Vrzání/křupání v hlavovém složení

14 nepřečtených
  • wmarek

    Zdravím všechny!

    Vím že tady je spoustu vláken o tomto problémů ale jaksi nenacházím řešení.

    Mám velký problém s křupáním v hlavovém složení. Bylo několikrát vyčištěno a namazáno. Až na horní ložisko které je pevně vsazené do misky. Bojím se to ložisko vyklepnout abych ho nezničil. Dolní ložisko je vsazené přímo v rámu ale po mírném zatlačení prsty šlo normálně vytáhnout. Je to na 100% hlava. Dělá to když zabrzdím přední brzdu a hýbu s kolem dopředu a dozadu. Při projížďce také při zatáčení. Všechny ostatní možné zdroje jsem už vyloučil. Zkoušel jsem přijít vylučovací metodou na to co přesně to dělá. Zdá se mi že to začne dělat až když to stáhnu ježkem. Po posledním vyčištění jsem na kole hned nejezdil. Nechal jsem ho den vzhůru nohama a poté to opět dělalo ty zvuky. Jsem už opravdu zoufalý pokud s tím někdo máte nějakou zkušenost, pomozte mi prosím!

    Přikládám odkaz na video s problémem: https://m.youtube.com/…/jTc9K42E75s

    0 0
    • wmarek  

      Kolo je Canyon Stoic 3

      0 0
    • wmarek  

      Video už jsem odstranil. Zvuk byl odstraněn dotažením. Přetrvává ale křupání při zatáčení řídítky

      Viz video: https://m.youtube.com/…/p265MGXJbu4

      0 0
      • novas752  

        Ještě se ujisti, že to nedělají bowdeny a hadice ve vstupech do rámu.

        Hlávko bych vyměnil za něco lepšího, ten Acros stejně moc dlouho nevydrží.

        1 0
        • wmarek  

          Bowdeny taky cvakají ale při jízdě terénem ne při obyčejném zatáčení. Zkoušel jsem je i chytit aby neměly kam uhnout a křupe to i tak.

          Asi máš pravdu ale kolo je v záruce, tak jsem to vyreklamoval a pošlou novou horní misku s ložiskem. To je poslední místo kde by to mohlo křupat, protože horní ložisko je do té misky nalisované a tudíž nejde vyndat. Musí se vyměnit i s miskou. A zároveň chodí trochu ztěžka takže uvidíme jestli bude po výměně už klid. Do budoucna bych měnil až by mi skončila záruka.

          0 0
          • novas752  

            Taky ještě mohou být blbě zafrézované okraje hlavové trubky = misky pak vůči sobě nejsou souosé a při otáčení se to navzájem pere a lupe v tom. To bych zároveň s tou výměnou nechal ověřit/opravit.

            A že o sebe za jízdy takhle navolno hadice a bowdeny klepou je jasný, to se dá velmi snadno vyřešit staženim k sobě malejma stahovačkama nebo takovejhlema nácvakama.

            0 0
            • wmarek  

              Aha tak to mně nenapadlo. Díky za nápad. Jinak bowdeny klepají v průchodce a v rámu ale to zas tak neřeším protože se moc neozývají.

              0 0
            • wmarek  

              Tak problém je vyřešen. Stačilo přidat podložku pod představec navíc. Krytka hlávka se po obvodu nejspíš opřela o krk vidlice a to mělo za důsledek mikrovůli která pravděpodobně způsobovala vylisovávání a opětovné zalisovávání ložiska za jízdy jinak si to vysvětlit neumím :)

              0 0
    • krabica  

      Mě křupe při silovém šlapání spodní díl EC hlávka, při instalaci šla miska do hlavovky až podezřele snadno, čím to zalepit? Bude fungovat obyč závitové lepidlo?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.