Samsung Galaxy Watch 46mm - Klub užívatelů

138 nepřečtených
  • wego1991

    Jelikož sem si všiml, že je zde dost majitelů Galaxy Watch 46mm (a dalších chytrých hodinek od Samsungu), tak zakládám nové uživatelské vlákno, kde se budeme moci podělit o zkušenosti, rady, tipy na aplikace, řešení problémů atd.

    .

    Anketa: Jaké chytré hodinky od Samsungu máte?

    1x
    2%
    3x
    7%
    0 0
    • wego1991  

      A hned začnu dotazem:

      Hodinky mám už přes dva měsíce, ale pořád se učím (nesnáším návody). Jsem zklamaný z aplikace od Stravy. Na kolo používám pouze Stravu (ovšem na mobilu), ale na běhání, turistiku apod používám hodinky. Ale Strava je dost nestabilní – někdy zaznamenává trasu, jindy vůbec – poslední dobou vůbec. A podle recenzí v obchodu od ostatních uživatelů to je očividně problém Stravy.

      Takže prozatím mám bohužel cyklo data (Strava) a běh, turistika ve dvou appkách – momentálně Endomondo, které mám zatím vyzkoušeno jen asi 4× a zatím se zdá, že to měří poměrně přesně. Ale dočetl sem se, že pokud se probíhající aktivita v Endomondu pauzne, tak pak už znova nenaskočí – zatím sem radši pauzu nezkoušel.

      Takže se ptám: běží někomu na hodinkách Strava naprosto bez problémů? Případně jaké appky na záznam aktivit používáte a fungují na 100%?

      0 0
      • wego1991  

        Takže nikdo z uživatelů nepoužívá sportovní funkce? :)

        0 0
        • BB  

          Ze sportovních funkcí jsem zkoušel plavání v bazénu a nakonec jsem od toho ustoupil, protože jsem nenašel dostatečný smysl, tak plavu bez nich. Galaxy Watch při sportu (cyklistice) používám, ale pouze jako komunikační nástroj, na kole beru a vyřizuji telefony pomocí hodinek, protože nemusím lézt do baťohu pro telefon. Výborná je taky aplikace Locus, kterou v hodinkách používám na navigování při pěší turistice. Bezva hodinky, ale z hlediska sportovních funkcí se to s Garminem nedá srovnávat.

          0 0
      • roman 3D  

        strava kde každej švindluje?, tohle opravdu ne, jinak s hodinkama po třech modelech garminu co vypadaj jak hračka max. spokojenost

        0 0
        • plysovykozisek  

          Myslíš, že Samsung je lepší než Garmin?

          0 0
          • ceo  

            Záleží na požadavcích. Pro někoho ano, pro jiného ne. Sportterster to rozhodně není.Na druhou stranu, IMHO většina neumí funkce sporttesteru využívat a ani neví, co znamenají. Přesnost u Samsungu bude menší, ale rozhodně bych netvrdil, že Garminy jsou absolutně přesné.

            0 0
        • wego1991  

          Strava je pro mě z hlediska přehlednosti nejlepší. Proto bych tam měl rád i data z turistiky, ale appka od Stravy je v hodinkách dost špatná. Segmenty apod neřeším, i když se někdy ze zajímavosti podívám, ale jinak to vedu v podstatě jen jako virtuální deník, kdy a kde sem jezdil.

          Co tedy používáš ty za appku?

          0 0
      • Kopis007  

        Stravu na hodinkách nepoužívám, protože naštěstí existuje vynikající aplikace Gear Tracker (ke stažení na Galaxy Store). Je sice placená (na zkoušku lze stáhnout demo verzi zdarma), ale funkčnost je (na aplikaci v chytrých hodinkách) téměř neuvěřitelná.

        Samozřejmostí jsou všechny běžné funkce (záznam trasy, rychlost, převýšení, tep,…), ale navíc umí k hodinkám připojit BLE externí čidla (srdeční tep, rychlost a frekvence šlapání na kole i při běhu a dokonce i power senzory). Čiidel navíc může být libovolné množství – např. 3 tepové senzory a vybírat si je podle aktivity nebo přímo před startem aktivity. Obrazovky a zobrazované hodnoty jsou plně konfigurovatelné a to pro každý typ aktivity zvlášť. Umí pracovat se zónami tepové frekvence, používat auto stop, zapnout trvalé podsvícení, pracovat s více úrovňovou aktivitou,…

        Lze nastavit, že po ukončení aktivity se má automaticky nahrát na Stravu, lze si ji také poslat emailem (.tcx formát). Je kompletně v češtině.

        Používám již téměř rok a jsem maximálně spokojený.

        0 0
        • roman 3D  

          +1

          0 0
        • wego1991  

          To neznám. Dík za tip.

          0 0
        • antuch  

          Zrovna jsem to chtel napsat taky…

          Ja si tuhle app poridil prave kvuli spatnemu mereni twpu na kole u predchozich S3 Frontier… Tento tDen jsem koupil Galaxy watch, tak jsem zvedav, jal meri na kole tep tyhle. Kazdopadne Gear tracker je super…a importuje do stravy

          0 0
        • ceo  

          Externí čidlo jde připojit i přes Locus. Tam se to vlastně páruje s telefonem a telefon to celé zpracovává. V tomto je to horší řešení, ale Locus zase nabízí jiné výhody – výdrž, mapy, navigace. Samozřejmě to je jen pro někoho, kdo u sebe vozí telefon. Na samostatných hodinkách to nefunguje.

          0 0
        • horny  

          Souhlas. Mám 3 roky S3 Frontier a zpočátku mě štvalo, že měření tepovky není moc přesné. Ale pak jsem objevil první apku Sporty watch, která umí připojit externí hrudní pás a už to bylo maximální spokojenost. Sporty watch vlasně není aplikace, ale „ciferník“. Před rokem jsem si nainstaloval Gear Tracker. Tato apka je ještě silnější.

          Nemám osobní srovnání s „opravdu profi“ sportovními hodinkami nebo ryzím sportestrem, ale i po 3 letech mi na Frontierech nic nechybí. Navíc, občas změním silikonový pásek za kožený za 4$ z Číny a můžu jít s nimi na ples:-)

          0 0
        • Luke96  

          Máš k tomu připojený hrudní pás? Já zkouším polar H7 a nejde mi to.

          0 0
          • Kopis007  

            S Polarem bohužel nemám zkušenosti, používám Scosche RHYTHM 24 a Wahoo Tickr X, oboje zcela bez problémů.

            Na některých diskuzích si občas uživatelé Polar H7 stěžují, že pás nejde připojit k telefonům, reakce výrobce je následující:

            „Dobrý den, s některými telefony je bohužel problém, konkrétně s protokolem bluetooth který je ze strany konkrétních výrobců "přepisován“. Doporučuji provést zrušení párování v nastavení telefonu, to samé v aplikaci tak aby v telefonu nebylo žádné zařízení Polar. Případně doporučuji provést reset vysílače, vyjmutím baterie, spojením +a- kontaktu."

            0 0
            • Luke96  

              Tak to bude nejspíš tím, že nemám H7, což jsem si myslel, ale Wearlink. Vypadají podobně a návod mají společný, tak mě to zmátlo.

              Každopádně Aplikace vypadá zajímavě, trochu omalovánky, ale je opravdu vymakaná.

              0 0
          • horny  

            Mám Polar H7 i Polar H10 a oba se bez problémů chytají. Nouzově jsem asi 2× použil i Sigma (typ přesně neznám) a taky nějaký noname z Lídlu. Všechno se mi chytlo. Nejrychleji se ovšem připojuje H10.

            0 0
        • Luke96  

          Tak díky za tip. Aplikaci jsem si koupil a jako bych si koupil nové hodinky.

          Pro ostatní trochu info od nového uživatele, pokud je to zajímá:

          Pořídil jsem pás z Decathlonu a v pohodě se chytl. Zkoušel jsem ho přes 2 hodiny jen tak v práci a běží to skvěle. Bez GPS aplikace sežrala 8% baterie a to jsem co chvíli zapínal displej.

          Včera jsem si hrál se zobrazením indoor aktivity a možností jsou mraky. Od velikosti jednotlivých položek k barevným tématům dle vkusu. Dají se přidávat další obrazovky, s dalšími položkami (grafy, tepové zóny, ovládání hudby atd…)

          Většinu věcí, co aplikace umí nikdy nevyužiju. Kdyby aplikace Endomondo, nebo Strava fungovala spolehlivě (možná se to už po updatu zlepšilo) a k tomu byla během aktivity trochu čitelnější, nekupoval by bych tuhle. Hlavní benefit je ovšem připojení Bluetooth senzorů. Nechápu, že Samsung více nevyužije takového potenciálu, co hodinky mají.

          0 0
          • horny  

            Souhlas. Také politice Samsungu ohledně nerozumím využití možností hodinek moc nerozumím. Ale možná je to záměr, který nechápeme.

            0 0
        • Luke96  

          Právě vyšla nová verze Gear Trackeru, a taky zase o něco dražší.

          Přepracoval, mimo jiné, nastavení zón. U nastavení zón „Power“ tam má popisek „Napájení“. Jak byste to přeložili, aby to bylo srozumitelné? Kromě to ho tam má nějaké drobné překlepy v češtině. Chtěl bych mu napsat aby to mohl případně pro příští verzi opravit.

          0 0
          • Luke96  

            Nevíte jak to mají počeštěné třeba Garminy? „Výkon“, „zóny výkonu“, pwr zóny?

            0 0
          • Luke96  

            Koukám, že to tu moc nežije. Ale kdyby přece. Jestli narazíte na něco v překladu, co vám nedává smysl, nebo je někde překlep. Můžete to napsat sem. Vývojář reaguje.

            0 0
          • Moky4  

            Mohu poprosit, kde se da aplikace stáhnout a kolik stojí? Nemůžu ji najít.

            0 0
            • Luke96  

              Normálně v obchodu Galaxy store. Jsou tam dvě verze, trial zdarma (ta umí myslím 3 záznamy) a ostrá. Kolik teď stojí nevím, to mi neukáže, když ji mám koupenou.

              Jinak koupená (základní) verze umí Synchronizaci se Stravou.

              Premiová verze umí i jiné služby a spoustu dalších věcí. https://limegreenv.com/wiki/gt/#…

              0 0
    • smates  

      Neexistuje nejaka jina aplikace nez origo kde jde nastavit vice veci?Napriklad postradam nastaveni delky kroku.Dale jestli nekdo nezna nejaky cifernik kde je AoD jen malinke zobrazeni casu a nic vic?

      0 0
      • roman 3D  

        existuje

        0 0
      • Luke96  

        Ciferník s malinkým časem v AOD je například „Tap 2 save Battery“

        Nebo si nějaký můžeš vyrobit, není to žádná raketová věda. v Galaxy watch designeru.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Používáte na ochranu displaye nějaké sklo, folii nebo necháváte bez a hodinky jsou dostatečně odolné?

      0 0
      • antuch  

        Sklo a pri jistotu i lunetu…

        0 0
      • wego1991  

        Sklo sem koupil na Ali, ale nalepené nemám – a asi ani lepit nebudu. A před pár dny sem objednal takovou olačku na tělo hodinek. To nerezové překryje a bude to černé (barvy jsou různé) – ale ještě sem to reálně neměl v ruce, tak nevím jak to bude vypadat.

        0 0
    • wego1991  

      Tak po aktualizaci SW hodinek asi před 5 dny Endomondo pracuje perfektně včetně pauz aktivit.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ja testuju tu Strava a zatim vse ok.

        0 0
        • wego1991  

          Tu jsem zkoušel dva nebo tři dny zpátky a asi po 15sec od spuštění appky nepřibyla žádná vzdálenost, tak sem to vypl a zapl endomondo. Tak tomu dám ještě šanci.

          0 0
          • horny  

            Už se dá na Endomondo nebo Stravu připojit externí hrudní pás? Např. Polar H10? Dříve to nešlo, tak jsem dal tyto apky pryč…

            0 0
          • wego1991  

            Tak dnes další test Stravy a stále nefunguje jak by měla. Prvně na mě vyskočilo tohle viz. foto, tak sem si říkal hm něco nového, že by to pak konečně jelo jak má. Na mobilu sem šel na tu adresu, připojil se ke Strava účtu a vyjelo na mě to číslo zadal sem ho do hodinek a stejně se nic nezměnilo.

            Takze dále používám Endomondo, navíc se appka stejně hezčí, přehlednější a v cz oproti Stravě.

            0 0
            • antuch  

              Hele, já teda měl chvíli stravu v hodinkách (S3 frotnier), ale připadlo mi, že to moc nic neumí…

              pak jsem zkusil Gear tracker, mají i trial verzi…ta umí dost věcí, je v češtině a dokáže importovat do stravy. A navíc ta komunikace s BT hrudním pásem.

              Teď jsem si pořídil Galaxy watch, mezi svátky přišla nová aktualizace systému i S health a musím říct, že teď nemám vůbec potřebu zase zpět přecházet na Gear. Cvičení fachá, GPS taky, tepák nevypadává… Ale já nejsem náročnej potřebuju vzdálenost, kalorie, tep…a mapu. A to S health umí.

              0 0
              • wego1991  

                Jo oproti Endomondu je Strava v hodinkách (když mi fičela) opravdu takový špatný vtip – malinkaté písmenka a nic moc přehlednost. Za to Endomondo je super – taky nejsem náročný v podstatě stačí jen čas (s možností pauznutí) a kilometry, případně tempo a GPS. Já chtěl Stravu v hodinkách hlavně, abych měl všechny aktivity v jedné appce (běh, turistika apod = používám hodinky, kolo = mobil). Ten Gear tracker vypadá zajimavě, ale momentálně pokud mi Endomondo vyhovuje, tak nepotřebuji placenou appku. Ten S healt mám v mobilu už nainstalovaný delší dobu, ale ještě sem se nedostal k tomu to zkusit – tak to budu muset napravit – známý si ji taky pochvaluje.

                0 0
                • antuch  

                  Po posledni aktualizaci to ukazuje vse i v hodinkach

                  0 0
                  • antuch  

                    A presne… :-D za me teda galaxy watch obrovske prekvapeni a jsem rady ze jsem se rozhodl je vymenit za s3 frontier… Uz jen ta vydrz batwrie je uplne nekde jinde…

                    Jen jsem zvedav, zde se zlepsi mereni tepu pri jizde na kole, s3 to fakt neumely a neustale to padalo…

                    0 0
                    • Luke96  

                      Tak koukám, že S health opravdu hodně posunuli. Zaujalo mě, že si hodinky nepřebírají GPS z telefonu, ale měří samy. Což u stravy, endomonda i Gear Trackeru dělají.

                      Každopádně i automatický upload na Stravu byl hned.

                      0 0
                      • wego1991  

                        Chápu správně, že aktivitu zaznamenonou hodinkami v S Healt pak jde převést (ručně nebo automaticky) do Stravy?

                        0 0
              • ceo  

                S health na domácí žvýkání v pohodě, akorát neuměl s ničím spolupracovat a dolovat z toho data byl nadlidský úkon. Uměl to pořádně jen fitness syncer.

                0 0
    • Luke96  

      Zobrazují se vám na hodinkách fotky, které přijdou na whatsapp? Mě se to kdysi stalo. 2 fotky za sebou. Od té doby ani ťuk.

      0 0
      • wego1991  

        Ne. Jen mi to napíše něco ve smyslu: ten a ten vám poslal(a) fotku. Ale divím se že ti fotka někdy přišla, protože co sem pochopil, tak to hodinky neumožnují.

        0 0
    • DanMaxbike  

      Chci se zeptat majitelů těchto hodinek, jestli lze nějak rozumně přes Bluetooth dostat uloženou trasu na mapách od seznamu, které mám v telefonu, do hodinek. Moje představa je taková že si trasu naklikám v telefonu na mapách a pak soubor GPX pošlu do hodinek, kde můžu trasu sledovat pomocí GPS. Nepotřebuji žádné funkce navigace, jde mi jen o to sledovat trasu na mapě v hodinkách. Díky

      0 0
      • Luke96  

        Soubor GPX do hodinek nepošleš. Ale hodinky umí zobrazit mapy Locus, tudíž i importovanou­ trasu.

        0 0
        • horny  

          Ovšem je nutné spojení s mobilem, kde je také spuštěn Locus. Mně to nevadí, ale pro úplnost… Apka v hodinkách jen „zrcadlí“ apku v mobilu. Plus možnost zoomování a stop/start.

          0 0
    • Delkim  

      Zvažuji koupi, nicméně ne kvůli sportování, na to mám Garminy. Maximálně na nějaký výlet.

      Můj dotaz – jak často je nabíjíte, pokud je máte 24h propojené s mobilem a chodím vám na ně upozornění a zprávy jako Whatsapp, email a tak?

      Kamarád je má, ale asi starší typ a straší mne, ať se připravím na každodenní nabíjení???

      Díky moc!

      0 0
    • BB  

      Když si na hodinkách pustím cvičení cyklistika, tak potom v přehledu cvičení v aplikaci SHealth v telefonu nejsem schopen najít zobrazený výškový profil trati a nastoupané výškové metry. Dělám něco blbě ? Přitom si pamatuji, že v nějaké starší verzi sHealth jsem viděl grafické zobrazení výškového profilu, nastoupané metry tam taky nebyly. Galaxy Watch na sport vůbec nepoužívám, ale jako záložní řešení by se mi to hodilo a bez nastoupaných metrů je to nepoužitelné. Přitom mám dojem, že jsem četl, že GW mají barometrický výškoměr.

      0 0
      • BB  

        s tím výškovým profilem a nastoupanými metry nikdo neporadí ? Vždyť bez toho je to pro sledování sportovní aktivity naprosto nepoužitelné.

        0 0
        • Luke96  

          Ano GW mají barometrický výškoměr, ale jestli tím hodinky měří nastoupaná patra, tak mě to chodí podle plotu. A co jsem četl tak nejsem sám.

          Dnes jsem si cvičně zaznamenal procházku. V aplikaci Samsung Health vidím výškový profil trati v grafu, vidím nejnižší výšku a nejvyšší výšku. ALE zaznamenával jsem aplikací Gear Tracker, ta automaticky nahrála na stravu a ta se synchronizovala s SHealth. Jak by stejná aktivita vypadala zaznamenaná přímo v SHealth nevím, nepoužívám.

          0 0
          • BB  

            tak to je divné, já v Samsung Health nevidím výškový profil trati a ani nejnižší výšku a nejvyšší výšku. Nastavoval jsi něco ? Mám vše v default nastavení a telefon mám OnePlus 6T s Android 10.

            0 0
            • Luke96  

              Nic jsem nenastavoval. Ale jak píšu, jedná se o automatický export ze stravy, kde ty data jsou.

              0 0
            • Luke96  

              Psal jsi, že Galaxy Watch máš jako záložní řešení. Co je tvé hlavní řešení na sport? Jiné hodinky, nebo mobil?

              0 0
              • BB  

                Mým sportem je cyklistika a tam to řeším Garminem Edge 830. Další aktivitou je turistika a tam to řeším aplikací Locus v mobilu v kombinaci s Lucusem v hodinkách Galaxy Watch, což je velmi luxusní řešení.

                0 0
                • Luke96  

                  Pokud ti ten výškový profil SHealth nezaznamená zkusil bych tu Stravu.

                  0 0
                  • BB  

                    Tak to už si klidně pustím Locus v mobilu a mám tam vše. Mě jde o to, abych na hodinkách viděl najeté kilometry a nastoupané metry a to bohužel nevidím.

                    0 0
                    • Luke96  

                      Psal jsi, že ti jde o to to vidět v aplikaci v telefonu, a ne v hodinkách.

                      0 0
                      • BB  

                        Bohužel to nevidím ani v hodinkách, ani v telefonu. Ale je mi to celkem fuk, protože stejně používám Garmina. Jenom, že tady padaly názory, jak je nová verze sHealth výborná, tak jsem se chtěl zeptat, kde tam najdu nastoupané metry.

                        0 0
                        • Luke96  

                          SHealth je dobrá tak ke sledování ušlých kroků za den. Kdyby šla odinstalovat, udělal bych to hned.

                          0 0
                        • Luke96  

                          Zkoušel jsem naměřit kousek chůze hodinkami přímo v SHealth. Profil trati se během zaznamu ani v souhrnu neukáže. Ale v aplikaci v telefonu to je. V Grafu jsou rychlost, tep a stoupání, ale vždy to ukáže jen dvě křivky.

                          0 0
                          • BB  

                            Taky si to tak pamatuji, že tam jsou tři volby, ale od poslední verze tam mám Pouze rychlost a srdeční tep. Stoupání zmizelo. Asi to bude o nějakých oprávněních aplikace, ale nechce se mi to zkoumat. Hlavní ale je, že ani hodinky, ani sH aplikace neudávají celkové nastoupané metry.

                            0 0
                            • Luke96  

                              Zkus ten Gear Tracker. Ten to ukazuje i během zaznamu. Ale jak přesně, to netuším.

                              0 0
                              • BB  

                                vyzkouším, dík

                                0 0
                              • BB  

                                Tak ten Gear Tracker jsem koupil a vyzkoušel a bylo to pro mě docela zklamání. Přestože jsem mu při instalaci dal všechna oprávnění o která si řekl, tak při startu aktivity se nedostal na GPS hodinek. Furt tam cyklovalo červené mezikruží. Tak jsem to odinstaloval a odepsal 150 kč :-)

                                0 0
                                • Luke96  

                                  Aplikace má zkušební verzi, nemusel jsi ji kupovat. Každopádně mně chodí v pohodě. GPS buďto přebírá z telefonu, nebo měří přímo hodinky. Dá se zvolit jako zdroj i „GT service“ v případě problémů. https://geartracker.limegreenv.com/wiki/?…

                                  NA FB můžeš dát dotaz, vývojář osobně odpovídá Gear Tracker

                                  0 0
    • wego1991  

      Dnes přišel kryt z Ali na tělo hodinek. Je mnohem tenčí než sem čekal (max půl mm – což je dobře). Všude kryje pěkně akorát u pásku je tělo obnažené, ale to je z důvodu, aby nedrhl o pásek. Otvory pro mikrofon a repro tam jsou.

      0 0
    • Delkim  

      Dneska dorazil řemínek. První krok k hodinkám mám za sebou :)))

      0 0
    • Luke96  

      Koupil jsem si od číňana na Ali za 5 dolarů záložní nabíječku do auta a na cesty. Akorát ta kolébka mi nepřijde úplně šikovná. Zajímalo mě co je uvnitř a jestli by to nešlo nějak zredukovat a takhle to dopadlo:

      • krabička od baterky do telefonu
      • oboustranná lepicí páska
      • samolepící suchý zip
      • zbytek černé folie
      0 0
    • THORX  

      Podporuje Watch 46 hrudní pás?

      0 0
    • THORX  

      A přesnost GPS? Honor Magic 2 odchylka 4–5% :(

      0 0
      • MatS  

        A co čekáš přesnost na centimetry? Jako sorry, pozoruju tvou snahu najít ideální hodinky dlouho, ale takové co hledáš ještě nikdo nevyrobil. :-)

        Kolik myslíš, že má odchylku GPS třeba mobil?

        Někde jsem četl test porovnání přesnosti GPS u Huawei Watch GT2 a Garmin Fenix 5 a kupodivu Fenix 5 prohrál.

        0 0
      • Luke96  

        Při záznamu aktivit aplikacemi třetích stran (Endomondo, Strava, Gear Tracker…) přebírají hodinky primárně GPS z telefonu. Samsung health od posledního updatu měří přímo hodinkami. Jak je to přesné nevím, ale určitě lepší, než Amaztit BIP nebo GTR.

        Jen by mě zajímalo, jak jsi přišel na odchylku 4–5%. :D

        0 0
    • wego1991  

      Zkopírováno z FB skupiny. Tak snad se konečně dočkáme toho placení.

      _____________­________________________­_______________

      Právě mi bylo v Samsung prodejně řečeno,že Active 2 dostanou EKG.

      U těchto modelů, to je potvrzený, u jiných se zatím neví.

      Další funkce, na kterou všichni čekáme je Samsung Pay.

      Nebude to přímo Samsung Pay, ale Google Play.Pro ty co nevědí to znamená, že již konečně půjde platit hodinkami.

      Obě tyto funkce mají přijít ještě letos.

      0 0
      • antuch  

        Taky sem to tam dneska cetl:-D

        0 0
      • Luke96  

        Google pay na Tizenu? To jsem teda zvědav.

        0 0
      • K2  

        Předpokládám, že to placení bude to samé co u Graminu a Fitbit:

        Možnost tokenizovat kartu do hodinek pomocí nástrojů Mastercard a Visa (MDES/VTS) a platit tokenem

        Je to stejný princip jako GooglePay

        0 0
    • mfilip  

      Ahoj,

      jak vam teda funguje merenei HR na hodinkach? Jsem z toho trosku zklaman, at mam pasek upnuty silne, at mam suchou/zvlhcenou pokozku, at mam GW na zapesti dole nebo na hore, at rukou pohybuju nepohybuju, potykam se z vypadky mereni HR pri cviceni v Samsung Health na hodinkach. Kdyz jsem objevil vypadek, zkousel jsem merit tep jinou aplikaci ze Samsung Galaxy store a taky v danou chvili nemeri. Vypadky jsou radove v minutach, nekdy i 7–8min.

      Jinak jsem zatim spokojen, GPS se chyta temer okamzite, pravda, zamrzi, ze u Samsung Health nejde nastavit radu parametru behem cviceni, jako nastoupane metry (jdou jen u turistiky, ale ne napriklad u cyklistiky), neumi pocitac body recover time, neukazuji aktualni nadmorskou vysku behem cviceni atd,, ale aspon export do Stravy pres mobilni appku Samsung Health funguje zatim spolehlive u outdoorovych aktivit.

      Dojem opravdu trosku kazi takove drobnosti, pritom naprogramovat je neni problem, protoze data ze senzoru jsou dostupne a pak se da z nich udelat jakykoliv vystup

      Holt nejsou Korejci asi takove hracicky jako Evropane.

      0 0
      • antuch  

        Za me mam daleko horsi zkusenost s S3 frontier…tam behem cviceni uz tep po vypadnuti nenaskocil… U Galaxy watch se to vzdy chytne… Nekdy staci zakroutit hodinkama, nekdy je sundat a otrit. Idelani je pouzivat hrudni pas…

        Galaxy jsem na kole jeste na zkousel, ale tam byly S3 totalni tragedie…

        0 0
        • mfilip  

          Jsem se prave tesil, ze se hrudniho pasu zbavim:-)

          I kdyz ale pouziji hrudni pas, tak stejne tep z nej na hodinkach neuividim, na mobilu mi je k nicemu.

          Sparovat jej s aplikaci Samsung Health jde.

          0 0
          • antuch  

            stáhni si app gear tracker trial…normálně to fachá s tepákem přes hodinky…samozřejmě BT pás

            0 0
            • mfilip  

              Mel jsem jej, ale vizualne se mi nelibi. Ale zkusim tomu dat jeste sanci, jestli se mi hrudni pas podari pripojit.

              Pouzivam hrudni pas z Decathlonu.

              0 0
              • mfilip  

                Tak opravdu GT meri tep z hrudniho pasu … ok.

                Pro mne skoda, ze to nedokaze Samsung Health, to jsem si celkem oblibil, libi se mi vizualizace.

                0 0
    • Pohys  

      Ahoj.

      Mam S Watch 46. Nevi nekdo jak vypnout v apk Health to remcani po kazdem ujetem km? Nekde jsem cetl, ze to snad ani nejde?

      0 0
      • BB  

        jde to, je to v nastavení chůze a je to Frekvence vedení. Zvol „Žádný“

        0 0
        • Pohys  

          V nastavení chůze by mě nenapadlo to hledat… Ale díky, nastavím to rovnou všude.

          0 0
          • BB  

            sory, tu chůzi jsem uvedl jako příklad, jasně je to nutno nastavit jednotlivě pro každou aktivitu

            0 0
    • wego1991  

      Má někdo zkušenost s neoriginální nabíječkou? V komentářích píšou, že hodinky hlásí, že to není origo Samsung nabíječka. Je to nějak na škodu co se týče baterie z dlouhodobého hlediska nebo se jenom takto SG snaží, aby si lidi kupovali jejich origo nabíječku? (origo mám doma, z Ali by se mi hodila do práce)

      0 0
      • roman 3D  

        používám v práci tu z ali a kromě té hlášky všechno v pohodě

        0 0
      • Luke96  

        Taky mám. Funguje a hodinky nic nehlásí, ale přijde mi, že se na ní hodinky víc zahřejí. Používám pouze občas.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    •  

      Máte nějaké tipy naoblíbené ciferníky, popřípadě apky? ciferníky

      0 0
    • antuch  

      Tak ja jsem hodinky poslal na reklamaci… Zaznam vyskoveho profilu proste tragicky… Dle ruznych diskuzi dost casty problem a samsung meni zakladni desku. Bohuzel to nekomu nepomaha a nekomu jo.

      No nicmene jen pro zajimavost jsem si koupil „blbe“ honor magic watch 2 jsem celkem prijemne prekvapeny tim, co ta vec v zakladu umi merit oproti GW… Jasne, ze porovnavam jen chytry naramek versus hodinky a vlastnim OS, ale az sw ty GW vrati z reklamace, tak budu mit velke dilema

      0 0
    • wego1991  

      kdyby měl někdo zájem:

      Prodám hodinky Samsung Galaxy Watch 46mm.

      Hodinky plně funkční, v TOP stavu (žádné škrábance), záruka ještě 14 měsíců.

      Kompletní balení, 16 řemínků + jeden originální, 2× ochranné sklo, přidám i druhou nabíječku (není na fotce).

      Důvod prodeje: přechod na Garminy.

      Cena: 4000 Kč

      (Pržno, FM, Ostrava)

      0 0
    • GULIN  

      Nemá někdo zkušenost s hodinkami Ticwatch Pro Lte?

      Rozhoduji se mezi Ticwatch a Samsung galaxy watch lte, jakýkoliv postřeh nebo zkusenost by mi možná usnadnil výběr.

      Díky

      0 0
    • GULIN  

      Dokázal by mi tady někdo poradit?

      Rozhodl jsem se pořídit si Samsung gakaxy watch 46mm jen netuším jesli nebudou na mém zápěstí 19 cm velké.

      Je rady někdo kdo watche vlastní a má stejné zápěstí?

      Díky za jakýkoliv postřeh

      0 0
    • Bell11  

      Zdravím, narazila jsem na vaši diskuzi …mám samsung galaxy watch active 2, nemůžu dohledat nějakou aplikaci, kde by byly aktivity jako třeba tenis, lyžování, bežkování…jde to vůbec do těchto hodinek ? A nemáte tip na takovou aplikaci? Děkuji :-)

      0 0
    • THORX  

      Tak active 2 a watch 3 dostanou už brzdy EKG a tlakoměr. Chci se zeptat, je k zapotřebí všech funkcí mobil Samsung Galaxy ? Z toho článku to tak vyplívá

      0 0
    • Luke96  

      Galaxy Watch 46 dostanou aktualizaci na Tizen 5.5

      Zatím je vypouštěn pouze v USA a Koreji. V Evropě se zatím neví kdy. Pokud někdo nechce čekat, tak může podle tohoto návodu změnit Region hodinek (CSC) na USA a bude mít update ihned.

      https://www.reddit.com/…alaxy_watch/?…

      0 0
      • GULIN  

        Jaké změny aktualizace přináší?

        0 0
        • Luke96  

          https://doc.samsungmobile.com/…827/roh.html

          Takže nic zásadního.

          Pro mne doufám přínos v tom, že mi nebude padat aplikace Gear Tracker. Podle vývojáře Gear Trackeru pády způsobuje (a nejen této aplikace) správa paměti hodinek. V Tizenu 5.5 by prý měla být tato správa optimalizována. ( Prý přislíbili přímo v Samsungu)

          0 0
      • bindas  

        Tak předevčírem aktualizováno na 5,5 a zatím vše OK. Uvidím dál.

        0 0
    • GULIN  

      Tak snad již brzy

      https://www.svetandroida.cz/…de-do-cr-sr/

      0 0
    • kopečák1  

      Ahoj, nechci zakládat nove tema tak to zkusím tady.

      Nema nekdo nejake prakticke zkušenosti s Samsung Galaxy Watch Active 2?

      Jde mi hlavne o jizdu na MTB a beh. Co zaznam trasy a podobny zakladni veci? Díky

      0 0
      • kapsch  

        Ahoj,

        Active2 mám cca měsíc, ale pár záznamů už jsem vyzkoušel.

        Prozatím jsem zkoušel jen záznam s nativní aplikací Samsung Health, na kolo i na běh.

        Na kole mám s sebou i mobil se zapnutou GPS, v této situaci by hodinky teoreticky měly využívat GPS z mobilu a šetřit tím baterku. Na mobilu jsem měl zapnutého Stopaře, na hodinkách SHealth, autostop zapnutý tam i tam. Délka/čas aktivity se lišil jen lehce, tuším nějakých sto dvě stě metrů na 60 km, v obou případech méně než tachometr, maximálku jako tachometr to nechytne, prostě GPS záznam..

        Na běhání si beru jen hodinky, s využitím paměti pro hudbu/podcasty ideální. Záznam opět SHealth, a mně zatím stačil.

        Při obou aktivitách vyjedou pak statistiky vzdálenosti, rychlosti – průměr, max., prostě klasika; to samé pro tepy – zóny, průměr, max..

        Jinou aplikaci, např. Stravu, jsem zatím nevyzkoušel..

        0 0
        • kopečák1  

          Diky moc. Hodinky jsem uz koupil a jakmile tady prestane snezit, otestuju.

          0 0
    • Mountainwolf  

      Mám problém.

      Nevěřím tep ani spánek nefunguje. Mám watch 46.

      Co s tím? Poraďte.

      0 0
    • Moshinooo  

      Galaxy Watch 46mm: Nemáte prosím doporučení na nějakou apku, která by poznala jak na tom člověk je, kdy třeba vynechat tréníng apod? Garmin má myslím nějaké Body Battery. Dík

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.