahrané.

        Ondřej, Rouvy Team

        0 0
    • gregorus  

      Také jsem zkusil Rouvy. Zatím jenom na měsíc a dojmy smíšené. Připadá mi, ze mobilni ios je zatím v nějaké beta verzi, navigace v menu dost kostrbata, info grafika hodne základní s minimem informací o trase v hlavni obrazovce. Z iphonu se mi nepodařilo koupit premium předplatné, takze zkouším zakladni a popravdě nula premiérových tras za cenu 200kc za mesic mi nepřipadá jako moc dobrá nabidka. Z ostatních kolisava kvalita obrazu, některé natacene z auta a proto trhane v kopcích a hodne tras velmi krátkých. Ale daji se najit i pekne trasy. Celkově Rouvy fajn pro zpestření, ale s nepremiovym účtem mi to moc smysl nedává.

      0 0
      • savrnako  

        Dobrý den,

        děkujeme za feedback, samozřejmě na iphonu jsme limitování i možnostmi zařízení, ale uvítáme jakékoliv návrhy na zlepšení. Jestliže hledáte kvalitně zpracované trasy, doporučuji vybírat z tras certifikovaných (označené zlatým odznáčkem), ty jsou prověřené naším týmem.

        Určitě vyzkoušejte i jiné možnosti Appky (workouty, video-workouty atd.) Stále pracujeme na nových věcech pro letošní rok a zpříjemnění uživateslkého prostředí.

        Ondřej, Rouvy Team

        0 0
    • milan.v  

      Rouvy se pustilo do přímé konkurence Zwiftu s virtuální realitou.

      Škoda, že tu sice občas reagovali, ale nejsou schopni alespoň těm několika lidem zde, co Rouvy používali či používají a navíc jim dávají cenné podněty a zpětnou vazbu, nabídnout to beta testování … :o/

      Požádal jsem o to, protože mi chodí informační emaily a tam jsem se o tom dočetl, doteď nic, bez reakce …

      Ten přístup mi přijde takový zvláštní, ač proklamují tisíckrát onuceho díky, lidé jim tu dávají impulzy a podněty pro zlepšení, něco proklamují, nic, nothing, nada …

      0 0
      • tomsam  

        Take jsem přešel ze Zwiftu na Rouvy, snad to do podzima daj na produkci. Libi se mi na Rouvy ty realne trasy + appku mam na tabletu a zrcadlim na TV bez potreby PC.

        0 0
      • demon2307  

        Jestli tohle dotáhnou, tak se rád posunu z REGIONAL CLASS do dalšího levlu:))))) Zatím Zwift. Přeci jen správná loktovačka při jízdě v balíku je k nezaplacení:))))

        0 0
    • milan.v  

      Tak FulGaz právě vylezl s novou verzí 2.9 , změnili rozhraní (a to moc povedeně) a doplnili další funkcionality (jde nastavit dokonce i vítr)…

      Škoda jen, že zatím nemají aplikaci na PC do Windows/OSX a dle nějakých vyjádření, co jsem četl, tak to ani v nejbližší době nechystají, takže tím pro mě vypadávají ze hry.

      0 0
    • Twitko  

      Public Beta od Rouvy (s augmented reality) by mela byt ode dneska volne pristupna .. viz jejich blog. Koukal jsem zatim jen ta Ytb videa kde prezentuji nove veci a vypada to teda hodne dobre …

      https://blog.rouvy.com/…-public-beta

      0 0
      • milan.v  

        Volně přístupná jako k testování, což nabízeli dříve, ale bez odezvy, jak už jsem tu psal…

        Asi spíše v rámci placeného členství, ne?

        0 0
        • Twitko  

          uprimne receno nevim presne … Kickr mam teprve na ceste :-) takze to nemam na cem vyzkouset.. ale podle textu (viz odkaz) to na me dela dojem, ze je to dostupne pro vsechny kdo maji (nejaky ??) ucet …

          --- z textu na jejich blogu/webu ---

          1. Download the app of your platform choice (for the best experience, we still recommend Windows) on rouvy.com.
          2. Launch the app and Create an account (if you don’t have one). Otherwise, just update your last installed Rouvy version. Login (and connect the trainer if needed).
          3. Click “Augmented Routes” in the main menu on the left (you are there!). Click on the route you would like to ride (make sure to download the route before training for the best experience).

          0 0
          • milan.v  

            No slibovali testovací otevřenou Betu, která byla pro pár vyvolených, teď to zpřístupnili všem v ostré verzi přímo, také teď čekám, nemohu vyzkoušet…

            0 0
      • milan.v  

        Tak co, už jste někdo testoval tu Augmented Reality, jaké to je?

        0 0
        • jannk  

          Ale jo, jako dobry. Asi to bude uzitecnejsi, kdyz si jako virtualniho partnera svuj drivejsi vykon – ted jsem jel s nekym, komu jsem moc brzo ujel. Docela realisticke umisteni na ceste i pohyby … ale ja nejsem moc smeroplatny, po par minutach na trenazeru, zejmena okolo FTP se na displej nezaujate nevydrzim divat

          0 0
          • milan.v  

            Takže tam jde dát i vlastní výkon jako soupeř?

            Ty jo, to se mi začíná líbit…

            0 0
            • jannk  

              ja doufam, ze jo – zatim jsem u zadne AR trati nemel zadny svuj vykon, takze jsem vybiral mezi cizimi, ale podle me se tam musi objevit i moje drivejsi vykony. Predplatim na mesic a porad vyzkousim

              0 0
              • Twitko  

                *…Virtual Partners – 3 in the Win app, only 1 in iPad/Android apps. You can add any previous record listed in the results as your Virtual Partner, and that rider/result will be instantly reproduced/replayed on the course…

                *

                podle popisu by to melo jit s jakymkoliv predchozim vysledkem (i cizim, chapu-li to dobre) …

                0 0
                • tomsam  

                  Ano, otestovano, je tomu tak. K virtuálním partnerům tomu ještě míchá i „spolujedoucí kolegy“.

                  0 0
          • Twitko  

            ona tam ma byt (teoreticky, bo prakticky jsem to jeste nezkousel) nejaka moznost nastaveni „obtiznosti“ .. neco jako koeficient, kterym se tvuj vykon prevadi na rychlost jizdy … ma to umoznit slabsim jezdcum aby jeli se skupinou vyrazne lepsich .. a melo by to fungovat i naopak (pokud tedy mas zajem, aby tvoje tempo stihal nekdo koho ani neznas, tak si to proste ztizis – anebo on ulehci). Videl jsem to v nejake ytb prezetaci ..

            Pochopitelne tohle je mozno nastavit jen pro beznou jizdu – ne pro zavod :-)

            0 0
        • Karlos14  

          Už jsem zkoušel a je to super. Obraz už se konečně netrhá a hned to vypadá přirozeněji. Za mě největší vylepšení.

          Zobrazení ostatních cyklistů na trati vypadá celkem reálně a hned má člověk motivaci do toho dupat. Potkal jsem při tréninku na trati kromě tří online cyklistů s nickem spoustu dalších virtuálních bez označení. Neví někdo co je to zač?

          Taky jsem nezjistil jak zobrazit výsledkovou listinu (můj čas v porovnání s ostatními)

          0 0
          • Karlos14  

            Tak už vím. Jedná se pouze o roboty (ghosts) pro zpestření. Reální lidé mají nad sebou zobrazený výkon v % FTP.

            0 0
    • Namtos  

      Rouvy má kromě nové virtuální reality i novou tvář v týmu. Do testování a prezentace produktu se zapojila Tereza Huříková.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • jannk  

      jde v rouvy nejak nastavit, aby se mi z jizdy automaticky poslal nejaky screenshot na stravu? zcela iracionalne se mi tohle na zwiftu libi :)

      (nebo aby se proste nejak automaticky udelal obrazek, ktery bych potom na stravu mohl nahrat)

      0 0
    • jannk  

      AR v rouvy jako fakt dobry … jenom ta cislicka na displeji jsou moc mala, kdyz fakt jedu, tak mam casem problem je rychle precist (na 32" TV pred sebou)

      0 0
      • milan.v  

        Se musím podívat, jak předělali obrazovku, ostatně to jsem jim radil už hodně měsíců zpátky, v tom byli o dost pozadu oproti jiným aplikacím…

        Slibovali, že když jim dáme podněty, nezapomenou na nás, zapomněli…

        0 0
        • jannk  

          rozlozeni na obrazovce vypada ok (tj nic me tam nezarazilo), barvy taky ok … ale zjevne preferovali video, coz vypada dobre na screenshotech pro ukazku, ale zpoceny za jizdy je proste ctu spatne

          0 0
          • distance  

            Nejsi sám, taky se mi to písmo zdá moc malý a blbě se mi to sleduje a to mám na 43" televizi (uznávám, jsem slepejš).

            0 0
            • jannk  

              Jim taky napiš, snad to umožní zvětšit; teď s tím nic dělat nejde

              0 0
    • jannk  

      Muzu si v rouvy sam nadefinovat workout (jako na zwiftu) a muzu ho potom jet na pozadi s nejakym videem (idealne aby rychlost porad odpovidala profilu a wattum)? dik

      0 0
      • distance  

        Podle https://rouvy.com/en/workouts by to jít mělo („Rouvy enables you to synchronize any video content with a workout.“).

        0 0
        • milan.v  

          Mělo by to jít, nevyužívám to ale, takže to nemám vyzkoušené.

          Jejich support zde působil, už asi pro ně nejsme až tak zajímavá skupina, každopádně během jednoho dne odpoví na dotazy na jejich webu, zkušenost mého kamaráda.

          0 0
          • jannk  

            Jo, odpovi, ale je to obvykle klise typu copy/paste z jejich faq, moc nepremysli na co se to lidi vlastne ptaji. pripadne odpovi stylen „dobry napad, predam nasim vyvojarum“ :)

            Ja to spise zkusim az budu mit vecer cas, uz jsem prisel na to ze workout jde propojit s videem, ale jenom s videem, tj aktualne neverim, ze rychlost posunu videa bude nejak odpovidat terenu a wattum + zrejme se jizda ani nespoji s zadnou gpx stopou (coz je zajimave jenom pro stravu, tj nijak zasadni)

            0 0
    • Orfi  

      Nevite jestli na Rouvy bude fungovat jakekoliv USB Bluetooth V4.0 nebo musi byt to co nabizeji v jejich obchode .

      0 0
      • jannk  

        mi s nejakymi BT klici funguje a s jednim ne. U ruznych zarizeni musi ruzne povolit/zakazat jejich vlastni BT ovladac

        0 0
    • milan.v  

      Tak je čas na další hodnocení aplikací, tentokrát Bkool, který jsem testoval minulý rok a díky tomu mi poslali do emailu „návratový kód na 1 měsíc“, abych je zase otestoval a začal jim platit.

      Hned na začátku měla aplikace problém s nalezením mého nového trenažéru Elite Drivo II, našla jen Drivo (předchozí generaci), bez možnosti dohledat ručně, takže jsem spároval jako Drivo, když to jinak nešlo.

      Nevím, na kolik se od sebe přesně obě generace liší, ale asi o dost, protože to dle mého má natolik odlišnou odporovou křivku, že se na tom nedalo jezdit – někdy jsem musel pod kopcem přeřadit na to nejlehčí, co jsem mohl, jindy to reagovalo se zpožděním až několika sekund, takže se to stalo pro můj trenažér naprosto nevhodnou aplikací, nevím, jak s jinými trenažéry.

      Co je zajímavé, tak je virtuální ježdění naplánovaných závodů tak trochu jinak, než např. v Rouvy.

      Tady jste jen tečka na čáře trasy a vidíte ostatní (tečky), jak jedou. Přidat se můžete i v průběhu odstartovaného podniku, přidá vás to buď na začátek nebo za posledního závodníka dle výběru. Je pravda, že těch lidí současně jedoucích jsou spíše jednotky, nikdy to nebylo více.

      Můj masochismus jsem vyzkoušel třikrát, odjel asi dvacet km, pak už jsem neměl nervy být testerem něčeho, co není doladěné.

      Ovládání je také na houby, jednoduše nenaleznete svou historii ježdění, jak byste čekali z jiných aplikací, to samé na webu, když se nalogujete do svého účtu, nikde hned na první dobrou nic, nikde není v menu kolonka, nikde není vidět suma naježděného. To samé, co se týče exportu na Stravu, zaklikl jsem, přiřadil přihlašovací údaje, autorizoval, ale nikdy nic neodeslalo… Takže dnes šla z NB pryč, i když mám za sebou asi jen týden mého ježdění zadarmo. Škoda, na první pohled to vypadalo celkem zajímavě…

      Palec dolů, nepořizovat…

      0 0
    • Twitko  

      pred chvili jsem nasel zminku o novem programu CVRcade (neco ala Zwift) … malinko vice informaci zde https://www.bicycling.com/…cling-zwift/

      na jejich strankach je registrace k bete s tim, ze snad od 1.prosince by mela byt k dispozici … https://www.cvrcade.com . Registraci jsem provedl tak uvidime co z toho vyleze :-)))

      0 0
    • Ondrej1.1  

      Rozhodl jsem se tuto zimu vyzkoušet virtuální trénink, mám trochu neobvykou sestavu, hloupý trenažer TACX Bluematic, wattmetr Powertap P1 a tepák a požadavek je, aby to běželo na tabletu, pokud možno Android.

      První jsem vyzkoušel TACX, můj tablet je podporován, bezva. V hrubých rysech to fungovalo, bezvadně to motivovalo, ale je vidět, že Zwift pro Android je zatím velmi syrová beta.

      Uvažoval jsem i o koupi iPadu, ale na základě tohoto vlákna jsem zkusil Rouvy a bomba. Senzory bez výpadků, obraz úplně hladký, AR zajímavá a jako bonus tam je výjezd na Zhůří. Proti Zwiftu chybí ten sociální rozměr a davy spolujezdců. Za sebe zůstávám asi tuto zimu na Rouvy, třeba Zwift s Androidem pohne.

      0 0
    • capo  

      Tak jsem si včera zkušebně nainstaloval Rouvy a stáhl trasu která se mi líbila – Crocetta d'Orero – via Sant'Olcese.

      Musím říct že je hrozně vtipný jak se ten cyklista-kameraman asi 3× předjížděl s dědkem na e-bike. Jak šlapeš a vidíš to tak nevědomě zrychlíš, ale tím jen zrychlíš celý video a dědka nedojedeš :))

      0 0
      • Twitko  

        jo tahle vlastnost natacenych videi je typicka – nekdy zabavna vic nekdy min, podle toho … ja si pamatuju stary video Milan-SanRemo od Tacxu kde projizdis mestem … a uz vis .. bacha, ted zprava vyjede debil v aute .. malem tu sunda .. za chvili pujde pres cestu babka s nakupem atd .. pak te predjede kdosi na kole a i kdyby ses po** tak ho nedozenes … a to porad dokola :-)

        .. tyhlety marny boje s dedkem na mopedu docela resi ty Augmented Reality videa – tam, pokud jsem si vsiml, dokazali eliminovat maximum natocenych prvku, ktere takto koliduji s tvoji jizdou .. a ostatni postavy/jezdci se do te realne sceny generuji jako grafika .. tedy odpovidaji tomu jak rychle jedes ty/oni atd … to je zajimavy a docela verny … doporucuji si nejake to AR vyzkouset .. maji jich tam zatim par, ale neco se vybrat da …

        0 0
      • Smazaný účet  

        V BigRingVR mi zase na Col d’Azet (East Side) vběhlo do cesty stádo krav.

        0 0
    • Raf  

      v emailu mi přistál kod na 2 měsíce Kinomapu, jestli má někdo zájem – DSQE4VMZ

      0 0
      • Dáňa69  

        Ještě se zeptám, používám Rouvy a je mi jasný, že každý kolo má jiné převody a kde já na horským už rychleji jet nemohu, tak na silničce pokračují v přeřazení na těžší zatez. Mám Kinetic a tam čím více slapů, tím se odpor zvětšuje a ještě se dá koupit větší zátěžové kolo. Lze nějak nastavit, aby se to projevilo i v té aplikaci? Jde mi o to, že jiný prostě šlapou a načítá se jim to, mě se to načítá ale stále stejně i když dupu a ten odpor bych měl mít údajně větší než ostatní. Není totiž možný , že na 12km do kopce to zajedu za 1h 25min a nějaký týpek za 25min :D

        0 0
    • Dáňa69  

      mam dotazek, nevite jaky je rozdil u Rouvy standard a premium? nikde jsem to nenasel. Dekuji

      0 0
    • Orfi  

      Na Rouvy me vadi ze nejde na mesic zaplatit kartou.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jak to, že ne? Včera jsem platil měsíční premium Visa kartou přes jejich web.

        0 0
        • Orfi  

          Tak uz mi to jde taky chyba byla v automaticky prekladu Chrome .Kdyz jsem zakazal preklad tak to jde .

          0 0
          • Smazaný účet  

            Proč překlad? Já vidím webové stránky Rouvy normálně v češtině.

            0 0
            • Orfi  

              Protoze to to Chrome dela automaticky.

              0 0
              • jonti  

                To nedela Chrome ale jejich stranky automaticky a ne moc chytre zobrazuji jazykovou verzi podle nastaveni browseru/pocitace.

                0 0
    • milan.v  

      Má někdo něco nového, co stojí za vyzkoušení, příp. nějakou krátkou recenzi pro nás ostatní?!?

      0 0
    • JiMikl  

      Zdarec.

      Pořídil jsem si TACX Neo Smart, zasadil do něj bajk, chvilku jsem jezdil s TRIAL Rouvy a uhnal jsem si zápal plic.

      Teď už dobírám snad poslední antibiotika, zkouším se pomalu rozjíždět, mám už na Rouvy zaplacený premko na rok a nacvakal jsem si i vlastní trasu, kterou jezdím přes léto. Trasu mám bez videa, protože jsem se doposud spoléhal na tvrzení helpdesku, že když je přístupné StreetView, budou se zobrazovat právě obrázky ze streetview.

      Jenže se mi to zatím nepodařilo zprovoznit. I když už jsem trasu exportoval do toho jejich cloudu, vždycky když si ji chci projet, koukám jen na mapu shora a červenou tečku, jak se sune po červené čáře.

      Nevíte někdo, jak zařídit, abych při projíždění vlastní trasy mohl koukat alespoň na StreetView ? Na beton tam StreetView je, protože testovací průjezd ve Virtual Route Editoru to přes StreetView promítne.

      Díky za jakoukoliv radu.

      JiMi

      0 0
      • JiMikl  

        To jsem fakt jedinej exot, co by chtěl jezdit se StreetView ?

        No nic, budu to muset zkusit po páté na Rouvy podpoře.

        0 0
        • Bogar  

          Zkus a pak vyzkoušej Zwift!

          0 0
        • marbl1  

          Když spustíš trasu, vpravo nahoře je tlačítko StreetView. Na začátku je nějakej nesmyslnej obrázek, ale jak se rozjedeš, načte se správná poloha. Nic moc.

          0 0
        • Karlos14  

          Po ježdění se StreetView jsem taky pátral. Údajně by tato funkce měla být někde v Rouvy ukryta ,ale nic jsem nenašel. Hodilo by se nějaké info.

          0 0
          • rdx  

            Strettview si tam muzes zapmnout u kazde jizdy, ale obnovovaci frekvence je max 1s . je to spis tak pro zajimavost

            0 0
    • Delkim  

      Od zítřka začíná na Sufferfestu deseti týdenní program na zlepšení všech parametrů výkonnosti společně s Danem Lloydem.

      Třeba to někoho bude inspirovat.

      https://thesufferfest.com/…-in-10-weeks

      Video GCN k tomu: https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • ms82  

        Lloydy me zajima. S otestovanym FTP 245 ma dost podobnou startovni pozici jako ja (255 W na trenazeru). Stihnu dve stredni base phase na TrainerRoad za zhruba stejnou dobu, tak uvidim, o kolik me preskoci :D Me venkovni FTP by melo byt zhruba kolem 280 W, takze jen zvykanim si na trenazer se taky jeste trosku zadarmo zlepsim, ale urcite ani nahodou tolik jako on.

        Kdybych po 12 tydnech skoncil na 280 W (coz by nemuselo ani venku nutne znamenat zlepseni, jen prizpusobeni trenazeru), byl bych i tak spokojeny. U nej predpokladam, ze na tech 300 W se dostane rychle.

