X-Fusion Vector Air HLR - zkusenosti

17 nepřečtených
  • Vegan

    Zdar a silu,

    nemate nekdo konkretni zkusenosti, idealne srovnani trebas s DHX Air tlumicema pripadne DHX Coil u tlumice X-Fusion Vector Air HLR. uvazuji o jeho koupi a tak pokud mate nekdo tipa kde nejlepe koupit take nepohrdnu :)

    Chci ho na sveho Reigna X pac ten Roco R tezkej jak olovnica a funkcnosti take nic moc, me uz docela stve.

    Diky za pripadne rady

    0 0
    • Baba-Ji  

      Tomfree a Radari je vozi, tak bud je kontaktuj, nebo snad sem napisi sami :)

      0 0
    • tomfree  

      Na nomadovi chodí dobře,jen nevím kolik bude potřebovat tlaku na tvoji váhu na lineárním x ku,aby to na něj nebylo moc.

      0 0
      • Vegan  

        pry se u nej da dobre zmensit komora a tim zvysit progresivitu takze toho bych se nebal spis me zajima citlivost a zahrivani a jak funguje stelovani kompresi

        0 0
        • Baba-Ji  

          jedinym problemem tohohle tlumice je, ze napr. ve srovnani s DB Airem nema tak velky rozsah nastaveni kompresi, takze ti nemusi uplne pasovat do projevu ramu. Proto z fabriky leze asi 5 prednastaveni „shimstacku“, ale vetsinou se prodava(u nas) nejake prostredni defaultni. Jinak si ale muzes tlumic pekne rozebrat a ty podlozky ubrat/pridat(pokud by se ti i na uplne otevrene kompresi zdal preci jen trochu pritlumeny).

          0 0
          • goofy  

            A na to jsi prisel kde? O tom tlumaku uz taky delsi dobu uvazuji, ale na to, zeby se delal ve vice prednastavenych variantach jsem teda nenarazil

            0 0
            • Baba-Ji  

              cet jsem to kdesi v zahranicnim foru(MTBR mozna, nebo v nejake „first view“ nebo „review“), v usa jim je hej, napises X-Fusionu jake mas na biku prepakovani a podle toho ti poslou tlumak s prednastavenym shimstackem(tohle pisou nebo psali, i na ofic. strankach)

              0 0
              • goofy  

                No mozne to asi bude, ale preve me zarazilo, ze jsem na to nikde netrefil ani v zahranicnich eshopech ani na ofiko strankach.

                0 0
                • Baba-Ji  

                  „XF Factory Tune Program

                  X-Fusion now offers custom tuning straight from the factory! For an additional $50 charge at the time of purchase you can now get any piece of rear suspension custom tuned to your bike and riding style.“

                  Maji to na webu, kdyz si objednas prednastaveni pri objednavce noveho tlumice, platis navic „jen“ 50 dolaru, kdyz jim posles svuj na prenastaveni, je to uz zminovanych 160 dolaru.

                  0 0
                  • goofy  

                    Asi mas proste lepsi stranky nez ja, ale tohle jsem tam nikde nenasel :-)

                    Kazdopadne to stejne funguje jenom u vyrobku objednanych primo ve fabrice, ktere ti naladi na tebe. Jsem cekal podle toho jak jsi to psal na zacatku, ze se bezne prodava s ruznym rozsahem nastaveni jak treba tlumice od RS.

                    0 0
                    • Baba-Ji  

                      nene, jako RS to nemaji no

                      …a i v tom ameru ti to poslou v jedne z peti modifikaci, kterou stejne nikde nenjades oznacenou

                      0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • navlcinci  

          top na servis a info ohledně X-FUSION mají v Itálském zastoupení značky BSC Videa najdeš tady http://www.youtube.com/…enter/videos

          Co se týče Česka moc informací nedohledáš, zastoupení u nás nefunguje a moc informací se nedozvíš. Jak píše Baba-Ji, prednastaveni „shimstacku“ lze interně změnit,ale bez manuálu a hlavně náhradních planžet bych do rozebírání tlumiče nešel.Unás by ti to těžko někdo udělal a doporučená cena změny interního nastavení je na of. webu X-FUSIONU 160 §.

          0 0
          • Baba-Ji  

            Nebo bych se obratil na nemecky Reset-racing.

            U nas delalo zastoupeni Mojekolo, ale kdyz jsem s nema v krame onehda mluvil, tak chcou jen doprodat zasoby a pristi rok uz nezasejou, teda neobjednaji dalsi X-Fusiony

            0 0
    • Baba-Ji  

      napr. jeden thread ze zahranici:

      http://forums.mtbr.com/…-772797.html

      Jinak se mne osvedcilo hledani info pres obrazky v googlu, kdy pak pres nalezene obrazky lezu na web. Osvedcilo se mne to vic, nez hledat klasickym „googlenim“

      …takze: http://1url.cz/SHy0

      :)

      0 0
    • lutte1  

      Ahoj mám dotaz na majitele tlumiče X-fusion vector HLR.

      Při rychlejším propružení v jakékoli fázi zdvihu ze začátku udělá taková hranka (která je jak cítit, tak slyšet) žádný tlumič krom nejlevnějších vzduchových mi toto nedělal. (je pravda že jsem neměl ještě tlumiř s oběma kompresemi) Nevím jestli jsem na tlumiči nastavil něco špatně nebo je to běžný projev, ale vůbec se mi to nezdá. S tlumičem jsem nešel na doraz a co se týče nastavení tak jsem pouze povolil úplně komprese a lehce utáhl odskok. Tlak expanzky jsem nijak neupravoval, měl by tam být doporučený tlak. Tlumič to každopádně dělá při jakémkoli nastavení.

      Jediný čim si to dokážu vysvětlit je že ta hranka je cítit když se otevře HS kompresní okruh ale zas mi přijde že je cítit fakt brzo. V podstatě i při minimálním propružení.

      Je to normální?

      Tlumič mám z druhý ruky, týpkovi to prej dělalo od začátku. V nejhoršim je ještě v záruce.

      Díky!

      0 0
      • lutte1  

        Tak prej to dělaj všechny, za jízdy to nevnímám a žere to báječně Možnost nastavit obě komprese je pecka. Teď vozim pomalou lehce utaženou a rychllu povolenou. Jde to za pedálem na skocích je to stabilní a v bordelu to furt skvěle žere. :)

        BTW mám coil verzi.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.