• FunTom

    Nazdar lidi, ježdění na biku ve sněhu je super, ale SNB mě chytnul taky, takže chci nakoupit vhodnou výbavu. Při svých 196 cm jsem omezenej jen na ty nejdelší prkna a podle velikosti boty 11 to chce asi i variantu wide. Vážím asi tak 86 kg. Dostanu se jednou až dvakrát ročně na týden do Alp, kde se snažím vybírat střediska, kde se dá jezdit i mimo sjezdovky (letos snad vyjde Passo Tonale). Jinak jezdím hlavně sjezdovky v Jeseníkách. Blbnutí v parku mě moc nebere. Když jsem byl dneska v obchodě u Zezuly v Brně, tak mě borec jednoznačně doporučil toto: www.snowboard-zezula.cz/…komplet-9900 Je na úplně horní hranici, co za tuhle věc můžu dát a proto se to snažím pečlivě promyslet. Co soudíte o tomto kompletu vy? Nemáte nějakej další zajimavej tip? V prknech se nevyznám tak jako v kolech :-(, takže každá rada dobrá. Dík

    0 0
    • FunTom  

      Ještě dodávám, že do teď jsem jezdil půjčený prkno dlouhý 156 cm a to už mě teda v ostřejší zatáčce na tvrdší sjezdovce vůbec neudrželo. Chci se do toho víc položit, ale zas jestli ta 171 cm dlouhá potvora bude dobře točit? Těch 171 cm mám přesně po bradu.

      0 0
    • Luka  

      nu, dle meho: hlavni jsou hodne kvalitni boty a hodne kvalitni vazani… prknomuze byt i druha vykonnostni kategorie :) ale naopak je to blby, kdyz si vyberes mekky boty a vazani naprd, tak ti ani prkno mistra sveta nepomuze…

      za 9000 nemuzes cekat moc… takze jsem ti moc neporadila… :) Co zkusit bazar? Obcas se da sehnat skoronovy veci za mensi cenu…

      0 0
        • FunTom  

          Těch 9000 je maximum… Myslím, že zatím ani nejsem na takové úrovni, abych lepší vybavení využil. Jezdím teprve třetí rok. Bazary sleduju, ale v těchto okrajových velikostech je to bída :-( To prkno Elan mě taky v prodejně ukazoval, ale podle něj je to koro uplně to stejný, dělá se i ve stejné fabrice a je dražší. Navíc není součástí setu, ztakže komplet to výjde dráž. Každopádně díky za rady a tipy..

          0 0
          • Luka  

            :) no, rika se, ze poradny prkno stejne poznas az po dvou sezonach treninku :)

            ale spatny boty a vazko, to te vrati o krok zpet, si myslim… co zkusit vyprodeje z pujcoven? Obcas ty prkna nebyly ani venku.........?

            PS: od zezuly mam taky prkno :) PPS: jo, elan se dela ve stejny fabrice jako nitro… je to prakticky totez :)

            0 0
            • FunTom  

              OK, zaměřím se teda ještě trošku víc na ty boty a vázání..

              0 0
      • karliner  

        Osobně bych se toho kompletu nebál, jediná slabina, dle mého, bude vázání, které na tebe bude asi moc měkké (jak jsem tam vyčetl, není celokovové), prkno bude asi průměr, ale na tvé ježdění (jak ho popisuješ) by mělo v pohodě stačit, boty jsou podle mého hrozně důležité (pohodlí, váha, systém utahování). Na tvém místě a s daným rozpočtem bych do toho asi šel. Já obnovu vybavení řešil před minulou zimou a vyřešil jsem to z gruntu kompletní obnovou :-), jezdím teď na Lamaru Reaper X-wide, vázání Ride LX a boty Burton Tribute.

        0 0
        • prtavec  

          celokovove vazko neznamena tuhe vazko stejne tak jako neznamena ze plastove vazko bude mekke…

          0 0
          • karliner  

            no dogma to není, ale v drtivé většině případů to platí

            0 0
    • prtavec  

      koukam mas dost podobne proporce jako ja (stejna vyska, jen ta vaha o par kg jina).

