• Autumnbiker

    Tak je tu nová Sigma uvidíme jak se chytne. Zde velmi pozitivní recenze od DC. Dle mého mají celkem sebevědomou cenovku a na můj vkus je to i dost velké, jak 1030 od Garminu. Vzhledově mě to teda vůbec neoslovilo, ale funkčně to nevypadá špatně.

    0 0
    • Autumnbiker  

      foto

      0 0
      • Smazaný účet  

        Dizajn jako mobil z roku 2002 …

        0 0
        • ruza  

          Pravda, vzhledově to mohlo být lepší, ale je to o zvyku. Jezdím s Rox 12.0 tři týdny a není vůbec špatná. Dnes na mtbs.cz lehké info, recenze příští týden. Růža

          0 0
          • petyn  

            Mam objednano. Nevis kde se daji sehnat ty barevne ramecky? Diky

            0 0
          • vena kolista  

            Tak jak je už doma? Ja do ni jdu v pondělí. Jen me zajímá jestli chodí jak ma, neseká se a tak. A také mě zajímá jestli když koupím v Německu bude tam čeština.

            0 0
            • petyn  

              Jj uz s ni jezdim. Neseka se, displej krasne citelny i na slunci a citlivejsi GPS. Jen nejde prerusit aktivita jak u Rox 11.

              0 0
              • vena kolista  

                Jedenáctku jsem neměl doteď jezdím 9.0 a s tou velká spokojenost. Co prosím Tě znamená že nejde přerušit aktivitu…jako že zastavím a ona se neuspí a pak znova nepokračuje

                0 0
                • petyn  

                  11 to měla tak, že jsi zastavil a měl jsi nastaveno vypnutí po 5 min tak se vypnula.Když jsi ji znovu zapnul tak se Tě zeptala jestli chceš uložit, nebo pokračovat. 12 je pořád zapnutá. Když ji chceš vypnout, musíš aktivitu ukončit a uložit.

                  0 0
      • Grep  

        Nezkousel někdo, zda nahodou ROX12 nějakým způsobem nespolupracuje s Garmin radarem nebo Trek světly?

        0 0
        • krysarr  

          Za me jen domnenka, ale myslim, ze spolupracovat s Garmin radarem nebude. Sigma je v softwaru naprosto tragicka

          0 0
    • jannk  

      Funkcionalitu nechci soudit, ale ten vzhled je strasny. Zejmena okraje vypadaji dohromady sirsi nez displej :(

      Takhle Egde 1030 neporazi … a ze by Garmin potreboval konkurenci kvuli jejich sw developmentu je vice nez zrejme!

      0 0
      • Autumnbiker  

        Jj, ten vzhled to dost zabíjí. Připomíná mi to mou stařičkou Nokii. Škoda.

        0 0
        • vena kolista  

          S odstupem času alespoň tedy za me dizajn je super. Neodporuji jen me se fakt libi mam šedou a proti 1030ce mi vzhled přijde premiový. Ten garmin je dost možná propracovanejsi co se tyce softu a animaci ale sigma mi dela velkou radost i pres dobne nepresnosti. A navigace fakt bomba jen nechápu proc nejde navigovat na číslo domu

          0 0
          • jannk  

            Mozna v dalsi verzi jeste zmensi displej a rozsiri plastovy ramecek, to potom bude uplna bomba :)

            0 0
    • Grep  

      Za me palec hooodne dolu. ROX12 promarnila svou sanci na trhu. O proti ROX 11 mnoho negativ a na G1030 dle testu to jen kouka z marketingoveho dna. Sam vozim ROX11, ale tohle je dost velká developerska prohra a to nemluvim o designu. Proč je to tak velké a má to display tak malý? Proč to nema konektivitu s mobilem a samo to vypada jako mobil? Rox12 je zrala pro hipstery na retrokolech co kazdé ráno musi cučet do barevné mapy, aby po večerním tahu nasli cestu domu.

      Za tyhle prachy co stoji ROX 12, si koupim mobil vyssí strední trídy i s Gorilla glassem a IPX7. Bude toho umet dohromady vic a jeste si zavolam o pomoc az políbim maticku zem.

      0 0
      • Smazaný účet  

        LOL, až teď sem zjistil tu cenu. Málem sem spadl ze židle :-D

        0 0
      • petyn  

        Jake negativa proti ROX 11 máš na mysli ?

        0 0
        • Grep  

          Nema to BT, tim bych zacal, cenou bych pokracoval a designem zkoncil. Za me to staci na to,ze to ma byt vlajkova lod Sigmy.

          Pristroj evidentne postaveny na pozadavku kazdodenni potreby navigace. Pri jizde v baliku budes pro smich a v lese taky. Jooo, ale cesta kolem sveta by mohla byt fajn.

          0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Místo BT má Wifi, takže už to čím začínáš je hluché. Design je to poslední co bych řešil. Přístroje od Garminu vypadají vesměs groteskně a nikdo se nad tím nepozastavuje. Rox11 taky není žádná nádhera.

            0 0
            • Grep  

              Souhlasim, ma to Wifi, ale ne kazdy taha na cesty jedno padlo na riditkach a druhe v kapse (mysleno smartphone s Wifi). Prijde mi chybejici BT modul v pristoji za 11k, jako docela skoda. Nicmene osobne si myslim, ze tam neni protoze soudruzi z NDR s nim proste neumi pracovat. Coz ukazali na Rox11 s permanentnimi problemy s BT. Takze to vyresili jak Apple s konektorem na sluchatka…B-)

              Pro me jsou dulezite notifilace volani, kdyz rodina podpalila dum, vytopila sousedy ap. Rox12 to dle vseho ani s Wifi nezvladne.

              Nejsem priznivcem Garminu, ale aspon jako kazdy rozumnu zemedelec, pouzivaji temer celou ornou pudu pro display a ne jen 1/2 jak to ma R12. A kdyz to neni v hlave, neni to o designu.

              Rox 11 v zadnem prijde neni nadhera a prechod z Rox10 pro me byl sok. Nicmene uz jsem si zvykl a se na diplaji najdu co potrebuji. Pokud by R12 stala jako bezny lowendovy mobil, coz v podstate je, tak bych o tom moooozna za ty 4tisice uvazoval.

              0 0
              • bezdratova.sprcha  

                No moment, a když u sebe nemáš telefon, k čemu vlastně potřebuješ ten bluetooth?

                Notifikace nepoužívám, přišlo mi to zbytečné. Zobrazí se jen kousek textu, stejně musíš vytáhnout telefon abys na to reagoval, a když někdo volá, zase musíš vytáhnout telefon. Ale tak sto lidí, sto chutí.

                Jinak když se dívám na různé Garminy, tak mají docela podstatné rámečky. Jen nemají přední tlačítka.

                0 0
                • Grep  

                  Nerikam,ze nemam tydlika v kapse. Jen rikam,ze BT ma kazdy staricky low-cost smartphone a nemusim vlastnit nejnovejsi high-end placky, coz dost zuzuje cilovou skupinu. Ale chapu, ze borec co si to koupi R12 za 10tis. neresi staricky mobil v kapse.

                  Dle meho ma BT i nizsi spotrebu nez WiFi.

                  Tez nerikam,ze saham pro mobil pri kazde reklamni zprave, emailu a kdejakem volani. Rikam,ze saham po mobilu, kdyz hori, nebo plave rodina…proste vola manzelka. Ona moc dobre vi,ze jsem na kole a nebude volat kvuli kdejake kravovine.

                  Mas pravdu, bezmozek co designoval notifikace na R11 nemel svuj den. Pres cely displej ikona obalky a par pismenek je na prd, ale proto jsem se tesil na R12, zda bufe mit ten designer lepsi den. Evidentne ho vyhodili a nenasli nahradu, tak tu funkci skrtli. Cimz z nadejneho budiku udelali offline pocitadlo kilometru.

                  Sigmu nesrovam s Garminy. Jsou mi burt. Nemam rad jejich cenovou politiku. Jen rikam,ze kdyz vydim ramecek R12 tak se jen nestacim divit.

                  Mimochodem ma R12 dirku na provazek? Kamaradovi se stalo,ze spadl, budik vyletel a uz ho nenasel. Nejaky Garmish za 16tis. Zamrzi. Od te doby mam svou R11 na provazku ;-)

                  Nikoho nepremlouvam a nikomu nic nenutim, jen rikam fakta co mi na R12 chybi a neprekonatelne vadi. Jiste se najde mnoho spokojenych uzivatelu, tak tem fandim a ja si jen preji aby Rox13 bylo stastne cislo.

                  0 0
                  • petyn  

                    Dírku na provázek má :)

                    0 0
                    • vena kolista  

                      Taky mam už svoji dvandu:-). Dirku potvrzuji a už špekuluji jak to vyřeším.dosud mam na rox 9 nandanej sigmackej o ring na předstvci ten vždy přes tachec navleknu a je klid.rekl bych ze za těch 8 let už mi jí to nejmíň 20 zachranilo.

                      0 0
          • krysarr  

            BT to samozrejme ma ;) I na zadni strane je logo BT jako krava ;)

            0 0
    • antuch  

      Tak sigma uz vi docela dlouho ze jim ujizdi vlak s elektronikou… Tachaky se prodavaji min a min, do toho dost velka zmetkovost, velka konkurence, podrazeni cen… A tak si mysleli, ze navi je zachrani… Loni na EB uz o tom mluvili, ale ze to bude tak drahy, je docela prekvapko, hlavne na sigmu:-(

      0 0
    • mr.ricardo  

      Minulej tejden mi přišel mail z Kupkola, pěkný, nová Sigma. Mrknu na cenovku, ani jsem to dál nečetl, od srdce se zasmál a přeju hodně prodejních úspěchů.

      0 0
    • MiKED  

      V roce 2004 by ten design byl pecka.

      0 0
    • tomxxx  

      Kdyby to nebylo tak hnusny a nemelo to tak mega ramecky, tak by tu cenu obhajili, ale takova placacka… Kdyby to umelo nevim co, tak je to z meho pohledu temer neprodejne.

      0 0
    • Pajasob  

      Koukám na to, funkcema hodně dobrý. Ale ten vzhled :O :-/. A za ty prachy? To je vtip, že? Kdyby to stálo 7–8 tisíc se snímačem HR a pásem, tak ano. Deset tisíc za takovej divnej obdélník bych nedal.

      0 0
    • vena kolista  

      Tak mam za sebou dvě vyjížďky a musím konstatovat ze nesedí tepak.jel jsem pohodovou vyjížďku a tep průměr 85 coz se me zda malo z toho jsem asi 4 km celkem makal okolo 27 kmh coz by mela byt tepovka min 130+ a záznam ukazuje max 118.kde je chyba comp, tepák nebo srdce

      0 0
      • petyn  

        Asi tepak. Mam origo sigmu a ukazuje to presne. Kdyby srdce tak jses pri techto tepech nadupanej zavodnik :)

        0 0
        • vena kolista  

          Mam taky origo. Ale myslim ze to nesedi vyšel jsem s kolem deset schodu ze sklepa a tep 55 to je divný

          0 0
    • vena kolista  

      Jak jste spoky s compem. Mě se děje to že třeba přestane brat z kadence+rychlost nebo často prestreli v rychlosti nebo kadence je to problem čidel nebo kompa. Jinak jsem spokojen. Drahy to je ale co u kol není drahy

      0 0
      • petyn  

        Občas se mi to stane když stojím déle, třeba na oběd. Musím pak v menu znovu připojit uložené čidlo R2 duo. Jakmile Ti neukazuje kadenci, tak rychlost jede přes GPS – aspoň teda u čidla R2.

        0 0
        • vena kolista  

          Ok dekuji Ti za reakci. Nemáš zkušenost s 11kou která asi taky mela r2 jestli není problem tam. A jak ne tak doufám že to upgrade vyřeší. Jinak co se týče navigace tak fakt se divím kde je to schopné navádět. Nemam topo nebo tak používám to v Německu mapa nema moc na ganz Deutschland nějakých 750 mb a normálně to vede po pěšinách o síři 35 cm to jsem fakt necekal

          0 0
          • petyn  

            11 jsem vozil přes rok a ta mi to nedělala.

            0 0
            • vena kolista  

              Tak snad to do budoucna vyřeší. No a když ne tak co se dá dělat. On to zase takový problem není.

              0 0
    • petyn  

      Chtel bych se zeptat majitelu Rox 12 jaky tam maji FW ? Minule pondeli mela vyjit aktualizace a stale mi to pise ze pouzivam nejnovejsi FW a to 34171. Jaky tam mate Vy? Diky

      0 0
      • vena kolista  

        Totéž žádná změna

        0 0
        • petyn  

          Ok. Diky. Tak budem vyckavat.

          0 0
          • ruza  

            Já tam mám 33916

            Zjistím u dovozce.

            Má recenze na mtbs.cz vyšla včera.

            Růža

            0 0
            • petyn  

              Ok diky. Recenze luxusni jak jsem jiz psal. A videorecenzi budes pridavat kdy? Podle recenze jsem tuner a ladič páč jsem si objednal žlutý kryt ;)

              0 0
      • Kubrtus  

        Mám rovněž 34171 a stále čekám na nový, ze servisu slíbený FW. Moje Sigma často sama od sebe vypne, tudíž mám 30km vyjíždku rozsekanou třeba na tři kusy! Nejstabilnější je v Road profilu, naopak profil MTB se v podstatě nedá použít. Ze servisu psali, že nemám prozatím používat čidla, ale tady problém rozhodně není. Pak ještě odpověděli at jim pošlu Sigmu do Německa na servis, to se mě ale opravdu nechce. Za mě tedy zatím velká nespokojenost. Mimo jiné kolega z klubu si ho koupil ve stejnou dobu a dělá mu ty stejné chyby. Dokonce pokud jsme jeli spolu, tak nám to již několikrát vypadlo + – ve stejnou dobu.

        0 0
        • vena kolista  

          Muj je plus minus bezproblemovy a nepouzivat cidla se zda jako blbost no nicmene jsem v patek vecer mel skok pres rodla a tachec sel vzduchem.no a ulomila se mi pacicka uchycení no a co ted opravi mi to v sigme?

