• Oblack23

    Ahoj,

    chtel bych poradit s vyberem kola, ktere bude urcene k doprave do prace 35km tam a 35km zpet, jak v lete, tak v zime. Cesta je prevazne po velice spatne silnici, kocici hlavy atp. Nechtel bych dat vice nez 50k (pokud budou padne argumenty, tak muzu investovat vice). Premyslel jsem nejvice o nejakym gravel. Koukal jsem na: Cube Nuroad C:62 Pro, nebo Grizl v AL. Nejvice se me libi Grail, ale nejsem si jisty jestli extra 30k navic, bude tak poznat, kdyz to mam jen na dopravu do prace. Silnicni endurance me prijde, ze bych mohl mit v zime a v horsim pocasi problem, ale rad si necham poradit. Jinak merim 178cm a vazim cca 85kg. Moc dekuji za rady a tipy!

    0 0
    • Sla  

      Pokud je špatná cesta, tak já bych vybíral něco s odpruzenou vidlou tj. horaka a k tomu nějaké rychle pláště.

      6 1
    • adam320  

      70km denne v zime je celkem drsnej sportovni vykon pokud nebydlis nekde na jihu, ale mozna sedis v kanclu netusim, ale nejsem si jistej, ze zrovna gravel je kolo co se na to hodi

      Ze zacatku mame vsichni velky oci, nicmene Nuroad se mi taky libi a v zime se dal sehnat za pekny penize. Mozna jeste nekde par kusu za tu akcni cenu lezi

      0 0
      • Espen  

        Ono i v létě každý ráno víc jak hodinu šlapat není žádná hitparáda. Batoh na zádech. Ráno 5°C odpoledne 25°C. O podzimu, zimě ani nemluvím. Blee.

        2 0
        • adam320  

          Ja vim:) Nechtel jsem byt az tak negativni, treba je fakt nabitej a bude schopen to davat

          Jezdival jsem tyhle kilometry na gympl takrka denne, v ty dobe jsem byl fakt ve forme:) aneb krasne vzpominky na Author Kinetic

          0 0
    • Jáchym 1  

      Pořiď si nějakou,,hujdu,,a když Tě to bude i po půl roce bavit,tak pak pořiď něco lepšího.

      0 1
    • worlusho  

      Asi bych si připlatil a šel bych do tohoto ;)

      Je to pohodlné , dá se to tunit a rychlejší jak gravel nebo HT to bude.

      Na tvoji výšku by mělo být „Lko“ vyhovující, ale chce to vyzkoušet.

      0 3
      • cyklista86  

        A kde to ma motor. Typek to jeste netusi, ale pokud to chce jezdit casteji nez jednou do tydne, tak ho tam bude chtit.. :))

        1 1
      • Eseker  

        Jakože 12,2 kg celoodpružený kolo bude rychlejší a vhodnější na rozbitý asfalt jak gravel to je dobrý joke..

        0 0
      • ken-t  

        Vedel jsem ze tu neko casem doporuci full. Tady je to jen otazka casu. :)

        1 0
    • VojtaXY  

      Kolik a jake veci potrebujes sebou vozit? Chces to vozit na nosici nebo v batohu?

      1 0
    • Lamex44  

      Celoročně někteří používají fatbike, kvůli adhezi v zimě mj. i na sněhu. Sám moc nevím, co bych poradil, možná je i zajímavý, jak bys řešil ten sníh a zda budeš jezdit ráno mega brzy, nebo třeba až.v 8h…

      0 0
    • Lišák  

      Mimo práci jezdíš na jakém kole? Kolik máš cca roční nájezd?

      0 0
    • Oblack23  

      Momentalne ma horaka Ghost 10 let stareho za 45k (nevim presnej typ). No ja to mam momentalne takhle – 4 krat tydne posilka, dvkrat tydne beh okruh 14 km a jednou tydne kolo na hodinku lesem – prevyseni 500m na 30km. Driv jsem jezdival 5 krat tydne, ale to jsem z casovych duvodu omezil a jezdil jsem i v zime, teda pokud to nebylo namrzle, to bylo o hubu. Jinak budu vozit jen notas a sedim v kanclu. Cesty jsou rozbite, ale na horaka to urcite neni.

      0 0
      • Gwaihir  

        Ono v zimě bys za mtb byl asi rád. Ale druhé kolo na zimu se dá pořídit vždy. Vyber si něco, co tě bude bavit a pak dej určitě vědět, jak ti to jde. Každý den 70km je slušná porce. Snad máš lehký notes.