        0 0
        • michal1968  

          ahoj, vidím že jsi uživatel TrainerRoad..

          já začal s Sweet Spot Base..ta má 6 týdnů..

          zvažuji co udělam po těch 6 týdnech..zda ještě SSB volume ll nebo zda to Build phase..

          jak to děláš ty?

          0 0
          • ms82  

            Myslim, ze Build phase je tezsi, takze bych SSB II nepreskakoval. TrainerRoad samotny doporucuje SSB I, SSB II, Build a potom pripadne Specialty nebo zopakovat SSB a Build, je-li dost casu.

            Ja zvladl zatim SSB I, ale bez odpocinkoveho tydne na konci. Rovnou jsem presel do SSB II, protoze jinak mi to nevychazelo, abych mel pred cyklo dovcou v breznu volnejsi tyden (ted to vyjde akorat, skoncim SSB II vcetne volneho tydne a navazuje dovca).

            0 0
            • michal1968  

              jojo..koukal jsem na to ze všech stran a půjdu taky do SSB ll..připadne mi to logické…

              hlavně když jsem viděl skladbu těch tréninků…

              díky za radu…

              0 0
    • jaykay  

      Tak jsem si chtěl po čase testnout Rouvy a ono to neběží na MACu, tak zůstanu u BigRing.

      0 0
    • Starej Bručoun  

      6–7 týdnů jezdím výše zmiňovaný Sufferfest a opravdu mě to baví. Vím, že večer budu zase trpět jako zvíře, ale stejně se na to celý den těším. Skoro jako na ježdění venku. Vlastně letos přes zimu ven skoro nevyjíždím a přitom se cítím v lepší kondici než předchozí roky… Nechcete se někdo pochlubit s vašima výsledkama toho 4DP testu? Stačí relativní hodnoty na 1 kg. A jaký typ jezdce vám z toho vyšel? Že bych měl nějaké srovnání s talentovanější a trénovanější částí BF.

      0 0
      • ms82  

        Mne to stacilo jenom videt a vedel jsem, ze to nechci absolvovat :D Bohate jsem se vystavil na Ramp testu v TrainerRoad, predstava 5 min na VO2Max nebo 1 min anaerobni na konci me desi.

        0 0
        • Starej Bručoun  

          Ona se podle toho určuje zátěž jednotlivých tréninků. Já si to dal na začátku a po měsíci ještě jednou. Problém byl, že jsem se zlepšil v průměru o cca 10% a tím pádem byly všechny tréninky rázem mnohem těžší. Sice to víc bolí, ale o to větší je to výzva. Až tedy na tříhodinový peklo Kitchen Sink. To jsem ještě nezkoušel, ale jsem si skoro jistej, že na 100% zátěž to zvládnout nemůžu.

          0 0
        • madik  

          Jo 4DP je extremni zalezitost. Musel jsem se na to mentalne asi 14 dni pripravovat :) Jel jsem to loni. Letos jezdim jen zwift zatim tak 4DP necham plavat. A abych nemusel delat klasicky 20min test FTP, tak jsem delal jen step test. To bylo docela ok. Je super ze nemusis resit zadny pacing na step testu. Proste slapat dokud to jde. Ale da se to udelat jen na ERG modu aby to melo vypovidajici hodnotu, bez neho to nedas tak vysoko.

          0 0
          • bagr84  

            0.99 IF, to je za trest :)

            btw proč by nešel step test dělat v normálním (slope / resistance) modu? Na TrainerRoad tak normálně jejich Ramp test dělám a bez problémů (tam ten test většinou končí někde na 125% FTP, což pro hloupej trenažer přece není žádnej problém).

            0 0
            • madik  

              S ERG modem jedes furt konstatni watty bez ohledu na unavu, staci si jen hlidat kadenci dokavad se nezastavi nohy spiralou smrti..

              Bez erg modu Ti bude s unavou vyrazneji kolisat a klesat vykon a nevymacknes ze sebe tolik jako s ERG modem. Musis si hlidat vystupni vykon neustale na obrazovce a kombinovat zarazenou rychlost se zrovna pro Tebe vyhovujici kadenci. Urcite to bez erg jde odjet, jen budes mit jiny a mene presny vysledek oproti odjeti na ergaci.

              Jako ono nekam do 100–110% FTP se to da zvladnout docela dobre bez ERG, pak uz je to takovej mazec, ze udrzet predepsany watty je hodne narocny. Hlavne kdyz jses na limitu.

              0 0
              • bagr84  

                Nebudu se s tebou přít, jen odkážu na bod 12.

                0 0
                • madik  

                  V pohodě. Jen si stojím za tím, že na ERG budeš mít věrohodnější výsledek. A navíc je to s ním mnohem snažší a méně stresující.

                  0 0
                  • štája  

                    Pokud si chceš čísla přenést v rámci možností na jízdu venku, tak ten ERG mode není zrovna ideální.

                    0 0
    • Delkim  

      Ten Ramptest je fajn, tady je to komplet i s těmi hláškami.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • ms82  

        Tobe prisel fajn? Mne se chtelo blinkat ;-)

        0 0
      • madik  

        Tywogonto tech kecu, to bych asi nemel sanci uz vnimat od cca 340W kdy uz tam jen bleptal jednu vetu za druhou co nedavaly skoro ani zadny smysl :))

        0 0
        • ms82  

          To nevnimas. Ale lepsi nez poslouchat jen vetrak :D

          0 0
    • milan.v  

      Přidám pár zkušeností s aplikací Elite My E–Training, kterou jsem nainstaloval po koupi nového trenažéru Elite Drivo II.

      První věc, koupíte si nejvyšší model jejich trenažéru a obdržíte aplikaci na tři roky zdarma… No, moc se ti Italové nepředali, OK…

      Zkoušel jsem předchozí stabilní verzi pro Windows ve verzi 1.4.0, tak bety 1.5.0.x, a také čerstvou verzi 1.5.0.

      Nainstaloval jsem také aplikaci na Android telefon, abych vyzkoušel proklamovanou funkčnost, kdy má umožnit upgrade FW trenažéru, jinak jsem s ní nepracoval.

      Co mě překvapilo, že sice máte aplikaci zdarma, ale už vám zapomněli dodat, že pokud vás zajímají videa tras, za každé nechtějí zrovna málo, můžete si jako dárek stáhnout jedno na úvod, tak jo, děkuji podruhé…

      Pozitivní věc, každý uživatel může nahrávat svá vlastní videa pro ostatní, ty stahovat můžete libovolně, ale nikde není žádné hodnocení, resp. validace, zda-li je video OK, jako např. v Rouvy… Stáhnete si video 3GB, o kterém vlastně víte jen velmi málo údajů a začíná to záběry na nohy v autě a zpoza předního okénka auta koukáte dopředu… No, pěkné…

      Zato validaci mají zavedenou na svém fóru u témat a příspěvků, bez té jim tam nic nenapíšete, to jim jde…

      Další věc, v PC/NB nemám Windows Media Player (kdo také dnes má, že ano), v poslední betě 4 a nové verzi 1.5.0. už bez toho nepřehrajete žádnou trasu, video běžící na pozadí jízdy a podle jeho profilu se vám mění odpor… V betě jsem vůbec netušil, proč mi to vyhazuje najednou chybovou hlášku, v ostré verzi už naštěstí přidali informaci o tom, že ten Windows Media Player potřebujete k přehrání…

      Mezi funkcemi přibyl FTP test, je jako jedna z hlavních položek hned v prvním menu, což není špatné, asi otestuji.

      Na druhou stranu stále chybí možnost upgrade FW trenažéru, což je běžná funkcionalita továrních SW všech normálních značek…

      Aplikace má samozřejmě i jiné funkcionality, než je jízda s video trasou (např. ERG mód), ty se přiznám, že jsem po zkušenostech s tím stávajícím a hlavně lamentováním lidí na fóru Elite nad jejich (ne)funkčností, resp. problémy, ani neměl chuť zkoušet.

      Navíc Zwift je pro mě lákavější alternativa a ztrácet čas slepými cestami nechci, to raději sáhnu po osvědčené aplikaci, kde přesně vím, co a jak.

      Takže za mě palec dolů, možná mě někdo doplní, resp. pochválí to, co jsem zatím nestihl vyzkoušet a jemu funguje, ale nic mě nepřesvědčilo, abych vůbec tento SW k trenažéru používal a nedej bože dával za to Italům nějaké peníze…

      0 0
      • Delkim  

        Nainstalováno a ještě ten den pryč z PC. Nesmysl bez reálného využití.

        V mobilu používám myETraining a jinak zwift.

        0 0
      • michal1968  

        ahoj

        mám ji taky ,ten test tam byl dle mě již dříve ,alespoň na mobilu s Androidem..pak ti navrhne nějaký 4týdenní trénink…nevím jsou tam tréninky najednou okolo 20min…nepůsobí to moc důvěryhodně…

        na ty videa jsem se taky vy.ral..sumy za něj chtějí jako ..

        Ano, můžeš si tam vytvořit sám tréninky ..bud naplánovat nebo ovládat přes watty nebo % či levely-.z toho jsem nebyl moc moudrý..

        ale již jsem ji upozadil a jezdím TrainerRoad..grafy mi vůbec nevadí a když čtu postupy jak zprovoznit Zwift..tak to bych musel být kandidát věd,abych to bez nervů spustil..

        0 0
      • PetrKr  

        Mám Elite Drivo koupené na konci léta 2017. Tehdy byla dodávána jiná, dost zastaralá aplikace, která měla problémy s Windows 10. Na podporu Elite si nemohu stěžovat, opravdu se snažili, ale problémy se nepodařilo uspokojivě vyřešit. Na jejich doporučení jsem si stáhl My E-training. V něm se dodnes nemohu vypořádat s občasnými chybami čtení srdeční frekvence: Někdy funguje, někdy měří nesmysly, jindy se zasekne a dlouhou dobu ukazuje stále stejnou hodnotu a někdy pomate i hodinky (Gramin Forerunner 935).

        Přitom s naprosto totožným zařízením měření pracuje ve Zwiftu i v Rouvy zcela bezchybně. Už jsem to přestal řešit a na podzim jsem začal jezdit se Zwiftem, později i s Rouvy. Přeplatné střídám. Každá z aplikací má své výhody. Na žádné potíže jsem nenarazil.

        My E-Training, Zwift i Rouvy jsem zkoušel na telefonu, tabletem s Androidem, notebookem s W10 i s PC a větším monitorem. Na Linuxu se mi ani jednu nepodařilo rozchodit ani ve Wine ani ve Virtualboxu.

        Teď mám u v obýváku u televize miniPC Intel NUC.

        0 0
        • michal1968  

          My E-training?

          Tepovka se načte podle nálady.. Nervy jsem z toho akorát měl..

          Naproti tomu TrainerRoad funguje na první šlápnuti.. Jedu to vše na mobilu s Androidem.. Aby to lépe utikalo tak koukám na YouTube a závody v mtb..

          A vypadá to že u TR zůstanu.. Docela mi to celé vyhovuje..

          0 0
        • michal1968  

          jaký model toho mini Pc prosím tě máš?

          0 0
    • milan.v  

      FulGaz pracuje na betě pro Windows, náhodou jsem na to narazil, aplikace patří k těm povedenějším pro ty, kteří chtějí jezdit „živé“ trasy.

      0 0
      • Bogar  

        Mně to přijde ve Watopii žívé až až. Zvlášť když vidím záda ostatních a nemohu je docvaknout :)

        0 0
        • Bogar  

          Ve Zwiftu vydržím v social packu i 100 km. Nevím, jestli bych to dal jinde, ale určitě vím, že bez toho packu bych to nedal ani omylem. A to je ten důvod, proč jezdím Zwift.

          0 0
        • rdx  

          ja sem lonskou zimu presel na Rouvy a letos se urcite vracim do Zwiftu.

          Realne trate jsou fajn, ale je to fakt nuda :) Na obcasne zpestreni je to fajn, ale na systematicky trening to moc neni.

          Jelikoz jsem jezdil paralelne s TrainerRoad musel jsem navic kalkulovat jakou trat vybrat aby to casove sedlo coz se zwiftem odpada.

          0 0
          • Bogar  

            Jak kdosi poznamenal: „Because I hate training inside, I ride Zwift“ :) Ten sociální aspekt je u toho fakt důležitej, jinak je to pořád variace na „válcování do zdi“.

            0 0
          • obda  

            Úplně ten Zwift na systematický trénink nechápu. Pokud jezdíš Zwift kvůli interakci s ostatními, tak přece nemůžeš držet plánované tempo atp?

            Já teda nemám soutěživé sklony (max. sám se sebou), takže pro mne Zwift a Rouvy v tomhle vyjdou nastejno.

            0 0
            • nzg  

              Tak treba skupinove workouty. Nebo jedes svuj workout mezi ostatnima lidma a mas radost, jak je vsechny zrovna predjizdis, kdyz mas „cervenou“ zonu.

              Nebo ruzne zavody mohou take poslouzit v pripade treninku intenzit.

              0 0
              • milan.v  

                Přesně :o) Já už jen tak sám jezdím minimálně…

                0 0
              • obda  

                Aha, já to předjíždění moc neprožívám :D Ani v reálu mne to nevyhecuje, abych přidal nad to, co bych jel sám.

                0 0
              • jonti  

                Pro me jsou nejvic zavody, nemam moc casu jezdit, tak jet intenzitu je nejlepsi a sam se tak nevyhecuju.

                0 0
            • rdx  

              Ja Zwift pouzivam asi trosku jinak nez ostatni :)

              Socialni veci vyuzivam minimalne (jakoze spolecne jizdy, trening atd), ale v tom svete se furt neco deje. Tu se za nekym svezu, tu opalcuju nekoho znameho atd … kdyz chci zmenim si za jizdy trat, prostredi … jednim klikem. Proste male veci ktere v dusledku ale delaji ten cas vice zabavnejsi. :)

              0 0
    • milan.v  

      Tak VirtuGO jde do kytek…

      https://www.dcrainmaker.com/…o-wrong.html

      0 0
      • stratom  

        Poradíte jak propojit rouvy a Garmin connect? Jak docilim toho aby se po ukončení aktivity uploudovala na Garmin??

        0 0
        • distance  

          Rouvy uploadovat do Garmin Connect neumí (grrrr :-/ ).

          Umí Strava, TrainingPeaks, MapMyFitness, RunKeeper, Ride with GPS, Facebook, Twitter a odeslat aktivitu na email.

          0 0
      • stratom  

        Poradíte jak propojit rouvy a Garmin connect? Jak docilim toho aby se po ukončení aktivity uploudovala na Garmin??

        0 0
        • milan.v  

          Doporučuji českou podporu Rouvy, dříve to nešlo, pokud si pamatuji dobře, třeba se to změnilo.

          0 0
          • stratom  

            Fesna dcerka na promo videu na YT říká ze to jde odeslat jde. Zkusím podporu a uvidime. V tuto chvíli si myslím ze to nejde. Diky

            0 0
            • Namtos  

              By jsi měl fešnou dcerku znát ne? Jinak nedávno měli tiskovku k představení Rouvy Specialized Cycling Team a tam jasně řekli, že se chtějí víc zaměřit na místní trh s jejich aplikací pro virtuální trénink…

              Takže i snad podpora by mohla být posílena ne?

              0 0
              • stratom  

                Cérku jsem poznal. Už něco pamatuju. Na zimu jsem pořídil smart trenazer. Tak se rozhlizim k čemu se připojit.

                0 0
                • Bogar  

                  Zwift!

                  0 0
                  • ULPA  

                    V čem je Zwift lepší než Rouvy. Jen se ptám, trenažér mám měsíc a zatím jsem si aktivoval pouze Rouvy a jsem spokojený.

                    0 0
                    • milan.v  

                      No, největší rozdíl je v jízdě po standardních trasách s videem u Rouvy a jízdě ve virtuálním světě, zvirtualizovaném reálném světě, to už si každý musí rozhodnout sám, kde chce jezdit.

                      Velkou výhodu Zwiftu vidím ve velkém počtu různých jízd/závodů.

                      0 0
                      • ULPA  

                        Děkuji za vysvětlení , vyzkouším

                        0 0
                        • distance  

                          Na Zwiftu máš každej měsíc 25 km zadarmo, na vyzkoušení a porovnání to bohatě stačí.

                          Taky jsem jezdil Rouvy, ale skončil jsem z různých důvodů u Zwiftu. Na Rouvy mi vadilo občasný zaseknutí videa, nemožnost automatickýho uploadu na Garmin Connect a to jejich budování kariéry je spíš k pláči (když něco splníš moc rychle tak pak čekáš třeba 14 dní na začátek další výzvy abys mohl pokračovat v budování).

                          Jinak kdo chce zkusit „Rouvy naživo“ má šanci: https://camp.rouvy.com/

                          0 0
          •  

            Ale prd, nic se nezměnilo, je to jako s tebou :-)) okomentář jak sviň. :-))

            0 0
            • radek01  

              Rouvy neumí Connect. Stáhnu z Rouvy soubor fit a nahraji ručně.Já jsem nedokázal uspokojivě rozchodit tak skončím asi u Zwift stálé problémy seká se mi to špatná odezva brzdy trenažéru a je jedno jestli propojím přes ANT nebo BLE. Podpora docela funguje ale stejně jsem to nerozchodil i když se snažili.

              0 0
              • milan.v  

                Jo, tady se také svého času snažili…

                Naslibovali voucher kódy za různé podněty pro zlepšení a pochybuji, že někdo nějaký vůbec viděl… To mi v pořádku nepřijde…

                0 0
                •  

                  Osobně vidím největší zápor v tom, že se kariéra po každým roce nuluje. Nemá se cenu ani snažit. A to čumákování na nějaký prémiový trasy nuda o ničem. ZWIFT 1.

                  0 0
                  • stratom  

                    V týdnu zkusím zwift. Něco si chci na zimu předplatit. Je celkem jedno co. Hlavně aby to fungovalo a čas při tréninku prijemne utíkal

                    0 0
    • jIrI___  

      Který ze zmiňovaných programů má nejlepší poměr cena/výkon? Byl jsem rozhodnut pro Zwift, ale cena 15 EUR/měsíc se mi moc nelíbí, přeci jen na tom měsíčně najedu pár hodin a na takové drahé vyjížďky nejsem zvyklý ani z léta, kdy sem tam stavím na zmrzku :))

      0 0
      • distance  

        Poměr „cena/výkon“ je tak individuální, že to, co je pro tebe nejlepší si můžeš určit jen ty sám. Mimochodem, co je přesně „pár hodin“? Pro někoho dvě, pro jinýho dvacet. :-)

        0 0
        • jIrI___  

          Pár hodin je zhruba 4, jinými slovy hodina týdně :D (možná se to s chytrým trenažerem změní). Ve zkušební době dám šanci Zwiftu, přeci jen jsou na něj nejlepší ohlasy. Z rychlé selekce se mi nejvíc zamlouvá Rouvy (čeština, reálná videa), ale v tomto vlákně se zdá, že místním osazenstvem není zrovna oblíbené :)

          0 0
          • distance  

            Na 4 hodiny měsíčně s hloupým trenažerem bych aplikaci neřešil a pustil si k tomu film nebo koukal na fotbal/hokej/cokoli v telce. A s chytrým trenažerem bys měl vědět co od toho čekáš (na hodinu týdně bych ho ani nekupoval) a jakej typ tréninku tě baví – vyzkoušej různý trialy (a je z čeho vybírat) a ber co TOBĚ sedne nejlíp.

            0 0
          • milan.v  

            Ta reálná videa se člověku časem omrzí… Jako zpestření jednou za čas asi OK.

            0 0
            • ms82  

              Cyklokros. Ten se neomrzi. A ostatni trpi taky, to pomaha :-)

              0 0
          • gregorus  

            Pokud chceš jezdit závody, tak zwift. Tréninkové plány má určitě lepší trainerroad, ale to není na hodinu týdně. V podstatě jde jenom o to, co ti bude připadat zábavnější.

            Popravdě na hodinu týdně bych neplatil nic a použil nějaké jiné řešení, jak trenažér ovládat + k tomu koukat na filmy nebo poslouchat hudbu.

            0 0
          • Pikaču  

            4h/týden ale není málo. A 15€/mesic neni moc v tomto ohledu.

            Nicméně asi nejlepsi rada. Vyzkouset to muzes zadarmo a taky zaplatit si mesic dva a pak uvidis.

            Od vsech ruznych poplatku co platim si to zwift asi nejvic zaslouží.

            0 0
            • distance  

              Tazatel ale tvrdí 4 hodiny měsíčně nikoli týdně :-)

              0 0
              • Pikaču  

                Jo uz to vidím, jsem slepý. Hodina je málo. Tak to bych radši udělal procházku a za 15 eur sel na pizzu a pivo :)

                0 0
      • Bogar  

        4 hodiny měsíčně válcuj do zdi. To se dá vydržet bez oklamání hlavy :)

        0 0
      • rdx  

        na YTB je mraky 4k videii, dokonce i intervalu s tr. instrukcema, staci pohledat. To mas pri tomhle planovanem najezdu na roky a zadarmo :)

        0 0
      • obda  

        Pokud nechceš jezdit krajinou/závodit s ostatními, tak trénovat se dá zadarmo s GoldenCheetah Workoutů jsou tam tuny a daj se vytvořit i vlastní. Jen to není tak uživatelský přítulné a barevné.

        0 0
    • stratom  

      Z rouvy do garminu jde prenest aktivitu ručně. Vyexportovat v rouvy atd. Zatím se mi nepodařilo do rouvy připojit hrudní pás. Mám TRI HR od Garminu. Rouvy mam na Ipadu. Poradí někdo jak na to?

      0 0
      • milan.v  

        Ten hrudní pás má jen ANT+, ne?

        Pokud ano = nákup pásu s BLE/ANT+ v Decathlonu…

        0 0
    • jIrI___  

      Rychlý dotaz – stáhl jsem si do tabletu Rouvy a nikde se mi v tom šíleně složitém rozhraní nepodařilo najít možnost nastavení česštiny. Je to vůbec možné, příp. kde si ten jazyk aplikace můžu změnit?

      0 0
      • Bogar  

        Všichni ti tady doporučují Zwift a ty si stáhneš Rouvy… Ach jo

        0 0
        • Pikaču  

          Nekdo k evoluci potrebuje miliardu let a nekdo jeden den. Taky mam takoveho kamose.

          0 0
        • jIrI___  

          Zkouším postupně ve zkušebních obdobích. Začal jsem Rouvy kvůli reálným videům, díky kterým se budu moci „projet“ v místech, kam se nikdy nedostanu. Nemám potřebu soupeřit s ostatními, v čemž má dle všech navrch Zwift. Taky jsem od českého programu očekával české jazykové rozhraní, což je pro mě jedno z největších plusů. Ale neboj, na Zwift časem taky dojde, všechny rady si samozřejmě beru k srdci, ale priority si už určuju dle mých potřeb a očekávání :)

          0 0
          • milan.v  

            Tak jsem asi po dvou letech kvůli tobě spustil Rouvy na iPadu… :o)

            No, nikde tam jednoduché přepnutí jazyka nevidím, mně se to automaticky nainstalovalo a samo spustilo v češtině, jestli to nemá souvislost s účtem a zemí původu.

            Každopádně jak už tady padlo, Rouvy má pohotovou podporu, napsal bych jim, určitě tě velmi rychle navedou, o dost rychleji, než my…

            0 0
          • Hator  

            Ja si letos predplatil Rouvy na jeden mesic, abych vyzkousel levnejsi variantu oproti Zwiftu. No jezdim to na IP SE a ikdyz si video ztahnu do mobilu a pustim trasu tak se proste občas kousne. Zda se mi pokud clovek jede pomaleji nebo rychleji nez je nahrane video tak ma snahu tim kousnutim dohnat reálnou stopu videa. Jezdim hloupej trenazer Kinetic Rock and Roll. Nejezdim zavody, jen volne jizdy nebo intervaly. Ten Zwift me prisel celkove zabavnejsi, ikdyz nemá realna videa. Jen ta cena.

            0 0
          • milan.v  

            Tak jediná možnost je propojit Rouvy účet přes webové rozhraní, kde se naloguješ a v NASTAVENÍ / CLOUD / SOCILÁNÍ SÍTĚ / STRAVA propojíš a nastavíš na AUTO.

            Přímo v aplikaci to nejde, tato volba tam není.

            0 0
            • Kaizr  

              Já to nastavil přímo v aplikaci na mobilu

              0 0
              • milan.v  

                Beru zpět, už to vidím i na iOS/iPadOS na iPadu, ten jazyk se možná mění u preference jazyka v profilu, následně změní jazyk aplikace z angličtiny na češtinu, jak potřeboval Jiří.

                0 0
        • mr.garisson  

          Měl jsem Zwift a jen pro porovnání, kdy jsem ho používal už 3. rokem jsem vyzkoušel všechny ty ostatní srandy vč. Rouvy. A Rouvy jsem vydržel tolerovat asi týden, než ten krám šel z disku. Nestabilní, seká se na poměrně výkonném stroji s připojením 100/100, takže za mě nikdy více. Zbytek těch aplikací je jen odvar Zwiftu.

          0 0
      • Kaizr  

        Na mobilu tu možnost nemám ale nastavil jsem si to na pc ( samozřejmě přihlášený pod svým účtem ) .

        Nastavení / obecné – to je ve stažené aplikaci v pc a pak normálně na netu rouvy.com pod nastavení / nastavení účtu

        0 0
    • radek01  

      Tak mě s na Rouvy ještě nestalo aby se mi video někde nekouslo. :-(

      0 0
      • ULPA  

        Mám stejnou zkušenost. Jede mi to v pohodě , bez kousání

        0 0
        • Chlebovnik  

          V tom případě ale nemáš stejnou, nýbrž zcela opačnou zkušenost než ten, na jehož příspěvek reaguješ.

          0 0
          • ULPA  

            A jo, špatně jsem to pochopil. Tak tedy – video se mi neseká.

            0 0
            • radek01  

              Moc lidí asi nemá pozitivní zkušenost s Rouvy… Je to škoda ale i já jsem ztratil trpělivost a to jsem to asi měsíc různě řešil s podporou a pokoušel se najít řešení minulý rok jsem měl hloupý trenažér a to sekání se dalo přežít ale teď jezdím na Cycleops H2 a tam se každá chyby hned ukáže na ovládání brzdy trenažéru. Dokonce byl rozdíl jestli jsem připojl přes Ant nebo Ble vždy to dělalo něco špatně no vlastně přes Ble to bylo stabilnější ale zase to neumělo ubrat jen částečně ale pokud byl kopec dolů třeba z 2 % na 10 % už bez reakce. Ani stáhnout video nepomohlo stejně se to seká. :-)

              0 0
    • JiMikl  

      Zdravím.

      Pořídil jsem si celkem chytrý trenažer (z kopce dokonce zrychluje), zaplatil jsem si Premium ROUVY (v prosinci 2018) a letos už se chystám na obnovení Premium na další rok. Celé to je (si myslím) o osobních preferencích každého jednoho bikera.

      Já jsem třeba zaměřením spíš vytrvalostní jezdec, a vyšlápnout si na trenažeru kopečky, kam se v životě nejspíš nikdy nedostanu, to je pro mě volba k nezaplacení. Takže nějaké roční Premium mi připadá jak dýško v hospodě. Navíc ta možnost nacvakat si do ROUVY jakoukoliv trasu a pak to projíždět i jen se StreetView, přesně tohle jsem od trenažeru vždycky chtěl. Mám vyzkoušeno, na reálných trasách ve svém okolí, že výkonově je to prakticky 1:1 jezdit to naživo nebo doma na trenažeru. I časy odpovídají a jsou téměř srovnatelné. V reálu je pár fajnovosti navíc (horký asfalt, protivítr, déšť, podzimní sračky, auta, šílení řidiči), ale doma to má také pár výhod, dojedu a za minutu jsem ve sprše, můžu využít k jízdě i časy normálně nemyslitelné, absolutní kontrola podávaného výkonu…

      Pro mě je ROUVY jednoznačný vítěz, ale jak říkám, nejsem žádný závodník a sociální rovina mě prakticky nezajímá. Za ten rok jsem s ROUVY shodil 11 kilo živé váhy.

      Ať nám to šlape…

      JiMi

      0 0
      • milan.v  

        No, takové dýško ve výši ročního předplatného Rouvy jsem nedal snad ani v Ambiente při narozeninové oslavě ve dvaceti lidech…

        0 0
        • JiMikl  

          Bylo myšleno relativně v poměru k hodnotě, kterou mi to dává. Jsou lidi, kteří neváhají utratit měsíčně 4 litry za cigára, znám přeborníky schopné považovat chlastačku na jedno odpoledne, kde nechá 2 litry jen to fikne, za příjemně prožitý den. Jsou lidi schopní a strašně ochotní jít si ve dvou sednout na dvě hodiny do kina sledovat nějakou připitomnělost, narvat se u toho popcornem a zalepit colou, taky tam nechaj litr a ještě si říkaj, „to bylo prima odpoledne“.....

          Pořád mi dva litry za roční Premium na ROUVY připadnou jako sranda, nad kterou snad ani nemá cenu se nijak zalamovat. A to i přes fakt, že jim to opravdu občas spadne. Obzvláště když se jede s nějakým HD videem, nebo když je trochu hustší provoz na internetu. Ale to není nic, co by člověk neznal i z jiných aplikací.

          Já jsem chtěl sdělit jen svůj názor a pocit. Třeba teď si do ROUVY postupně nacvakávám celý RAAM, a byť je to jen se StreetView, projíždím si něco, co se mi reálu nepodaří určitě. A s těžkým respektem vzhlížím k borcům jako Sváťa Božák, Daniel Polman a fůra dalších…

          Každému sedí něco jiného. Mě sedí ROUVY a nejsem za jeho propagaci nijak honorovaný.

          0 0
          • mr.garisson  

            A Zwift jsi zkoušel?

            0 0
            • obda  

              Pokud chce jezdit reálné scenerie a závodění s ostatními ho nezajímá, tak Zwift jaksi nedává smysl. Občas mi přijde, že pro spoustu lidí na BF je důležitá ta interakce s ostatními jezdci a nedokážou pochopit, že někteří to tak nemají.

              0 0
              • rdx  

                uplne bych to netrvrdil :)

                Ja mam genezi TACX {videa} > ZWIFT {od bety} > ROUVY {jedna sezona} > ZWIFT {letos} a nikdy jsem zadny zavod nejel …

                0 0
          • milan.v  

            Doporučuji vyzkoušet několik alternativ, pokud ti sedí reálná videa, FulGaz je možná i propracovanější a je tam více světových tras. Přiznám se, že jsem už dlouho zpátky přešel na Zwift, takže neznám situaci za cca necelé poslední dva roky, jestli se to nezměnilo…

            0 0
          • radek01  

            Já mám stále problémy na Rouvy seká se to a odpor trenažéru kolísá takže já skončil u Zwift s donucení.

            0 0
      • jIrI___  

        Jakým způsobem se v Rouvy vytváří ty vlastní trasy se street view?

        0 0
        • JiMikl  

          Mají k tomu PC aplikaci Virtual Road Editor, kde se přihlásíš se svým účtem na ROUVY, a pak už je to vcelku dobře udělaný. Máš k dispozici Google Maps, takže kdykoliv vidíš i pokrytí se StreetView (rakušáci mě pěkně serou se svejma blokacema kdečeho), jednoduše opícháváš silnici na mapě, body se ti skládají do trasy, přiřazuje se jim nadmořská výška, můžeš to uložit na disk, hrát si s tím třeba půl roku, v tom virtual editoru si tu rozpracovanou trasu můžeš i projet, aby sis ověřil, že tam nejsou nějaký nesmyslný kopce, a až to máš hotový, můžeš to odeslat do ROUVY databáze, kde to po jejich validaci bude už veřejně dostupný i ostatním. Propagaci, pokud na své dílo budeš móc hrdý, si ale musíš udělat sám.

          0 0
          • Dvojan1  

            Editor je docela povedenej. Já dělal trasu i s vlastním videem a dopadlo to dobře.

            0 0
    • milan.v  

      Musí se nechat, že u Rouvy je ta měsíční částka 165,– Kč u Premium předplatného na rok celkem slušná, snesitelná.

      0 0
    • Pessinger  

      Čau, jezdí tu někdo Zwift jen přes mobilní data a operační systém Android v mobilu..... Mám Smart trenažér Elite Direto a chtěl bych to zkusit.....roz­chodil bych to kdybych koupil na mobil pořídil dongel ant+?

      0 0
      • Delkim  

        Ptes

        0 0
      • Delkim  

        Ptes

        0 0
      • Delkim  

        Přes tu beta verzi???

        Jj, zkoušel jednou a bez problému, Samsung S7 i tablet samsung.

        0 0
      • marttoni  

        Myslím, že to fungovat nebude. Companion není plnohodnotný Zwift. Je to pouze doplněk k Zwiftu. Ale třeba se pletu.

        0 0
        • Delkim  

          Ne, existuje plný ZWIFT!

          0 0
          • vylizplech  

            Já to zkoušel na mobilu a nerozjel jsem to ani přes BT, ani přes ANT+ dongle.

            0 0
            • vylizplech  

              Tak oprava, na mobilu už se mi to podařilo připojit taky, ale jen přes BT, navíc v té mobiliní beta verzi ani nevidím připojení přes Ant+, nebo se pletu a je to tam někde?

              0 0
          • Pessinger  

            Aha tak dík, koupím ten garmin dongel ant+ do mobilu a vyzkouším to., ještě si pohrává s myšlenkou koupit krabičku appel TV a posílat obraz na Smart TV… Ale to zaze určitě nebude kompatibilní s Androidem v mobilu

            0 0
          • marttoni  

            Tak toto vůbec neznám, to musím vyzkoušet.

            0 0
          • nzg  

            Mam Direto i Android mobil a appka (plnej Zwift) funguji OK.

            Casteji ale vyuzivam druhou moznost – PC a aplikaci Zwift companion, coz je takove dalkove ovladani.

            0 0
      • mikub  

        Párkrát jsem jel na Android tabletu přes wifi (naposledy tak v březnu). Nechtělo se mi párovat čidlo kadence (i když je duální), takže to kadenci bralo nějak z trenažeru (číslo imho dost nevypovídající). Důležité ale je, že to funguje.

        0 0
    • milan.v  

      Nevěděl jsem, kam to mám dát, tak to dávám sem – jedná se o šikovnou věcičku, která převádí ANT+ signál na BLE, takže s tím můžete připojit ledacos k různým aplikacím.

      Shane Miller: NPE CABLE ANT+ to Bluetooth Device

      0 0
    • kalodzero  

      Spustil som si Rouvy, nahodil snimace, zaplatil premium, zapol FTP test. FTP test prebehol, preblikla obrazovka a vysledky nikde, ani aktivita, nic. Nestretol sa niekto s podobnym problemom?

      0 0
      • Chlebovnik  

        No, já bych ti řekl, ve kterém kroku jsi udělal chybu, ale nechci tu rozpoutávat flame. =)

        0 0
        • kalodzero  

          Vsak to normalne napis, nech viem kde sa stala chyba. Ze ci pri mojom slapani, ci v programe alebo co.

          0 0
          • tomsam  

            Myslím/tuším, že chybou kterou naznačoval byla instalace Rouvy ;-). Sám jsem to používal a opravdu stabilitou to neoplývá.

            0 0
            • Bogar  

              Tak nějak :)

              0 0
              • Mikl_1  

                Mně Rouvy detekuje Huawei Watch GT (connected) ale neukazuje žádné aktuální hodnoty tepu. Nevím teda jestli by vůbec mělo, ale když ty hodinky detekuje jako snímač… ?

                0 0
    • mpirkl  

      Zdravím ,mám dotaz k Rouvy. Vloni jsem ho cca půl roku používal k plné spokojenosti. Letos zatím také, ale potřeboval jsem nějaké info od supportu (3×) a nikdy žádná odpověď. Jaké máte zkušenosti vy? Reagují ,nebo mě jen ignorují? A to neprudím :-)

      Začínám už uvažovat o něčem podobném jako je Rouvy na příští rok, letos to už s nima nějak dojedu. Co je tomu nejbližší? Jde mě o realné tratě a případně nějaká kariera atd..

      0 0
      • radek01  

        Já mám s podporou dobré zkušenosti i když teď Zwiftuju.

        0 0
      • milan.v  

        FulGaz/Kinomap

        0 0
      • rdx  

        asi jedine Tacx a nebo havo 4k videii na youtubu :)

        0 0
      • rendas  

        Ahoj, také jsem kontaktoval několikrát jejich Help desk a reakce 0. Našel jsem adresu info@virtualtrainning.eu. Ozvali se jednou s bezcennou radou (mám trenažer Elite Suito a problém s připojením z NB přes BT) – měl jsem napsat do specifikace trenažeru Elite Direto a „prý to půjde“. Efekt opět 0 a od té doby (trochu je prudím) NIC.

        0 0
        • Smazaný účet  

          ANT+ adaptér do USB z Ali za pár dolarů a je po problému. Navíc tím s PC spáruješ i čidla kadence, rychlostí a tepák.

          0 0
    • jIrI___  

      Zkusil jsem zkušební verzi Zwift a mám jednu otázku – v plné placené verzi jsou taky jen dvě mapy s X trasami, kde se dá jezdit? Trošku mě to zaskočilo, protože pokud má člověk chuť jezdit třeba maximálně hodinu v kuse, tak má na výběr v podstatě jen hrstku tras, ne?

      0 0
    • milan.v  

      Docela zajímavá a detailní recenze Tacx aplikace, byť já jí moc nefandím.

      TACX DESKTOP APP REVIEW – CAN TACX COMPETE?

      https://titaniumgeek.com/…acx-compete/

      0 0
    • jannk  

      Je zwift na běhání pořád zdarma nebo je podobně jako u cyklo měsíčně pár km jako free trial? (U kola je měsíčně 25km zdarma)

      0 0
    • doubleingram  

      Beha vam v Rouvy mapach to video plynule? Nepouzivam ty Beta funkce, kde vyskalkuji dopravni znacky apod, jen trasy, kde je video, jako kdyz se jede venku.

      Neni to moc plynuly, FPS dost kolisa. Comp neni zadna uplna *****. Parametry presny mam home.

      Dik

      0 0
      • milan.v  

        No, pár lidí to tu už psalo, že se jim to seká.

        0 0
      • rdx  

        loni jsem to pouzival celou zimu a video jako takove slo ok {obyc notebook, video stazene}. Nicmene nekolikrat bez varoavani zamrzlo komplet. Jizda jela dal, ale video se ani nepohlo. Pomohl jen restart …

        0 0
      • jIrI___  

        Sekání mi řešilo stažení videa. Pokud jsem jel online, bylo to trhané (asi daň za nejlevnější možný internetový tarif :)) ). Notebook plečka, 8 let starý s integrovanou grafikou.

        0 0
        • milan.v  

          Já vyzkoušel obě varianty a rozdíl v tom nebyl…

          0 0
          • Lukster  

            Rouvy se mi taky seká, je jedno jestli stažené video a jestli na mobilu (půl roku starý Samsung střední třídy, takze ten by brzda být neměl) nebo na počítači. Čas, výkon, tepy měří dál, jen se sekne video na chvíli a pak zase naskočí na chvíli a pak zase zamrzne atd… Ale někdy to zatuhlo úplně a spadlo. Řešili jste někdo přímo s Rouvy?

            0 0
            • doubleingram  

              Ted jsem jim poslal mail, tak uvidime, zda vubec odpovi.

              0 0
              • doubleingram  

                FYI


                Dobrý den,

                omlouvám se, nevšimla jsem si, že jezdíte trasy s vypnutým AR modem. Zde takové nastavení není.Před jízdou prosím stáhněte video, pak by Vám mělo běžet bez problémů.

                Pokud byste měl zapnutý AR režim, pak nezaručujeme, že vše bude v pořádku, protože doporučená RAM je 8GB.

                Děkujeme za pochopení.

                S pozdravem,

                Petra,

                Rouvy Team.


                Dobry den,

                diky za info. Smoothing je uz defaultne zapnuty vsude, nebo se da nekde vypinat/zapinat?


                Dne 24.01.2020 v 11:55 Rouvy Team napsal(a):

                Dobrý den,

                děkujeme za Váš email.

                Doporučujeme stáhnout video trasy ještě před jízdou. Rouvy aplikace není pouze o přehrávání videí, ale současně také čte údaje z Vašeho trenažéru, upravuje rychlost videa podle Vaší jízdy, vykresluje na trasu objekty 3d reality a mnoho dalšího… Je proto mnohem náročnější na výkon počítače a grafické karty.