          0 0
      • Miha  

        Ahoj všichni majitelé ROX 12. Navigaci jsem koupil začátkem července. V ruce jsem ji měl všeho všudy několik hodin. Už podruhé na reklamaci. Tak jen varování. Nenahrávejte tam nic bez DataCentra, tj. připojení k PC jako Mass Storage. Udělal jsem to 2× a pokaždé je z toho jen cihla. Support mě ujistil, že o bugu vědí a usilovně na něm pracují :-) Ale jak to tak vypadá, tak jsme stále na verzi 34171 a tam ten problém rozhodně opravený není. Dnes nebo zítra si ji mám vyzvednout, tak uvidíme.

        0 0
    • ruza  

      Video je doplněno a zde odkaz:

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • malytomas  

        Mam dotaz ohledne kalibrace kompasu.

        Máte s tím někdo nějaké problémy? Mě to stále hlásí nízká kvalita a jenom jednou se mi podařilo nastavit dobře kalibraci kroužením osmičky.

        Druhý den zase nic a již se mi nepodařilo zkalibrovat.

        0 0
        • vena kolista  

          Me to dělá taky. Pro mě ale nepodstana věc. Co se mi ale neví je teploměr podmeruje.

          0 0
          • malytomas  

            Me se ten kompas nekdy otoci az o 180 stupnu takze na dipleji sleduji cestu kterou jsem jel.

            Pri navigaci to neukazuje spravny smer. Takze je navigace zmatena.

            Tak nevim jestli ro reklamovat.

            0 0
    • petyn  

      Nějaké info ohledně nového FW ?

      0 0
    • petyn  

      Tak dnes vysel novy FW 35016. Jsem zvedavy co noveho prinese.

      0 0
      • vena kolista  

        Ok. Mě zatím nic starsi verze

        0 0
      • vena kolista  

        Mě je to ted stejně na nic mam v zápěstí zlomenych pet můstek a roxe posílám v pondělí sigmě na opravu.

        0 0
      • Miha  

        Ty už ho máš nainstalovaný?? Já mám stále starou verzi a v DataCentru se žádné info neobjevilo.

        0 0
      • Kubrtus  

        Jakým způsobem proběhla upgrade? Já mám stále starou verzi. Jen doufám, že s příchodem nového firmaware bude přístroj k použití, jinak poletí do světa!

        0 0
        • petyn  

          Po zapnutí přístroje hláška : Je k dispozici nový FW. Chcete instalovat ano/ne.

          Trvalo to cca 10 min.

          0 0
    • PeZi  

      Za tyhle prachy, co to stojí, tak nevyplatí se už koupit normální klasický mobil, který funguje, vypadá dobře a jdou do něj naistalovat libovolné aplikace a navigace a připojit libovolné senzory?

      0 0
      • tomxxx  

        Kolikrat o tom jeste nekdo bude uvazovat? Mobil je na hovno.

        0 0
      • Miha  

        Možná ti odpovím, možná ne. Hodně dlouho jsem o takové navigaci přemýšlel a kladl si stejnou otázku jako ty.

        Takže:

        1. navigovat se mobilem v kapse je blbost, každou chvíli stojíš, vyndáváš mobil z kapsy a nějakého pytlíku, odemykáš a hledáš
        2. koupil jsem si držák, ale ve sjezdech měl strach kdy to celé ulítne
        3. aby to bylo trochu vodotěsné, musí být držák uzavíratelný a pokud mobil zavřeš do něčeho takového, tak nebudeš věřit jak je rozpálený
        4. a v neposlední řadě výdrž baterie

        Letos před odjezdem na dovolenou do Rakouska jsem stále váhal o koupi. Nakonec jsem odjel s pouzdrem na mobil a v něm starý S5 mini a Locus. Po prvním švihu S5 letěl, protože po 1km byl zaseknutý a to se stále opakovalo. Do pouzdra jsem vložil S6 Edge. To už bylo lepší, ale telefon rozpálený jak pětník, výdrž baterie minimální a to nemluvím, když jsem chtěl udělat fotku. Takže po příjezdu jsem ty peníze obětoval a Roxe objednal. Stačí?

        0 0
        • PeZi  

          Ale jo, důvody chápu, jen bych řekl, že to bylo způsobeno špatným výběrem komponent.

          Bod 1 a 2. S mobilem v kapse je to samozřejmě blbost, ale dobré držáky existují a nelítají. Je to jen otázka toho, jak to přiděláš. A určitě to není o váze, protože ta sigma je těžší cihla, než běžné 5" mobily.

          Bod 3. Nerozumím… vždyť každý normální mobil je už vodotěsný. Když vydrží na hodinu v metrové hloubce, trocha deště neuškodí. A že je rozpálený? Ta orig sigma snad není?

          Bod 4. Ta sigma má kolik? 16 hodin? Mobil s AMOLED displejem toho zase tolik moc nežere. A není potřeba mít displej celý den zapnutý. Na navi přeci pořád nečučíš :-) A hlavně to naviguje i hlasově, takže mapa stačí fakt jen velmi občas.To mi to ten den vystačí také. A kdyby ne, tak malá powebanka to jistí. Ale nevozím ji, i když vyrazím na 80–100 km, vracím se domů s 30 % a to ještě mám hovory (s mobilem na řidítkách do 20km/h v pohodě přes hlasitý odposlech) . A kromě navi mi často na pozadí běží Sports Tracker a případně tacho nebo další apka.

          No a co je fajn je plánování. Doma si v mapě u PC na seznamáckých mapách nebo a Googlu najdu a naplánuju cestu a automaticky to mám vše v mobilu. I když tedy mám normální mobil, v plánu bylo zakoupení samostatného jen na kolo, ale než jsem se k tomu dostal, ukázalo se, že to není potřeba, protože výdrž a funkčnost je taková, že další samostatný přístroj není potřeba. Fakt nechápu, jak si v dnešní době, kdy mobily stojí pár korun, může někdo něco jako je ROX koupit – malý displej, omezená funčnost, omezené použití…

          Jo, 16 hodin… teď koukám na testy a za chvíli používání budete s podsvětlením na pár hodinách jako u mobilu :-)

          0 0
          • tomxxx  

            Tak jasně, někdo na pani radovou na kochačku jede klidně s mobilem. Nedovedu si představit jak dávám dnešní pádla v podobě mobilu na řidítka na svoje kolo a jedu s tim závod. Výdrž je **********, mobil s gps, datama a diplayem prostě nevydrží. Power banku asi nemyslíš vážně. Já vim, že hodně lidí si bere na vyjížďku půl domácnosti do batohu, já fakt ne, vystačim si s kapsou a powerbanka je těžký hovado. Dotikovej display je na ovládání za jízdy hrůza. Navigaci možná zapnutou furt nepotřebuješ, na druhou stranu mobil tě neodnaviguje v lese podle hlasu moc dobře, bych tak jet fakt nechtěl. Pak k tomu přidej, že hodně lidí potřebuje mít display zapnutej stále kvůli tepům a watům.

            Jako neřikám, že s mobil jako cyklo comp použít nejde, ale já bych to nechtěl, protože je to řešení spíš pro přemka podlahu s nutností dobastlení. Na druhou stranu nehci obhajovat rox12, protože to je podle mě děsnej vehykl, ale kolem 12 tisíc jsou i jiný stroje.

            0 0
            • atty  

              Tenhle „boj“ – specializovaný cyklopočítač vs. specifický mobil je neřešitelný a byl tu už mnohokrát. Cyklopočítače jsou bez diskuze lépe ergonomické na své použití (kolo), mobil zase vždy bude vítězit v navigaci (plnohodnotná navigace turn by turn bez nutnosti předem plánovat trasu, s automatickým přeplánováním – to umí dobře až stroje ala Garmin 1030).

              Pro výletníky je kombinace malého voděodolného telefonu s ANT+ nebo bluetooth (podle toho, jaká chci použít čidla), na kvalitním držáku typu Quad Lock apod. v odolném pouzdře určitě dostačující a s navigacemi jako Locus, OsmAnd+, Mapy.cz asi bezkonkurenční pro navigaci.

              Rozdíl odolnosti a uchycení tak dost padá (protože pak je mobil v podstatě na stejné úrovni, jako cyklopočítač), rozdíl velikosti třeba Sony Xperia Z3 mini vs Garmin 1030 je nulový – nevím přesně rozměry 1030, ale budou podobně veliké, Garmin možná i delší. Bastlení není potřeba, ale nějaké peníze kvalitní řešení držáku + odolného pozdra přesně na konkrétní model stojí, to je bez debat.

              Při blbém pádu a ráně „na komoru“ je tak úplně stejná šance zrakvit jak telefon, nebo třeba Garmina.

              Rozdíl výdrže jsem už několikrát vysvětloval – na Xperii se zapnutým IpBike, ANT+ senzory rychlosti, kadence, HR a výkonu mi jde baterie dolu o 3–5% za hodinu, při stále zapnutém displeji na auto (je vidět dobře i na ostrém slunci), takže reálná výdrž cca. 20h záznamu – to nedává většina cyklopočítačů.

              Navigace žere 5–20% baterie za hodinu (mapy.cz kolem 10%, nejvíc Osmand+ kolem 20%), ale zase plnohodnotná navigace s přeplánováním, s navigací přímo k čp. domu a ještě si občas do BT sluchátka do jednoho ucha pouštím i navigační povely (když jedu někam, kde to fakt neznám a potřebuju něco spolehlivě a rychle najít)

              Jak naviguje mobil v lese moc nevím (neboť moc lesů kolem nejezdím, či spíše v nich nepotřebuji navigaci), nicméně záleží samozřejmě na mapovém podkladu a navigaci – se stejným mapovým podkladem bude telefon navigovat asi stejně, v případě telefonu a softwaru aka Locus či Osmand je plus, že se daj stáhnout hodně podrobné mapy a bez problémů je v telefonu provozovat, zatímco u cyklopočítače je člověk vázaný na mapy do výrobce, či musí různě „hackovat“, aby dostal do cyklopočítače to, co potřebuje, nebo mu vyhovuje.

              Důležitá je ovšem podmínka mít takovýto mobil opravdu jen jako cyklopočítač a také ho tak brát – pak odpadá manipulace s mobilem pro hovory, zprávy apod. a takovýhle „cyklotelefon“ získá nový rozměr. Výdrž baterie při Turn by turn navigaci je dostačující i pro x hodin jízdy, bez navigace jen se zapnutým IpBike a čidly je výdrž minimálně srovnatelná s většinou GPS cyklopočítačů (10 a více hodin v pohodě). Odolnost/rozbit­nost/náklady – to je v podstatě na diskuzi – kvalitní GPS cyklopočítače začínají někde na 4k, telefony s požadovanými funkcemi v podstatě taktéž, ceny končí u cyklopočítačů někde na 15k, u telefonu klidně i vejš, ale telefon za 30k bych si.

              1. nekoupil
              2. nedal na řídítka na kolo

              Já používám telefon, protože potřebuji často navigaci (díky svému orientačnímu nesmyslu jsem schopen se ztratit i na Václaváku), natož někde na vyjížďce, kde to neznám.

              Nicméně plně chápu ty, kterým pro své potřeby vyhovuje specializovaný GPS cyklopočítač – ty výhody ergonomie ovládání, velikosti a dalších parametrů optimálně pro jízdu na kole tam prostě jsou.

              Což je trochu od tématu, že ROX 12 se podle mne moc nepovedl, respektive, že za podobné peníze jsou tu asi lepší alternativy – 1030 bez čidel stojí skoro stejně, případně nějaká Xperia mini s ANT+ a vymazleným pouzdrem a držákem bude ještě za méně.

              0 0
            • kofejn  

              Já zabil držákem na kolo dvě mouchy jednou ranou. Mobil jsem vozil v kapse dresu a když jsem se potřeboval kouknout kudy dál (mapy.cz), vždycky byl zmáchanej od potu.

              Takže jsem koupil v Lidlu pouzdro na telefon pro běhání a to připnul k rámu kola. Telefon Redmi4× se tam vejde i pouzdrem, je v suchu a v lese vidím i na navigaci. Za světla na silnici je to naprd, přes ten igelit pouzdra toho moc nevidím. Naštěstí tam se moc nepohybuju a vyřeší to hlasové povely. Uložení na rámu drží, i když to pustím dolů přes kořeny. Pád jsem naštěstí nezkoušel, ale je docela chráněný za představcem. Držák na řidítka v mém provozu si nedovedu představit.

              Tepovku a Watty neřeším.

              0 0
            • PeZi  

              Nemáš pravdu s tou powerbankou. Ostatně celá ta sigma ROX není nic jiného, než display na powerbance (velké baterce). Proč myslíš, že to má jen 3" displej, ale velké je to jak kráva, se širokými rámečky… ? Potřebovali k tomu dát megabaterku, samotný displej s elektronikou váží nulu nula nic, ale celé to má 125g? Malá powerbanka, která bude malý mobil krmit celý den, má okolo 80g. Takže 80g a kablík je v případě dlouhých cest opravdu zanedbatelné a nebude to moc často, dle mých zkušeností do 100km v poho stačí baterie v mobilu. Ale jinak samozřejmě potřebu některých lidí respektuji, ta sigma si určitě své kupce najde. Ale vhodnost ROX/mobilu nebo nevhodnost rozhodně nejsou univerzální a stejně tak, jako hodně lidí potřebuje ROX, tak si spousta vystačí s mobilem.

              0 0
              • atty  

                Otázkou spíš je, zda a proč ROX12, pokud jsou v podobné ceně nepochybně (výbavou a parametry) lepší stroje.

                0 0
          • Barak  

            Nikdy jsem se o to příliš nezajímal, ale na cizích kolech jsem už pár držáků na mobil viděl. A nějaký ostřejší sjezd nebo dokonce pád si s tím tedy moc představit nedokážu. Další věc je, že když už na kole půjdu k zemi, mobil to dost pravděpodobně nepřežije.

            0 0
    • vena kolista  

      Zdarec. Co Vám přinesla aktualizace? Jde mi o to ze z opravy u sigmy se mi vrátila dvanáctka již zaktualizovaná nejde se mi připojit na hotspot. Neregistrujete taky tento problem. Jinak musím přistup sigmy vychvalit do nebe. Poslal jsem jim tachec na opravu se zlomenym zobackem na uchytu. No byl ještě skabnuty na skle a tam co je bile napis a on se mi po 4 dnech vrátil i s cestou komplet novej nevím tedy jestli i střeva ale sklo nové výměnný kryt a zada také.

      0 0
      • petyn  

        Mám ho na reklamaci. Po aktualizaci přestal nabíjet, nemohl jsem se připojit na Sigma Cloud a nepřipojil se ani do PC na Data Center ! Napsal jsem, že když to nepůjde opravit požaduji vrácení peněz. Tak uvidím.

        Tobě jde nabíjet normálně?

        0 0
        • vena kolista  

          Teď jsem ho napíchl a v pohodě nabiji to ostatní nevím jelikož doma frčím na hotspot ke kterýmu se nepřipojím mrzuté že. Naštěstí ted po úraze při kterým jsem roxe poskodil si ještě tak 3–4 týdny nepojezdim. Přeji Ti ať je reklamace vyřízená k tvé spokojenosti tak jako u mě. Jak reklamuješ pošilas do německa rovnou.

          0 0
          • petyn  

            Nene. Pres prodejce. Jsem zvedavej. A zkousel jsi ji pripojit na Sigma Cloud?

            0 0
            • vena kolista  

              Ne ja to nemůžu připojit na noťasu mi nejde wifi k tabletu to nepřipojím telefon mam windows a na tachaci mi to nejde připojit bo mam doma hotspot a pise mi to error name not resolved.

              0 0
              • vena kolista  

                Ja tu opravu resil sam. Napsal jsem jim mejla odpovedeli ze to muzu poslat.poslal jsem to na adresu co je na krabici a fertig…ja to ale neresil jako reklamaci přesto se mě zdá že oni to tak pochopili nebo se k tomu alespoň tak postavili.

                0 0
              • vena kolista  

                Tak jsem se už připojil chtělo to vidět družice.

                0 0
        • vena kolista  

          Co bys pak pořídil za komp. Nejsi s rox 12 spokojen ja moc libí se mi dizajn rychlost pri hledání družic i přepočet trasy da se říct ze ten tak rychlej ze ani nepostrehnes ze se to stalo. A jen jako tachec taky luxus ale to nad 6000 asi všechny.

          0 0
          • petyn  

            Verim ze to opravi. Spise si myslim, ze poslou novy pristoj jak v Tvem pripade. Taky jsem s ni spokojeny a vyhovuje mi. Kdybych mel volit jiny pristroj tak Garmin 1030, ale to uz je raketa penez.

            0 0
    • petyn  

      Tak dnes dorazila z reklamace. Reklamace uznana vymena za novy kus. Novy FW tam je, ale stale se nemohu pripojit na Sigma Cloud. Tak jsem jim psal primo do Sigmy a uvidim co vyresi.

      0 0
      • vena kolista  

        Tak super že Ti vyhověli. Nicméně problém tam pořád je..snad se to vyřeší. Viděl komp už družice. Me se když mi přisel nechtěl připojit na net a když si je našel tak už teď chytá net normálně a cloud mi jede teda jen do z clodu ne ale tak to asi ma být

        0 0
        • petyn  

          Jj viděl. Vzpomněl jsem si hned na Tebe. Ten net myslíš wifi? Na tu se připojím bez problémů.

          0 0
    • vena kolista  

      Tak to jo. Musí to tedy mít asi nějakou sw chybku pochybuju že je to hw. A jak se to projevuje resp.v jakém kroku, vyzve Tě to k přihlášeni

      0 0
    • vena kolista  

      No a ze sigmy odpověděli?

      0 0
      • petyn  

        Na Wifi se normalne pripojim Na Stravu taky a kdyz zadam prihlasovaci udaje na Sigma cloud tak to chvili nacita a pak to napise ze se synchronizace nezdarila Pritom se na Sigma Cloud pod stejnym uctem normalne prihlasim ze Sigma link i z Data centeru Ze Sigmy jeste neodpovedeli

        0 0
        • vena kolista  

          A na DC už take byl. Jinak me nic nenapadá snad odpovi.

          0 0
          • petyn  

            Uz to je druhy den a jeste se neozvali. Jak rychle se ozvali Tobe?

            0 0
            • vena kolista  

              Na poprvé hned a potom jak kdy ale řekl bych že dnes by se už měli ozvat. Buď tam mají toho hodně nebo jich je tam málo.

              0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Jdou dostat aktivity ze Sigma Cloud nebo z Data Center do zarizeni, abych v zarizeni videl totalky?

      0 0
      • petyn  

        Zkoušel jsem to a nepřišel na to jak. U ROX 11 když jsi otevřel v DC zařízení, tak tam byla samostatná položka celkové hodnoty zařízení. U ROX 12 tam nic není.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Prave. Doufal jsem, ze kdyz se to umi synchronizovat s Cloud, tak to zvladne i natahnout aktivity stejne jako mobilni apky.

          Navic mi pak prijde trochu smutne mit funkci kalendare a ja nevim co, kdyz ti nezobrazi vsechny aktivity.

          0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Postřehy a další dotazy:

      Nedaří se mi aktualizovat FW. Mám zařízení na nabíječce, vypínám, zapínám, chodím do menu aktualizace firmware, pořád verze 34171 a údajně jsem aktuální. Nějaké rady?

      Setkávám se s občasnými špatnými reakcemi. Například posunuji se skrz menu dolů a najednou menu uletí o několik položek, nebo vyjede lišta. Na mapě občas posunu místo o pár metrů o několik kilometrů. Jindy zařízení několik vteřin nereaguje vůbec. Přijde mi, že to je problém během většího vytížení, ale možná se jedná o špatný kus. Setkává se někdo s něčím takovým?

      Vypadává mi kompas. Ještě nevím z jakého důvodu, ale když computer leží nějakou dobu zamčený doma, tak po následném odemčení se na mapě ukazuje že pořád hledím stejným směrem. Zařízení je nutno vypnout a zapnout. Je dost možné, že se tak stane po vypadnutí GPS signálu (tj. když jsem v budově).

      Z nějakého důvodu se mi smazaly všechny sportovní profily kromě toho zrovna zvoleného :/

      Zařízení nelze vypnout když je rozjetá aktivita. Ať už když jedu do práce, nebo někam na pokec, nebo se mrknout na nějaké atrakce, tak mám ve zvyku dojet, vypnout computer a pak třeba až po několika hodinách znovu zapnout.

      Dále z nějakého důvodu nejde zobrazovat trasy. Když si nějakou načtu, tak mě to naviguje podél té trasy, ale samotnou trasu to nezobrazuje. Popravdě bych v mnoha situacích preferoval, kdyby to akorát ukazovalo zvýrazněnou čáru a jinak drželo hubu. Nedovedu si představit, jak podle toho budu jezdit v terénu, když třeba budu objíždět neprůjezdné úseky a pořád mi to bude nějak přepočítávat trasu.

      Zítra jdu otestovat jak je na tom zařízení s výdrží baterie. Při včerejší krátké jízdě se mi zdálo, že ubylo nějak moc procent.

      Potenciál to má velký, ale zdá se, že to zase naráží na firmware. Jednoho dne nějaký výrobce přijde s computerem který bude mít otevřené zdroje, umožní komunitní vývoj a smete celý dosavadní trh ze stolu.

      Nevím nevím, trošku se bojím že to budu chtít vrátit. Otázka však je co místo toho.

      0 0
      • vena kolista  

        Mě se tedy tyto problémy vyhýbají. Roxe jsem ale zatím neměl čas vyzkoušet mám zkušenost jen asi 500 km. Mám již druhý kus u prvního jsem poškodil úchyt vlastní vinou bohužel jsem si u toho zlomil v zápěstí pet kůstek proto již nepoužívám. Tvé problémy neregistruji a špatné funkce kompasu jsem si nevšiml. Verzi softu mam 35 něco u předchozího kusu jsem měl na ni aktualizovano a druhy s tim již přišel. No u toho kompasu jestli není dobré kompas kalibrovat pred každou aktivitou kde ho budeš používat. Jinak ta aktualizace podle mě velké změny nepřinesla neboť jsem si žádných nevšiml.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Kompas pri spusteni kalibrace hlasi ze je presnost vysoka. Podle me se jedna o problem kdy aplikace map prestane kompas registrovat.

          Jinak ted jsem provedl factory reset s vytazenou pametovkou a prehodil jsme si jazyk na anglictinu, ktera je mi prijemnejsi. Zda se, problemy se zasekavanim a spatnymi reakcemi zmizely. Uvidim, treba u ten kompas.

          Prijel mi nejspis vraceny kus ve kterem jiz byla hozena pametova karta. Mozna jeji pritomost pri prvnim zpousteni neco rozvrtala.

          Jinak nahore jsem cetl ze pri kopirovani souboru do pameti se zarizeni brickne. Je to u novejsiho fw opraveno? Myslim ze by tak sly skrz Data Centre nahazet aktivity do zarizeni.

          0 0
          • Miha  

            Psal jsem na support, taky se mi nechtěla aktualizovat. Problem s nahrávaním souborů nový FW neřeší, nadále je třeba používat Data Center. Prý až v další verzi.

            To, že nejdou aktivity nahrát do zařízení mě taky štve. Kvůli update FW jsem musel udělat factory reset a teď tam nemám total hodnoty :-(

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Diky moc za info. Taky se mi FW updatoval az po facory reset.

              Ja si prave myslim, ze bude stacit exportovat aktivity do slozky Activities v pameti zarizeni (primo v Data Center je na to v hornim menu moznost).

              Jen je teda potreba aby opravili to nahravani souboru

              0 0
              • Miha  

                Teoreticky by to mělo takto jít, ale zkoušet to nebudu :-) Hrozí další reklamace. Nahrával jsem tam gpx a už to nenaběhlo. Oni sice trvdí, že je špatný soubor gpx, ale to se mi nezdá. Stává se totiž, že připojím kabelem navigaci k PC a systém už hlásí, že disk není v pořádku.

                0 0
                • bezdratova.sprcha  

                  Můžu se ještě zeptat přes jaký mail s nimi komunikuješ? Měl bych na ně pár dotazů, ale na stránce mají jenom nějaký formulář či co, nechce se mi to vypisovat :D

                  0 0
                  • petyn  

                    Posilal jsem to taky pres ten formular a porad bez odpovedi. Taky mne to zajima. Diky

                    0 0
                  • Miha  

                    Zkuste tenhle kundenservice@sigmasport.com. Ale psal jsem přes formulář a pokud váš dotaz nebude mít přidělené číslo, tak asi odpovídat nebudou.

                    0 0
                    • bezdratova.sprcha  

                      Ok. No zkusil jsem jim pisnout pres formular a uvidim.

                      0 0
                    • petyn  

                      Díky a přišlo Ti nějaké potvrzení s číslem, že formulář přijali a budou se tím zabývat ? Mně ne.

                      Díky

                      0 0
                      • Miha  

                        Mrknul jsem do historie. První dotaz šel přes formulář v pátek ráno. Odpověď jsem dostal v pondělí ráno. Od té doby komunikuji jen mailem. Většina odpovědí do druhého dne, někdy i obratem.

                        0 0
                    • petyn  

                      Tak ze Sigmy mi odpověděli hned druhý den. Prý měli problémy se staršímy Cloud účty, tak si prý mám vytvořit nový. Tož jsem si ho vytvořil a už konečně vše funguje jak má.

                      0 0
                      • Miha  

                        A co že funguje? Že se synchronizují i aktivity?

                        0 0
                        • petyn  

                          Nešlo se mi přihlásit na Sigma Cloud z ROX 12. Vše si synchronizuji přes Cloud abych nemusel připojovat ROX k PC.

                          0 0
                          • vena kolista  

                            Tak nakonec ok hlavně ze novej comp je v cajku to přeji Tobě i Sigmě. Uz se těším až si dam nějakou navigacku. Někdy stačí ke zpříjemnění třeba novej šaltr ale tento comp dá vic.

                            0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Pokračování postřehů (něco se možná bude opakovat, sorráč). Upozorňuji předem, bude to pořádná stěna textu.

        Dneska jsem byl na 35km projížďce. Ani výlet, ani trénink, prostě projížďka s velmi nekonzistentním výkonem, spoustou zastavování a fidlání s elektronikou.

        Před jízdou se mi podařilo zařízení aktualizovat na FW35016. Od té doby se nejen neobjevuje žádné zamrzání, ale také celé uživatelské rozhraní je podstatně svižnější a ovládání „přesnější“. Problémy s kompasem jsou taktéž pryč a zmizely některé problémy padajících menu. Během jízdy se mi podařilo jednou zařízení crashnout během vypočítávání trasy. Následoval automatický restart. K mému překvapení toto nevedlo ke ztrátě aktivity!!! Aktivita až po bod crashe byla uložena do paměti a šlo ji zobrazit.

        Venku jsem byl 2–2,5 hodiny. Za tuto dobu zařízení spadlo na 76% baterie. Z toho asi 15 minut jelo na plné podsvícení, zbytek automatika. Celou cestu se trasovalo a byla zobrazená mapa, display jel celou dobu. Ani nevím kolikrát jsem plánoval nějakou trasu (hrál jsem si s rozhraním). Na telefonu mi za tu dobu spadla baterka na 64%, i když teda z velké části za to může to, že jsem na jednom odpočívadle hrál videohry :)

        Zařízení běží na nějaké formě Androidu. To by do budoucna mohlo znamenat komunitní modifikace.

        Zapnutí trvá 24 vteřin.

        Synchronizace se Sigma Cloud je rychlá a je příjemné nemuset připojovat zařízení k PC.

