• Shady2

    Zdravím,mám dotaz..mám na kole 6-ti kolečko je už cca.5 let staré a přestalo cvrkat…vím že nejjednodušší by bylo koupit nové ale zajímalo by mě jestli se nedá nějak rozdělat..určitě to nějak půjde ale nevím jak:) Diky za rady.

    0 0
    • Neunzikger  

      Matka je to mezikruží se dvěma dírkami. Má levý závit. Stačí položit kolo na klín a kladívkem a hřebíkem povolit. Po vyšroubení doporučuju chytit šestikolko do dlaně, překlopit celé kolo šestikolem dolů a zvednout. Kuličky se vysypou do dlaně. Je dobré dělat to na čisté podlaze, bo kuličky nalepené ve vazelíně mohou popadat.

      0 0
    • Tomcat  

      Nové opravdu nekoupíš. Protože se už nedělají a to hodně dlouho. Leda že by měl někdo zásoby cca patnáct let staré.

      Rozdělat se samo dá otázka co stím. Vyčistit, promazat ( jen né praporky!) , dál jiné kuličky a tím si skončil. Pokud je poškozený mechanizmus volnoběžky jako šroubky a praporky dost těžko je seženeš. Jedině pružina šla nahradit leda čím.

      0 0
    • Shady2  

      Ano přesně tohle sem myslel:) http://www.dajsport.cz/

      0 0
    • Shady2  

      Jinak ta matice by měla jít povolit lehce ne? Mě se teda ani nehne:)

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Jakobo  

      Jak to myslis, prestalo cvrkat? Pokud jen neslysis zvuk, tak muze byt premazane, nemazals to hodne olejem do sterbiny k praporkum? Kazdopadne to vubec nicemu nevadi. Jestli je ale rozbite, kup nove, jak uz psali vys, koupis v kazdem kamenaku kolem 200 Kc. Pocitam, ze bys stejne nebyl pripraveny chytat tisice kulicek, ktere se po povoleni vysypou :-)

      0 0
      • Shady2  

        Je to přemazané..nalil sem do té štěrbiny olej páč ta matice nešla sundal..to už je asi 2 roky zpátky.Začíná zima takže bych ho rád rozdělal a vyčistil..jinak na kuličky jsem připravený:D

        0 0
        • Soreno  

          Nic nečisti to nemá cenu při ceně 200 kč je to ztracenej čas.

          0 0
        • Jakobo  

          Pokud cvrk funguje, tj. zaber dopredu a volnobeh dozadu, tak do toho nevrtej a nic necisti, to kolecko ocividne ma, co potrebuje – je namazane a to je hlavni. Nejvys vyskrabej bordel z pastorku nejakym plochacem.

          Mechanismus 6ti kolecek je jednoduchy, vydrzi dost a moc nepotrebuje. Ja jsem na mojem prvnim horakovi otocil asi 8 kolecek a jen jedno se mi rozsypalo hned po montazi, asi vyrobni vada, jinak jsem je vyhazoval kvuli ojeti nejmensich pastorku. Kde jsou ty doby!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.