• DuffMan

    Ahoj, poprosím zdejší znalce o radu, neboť jsem i po nějaké době hledání stále bezradný.

    Jaký stahovák na tuto kazetu (viz foto)? Mám „standardní“ shimano, který sice vypadá stejně, ale je to větší průměr. Je to ale standardní 7sp kazeta a „lockring“, ne (12 zubů, nemýlím-li se, takže to nevypadá ani na šroubovací, a asi Shimano, kdytž se tam píše „hyperglide“)? Bohužel u stahováků nejsou popisy (např. průměr) moc jasně popsané a nikde jsem nenašel přehled „lockringů“ Sh.

    Díky za každou radu, klidně na odkaz na kupkolo, nebo tak.

    0 0
    • Jáchym 1  

      https://www.sport365.cz/…ny-vyprodej/?…

      Měl to být tento.

      0 0
      • mech1  

        A k tom toto https://bike4u.cz/…e-tool-21271?…

        0 0
        • Vilém  

          Neni to nutnost a taky pise, ze stahoak ma, takze asi ma i nejak poresenej bic.

          0 0
          • DuffMan  

            Díky pánové, bič mám, to není problém.

            Ostatně mám takový dojem, že mám i uvedený stahovák – jak píšu „standardní“ stahovák na shimano kazety mám doma – nemohu nyní změřit průměr, ale myslím, že je to právě na klíč 24 (tzn průměr tak nějak odpovídá velikosti klíče). Ten můj stahovák (který jsem používal vždy na kazety SH) má ale minimálně o pár milimetrů větší průměr než ten lockring, co je na fotce.

            Je možné, že se mýlím, ale kdyby to bylo na klíč č. 24, tak by musel být průměr stahováku výrazně menší, než průměr šestihranu, což na fotce nevypadá (vypadá to jako to, co mám doma – bohužel nemám vyfoceno, ale nic se na něm stejně pokud vím nepíše).

            Šroubovací pastorky to ale nejsou, ne? Vím, že 7sp se dělaly i kazety i šroubovací pastorky (ale ty měli větší nejmenší kolečko a vypadalo by to trochu jinak přeci). Nedělal se na 7sp menší stahovák?

            Díky moc za rady.

            0 0
            • Vilém  

              Sroubovaci vicekolecko to neni, je to kazeta. Ale stejne je to divny, 7sp shimano kazety jsem kdysi jezdil a stahovak byl stejny jako na vse ostatni shimano. Ani ta dira v zaverne „matici“ nevypada nijak mensi, kdyz porovnam s kontramatkou na ose, rozhodne mi neprijde, ze by se to lisilo o milimetry jak pises.

              1 0
    • Youda  

      Doma jsem objevil stahovák nevím na co. Ten opotřebovaný je na kazetu/centrlock. Ten používaný má průměry 21/22mm, ten druhý 21,7/22,8.

      Zajímavé je , že na nich je vyražená dvojka jako na té tvojí kazetě. Jinak možná by šlo podle kazety něco dohledat na Shimano kazeta

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.