                Aby Rouvy běželo bez problémů, pak doporučené vybavení je:

                OS: Windows 10 včetně updatů

                CPU: Intel Core i5 nebo AMD

                RAM: 8 GB

                GPU: 2GB Radeon R9 200 series nebo NVidia GTX 650

                HDD: 4GB volného místa

                Připojení na Internet alespoň 20 Mb/s

                Děkujeme za pochopení.

                S pozdravem Petra,

                Rouvy Team.


                Dobrý den,

                co je prosím třeba, aby mi video v Rouvy běželo jako na Youtube ukázce níže vpravo? Mně se seká jak je zobrazené vlevo. Konektivita UPC 150 Mbit/s, HW konfiguraci notebooku i5–4200U@1.6Ghz/2­.30Ghz, SSD, 4GB RAM, Intel HD 4400 GPU. Full HD video apod. notebook zvládá naprosto bez problému

                https://www.youtube.com/watch?…

                Evidentně nejsem sám a je to zatím jediná věc, která kazí dojem z jinak velmi dobrého produktu – https://www.bike-forum.cz/…jina-moznost#…. Pokud byste se do fóra oficiálně vyjádřili, určitě to zákazníci ocení.

                0 0
                • Lukster  

                  No tak to jsou teda docela dost požadavky na to, že je video stažené… A co mobil/tablet a požadavky na něj, nevíte někdo? Díky. Lukáš

                  0 0
                  • Hator  

                    Jezdim Rouvy na Iphone SE, a je lepsi video před jizdou ztahnout.

                    0 0
      • rendas  

        ….pravidelně po 15min jízdy, ale i stažené trasy se to zasekne, čas tréningu běží dál, ale nic jiného neběží.

        0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      Čus borci,

      zeptám se tady, předem díky za každou radu:-) Včera mi přišlo misuro B od Elite, chcu to používat na válce Airon Mag od Elite.

      Stáhl jsem tedy apku E-My training a nejde mi to spárovat s PC, na noťasu mám BT zapnuto, ten ukazuje že to je s misuro B spárováno, i garmin 810 se tam ukázal.Jinak i Garmin mi ukázal misuro že je spárován.

      Nevím jestli je problém v Garminovi, tam mě pořád bliká BT, ale v PC mě to ukazuje že PC o něm ví,

      Vůbec nevím kde je tedy zakopanej pes.

      Teď stahuju ještě Zwift a zkusím to připojit na něm, ale fakt nevím co dělám špatně.

      Díky za jakoukoliv radu k řešení problému, Díky.

      Ještě přidám foto: končím u fotky 3.pak mě to nepustí dál

      0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Nebo ještě potřebuju tohle?

        https://www.garmin.cz/…ni-usb/17757

        0 0
        • milan.v  

          My E-Training už na PC nemám, když šlo Drivo II pryč, takže si to detailně obrazovku po obrazovce nepamatuji, ale je divné, že ti to nenabídne spojení PC x válce, tzn. na té třetí fotce máš jen možnost propojení přes ANT+ a to ty nemáš.

          Jak píšeš, je potřeba na toto propojení USB ANT+, např. ten tebou zmíněný Garmin, který je zbytečně drahý, ale ihned koupitelný nebo z Číny za mnohem méně.

          Ještě mě napadá to zkušebně připojit k telefonu/tabletu, do kterých také existuje ta My E-Training aplikace prostřednictví BLE (BL Smart).

          https://www.elite-it.com/…y-e-training

          Ještě mě napadla jedna věc a to je verze, resp. nekompatibilita jednotlivých BL variant NB/Misuro.

          0 0
          • kotew CZE JIHLAVA  

            Já myslel že stačí jenom to misuroB+ a pojede to:-)

            0 0
            • Kaizr  

              Stačí ti to. Zkus to na mobil nebo tablet jak píše milan.v.

              Já měl třeba problém že jsem měl na pc zapnutý Bl tak i příjem přes Ant+ a to se ňák mezi sebou asi hádalo. Jedu jen přes Ant+ a je klid.

              0 0
              • kotew CZE JIHLAVA  

                Ok, díky, je to nějaký divný no přes PC

                0 0
                • rendas  

                  …..objednal jsem si Elite ant+ usb2 a pokud to nepojede ani přes mobil, tak s Rouvy končím,

                  0 0
                  • kotew CZE JIHLAVA  

                    Já frčím už na Zwiftu, Rouvy zkusím připojit až bude více času, nějak se to nechtělo spárovat s válcema, tak jsem se na to vyprd a valím Zwift, zaplatil jsem si to dokonce na tři měsíce :-D

                    0 0
                  • milan.v  

                    Hoď sem více detailů, jak a co jsi měl připojené, spuštěné, stále je to nějaké divné, že se ti to odpojuje.

                    Zaplacené máš Rouvy Premium?

                    0 0
                    • kotew CZE JIHLAVA  

                      Já myslím že s ANT+ mu to pojede v pohodě, jestli nebude zakopanej pes v noťasu s BT, myslím že na Rouvy píšou, že je potřeba Win 10 pro připojení BT.

                      0 0
                    • rendas  

                      ….jsem připojený z NB (Gore i3) přes integrovaný Windows BT. Mám zvolený trenažer Elito Suito, senzory pro rychlost, kadenci a výkon jsou připojené, na trenažéru svítí modrá kontrolka. Zvolím trasu – staženou nebo on line – (vypnu HD video), odstartuji závod/trénink, zadám start – čas běží – ale to je tak vše –

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        A v aplikaci, co máš přímo k trenažéru ti to běží?

                        0 0
                        • rendas  

                          …..jakou aplikaci k trenažeru myslíš – MyEtrening? Pokud ano – taky nefunguje.

                          0 0
                          • milan.v  

                            Pokud to tak je, potom je problém v připojení trenažéru k NB, bude problém patrně v bluetooth, což vyřeší bez problémů ten USB ANT+ adaptér, přijímač.

                            Co máš za verzi Windows? Pokud je to něco staršího než Windows 10, už tu padlo, Rouvy s tím má problém.

                            Zkus ještě rozchodit Zwift, nainstalovat a spárovat, co konkrétně uvidí při párování on. Je to zkušební s omezením, tzn. nemusíš za to nic platit a půjde to vyzkoušet na krátkou jízdu.

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            Pak to není chyba Rouvy, ale problém je někde v BT komunikaci mezi trenažerem a počítačem. Vyzkoušel bych spojení s jiným PC, případně propojení přes ANT+.

                            0 0
                            • matbiker  

                              Pozor na ty desitky a BT. Po posledni aktualizaci maji nektera zarizeni problem s BT komunikaci. A psali mi to i ze Zwiftu, ze pokud na nekdo pc s desitkama a jede pres BT, tak nema instalovat posledni aktualizaci a pokud ji uz ma, tak pripojit trrnazer do Companionu pres BT v telefonu a to pak poslat do Zwiftu v pc.

                              0 0
                          • michal1968  

                            Potvrzuji, včera jsem to zkoušel a nechce mě to dokonce pustit ve volbě ant versus Bth.. Tak jsem to vzdal a jedu dál přes mobil..

                            0 0
    • Forester  

      Mám volné měsíční předplatné na TrainerRoad, pokud by chtěl někdo vyzkoušet. Pošlete SZ, přepošlu prvnímu.

      0 0
    • milan.v  

      Ze včerejší Rouvy x KPŽ akce v SBCR Radotíně, první oficiální virtuální závod v ČR.

      https://mtbs.cz/…lo-pro-zivot#…

      Kolo pro život a ROUVY se dali dohromady, aby v Čechách uspořádali historicky první oficiální virtuální závod.

      https://www.vindysova-tovarna.cz/…-2/kpz-rouvy

      Jeli na trenažérech Elite Direto X a k mému překvapení se nikde neobjevil jediný ventilátor a ani ručníky neměli nachystané, kdo si nepřinesl svůj… :-o To pak narychlo zachraňovalo SBCR…

      0 0
    • Zonda  

      Ahoj, nesetkal se nekdo s tim ze pri pouzivani Rouvy prijde cca 3 procentni stoupani a trenazer zabere tak ze vam dojdou prevody? A jen tezce se vycukate na vrchol i kratkeho stoupani.

      0 0
      • milan.v  

        Zkus ještě jinou aplikaci ve zkušebním módu (Zwift například), toto není standardní…

        0 0
      • Twitko  

        kdysi jsem Rouvy zkousel s Kickrem18. Asi dve nebo tri jizdy. Co jsem byl schopen poznat, tak vse chodilo jak melo .. rozhodne se mi nestalo, ze by se mi nad 3% sklonu trenazer co se zateze tyka „zasekl“. Ani to sekani videa jsem teda nepozoroval (AppleTV). jak pise milan.v, zkusil bych trenazer s jinym sw .. jak se chova tam.

        0 0
      • doubleingram  

        Nekde tam jde nastavit jak „realne“ se me trenazer chovat. Zkus najit.

        0 0
      • michal1968  

        Me včera.. Elite Direto.. Připojení přes Bluetooth..

        Pak se mi video úplně zastavilo.. Vy.ral jsem se na to po dvou km..

        Moje nervy

        0 0
    • Zonda  

      Ahoj, ZWIFT pracujes trenazerem uplne suprove

      0 0
    • milan.v  

      ZABIJTE KARANTÉNNÍ NUDU S ROUVY, JE 14 DNŮ ZDARMA

      https://mtbs.cz/…kovka-zavody#…

      0 0
      • Bogar  

        Bez trhání, myslivců a aut s kamerou na střeše? :)

        0 0
        • milan.v  

          :o)

          Jen je zajímavé, že to je jen pro nové, ne pro ty, kteří s nimi něco dříve jezdili…

          0 0
          • distance  

            Tak to je normální Rouvy trial období co maj pořád, to není žádná korona-novinka :-) To třeba RGT Cycling (dříve RoadGrandTours) maj po dobu pandemie prémiový funkce zdarma.

            0 0
    • rdx  

      Tacx rozsiruje trial na 30dni:

      https://tacx.com/…re-features/?…

      0 0
      • Delkim  

        Hm, hezký!

        Nainstalováno do mobilu, během pár vteřin spárováno s trenažérem Elite a za další půl minutu už jsem jel nějakou ulicí Flander :)))

        Takhle by mělo být snadné instalovat všechno!!!

        0 0
        • milan.v  

          Vidím, že aplikaci kompletně přepracovali, vypadá to hodně dobře.

          Jen asi Premium trasy nechali stále Premium a člověk za ně musí zvlášť platit, ne?

          0 0
          • rdx  

            je to tak. ale to premium je fakt premium s top kvalitou videii, pro castejsi vyuzivani se rozhodne vyplati

            0 0
    • Pijer  

      Nejdřív se omluvím, že jsem detailně neprostudoval všechna vlákna ;-) a poprosím o doporučení na trenažér (asi s montáží bez zadního kola), který bude jednoduše a spolehlivě běhat asi s Rouvy.

      Hledám něco blbuvzdorného, aby se na tom dokázala projet i omladina, a já u toho nemusel asistovat.

      Předem díky.

      0 0
    • doubleingram  

      Jedete nekdo dnes tohle?

      https://mtbs.cz/…ie/popis-xcm

      https://my.rouvy.com/…detail/35488

      A app neni mozne pouzitt/stahnout video, u jinych tras ano.

      Mate to taky tak?

      Diky

      0 0
      • Chlebovnik  

        Doufám, že se k nim připojí nějaký ******* na válcích, který pojede celou dobu průměr „450 W“ s tepovkou 128. =)

        0 0
      • rdx  

        Premiova videa na rouvy stahnout nejdou, jsou jen online. Tohle asi bude ten pripad.

        Zajimava je jeden bod z pravidel, kde se pise, ze musis mit v profilu fotku jak stojis na vaze :)

        0 0
      • Bogar  

        Tož to su zvědavej jak totok dopadne?

        0 0
        • rdx  

          No jsem na to zvedavej, ty prize money uz to posouvaji uplne nekam jinam a nejsem si uplne jisty jestli jsou pripraveny na vsechny moznosti co muzou nastat … Precejen je trosku neco jineho zavrit X elitaku do Radotina a nebo to takhle natvrdo pustit mezi plebs … :)

          0 0
          • milan.v  

            No a pokud jste si přečetli, co jsem psal o té akci v Radotíně, tak to nebylo vůbec nic extra povedeného, resp. když po polovině závodu najednou všichni vypadnou ze závodu a musí to dojíždět sólo každý na svém, aniž by viděl, jak jsou na tom ostatní… O absenci větráků a ručníků pro závodníky nemluvě…

            Tady už to asi nenastane, ale nachystaní na tu akci byli také dost důkladně, IT rozbalilo svůj stánek se vším tím HW a připojením hned vedle…

            0 0
    • Pikaču  

      Tak jede to teda nekdo KPZ-Rouvy? Láká me to ze tam budou jen český kluci-holky, ale že to je Rouvy se mi nějak nechce. To si radsi vyjedu kopec ( alpe du Zwift ) na Zwiftu.

      0 0
      • rdx  

        nebudou tam jen cesky kluci a holky, je to free

        0 0
      • Chlebovnik  

        Ne, děkuji. Raději Tour of Watopia – Stage 4 na Zwiftu. =)

        0 0
        • Pikaču  

          Stage 4 uz mam.

          Jsem si ted nainstaloval rouvy. Nejak na me komlikovane. Vypada to jako total commander.

          WTF

          A ten avatar je brutalni.

          0 0
      • Pikaču  

        Tak moje hodnoceni:

        V životě už Rouvy nechci vidět!

        1. Avatar jako paraplegik.
        2. Ja slapu avatar stoji. Pak se objeví nekde.a zase takhle dokola. Tohle na rovinkach. Nepoužitelné.
        3. Nad 6–8% stoupani jsem si oddelal kolena. Trh-trh-trh. Hrozne trhani.
        4. Podle videa jedu rovinku a najednou se zastavim. Jedine misto je leva horni cast kde je videt procentualni stoupani. Koukat na cokoliv jineho je nepouzitelne.
        5. Výsledky WTF. Umístění/celkove km/nejake kmh ktere neodpovídají realite.
        6. Upload aktivity. No vzdal jsem to a pak po 30.min se objevilo na stravě.
        7. Propojil jsem tacx Neo a pedaly assioma duo. Nevim ani z ceho Rouvy čerpal watty. Asi Neo. Nejde to ani zvolit jako na zwiftu.
        8. Cele Rouvy vypada jako Total Commander. To snad nemuze vyhovovat ani seniorům. A jestli jsem mel pouzit tlacitko kalibrovat trenažér tak proč proboha? Proč to na zwiftu funguje a tady takova ye*ka.

        Jinak hezke ze to jezdi Skarny, Cink, Hynek…

        0 0
        • nzg  

          Tak takhle přesně se mi Rouvy jevilo před více než rokem během dvoutýdenního testu. Hlavně bod 3. mi vadil. Od té doby jedu Zwift, lvl25 a pořád mě baví.

          Škoda, chtěl jsem podpořit českou firmu, ale nejde to.

          0 0
        • rdx  

          Odjeto, rouvy jsem pouzival celkem intenzivne lonskou sezonu, ale zavod jsem tam nejel nikdy az dnes …

          Technicky bez problemu, trat jsem si stahnul pred zavodem. Na Neo 2T Smart vsechno hladce. Plynule prechody stoupani / klesani. Bohuzel konkretne tato bikova trat je na virtualni zavodeni peklo. Co par vterin musim radit nahoru/dolu… po par minutach doufam, ze neurvu prehazku (nikde jsem nenasel neco jako Trainer Difficulty ve Zwiftu?) .. stoupani nad 8% jedine ze sedla, to je hodne krutoprisny …

          Bohuzel v Rouvy neni draft jako ve zwiftu, takze veskare taktika je spocitat ci watty/kg a ty zkusit vydrzet… celkove je urcite Zwift na zavodeni zabavnejsi diky draftu, bonusum atd… . Tohle je jak individualni casovka, kde jen tak mimochodem s tebou jede dalsich x lidi :)

          Upload na Stravu potvrzuju, trava dnes asi 30minut. Ale jindy je celkem v norme.

          20. misto

          0 0
          • Pikaču  

            Jo dodám že jsem nestahnul trasu ale jel online.

            Gratulace k 20 tem míste. Ja byl na 50 ce a pak uz jen dojel s bolesti kolena kolem stovky. Prostě ty kopce jsem měl pocit ze neušlapu.

            Na rovince jsem uměl krásně držet 300w/95 cad ale člověk jede a pak najednou bum zeď, prehazuju na malou a nakonec 1:1 převod :)) Fakt to nebavilo a koleno me teď bolí.

            Zlaté alpe du zwift.

            0 0
            • rdx  

              ta trat ma pres 4GB to mohlo pri tom poctu lidi delat neplechu ..

              0 0
        • milan.v  

          Máte někdo k Rouvy AR nějaké další zkušenosti ke sdílení po pár dalších závodech?!?

          0 0
        • Effa  

          Ono totiž cele Rouvy vypada ze to dela par nadšenců nekde ve sklepě. Hrozny web, zádné informace, implementace nefunkcni bety do hotove placené aplikace, nekomunikace helpdesku, vědomě klamání uzivatele s výčtem zařízení na kterých ma fungovat, a tak bych mohl pokracovat. To ze chtějí zdražit je podle mne neskutecna drzost.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • milan.v  

      Tady jedno „srovnání“ Rouvy x Zwift od člověka, který očividně toho zatím moc trenažérům nedal a ježdění na nich také ne…

      Neodvážil bych se říct, že tuto zimu trenažéry zažily velký pokrok, to se děje určitě už několik let od nástupu direct-drive trenažérů, stejně tak Saris není velmi tichý, i když patří k těm méně hlučnějším…

      A tak by mohl člověk pokračovat, ale co, třeba si v tom někdo to své najde, byť bych byl opatrný k tomu, co tam zaznívá, je to očividně šikovně napsaný PR článek směrem k Sarisu a Rouvy…

      https://mtbs.cz/…ike-technika?…

      P. S.: Kolikrát se ještě té šulince podaří sem nacpat tu reklamu?!?

      0 0
    • milan.v  

      RGT CYCLING APP REVIEW: You NEED to Try It!

      https://www.youtube.com/watch?…


      Zwift vs RGT Cycling: A Deep Dive Into Both Cycling Apps

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • milan.v  

        In response to Covid-19 everything is free…

        0 0
        • DEEcz  

          RGT teď zkouším a je super. Jediné co mu schází je širší komunita ale v posledních dnech se to dost lepší („nečekaně“).

          0 0
    • milan.v  

      Biker Škarnitzl ovládl seriál virtuálních závodů na trenažéru

      https://www.idnes.cz/…klistika_rou

      0 0
    • rdx  

      Uz i TrainerRoad se socializuje :)

      https://www.dcrainmaker.com/…h-video.html

      0 0
    • milan.v  

      Velmi hezké srovnání různých aplikací od DC Rainmakera…

      Cycling Trainer App Guide In-Depth: 2020 Edition

      https://www.dcrainmaker.com/…p-guide.html

      0 0
    • MavasH  

      Nezkoušel někdo BKOOL? (je hned první v článku od DC rainmakera) Na této platformě se jezdí „belgické klasiky“, teď v neděli pojede i Štyby. A Thomas De Gendt nádherně využil svého vyloučení na Zwiftu… :D

      0 0
      • milan.v  

        Už déle zpátky – viz. 29.11.2018 17:38

        Budu doufat, že to je už někde jinde, že to odladili, event. s jiným trenažéry než Elite Drivo II funguje jinak, resp. lépe…

        Pokud ne, bude to jen dávat zkreslený obrázek o ježdění na trenažéru jako takovém…

        0 0
      • milan.v  

        No, vypadá to lákavě, mít možnost si to zkusit…

        0 0
        • kemo  

          V čem je omezení? Aplikace jako taková se tváří, že má trial verzi. Možná dnes prubnu

          0 0
        • Bobbb  

          Dnes vyzkoušeno, porovnávám se Zwiftem, a i tak se mně to dost líbí. U hodně tratí lze přepnout mezi 3D a reálnou kamerou, grafika i pohyby jezdce (hlavně ze sedla) jsou super. Zatím nevím, jak fungují live závody a celkově ty soutěže a jak nahrát na Stravu mapu a kam se ukládají screenshoty :-)

          0 0
    • milan.v  

      Málem jsem se uvařil, komentuje český reprezentant výstup na Mont Ventoux

      https://www.sport.cz/…ventoux.html

      „Bral jsem to jako zpestření. Pro hobby cyklisty může být virtuální trénink fajn. Nebo pro závodníky v zimě mezi jednotlivými přípravnými kempy v teple. Ale závodění bych bral s rezervou," nepropadal jezdec Cyklostar Trek Mercedes Benz týmu přehnané euforii z úspěchu v bitvě vedené prostřednictvím speciální aplikace Rouvy.

