• Bish0p

    Ahoj,

    nevíte jak je to s legálností stavby pumptracku pod dálničním mostem, tzn. na státnim pozemku. Pochopitelně bez zásahu do tělesa dálnice. Myslím, že nám kdysi na ZŠ říkali, že na výkop do 40cm pod povrch není nutné povolení ale možná je to uplná blbost. Zkrátka, dostanu za pár muldiček a klopenek pod dálnicí pochvalu nebo kriminál?

    Jinak tohle vlákno využijte k volné zábavě na téma pumptrack. Chlubte se fotkama, videama a všemi relevantními výtvory. Tipy na stavbu, tipy na lokality, tipy na typy.

    Jakej vliv mělo na vaší obecnou techniku lítání v PT?

    Jaké kuriozity a zranění se mohou na PT stát?

    Jak je to s FS/HT a PT? Jak je to s PČR a PT?

    Konečně jak je to s freecoolindexem a PT?

    Anketa: Máš rád pumpování

    Ano
    14x
    93%
    0 0
    • lukasmaster  

      Dálničním mostem myslíš nadjezd (převádí nějakou menší komunikaci přes dálnici), nebo nějakej větší most převádějící dálnici přes překážku? V případě nadjezdu bych stavbu pumptracku silně nedoporučoval, ale ty máš na mysli asi druhou variantu viď? Tam bych to jenom nedoporučoval, zvlášť na cizím pozemku. V reálu by to asi záviselo na tom kdo dělá prohlídku mostu (kontrolují se statické součásti mostu), tušim že se dělají co půl roku a jestli by to chtěl nějak řešit.

      0 0
      • Bish0p  

        Znamená to, že člověk si na státnim pozemku nemuže ani trošičku a neškodně kopnout do země? Jo, varianta numero due. Dálnice přemosťuje široké mělké údolí.

        Něco v tomhle smyslu:

        0 0
        • black.horse  

          Tak pokud chceš aby to fungovalo nějakej čas a bez problémů, tak bych zkusil cestu rozumné domluvy…

          0 0
          • Bish0p  

            No nevim jak by to vypadalo kdybych se nějakýho ouřady na ŘSD ptal, jestli si u nich na dvorku můžu udělat pískoviště. To mi přijde vážně unreal. Ale zas líná huba..

            0 0
            • black.horse  

              Unreal to úplně nemusí nutně být, ale jako všechno záleží na situaci a na přístupu lidí. Možná s sebou vzít někoho dospělého, pokud je Ti fakt 14 a dopředu si připravit něco jako „projekt“, abys tam nešel jako jouda z ulice, ale seriózní mladý človíček, který chce něco podniknout. Např. připravit si vysvětlení co tam chcete postavit, podat to jako činnost sportovní a bohulibou, například to trošku přikrášlit tím, že tam uklidíte odházené odpadky apod. Takhle ve Vraným vznikla bikroska, kluci se šli zeptat na kus pozemku na úřad, s sebou měli papír s nakreslenou drahou, troškou zeleně a pár kytičkama a vysvětlení, že to je fajn, že uklidí nevyužívané zohyděné místo, pak jen vzájemná domluva podmínek a šlo to… Také bych zkusil (třeba přes dolekop) kontaktovat někoho, kdo má legální spot a zeptat se na radu. Nicméně punk verze znamená, že kromě problémů legislativních, Ti hrozí i to, že prostě vyvineš x-hodin práce s lopatou a pak zjistíš, že Ti to srovnaj se zemí a označej Tě za vandala. Naopak, pokud se domluvíte na rozumných pravidlech užívání můžeš mít třeba pár let báječnej spot, kam můžete s partou v klidu jezdit a to je sakra rozdíl.

              0 0
              • Bish0p  

                Pěkná reakce, dík. S věkem jsem se někde o pár pětiroků uklik :-D

                Kdyby to mělo být něco většího, tak bych do toho šel rozhodně podle tvého návodu. Vzhledem k tomu, že nás je jen pár, tak to bude asi jen minidílko. Spot to je dost zašitej a okolo jsou jenom pole a pod mostem ani nevede žádná komunikace. Asi to provedem, jak řiká mr.antik, ilegal.