      Loni sem resil podobny problem, jen sem limit hodil trochu vejs.

      Vesmes cokoli ted koupis delsiho, bude to pro tebe nesrovnatelne lepsi nez ta 156tka. Ta byla na tebe opravdu pidi (ja zacinal na 158).

      Me se do rukou dostalo prkno 165. Je to tak uprostred mezi bradu a ramena. Da se s tim v poho jezdit jak na sjezdovce, tak v parku a ani ve FR to neni spatny. Jen je potreba si dat vic zalezet na rozlozeni vahy.

      S kvalitou vybavy ti radila Luka… vesmes ma pravdu. Nejdulezitejsi jsou kvalitni boty. U tech bych nesel ani po bazarovych, protoze ty budou „proslaply“ na nohu puvodniho majitele.

      Kazdopadne sehnat ojety dlouhy prkno bude trochu urisek. Obecne se dlouhy prkna (nad 167cm) shaneji hure nez nejaky „normalni“ velikosti.

      To prkno gravity podle popisu nevypada zle, ale zkusenost s nim nemam. Pokud ho uvadeji jako prkno pro FR, dej si pozor na spravnou pozici vazani, prkno nema soumerne inserty (jezdec je vice situovany dozadu).

      u tech bot bych se bal te „bubliny“ pod patou, ale to jsou jen moje preference. Dulezity je, aby bota dobre drzela patu – pata nemela tendenci vyjizdet z boty (at uz z vlozky nebo s celou vlozkou). Kazdopadne vazko je dobre testnout primo s botou, ne vzdy kazda bota sedi do kazdeho vazka (to bohuzel plati i o vyrobcich od jednoho vyrobce).

      0 0
      • FunTom  

        Ok… díky za rady… boty to bude chtít hlavně důkladně vyzkoušet. Tvrdší boty budou ve výsledku míň pohodlný nebo to bude spíš naopak? Ještě jsem se teď díval na to starý prkno a mělo 160 cm, takže jsem trošku kecal… ale i tak to bylo hodně málo…

        0 0
        • prtavec  

          mekci boty ti odpusti vice chyb, tvrdsi boty budou stabilnejsi a celej komplet bude lip reagovat o pohodli to az tolik neni. Stejne musis jit hodne do kolen at uz mas mekky nebo tvrdy boty. Pokud kolena „rovnas“, zacne te bolet lejtko.

          Mekci boty bych doporucil na zacatek, nez se clovek nauci, pripadne do parku…

          0 0
        • Luka  

          vozim druhy nejtvrdsi „mekky“ boty a nemuzu rict, ze by byly nepohodlny, to ani nahodou. Cim tvrdsi bota, tim min ohybu v kotniku, lepsi prenos sily na vazani — kvalitnim vazanim prenasis zase maximum sily na prkno.. :)

          Kdyz si boty dobre utahnes, normalne zakleknes do boty a kotnik se ani nehne… tak je to dobra bota :) Ale treba kdyz jsem zkousela predloni nidecker, tak i nejtvrdsi boty se nedaly srovnavat s nitrem… :)

          0 0
          • FunTom  

            tak já vlítnu k zezulovy a budu zkoušet..

            0 0
          • karliner  

            no jo, ale boty Nitro mu sežerou dvě třetiny budgetu, takže tudy cesta nevede :-)))

            0 0
            • FunTom  

              asi tak… jen na botách se nesvezu :-( musí zbýt i na to prkno…

              0 0
              • Daan  

                A trvas na tom ze prkno chces novy? Vali se me doma starsi, ale plne funkcni a jizdnima vlastnostma skvely Kemper 163. Nalitano ma spoustu, ale pokud zacinas tak treba na prvni dva roky by stacilo. A dam ti ho za flasku dobry vodky… :-)

                0 0
                • karliner  

                  Koneckonců, taky se mi doma válí Nidecker Freeride 163 :-)

                  0 0
                • FunTom  

                  Zajimavá nabídka, ale 163 je ukrutně málo. A přecejen už mám něco odježděno, tak chci zkusit něco, co mě sedne a posune trošku dál. Ale dík.

