rada ohledně montáže představce

19 nepřečtených
  • palo7

    prosím o radu:

    jde tohle: http://www.bikeway.cz/…5-st.–1–1–8– normálně namontovat na běžné horské kolo místo klasického představce, třeba místo tohoto: https://www.pepebike.cz/…8–110mm.html

    Jde mně hlavně o to, že nevím jak se řeší u toho prvního představce dotažení středu? U těch běžných je to jasné, ale tady mně chybí ta vrchní díra s osazením na podložku se šroubem.

    Mám problém s krční páteří a stavitelnej představec tam nechci, tak hledám řešení

    0 0
    • novas752  

      odkazy nefungujou.

      0 0
    • palo7  

      tak snad teď:

      http://www.bikeway.cz/…5-st.--1-1-8- tohle nevím jestli půjde místo klasického, třeba takového: https://www.pepebike.cz/…l-cerny.html

      0 0
    • palo7  

      ten Pepebike snad jo?

      ¨to druhý je nějaký divný odkaz, jedná se na stránkách bikeway.cz o představec: Ergotec High-Charisma černý 31,8 mm / 110 mm (45 st.) 1 1/8"

      0 0
    • palo7  

      foto:

      0 0
      • novas752  

        To by mělo fungovat. Maximálně tak bude potřeba dokoupit delší ten centrální šroub a další podložku pod představec (když by byla „výška“ objímky menší než u aktuálního).

        0 0
      • scalar  

        To se montuje jako normální představec, horní šroub je zapuštěný. Otázkou je, jak se s tím bude ovládat kolo.

        0 0
        • palo7  

          právě že si myslím že lépe než když jsou řídítka dále od vidlice (to teda uvažuji podle motorky kde jsou řídítka nad vidlí)

          Jen se teda samozřejmě bojím že by mohl vadit dost zkrácený posed? Krátký posed s rukama dole se mně dost blbě kolo ovládalo, ale tohle by snad mělo jít?

          Na kole jsem měl standard 90mm a 6stupňů + řídítka 660mm a malé prohnutí, ale při jízdě mně dost bolelo za krkem a lopatky a taky i zápěstí. Zkusil jsem tam dát 80mm na 30stupňů a rovně to bylo lepší, ale zdálo se mně to vratké. Tak jsem koupil představec stavitelný 105mm a k tomu řídítka 720mm s větším zvednutím a zkoušel, a vyšlo mně nejlépe 50stupňů, možná by mně nevadilo i víc, ale to už je krátký posed. Tak se teď chci přiblížit k tomu vyzkoušenému a tohle je asi nejblíže?

          Nebo jsem i uvažoval o vidlici s výším zdvihem, ale to nevím jak moc pomůže. Případně prodloužení vidlice, ale to je asi více méně to stejné co ten představec, jen znovu pak laborovat s představcem

          0 0
    • couffy  

      Namontovat půjde,víčko už je součástí představce a jenom použiješ imbusový šroub.

      0 0
    • palo7  

      to tam nemusí být nahoře pod šroubem ta podložka přes celou díru, jako u běžného představce? Protože každý standard (aspoň si to myslím) představec, má vrchní plochu rovnou, tam se dá podložka a šroub a je to jasné. Tady se ten šroub snad zapustí, nebo jak?

      0 0
      • couffy  

        Ta podložka přes celou díru už je součást toho představce,dáš jenom imbus šroub.V přestavci je díra cca 7mm na šroub.

        0 0
      • novas752  

        Nemusí. V představci je jen díra pro šroub a osazení pro hlavu šroubu a místo víčka je celej představec (klasický víčko tlačí na podložky/před­stavec, ne na krk vidlice, tady je to spojený do jednoho kusu). Takže jak už jsem psal – budeš potřebovat šroub (pokud u tohohle neni) a maximálně další/jinou podložku pod představec, pokud by „výška objímky“ tohohle byla menší nebo o dost větší, než u toho, co tam máš.

        0 0
      • couffy  

        asi takhle

        0 0
    • palo7  

      velké díky všem zúčastněným za rady

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.