• hala37

    Zdravím,

    jsem tu nový,ale narazil jsem na tohle jako asi největší forum o kolech.A protože zvažuju,že si koupím nové kolo,tak se obracím na Vás.

    Mé současné kolo je Rock Machine Crossride 300 MR cca 2009,většina komponentů je Deore a byl jsem s ním relativně spokojený,ale už mě to loni tak nebavilo jezdit,takže jsem toho najel minimum.

    Letos bych si chtěl udělat radost a posunout se trošku výš.:-)

    Nájezd bude cca 5tkm ročně.Doteď jsem jezdil většinou asfaltové stezky,15 procent polnačky a 5 procent lesní cesty.

    Vždycky jsem ale dost uvažoval o horákovi a s příchodem 29" mě napadá,zda nezkusit tohle a jezdit víc po lesních cestách a tak.

    Další věc je,že jsme z Polabí(okolí HK a PCE) takže tady moc kopce nejsou.

    Takže uvažuji o něčem takovém http://www.cykloplus.cz/…k-l/d-14260/

    nebo bude lepší jít cestou treku nebo fitness kola a koupit něco takového?

    http://www.vseprokolo.cz/…-2013–107251

    Případně mě napadlo po včerejším přečtení některých topiců o stavbě kola na zakázku.Mám na to cca 20t.

    Jinak jeden z důvodů jízdy na kole je,že chci zredukovat zásoby z lonského roku,kdy jsem na nynějších 110kg a měřím 190 cm(proto si myslím,že i 29" by mě mohla vyhovovat).:-)

    Díky za Vaše názory

    0 0
    • Seky  

      Takže to zkusím vzít od konce.

      Pokud nepůjdeš do nějakýho drahýho lehoučkýho kola, kde jsou použitý díly s váhovým limitem jezdce, tak u obyč kola za 20 tis. se nemáš čeho obávat, že by tě to neuvezlo. To kolo je na to stavěný a pokud ho budeš normálně používat k tomu k čemu je určený, nemáš se čeho obávat.

      Jaký kolo? Toť věčná otázka, zde se musíš rozhodnout sám podle toho, co budeš jezdit a co tě bude bavit. Na to, co teď jezdíš, je krosový kolo ideální. Fitnesko je čistě na silnici, s tím zapomeň i na nějakou tu lepší šotolinku. 29" je oproti krosu těžkopádnější. To poznáš hlavně na silnici, ale v trénu s tím bude zase větší zábava. U 29" se dá hodně laborovat s pláštěma, protože 29" má stejnej ráfek jako krosový kolo, takže na to klidně obuješ krosový pláště.

      Takže pokud hodláš jezdit víc terénu, má 29" smysl, pokud zůstaneš u toho co jezdíš teď, pořídil bych krose.

      Co se týče doporučení konkrétního kola. Tak pokud se rozhodneš pro krose, tak v téhle ceně není na trhu snad žádná slušná hotovka, rozhodně bych šel cestou individuální stavby.

      Pokud se rozhodneš pro 29" tak za 20 tis. se už dá něco slušnýho sehnat i v hotovkách, spíš na německých e-shopech, v čechách je to už horší. Individuální stavba je samozřejmě řešení.

      Když si vyplníš e-mail do profilu, tak ti možná někdo zdejší pošle cenovou nabídku na stavbu. Pokud jí chceš ode mě, napiš mi na mail.

      0 0
    • johninho017  

      a co nějaká taková poskládaná 29?

      http://www.cyklonemcik.cz/…re-30-epicon

      http://www.cyklonemcik.cz/…0-epicon-lod

      a můžeš si ji modifikovat

      a crosse poskládat u uživatele scalar. Mám crosse od něj za 17500 a v sériovkách takového nekoupíš…

      0 0
    • scorpi  

      http://www.bike-forum.cz/…l-12519.html

      22rám/29kola. Myslim, že by jsi mohl být spokojen. ;)

      0 0
    • hala37  

      Tak k odpovědím.

      email na mě je jiri.nechanicky@email.cz tam zasílejte další nabídky.Podívám se na ně…

      Ke konkretním kolům,co jsem postoval,nejsou to nějaké specifické kola,které bych si přál.Spíš,abych ukázal jakým směrem(špatným to vypadá) bych se ubíral já.

      Nemám problém i se stavbou kola na zakázku a u toho crosse by to stálo za zvážení určitě…Ideál by byl někdo z okolí cca 50km od HK,kde bych si pro to mohl zajet a domluvit se s ním.:-)

      Jinak jak tady někdo psal,že se dají na 29" horáka dát pomalu crossové pneu,tak to jsem netušil,to by mě asi pomohlo v rozhodování.

      Chci se taky v týdnu stavit u kamaráda,co má 29" Scotta a projet to,jak mě to bude vyhovovat.I když to je kolo za 3× mého limitu,tak to asi bude rozdíl.

      0 0
      • mirage  

        Vem si 29. Z 29 crosse uděláš, ale z crosse horáka né. 29 má jinou geo než cross.

        0 0
      • scalar  

        Taky bych šel spíš cestou 29er, obout ji můžeš podle potřeby. U crosse už je trochu limit v komponentech, hlavně ve vidlici, oproti 29er má slabší nohy, což při hmotnosti jezdce kolem 110 kg a při namáhání kotučovou brzdou nemusí dělat dobrotu. Navíc máš otevřenou cestu do terénu, třeba Tě to začne víc bavit s novým kvalitním kolem.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.