Výškové nastavení přesmykače

16 nepřečtených
  • Madcap

    Ahoj, koupil jsem si nové kliky+převodníky Deore FCM-442. Mám problém s přesmykačem, který se mi zaráží o největší převodník. Potřebuji tedy posunout přesmykač o kousek výš (asi 5mm), ale problém je, že mám přesmykač Shimano Acera, který není připevněn objímkou k rámu, ale ke středu. Pomohlo by upilovat spodní hranu paralelogramu, ale to už by nejspíš bylo lepší rovnou hodit celý přesmykač do koše (míň práce). Nemáte lepší nápady?

    0 0
    • Daf  

      Kup si novej, usetris si dost prace i nervu ;)

      0 0
    • mar_tin1  

      nie je nahodou acera presmyk na maximalne 42 zubovy prevodnik? v kazdom pripade kup novy presmyk s klasickym uchytenim a zrejme aj tu podlozku ako pisal vilem…

      0 0
    • Madcap  

      Tak vám všem děkuju za rady. Moc jste mě nepotěšily, kupovat nový přesmykač, když ten co mám pracuje octivě se mi vážně nechce.

      Ano Acera je na 42z převodník, ten jsem taky předtím měl ale vyměnil jsem ho. Ten novej je buď větší (to je blbost) nebo je klika blíž ke středu (to je taky blbost). Prostě nevidím rozdíl mezi starou a novou klikou.

      PS: A taky přesně nerozumím tomu, k čemu podložka pod misku středu.

      0 0
      • mar_tin1  

        ten novy ma 44z, nie? aspon deore by mal mat…

        ad podlozka: teraz tam mas ten e-type presmyk, cize ked ho odmontujes, musis dat miesto neho podlozku, inak ti nepojde dotiahnut miska. nemusi to tak byt, ale je pravdepodobne, ze to tak bude.

        0 0
        • Madcap  

          Jo, Deore má 44z, ten starý Suntour měl taky 44, ale přesto byl asi o kousek menší. Nechápu.

          A co když odmontuju přesmykač a tu podložku/objímku u středu nechám? Technicky to není problém, stačí jen vyšroubovat dva šroubky.

          0 0
    • Madcap  

      Tak já si teda koupím novej…

      Chci se ještě zeptat jestli nevadí, když budu mít přesmykač určený na devítikolečko na osmikolečku. Prostě jestli půjdou správně nastavit dorazy. Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.