        Během rozjeté aktivity nelze zařízení vypnout, maximálně vypnete display. Když jsem měl zařízení v práci s rozjetou aktivitou a vypnutým displayem, baterie spadla na 85% během 8 hodin. Během aktivity můžete na zařízení dělat absolutně cokoliv. Můžete měnit nastavení současně zvoleného sportovního profilu (včetně rozložení obrazovek) a můžete dokonce během rozjeté aktivity změnit sportovní profil. Toto může vést k velmi odlišnému způsobu využívání sportovních profilů. Můžete mít třeba jeden profil pro jízdu a navigaci po silnicích, a jiný profil když pak na stejném výletě vjedete do lesa. Obrovské zlepšení oproti ROX 11, kde se během rozjeté aktivity nešlo dostat do žádného menu.

        Display je velmi dobře čitelný, jen je potřeba vychytat úhel. LCD display běžně vyžaduje nějaké podsvícení, aby bylo vidět co se zobrazuje. LCD displaye na outdoor zařízeních pak často mívají pod vrstvou pixelů nějakou reflektivní vrstvu, která odráží světlo zpátky a na denním světle efektivně funguje jako podsvícení. Display pak je čitelný i s vypnutým LED podsvícením a hlavně je velice dobře čitelný na přímém slunci. Je tedy žádoucí, aby byl display orientovaný tak, aby chytal co nejvíce světla a pokud možno abyste v něm neviděli vlastní odlesk. Pro mě osobně bylo nejlepší čitelnost dosaženo když bylo zařízení skoro ve vodorovné poloze, což pro některé může být kontraintuitivní.

        Velice snadno lze zapínat a vypínat automatické podsvícení, a taky lze pohodlně měnit úroveň podsvícení od MAX až po vypnuto. Zařízení vám umožňuje i za úplně tmy podsvícení vypnout. Nedoporučuji to dělat, leč pro někoho může být zajímavá možnost si na display svítit čelovkou (ano, jde to, jen je zase potřeba změnit úhel, aby čelovka svítila na display přímo a využila se tak reflektivní vrstva).

        Automatické podsvícení z mojí zkušenosti funguje příjemně. Když vjedete do lesnaté části kde se střídá stín a světlo, po nějaké době se spustí podsvícení a zůstane zapnuté dokud nezůstanete delší dobu na světle..

        Zařízení umožňuje zamknout display, což by mělo vypnout dotykové ovládání. Tato funkce však předpokládám nefunguje jak má, protože na zamknutém displayi je možno vysunout spodní i horní lištu a následně ji nejde dotykem zavřít. Dá se však zavřít například tím, že stisknete tlačítka start, čímž vás to vykopne do rozjeté aktivity.

        S mapama se budu nějakou dobu sžívat. Nelíbí se mi, že je potřeba na mapě hodně přiblížit aby byly vidět ikonky obchodů, odpočívadel atp., a že některé ani tak nejsou vidět. V zařízení toto v tuto chvíli nejde nijak nastavit. Na druhou stranu se mi hodně líbí rychlá možnost hledání nejblížších objektů. Stačí v menu navigace zvolit POI. Následně vyberete jestli chcete hledat od vaší současné pozice, nebo od nějakého jiného bodu. Na a pak vám už vyběhne menu se vším možným, od bankomatů, přes benzinky a bikeshopy, až po nemocnice a hospody a hlavně vám menu ukazuje relevantní výsledky pro vaši současnou pozici. Když si zvolíte položku bankomat, dostanete dokonce na výběr jakou chcete banku.

        Na mapách si můžete označovat svoje oblíbené pozice. Ty se však pouze uloží do menu oblíbené a nejde s nimi nijak dále pracovat. Tzn. nejde je zobrazovat na klasické mapě a nejde ani jednotlivé položky nějak pojmenovat, což je za mě osobně docela zásadní nedostatek a zničení potenciálu jedné z velice užitečných funkcí. Do budoucna doufám ve vylepšení.

        Navigovat můžete jednoduše zadáním adresy. Toto probíhá docela standardně, jen teda bych ocenil, kdyby se zobrazovala pouze města, nikoliv také části měst. Pokud se chcete navigovat někde kde to neznáte, může vás to mást. V nabídce položka celého sice města je, jen někdy může být zahrabaná pod spoustou čtvrtí a satelitních vesnic.

        Trasování pomocí kreslení je velmi mocný nástroj. Kromě toho co jste viděli v reklamě, kdy nakreslíte kolečko v nějaké lokalitě a zařízení vyplcne nějaký okruh, tak úplně stejně můžete kreslit i přímé nebo klikáté čáry. Zařízení úplně stejně vyplivne nějakou trasu podél té čáry, nebo v jejím nejbližším okolí. Ale bacha! Následně můžete přidávat další čárance na mapu, čímž trasu budete prodlužovat. Nechybí tlačítko „zpět“, které postupně maže čáry které jste nakreslili, takže když někde nakreslíte špatný úsek, nemusíte to celé dělat znova.

        Trasování podle bodů funguje stylem Mapy.cz a pro mnohé by to mohl být preferovaný způsob trasování. Na mapu položíte několik bodů a navigace vám pak mezi nimi vypočítá trasu. Potencionálně velmi dobrý nástroj, ale zatím se jedná o nedodělávku, respektive je to velice kostrbaté. Když jste na zobrazení mapy kde pokládáte body, tak zde nemůžete body odebírat a není zde tlačítko zpět jako v nástroji kreslení trasy. Odebírat body můžete až na následující obrazovce, kde si však musíte pamatovat pořadí bodů které chcete odebrat (jsou totiž pojmenovány jen podle souřadnic). Poté by pro některé mohlo být intuitivní se vrátit do mapy klepnutím na tlačítko zpět. To vás však vyhodí do hlavního menu zařízení. Když pak kliknete na položku navigace, tak chvíli vidíte poslední obrazovku co jste tam měli rozdělanou, načež se vše smaže. To mě vede k domnění, že se jedná o chybu a bude to ještě upraveno v dalších verzích FW. Abyste mohli po odebrání bodu přidávat další body, musíte kliknout na tlačítko přidat další bod. To vám znovu nabídne jestli chcete přidat bod na mapě, POI atd.. Sice tak můžete přidávat další body do vaší trasy, ale již na obrazovce mapy neuvidíte body, které jste přidali předtím. Pokud budou opraveny nedostatky, bude se jednat o vynikající nástroj.

        Snad tento popis bude pochopitelný i pro někoho, kdo zařízení nikdy neměl v ruce :D

        Jak už někteří určitě zjistili, zařízení umí vypočítat trasu o délce maximálně 300km. Počítání trasy je docela náročné na výpočetní schopnosti zařízení a také na baterku, zvlášť když zařízení počítá tři různé varianty trasy. Limit 300km tedy může být fyzický limit zařízení (procesor, operační paměť). Vzhledem k tomu jak dlouho trvá ujet 300km tento limit nepovažuji za nijak extra limitující. Stačí natrasovat do určitého místa a až tam dojedete, tak trasovat dál.

        A co trasy vytvořené na PC? To už jsem zmínil v předešlém postu, tady to jen doplním. Když si do zařízení nahrajete trasu a následně ji dáte do navigace, tak vám to bude oranžovou ukazovat vámi vytvořenou trasu a zelenou doporučenou cestu. Po spuštění trasy vám to nabídne buďto navigovat na začátek trasy, nebo navigovat k nejbližšímu bodu trasy (tzn. že od místa kde jste se napojíte třeba v půlce). Když náhodou odbočíte někam bokem, zařízení na vás po chvíli vyplivne alternativní cestu která vás dovede zpátky na trasu. Toto jsem neměl možnost otestovat nějak dopodrobna, ale čím víc jste mimo primární komunikace (silnice, stezky), a čím větší úseky přeskočíte, tím hůř to funguje. Zařízení nejspíš má nastaveno jak velké úseky trasy může maximálně přeskočit, nebo jak dlouhá může být alternativní úsek trasy. Předpokládám tedy, že pokud máte vynechat podle parametrů udaných výrobcem příliš velký úsek, tak vám zařízení řekne ať na to kašlete a otočíte to. Až když jste moc tvrdohlaví a začnete se přibližovat k trase, tak vám to teprve vyhoví a vytvoří alternativní trasu napojující se na původní plán trasy.

        Opravdu bych ocenil možnost jenom na mapě zobrazit naplánovanou trasu bez dopočítávání cesty. Určitě by to ušetřilo baterii a pro mnohé z nás i přehlednost. Ideální by pak bylo, kdyby šlo trasu mít zobrazenu i když zrovna trasujete někde jinde, kdy si třeba odskočíte několik kilometrů z plánované trasy a pak se chcete vrátit.

        Přehlednost trasování během jízdy je podle mě dostatečná. Jen teda nechápu podle čeho se zařízení rozhoduje které zatáčky zvýrazní a které ne. Je schopné vynechat pravoúhlou zatáčku, a hned za ní upozorňovat na „mírné odbočení vpravo“ v podobě pomalého stáčení cesty o 1°. Tohle však bylo vždy v úsecích, kde stejně nešlo moc přemýšlet nad tím, kudy jet. Ve městě se mi nestalo, že bych měl problém si vybrat zatáčku. Automatický zoom funguje docela dobře, jen by teda klidně mohl zoomovat ještě blíž.

        No a co už bylo vyzdvihováno snad ve všech recenzích, je mapa. Během jízdy je posunovaní mapy velice plynulé, kompas funguje velice dobře s mírnou prodlevou (aby nedocházelo k neustálému pohybu mapy když kýváte řidítky). Žádné poskakování jako to bylo běžné u ROX 11 a nikdy se mi nestalo, že by trasování zamrzlo nebo přestalo zobrazovat trasu (nepočítám okamžiky, kdy jsem vyjel mimo plánovanou trasu a zařízení počítalo trasu novou).

        Zítra bych chtěl zařízení protáhnout po stíněných cestách pod Velkou Javořinou, kde Sigma Rox 11 mívá problém určovat kde přesně je plánovaná trasa a kterým směrem se dívám, a iPhone tam ani neví ve kterém je okrese (zdravím jezdce s telefony na řidítkách).

        Abych to zatím shrnul, zařízení vypadá fakt dobře a moje prvotní rozpaky jsou takřka pryč. Kupoval jsem ho s tím, že budou nějaké porodní bolesti a vzhledem k funkcím které nabízí jsem ochotný přimhouřit oko nad nedostatky. Dosavadní zkušenosti jsou malé, i když na druhou stranu prvotní dojmy bývají nejintenzivnější. Po těch prozatím pár kilometrech mám ze zařízení dobrý pocit a vracet jej nehodlám.

        Do budoucna však věřím, že se toho ještě dost vypiluje a zlepší. Ideální by asi byl nějaký komunitní projekt. Ty jsou obvykle schopny upravovat a přidávat funkce podstatně rychleji než menší vývojáři, a hlavně podstatně rychleji reagují na podněty uživatelů (hlavně tedy proto, že tvůrci sami bývají uživatelé a dělají to i sami pro sebe). ROX 12 je zařízení s velkým potenciálem, který shazuje akorát ta softwarová část.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Dodatečné postřehy a aktualizace.

          10,5 hodin venku (bez vypínání zařízení), 7,5 hod čisté jízdy a minimálně 60% z toho běželo trasování, zůstalo 16% baterie. Kdyby se netrasovalo, tak by se možná šlo i dostat na těch 16 hodin co udává výrobce.

          Plánovaný průjezd pod Velkou Javořinou proběhl skvěle. Zařízení se velice solidně chytalo i v místech, kde telefon nevěděl kde je. Akorát v jednom místě to ukazovalo že jsem asi dva metry vedle cesty, ale to je docela maličkost.

          V předešlém příspěvku jsem psal, že oblíbené lokace se nezobrazují na mapě, pouze je možné je vidět v menu a navigovat k nim. Dnes jsem zjistil, že toto není pravda, oblíbené pozice se na mapě zobrazují jako hvězdička, ale načtou se až po ukončení současné aktivity. No a nedaří se mi přidat oblíbenou pozici ručně, vždycky zmizí jakmile opustím menu, takže zatím je asi nutné k dané lokaci přijet a prdnout oblíbené na současnou polohu z horní lišty :D

          Na tréningových obrazovkách můžete změnit libovolné okénko přímo z menu aktivity. Stačí na okénku podržet prst 2–3 vteřiny a následně vám vyběhne nabídka věcí co tam můžete dát místo toho.

          Zatímco ROX 11 mi po takových výletech tvrdila, že si nemůžu otevřít ani pitomý pytel brambůrek, tak ROX 12 ukazuje, že jsem spálil přes 9000kcal. To vede k logickému závěru, že s ROX 12 se bude lépe hubnout.

          0 0
        • Roman  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • zet65  

      No, jak to tady ctu, tak jsem rad, ze jsem zatim Roxe 12 nekoupil. Snad to za nejaky cas vychytaji a bude to comp jak ma byt. Kazdopadne mam vlakno v oblibenych a pravidelne budu sledovat.

      0 0
      • vena kolista  

        Nevím co jsi si za comp koupil ale ja jsem velmi spokojen. Proti garminu 1030 jde po dizajnove stránce úplně jinou cestou a to pro mě lepší. Nicméně s 1030 se možná nedá porovnat přece jen garmin na poli mapových navigací působí řadu let.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Popravde kdybych na internetu necetl hromady problemu s 1030, tak ho mozna i zvazuji. Jinak ale se bojim ze bych si nepomohl.