                Z toho co píšeš je vidět, že už máš asi nějakej digging zasebou.

                0 0
                • black.horse  

                  Mám, (mimo jiné drobnosti) provozoval jsem kdysi pár let ilegal dirtoviště, ale kouzlo bylo v lokalitě, bylo na místě sice méně vhodném pro dirty, ale zase bez rizika, že nás vykážou. A pak jeden den jsem přijel a srovnáno bagrem se zemí a několik let práce s lopatou v pr*** nicméně dneska bych šel cestou legalu, proto aby to mohlo bejt větší, lepší mohl si tam zařídit třeba i techniku a nervat to všechno s pár klukama krumpáčem a lopatou… proto jsem radil co jsem radil.

                  0 0
                  • Bish0p  

                    Jo, to je určitě taky motivace jít cestou legal a mít tím pádem možnost mechanizace. Ale vážně si myslím, že to bude jen taková malá dráha s pidi muldama. Možná kdyby nás to fakt vzalo tak pak oslovim obecní radu a uděláme něco přímo v obci. Ale takové ambice zatím nemáme.

                    Pro mě to bude taková diggeřina která mě baví a pak taky prostředek jak zamakat na technice a nějak kultivovaně se odlepit od země(zatim to vypadá spíš jen tak, že se nechám odpálit a když dopadnu zpět na trejl tak sem rád :-D).

                    0 0
            • mr.antik  

              no zkus se poptat na zkušenosti tady těch lidí nebo v čembě.

              http://www.facebook.com/…401461845917

              Nevim jak velký to chcete stavět, ale asi bych se na legalizaci v první fázi vykašlal, pokud to nebude moc na očích a udržíte tam pořádek

              0 0
              • Nikovlas  

                To kopnutí se asi týká pozemku, ke kterému máš nějaká práva. Těžko je legální kopat do země kdekoliv – třeba na sousedově pozemku… pozemku ve správě ŘSD. Ale nevím – to mi jen tak připadá z logiky věci.

                Špatně zařazeno.

                0 0
              • Atilla  

                ***** legal:)

                0 0
    • K2  

      Mám pro tebe ještě jeden tip, můžeš na to získat i dotaci až 70 tis a odbornou podporu vedení projektu.

      Podmínkou je, že je to veřejně prospěšný projekt a realizátorem musí být skupina mladých 13–26 let.

      Máš nápad? Máš moc! http://www.o2thinkbig.cz/

      Projekty jsou financovány nadací O2.

      PS: Jsem zaměstnancem O2 a tenhle projekt funguje velmi solidně (v odkazu si můžeš přečíst info o realizovaných projektech)

      0 0
      • Atilla  

        minulí rok to vyhrál Kudr s Dirt and Roll což byla pecka. Tenhle rok opáčka a ještě ve větším štylu.

        0 0
      • Bish0p  

        Pěkný.

        Tak jsem včera koukal do katastru čí jsou ty pozemku kde by se u nás v obci dalo něco dělat a všechno to koupil Babiš :-D Tak nevim jestli by mu stačilo 6o tisic.

        Asi se ještě porozhlídnu po nějakym spotu.

        0 0
        • K2  

          Spíš by mohl slyšet na PR, kde by byl prezentován jako sponzor mládeže…

          PS: ty peníze jsou na celý projekt, nevím jestli za to koupíš pozemek v centru města…

          0 0
          • Bish0p  

            Jo jo..uz mam takovou vizi jak si Babiše povodim za nos, jak tam bude mit agrofert plakaty a jak ho vsichni rideri budou volit za pet let na trun.

            Kupování pozemku rozhodne ne, spiš jsemsi predstavoval nakej contest/party/kon­cert + dlouhodobejsi tolerovani. Ale je to porad v dreamlistu a zatim jsou na poradu dne jine zalezitosti.

            Jinak pjekny večír vinšuju

            0 0
    • Bish0p  

      Ví se o nějakém pumptracku na praze 6 a 11? dík

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.