• Sajpres

    Zdravím, potřeboval bych poradit jakou silničku v cenové kategorii 30000–50000?Měřím 178 cm, 95kg.Chtěl bych něco kvalitního, co se nějak nekazí a hlavně co vydrží.Jakou velikost kola by jste doporučovali pro moji výšku?Kolům moc nerozumím, tak nechci jen vyhodit peníze..Který obchod můžete doporučit?Je nějaký velký rozdíl mezi silničkou a cyklokrosem?Moc díky za rady..

    0 0
    • Cavendish  

      Pokud chces solidni silnicku tak se podivej na Trek Madone 4.5C je to slusnej kousek a nebo na Wilier Izoard taky fain,jsou zhruba stejny.Na tvoji postavu ram velikosti 54cm popripade 56cm kazda znacka to ma jinak mereny.Jinak mezi silnickou a kroskou je rozdil velky.Hlavni je ten ze kroska ma ram kratsi a je vys postaveny,diky tomu je obratnejsi a lip si poradi s terenem.Jsou na ni tez ,,V" brzdy aby necistita na kolech prosla ramem,sirsi plaste a lehci prevody.

      0 0
      • Sajpres  

        Jj, díky, taky jsem sedíval na Treka..Nějak se nemůžurozhodnout mezi silničkou a krosem, hlavně když vidím, naše silnice:-))..

        0 0
        • dancing dog  

          mezi cyklokrosovým kolem a crossem je rozdíl- cyklokrosový je „silnička“ s beranama, na kterym závodí v belgii v bahně :-), crossový je útlejší horák z většíma kolama.. Dobře zvaž, jestli silničku potřebuješ a využiješ, záleží vyloženě, jak a co chceš jezdit. nemáš-li moc sportovní ambice, ale spíš putovní a cestovatelský, já osobně bych doporučil spíš crossový kolo.. Narozdíl od mnohých

          0 0
          • Sajpres  

            Chtěl bych jezdit hlavně dálky a taky rychlejší jízdu..Taky do práce..U nás sem tam nic moc silnice, proto ten cyklokros..Ale když říkáte, že cyklokros je s menší kostrou tak asi silnice, nechci vypadat jak vosa na bonbose:-))..Hlavně se nechci unáhlit bo už jsem tak dopadl jednou se Supem 29:-((..Který obchod je tak ok, kde poradí atp, Jížní morava?

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • rainbowone  

              Cyklokrosový rám je kratší tak o cca 2–4 cm dle geomerie. Určitě na tam nebuseš jak vosa na bonboně a vzhledem k tomu, že jsi skoro docent tak budeš ještě rád že nebudeš muset tolik namáhat záda. Výhodou taky je že rám pojme širší obutí a to nemusí být na škodu.

              0 0
        • Rychlej turista  

          Silničku.

          0 0
    • dancing dog  

      V květnovym čísle pelotonu testovali tento Felt , celkem dost ho tam chválili, no mnohodrátový kola, compacty a vzadu 28t při skoro metráku není podle mě naškodu, 105 gut, ty málo známý brzdy prej taky dobrý, hmotnost ujde, řekl bych za ty peníze celkem dost muziky… velikost bych tipnul na 56.

      cyklokros má asi o něco kratší rám, širší vidlice vpředu i vzadu, takže se vejdou širší pláště a daj se nasadit blatníky, jiný brzdy- cantilevery( byly dřív na bajkách),asi dost kluků ten rám užívá na zimáka…seriově vyráběný cyklokrosky mají v předu lehčí/menší převodníky… pokud to máš na asfalt a bez marastu nevidím moc k pořizování krosky důvod…

      jo, neuspěchej to, nech si poradit- nejlíp na živo, ale od někoho důvěryhodnýho + nejlíp si před koupí kolo vyzkoušet= projet se na něm.

      asi vše, good luck…

      0 0
    • rainbowone  

      Hlavně si musíš rozmyslet co vlastně chceš a kde budeš jezdit!

      Další duležitá otázka je jestli berany nebo rovná řidítka.

      Pokud budeš jezdit jen silnici, šiřka pláště 23/25 tak Wilier není špatná volba ale klidně bych vzal i nějakého výprodejového Authora. Vyloženě špatně se snad koupit ani nedá, pokud si pohlídáš komponenty – za tu cenu by to mělo mít osazeni Shimano 105/ Ultegra, Campagnolo Veloce/Athena a nebo SRAM Apex/Rival vše dost kvalitní a rozdíl je jen v řazení.

      Jediné na co se musíš zaměřit jsou kvalitní kola. Dle mého jsou nej. zapletená kola Campagnolo/ Fulcrum nebo normální výplet na od komponentech DT-swiss.

      Cyklokrosové kolo má jíné brzdy, rám pojme širší pláště 23–28až32 a taky jsou tam standartně jiné převody.

      Fittnes – silnička a má rovná řidítka.

      Nebo si necháš postavit nějakého mutanta:) Třeba klidně MTB29" pevná vidlice a hladké obutí.

      Možností je spoustu a vzhledem k tomu že se musíš ptát tak si to kup raději v kamené prodejně kde to budeš servisovat.

      Kvalitní prodejce ti to poskladá dle tvých požadavků a nebo ti upravý seriové kolo.

      Nebo projeď internet a hoď sem odkazy a určitě ti poradíme.

      0 0
    • Tina  

      Pokiaľ chceš niečo čo ti naozaj vydrží, skús sa pozrieť aj na titan. Van Nicholas Mistral, výbava Shimano 105, kola Easton, carbonová vidla Easton EC70, doživotná záruka na rám, teraz len za 39.990,– Kč. Myslím že veľkosť 56 by ti aj bola. Je možné si ho aj odskúšať.

      0 0
    • Doyle  

      Pro kterou silničku byste se raději rozhodli:

      http://www.koloasport.cz/…ltegra-2011/

      nebo

      http://www.koloasport.cz/…-ultegra-sl/

      0 0
    • Talaj  

      Race Bike RR Base – levné, kvalitní.

      0 0
    • pipni  

      2010 Scott CR1 PRO velikost L – http://www.librakola.cz/…ibb-2010.htm

      Postaveno na ultegre 6700. Neni to zavodni geometrie, ale spis takovy na normalni jezdeni.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.