• masasteel

    Zdravím,

    Příbuzný už má 3 roky kolo z Decathlonu do teď krom řetězu/brzd jsem mu tam nic neměnil. Myslím si že je to Rockrider ST5?? z roku 2020, zatím mu tam nic nepřeskakuje, nevrže ani neskřípe. Je to na 27,5 ráfkach a kolo samo o sobě není v nějakém kritickém stavu co jsem koukal.

    Chtěl by upgrade do 10 tisíc a ptal se mi jestli je možné z toho kola něco dostat. Je to hardtail co jsem tak koukal osobně bych vyměnil vidlici, střed, hazku, kazetu, komplet brzy, páky, kliky, komplet vypletený kola a hlavu(takže v podstatě všechno až na rám a nějaký maličkosti). Cenově když sem to plus minus vzal s tím abysme se vešli do rozpočtu, tak to vyšlo na takovej o trošku lepší základ než tam má.

    Nemá někdo zkušenosti/nebo jen váš názor jestli se to vůbec vyplatí? Jelikož jsem fanda TREKů tak jsem mu říkal jestli si nechce 10 připlatit a nějaký levnější HT od TREKu už by se našlo ale stojí za „upgradem“ té jeho rakety.

    0 0
    • Slavik  

      A to máš těch 10tis. na každou věc nebo dohromady? :-)

      2 0
    • XNeo  

      Řekl bych, že nevyplatí. Ať to prodá a koupí si lepší.

      2 0
    • Tomcat  

      To se nevyplatí.

      za ugrade za 10 000,– se nedostane na kolo ve vlastnostech součtu ceny. Kolo za 15–20 bude stále lepší

      samo počítáme běžnou cenu věcí, ne bazar, ne sleva která se neopakuje…

      Jinak upgrade střed, hazku, kazetu, hlavu je to poslední. První vidlice a výplety a pneu

      Pak představec, sedlo , sedlovka, řidítka, pedály… …ale na celkovém pohonu moc neušetří.

      2 0
      • masasteel  

        Takže jak jsem mu říkal původně, radši přidat 10 a jít do nějaké normální značky než se v tom šťourat a toho Rockridera poslat někam za pár grošů.

        1 0
        • Tomcat  

          Klidně zase Rockridera za tak špatná značka to není. Někdy z té značky naopak to bylo nej v té ceně co bylo. Ale musí jít do vyšší kategorie.

          1 0
        • Tomas_82  

          Ale hlavně ať si za ty peníze nekupuje Treka, Scotta, Spešla, atd… to by se mohl dostat na dost podobně osazené kolo, jako je ten RockRider… Pokud by kupoval kolo do 20000Kč, koukni tu do diskuzí, bylo tu toho doporučeno mrak.

          4 0
    • snas89  

      Do toho kola bych nic neutapel.

      Zainvestoval bych jen do:

      Fakt dobrych plastu (typ podle toho, co jezdis)

      Teleskopicky sedlovky – pokud jinuz na kole nemas, ale jezdis traily, teren apod (a tu pak treba pouzot na dalsim kole).

      Zbytek penez bud poslat nekam do obalky na sporici ucet (tuhle fci ma sporici ucet u cesky sporitelny), nebo investovat do sebe: trenink, vikendovy kurz.

      1 1
    • janober  

      ahoj jaké kolo by jste mi doporučili na amatérské sjezdy? Chci postupně začít jezdit sjezd, ale nevyznám se v tom. Klasické kolo co mám s jednou odpruženou vidlicí asi nebude to pravé.

      Díky Honza

      0 0
      • Tomcat  

        Klidně jen odpružení v předu. Kolo kategorie Cannyon Stoic , Qayron Spyro, Gitan Fathome

        0 0
    • xtonda  

      A co z toho chce dostat? Za 10k to všechno co si vyjmenoval nebude o moc lepší než co má teď. Co konkrétně mu na tom kole vadí a omezuje ho?

      Nový levný kolo rozhodně ne Trek apod. kde se platí za značku a osazení bývá ve srovnání s jinými v podobné cenovce spíš slabší.

      0 1
      • masasteel  

        Jezdí rekreačně, nevím z jakého důvodu chce kupovat nové díly když mu zatím slouží. Jak sem už psal, že za ty peníze by dostal jen o nic moc lepší základ který se bude rovnat tomu co tam má.

        Chtěl sem jen vědět jestli někdo třeba do tohohle typu kola nějak víc nezasahoval a jestli se to nějakým způsobem vyplatí nebo ne. Ale i tak dneska až s nim budu mluvit, ukážu mu poznatky tady z fóra ať mi věří že cpát do toho peníze se nevyplatí.

        0 0
    • London  

      Mel jsem rockridera na 27,5. Prodal jsem ho za 8 tis a za 18 tis koupil starsiho SUPa XP909 na 29 kolech. Kdyz jdem si zajel stejne trasy, byl jsem o 10% rychlejsi.

      A decatlon konusy, to je vrchol idiocie. Primo na konusu, tam kde se odvaluji kulicky, tedy na tom miste ktere ma byt co nejhladsi, bylo VYRYTO vyrobni cislo…

      1 0
      • Tomcat  

        Jenže to není dogma.

        • RockRider XC 120 je dnes lepší než obstarší SUP 909
        • Kónusy nevyrábí Decatlon, ale Formula, Joytech a jiní výrobci…
        • Pokud někdo kolům zrovna moc nerozumí, je pro něj bazar extra past.
        0 0
        • London  

          Souhlas, není to dogma. XC řada od Decatlonu je už povedená. Jenže to už by byl upgrade za vyšší peníz než 10 000 kč.

          Je to vždy na konkrétní situaci, někdy se dá najít dobrý bazarový kousek a někdy je to vyhození peněz.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.