                  0 0
                  • FunTom  

                    Kdyby se někomu doma válelo prkno od 168 cm víš, tak to už by stálo za úvahu. Rozhodně mě rozumně jetý vybavení nevadí.

                    0 0
                  • Daan  

                    163 neni malo, a uz vubec ne ukrutne. Ja mam taky 196, a vetsi bych nechtel. Podle myho je to akorat pokud chces aby to agresivne tocilo a bylo treba i obratnejsi ve vzduchu. Neco ale jineho by bylo kdybys jezdil jenom treba prvosjezdy v Alpach v prasanu :-)

                    0 0
                    • FunTom  

                      Alpský prvosjezdy rozhodně netvoří hlavní část toho, co jezdím :-) Ale měl jsem tu 160ku a zdá se mě, že to chce pro mě přidat víc, než ty 3 centimetry.

                      0 0
                      • Daan  

                        V poho, kazdy soudruh dle sveho… prken sem jezdil uz hodne, od profi Duotonu 168 wide, uz bych to v zivote nevzal na nohu, po 156 Vasu, ktera pro blbnuti v parku je neprekonatelna :-) 163 sem zvolil jako kompromis, jde s tim jeste tocit rotace a zaroven drzi stopu. No skoda, mohl byt vecirek s vodkou :-)

                        0 0
                        • FunTom  

                          Já na ty rotační skoky moc nejsem :-) Nějak mě to moc nejde a ani mě to tak moc neláká… to už raději nějakej rovnej polet do prašánku nebo dropík… a tam delší prkno vadit nebude… I tak to ale bude minimální část mýho ježdění…

                          0 0
                • jožin2  

                  Takový prkýnko by se mi hodilo, mohli bychom se domluvit. Mám asi 185 cm a dceru, která druhý rok docela jezdí a když s ní sem tam jdu, půjčuju si prkno v půjčovně. Zastávám názor, že když lyže – tak běžky. A když na sjezdovku – tak snowboard! jo tahle pobídka platí i pro Karlinera.

                  0 0
    • FunTom  

      Teď se dívám, že by se ten set asi měl dát u Zezuly půjčit a když by mě vyhovoval, tak koupit a zaplacený půjčovný se odečte z ceny. To se mě zdá ideální :-)

      0 0
      • Luka  

        dobra ideja… jen jeste treba zkusit pujcit nejaky vyssi set..jestli poznas rozdil… a kdyz ne, tak proste vem to levnejsi :D

        0 0
        • FunTom  

          Taky možnost :-) Ale platit jedno půjčovný navrch? To už výjde skoro stejně, jako koupit rovnou to dražší :-)

          0 0
    • cobra  

      Pokud mas takhle omezenej rozpocet, tak bych do toho klidne sel, to prkno nevypada spatne, ma dreveny jadro, to se v tyhle cenovy katagorii moc nevidi. Vazani a boty je tezky rict jaky budou, s touhle znackou zadny zkusenosti nemam. Taky si uvedom, ze kdyz si koupis kvalitni vazani a boty, tak ti vydrzej klidne 5 i vic sezon, ja osobne mam vazani Burton Mission uz 7. rok a boty Burton Driver 5. rok. Prkno ti pri freeridu vydrzi hlavne podle toho kolik je snehu. Sramy od skal se sice nechaj spravovat, ale donekonecna to nejde. Takze bych si spis rozmyslel, jestli radsi nekoupit jenom kvalitni boty a prkno si tuhle sezonu pucovat. Do pristi zimy muzes neco nasetrit a koupit ten zbytek. Zvlast kdyz si psal, ze jezdis treba 3–4 tydny v roce, coz je docela dost.

      0 0
      • FunTom  

        Taky zajimavej nápad. Dík. Jak už jsem psal výš. Příští týden zkusím vyzkoušet a porovnat co nejvíc bot a uvidím. Těma botama je asi fakt potřeba začít.

        0 0
    • Gorgov  

      osobně si myslim že novej komplet za 9k nemá smysl. To kup radši nějakej bazar. Kamarád měl něco v podobný cenový a jezdilo se na tom prachmizerně. Zkusili sme si to prohodit a bylo to znát velmi velmi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.