• matty.009

    Ahoj, zajímám se o ful Scott Spark 30 vel. L. Moje výška je bohužel tak nějak právě na rozhraní velikostí L a XL, ikdyž u XL mně připadá, že horní rám. trubka je už skoro moc vysoko od země. U vel. L bych potřeboval výšku sedla tak, že sedlovka je  téměř nebo úplně  na limitu max .vysunití. Prosím o názor jestli může v karbonovém rámu hliníková sedlovka vysunutá na limit při váze jezdce cca 95 kg třeba poškodit rám – vylomit nebo tak něco.

    0 0
    • XC-biker1  

      jestli to muže poškodit karbonovy rám nevím, ale radeji bych pro jistotu koupil delší sedlovku ;)

      0 0
    • kubad  

      na to snad ta ryska je ne :-) Pokud nejsi pres melo by to byt OK Ale pokud chces jistotu kup delsi sedlovku

      0 0
      • matty.009  

        Vím, že tam ta ryska od toho  je, ale  tak jsem si říkal, když je něco na krev… .  Kdyby to šlo, tak samozřejmě delší sedlovku koupím, jenže už je tam 400mm a nevím , že byse prodávaly, ani jsem nikde nenarazil, na delší.

        0 0
    • Medviedok  

      urcite radsej vezmi ten XL, toto by som neriskoval – ked zrusis hentaky ram z dovodu o akom pises nemas sancu to vyreklamovat.

      0 0
    • Kinetic  

      No, podle všeho riska je riska, nemělo by se nic moc stát. Já měřím 198cm, 95kg a tudíž jsem vždy na limitu.

      Zkušenosti v naší váhové kategorii jsou ale bohužel jiné:

      Na Canyon XC3 07 22" jsem si musel koupit BBB dlouhou sedlovku. Na starym Kineticu SX jsem oddělal asi 3 „kvalitní“ sedlovky, vždy na limitu, nikdy přes, ale vždycky se ohnuly (i závodní). Pak jsem v zastrčenym sportu koupil matnou hliníkovou za 340Kč a vydržela 3roky. Pak se ohnula tak, že mi roztrhla rám v zadní části. A CrMolibden se blbě vaří – spíš nevaří.

      Teďka u Canyonu je to v pohodě zatim, BBB mne velice mile překvapila, je to ta nejpevnější, žádný zeslabování, dostala hodně ošklivejch ran, když jsem při skoku nechytil nohy na pedály a v pohodě. Ovšem v poslední době mi pořád zajíždí dolů, ať rychloupínák utahuju sebevíc. Co s tím přátelé??? Už se skoro bojim abych tim super utahovánim neudělal díru do rámu.

      Závěr, sedlovky na limitu raději ne, jsou s tím celkem problémy. Já si nemůžu vybírat. Tenhle rám bude tak pevnej, že vzít větší asi vůbec nebude na škodu. Sic toho nejsem příznivcem, ale bude to tak lepší.

      0 0
      • Vilém  

        Jen k tomu CrMo. Vari se uplne bez problemu, nei v tom zadny problem, ten ram mohl jeste najezdit mraky kilometru.

        0 0
        • assassin  

          tak tak,crmo je naopak radost varit… jde to fakt paradne

          0 0
          • Medviedok  

            ked ma to crmo pod 1 mm hrubky neviem ci je to az taka radost varit, hlavne tak okolo 0.5 mm…

            0 0
            • Vilém  

              Pro sikovneho svarece to neni problem, par takovychto ramu uz jsem nechaval varit a at to bylo plamenem, nebo COckem, TIGem ap. tak to nikdy nikdo nepropalil a ramy jezdi dal.

              0 0
      • ufonek  

        Můžeš hodit link na tu sedlovku? Stojím taky před problémem, vážím lehce pod 100kg a původní Iridium Ultimate vozím na Nervu XC 08 na limitu a potřeboval bych ještě minimálně 2cm k dobru. Nebál bych se zainvestovat i trošičku více, ale počítám s tím že hlavní je vzít něco robusního a tedy např. karbon bych asi neriskoval.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.