Transplantace chrupavky, Hyalofast, Chondrofiller - zkušenosti

3 nepřečtené
  • Marek76

    Ahoj všichni koho se to týká.

    Mohl bych požádat o nějaké zkušenosti ty, kteří už nějakou z těchto operací kolene – transplantace chrupavky, Hyalofast, atd. podstoupili?

    V minulosti už tu byly diskuze na toto téma, ale nenašel jsem žádné zkušenosti po těchto operacích.

    Nejlépe z dlouhodobého hlediska, jak fungujete, jestli můžete bez bolesti chodit, jezdit na kole, příp. i lyžovat a jinak zatěžovat..

    A kde vám to dělali a jak je to s placením těchto operací.

    A máte někdo zkušenost s operací Chondrofiller, kterou propaguje např. Mudr. Hospodár z kliniky Malvazinky? Údajně už takto operovali stovky pacientů.

    https://player.vimeo.com/video/265888152

    Je mi 44 a jsem po opakované plastice LCA a mám defekt na chrupavce kolene. Mám problémy s běžnou chůzi, při každém kroku je tam intenzivní pichlavá bolest. Ze sportů můžu už jenom omezeně kolo a v zimě maximálně lehce běžky v pěkné stopě.

    Dlouhodobě (3roky) se to nelepší. Návrty chrupavky, injekce Hyalone a léčbu krevní plazmou jsem podstoupil a je to bez efektu.

    Tak hledám nějaké řešení.. :-/

    Dík za jakékoliv (nejlépe osobní) zkušenosti, případně i kontakt, abychom to mohli více probrat :-)

    Marek

    0 0
    • Jack19  

      Ahoj Marku, nevím, jestli je to ještě aktuální, pokud ano, můžeš mi zavolat na 725755667. Jsem téměř 2 roky po operaci kotníku, kam mi dávali hyalofast.

      Držím jinak palce.

      Milan

      0 0
    • josese1  

      Ahoj, nevím zda je to pro tebe stále aktuální, ale přidám svou zkušenost. Teď je mi 39.

      Po úrazu při sportu 2014 plastika ACL, pak to nebylo ideální (2 měs. po plastice jsem spadnul a nohu si přisedl, ale vaz vydržel), tak 2015 artroskopie s návrty chrupavky. Následující stav stále nic moc, nohu jsem nebyl schopný propnout a občas se mi blokla.

      Podzim 2017 jsem byl na Malvazinkách na aplikaci Chondrofilleru, stálo mě to 40k.

      6 týdnů po operaci jsem na nohu nestoupal, jen motodlaha, pak postupně zatežovat. Po základní rehabilitaci jsem na jaře začal opatrně cvičit s vlastní vahou.

      Vloni jsem se poprvé od úrazu vrátil k basketu, předtím už v zimě 2019 vyzkoušeny na dětských svazích lyže a snowboard (2020 už jsem jel Alpy). Flexe/extenze kolene 100 %, hluboké dřepy s vahou nejsou problém.

      Pokud tomu naložím, tak o té noze druhý den trochu vím, ale v běžném životě žádný problém. Investice hodnotím jako skvělou, která mi rapidně zlepšila, resp. vrátila sportovní život.

      J.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.