      „Každý ergometr má určitou procentuální odchylku. Navíc aplikace neumí simulovat jízdu v háku, takže odpadla jakákoliv taktika a jezdilo se od startu do cíle na limitu.

      Vlastně šlo o pět intenzivních časovek. Jelo se v maximálním tempu, hodně to bolelo," vyprávěl Škarnitzl, jemuž dala nejvíce zabrat etapa na legendární francouzský vrchol Mont Ventoux s dvaadvacet kilometrů dlouhým stoupáním."

      0 0
    • milan.v  

      DC Rainmaker – Alpe d'Huez Side by side: Zwift vs FulGaz Live

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • milan.v  

      SMART Bike Trainers – Top 5 Virtual Video Indoor Cycling Apps In 2020

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • rdx  

      Rouvy testuje draft mod.

      Our next big update is related to our DRAFTING feature. We will be very happy if you can try drafting (once it is released) in the coming weeks and send us your feedback by the end of June.

      0 0
    • rajchard  

      Hoj, přišel mi od TrainerRoad kód pro případného, na této platformě zatím neregistrovaného, zájemce. Přešel jsem koncem zimy ze Zwift a jsem celkem spokojený. Kdyby tedy chtěl někdo v tomto nepříznivém počasí vyzkoušet TR, kód na 1 měsíc zdarma je zde:

      www.trainerroad.com?…

      (TR jinak možnost free trialu nemá. TR podporuje i outdoor WO na Garmin a Wahoo.)

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • rdx  

      Rouvy bude od rijna zdrazovat na 15$ / mesic. Stavajicim predplatitelum by cena mela zustat.

      Jestli se to tyka i pro cenu v korunach nepisou {ted je to oproti dolaru a euro zvyhodnene}

      0 0
      • Effa  

        Takze neustale nefungující sranec bude zdražovat?

        Nefunguje na win 7 a to se zjisti az kdyz se zaplati premium. Pri odesíláni z mobilu hlásí Neodeslano i kdyz data jsou odeslána. A ted posledni věc z prevcerejska, jelikoz porsdne nefunguje AR a často ta jejich beta padá, tak se nedají jezdit tratě protze kdyz se vypne AR vypne se s tim i video trasy. A to i pres to že jsem nainstaloval win 10.

        A co na to podpora? Nic. Nejdriv zkusili ze mam spatnej internet, pak tedy at nainstaluji win 10 a ted uz raději mlčí.

        Takze se zdržením at jdou doprdele. Ani web neumí udelat tak aby se uzivatel dozvěděl například jaky je rozdíl mezi standart a premium.

        0 0
        • Namtos  

          Až pojedeš kolem, tak jim to můžeš říct osobně https://mapy.cz/zakladni?… :)

          Podle mého mají teď navíc i starosti se svým MTB týmem Rouvy…

          0 0
          • Effa  

            No jo ale to me jako zákazníka fakt nezajímá. Proste mi přijde ze by bylo vhodne nejdriv odladit poradne jednu věc a nedělat x věci najednou a ani jednu dobre.

            0 0
        • rdx  

          Ja mam na Rouvy odjezdenou komplet zimni sezonu, ale zadny tebou popisovany problem nemam.

          Pouzivam stejny ntb na Zwift i Rouvy s win 10, zadna herni rakata.

          0 0
        • TheJD  

          Prijde mi dost vtipny dnes po nekom chtit kompatibilitu s uz neudrzovanym operacnim systemem. :)

          0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
          • Effa  

            Tak s ohledem na to ze to na win jeste pred par mesicema fungovalo a na webu maji info ze win7 podporuji tak asi očekávám ze to bude fungovat ty chytrej. Kdyby napsali win10 only tak to neřeším. A podotýkám ze stejny problem je i na dvou iOS telefonech kde ma každy jinou verzi iOS.

            Každopádně ne ne proste mrdam. Jejich podpora jsou asi retardi kteří neumí číst a jejich rady by zasloužili kolonizovali do ******:

            Ja:

            Tak jsem kuli neschopnosti poradit mi jak Rouvy rozbehat na win 7 nainstaloval win 10. Ze zacatku vypadalo vse ok, ale dnes se mi pri zvoleni trasy a zacatku tréninku několikrát stalo ze se objevil hláska Rouvy AR error a trasa spadla.

            Záškrt jsem tedy: Ne pro Profilovy trénink s rozšířenou realitou. Dal jsem Odstartovat trénink a namisto videa vidím jen mapu. Viz sceeenshoty.

            Nechcete mi doufám říct ze AR je svázána s přehráváním videa trasy a bez AR video neuvidim? Obzvláště kdyz AR stále padá.

            A jejich odpoved:

            Dobrý den,

            omlouváme se, ale AR mód prozatím není placená funkce Rouvy.

            Co se týče aplikace Rouvy AR a pak také celého AR módu, aby vše běželo bez problémů, doporučujeme:

            OS: Windows 10 se všemi aktualizacemi

            CPU: Intel Core i5 nebo AMD

            RAM: 8 GB

            GPU: 2GB Radeon R9 200 serie nebo NVidia GTX 650

            HDD: 4GB volného místa

            Internet alespoň 20Mb/s

            Děkujeme za pochopení.

            0 0
    • Orfi  

      Zdravim.

      Mam tenhle trenazer https://www.kupkolo.cz/…t-2_z106558/ vyhovuje mi kvuli prehazovani 2 kol tenhle system .Trenazer neumi simulovat jizdu do kopce mam vymenit jednotku za tuhle ktera umi jen 10% stoupani https://jizdni-kola.online-sport.cz/…unit-t-6300/ Nebo prodat a koupit https://www.kupkolo.cz/…zda_z109454/.

      0 0
      • Pikaču  

        Co ocekavas od trenažéru resp jizde na jake aplikaci?

        (((Přesnost takového trenažéru je trestní a neustale reseni kalibrace, tlaku pneu, přítlaku pneu na trenazer je vopruz a setrne na rám to taky moc není oproti direct drive trenazerum.)))

        0 0
        • Orfi  

          Jezdim na Zwiftu .Kalibrace mi nevadi .Kvuli mistu a prehazovani 2 kol \moje a manzelky\ je pro mne tenhle typ prijatelnejsi .

          0 0
          • gregorus  

            Kupovat smart control určitě ne, to budou vyhozené peníze. Úplně nevím, v čem je jednodušší pro přehazování kol tenhle typ trenažéru, než direct drive. Spíš bych řekl, že je to přesně naopak, na direct drive přehodíš kola za pár vteřin.

            0 0
    • jIrI___  

      Sezóna trenažerů po roce opět začíná, je třeba vyhrabat a oprášit mučící nástroj :). Jsou nějaké novinky na poli aplikací? Předplatit si zase Zwift nebo se zlepšilo Rouvy apod. či vyrostl nějaký nový schopný konkurent?

      0 0
      • Forester  

        Tak záleží, co přesně chceš. Jestli jen trénink nebo i nějaké socializační funkce :-). Na jaře se trochu posunul TrainerRoad k socializaci, ale pořád je to jen o číslech, ne o virtuální jízdě :-).

        0 0
      • milan.v  

        Ještě se naopak zase posunul Zwift, takže za mě nemá smysl řešit nic jiného…

        0 0
        • jIrI___  

          Tak jsem vyzkoušel i Zwift (z nějakého důvodu jsem měl opět 25 zkušebních km) a oproti minulému roku jsem si bohužel žádných změn nevšiml :(

          0 0
          • milan.v  

            Záleží, co jsi čekal, vylepšené trasy, vylepšený draft, možnost zahýbat, další tréninkové plány…

            0 0
          • Blunderbuss  

            Zkušebních 25km se obnovuje každý měsíc, pokud máš aktivní účet, ale nemáš předplaceno.

            0 0
            • vylizplech  

              Pokud někdo jezdí rouvy, fulgaz, kinomap atd, tak si může vlastně 2× do měsíce střihnout nějaký ten závod na zwiftu zadara. První závod kratší, třeba do 20 km, a druhý i 100 km, jen po dokončení aktivity už ho to na další vyjížďku či závod nepustí, až zase za měsíc.

              0 0
        • Charles2k  

          No já když jsem koukal na Zwift, tak to na mne působilo jako grafika z levných počítačových her 90.let…

          0 0
          • vik  

            Ale stejně je to fenomén a kupuje to fakt mraky lidí… Jak jsem někde psal, Zwift a dejme tomu Rouvy, mají fakt odlišný cílovky. Já měl Rouvy před rokem, spolu se Zwiftem, a prostě mám raději reálnější věci, tak se letos vracím k Rouvy. Ale stejně na tom dlouho nevydržím a bude mne to táhnout ven, i když bude hnus, déšť a tma:-) Ale jsou lidi, a nebude jich málo, co tam tráví moře času, i když už je tam venku hezky a voní les a jezděj kolem holky a tak :-)

            0 0
            • Pikaču  

              A ten paraplegicky avatar ti přijde realnej?

              O dalsi odezve na stoupani, draft… je rouvy marnej.

              0 0
              • vik  

                Avatar je uz vylecenej a navic na to fakt se*e pes, preci… A novej draft nedokazu posoudit. A tou realitou jsem myslel krajinu, ale to ty vis, vid?;-)

                0 0
          • milan.v  

            Nesmysl…

            0 0
      • rdx  

        Ja nikde zadne zasadnejsi novinky nezaznamenal. Rouvy zkouselo draftovani v zavodech, ale jak to dopadlo nevim. Zkousel to nekdo? Maji noveho panacka a jeste nejak drobnosti a taky zdrazeni pro nove cleny :)

        Milionove investice do Zwiftu jsou proste videt vic :))

        0 0
      • jIrI___  

        Tak jsem teda po roce vyzkoušel Rouvy a musím říct, že zlepšení je obrovské. Příjemné uživatelské rozhraní (pro mě o několik levelů před Zwiftem), žádné sekání videí, jako se mi občas přihodilo minulý rok, program ani jednou nespadl, jednoduché spárování trenažeru… Po zkušební době ještě otestuju ten vylepšená Zwift, doufám že ta zlepšení budou taky takto výrazná :)

        0 0
        • nzg  

          No bohužel na Zwiftu kromě Francie nic nového není. Kam protekly ty miliony dolarů netuším..

          0 0
          • rdx  

            podle tiskove zpravy ktera sla spolecne s tou posledni investici, chteji penize investovat do vlastniho HW

            0 0
        • rdx  

          Ja teda byl na Rouvy naposledy v pulce zari. Ale UX/UI maji stejne tak ± 3 roky :)

          0 0
    • Rentagreement  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Rentagreement  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • studenak  

      Prosím o radu zkušené uživatele zwift. Dnes mi přišel nový trenažer Elite direto XR. K němu jsem dostal měsíc Zwiftu zdarma. Uplatnil jsem kód a chtěl si udělat ramp test. Vybral jsem si tedy ramp test v nabídce a dole bylo k zaškrtnutí user ERG mode. Neveděl jsem co to porádně znamená tak jsem to odškrtnul a dal test. Čekal jsem, že mi trenažer bude klást předepsaný odpor a ne že budu muset zátěž řídit sám. Tak jsem po testu chtěl kouknout do nastavení a zapnout ten ERG mód. Ale to tlačítko tam již není a nevím jak to zapnout. Viz obrázky. Prosím tedy o radu jak to tedy zapnout. Dík

      0 0
      • nzg  

        Na Ramp test určitě mít erg on.

        Máš trenažér připojení jako FE-C?

        0 0
        • studenak  

          Díky. To je ono. Měl jsem to přes BT. Nevěděl jsem, že to vadí. Nový ramp test už ale zkoušet nebudu. D

          0 0
      • gregorus  

        Když pustíš jakýkoliv trénink, můžeš během něho ERG módě zapínat a vypínat přímo dole v té ilonkové liště. To platí i pro ramp test.

        0 0
    • studenak  

      Jinak když jedu nějaký ten jejich připravený mód jako ramp test nebo jakykoliv jiný, tak pokaždé musím jet nějakou trasu a nebo jde nastavit, abych viděl jen nějaký grafy s wattama, tepama atd ?

      0 0
      • štája  

        když máš ergo mod, tak trenažér ignoruje veškeré sklony terénu

        0 0
    • milan.v  

      Rouvy updates

      https://youtu.be/Gt9k9r6-GtM

      0 0
    • Speedball  

      Dnes jsem poprve vyzkousel nivy trenazer, ladil jsem vse okolo a tak mne nezbylo moc casu na jizdu samotnou. Ale hodne jsem se tesil, tak jsem zkusil Rouvy (i kdyz jsem k trenazeru dostal mesic zdarma od Zwift a stejne tak mesic u TacX-to nechavam na pozdeji).

      Vsechno super, ale nejakych 500m pred koncem trasy se to seklo a hotovo-ani po deseti minutach nic. Pomohl jen restart aplikace..V tre­ninkovem deniku je jizda ulozena – nedokoncena, ale je tam.

      A zajimave je, ze i kdyz byl obraz lidove receno sekly, tak trenazer pracoval podle profilu trasy…

      No, trochu zklamani, ale dam tomu jeste sanci :)

      0 0
      • TheJD  

        To se u her obecne obcas stane, ze se sekne obraz nebo i zvuk, ale hra jinak bezi dal.

        0 0
    • Speedball  

      Vcera jsem somi video stahnul a super, byl jsem nadseny, ze to funguje. Dnes opet stejny postu, projel jsem celoi trasu, vse ulozil a ukoncil. Chtel jsem se podivat do deniku a vice nez hodinu se nedalo dostat na stranky Rouvy, dalso pul hodiny do deniku a nakonec jsem zjistil, ze se uložili 2 minuty z jizdy…

      Me nadseni opada, zacinam rozumet, proc valna vetsina mych znamych jezdi Zwift…

      0 0
      • Pikaču  

        Tak hlavne uz nevymyslej teplou vodu a nezkousej nic jineho nez zwift.

        0 0
      • vik  

        meli vypadek. jizda lze ulozit dodatecne z „last“ aktivity. obcas proste neco pada: garmin, t-mobile…:-)

        0 0
      • jIrI___  

        Já jezdil minulou zimu na Zwiftu a teď naopak s největší pravděpodobností dám přednost Rouvy. Opoti minulému roku jde u Rouvy vidět mnoho změn k lepšímu a hlavně po pár dnech na Rouvy a následném zapnutí Zwiftu člověku tak nějak začne vadit to ne zrovna příliš povedené animované prostředí. Ideál by bylo sloučit dohromady funkcionalitu Zwiftu a prostředí Rouvy :)

        0 0
        • milan.v  

          Jo, to by bylo, ostatně už hooodně dávno jsem to tu psal… ;o) Ještě bych přidal některé prvkx rozhraní FulGazu nebo Suffertestu a vznikl by dokonalý software…

          0 0
    • milan.v  

      Top 10 aplikací 2020 – https://youtu.be/rtdMFn2RfUo

      0 0
      • Pikaču  

        Takže:

        [10] KINOMAP

        [9] TRAINERDAY

        [8] BIGRINGVR

        [7] FULGAZ

        [6 ] RGT CYCLING

        [5 ] ROUVY

        [4 ] XERT

        [3 ] THE SUF

        [2] TRAINERROAD

        [1] ZWIFT

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ten RTG Cycling je grátis alternativa Zwiftu, ne? Ale měl by podporovat výhradně chytré trenažéry a wattmetry.

          0 0
    • zmateny_zacatecnik  

      Čau cyklisti, jdu s dotazem ohledně Rouvy, trenažéru, televize a tak. Prostě a jednoduše – jak se to všechno spojuje dohromady? Vánoce se blíží, osoba blízká má Elite Qubo Power Mag Smart. Napadlo nás pořídit Rouvy. Nejsem schopný vygooglit, jestli jde prostě stáhnout appka na Android TV. Nebo je nutné zrcadlit obraz z telefonu/propojit PC s televizí. Plus pak ještě propojení s trenažérem samotným, je k tomu potřeba něco dalšího? Jsem z toho prostě takový zmatený. Poradíte někdo?

      0 0
      • RomanBarak  

        já mám variantu…Elite Suito…přes BT spojeno s noťasem a noťas přes HDMI k velké TV..dnes Rouvy, vše OK jelo

        0 0
        • Radovan84  

          Ahoj.Takovej lama dotaz…

          Koupil sem Elite Suito. Měl by k tomu být kód na měsíc zdarma u Zwiftu.

          Čekal sem v balení např kartičku s kódem ale nic.

          Nevíte někdo kde ten slevový kód najdu? Díky.

          0 0
          • sused69  

            Musíš se zaregistrovat a potom ti přijde mail a v něm budou kupony na ZWIUFR, ROUVY, KINOMAP a BKOOL a jestě tuším jeden ale nevím ten název.

            0 0
          • RomanBarak  

            registruj se na te strance,co je na karticce v baleni.. redeem… atd. hlavne to udelej na te strance v jazyku italy…english mi nefungovalo

            0 0
      • Smazaný účet  

        Pro android existují dokonce dvě Rouvy aplikace: Rouvy AR a Rouvy workout. Pokud máš na té tv nějaký normální android, mohlo by to fungovat. Mě běhá R workout i starém tabletu. Stáhneš normálně z Google Play.

        Pokud trenažér komunikuje přes BT, propojíš to přímo přes BT. Pokud trenažér komunikuje přes ANT+, potřebuješ ANT+ snímač do USB konektoru.

        0 0
      • tatakona  

        Nativní aplikace na Android TV není, jedině to zkusit přes nějaký sideloader. Je ale otázka zda to TV utáhne. Jen upozorním, že Rouvy AR zatím nejde spustit v okně, tzn. pro Rouvy + sledování filmu jsou třeba 2 zařízení. Rouvy AR na mobilu a zrcadlení do TV + film na notebooku nebo naopak. I když by možná šel chrome cast filmu na TV a pak v ntb pustit Rouvy, nezkoušel jsem.

        0 0
    • racer xc  

      Ahoj takže ten workout můžu klidně smazat a jezdit jen na to rouvy AR? Já myslel že spolu nějak ty dvě aplikace spolupracují

      0 0
    • RomanBarak  

      Asi se neda v Rouvy ulozit pozice v pulce trati? Chci si i projet ty delsi a znova se mi treba 40 km nechce jet,vyber mam velky zatim,tak opakovat se mi to nechce.

      A asi jsem lama:), kde se tam da nastavit,abych treba jel porad 6pr sklon…nejaky takovy trenink na 10km. Jestli to teda jde.

      Diky.

      0 0
      • milan.v  

        Taková možnost v těchto programech není, zastavit a pak se zase rozjet od tohoto místa. Tedy pokud se něco za poslední rok nezměnilo, neznám všechny programy detailně, už jsem přece jen výběr dokončil…

        0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
      • Forester  

        Rouvy neznám. Tohle funguje v TrainerRoad. Nedojel jsem jeden dlouhý trénink, tak jsem si ho dal druhý den, ale až z místa, kde jsem předtím skončil.

        0 0
    • RomanBarak  

      A jde v Rouvy jezdit ten trenink, kdyz se prihlasim na netu,tak je tam i kolonka Strukturovane treninky,kde je i rada scenaru a nastaveni,ale kdyz si spustim tu aplikaci na PC,tak tam mam jen Training/Time trial a dole vpravo Route/Race…ale pod Training jsou stejne na vyber jen trasy,zadne treninkove workouty a scenare.

      0 0
    • RomanBarak  

      Dnes.jsem jel 30km trasu v Rouvy…nejaky Klausepass…vet­sinou,co.jezdim tak lidi davali tak 5W/kg…vetsinou mene. Borec startoval jak ja,a jel skoro v kuse 9W/kg. Ja byl v pulce on v cili…to musel byt snad nejaky zavodak…nebo tohle davaji i „normalni“ lidi?:)

      0 0
      • vik  

        Jenom špatně zadaný vstupní parametry :-) Je to virtuál, tam není nic „normální“…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Zkus si v Rouvy nastavit, že vážíš 25 kg ;-)

          edit: měla bý reakce na RomanBarak

          0 0
          • RomanBarak  

            tak to nejak nechapu,co nekoho k tomu vede..a jak se to resi v race nebo tour eventu..to pak muze kdekdo podvadet takhle…ja su rad za prumer do 2.8 az 3 a pak vidi clovek tohle,tak si rika, to je mazec kondicka:)

            0 0
            • odwar  

              Když máš čas jen hodinu, chceš jet nižší watty a chceš se kouknout na video z nějakého stoupání aby to lépe utíkalo. Tak je lepší, když ti jezdec jede 20km/h místo třeba 6km/h. Je tam ale možnost zapnout nižší náročnost a nemusíš šachovat s váhou a jede to rychleji. Na závodech to samozřejmě nejde, ale když jdu jen vytočit nohy tak není důvod tam v nějakém kopci nedat náročnost na 50%. V malých rychlostech se video navíc škube.

              0 0
              • Smazaný účet  
                0 0
                • Smazaný účet  

                  No pokud chceš dosáhnout vysokého čísla v poměru W/kg jinak než dramatickým snížením hmotnosti toho asi nedosáhneš. Pokud máš wattmetr přímo v trenažéru, v klice, nebo v pedálech, bude ti do aplikace posílat pořád ta samá (správná čísla). Leda bys to dokázal nějak posunout při kalibraci waťáku.

                  Ale to jenom teoretizuji, prakticky jsem to nikdy nezkoušel. V Rouvy mám od začátku nastavenu svou skutečnou hmotnost. Ale je fakt, že když jsem si prohlížel řebříčky některých dlouhých segmentů z virtuálních jizd, jsou tam někdy tak neskutečná čísla, že i top profíci by neměli šanci to hodinu v kuse udržet.

                  0 0
                  • RomanBarak  

                    tak třeba i ten Klausepass… já ho jel v modu Race, a měl průměr tak 2,5 W/kg…na konci je 17pr a to jsem měl co utočit, připadá mi to těžší něž v reálu…ale co chci říct..já to dojel o 1 h a 11 minut pomaleji,než ten co je na prvním místě…to mi připadá až neskutečné na 31 km…ale asi jsou takoví borci

                    0 0
                    • Raf  

                      2,5 W/kg je pro hodně lidí někde na úrovni vytrvalosti až regenerace

                      0 0
                      • RomanBarak  

                        a sakra…tak na konci jsem nevypadal,jak při regeneraci:) no mám co dohánět

                        0 0
                        • Forester  

                          nenech se odradit :-)

                          Je otázka, co je to hodně lidí … tím se vždy uklidňuji -) … jezdíme pro radost

                          0 0
                          • RomanBarak  

                            to určitě nenechám, ani jsem nečekal, že mě to bude,tak bavit…chci to přesně jezdit pro radost, když už se na ty kopce/trasy reálně nedostanu…jen,tak mě to zajímalo..člověk skoro na odpis po 2 hodinách:) a někdo to udělá za hoďku a fakt mi ta zátěž oproti reálu a procentám stoupání připadá na trenažéru težší

                            0 0
                            • tomo_111  

                              a kde bezne v CR jazdis 17% stupania ze mas zrovnanie (len tak na okraj otazka) ?

                              co sa tyka narocnosti, nejake napady:

                              vnutri sa tak dobre nechladis ani ked mas ventilator (myslim ze ludia hlasili ze mavaju ‚mensie‘ FTP na trenazeri ako vonku)

                              zavisi aky mas trenazer, ak wheel-on a mas podhustenu gumu napriklad tak to asi moze byt ‚tazsie ako by malo‘

                              0 0
                              • RomanBarak  

                                párkrát za rok jedu Kohutku a tam je prý…i 20 a, tak těžko se mi,tam ještě nejelo,jak při té 17ce včera…vlastně 16ce..protože Elite Suito umí jen 16

                                0 0
                              • Smazaný účet  
                                0 0
                                • tomo_111  

                                  skor som to myslel ze uplne na potkanie stupania s takym sklonom, pripadne nejake 15km mordy s priemerom 8+, nemas a musis za nimi cielene tak ako pises :)

                                  inak realne to asi porovnat ide len ked teda vybehnes na 16% von a mas wattmeter a nasledne na trenazeri, predpokladam ze take porovnanie uz niekto robil.

                                  Pripadne teoreticky poloha, ked slapes vonku do kopca je to predsa len trochu ine a mozno zapojujes trochu inak svaly (?)

                                  0 0
                    • Smazaný účet  
                      0 0
                • zahr  

                  Tady je to popsaný včetně testů: https://zwiftinsider.com/…eight-speed/

                  0 0
                • odwar  

                  Snižovat váhu jsem nezkoušel, jen jsem myslel že to bude fungovat podobně. Na rychlost jezdce funguje Reality level. Takže jestli nemají podchycené třeba segmenty tak to vůbec nedává smysl. Při nastavení 30% Reality to prostě do kopce letí jako po rovině.

                  0 0
    • Kos_CZ  

      Zdravím ve spolek,

      protože je tu hromada zkušených lidí, zkouším se zeptat před prošlapáváním slepých uliček: Mám Wahoo Kicker Core a pro normální poježdění používám Zwift. S ním jsem spokojen, ale chtěl bych ještě trénovat vlastní reálnou trasu = nahrát GPX profil třeba již projeté trasy (delší než 100km v reálu) a program by vytvořil virtuální krajinu tak, jako je to třeba ve Zwiftu. Umí tohle některý? Rouvy má myslím limit na 100 km a „virtuální svět nevytvoří“… Díky za nakopnutí správným směrem…

      0 0
      • distance  

        Ano, to umí RGT Cycling a jejich Magic Roads https://www.rgtcycling.com/magic-roads/

        0 0
        • Kos_CZ  

          Je tam ten limit 100km, ale popravdě to holt člověk obejde nahráním dalšího souboru.

          Díky za nasměrování…

          0 0
          • distance  

            Jo ten limit na 100 km tam je (a trasa nesmí být okruh), ale na druhou stranu neznám jinej program kromě toho RGT, kterej by dotvořil tu krajinu.

            0 0
        • Kos_CZ  

          Tak jsem si svou plánovanou trasu rozdělil na 4 úseky a už mám trasu k tréningu. :)

          0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
      • RomanBarak  

        to už má taky stáhnuté…ale po včerejšku si,tak maximálně lehnu:) ale postupně si ty známé kopce chci vyjet, minulou sobotu jsem jel Tourmalet…a pěkné,ale včera ten Klausepass ..a ty dvě stoupání v něm mi přišly výživnější

        0 0
    • RomanBarak  

      Co jste jeli nejtěžšího z těch tras na Rouvy nebo něco dobrého doporučit. Díky.

      0 0
      • Mikimik  

        Zdar, podstata není ani tak v obtížnosti ale v tom co Tvůj trenažer zvládne. Jet trasu s 20% stoupáním když trenažer umí max 10% je prostě neúměra, vyskoušeno na Flow S(10%) versus NEO2T(25%). Kopce na NEO jsou mnohem těžší a odpor trenažeru odpovídá danému stoupání. Takže doporučuju vybírat trasy dle možností hardwaru. Do kopce 20% prostě na Flow stejně pojedu jen se simulací kopce 10%.

        0 0
    • Fazzy  

      Cau, mel bych trochu slozitejsi dotaz, na kterej mozna nejde odpovedet, ale treba me aspon pomuzete nejak nasmerovat nebo zohlednit nejaky dalsi faktor, ktery pomuze se rozhodnout..

      Uvazuju, ze si letos nejak zpestrim zimni a jarni trenink.. nikdy sem to moc neresil, jezdil jen na pocit, v ramci casovych moznosti, bez nejakyho radu.

      Chtel bych zacit merit watty a dat tomu v ramci moznosti nejakej plan. Chtel bych nejakou aplikaci ktera dokaze treba spocitat FTP a pracovat s nim, pujde v ni nastavit zony, ukladat aktivitu, pocitat nejakou statistiku atp. Nechci trenovat na olymiadu, jen mit moznost ziskat o svym „treninku“ prehled.

      Prvni moznost, je Zwift. Odrazuje me od nej ale nekolik veci:

      • je to jednoznacne zdaleka nejdrazsi zalezitost
      • kdyz vidim masovost tamnich zavodu, nijak zvlast me nelaka tam zavodit
      • nelibi se mi tamni grafika a virtualni fiktivni svet. Dal bych prednost necemu vzhledove „realistictejsimu“, ale i uplne bez videa bych se obesel.
      • nevim jestli vubec dava smysl pouzivani Zwiftu, kdyz muzu jezdit max 5 hodin tydne s tim, ze kazda vyjizdka muze mit max hodinu, vyjimecne dele, ale urcite ne vic nez 2 hodiny.

      Druha moznost je koupit wattak na kolo, zustat u hloupyho trenazeru a kombinovat to s nejakou jinou treninkovou nevirtualni aplikaci. Doporucili byste pripadne nejakou pokud existuje nebo je Zwift a jemu podobny opravdu tak efektivni a zabavnej, ze se ta investice i pro skromnejsi trenink vyplati?

      0 0
      • Kos_CZ  

        Ahoj,

        já jezdím cca. 4 hodiny týdně Zwift a celkem jsem si na to už zvyknul – grafika tedy nesedne každému, ale ta masovost je trochu omezená – ono tam klidně ve stejný čas jezdí třeba 12 tisíc lidí, ale z různých důvodů stejně aplikace zobrazuje jen x nejbližších lidí … Na druhou stranu ony „realistické aplikace“ jsou taky někdy jak pěst na oko (jak které pochopitelně) – chce to zkoušet a najít si to svoje.

        Já na tréningy jezdím Zwift, ale pokud si chci projet svou trasu, tak používám RGT, kam jsme si nahrál trasy (GPX vyexportované z Mapy.cz).

        Zkoušel jsme i Rouvy, ale nějak mne to nechytlo…

        0 0
      • milan.v  

        Naprosto zdarma je aplikace GoldenCheetah, pro nejjednodušší trénink za pomoci ERG módu s přednastavenými watty, import dostupných workout/gpx souborů, atp. určitě dostačující, dá se pustit i film/závody na pozadí.

        Mně tedy k chuti nikdy nepřišla, ale třeba na to ježdění bez další interakce může být pro někoho zajímavá vzhledem k tomu, že se za ni nemusí platit… Následné výstupy už jsou velmi propracované, něco až moc, z toho si vyvere každý profesionální trenér…

        https://www.goldencheetah.org/

        0 0
        • Fazzy  

          Diky, myslim, ze tohle by fakt mohlo vyhovovat. Podobne jako TrainerRoad mezi odkazy co jsi daval dolu, ktery sice neni zadara, ale udajne jsou tam varianty treninkovych moznosti a planu opravdu hodne flexibilni.

          Taky sem koukal, ze hodne lidi vyuziva TrainingPeaks ale nevladnu tolik anglicky, takze zatim nevim jestli tahle aplikace taky nabizi i podrobnou tvorbu treninku nebo slouzi jen ke zpetny analyze..

          Ty virtualni aplikace sice nektery vypadaj fakt dobre, zejmena ten FullGaz, ale myslim, ze prave kvuli svym casovym i vykonostnim moznostem, by to mohlo sklouznout k tomu, ze stejne budu ve finale jezdit dokola jen par trati, ktery mym pozadavkum vyhovuji a rychle to prestane bavit.. navic aby to za neco stalo, zrejme bych musel upgradovat krome trenazeru i ostatni hardware, coz by celej „pokus“ jeste vic prodrazilo.

          No budu chvili patrat a uvidim, ale asi dam zatim prednost jen ciste treninkovym aplikacim..

          0 0
          • tomo_111  

            skor mozno sklznes k tomu ze ked chces za obmedzeny cas natrenovat co najviac tak sa nebudes ‚vozit‘ alebo zavodit niekde na Zwifte/Rouvy/Fu­llgaze ale pojdes strukturovane treningy v ERG mode – a tam je uprimne uplne jedno ako ta appka vyzera podla mna, ides prespisane watty/intervaly a makas – appky ako trainerroad/suf­ferfest sa ani nesnazia mat nejaky vizual – stopky a cau :)

            pri lahsich treningoch si mozes pozriet serial (v erg mode sa ti odpor riesi sam tak len slapes) a pri tazsich ma cas nejake ine plynutie ale pozerat sa nic neda :D

            0 0
            • Fazzy  

              Ano, to si prave myslim :)

              0 0
              • tomo_111  

                ja teraz idem Zwift lebo to bolo k trenazeru a dal som si nejaky plan – pri casovych moznostiach (a aj fyzickych + nejake doplnkove sporty/aktivity) mi to stacilo tak akurat ze ‚volnu jazdu‘ som snad ani nesiel, bol som rad ze davam tie predpisane workouty..

                Dost ludi vravi ze na trainerroad alebo sufferfest su kvalitnejsie postavene treningy takze zvazujem prechod tam.

                0 0
          • milan.v  

            Ještě jsem narazil na tuto aplikaci, musím ale vyzkoušet.

            https://intelligent-cycling.com

            0 0
            • Fazzy  

              Nevypada to spatne. Diky Forestrovi mam ted na zkousku TrainerRoad na mesic zadara a vypada to, ze je to presne to co hledam. Ma to ale zatim jeden nedostatek.. dneska prisel wattmetr, tak jsem zkusil Ramp test a zamrzla mi po pulhodine apka.. coz se stalo i predtim pri parovani senzoru. Tak doufam ze tohle nejak vychytam..

              0 0
              • Forester  

                jestli jsi ramp test jel víc než půl hodiny, tak se nedivím, že zamrzla :-)

                to je divný, mě se to ještě nestalo a to mám odjeto určitě hodně přes 100 hodin. Používám tablet i mobil. Tak držím palce, ať to rozchodíš!

                0 0
                • Fazzy  

                  No, ze sem jel pres pul hodiny bylo asi tim, ze to zatim o me nema zadny vstupni hodnoty, takze byl ten Ramp test nastavenej asi nejak mirne :)

                  Dneska druhej pokus, tak uvidim. Dam bacha aby mi na pozadi nebezela nejaka dalsi aplikace a snad to bude ok. To parovani taky ze zacatku zamrzalo a pak uz v pohode..

                  0 0
                  • tomo_111  

                    aky mas trenazer? Neviem ako na Trainer road ale na Zwifte (kde podla mna RT len skopirovali) je ramp test definovany ako:

                    5min rozjezd, pak:

                    odpor 100w, kazdu minutu nasledne narast o 20W

                    Ked mas smart trenazer v ERG mode tak sa ti o to postara sam, ak mas dumb a watak tak je asi na tebe aby si dosahoval pozadovanych zatazi (?), trainer road by teda nemal o tebe potrebovat ‚nic vedet‘.

                    ak by si hore uvedeny siel 30 minut tak tvoje FTP by bolo vysoko nad 600W – nepises nic o tom, ze si sa citil uz nejak nedobre a aj by si rad prestal, ked ti zamrzla appka…:)

                    0 0
                    • Fazzy  

                      Mam hloupy Elite Novo Force a jel sem podle wattaku. Nevim prave jestli je ten test vzdycky stejnej nebo treba trenovanejsimu sportovci napali tezsi watty driv.. takhle mi podle krivky hodil 300W az nekdy po 25. minute.

                      Zatim sem delal Ramp test jen jednou u sportovniho doktora a tam sem umrel asi po 14ti minutach, tam byly ty skoky vetsi.

                      0 0
                      • Forester  

                        já jsem si při prvním ramp testu zadal nějaký odhadnutý FTP a dle toho vyšel začátek a pak postupně po minutě narůstala zátěž po cca 11–12W, skončil jsem asi po 21 minutách, ale je v tom těch 5 min na rozjetí :-)

                        0 0
                        • Fazzy  

                          Mrknu na to, jestli to jde nějak oroštovat :) teď tam mám nějaký výchozí FTP 150..

                          0 0
                          • Forester  

                            nevím, jak na tom seš, kolik vážíš, atd., ale já pro začátek zkusil 2W/kg … jen aby bylo od čeho se odrazit :-) … ale jsem lemra

                            0 0
                            • Fazzy  

                              Ja sem takovej normalni prumer 189/85 s prumernou vykonosti sviznejsiho cyklisty, zadnej drtic. Ale watty merim poprvy od vcera, takze vubec nemam tuseni kolik muzu davat. Kazdopadne vcera sem umrel nekdy po ty pulhodine pri nejakych 330 W myslim. Jeste by to teda asi chvili slo, ale byl sem mekkej a zvedavej jestli to vubec neco vypocita. No a bohuzel :)

                              0 0
                              • tomo_111  

                                v zasade to pocita podla definicie nejak 0.75% z posledneho dosazeneho intervalu – tak to mas od oka nejak 240W ako FTP – aj tak je to len odhad/benchmark, tak si nastav tolko, zacni nejaky training plan a ak nebudes tie treningy davat/schopny dokoncit nejake FTP intervaly tak vies, ze si to trochu nadstrelil a upravis/pretes­tujes.

                                0 0
                                • Fazzy  

                                  Nechtel sem mit velky oci, tak sem nastavil ftp 210 a tentokrat mi to hodilo tech 330W uz ve 24. minute. Tam sem to zase zabalil, nechci tepama chodit pres 170 a o moc vic bych to stejne nedotlacil, jen bych drazdil pumpu. Tentokrat apka v pohode, takze moje prvni spocitany FTP je 246. Tvuj odhad byl ok ;)

                                  0 0
                                  • TheJD  

                                    Tak to pak zvol jiny FTP test. Pri schodovem by ses mel tepama dostat pres 95 % maximalni tepovky a jestli cilene skoncis driv, budes mit FTP podhodnocene.

                                    0 0
                                    • Fazzy  

                                      Nemam uplne dokonalou pumpu, nechci ji trapit i za cenu mirne podhodnocenyho vysledku. Dal nez na dalsi schod bych se stejne nedostal, tak myslim, ze by se vysledek zas tak zasadne nezmenil. Ale mam v planu jeste 2×8 minut, tohle byl jen prvni test.

                                      0 0
                              • Forester  

                                mám to podobně, jen o 5kg víc :-)

                                tak to klidně dej FTP 2,5W/kg … a od toho se to bude počítat. Myslím, že budeš na nějakých cca 240W

                                0 0
                                • Fazzy  

                                  Zkusim, diky panove ;)

                                  0 0
                                  • tomo_111  

                                    ja som sa este stretol s nazorom, ze sufferfest 4D test (kde nejak v jednom teste merias 5s, minutu, 5 minut a 20minut power) je lepsi lebo obsiahnes rozne ‚discipliny‘.

                                    Mne napr pri 90kg vyslo z ramp testu 235W ale ked som siel prvy testovaci workout tak sweetspot interval na 211w dlzky 12 minut som dal, ale celkom so zapretim a tep dosiel az na 170 (pri maxime 190 pre mna uz dost neprijemne, inak mam 196cm/90kg) a po rest intervale som dal dalsi a treti sa mi uz fakt neziadalo…

                                    Dovody mozu byt rozne – nie som tak zvykly makat, ale co som cital sweet spot by sa mal ist na cca 75–85% maxHR (u mna ~160bmp) z coho sudim ze ten odhad FTP je pre mna privysoky… Co som zbezne patral moze to byt sposobene ‚anaerobic contribute‘ pri ramp teste, ktory ale neviem pretavit do dlhsich effortov.

                                    0 0
                                    • obda  

                                      Ty tepy u sweetspotu jsou u trénovaných cyklistů, normální smrtelník to má jinak a musí se k ním projezdit. Pro nás je sweetspot fakt dřina.

                                      0 0
                                      • tomo_111  

                                        to mas myslim si pravdu, kazdopadne tepy podla mna urcuju aj ako velmi ta to vysava a ak predpisany interval na sweetspote (co je v ramci ‚percieved effort‘ popisovane ako pod FTP a nema ta to davat do dna) koncim na tepe 170 tak nejak si myslim ze nejake tazsie intervaly nemam pri aktualnej fyzicke sancu dokoncit/budem sa pretrenovavat, nie?

                                        celym zmyslom je trenovat aspon ‚tak nejak spravne‘ a myslim ze je nutne brat do uvahy obe roviny, vykonove hladiny aj tepy.

                                        0 0
                                        • rdx  

                                          Tepama indoor bych se vubec neridil, je to dost zavedejici udaj. Navic pokud nemas nejakou dlouhodobou zkusenost. Jako nejaka kontrola vztazena k wattum ok, ale nic na cem bych stavel dum :)

                                          Pokud SS trening nejsi schopny dojezdit (nicmene „bolet“ to bude a má vzdy :), sniz si pro priste o par procent watty na intervalu a postupne je zvedej. Na ytb je mraky videi o SST, zacni studovat :)

                                          0 0
                                          • tomo_111  

                                            to je pravda, uz dost rozdiel bol nejaka z prvych jazd bez ventilatoru a potom s nim – ako som pisal moze to byt aj to ze nie som zvykly si takto ublizovat…ale vztahujem to aj na tu ‚pocitovu zataz‘, nateraz som si znizil cele FTP a uvidime ako sa bude darit trening plan.

                                            0 0
                                            • TheJD  

                                              Na tepy urcite ma smysl se divat. Tepy jsou vstup, Watty vystup. Tepy ti ukazuji namahu, Watty vysledny vykon. Sweetspot intervaly jsou uz dost pokrocilou treninkovou technikou. Pokud se ti FTP z ramp testu zda nadhodnocene, nejlepsi budes mit udelat si FTP test 1×20 nebo 2×8. Tim bych se kazdopadne ridil a jestli i tak budou SST intervaly moc tezke, musis se k nim projezdit skrze lehci zatez. Predevsim Z2 a pak tempo intervaly v Z3, ktere ti efektivne nahradi SST, kdy je muzes jezdit stejnou dobu, ale na mensich Wattech, nez mas SST.

                                              0 0
                      • tomo_111  

                        tak mozno trainerroad to ma nejake sofistikovanejsie, vo Zwifte je to je jednoduche ako pisem hore.

                        Dalsia vec ktoru si treba asi postrazit je tlak v pneumatike ked je to wheel-on trenazer.

                        0 0
      • rdx  

        no a pokud si nevyberes, nebo chces fakt co nejvic usetrit, tak na YTB mas mraky 4k videi. Nektere maji integrovany i nejaky ten trening …

        treba

        https://www.youtube.com/watch?…

        https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
        • Fazzy  

          Díky, jj tohle jsem občas využíval. Ještě častěji tréninkový videa od GCN. Ale chci tomu dát nějakou strukturu, což vyžaduje wattmetr. Takže volba byla jestli doplnit waťák na kolo, zůstat u hloupýho trenažéru a využít čistě účelovou aplikaci bez virtuální reality (náklady cca 10 klacků) nebo do toho jít se vším všudy za minimálně 20.

          Zvolil jsem variantu A a waťák už je na cestě, tak snad to bude bavit. Akorát smůla, že ten free GoldenCheetah běhá jen po ANT+ a já mám všechny snímače na Blatouch Smart, takže zřejmě zkusím Trainer Road, kde by s tím neměl bejt problém. Každopádně všem díky za info.

          0 0
          • rdx  

            otazka jestli se to na tech uvedenych 5h vyplati … ale to uz budes muset nejak vykoumat. Tam by ti mohl ten Trainer road pomoci, ten ma havo planu podle casovych moznosti … Stejne te ceka spousta vzdelavani aby ten wattak mel nejakou pridanou hodnotu.

            0 0
            • Fazzy  

              S tím počítám.. při nejhorším budu jezdit naslepo stejně jako do teď a watty budou jen pro zajímavost. S motivací na těch pár hodin týdně zatím problém nemám ani po letech na hloupým trenažéru. Nicméně věřím, že právě ten TrainerRoad má co nabídnout i pro moje ježdění.

              0 0
              • distance  

                A všiml sis, že ten TrainerRoad je ještě dražší než Zwift, kterej je podle tebe „jednoznacne zdaleka nejdrazsi zalezitost“?

                0 0
                • Fazzy  

                  Vsim. Ze zwiftu dela nejdrazsi zalezitost nutnost porizeni smart trenazeru s cenovkou 19000+ pokud to ma za neco stat.

                  0 0
                  • distance  

                    Pokud to s tím trénikem myslíš aspoň trochu vážně, tak se tomu smart trenažeru nevyhneš. A opravdu je to nebe a dudy :-) Smart (direct) trenažer ti vydrží dlouho a nebudeš litovat.

                    0 0
                    • Fazzy  

                      Verim tomu, ale nechci ty prachy vyhodit neuvazene. Treba ted zjistim, ze na alespon trochu smysluplnej trenink ten cas fakt dohromady nedam a byla by to zbytecna investice. Takle dokoupim jen ten wattak a ten se minimalne pro zajimavost neztrati ani pri jezdeni venku.

                      Smart kdyztak na pristi zimu az si budu jistej, ze nejakej konkretni plan budu schopnej drzet :)

                      0 0
                      • rdx  

                        zas bych to tak nedramatizoval. nekolik sezon jsem odsedel na Tacx Vortex ktery je hloupejsi nez hloupy trenazer a taky to slo. Jen trosku chtit a nenechat se zblbnout :)

                        0 0
                        • Fazzy  

                          Vsak ja prave taky :) Jezdim na hloupym tri roky a problem s motivaci nemam, jen s casem. Proto bych chtel z minima vytezit maximum.. nebo aspon vic nez do ted.

                          0 0
                          • Forester  

                            Kdybys chtěl TrainerRoad jen vyzkoušet, tak pošli SZ. Mám nějaké volné kódy na vyzkoušení (snad na měsíc, ani přesně nevím).

                            0 0
                      • Mikimik  

                        Zdar, plán neplán :) vem si to z jiného úhlu pohledu. Za prvé mluvíš o zbytečné investici, neuvážené vyhazování atd. Je třeba si ujasnit jestli Tě to baví nebo ne. To je asi nejdůležitější kriterium. Pokud tě to baví tak ze smartu který se dá pořídit už od 15K (tacx flow s) budeš v jiné dimenzi. Proč o tom mluvím je fakt že nemám ani závodní ani sportovní ambice ALE upřímě se těším na každý večer kdy sednu na kolo a hodinu a půl se u rouvy zpotím. Vůbec nejde o výkonnost ale spíš o koníčka který mě baví a také vím že to přinese přinejmenším alespoň trochu pohybu každý den.

                        Dá se klidně tvrdě drilovat ale to se dá i na tom hloupém trenažeru a jsem přesvědčený že ten dril je fajn si zpříjemnit smartem a prostředím v kterém se provozuje :). Ber to jen jako náhled turisty co nechce na jaře trpět venku díky pauze.

                        0 0
                        • Fazzy  

                          Ahoj, no jak sem psal, ja s motivaci problem nemam, jezdim pres zimu na trenazeru roky. A bavi me to, v tom mam jasno. Ty teoreticky „vyhozeny penize“ se tykaly jen toho, ze nepotrebuju nutne tu vizualni stranku pri treninku – koukat na panacka a nejakou krajinu nebo jezdit virtualni zavody. Tudiz efekt tech penez navic, bych pravdepodobne stejne naplno nevyuzil. Jen si chci to zimni jezdeni zefektivnit. A potom, kdyz pominu, ze vetsina trenazeru je vyprodana, tak ani 15k pro me neni vubec malo penez, uz ted tech 8 za wattmetr stiplo :) Ale mam vsechno co potrebuju. Kdyby me to nahodou omrzelo a nutne budu potrebovat krajinu, poridim trenazer :)

                          0 0
                          • Mikimik  

                            Jasně, :) spíš jsem to chtěl nastínit v jiné rovině :), tisíc lidí tisíc chutí, spíš mě napadlo to porovnání pocitů před jízdou „ty vole zase musím abych zůstal v lajně a odškrtnu políčko v plánu“ nebo „dneska si zajedu hezkou trasu, posunu se v imaginární kariéře, osprchnu se a dám si vychlazené pivko a je mi fajn taky“ :) pravda je že bez smartu bych určitě zůstal jen u té sprchy a pivka :))

                            0 0
                            • Fazzy  

                              Jo nevylučuju, že k tomu taky dojdu. Ale zatim mi nevadí tupě točit nohama :) ono s mým časovým plánem a snahou o nějakej výkonovej posun nemám ani moc na výběr. Prostě potřebuju za tejden nadrtit pár hodinových intervalů a na nějaký ježdění po krajině by stejně nebyl prostor ani kdybych ji viděl :) Uvidíme, dám tomuhle šanci, třeba mě to za rok nikam neposune a tim to ztratí náboj i smysl a nebude mi nic bránit udělat si z toho „tréninku“ hlavně zábavu.

                              0 0
                            • RomanBarak  

                              presne, tak to mam i ja…vyberu neco zajimaveho a jedu na pohodu a obcas si i clovek makne…takovy Tourmalet,Stelvio atd. a to propojeni s TV je nahodu super, ted jsem jel jen u Hvezdne Brany asi hodku a to me nebavilo moc…staci mi trasa do tech 1,5 – 2 hodiny a spokojenost, stejne uz dele nevydrzim v mokrych hadrech a nejvice me stvou mokre ponozky a tretry:)

                              0 0
                              • Mikimik  

                                Mokro sice je ale není to nic nadměrného, nejdůležitejší je mít fakt dobrý a dobře směrovaný větrák, troufám si říct že je to klíčové :), na začátku jsem byl tak jak ty promočený, přehřátý a žíznivý než jsem umýstil správně větrák. Nyní je to jak venku v létě ale ta anabáze s typem a polohou větrání aby se člověk nezachladil … no celkem raketová věda :)) pokus omyl

                                0 0
                                • Ice-goofy  

                                  A jaký větrák u Tebe vyhrál?

                                  0 0
                                  • Mikimik  

                                    Je to nějaký sloupový větrák levný, na výšku asi metr a průměr asi 25 cm a má 3 rychlosti, položil jsem jej a směroval odrazy proudu vzduchu o stěny a překážky v místnosti do požadovaného směru. :)). Zní to tak divně ale díky odrazům jsem docílil vánku který ochladí ale neublíží. Strašně záleží kde to člověk provozuje, velká místnost je všeobecně problém, já naštěstí mám malý kout v domě poměrně malých rozměrů, kde mi trenažer i s „kolem“ stojí pořád a stěna proti je v úkosu takže se proud vzduchudá celkem snadno rozptýlit.

                                    0 0
                                  • milan.v  

                                    Tady na to máme přímo vlákno…

                                    https://www.bike-forum.cz/…nitr-doplnky

                                    0 0
                    • milan.v  

                      To ale některým prostě nevysvětlíš, viz. vlákna k výběru trenažérů…

                      0 0
      • Forester  

        .

        0 0
    • milan.v  

      To, co chceš, dnes poskytuje většina rozumných aplikací…

      https://www.bikeradar.com/…ycling-apps/

      https://road.cc/…-apps-255118

      https://www.cyclingweekly.com/…-apps-364282

      https://www.smartbiketrainers.com/…or-2019-7726

      Nyní testuji nový FulGaz, pak sem dám více informací…

      0 0
    • RomanBarak  

      Jezdím teď jen v Rouvy a chci se zeptat, není někde v jiných programech třeba trasa na Pustevny, Lysou Horu nebo i Dlouhé Stráně…škoda, že to Rouvy nemá a těch CZ je tam fakt málo.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nikdy jsem to nezkoumal, ale RTG Cycling by měl údajně umožňovat to, že tam nahraješ gpx trasy a on ti z toho vymodeluje virtuální krajinu podobnou té ze Zwiftu.

        0 0
        • rdx  

          ono to vymodeluje jen ten profil samozrejme, takze to pak ma sice parametry toho kopce, ale je to zasazene do prostredi RTG …

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak nějak jsem to myslel. Neočekával bych, že to věrně vymodeluje i okolní kopce. I když ani to asi v blízké budoucnosti nebude nemožné. Viděl jsem nedávno v akci poslední flight simulátor od MS a ta virtuální krajina pod letadlem je absolutní pecka.

            0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
        • RomanBarak  

          díky to vyzkouším, hlavně mi jde o porovnání, Pustevny jezdím často, tak to chci porovnat,jak se to jede na trenažéru

          0 0
    • distance  

      Možná se dočkáme nový hry – Veloton (zatím beta na pozvánky). Na facebooku nebo na youtube jsou nějaký videa.

      0 0
      • milan.v  

        Konkurence je vždy dobrá věc, alespoň nám Zwift nezpychne a neusne na vavřínech…

        0 0
      • rdx  

        uz je to skoro 2 roky od prvniho teaseru, tak treba uz jsou nekde v cilove rovince :)

        0 0
      • vylizplech  

        Ten Veloton vypada dost dobre, skoda ze uz nejede v plne verzi.

        0 0
      • distance  

        Kdyby to náhodou někdo hledal, tak Veloton už není (web ani facebook už není dostupnej). Jsou teď pod názvem VirtuPro

        0 0
    • studenak  

      Dostal jsem k trenažeru kod na Trainer road a že ho vyzkouším. Tak jsem se chtěl na trainerroad zaregistrovat a ono to nejde, aniž bych musel zadat kartu a strhla se mi první platba?

      0 0
    • RomanBarak  

      Nezkousel jste nekdo ten kod od KPZ do Rouvy,me prisel, ale pise,ze uz expiroval.

      0 0
      • michal1968  

        Mě také..

        Ještě mě napadlo..

        Ty jsi měl založený účet na Rouvy již dříve,?

        Jestli to náhodou není pro nové založený účet..?!

        Já ho mám od loňska..

        0 0
        • mrozu  

          O tom, že by to platilo jen pro nové účty, tam není ani slovo. Hádám, že buď rozdali špatný kódy nebo je ještě nestačili aktivovat. A nebo je to opět ojebávka, loni rozdávali premium na 2 měsíce zdarma (nebyla tam omezená platnost), na podzim jsem to chtěl zkusit využít a hodilo to úplně stejnou hlášku jako u tohohle.

          0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
        • RomanBarak  

          ja pri koupi Directa dostal a v pohode, pak jsem i vymenil Zwift kod za dalsi Rouvy a taky v pohode, ale ten co jsem dostal od KPZ (mail s nabidkou dosel vcera) pise expired, tak me zajimalo zda to nekomu funguje, o novem zarizeni se tam nic nepise, ci teda uctu

          0 0
    • RomanBarak  

      Tak ted jsem to zkusil a ucet kodem od KPZ prodlouzen o 60 dnu.....rano hned co mi prisel to neslo. Parada to se hodi a uzije.

      0 0
      • michal1968  

        Mmmm, znovu jsem to zkoušel a stále nic…

        Přišlo ti to v mailu od Kpž?

        Automaticky nebo jsi jim psal, že kód je nefunkční?

        0 0
    • marpp  

      Zdar, jazdím mesiac wahoo snap a v triale postupne skúšam rouvy a zwift. Pozorujem, ze voči powermetru ktorý jazdím asi 4 roky (4iiii – ľavá kľuka, posledný rok duálny) mám o dosť nižšie watty na trenažéri. Vonku nemám problém udržať NP okolo 200 W asi 2–3 hod, na trenažéri som po hodine na 160 W vygrcaný.

      Pre porovnanie som skúšal paralelne rouvy versus powermeter pripojený na Garminu, rozdiely boli 20–30 wattov. Je to OK, alebo problém vo wahoo. Skalibrované vždy pred jazdou, díky

      0 0
      • rdx  

        Ja mam na Quarku vuci Neu tozdil +15w, InPeak na jedne klice je naopak skoro na stejnych cislech … 30w rozdil je uz celkem dost.

        0 0
      • Chlebovnik  

        Můžeš ještě zkusit udělat Factory Spindown přes Wahoo Fitness app.

        Nicméně mně třeba KICKR při nízkých wattech taky podměřuje. Ne tedy takhle brutálně, ale cca nějakých 8 % kolem 160 W například. Vzhledem k tomu, že je to Z1, tak to neřeším. Při vyšších wattech (SweetSpot a vyšší) už je přesnost +/- 2 % vůči klice.

        Zkus to projet spíš přes testovací protokol:

        Držet konstatní kadenci a přes ERG mód jet vždy 1 minutu:

        100 W, 150 W, 200 W, 250 W, 300 W, 250 W, 200 W, 150 W, 100 W. A pak porovnat výstupy z KICKRU a 4iiii.

        A jedna rada na závěr: Neřešit, jezdit. Trenažér je trenažér a venku je venku. Neporovnávej watty, udělej si FTP test na KICKRU a jezdi watty podle KICKRU.

        0 0
      • jatichy1  

        Já mám dojem, že mi 4iiii (levá klika) na trenažéru měří výrazně méně než při použití normálně na silnici. Mám Eltite Turno a když jedu cca dvě hodiny, tak mi Elite Turno aplikace trvdí average třeba 180 W, což je pocitově správně , ale 4iii ukáže pouze 130 W, což se i zdá příliš málo..

        Moc mě nenapadá, čím to to je. Asi jediné co mě napadlo, je, že 4iiii má problém s tím jak se klika chová na tom fluidním trenažéru. Přijde mi, že tam chybí ty záběrové špičky a to pak snižuje průměrné watty …

        0 0
        • milan.v  

          Chvíli jsem testoval levou kliku s 4iiii wattmetrem na trenažéru, opravdu to měřilo o něco méně než například nyní aktuálně pedály Assioma Favero Duo, ale bylo to do 10%, více ne, a to jsou ty pedály velmi přesné…

          0 0
      • tomo_111  

        snap je wheel-on je tak? tam to moze dost zavisiet na tlaku v pneumatike, mal som tak doma elite rampa a ked t bolo podhustene trochu tak to bolo ultratazke..

        0 0
    • marpp  

      spindown/kalibráciu robím vždy vo wahoo apke, Pred spárovaním v inej aplikácií odporúčajú unpair, to rešpektujem. Dám večer ten ERG test

      0 0
    • Bboy  

      Koupil jsem ted Kickr Core a pri registraci mi poslali 2M na Sufferfest. Treninku je tam tuna, zatim jsem zkusil jeden a vypada to celkem zabavne. Nekdo nejaky zkusenosti ceho se vyvatovat na zacatku nez se upisu k nekteremu z treninkovych pla­nu?

      0 0
      • marpp  

        hlavne pevne nervy s wahoo. Mam wahoo snap a nikdy viac. Kupoval som po kladnej recenzii na dcrainmaker.com. Bojujem so skalibrovanim na realne watty, stastlivcov ako som ja je viac, staci pozriet forum napr. za zwifte. Pisem si so supportom, zatial aspon reagovali obratom. Napr. wahoo snap ma okrem basic kalibracie/spin downu, aj skytu tzv. factory spin down. Sranda ze v navode o tom zmienka nie je, preco ? Problemy s BT neskutocne, pod iOS v pohode, pod androidom som to nesparoval. Mobily s cerstvou aktualizaciou… senzory rucne pripajane/odpa­jane,reinstalo­val som appku…idealne je sparovat wahoo na luke, kde nie je ziadna interferencia s inymi zariadenimia, domacou sietou,satelitnym prijmom, wifinou, atd – to su oficialne rady wahoo webu !!! . Aj samotny spin down je sranda : odporucaju warm-up 10 minut trenazera a , pred kazdou jazdou. Uspesnost tak 50 % – par krat nechytilo rychlost, par krat nedokoncilo spin down , alebo som sa nedostal na cielovy rozsah 10–15 sekund. Je to loteria,nadstavenie wattov zavisi od spravneho odporu a ten zavisi od kombinacie tlaku v gume, pritlaku kolesa na valec a IMHO nejakej bulharskej konstanty

        0 0
        • milan.v  

          To už je ale o konkrétním trenažéru, ne aplikaci…

          0 0
        • Chlebovnik  

          Koupí si wheel-on trenažér, k tomu ho páruje přes BT, a pak sa čuduje, že má problémy… =D

          0 0
    • Delkim  

      WAHOO Sufferfest

      6 týdnů zdarma díky promo od Cam Nicholls

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • tomo_111  

        super

        0 0
      • Bboy  

        Zahajil jsem Full Frontal testem- jak doporuceno… celkem peklicko… :-)

        0 0
        • marpp  

          peklo je aj Attacker :-) 5 brdkov po 5 –6 minut, tiekol som ako stara pracka

          0 0
        • gregorus  

          Já zkouším sufferfest první sezónu, jsem asi v 6. tydnu All road plánu. Doporučil bych ti zkusit kombinací s jogou a silovým tréninkem, protože to dělá sufferfest zajímavým a zatím mě to hodně baví. Jinak platit sufferfest čistě kvůli cyklotreninku by asi až takový smysl nemělo, nepřipadají mi ty plány ničím výjimečné, snad jenom možnost volby kombinace s venkovním tréninkem by mohla být fajn na jaro, to mi na zwiftu trochu chybělo.