        0 0
      • PLATYPUS3  

        Já jsem si vozil do práce místo noťasu špagety s omáčkou nebo mašličky s cukrem a mákem a hned jak jsem dojel tak to byla první činnost to do sebe narvat:-) Před 12 lety mě vyšlo favo s renovací na 4,5 tisíc, 30 kiláků do práce a 30 zpět. Když to dobře jelo za hodinu jsem dával kolo do kolárky. Bylo to pohodlný kolo a když se na tom člověk s nikým nenaháněl nic se nekroutilo. Každý den ne že by to nešlo, jestli jo tak máš dobrý fyzický fond.

        0 0
    • blackboy007  

      Pokud to máš jenom do práce a zpět tak ber nějaké krosové kolo, nebo gravel z bazaru možná ještě HT, podívej se na

      https://www.cyklobazar.cz/ a velikost si zvol podle sebe nenapsal si jakou máš výšku a váhu

      0 0
    • ken-t  

      Ja bych si kolo pujcil na tyden. Za par dni toho nechas a usetril bys penize. 70 km denne je dlouhodobe neunosny. Co takhle e-kolo? Ale podle toho co ctu kolo se musi hlavne libit. V tom pripade urcite Grizl. Standart pro lidi ktery kupujou kola z estetických duvodu.

      0 0
    • Oblack23  

      Vysku a vahu jsem psal hned v prnim prispevku 178cm a vazim cca 85kg, mam kratsi nohy 84cm k sedlu. To jsem asi zapomel zminit, ze budu jezdit jen 2–3 krat tydne. Tak ze to nebude takova naloz. A je to celkem rovinka. A na estetiku nehraji, rad si necham poradit.

      1 0
      • blackboy007  

        OK velikost 19–20 nebo L, ale bát tebou tak kup něco z bazaru do 20 000 kč krosové kolo, gravel nebo HT

        0 1
    • melda  

      Pro toho Grizla jsem byl víceméně rozhodnutej, ale po dnešní vyjížďce na alu gravelu Cube to přehodnocuju. Asi to vyhraje nejlevnější Grail 7.0, tak vyklepanej, jako z tý hlíny už jsem dlouho nebyl. Jen doufám, že se nějak dobře zbavím toho cocpitu…

      1 0
    • Vrci  

      Doporučil bych gravel s možností montáže blatníků.

      Jen tak mimochodem: Opravdu kočičí hlavy, tj dlažba z křemene a ne ze žuly? To je docela rarita.

      0 1
    • detoxy  

      Na podobné zadání jsem kolo už také řešil, jen tedy můj rozpočet byl kolem 80 tisíc, ale mrkni:

      vlákno výběru

      profil

      Každopádně obecně. 2×35km jde jezdit, zvlášť když nebudeš jezdit každý den. Je potřeba počítat, že na kole strávíš hodně času, mě to bere asi 3h denně. Já věci vozím ve velké podsedlovce Apidura 14l, je úplně super, vleze se do ní komplet oblečení na převlečení a částečně nahrazuje i zadní blatník. Ale na ntb není. Vozit 70km ntb na zádech by se mi asi nechtělo. Já ti doporučuji rozhodně gravel a to minimálně na 40mm pláštích na bezduších. Každopádně berany, jezdit pravidelně takový km na mtb s jedním úchopem bych fakt nechtěl.

      2 0
    • keymaker  

      Jezdim podobnou vzdalenost uz tretim rokem. Snazim se alespon dvakrat tydne. Mam na to Specialized Crux. Pres zimu plaste 37 se vzorkem, na leto GP5000. Kupoval jsem ho jako bazarovku za 26 tisic. Jediny, co mi tam chybi jsou uchyty na blatniky bo to je cyklokroska. Jezdim vsechny druhy terenu vcetne preskakovani tramvajovych koleji :-)

      2 0
      • jIrI___  

        Jezdím taky podobnou vzdálenost dvakrát týdně na gravelu, jen ty pláště řeším přesně naopak :). Přes zimu takřka silniční úzké pláště a blatníky, protože jedu výhradně po asfaltu a sněží tu tak dva dny v roce. A přes léto 42 mm, protože to se naopak asfaltu vyhýbám a jedu po polňačkách.

        3 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.