Vidlice s nastavilelným zdvihem

10 nepřečtených
  • Karbec

    Zdravím

     

    Chtěl bych si pořídit novou vidlici na bike, nyní mám Toru 318 Solo air. Chtěl bych něco podobného, ale z nastavitelným zdvihem. A určitě vzduch. Přemýšlel jsem o nějaké RS ale s U- turnem, (Relevation) nebo potom SR Suntout Epicon se systémem Tad. 

    <span style=„font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman“; mso-fareast-font-family: ‚Times New Roman‘; mso-ansi-language: CS; mso-fareast-language: CS; mso-bidi-language: AR-SA;">Máte někdo nějaké zkušenosti s těmy systémy změny zdvihu. Popř. jakou vidlici by jste mi doporučili. (Musí být tuhá, vzduchová, rozsah zdvihu 80–130 a pod)

    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Lister  

      … no to záleží, jakým způsobech chceš to snižování využívat??

      0 0
      • Karbec  

        Prostě bych vozil urřitý zdvih, a podle bych zvýšil nebo znížil, např. pokud bych jel nějaký zjezdík tak bych ten vyšší a když do kopce, nebo na asfaltu, tak ten nejnižší a normalně bych to vozil na nějaký střed. (Teď vozím stabilně 115mm)

        0 0
        • Lister  

          Pokud chceš tedy často laborovat tak asi jedině výše zmiňovaný Epicon a Talas, akorát jsou oba mimo tvůj zamýšlený rozsah zdvihů, takže asi nepoužitelné.

          0 0
          • MlokCZ  

            Kdyby vzal Epicona TAD upraveného, tak určitě půjde upravit na nižší zdvih, tedy třeba 90–130mm nebo 80–120mm. Nevim jaký přesně rozsah chce.

            0 0
            • Lister  

              Možná ano, ale o tohmel Milan nic nepíše, uvádí jen klasické rozmezí 100–140mm, tedy seriové hodnoty pro Epicona.

              Ale možná je to jinak. Nemá uvedenu možnost TAD s pevnou osou, přitom se běžně vyrábí.

              0 0
              • vlk  

                TAD jde upravit dolní hranice rozsahu na jakýkoliv-psal jsem tu kdysi thread  o ladění Epiconu TAD. Je tam ve vzduchové patroně pružina , která způsobuje že při určitém zdvihu přiklopí ten ventilek, kterým je umožněno přepouštění vzduchu z pozitivní do negativní komory.tato pružina je standartně přiklopí když je zdvih vidlice na 100mm a níže. Podle toho jak moc si tuto pružinu zkrátíš, tak posuneš tu dolní hranici dolů. Já ji vyhodil úplně a mám tak nastavitelný zdvih 0–140mm. Navíc jsem se tak zbavil 1ks pístku-na konci té pružiny a mám tak měnší odpor vidle-tedy i odtrh.

                 

                Tedy Epicon TAD jde nastavit rozsah na jakýkoliv budeš chtít s tím, že pokud nechceš zmenšovat negativku, tak max zůstává na 140mm.

                0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.