          0 0
          • BB  

            ona 1030 je dobré a spolehlivé zařízení, ale celý ekosystém je strašně rozsáhlý. Takže strašně moc různých kombinací připojení různých zařízení. Navíc tím jak je to drahé zařízení, tak uživatelé mají nízkou toleranci k chybám. To se na Garmin fóru opakuje neustále, „koupil jsem si vlajkovou loď, tak vše musí být perfektní“. Pak se docela často ukáže, že dotyčný si nepřečetl manuál. A úroveň manuálů je strašně ubohá, v tom vidím obrovskou chybu Garminu. Kdyby dokázali udělat vysvětlující, procesně orientované manuály, tak mají polovinu problémů. Za rok používání jsem se střetl se dvěma systémovými závadami. Jednak začali používat úspornější verzi BT protokolu, takže když byla potřeba navázat spojení s telefonem, tak tam bylo nutno spustit aplikaci. To už je odstraněno, 1030 už si aktivuje Garmin Connect Mobile sama. A druhá chyba je, že s 1030 nefunguje spolehlivě dálkové ovládání pokud je zároveň aktivní spojení s telefonem. Tu se jim zatím nepodařilo odstranit. Takže asi tak, pokud peníze nejsou problém, tak 1030 je určitě cesta.

            0 0
          • zet65  

            Jako 1030 je na trhu uz nejaky ten patek a prosla si hromadou aktualizaci, takze asi nejvetsi problemy jsou vyreseny. Osobne verim ze par aktualizaci Roxe a bude taky v pohode. Proto zatim vyckavam a sleduju. Nechce se mi reklamovat nebo se dohadovat a to jak ze Sigmou tak s Garminem.

            0 0
          • zet65  

            Jako 1030 je na trhu uz nejaky ten patek a prosla si hromadou aktualizaci, takze asi nejvetsi problemy jsou vyreseny. Osobne verim ze par aktualizaci Roxe a bude taky v pohode. Proto zatim vyckavam a sleduju. Nechce se mi reklamovat nebo se dohadovat a to jak ze Sigmou tak s Garminem.

            0 0
        • zet65  

          Novy zatim zadny. Cekam na vanoce :-). Aktualne vozim Sigmu 23.16 a tam pri nacitani aktivit do Sigma link se mi vetsinou nacte spatne datum a cas a musim to rucne prepsat. Proto mam ze softu Sigmy trochu strach, coz mi castecne potvrzuje i toto vlakno. Jinak je mi jasne ze zadny comp neni bez problemu.

          0 0
    • petyn  

      Tak jsem bez ROX 12. 2 x na reklamaci se stejnou závadou ( přestala jít nabíjet a nepřipojila se ani přes USB ke kompu) Na kupkole uznali reklamaci a vrátili mi peníze. Měl jsem v hledáčku jako dalšího favorita Garmin 1030. Brouzdal jsem po netu kde to sehnat nejlevněji a našel jsem za 11 990 kč. Říkal jsem si, že stačí přístroj a čidla použiji ze Sigmy. Na fotce to, ale měli vyfocené komplet se všemi čidly, tak jsem do obchodu zavolal jestli to skutečně je Bundle balení a prý, že ano. Tak jsem to hned objednal, paní mi potvrdila objednávku a prý čemu se divím? Tak jsem jí řekl, že komplet balení se prodává tak za 17 – 18 tis. Za 20 min už měli na stránkách podstatně vyšší cenu. Domů mi přišlo druhý den Garmin Edge Pro 1030 Bundle. Docela dobrá haluz. Tak se mi doma válí čidlo R2 duo od Sigmy kdyby měl někdo zájem.

      0 0
    • Autumnbiker  

      Akce na Sigmu. https://www.alza.cz/trhakdne

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        A když jsem to kupoval, říkal jsem si že není šance, že by v dohledné době byla nějaká výrazná sleva. Do ****** :D

        0 0
        • petyn  

          Měl jsem ji, byl jsem nadšený a spokojený. Po druhé reklamaci jsem koupil Garmin 1030 a jsem unešený. Je to o level někde jinde. Nevěřil jsem tomu dokud jsem to nevyzkoušel. Garmin to má opravdu někde jinde.

          0 0
          • Miha  

            Asi to má opravdu někde jinde, ale i cenově :-(

            0 0
            • petyn  

              Tak o tom zadna. Mne se podarilo sehnat novou bundle verzi za cenu Rox 12. Jinak ta cena je brutal.

              0 0
          • mars  

            o level možno inde, ale máš dáta tréningov u seba a vieš si ich sťahovať, vyhodnocovať a archivovať na počítači aj bez internetu (a toho, aby boli kdesi, kde na ne nemáš dosah)?

            0 0
            • BB  

              Jasně, všechny Garminy se k PC připojují jako mass storage, takže aktivity můžeš analyzovat v libovolném programu, který podporuje fit formát, nebo použiješ přímo od Garminu Basecamp.

              0 0
              • mars  

                Nemám na mysli len analyzovať jeden tréning, ale mať ich pokope v kalendári, vedieť si nad nimi robiť štatistiky, vyhľadávanie, poznámky k jednotlivým tréningový dňom a tak – to predpokladám, že BaseCamp nemá, pričom Sigma DataCenter toto rieši. Toto bol dôvod prečom som od Polaru s obdobným PolarPro Trainer prešiel k Sigme a nie ku Garminu.

                Tiež mi napr. príde divné, že si nevieš pri Garmine exportovať na Stravu len tie tréningy, ktoré chceš, ale buď všetky alebo žiaden a vtedy ako workaround musíš jednotlivé tréningy exportovať a následne importovať cez súbor, čo je otravné.

                0 0
            • MaPa  

              Já třeba používám garmin se Sporttracks a nevidím v tom žádný problém. Kdo nechce, najde si jinou cestu a jiné programy, to že to garmin v úrovni „domovského“ connectu bere více masově a méně tréninkově je prostě fakt, sigma má zase jiné nevýhody, každého věc ne?

              0 0
      • Detoxter  

        Jj, tak tu jsem přesně koupil 7800,– verze Sport (jinak 12000,–) no a po 3 dnech jí byl vrátit.

        Jako navigace dost k ničemu a vůbec celkové zklamání.

        1. Dotyk většinou funguje, místy zásek po pár vteřinách zase jde. Soft byl už nejnovější.

        Ale nejde ovládat v jakýchkoliv rukavicích poněvadž displej nemá oproti Garminu rezistivní reagující na tlak nýbrž jako klasický mobil. Plus jsou čudlíky z boku jdou přehazovat alespoň obrazovky.

        2. Blbá čitelnost na slunci, musí se dost pustit podsvětlení. Pak žere baterku.

        3. Pípák slyšet jen v tichu, venku vůbec. Takže upozornění na cokoliv včetně odbočky nanic.

        4. Nemá notifikace z tel. přestože má Bluetooth, to fakt nechápu. Což jsem věděl dopředu a oželel jsem to, jenže to souvisí napřímo s tím, že

        5. Nejde cestou nahrát mapa, jen z PC. Protože ale nelze nijak jednoduše spojit telefon s Rox 12 tak po cestě jsem odkázán na nastavení v Roxu na minidispleji s minirozlišením. Dost opruz v tom něco lovit, obzvlášť když reakce displeje mají dost daleko i k nejlevnějšímu mobilu!

        Jediné jak lze nahrát mapu vytvořenou jinde (např. Mapy.cz) je doma přes PC a wifi/kabel. Mapy lze editovat v jejich Sigma Data Center a uložit na Sigma Cloud, což se sice objeví i na mobilní aplikaci s kterou je to provázané ale dostat do Roxu to lze jen přes wifi. Přímo na cestě dost naprd.. Propojení přes Hotspot z mobilu jsem nezkoušel ani na to nemám chuť..

        Porovnání s Garminem: Vytvořím mapu v Mapy.cz, exportuji v .gpx načež si mapu napřímo načte Garmin Connect, stisk tlačítka Přenos do zařízení a je to. Jak snadné…

        6. Když jsem na minidispleji zadal během okruhu několik bodů, vytvořil tím trasu, po projetí bodu který jsem netrefil úplně přesně na linku cesty ( byl cca 5 m vedle) mě to pořád otravoval že se musím otočit, ani po projetí dalšího bodu za 8 km se nechytla a tvrdohlavě mě pořád chtěla otáčet. A jelikož to nejde v rukavicích nijak zrušit opět zastávka, rukavice sundat…

        7. Nenajde spoustu menších vesnic, vůbec nejsou v adresáři vyhledávání. Takže když v jedné takové bydlíte, tak máte smůlu a nejde nast. Domů. To tam nejde nacpat podle aktuální polohy, ani souřadnic.

        8. Celý první den nešel spárovat hrudní pás, až po vyndání baterie přes noc.

        Spoustu věcí jsem asi ani nezkoumal, ale nic moc hardware a těžce nedotažený software mi přijde za 12 litrů opravdu ubohý, i za těch zlevněných 7800,– těžká bída.

        To už vážně radši Garmin, tohle pro něj konkurence nebude…

        Tolik můj názor.

        0 0
    • zzigi  

      Taky jsem pořídil za 7800,– Kč kompletní balení.

      Spárování čidel šlo naprosto bez problémů, v první řadě jsem připojil rychlost/kadenci od Garminu, pak hrudní pás powercal HR/výkon. Taky Sram Etap v pohodě připojeno.

      Až později originál čidla ze sady.

      Display občas nereaguje, na hvilku se zasekne, pak OK. Párování s mobilem, PC taky ok. Jede to celkem rychle. Výhoda je, že v Sigma Data Center se dá zařízení jednoduše a rychle nastavit. Stahování map v menu přístroje, nebo stažení již někým uložených tras taky v pohodě a rychle.

      Co však nejsem schopen zatím zprovoznit je aktualizaci firmweru. Já mám verzi 34171, proveden několikrát factory reset a to nepomohlo ke stažení nové verze.

      Připojeno na wifi, jak doma, tak v práci a na napájení ze sítě a Rox si prostě na stažení nové verze vůbec nešáhne.

      Komunikace s podporou Sigmi v pohodě, několik emailů za den. To je fajn, že takto reagují. Nicméně doporučeno zaslat na servis.

      Po dvou dnech co to je doma to řešit takto fakt nebudu, návrat dodavateli a žádost o výměnu za nový aktualizovaný kus.

      Jinak to vrátím a zůstanu na Garmin Edge 1000.

      Údajně však je tento starší firmware nestabilní, novější řeší mnoho neduhů a zatím jsem četl, že je funkční, možná na pár nějakých věcí.

      Tak nevím.

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        No před update firmware jsem byl taky zralý na to, abych zařízení vrátil. Naprosto otřesné reakce displaye, zasekávající se prostředí, trhavý posun po mapě. Ze zařízení jsem vytáhl SD kartu, udělal factory reset, připojil na nabíječky, k wifi a dal kontrolu firmware. Po chvilce to vyhodilo, že je k dispozici nový.

        0 0
        • zzigi  

          Prosím tě a kde jsi dal kontrolu firmware?

          V nastavení je položka „Aktualizace firmware“, ale v ní mi to píše používáte aktuální verzi.

          Žádné další tlačítko pro kontrolu tam není.

          Já už jsem provedl asi čtyřikrát factory reset, s připojenou, odpojenou nabíječkou, na notebook, na síť, nastavil WIFI při aktivaci zařízení, později aktivoval WIFI, doma, v práci a stále nic. Zařízení si na nový firmware nešahá, neví o něm. Přitom mapy stahuje v pohodě, synchronizuje v pohodě. Nechal jsem to na nabíječce přes noc, prostě nic.

          0 0
          • vena kolista  

            Ja stale verny sigmě asi mam kliku uz u roxe 9.0 všichni kritizovali a ja ji mam do ted a plne funkční nedodelky ok ale zrovna 1030 asi taky žáden

            bianko

            0 0
          • Miha  

            Ahoj, měl jsem stejný problém jako ty. Dal jsem ji do továrního nastavení z menu a udělal jsem i HW factory reset. Pak připojil na nabíječku a za 15min už se na displeji objevila dostupná nová verze.

            M.

            0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Pokud ti to nepujde, dej na reklamaci.

            Ja ze zarizeni vytahl pametovku, dal factory reset, jako jazyk zvolil anglictinu. Pak jsem pripojil na nabijecku, dal v menu ten update firmware (smaozrejme pripojeno k Wifi) a po chvilce ae nahore zacalo ukazovat kolecko jakoze neco synchronizuje. Nakonec vyskocila hlaska ze je aktualizace FW

            0 0
    • zzigi  

      Ano, problém je zapnutá lokalizace do češtiny. Pokud se v menu přístroje nastaví angličtina, update se spustí v podstatě ihned.

      Děkuji všem za pomoc.

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        A ja diky za potvrzeni cim presne to bylo. Dal jsi to behem tovarniho nastaveni, nebo jsi jenom v nastaveni zmenil jazyk?

        0 0
        • zzigi  

          Přepl jsem v menu lokalizaci do angličtiny, reset jsem neprováděl.

          Napsal jsem to výrobci a ten potvrdil, že to přeposílá vývojářům.

          Musím Sigmu pochválit, jako podpora reagují opravdu rychle, několik emailu denně bez problémů.

          Já myslím, že oni májí zájem problémy řešit a vychytat je ke spokojenosti zákazníků.

          Problémy se najdou asi všude u takových produktů, ale základní věci by měly být stabilní a nebo aspoň výrobce by měl na specifika upozornit.

          Jinak nový firmware se zatím chová velice dobře, reakce zařízení rychlé, pohyb v menu bez zasekávání, zamrzání. V profilu aktivity je nově lišta, která ukazuje na které obrazovce z použitého počtu se nacházíte – ukazatel puntíky.

          V položce aktualizace je tlačítko zkontrolovat aktualizace, tak konečně člověk ví, co zařízení dělá než čučet zda se někde zobrazí šipka stahování.

          Párování čidel je blesková záležitost, jak dodávaná, tak cizí, třeba od Garminu nebo powertap co mám doma.

          U sram Etap neukazuje stav baterky – ani položka DI2, ani elektrokolo-baterka. Asi ještě není dořešeno. Převodový poměr taky neukazuje, převodník a pastorek ano, ale jen číslem, nikde není nastavení počtu zubů, ale snad to dodělají. Jinak nevím o ničem co by nešlo nebo bylo nějak špatně.

          0 0
          • bezdratova.sprcha  

            A kolikatku firmware ted mas? Jestli se nahodou uz neobjevil novy :D

            Jinak ja mel vyhrady v mape hlavne k tomu, ze mapa nezobrazuje rozhledny. Pisnul jsem vyvojari map a ze si to hodili do ukolu, ze to je dobry napad. Tak snad se casem objevi.

