• Smazaný účet

    Ahoj borci,

    pořídil jsem letošního Exceeda CF7 (v akci za krásných 61k)

    S výbavou jsem vcelku spokojený, ale tím, že spíš než peníze, řeším volný čas a energii na ježdění (obojího by mohlo být víc), tak když už se na kolo dostanu, nerad se odbývám..

    A jak napovídá nadpis, uvažuji o jiných zapletených kolech.

    Váha Reynolds TR 309/289 je 1670g, ale nikde jsem nenašel, jak je váha rozložená, kola se samostatně prodávají za nějakých 37000,–, semtam se tu objeví v bazaru..

    No a pak se podívám třeba na bikepart: https://www.bikepart.cz/…apim-cx-ray/ váha 1265g a říkám si, kupní cena stejná, čtyřicet deka dole, kde to vězí..

    Má podobný upgrade smysl? Poznám to v sedle? Řešil tu někdo podobný rébus?

    Využití: pláště 2,25–2,35 croscountry/ma­raton, hobík žádné vraždy, už nejsem nejmladší, mám rád když to jede, ale jsem na sebe i na kolo opatrný =) váha jezdce 73kg.

    0 1
    • Singlespeed  

      Úzké ráfky, které má Pancho z odkazu se dnes vozí už snad jen na gravelech.

      0 0
    • Singlespeed  

      Co si matně pamatuju, tak zadní kolo Reynolds jsem měl na váze a mělo kolem 870 gr.

      0 0
    • kubad  

      Rozdíl mezi přední a zadním je většinou jen rozdíl ve váze náboje. Tedy cca 120g

      0 0
    • kubad  

      Nejdřív si spočítejte kolik budeš doplácet než začneš měnit, ty Reynolds moc prodejné nejsou budeš rád za 20 když ti někdo dá.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jo tak o ekonomičnosti tohoto špásu netřeba polemizovat, za kolik se prodávaly Reynolds v bazaru jsem viděl, teď to nebude o nic lepší. Spíš mi jde o to, jestli bude vůbec nějaký přínos. Nikde se nedá dohledat nic konkrétního o Reynolds, jestli mají třeba jen těžší náby, tak ta koupě lehčích zapletených kol nedává zas až tolik smysl..

        0 1
        • Singlespeed  

          Zadní náboj Reynolds má 253 gr (váženo), přední bude ca o 100 gr lehčí, takže celkově budou náboje +/- o cca 100 gr těžší než DT 240. Dráty budou +/- to samé, takže zbytek úspory hmotnosti připadá na ráfky. Pokud superlehké ráfky Berg mají cca 300 gr, budou mít Reynoldsy kolem 460–470 gr.

          0 0
        • mantis  

          ono hlavne tyhle kola mely casto problemy s nabama, lidi to docela reklamovali, nekde i tady v diskuzich to bylo zmineno..

          0 0
        • JachymP  

          Přínos bude, ale jestli jezdíš málo, tak si toho ani nevšimneš. Sám dobře víš, že to nemá smysl. Jestli chceš jet rychleji, radši si pořiď gravel.

          Jedině kdyby stávající kola byly hliníkový, pak by to smysl mělo.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.