Trek X-Caliber - volná sedlovka

38 nepřečtených
  • daniel-st

    Na novém kole X-Caliber 2011 mám poměrně volnou sedlovku, se kterou lze i po utažení sedlové objímky „na krev“ viditelně kývat ve směru jízdy (když se trochu zabere). Při jízdě sedlovka skřípe a má tendenci se zasouvat. Hodlám to reklamovat, nicméně – jaký je váš názor na uchopení sedlovky v X-Caliberu?

    Mně přijde trochu nešťastné, že se průměr sedlovkové trubky zvětšuje již pod svarem (nevím, jestli se tak zvětšuje i vnitřní průměr), nicméně mám pocit, že sedlovku drží jen ta horní cca 5–6 cm část. Navíc mi přijde špatné, vyříznout mezeru (na sedlové trubce v místě, kde ji obepíná objímka) proti zadnímu kolu, čímž se do sedlovkové trubky dostává bordel.

    0 0
    • Kubiczech  

      On se tam dostává bordel i když je to prořízlé na druhé straně. Stačí tam šoupnout třeba samolepku pod bowden nebo něco, čím to částečně eliminuješ.

      Ohledně zajíždění bych se nepouštěl do větších akcí předtím, než tam zkusíš sedlovku jinou. Pak reklamovat rám nebo sedlovku.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • petrun  

      Tak už jsem to našel. Takhle dopadne rám který má volnou sedlovku. Je to SUP 898 který má sedlovou trubku většího průměru než deklaruje výrobce. Sedlovky jsem tam měl: BBB, Pells a karbonový Trigon. Všechny měly průměr 31.6 mm který doporučuje výrobce a všechny byly v rámu volné. Stalo se co muselo, rám praskl. Praskl 2 měsíce po záruce, výrobce dal od něj ruce pryč:-(

      0 0
    • Vejr  

      Mám stejné kolo, ale původní objímku jsem hned při koupi vyměnil za masivní rychloupínák, při zásunu bez utažení rychloupínákem nebo objímkou, na minimum (10cm) i maximum se to vaklá tak o 1 mm stejně, při utažení se mi to ani nehne. Podle mě bys to měl řešit s prodejcem kola, zvlášť když preferují no – eshop přístup.

      0 0
      • daniel-st  

        Pro zajímavost jsem to natočil na video:

        http://vimeo.com/25898358

        Jiný typ objímky může problém částečně řešit, sedlovka sice bude nahoře pevně uchopená, ale uvnitř je volná, nedoléhá těsně, pak může být otázkou času, kdy trubku zlomím – přesně v těch místech, jako na těch fotkách.

        Výrobce dodává kolo s určitou objímkou, se kterou by to mělo perfektně držet. Podle §616 http://business.center.cz/…cast8h2.aspx lze říci, že jiný typ objímky nemusí být řešení, se kterým bych se měl spokojit (viz // shodou s kupní smlouvou podle odstavce 1 se dále rozumí, že prodávaná věc má jakost a užitné vlastnosti smlouvou požadované, prodávajícím, výrobcem nebo jeho zástupcem popisované, nebo na základě jimi prováděné reklamy očekávané, popřípadě jakost a užitné vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé, že odpovídá požadavkům právních předpisů, je v tomu odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a odpovídá účelu, který prodávající pro použití věci uvádí nebo pro který se věc obvykle používá.//)

        0 0
        • petrun  

          Jiný typ objímky nic nevyřeší. Pokud výrobce není schopen u svých čínských dodavatelů ohlídat výrobní tolerance je to pouze jeho problém, proč by to měl řešit zákazník? Ať to řeší oni, vždyť je to jejich chyba!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.