            0 0
            • zzigi  

              Firmware je 1.18.420 – 36391

              Jinak jsem psal výrobci ohledně převodového poměru, lepší podpora Sram Etap, VO2 MAX, notifikace z telefonu z možností přijmout hovor a zda není možné mít ve sportovním profilu obrazovku počasí s možností radaru. Já osobně bych to uvítal, vím, je telefon, ale tak zařízení to zvládne a občas se hodí mrknou na postupující srážky a vývoj počasí. Jednoduše by to třeba aktualizovalo v zadanou dobu třeba Accu Weather nebo jiné, třeba ČHMU.

              Víc bych asi od toho už nepotřeboval, mám ještě Garmin EDGE 1000 i se snímačem kadence a rychlosti, pouzdrama a nikdy jsem ho plně nevyužil – tedy možnost dohrát IQ aplikace. Ono stejně spousta z nich mi na něm nejela nebo třeba to počasí se zobrazovalao dost malé – třeba aktuální radarové snímky. Ale jinak šlape jak hodinky a prostě je bezproblémové. Ale hledal jsem změnu. Pokud někdo má zájem, prodávám ho za 7000,– Kč + pošta.

              Krabička, manuál, předsazený držák, ostatní věci co jsou v balení. Hrudní pás k tomu nemám.

              0 0
    • skvedo  

      Ahoj,

      jak je na tom rychlost GPS fixu? Doufám že když to běží na Androidu, tak si to dokáže načíst A-GPS data dopředu přes wifi a chytí se obratem? To je věc která mě na současném jednoduchém GPS computeru štve nejvíc.

      Nabíjení při použití počítám taky není problém? Většinou bych se měl vejít do výdrže na baterku, ale občas se najde hodně dlouhá jízda.

      Díky za odpovědi.

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Rychlost je velice dobrá, A-GPS data si to přes wifi skutečně zjistí samo. Základ je sice na Androidu, ale nepočítej s žádnými funkcemi, který by připomínaly telefon.

        Nabíjení během užívání skutečně problém není, ale ber v potaz, že baterie má vysokou kapacitu. Pokud chceš nabíjet za jízdy, měj připravený nějaký držák pro powerbanku; budeš nabíjet dlouho.

        0 0
        • skvedo  

          Tak u většiny jízd bych se měl vlézt do 12 hodin plné výdrže. U delších štrek, kde by to nestačilo budu mít ramovku nebo fuel bag, ze kterého kabel natáhnu. Případně bych si udělal držáček pod předsazený držák na 1článkovou powerbanku ala Garmin.

          0 0
    • shodanek  

      Ahoj, mám řešení ohledně nemožnosti aktualizace z původního firmware, večer napíšu návod.

      0 0
      • shodanek  

        Jinak problém s ROX 12 byl u úplně prvního vydání firmware, 20% ROXů prostě nešlo ( z nějakého důvodu) aktualizovat, musí se nahrát ručně poslední firmware a vše je vyřešeno (osobě odzkoušeno)

        0 0
        • skvedo  

          Už zmizel limit 300 km na nahranou trasu?

          0 0
          • shodanek  

            co tam bylo za problém?

            0 0
            • skvedo  

              Prý odmítne trasu delší než 300 km.

              https://www.randonneurs.fi/…randonneurs/

              0 0
              • shodanek  

                stahnul jsem 302km *.gpx mapu a nahral ji tam a nabehla bez problemu, posledni verze firmware je Version 1.18.510 (37472)

                0 0
                • skvedo  

                  Tak jsem ho koupil, aktualizoval FW na poslední verzi, nahrál přes USB 4 gpx (bláhově jsem doufal že je nahraju z Dropbox) z nichž se v trasách objevily jen 2. Zkusil zapnout navigování na 200 km trase a fail. Jak kdyby tu nahranou trasu dala do funkce návrhu trasy kreslením a snažila se napočítat úplně nový routing. To není co bych od toho chtěl. Trasu tam nahrávám protože je dána a chci po ní navigovat.

                  Tak jsem Sigmu Alze zase vrátil.

                  Fakt jsem chtěl aby fungovala dobře, ale nevyšlo jim to.

                  Kdyby někdo udělal zařízení tohoto formátu na kterém půjde použít LocusMaps, to by byla bomba.

                  0 0
                  • shodanek  

                    měl jsi tam verzi 37472?

                    0 0
                    • shodanek  

                      není to chyba sigma rox 12 ale openstreet map, sigma se snazi najit trasu ale v mapach jsou spatne oznacene useky

                      0 0
                      • skvedo  

                        Když nahraju trasu z GPX, tak chci aby mě po ní vedla, ne kontrolovala kama vede či nevede a případně mi ji měnila.

                        LocusMaps na mobilu to se stejnými Openstreetmap podklady ze stejného GPX zvládají.

                        0 0
                    • skvedo  

                      Měl jsem tam nejnovější verzi která přidala Dropbox.

                      0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Řešení je přímo tady ve vlákně. Stačilo změnit jazyk na angličtinu.

          0 0
          • shodanek  

            U těch 20% nepomohlo ani přepnout na angličtinu.. Kdo ma tento problém tak musí firmware nahrát ručně..

            0 0
    • Grep  

      Tak ROX 12 je takovy propadak, ze vyrobce nabizi 1/3 slevu, kdyz jim poslete svuj soucasny ROX 7, 10 nebo 11.

      Ja bych za tento vyrobek v zadnem pripade sveho ROXe 11 + dalsich 8.000,– nevymenil. Ale davam takle info vsem, kdo by to udelali.

      0 0
      • shodanek  

        to je hláška jak na TV NOVA, není to žádnej propadák, poslat starej tacháč se nevyplatí pro ČR, cenově máme tedy levnější v eshopech než po akci alá německo (sigma).. je to prostě promo akce…

        0 0
    • zzigi  

      Osobně si nemyslím, že je ROX 12 propadák. Přístroj má své mouhy, firmware není aktualizován tak často/rychle jako třeba u Garminu, ale použitelné to je a řekl bych, že velice dobře.

      Určitě se najdou uživatelé, kteří od toho čekají více, i já čekám…

      Důležité je si však s přístrojem důkladně pohrát a zjistit, co vše se dá v něm nastavit, zde musím upozornit, že některé funkce, které jsou uvedené v Sigma Data Center – SDC – obsahuje přístroj a naopak pak jsou i funkce, které v SDC nenaleznete.

      Například položka PŘEVODY – zobrazení v přístroji pouze pokud je využit celý velký zobrazovací řádek, položku lze nastavit jenom v přístroji.

      Zobrazuje graficky nastavené převody, avšak bez počtu zubů. Jezdím na SRAM RED Etap, tedy nevím jak je na tom Campa nebo Shimano?

      Mapové podklady asi pro mne dostačující, navigačních možností je dost, osobně nevyužiji, snad jen pokud budu v zahraničí nebo si nastavím již nějakou projetou trasu, ale kromě silničky mám i Gravla a tak asi přijde na řadu i toto.

      Výrobci připomínkováno chybějící písmeno C nebo Č – velké i malé chybí v popisu například času jízdy atp.

      Osobně mi chybí stav baterie u Sram Red Etap – Di2 položka to nezobrazí. U Garmina to myslím šlo, zde však ukazoval ukazatel baterie jako celek obě dvě. Dále pak bych uvítal možnost nastavení počtu zubů na převodnících a kazetě, ikdyž toto už je jen asi fíčura, protože pro informaci zda mám ještě kam řadit mi stačí to grafické zobrazení.

      Zobrazení notifikací z telefonu by bylo fajn, výrobce však neplánuje, údajně nyní určitě ne. Mám chytré hodinky.....

      Určitě bych uvítal možnost poskládat si chlívečky (obrazovky) na jednotlivé položky manuálně, je jich sice v SDC k nastavení mnoho, ale mé rozložení, které bych preferoval zde není. VO2 max taky nemá, snad přibude.

      Aplikace Sigma (Apple) na mobilu po několika zobrazeních stažené aktivity přestane ukazovat mapu a někdy i grafy.

      Synchronizace mi zatím funguje normálně, snad jen WIFi by se mohla při namáčknutí položky synchronizace na zařízení načíst a připojit z režimu spánku rychleji.

      Jinak mám k ROX 12připojený hrudní pás a čidlo kadence a rychlosti – originál Sigma a vše naprosto bez problému a dále pak watmetr Powerpod a taky není problém.

      Oproti Garminu – MYSLÍM, ŽE NIC TAKOVÉHO NEMÁ se mi zamlouvá aplikace SDC a generování PDF pro archivaci či tisk aktivity a funkčne je to naprosto OK.

      Chtěl jsem vyzkoušet něco nového a jiného než Garmin, pořídil jsem za 7800,– Kč kompletní plné balení a prozatím jsem spokojený, na Garmin (1000) se vracet nebudu a těch pár nedodělků se snad vychytá. Jinak mi celkově Rox 12 přijde vybavenější (možnosti zobrazení a nastavení hodnot) a uživatelsky přívětivějsší než Garminy – věc názoru!!!

      0 0
      • jannk  

        ja myslel, ze Garmin ma problem s fw, ale jak tak ctu, tak Sigma je jeste vetsi prusvih :)

        A i kdyz necham stranou funkcionalitu, tak design R12 je proste strasny. Jako strasny.

        0 0
        • shodanek  

          no najdi si garmin rady 1000 a koukni se na historii firmware – to je nemalej seznam, kazdej vyrobce ma u tech vyssich rad vzdycky problem, nerikam je rox 12 je nejlepsi, koupil jsem ho za super cenu, ale po delsim testovani je to opravdu vyborna navigace a tachometr, komu se nelibi tak at si koupi garmin nebo wahoo

          0 0
          • jannk  

            Ja nepopiram, ze Garmin a firmware docela skripe, znam to z 1000 i 1030 (grrrr).

            mimochodem – notifikace jsou genialni, uz jsou pryc stresy, kdy si ja v klidku nekde jedu a manzelka mi hodiny vola a vola, ja nic neslysim (protoze treba prsi/fouka) .. takze se z toho dost vystresuje ze jsem nekde pod autem. Nebo naopak – na mobilu pipaji sms (a ja je slysim), ja po chvili zastavim protoze jsem zvedavy, co se deje … a takhle rovnou vidim, ze to jsou blbosti. A stejne dobre je, kdyz mi posilaji online komentar k nejake sportovni aktivite, kterou doma sleduji v tv … a ja se treba vezu nekde na Malorce.

            0 0
      • Grep  

        Dle toho co píšes, maš slusné kolo a asi i slušné vykony. Proč si nekoupíš take slusný budík co ma funkce co potřebujes a nema Ty co nepotřebujes?

        0 0
      • shodanek  

        hezky napsano, u tech notifikaci jsem ze zacatku taky si rikal proc tam nejsou, ale jedu prece trenink atd… tak dela sport a nepisu sms, telefon mi zavrci v kapse.. ty chlivecky jdou nastavit jednotlive, primo na tachometru..

        0 0
    • zzigi  

      Chlívečky jdou nastavit na tachometru delším podržením, to vím, ale rozložení obrazovky manuálně nastavit nelze, přenastavím jen zobrazovanou hodnotu. V menu přístroje lze vybrat tedy i to rozložení – kolik řádků, nebo buněk nebo jak to nazvat, ale zde mi to taky nedovolí si poskládat vlastní rozložení.

      Například celý řádek, pak opět celý řádek, pak poloviční atd.

      0 0
      • petyn  

        Tak to bohužel nejde ani u Garmina 1030. Musíš použít přednastavené šablony.

        0 0
        • jannk  

          Fakt, ze G tech sablon udelal vice, tj i pri stejnem poctu poli ted nabidne ruzne konfigurace (ne vsechny). Nebo IQ App, tam si to muzes napsat uplne jako chces.

          0 0
    • shodanek  

      Je tu nový firmware: https://www.sigmasport.com/…-0/changelog

      0 0
      • krysarr  

        Ejhle, taky vecer zkusim, jestli bude neco poznat. Zatim vetsinou neni nejak po aktualizacich poznat aniprt :-)

        Nejvic bych osobne poznal, kdyby se z toho daly vyhodit ty priserny neprehledny mapy. A daly se nahradit necim rozumnym. Znacka ideal mapy.cz se asi nepodari, Garmin uz teprve ne… Ale tyhle, kde nejsou ani znaceny trasy (dobre, cyklotrasy ano, ale po tech vetsinou nejezdim, nuda) KCT, ani poradne kolikrat rozliseny polni cesty od mensich silnic a podobne… to je traga. Dostal jsem ROX 12 ke 40. narozkam. Nebyt to k narozkam, slo to rychle z domu, takhle to pouzivam i kdyz mam na ruce Fenix5 od Garminu, ale v podstate jen jako drahy tachac. Mapy si na kompu nastavim, do ROXu pretahnu, a pak stejne v neznamych koncinach obcas bloudim, protoze jsou podklady nepresne nebo proste neprehledne a navigace me toci jakou dobu jinam, i kdyz jsem spravne, a nebo naopak si mysli, ze jedu dobre, i kdyz uz jsem 300 metru jinde na jine ceste… no, tak jsem si posteskl :-)

        0 0
        • krysarr  

          Tak musim trochu ubrat z kritiky, aktualizace mi to stahlo dve a musim rict, ze je citit zlepseni, jak odezva, tak celkove nastaveni, myslim, ze si casem zvyknu :) Jen ty mapy, to je zly…

          0 0
          • shodanek  

            mě ty mapy prijdou super, jsou detailní a uprime oproti hodinkam se daji pouzivat, ale vec nazoru, opravena je čeština – byl tam špatný font u Č :)

            0 0
            • krysarr  

              Jasne, rozmerove je to o necem jinem, ale nejak mi to prijde na te obrazovce vsechno na jedno brdo, tezko se v tom orientuje (malo barvicek :-) ), pokud je clovek zvykly na mapy.cz. Ale to by vsechno slo, jen trasy od KCT mi opravdu chybi…

              0 0
      • shodanek  

        zatím mám zkušenost spíše negativní co se týká baterie.. po update to je uplne na hovno.. strasně rychle se vybíjí… jdu napsat na podporu jak vratit firmware zpět

        0 0
        • shodanek  

          zatim nemaji ohlas na baterii, zkousim factory reset a uvidime, mozna tam neco vyselo..

          0 0
    • krysarr  

      Tak dneska opet nejde pustit, 2× pipla, po pripojeni k PC hodila Boot loop detected a ze mam poslat soubory do Sigmy, jenze po pripojeni k PC ji nevidi, natoz soubory Tak briketka za 10 litru, takze reklamace. S tim je furt neco, za ty prachy jsem uz mohl od leta rozbit tri Honory a udelaly by sluzbu vetsi, priste zase Garmin. Ze nejde poradne utahnout drzak na riditkach, takze poradne nedrzi uz ani nekomentuju.

      0 0
      • krysarr  

        Neco jsem k tomu nasel a factory reset pomohl, tady navod:

        If ROX Freezes: How To Reboot

        If the device doesn’t boot at all we need to wipe the whole system.

        Following the instructions. Please be sensitive with this data as the user can brick his ROX if he does other stuff in this recovery mode. It’s OK to tell him how he gets there and what he needs to do there but he should be informed to not do anything else:

        Sigma app is not responding…wait or restart. Hit wait, not restart.

        Press and hold the power button and the home button simultaneously till you see “Recovery Mode” on the Display (needs 20–30 seconds). This alone may wake up the unit and the following steps are unnecessary.

        Press the home button and you will see some options.

        With the left and right buttons navigate to “wipe data/factory reset” and press the power button.

        Navigate to “yes” and press the power button. (My note: If it keeps repeating, hit the power down button or “reboot system now”).

        The system gets wiped, choose to reboot the system afterwards.

        0 0
    • shodanek  

      jj to funguje, je to jak mobil, stalo se mi to jednou, tady jsou nejaky veci http://www.randorichard.com/…a-rox-12-gps

      0 0
      • krysarr  

        Diky za info, taky mrknu

        0 0
        • shodanek  

          je to kosmetika, ale ty mapy jsou ted fakt pekne kontrastni… + nejaky upravy

          0 0
          • krysarr  

            Jj, ty mapy jsou opravdu lepsi, aspon trosku to zlepsili, protoze mapy jsou prave to, co mi na tom vadi (nevyhovuje) nejvic. Je to u navigace celkem zasadni :) Myslim, ze je to hlavne tim, jak moc jsem zvyklej na mapy.cz. Nejvic mi chybi asi barevny znaceni KCT, protoze to vyuzivam o dost vic nez znaceny cyklostezky. V PC nadefinuju trasu, to jo, ale pak venku se bez tech barev obcas motam, kdyz se treba rozhodnu pro zmenu podle terenu.

            0 0
    • MilanT  

      Tak jsem jí včera rozbalil :-)

      Sice jsem strávil dost dlouhý čas prvotním nastavováním, ale vypadá to dobře.

      Bez problému jsem hned aktualizoval na nejnovější verzi update,češtinu jsem nastavil hned zpočátku a v pohodě.

      Nastavil jsem i hotspot se svým Iphonem, pohodička.

      Takže až vyjedu, poreferuji.

      0 0
      • krysarr  

        At slouzi :) Posledni verze SW je vyrazne lepsi, tak uz se s tim da nejak normalne pracovat :)

        0 0
        • MilanT  

          Děkuji za přání krysarr

          Dnes jsem montoval, nastavoval na kole a jen tak se projel pár km okolo komína.

          Je to velmi svižný strojek co se mapy týče, zatím vše na co jsem šáhnul zafungovalo perfektně.

          O víkendu uvidím, to už pár kilometrů najedu.

          Hodně se mi líbí možnost exportu aktivity v gpx, krásně jsem si ujetou trasu stáhnul do Endomonda s pomocí mezikroku uložení trasy do PC.

          Takže už asi nebudu muset zaznamenávat trasu na mobilu v Endomondu, super.

          O Stravě nemluvím, to je báseň, vše funguje tak nějak samo :-)

          Jediné co mi vadí jsou dost malá čísla na displeji, jak už psal někdo výše. I když si dám třeba rychlost do velkého okénka tak čísla zůstanou malá.

          Tohle by chtělo změnit.

          0 0
          • competitor  

            Ahoj.

            Už vás má roxe 12 celkem dost proklepnutého, tak bych měl dotaz. Dosluhuje mě rox 10, tak hledám pomalu náhradu. Zajímá mě, kolik sad snímačů dokáže zároveň provozovat. Na 10 šlo přiřadit jen 3 sady a to mě celkem vadilo. Takže na další kola sem musel snímače přendávat, někdy i měnit obvod kol, pokud sem nechtěl jezdit jen na GPS. Takže mám představu, že třeba 6 kol osadím snímačema a jen přepnu na kterém zrovna pojedu. Tak doufám, že už za ty roky pokročili a zvladne toho víc.

            0 0
          • MilanT  

            Tak 53 km po Brdech za mnou a Sigma mě mile překvapila.

            Funkce tachometru,te­pu,kadence,te­ploty atd. fungují dle mě super. Nastavil jsem si autopauzu, moc hezky a rychle reaguje(akorát když zastavím třeba na 3–4 vteřiny, už jsem přerušil trénink).

            S tím se dá žít, alespoň vím super čistý čas šlapání na vyjížďce :-)

            V držáku na představci drží hezky, ale stejně budu někde shánět jistící provázek.

            Na Toku jsem si řekl že vyzkouším i navigaci. Zadal jsem tedy domácí adresu a jel. Velmi svižně vypočítala sigma trasu, ale musel jsem jí prubnout. Takže jsem si jel podle sebe a měla práci :-)

            Docela jsem koukal jak rychle reaguje a pere se s mojí nedisciplinova­ností.

            Vytrvale mě hnala do každého lesního průseku,cestičky, jen abych se vrátil na její trasu. No, nepochodila, ale jí ke cti musím říct že to vydržela celých posledních 20km a báječně se chytala okolí a neustále mě směřovala k domovu.

            To se mi líbilo, uvidíme až pojedu někde kde to neznám.

            No a poslední poznatek, vzala si 50% baterie za cca 5hodin vyjížďky kdy byl neustále podsvícený displej na cca 60–70%.

            Takže za mě zatím dobrý.

            0 0
            • MilanT  

              Ještě jeden poznatek, nějak jsem to včera přehlédl.

              Nejvyšší bod mé vyjížďky byl Tok 864m/nm.

              No a Sigma naměřila nejvyšší bod 864 m/nm, naprostá bomba.

              Bylo tedy azuro a podmínky ideální, ale potěší to, kór když mi taky přesně ukazuje výšku kde bydlím.

              To jsem nečekal.

              0 0
              • MilanT  

                Dnes ostrý test na závodech v Ralsku.

                Fungovala naprosto perfektně i v blátu a dešti. Vše přesně zachyceno včetně výšek, paráda.

                Nevěřil bych že to může být tak přesné,

                Snad to tak vydrží na furt :-)

                0 0
                • MilanT  

                  Ještě jednou nějaké postřehy:

                  Mám už s ní najeto okolo 600km a tak už se dá leccos dovodit.

                  Jediný zádrhel vidím v docela se rychle vybíjející baterii při stálém podsvětlení. To odhaduji na cca 8–9 hodin a finito.

                  Jinak funguje fantasticky. Ani jednou zatím nezamrzla, neukazuje nesmysly apod. Na druhé kolo jsem koupi čidlo kadence a rychlosti (originál Sigma) a okamžitě se spárovala a ani se neptá které spárované čidlo má použít. Tím je asi zodpovězena otázka zda umí spárovat více čidel. Víc než dvě nemám, ale myslím že zvládne větší množství :-)

                  Prošla už i nějakým tím vlhkem, dobrý. V držáku stále drží jak selská víra, můžu celkově jen chválit.

                  Takže asi tak.

                  0 0
            • SharkPool2  

              Tím přerušením tréninku máš na mysli klasickou pauzu, kdy pak pokračuješ v předešlém záznamu nebo se záznam ukončí, uloží a ty musíš pak začíst znova od nuly? Ptám se, zda např. když budu čekat na semaforech nebo na přejezdu, zda budu mít trasu rozsekanou na tři ****** částí a nebo ne. ROX 11 záznam pauzne, a pak v něm pokračuje bez problémů.

              0 0
              • petyn  

                Tady to je stejné.

                0 0
              • MilanT  

                SharkPool:

                Už jsem tu dlouho nebyl.

                Pauza znamená že když zastavím na křižovatce,kdekoliv na víc jak cca 2–3vt. tak to napíše . trénink přerušen.Rozjedeš se a hned hlásí tuším pokračování treéninku nebo něco takového.

                V záznamu pak žádné pauzy nejsou, záznam je souvislý.

                Jen tedy nakonec ukazuje čistý čas jízdy takže žádné pauzy započítány nejsou.

                Když budeš třeba lepit duši tak stejně budeš mít super čas,zastávka se neprojeví :-)

                0 0
    • JirkaXTsup  

      Mám dotaz, můžu použít tuto power banku k dobití ROX 12.děkuji

      0 0
      • MilanT  

        Proč bys jí nemohl použít.

        I kdyby se Ti zdál nabíjecí proud velký tak dnes už asi každá elektronika si umí přizpůsobit přicházející proud.

        Leda bys do ní pustil 230V natvrdo :-)

        0 0
    • krysarr  

      Zkusil jsem kontaktovat Sigmu s tim, jestli kdyz pouzivaji OpenStreetMap (ktera me tedy vyhovuje z map snad nejmin), jestli by tam nedokazali naroubovat volne dostupne podklady od KCT. Kdyz jsou tam cyklostezky, turisticky stezky by podle me mely byt v pohode, kor kdyz to KCT bezne nechava dostupne. Osobne mnohem vic jezdim po modry, zeleny, cerveny nebo zluty nez po cyklostezkach, asfaltky mi staci silnice na priblizeni k lesu :) Jaky je vysledek v pripade Sigmy asi nemusim extra zduraznovat. Ale jako jo, odpoved po par dnech prisla…

      0 0
    • shodanek  

      dnes mám nový firmware… zatim neni na strankach info :)

      0 0
      • krysarr  

        Odpoledne zkusim taky, predevcirem jeste nebyl. To jsem zvedav. Porad se mi stava, ze se tak jednou za 2 mesice kousne, restart a ztratim najetou trasu. Coz je mne osobne celkem jedno, pac stejne merim Garminama na ruce, ale pro profika, co si tim ridi vse, uz to muze byt duvod se toho zbavit

        0 0
      • krysarr  

        Tak jo, nová verze je tu, téměř 200mb. Po instalaci se to seklo, restart, pak už jede. Zda se mi to výrazně rychlejší, jinak zatím nevím

        0 0
        • shodanek  

          update probehl normalne, ale nevim co je noveho

          0 0
          • MilanT  

            Tak taky aktualizuji.

            Aktualizace proběhla,tváří se to normálně.

            Dal jsem z legrace aktualizovat všechny mapy států v okolí, jsem zvědav jak to dopadne.

            0 0
            • MilanT  

              Nějaký problémek mi po aktualizaci přeci jen vznikl.

              Velmi těžko se synchronizuje po vyjížďce.Ani nevím kolikrát to musím zkoušet,vypínat,za­pínat Sigmu znovu a znovu.

              Sesynchronizuje se to tak asi na patnáctý pokus, to je tedy pěkně na ho…

              0 0
              • krysarr  

                Aha, a ja myslel, ze je to u me signalem. Tak to bude asi zase nejaka chybka. Sigma je fakt co se SW desiva :-(

                0 0
                • MilanT  

                  Takže asi zkusit napsat na podporu,co?

                  0 0
                  • krysarr  

                    Jj, taky to udelam. Ted jsem zjistil, ze bez pripojeni k PC se zadna synchronizace nekona, i kdyz ROX rekne, ze probehla. Mel jsem posledni svih 20.2., pritom ted jezdim 3× tydne.

                    K tomu jsem zjistil, ze v tech „uzasnych“ mapovych podkladech mimo vseho od KCT chybi i nektere cyklostezky. Na mapy.cz jsem si vybral trasu a ze pojedu jen podle mapy, bez pripravy trasy. A samozrejme jsem jel blbe, protoze tam ta jedna cyklostezka nebyla

                    0 0
              • shodanek  

                myslis jako ze se nepripoji na wifi? nebo ze proste ani po pripojeni nenahraje data?

                0 0
                • MilanT  

                  Ne wifi se připjí,ale synchronizace skoro pokaždé selhala.

                  Teď už je to dobrý,vše funguje jak má.

                  Asi na něco v Sigmě zapomněli a potichu to spravili :-)

                  0 0
                  • krysarr  

                    Potvrzuju, zrejme byla chyba opravena a uz to jede. Ale par svihu mi tam chybi, tak musim prehrat z Garminu…

                    Sigma je vubec co se SW a SW podpory tyka ponekud tragicka

                    0 0
                    • krysarr  

                      Koukam, ze nahrani aktivity z Garminu do Data Centra ale stale nefunguje. Uz par mesicu

                      0 0
                      • MilanT  

                        Dneska mě sigma překvapila ,(pozitivně).

                        Jel jsem podle nahrané trasy cca 80km přes Brdy a pak okolo Berounky na Beroun a dál do Lochovic.

                        V Zadní Třebáni jsem sjel z trasy a jel takovou tou pěšinkou pro rybáře po břehu Berounky.

                        Okamžitě přepočítala trasu a věř nebo nevěř navigovala mě po té pěšině.Prostě o ní věděla.

                        Takže paráda.

                        0 0
                        • krysarr  

                          To koukam, takovych prekvapeni jsem s ni zatim moc nezazil :-) Vetsinou to zurive rve, at se vratim.

                          Onehda jsem jel 2× behem tydne stejnou trasu podle navigace. Aniz bych na to sahnul, tak jednou mi to dobre 5 km rvalo, ze se mam otocit a furt me to hnalo domu, podruhy to hned od vyjezdu navigovalo spravne. Nechapu :)

                          S tou pesinou ale prijemne prekvapeni. Ja jsem se snazil Sigmu presvedcit, ze by bylo super mit v navigacich i trasy KCT, poslali me do haje, ze maji OpenStreetMaps a ze to vsem staci. Inu… Tak jsem zkusil KCT, jestli nechteji mit vyznacene trasy v OpenStreetMaps, ze by s tim urcite lidi radi pomohli, kdyz jsme zavreny doma… to bylo zacatkem brezna… poslali me do haje, ze mam pouzivat tistene mapy nebo mapy.cz, ze maji smlouvu. Mapy.cz mam rad, ale do Roxu je nenarvu :-)

                          0 0
                          • MilanT  

                            A aktualizoval jsi nedávno mapy?

                            Třeba tam něco přidali,nevím, já je tak cca 2 měsíce dozadu zaktualizoval.

                            Mě taky většinou chvilku nařizuje otočku zpět apod.,ale po chvíli se umoudří a vypočítá novou variantu.

                            Zatím se ještě nikdy nevzdala a dovede řvát dost dlouho. Nedávno jsem to třeba střihl přes louku (čárkovaná pěšina na mapy.cz.), a vydržela cca 2km povykovat o otočení se,ale jak se objevila oficiální polňačka hned počítala novou trasu.

                            0 0
                            • krysarr  

                              Jojo, tak tri tydny zpatky, trvalo to asi pul dne :-)

                              Tak tak, jak se chyti neceho, co ma v podkladech, tak prepocita rychle a celkem chytre. Problem jsou ty znaceny trasy KCT, tam je to kolikrat pro horaka v pohode sjizdny, ale zene to cloveka na nejblizsi cyklostezku, kolikrat asfaltovou. Pak uplne nevidim smysl, proc tam mam nastaveno MTB :)

                              0 0
    • krysarr  

      Sigma teda s podporou fakt tragedie. Aktualizace SW/FW jednou za uherskej rok. A zadny podstatny zmeny to az na tu jednu velkou upravu nebyly. Ted uz jak dlouho nic. Stale zlobi synchronizace pres wifi. Stale se mi to tak pri kazdym patym spusteni restartuje… Jako navigace funguje dobre, ale ze kaslou na tak zasadni veci mi prijde zvlastni

      0 0
      • MilanT  

        Musím to zaklepat,s wifi problémy nemám.Na jaře jsem poslal na reklamaci hrudní pás protože se připojil jen někdy.Kupodivu mi poslali nový a ten zatím drží.

        Teď jsem 14 dnů na dovolené a jezdím jen podle předem vytvořených tras na Mapy.cz které narvu do Sigmy.

        No funguje to parádně,všechna čest.A to tam občas zakresluji jen čárkované.

        Jo a výdrž,při neustále zaplé navigaci včetně aktivní obrazovky se vracím po cca 8 hodinách a ještě zbývá okolo 40% baterie.Tedy když zastavím, tak obrazovku vypínám,ale jak sednu na kolo tak svítí stále :-)

        0 0
        • krysarr  

          S vydrzi a planovani pres mapy.cz musim jen souhlasit. To funguje bezvadne. Jen jak jsem psal i driv, chybi mi v ROXu trasy KCT, to by se v CR urcite hodilo. Ale nechce se jim to resit ani u Sigmy, ani u KCT, skoda. To by tu navigaci zase dostalo jinam.

          0 0
          • MilanT  

            Taková kontrolní otázka,nevíte někdo kde by se dala sehnat folie na displej k ROX 12?

            Na googlu na mě vyskakují takové poločeské stránky a asi k nim nemám důvěru.

            0 0
            • krysarr  

              Bych koupil neco na mobil a zastrihnul :-) Ale prijde mi to zbytecny

              0 0
      • shodanek  

        Taky nemam problem s wifi, aktualizace mi prijdou v poradku, samozrejme by clovek chtel drive ale kdyz vidim co ma za opravy garmin tak si nevyberes… jestli ji mas v zaruce tak ji posli na reklamaci, mel jsem problem s baterii a poslal jsem ji do nemecka a poslali mi novy kus..

        0 0
        • krysarr  

          Mozna to jeste zkusim, je v zaruce jeste asi 14 dni, tak bych to mel stihnout :) Ty restarty jsou fakt vopruz. Predevcirem jsem natahoval novou GPX a restartovalo se to asi 4× nez se to ulozilo

          0 0
          • shodanek  

            no tak fofr na reklamaci…

            0 0
            • krysarr  

              Tak jsem zjistil, ze kdyz jsem to minule psal, ze uz to bylo tesne po 2 letech, kupovala to totiz draha polovicka k narozeninam a driv, nez jsem myslel :( Kazdopadne ted to celkem slo a vcera pri zavode… tralala, 5× restart. Nebyt to tak drahy a darek, asi bych to rozslapal. Zkusim asi znova tovarko

              0 0
              • MilanT  

                Po delší době:

                Tak už se mi skoro pokaždé po startu také restartuje. Bohužel s tím že se musí znovu naklikat jméno,váha apod.

                Takže v podstatě nové nastavení. Dnes jsem jí tedy z nouze dal do továrního nastavení a uvidím.

                Pech je v tom že zmizela v přístroji veškerá data o aktivitách apod.

                Dá se to nějak natáhnout z data centra?

                Jinak dnes přišla nová aktualizace a tak jsem jí stáhnul. Co obsahuje nevím.

                Zítra chci zkusit vyjížďku a uvidím co dál.

                Je to pech,nenačetlo mi to včera vůbec závod v Plzni (nerozběhla se a když ano tak ihned po startu záznamu se záznam přerušil) a tak jsem bez statistiky.

                0 0
                • Miha  

                  Natáhnout zpět aktivity do Sigmy nelze. Už jsem se na to ptal na supportu. Taky jsem ji po několika restartech musel dát do továrního nastavení. Tohle je pěkně na h… Na druhou stranu, jezdil jsem s ní po Šumavě bez jediného problému v navigaci, kam jsem chtěl, tam mě dovedla.

                  0 0
                • krysarr  

                  Fascinuje me, ze pomalu po trech letech nejsou schopny to dat do poradku. Navigaci uz pouzivam vic na hodinkach. Coz mi prijde docela tristni, kdyz mam na riditkach navigaci za 10 litru. To, ze nefunguje synchronizace aktivit tak 3× z peti synchronizaci a ze nefunguje nahrani GPX z jinych zarizeni (hodinek) do Sigma data centra uz nekdy od pulky srpna, snad ani nemusim zminovat. Nevim, co s tim, ale vim, ze je to posledni kram od sigmy, co jsem koupil…

                  0 0
                  • krysarr  

                    Tak aktualizace ma 183MB a mimo asi 10 blbosti, ktery zminujou hlavne proto, aby tam neco napsali, tak je tam i na poslednim radku „Zlepseni stability systemu“. Tak doufam, ze se tomu povenovali…

                    0 0
                    • MilanT  

                      Po absolvování 2 vyjížděk po továrním nastavení zatím vše maká jak má.

                      Tak jsem zvědav co bude dál :-)

                      0 0
    • krysarr  

      Dnes jsem po delsi dobe zkusil aktualizovat a je tu software 1.21.081. Doufam, ze to bude nejaky zasadni update (181 MB), protoze to posledni dobou nebyl svih, aby to nespadlo, nenavigovalo nebo se uplne nevyplo

      0 0
    • krysarr  

      Chlapi tak se mi zadarilo. Sundal jsem ROX ze řídítek a chtěl nabít, cestou do baráku mi to ale upadlo, zrovna nějak blbě, a ruplo to krycí sklo

      0 0
      • krysarr  

        Pro info odpoved z centraly Sigmy.

        Uprimne me to dost prekvapilo. Tak holt mam duvod, proc si koupit i navigaci od garminu, na navigaci v hodinkach blbe vidim

        0 0
        • rasto  

          a co Ti vůbec řekli?

          0 0
          • krysarr  

            Ted koukam jak puk, ze to tu neni, pritom jsem to do prispevku kopiroval a normalne se to v nem zobrazilo :) Odepsali takhle:

            Unfortunately, we cannot offer you a repair regarding the display glass. You cannot replace the glass.

            Stay healty. We wish you nice day.

            0 1
    • MilanT  

      *****,to je smůla.

      Já používám Rox 12 už skoro 2 roky a na druhém biku mám edge 130.

      Příště bych už šel asi do garmina,sigma mě párkrát vypekla že se nechytaly snímače a neměl jsem zaznamenány trasy.

      Při závodě to sakra zamrzí :-)

      No a hrudní pás co byl k té sigmě mám po reklamacích již čtvrtý,vždy po nějakém tom měsíci začal ukazovat blbosti.

      Naproti tomu ta malá 130 edge zatím nezastávkovala ani jednou.

      0 0
      • krysarr  

        No uplne na prd, a fakt stacilo hrozne malo a dopadlo to takhle

        Ja se s Roxem nejvic navztekal skoro 3 roky zpatky, protoze to neustale padalo, restartovalo se. Pak to s kazdym firmwarem bylo lepsi, ale doted se to obcas stane. Dalsi vec, ktera je proti garminu desiva, jsou mapy. Vletim do lesa, kde to neznam. Krasne vidim cyklostezku, super, ale je tam dalsich 10 cest a ty na ty mape nejsou skoro videt, tak tapu. Radsi ten les objedu nez s tou celkem pomalou odezvou ROXu zjistim, kudy teda jet. A nebo si to najdu na TOPO mapach v hodinkach. Nelogicke rozlozeni vseho v data centru nebo matlani primo v ROXu navigaci a tras, to je na delsi vypraveni. A vztekani se nad naklikanou trasou v mapy.cz, kterou nahraju do ROXu a protoze jsem kousek od baraku minul prvni kontrolni bod, navigace na me pristich 40km rve, ze se mam otocit a ten bod projet. Az kdyz se stejnou cestou vracim po projeti vsech ostatnich, tak se uklidni a posle me domu. Takovych vyjizdek bylo X. Snimace mam pripojeny k hodinkam, protoze porad dokola zkouset, jestli to ROX tentokrat zvladne az domu… Ale kdyz to vse funguje, tak dobry, az na ty neprehledny mapy :) Customer support u nas neexistuje, v Nemecku stoji za prd. A to, ze je nemozny vymenit sklicko ani u vyrobce a pristroj za 12k muzu hodit do skarpy, tomu nasazuje korunu. Fakt nejak nevidim duvod, proc znova jit do Sigmy. A to jejich klasicky cyklocomputery jsou vyborny. Tohle se ale proste nepovedlo. Pro profi tymovy sledovani je Data Center (pokud to teda funguje a je cim to nakrmit) skvely.

        Sere me to i vuci rodine, ktera se mi na to slozila k narozkam :(

        0 0
        • Roman  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • MilanT  

      Upřímnou soustrast,to sklo vypadá děsivě.

      Někde tady bylo vlákno o výměně skel někde v Humpolci či kde.

      Frajer mění sklíčka skoro u všeho.

      Co to zkusit dohledat?

      Jinak já zase na navigaci u roxe nedám dopustit.Vždycky když to vezmu jinudy tak sice občas doporučuje se obrátit,ale po chvilce najde náhradní trasu a už navádí na původní kterou jsem před vyjížďkou zadal a spustil.

      No a co se týče cestiček a podobně,nemohu si stěžovat,je hodně podrobná ta mapa.

      0 0
      • krysarr  

        Diky :)

        I za tip, zkusim to dohledat. Mame tady kousek od nas sikovnyho kluka, co dela telefony, tak ho chci zkusit, jestli by nevedel, co na to nalepit :) Tady je problem, ze proste to sklicko jako nahradni dil nedodavaji, nemaji ho ani u nich, takze nejspis ROXy lepi deti nekde v Cine a chodi to sem uz jako komplet.

        Ja bohuzel asi navigaci srovnavam s jinymi, a tady nejsou trasy KCT, vsechny lesni cesty na tom vypadaji stejne, atd. Kouknu na hodinky a vidim okamzite vse, jen je to malinky :) A navigace mi zlobi u tras, ktere jsem si naklikal a nahral, pokud zadam do ROXu, ze chci do Chlupaty Lhoty, tak trasy voli dobre, to bych tomu krivdil, to je fakt :)

        0 0
    • shodanek  

      hele to si nevyberes… mel jsem rox a spokojenost… mel jsem vadnou baterii, tak jsem dostal novy kus… ted mam garmina 1030plus. uprime sw garmina je tragickej, podpora je jako u microsoftu, opravi 2 chyby a dalsich 20 jich vznikne a z toho 1 kriticka! to je skoro porad.. displej je o 100% lepsi nez uz 1030 bez pluska, ale na Rox to nema, to reagovalo bezvadne za kazdeho pocasi a hlavne genialni 2 bocni tlacitka. cekam az sigam udela nastupce 12ky a pujdu zase do ni… hlavne rozhrani u 1030+ je jak z roku 90… koukni se na stary modely, krasne graficky a intuitivne najdes vse, tady to najedes jednou a podruhy to nenajdes :(. Rox byl proste mobil – nahoro dolu, doprava doleva a ok..

      0 0
    • krysarr  

      Jestli nekdo tenhle kram jeste pouziva, tak je novy FW

      https://www.sigmasport.com/…rox/rox-12-0

      Nic kloudnyho nemeni, nic neresi, vylepseni neprinasi, ale po roce asi meli svrbeni neco pro uzivatele udelat

      0 0
    • Lisky  

      Neválí se to někomu zbytečně doma, třeba úplně rozmlácený nebo nefunkční?

      Zajímá mě jen ten zadní 90° zámek, kde se mi ulomilo jedno to křídlo..

      Takže kdyby se toho někdo chtěl zbavit, tak mu rád za Kč pomohu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.