výběr nejlevnější použitelné vidlice

22 nepřečtených
  • kykloOp

    Ahoj,

    rád bych přítelkyni trochu vylepšil jejího Kellys Salamander 2007 (už máme objednanou odpruženou sedlovku od suntouru :-) http://www.fajnsport.cz/…r-grey-07-1/

    Vidlici RST Gila, která tam je snad ani nemá cenu komentovat :-/

    Cenovou představu mám 3000–5000Kč max. Přítelkyně váží asi 52kg, kolo je velikosti 15,5 – to je ale asi jedno. Co jsem se dočetl, tak mě nejvíce zaujal Epicon, kterého snad každý vychvaluje. Uvažoval bych i nad upravenou verzí od tuning-test pokud se ta investice skutečně vyplatí. Případně můžete doporučit něco jiného v uvedeném cenovém rozsahu + aby to bylo kompatibilní s kolem :-)

    Díky

    0 0
    • cagalam  

      No a co tahle, když jí moc nenafoukáš tak bude chodit pěkně i pod 52kg

      http://sport.avizo.cz/…1020830.html

      0 0
    • xentar  

      zkus napsat Milanovi z tuning-test.cz na milanslanec@volny.cz. vzhledem k jeho znalostem dokáže poradit vhodnou variantu. MOžná to nemusí být epicon, když je slečna tak štíhlá… ale co se epiconu týká – pak ta investice má opravdu smysl, tak citlivou vidlici (platí pouze pro vyladěnou verzi) za stejné peníze prostě sehnat nejde.

      0 0
      • MlokCZ  

        Tady moc jiných možností než upravený Epicon nebude. Ideální by byla samozřejmě lehčí vidlice, ale to současně s tím aby byla pro ni funční a stála do 5tis. nepůjde (jinak by byla super třeba upravená R7, ta v upravené verzi se dostane na ± stejnou citlivost jako Epicon + je lehká).

        Kromě Epiconu snad jedině něco ze starších vidlic, tedy Skareb nebo možná ještě Black. Ale v obou případech bude nutná výměna pružiny (a nejlépe je nechat současně i upravit) a ještě se ani už nemusí žádná sehnat.

        Takže upravený Epicon bude nejjednoduší varianta s jedinou nevýhodou a to váha vidlice (za stejné peníze se ale stejně jiná lehčí stejně dobře fungující vidlice nesežene).

        0 0
    • keo  

      Nejsem takový znalec,abych radil jakou vidli pro tak lehkého jezdce u mě byl spíš opačný problém,ale napsal bych maila na tuning-test Milanovi jestli umí vyladit toho epicona na tu váhu,popřípadě co by ti doporučil.

      0 0
      • MlokCZ  

        Upravený Epicon bude fungovat výborně i při její váze. Všechny vidlice, které jdou upravit na těch magických 5kg odtrhu + nejsou příliš progresivní jsou pro její váhu vhodné. A těch vidlic je více, ale většina je výrazně dražších.

        V upravené verzi by byly vhodné určitě všechny následující: Epicon, Axon, Reba, R7, Skareb a asi i Black (ale tam si nejsem jistý jak přesně je na tom upravená verze). Všechny se po úpravě mohou dostat až k těm 5kg odtrh.

        V originále nebude vhodná ani jedna z těch vidlic. Reba by ještě celkem šla citlivostí na tu váhu i v originále, ale je zase zcela nevhodná kvůli té progresivitě (ne uturn verze neupravená). Ale stejně je moc drahá pro tazatele, takže je to fuk.

        0 0
    • kykloOp  

      díky všem za odpovědi, poradím se tedy s Milanem.

      Měl bych ještě jeden dotaz ohledně vidlice a to na low-end celoodpružené kolo KHS Xtrail 2005 osazené na Aliviu. http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      Na tomhle kole váží jezdec (já) taky po málu – cca 61kg :) Vím, že to kolo bude asi podle vás úděsné, ale mě kupodivu celkově jakštakš vyhovuje. Předpokládám, že epicon by na něj šel taky. Nicméně mám dilema, protože přes zimu si pravděpodobně koupím nové celoodpružené kolo v ceně cca 20–25 tisíc, na kterém už bude možná? použitelná vidlice. A kdyby nebyla, tak aby nebyl problém s kompatibilitou, když zatím vůbec nevím co to bude za kolo (pravděpodobně nějaký výprodej staršího modelu, zkrátka co zrovna bude).

      Co myslíte, mám ještě rok počkat? Nerad bych „házel“ peníze z okna…

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.