• borda

    Chapu to spravne, ze 475 je (a v nekterych verzich s horsima upinakama) v podstate 525 bez prachovek? Telo, osa, u zadniho orech uplne stejny?

    Diky!

    0 0
    • borda  

      Nikdo nema zkusenost s obema naboji? Potreboval bych to vedet kvuli pripadnemu stridani dvou paru kol. Takze by se hodilo, aby byly v podstate indenticky.

      0 0
    • Adin  

      Zeptám se, zjistil jsem u náby FH-M525, že má ořech vakl. Je to asi stejný jako u Mavic ořechu co mám na žiletce. Tam je to ale prej normální. Jinak to nic nedělá, můžu s tím jezdit? Jestli ne, když koupím novou nábu, má smysl vyměnit jenom ořech a vnitřek náby, abych nemusel nechávat přeplést kolo? Mám tušení, že kónusy už taky nejsou v optimálním stavu. Sice nemaj vůli, ale při protočení naprázdno nějak divně zní. Má to nalítáno asi 23 000km. Díky.

      0 0
      • Singlespeed  

        Nemusíš měnit nic. V ořechu jsou tenké podložky, tu nejtenčí odstraníš a vše bude zase jako nové.

        0 0
      • Vilém  

        Pokud na 23tkm za sebou, tak pokud se na to citis, tak ji zaservisuj a mohlo by to byt OK. Jsou tam vymezovaci podlozky, nejakou odeberes a vakl zmizi. Pri te prilezitosti muzes dat i novy kulicky.

        Jinak ale to preskladani z jine naby, vcetne konusu a kulicek je asi nejjednodussi reseni. pokud teda nebudou nacnuty misky v nabe.

        0 0
        • Adin  

          Ok, díky za reakce všem. Zkusím tu podložku a uvidím. Když to bude zlobit, tak ještě mrknou na youtube jak je složité přeskládání z nové náby. Do větších akcí typu kuličky se pouštět nechci, to už bych to viděl na servis.

          0 0
          • Vilém  

            Preskladani z nove naby je jednodussi v tom, ze pro servis orechu musis stejne celou nabu rozebrat a navic rozebrat i orech.

            Takto bys rozebral nabu, sundal orechy, vse prohodil a jezdil dal.

            0 0
            • Adin  

              Aha, teď jsem koukal na video. Já myslel, že to sundám jak Mavic ořech. Zatím co jsem všechno od Shimana měnil, tak to bylo jak lego. Takže servis, snad to nebude dražší než nový zapletený kolo :-)

              0 0
      • Luk02  

        Ořech se dá dotáhnout z boku takovým spešl klíčem, bacha je tam závit obráceně. Druhé místo, kde může být vakl je uchycení ořechu do těla náboje. To je na desítku(asi) imbus.

        0 0
    • šlapatko  

      No doprdele, to mě zajímá jestli si poradí s 50 kuličkama :-)

      Shimano náboje mám moc rád, trošku mě sere novější generace s širší osou. Servisovat ořech je větší drbačka a chod mi příjde horší než u starého LX a XT.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.