Šířka pláště vs. Šířka ráfku

10 nepřečtených
  • mrazik01

    Ahoj, mám ráfek s vnitřní šířkou 19mm a na něm plášť šířky 2,1 palce. Chtěl bych zkusit šířku 2,3 a konkrétně by to byly pláště Continental Mountain King a Cross King ProTection. Momentálně mám Schwalbe Rocket ron 2,1 liteskin a foukám cca 2,2 vepředu a 2,4 vzadu. Mám tam duše a neplánuju bezdušáky. Bude kombinace 2,3” pláště na 19mm ráfku ještě použitelná, nebo to budu pořád cvakat duše a vyzouvat plášťe z ráfku? Mám 59kg, pokud pomůže. Díky všem

    0 0
    • Smazaný účet  

      Imho budeš muset dávat velký tlak, abys necvakal a neplavalo to, čímž ztratíš pohodlí balónu jinak umožňující, ale jseš zas lehký, takže vše může být jinak :)

      0 0
    • Lister  

      Jde to, ale chce to plášť s pevnější stěnou, jinak má tendenci se bortit. Zrovna Conti jsem v lehké verzi vozil a už se mi to moc nelíbilo, ale ty chce protection a to by mohlo podržet. S Maxxisy jsem do 2.35 neměl problém, naopak mi třeba na 28mm ráfku už přišly moc hranaté a boky moc na ráně.

      0 0
      • mrazik01  

        ok, díky

        0 0
        • mattew1  

          Mam na 19mm rafku Specialized Renegade 2.3 a uplne bez problemu. Ale je asi fakt, ze zalezi na konkretnim plasti a jeho sirce, protoze na predku mam ikona 2.2 a je to pohledove vetsi balon.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Záleží na skutečné šířce, po sundání Ikona 2.2 jsem se zhrozil, co je Rekon Race za užovku.

            0 0
            • TommyP3  

              Ja mám zkušenost ze spis než šířka se mění výška pláště, zkusil sem ze srandy obout Vittoria tattoo plášť 29×2.3 na rafek 15 mm široký. V originále je osazeny na 35 mm. Dost mě překvapilo ze v šířce byl rozdíl jen 7 mm ale na výšku 15. Zrovna u tohoto pláště to nehraje roli, ale výraznější vzorek bude hodně deformovaný do kulata. Ale to spis u takovýchto rozdílů. Jestli 19, 21, 23 rafek bych neřešil vůbec.

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce