• tbc

    Chcel som kupit Rival SL, ale nemaju ho. Phenom sa mi zda prilis tvrdy. Teraz jazdim nejake divne poriadne tvrde sedlo od PELL'S (ale ma 180g) ;-), z ktoreho ma priserne boli zadok. Hlavne ked sa vyberiem niekde na celodenny vylet s pomalsou partiou, to sa fakt neda vydrzat. Vyjst si na 2 hodinky poriadne zamakat do lesa, je v pohode, ale potrebujem univerzalnejsie sedlo… Vcera mi ale predavac v obchode nameral, ze potrebujem 143mm sedlo a to moje je 130, takze mozno nie je problem v tom ze je to sedlo tvrde, mozno je len uzke. Ma niekto s skuenost so sedlom Phenom alebo Phenom Gel pri dlhsom vylete (6–8h v sedle) ? Pripadne nejake ine alternativy? Vaha pod 250g potesi.

    0 0
    • gemini  

      Ahoj. Já Phenoma jezdím ( 143 mm s chromoly-lyžinama )  a musím říct, že je to to nejlepší sedlo, co jsem kdy jezdil ( ale jak je známo, každýmu zadku padne něco jinýho ). Za dobu, co jezdím na kole, jsem vypozoroval, jaký sedlo asi potřebuju ( šířku zadní části větší, otvor v sedle, pokud možno tvrdší na zadku a měkčí v oblasti předku – u Phenoma je tuší v přední části gel ) a aniž bych toto sedlo zkoušel, vzal jsem ho v obchodě, zaplatil, nasadil na kolo a no problema. Ale jak říkám, najít ideální sedlo může trvat hodně dlouho a může to stát hodně peněz.PS: Na druhým kole mám SI Prolink gel flow – to sedlo taky není špatný, ale na Spešla rozhodně nemá.

      0 0
    • kryspin  

      phenom je to nejlepsi na cem jsem sedel . zkousel jsem ritchy xlite, selle italia 165g, fizik gobi a jeste nejaky co si nepamatuju. phenom je jednoznacne a o hodne lepsi nez zbytek… jeste mi docela sedelo gobi a to SI, ale phenom je jasna 1…

      0 0
    • Attila  

      Mám Phenoma SL na silničce a není problém ani po 4–5 hodinách.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.