          0 0
          • marpp  

            vlani som mal zaplateny zwift, ale neviem prist na chut tomu game modu, je to prehustene ludmi s umela krajina plus-minus rovnaka ma nudi. V triale som teraz pojazdil rouvy, to mi celkom vyhovuje az na to ze som mal vzdy stastie na trate ktore boli tmave, v oblakoch s tusim tourmalet v hmle. Za tym som skusil Fulgaz, tento ako jediny sa mi sekal, isiel v momente prec…

            0 0
            • Bboy  

              ja si prosel zwift (taky mi ten vizual ala PC hra moc nesedl) Rouvy hodne fajn realne trasy, ale trenink nuda, Sufferfest jsem zatim nadseny z toho, jak tam namichali videa a komentare do treninku – celkem zabava, na me to funguje a tlaci me to makat. Navic se to tvari, ze treninky stavi tak, ze to ma hlavu a patu podle toho na co clovek trenuje…

              0 0
    • vitzero  

      Zdarec. Mám aplikaci rouvy v mobilu, powermeter je v pedálech powertap P1. Ale v aplikaci snímá pouze jeden a tak to lze i vybrat v aplikaci. Takže zobrazuje 1/2 výkonu, resp. jednu nohu. Musí se to někde nějak nastavovat? Nebo je to otázka pro rouvy support?

      0 0
      • milan.v  

        Rouvy support, obávám se, že to je dané podporou/nepodporou ze strany aplikace…

        Mně bez problémů třeba Zwift snímá data z obou pedálů Favero Assioma Duo…

        0 0
        • vitzero  

          Ano, Zwift je zřejmě v tomto chytřejší. Taky používám. I když vyberu jeden pedál, podle typu powermeteru si to automaticky vynásobí x2.

          0 0
    • milan.v  

      Nové Hustle City pro husťáky a frikulíny z Náplavky…

      https://ridehustlecity.com/

      0 0
    • Pijer  

      Přemýšlím o tom, jestli by nestálo za to, založit vlákno v duchu „Výhodné ceny a slevy virtuálních tréninkových aplikací a trenažérů“, kde by se dávaly odkazy na aktuální promoakce. Nechci, aby tu zbytečně bylo něco duplicitního. Co vy na to, má to smysl, používali by jste to?

      0 0
    • Luupic  

      Ahoj, mám asi hloupý dotaz, ale nikde jsem nenašel odpověď. Jak se zachová aplikace Zwift nebo Rouvy nebo Tacx, pokud jedu trasu, která sklonem přesahuje deklarovaný max. sklon trenažeru. Např. Tacx flux S má max sklon 10%, ale co když zvolím trasu s kopcem třeba 12%. Můžu ji jet s tím, že trenažer prostě dá maximální odpor, který umožňuje nebo mě to na takovou trasu vůbec nepustí? Uvažuji o smart trenažeru a nerad bych aby mě to omezilo v trasách.

      0 0
      • TheJD  

        Nijak te to neomezi. Trenazer v takovem pripade bude na svem maximalnim odporu.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Když jsem jezdil na Rovy s Cycleops powerbeam pro, tak ten uměl max. sklon tuším 12%. Když byl na trase kopec např. 18%, nastavil se trenažér na zátěž jakoby na 9% a watty, které jsem točil pak asi Rouvy dělila dvěma. Na obrazovce jsem pořád správné watty, ale rychlost se výrazně zpomalila. Bylo to trochu, jako bych podřadil na výrazně lehčí převod.

        Popsal jsem to asi trochu neobratně, ale můžeš byt v klidu, pokud na virtuální trase narazíš na větší sklon, než zvládne tvůj trenažér, aplikace si s tím poradí za tebe. Na tebe zbude, jen to odšlapat.

        0 0
      • Bogar  

        Omezí tě to pouze tak, že ostatním, co mají trenažér do vyšších procent, automaticky trenažér jízdu ztíží/přibrzdí, zatímco tobě se sníží rychlost. A ty buď přehodíš na těžší převod (tedy mechanicky vlastně uděláš to, co jim udělá trenažér) a při stejné frekvenci pojedeš stejné watty, nebo nepřehodíš, ale zvýšíš frekvenci šlapání (takže zase mechanická změna), abys držel stejné watty. Když neuděláš ani jedno z toho a oni nezmění watty a frekvenci, začnou ti prostě ujíždět :)

        0 0
    • rdx  

      Rouvy posiluje

      https://cc.cz/…zdu-na-kole/

      0 0
      • ladys  

        Majitelé Rouvy prodali nebo přinejmenším podstatný podíl.

        0 0
        • milan.v  

          0 0
          • ladys  

            .. znamená co?

            0 0
            • milan.v  

              Původně tam bylo něco ve smyslu „to by jeden neřekl“…

              Myslíš si jako, že by se prezentovali veřejně investoři, kdyby zainvestovali nepatrný či menšinový podíl?!? Asi ne…

              0 1
              • ladys  

                Dost často, si původní majitelé nechávají rozhodující podíl.

                Podrobnosti nebyli zveřejněny..

                Já to četl někde jinde.

                0 0
                • milan.v  

                  To nerozporuji, ale v tomto případě byli prezentováni jako strategičtí investoři, což v překladu znamená, že investovali takový podíl, kterým disponují majoritu, firmu ovládají…

                  0 0
                  • ladys  

                    V překladu to znamená nic…

                    Strategický investor dodá většinou peníze na rozvoj a část dostanou původní vlastníci.

                    Za podíl.

                    0 0
                    • milan.v  

                      … Cintáš si tu mašli…

                      „Právě vimperská firma VirtualTraining za aplikací Rouvy stojí a nově do ní vstupuje investiční skupina Pale Fire Capital (PFC), kterou řídí Jan Barta, Dušan Šenkypl, David Holý a Petr Krajíček. Majoritní podíl kupují za blíže nespecifikovanou částku, ale podle odhadu CzechCrunche by se mělo jednat o vyšší desítky či nižší stovky milionů korun.“

                      0 1
                      • ladys  

                        Asi by to chtělo klid..

                        Tak mají většinový podíl, je to s.r.o. zatím v rejstříku nic není.

                        To jak si rozdělí pravomoce je asi součástí smlouvy.

                        Ani většinový podíl nemusí kupodivu znamenat, že si můžou dělat co chtějí.

                        Doufám, že mají obě strany rozum a bude to ku prospěchu uživatelům, samozřejmě nedělají charitu…

                        0 0
    • milan.v  

      Bývalý Sufferfest = nové Wahoo SYSTM…

      0 0
    • milan.v  

      Video s přehledem aplikací pro lepší orientaci…


      TOP 10 aplikací 2022

      https://youtu.be/UhGsgjkbqEI

      0 0
    • vylizplech  

      https://www.onelap.com/ Nevim zda to tu je, tak kdyby chtel nekdo vyzkouset, je to zdarma. Tak trochu zwift nebo RGT cycling, ale nejak neni s kym zavodit, malo lidi.

      0 0
      • distance  

        Podle podepisovacího certifikátu instaláku za tím OneLap stojej Číňani – konkrétně Magene. Asi si na tom testujou snímače :-)

        0 0
    • skricx  

      Vidím, že hodně uživatelů mají s těmito programy zkušenost. Můžete mi jen stručně napsat plusy a mínusy k programům, který jste zkusili ? Děkuji

      0 0
      •  jarek1  

        za mne:

        FulGaz umí nastavit virtuálního jezdce podle FTP a dalších parametrů zátěže tak, aby tě pronásledoval.

        Dříve vytvářelo virtuála automatem Rouvy Workouts, to již bohužel samostatně neexistuje .

        1 0
        • skricx  

          Ted uz Rouvy vytváří teda virtuála jak ?

          0 0
          • Barak  

            V Rouvy AR, která aktualizaci zaclenila funkce z Rouvy Workouts.

            0 0
            •  jarek1  

              možná se mýlím, ale pro Android existuje pouze jedna ROUVY aplikace. V ní je možnost jet trasy, workouty, závody. Ani v jednom případě se mi neobjevil tak očekávaný virtuál. Co dělám špatně? (samozřejmě vím, že si mohu vybrat partnera ze seznamu, ale to není virtuál)

              0 0
              • Barak  

                Sorry, já používám desktopovou verzi, takže ti neporadím. Možná bych prověřil, jestli máš aktuální verzi.

                0 0
    • skricx  

      Měl bych takový dotaz. S trenažerem Tacx (počítám, že to bude i u jiných programů) mám zapnutý i Edge 830. Když mi skončí trasa na trenažeru tak ji zastavím a uložím. Pokud bych uložil i aktivitu z Edge tak mám dvě aktivity. Jak to řešíte vy ?

      0 0
      • Kaizr  

        Taky jsem to tak používal ale teď ukládám jen data z Rouvy. Druhý zařízení už ne.

        0 0
      • jaja01  

        Promo email od Garmina z letošního června…

        1 0
        • skricx  

          To jo, ale některé data to neumí. Např. vyvážení (u výkonu)

          0 0
    • Kos_CZ  

      Druhou smáznu…

      0 0
    • milan.v  

      Wahoo právě koupilo RGT Cycling, jsem zvědavý, co z toho vyleze, vypadá to na hodně slušnou konkurenci Zwiftu…

      https://www.rgtcycling.com/

      1 0
      • milan.v  

        Více detailů z mého oblíbeného kanálu na trenažéry https://youtu.be/EvuANXW2tWM

        0 0
      • Bboy  

        Mám rok a půl Wahoo. RGT jsem zkusil zatím jen projet reálnou „počítačovou“ trasu a za mě wahoo (resp. trénink videa bývalého Sufferfestu) pořád lepší… prostě mi to přijde strukturovaný a zábavný… Ještě jsem nezkoušel některý z RGT závodů – každopádně právě šířkou možností se mi zdá, že Wahoo aktuálně za jedny prachy toho dokáže nabídnout asi nejvíc…

        0 0
    • rejdy  

      GCN video z února

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • milan.v  

      Zwift vs Wahoo RGT

      https://youtu.be/R3h4h2rPahA

      0 0
    • marttoni  

      MyWhoosh je další perspektivní aplikaci pro naše trenažery, která je překvapivě zdarma bez omezení.

      Zde se o ní zmiňuje DC Rainmaker. Čas na testnutí zatím nebyl, jen jsem se připojil, vše nastavil a spároval. Grafika mi přijde taková spartánská, asi horší jak ve Zwiftu, řada tréninků, zatím dva arabské světy, chystá se Kolumbie, Austrálie a Belgie…

      0 0
    • milan.v  

      Wahoo RGT Magic Roads

      https://youtu.be/E9xeQiPsyrU

      0 1
    • milan.v  

      Digital Peloton News: Zwift Announcements / Rouvy Strava Live Segments / FulGaz UCI Worlds / More!

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • milan.v  

      Fitshow

      Náhodou jsem narazil na jednoduchou aplikaci, která toho umí tak akorát pro záznam ježdění, umí řídit zátěž trenažéru, pár různých tréninků, atd..

      Nedávno tu někdo sháněl něco podobného, myslím ve vlákně k výběru trenažéru, toto by mohlo být zajímavé… A to hlavní, je zdarma…

      2 0
    • nzg  

      Dalsi aplikace, spis trenink nez zabava, ale jen 2E mesicne + 30dni zdarma

      Jeste jsem ale nezkousel…

      https://ictrainer.de/en/

      1 0
    • milan.v  

      "The Kinomap app is now available for free with no limitations of time or use, and within any credit required to proceed ???? Some in-app purchases remain to get access to the video footage, including the fully geolocated scenic videos, and the coaching videos, but also giving the ability to upload your own content (i.e. structured workouts or maps) and export training log to third parties like Strava and adidas Running.

      The other training modes including the free ride, the Kinomap structured workouts, and map mode content will remain entirely free."


      Musím se na to pak podívat…

      0 0
    • keymaker  

      Dneska mi vyprsel posledni trial. Vyzkousel jsem Rouvy, Tacx training a Zwift. Doporucujete vyzkouset jeste neco jineho nez se rozhodnu pro jednu platformu?

      0 0
      • milan.v  

        Co ti sedělo více? Sólo jízdy s videem na TACX Training, skupinové jízdy na Zwiftu, nebo Rouvy?

        Pro někoho, kdo jezdí s videy, sám, ten může vyzkoušet x dalších – Fulgaz, Kinomap,…

        Zkus ještě Wahoo, nevyvíjí se to špatným směrem, hlouběji jsem to ale v posledních měsících nezkoušel…

        0 0
        • keymaker  

          Vše jsem stejně jezdil solo. I normalne jezdim vetsinou sam :-). Vyzkousim tedy jeste Wahoo :-) diky

          0 0
          • Fazzy  

            No jestli jezdis a hodlas jezdit solo, tak bych osobne ty tebou jmenovany rovnou preskocil a nejdriv zkousel Fulgaz/kinomap :) Zalezi na co te bavi koukat vic, jestli na video, grafy nebo nejakyho virtualniho supermaria a co od toho cekas z pohledu treninku :)

            0 0
            • keymaker  

              Na co koukam je mi asi jedno. Mam u toho pustenou muziku a jedu bud trenink nebo nejakou trasu, kterou si vyberu tesne pred podle nalady :-) jak bych s nekym jel zavod nebo tak, tak se zrakvim do mrtva :-)

              0 0
      • Carousel  

        .

        0 0
      • TomCZ46  

        Ještě je My Whoosh (free, využívá ho i UAE Emirates) a také BKOOL (placený ale podstatně levnější oproti Rouvy i Zwiftu).

        Já zatím zkoušel MyWhoosh, BKOOL, Rouvy a mám v plánu zkusit ještě Zwift.

        U všech 3 funguje i synchronizace do Stravy, pozor, u BKOOL je nutné nastavit na jejich webu, nikoliv v aplikaci.

        0 0
    • milan.v  

      I FulGaz vylepšuje…

      https://fulgaz.com/avatars/

      0 0
    • Howard  

      Vyzkousel jsem rouvy a mywhoosh, ktery mi plne postacuje. Hlavne v nem muzu mit vice profilu, takze i decka muzou jezdit na cyklotrenazeru. Kdyby rouvy nezrusilo rodinny ucet, premyslel bych, takhle bez vahani beru MyWhoosh a spokojenost ;o)

      0 0
    • Charles2k  

      Právě zkouším na Tacx Neo bike Fulgaz (pod Win 10 na notebooku). Co se mi líbí, tak rozlišení – kvalita obrazu je lepší než Rouvy atp. U ostatních věcí ale nic moc. Konkrétně sdílení tepu – je nutné mít vypnutý trenažér a nejdříve spárovat tep a pak teprve trenažér zapnout. Jinak se spárování tepu nechytí. Zajímavé je, že u Rouvy tohle není problém. Dále se mi stalo, že mi v přehledu ujetých jízd některé zmizely aniž jsem je mazal. Pak se mi stalo, že mi nevím proč přeplo z metrických jednotek na míle, rovněž mi přeplo z reactive módu na steady. Ta volba módu se někdy zobrazí i extra před začátkem jízdy, někdy ne. Vyhledávání tras je také dost slabé. Export tras do Garmin connectu je nutné provádět ručně naimportováním .fit souboru, který přijde mailem. Rouvy umí automaticky. Po naimportování do Garmin connectu ale pak (na rozdíl od Rouvy) započítá najeté km do výzev. Kdo používá wandrer.earth tak mu to započte do nově projetých tras.

      Celkově ale dám přednost Rouvy.

      0 0
    • milan.v  

      Aplikace na Apple TV 4K

      https://youtu.be/Ds5wxfc97BI

      0 0
    • Dudys27  

      Zdravím všechny, pořídil jsem nový trenažer a jelikoz se blizi nejiste počasí, zajimalo by me jestli jezdite v nejakych skupinach v Rouvy kde mezi sebou i nejak zavodite nebo vše solo ? Rad bych se klidne do nejake skupiny pridal at to ma trosku grády. Predem dekuji

      0 0
    • milan.v  

      MyWoosh recenze

      https://youtu.be/wboQqtckyqg?…

      0 0
      • Lokotka  

        Vypadá to zajímavě. Otázka je, jak dlouho to vydrží zadara. Předpokládám, že až se k tý platformě připojí dostatečnej počet lidí, tak se ta nejvíce využívaná část zpoplatní.

        Mohlo by to ale srazit ceny i těch ostatních.

        1 0
        • Kurt  

          Tak dostupné je to 4 roky a od začátku zdarma. Samozřejmě to nemusí být navždy, ale asi dobře vědí, jak si na trhu stojí.

          0 0
          • mart910  

            To je ta aplikace kde byly zdarma jen 2 mapy? Zkousel jsem jich vic a ted nevim ktera to byla, nicmene jsem zustal u Zwiftu

            0 0
          • MavasH  

            Je to financovaný vládou UAE a má to podpořit sportování v zemi. Takže pokud bude dost petrochechtáků, bude to zadara :) Těch map je tam už víc, je tam třeba Belgie a Austrálie. Co tam ale chybí, jsou lidi – na příští 3 roky si zařídili (koupili) konání mistrovství světa, tak to třeba nějaký uživatele získá. Ale kdo si chce v současné době užít „sociální aspekt“, zůstane na zwiftu.

            Edit: pořádají i pravidelné, štědře odměňované závody. Takže komu to lítá, může si tam slušně přivydělat :)

            0 0
      • roud  

        Vypadá to jako Zwift na grafickejch steroidech :)

        0 0
        • Kurt  

          Oproti Zwiftu je to náročnější na HW počítače, na stejném HW má Zwift vyšší FPS

          0 0
      •  jarek1  

        Mně se zdá, že workouty někdy trvají déle, podle toho, jak je pomalý tablet. Taky jsem nepřišel na to, jak nastartovat WOut z poloviny, kdy jsem třeba musel obnovit zrcadlení, ptž při absenci odesílaných dat umřelo. WOut se musí naloudit znovu. Kdo znáte, dejte vědět, Rouvy je v tomto ohledu v pořádku.

        0 0
    • milan.v  

      First ride on MyWhoosh

      https://youtu.be/eqTDZ84EIM8?…

      0 0
      • jiriga  

        to nevypada moc jinak nez Zwift…

        0 0
        • Lokotka  

          Otázka je spíš o tom, jaký to má fce.

          0 0
          • Kurt  

            A jaký fce bys potřeboval?

            0 0
            • Lokotka  

              O virtuální závodění mně doposud nikdy nešlo a z hlediska tréninkovejch programů tam předpokládám výběr dostatečnej u obou. Porovnávat je nebudu, to si radši přečtu od někoho, kdo to třebas i udělal. Předpokládám, že si tam jde vytvořit trénink stejně jako třebas přímo v garmiňáckým Connectu. Otázka je, jak ho to bude zobrazovat. Pro mne osobně je lákadlet to „zadarmo“.

              Jen se obávám nároků na PC a rychlost připojení.

              0 0
    • milan.v  

      Best free indoor cycling apps

      https://www.bikeradar.com/…ycling-apps/

      0 0
    • milan.v  

      IndieVelo

      https://youtu.be/7YTWzQVRGtg?…

      0 0
    • Charles2k  

      Tak jsem zase po čase vyzkoušel Fulgaz. A nic moc tedy. Asi 5 krát se mi stalo, že když jsem předem nenahrál trasu, tak se celá aplikace totálně kousla a spadla (a to mám net 100Mbit a jel v tu dobu jinak dobře). To třeba takhle u Rouvy úplně nepadne. Pak nemají dobře vyřešeno, když třeba na trase filmující objíždí nějakou překážku typu závora atp. – v ten moment to nějak divně rozhodí rychlost. Sice nově zavedli propojení se Stravou, ale s Garmin connectem ne, takže tam musím stále ručně importovat a nahraje se duplicitně do Stravy, kde musím ručně smazat.

      Plus v našich končinách skoro žádné trasy – v ČR nic a na Slovensku asi dvě. Takže zase dávám přednost Rouvy.

      0 0
    • milan.v  

      Climbing Dynamics v různých aplikacích

      https://youtu.be/Vf4tIwbCL-A?…

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.