Prosím o pomoc s výběrem kola

19 nepřečtených
  • MishelV

    Dobrý den, vybírám kolo žena 161 cm 63 kg na kratší rodinné výlety s dětmi, dojíždění do práce, ale i delší samostatné vyjížďky… Nejčastější terén je cyklostezka, silnice, nějaká šotolinová cesta… značek a parametrů je tolik, že se nemůžu zorientovat… cena kterou jsem ochotna investovat je cca 20– 25 tis. do prodejny určitě zajdu, jen už chci trochu vědět co chci, aby mi jako neznalci a ještě blondýně prodali kolo, které by jinak neprodali ????

    Líbí se mi tyto:

    https://www.xlivesport.cz/…-black-2023/

    https://www.mojekolo.cz/…season-blue/

    Prosím o názory na dané kola. Případně o tip na jaké se kouknout … děkuji

    0 1
    • Tomcat  

      Upřednostňuje sportovní posed, nebo paní radová za psacím strojem?

      To první bude nepohodlné fitness na krátký trenéning ne dlouhé pohodlné výlety.

      Co Kira od Qayronu?

      0 0
    • MishelV  

      Díky za tip podívám se na něj spíš sportovní posed …

      0 0
    • Azmir  

      Ten Pells fakt ne. Ten Cube má nějaký poteciál, pokud jezdíš jenom asfalt a nevadí ti pevná vidlice. Já bych ještě vzal nějaký z posledních kousků u canyonu dle tabulky by ti mělo sedět(možná někdo jiný potvrdí nebo vyvrátí) a výbavou je trochu někde jinde. Objednání online se bát nemusíš, je to ověřený výrobce a kolo přijde v krabici, kdy jenom nasadíš přední kolo, řídítka a sedlo.

      0 0
      • MishelV  

        Díky na zmíněný canyon jsem se dívala a hodně mě zaujal, ale s tím on-line objednáním nevím, ráda věci vidím na živo, vyzkouším když to jde atd.

        0 1
        • Azmir  

          Jestli upřednostníš Dacii, před Mercedesem kvůli tomu, že máš možnost si na to kolo na minutu sednout a šáhnout, tak je to samozřejmě tvoje věc nebo si můžeš udělat výlet do Koblenze. Pokud ti vyhovuje barva, není to nutné vidět a pokud nemáš nějaké abnormální proporce nebo problémy ze zády atp., vyzkoušením na místě v obchodě stejně nic nezjistíš…

          0 0
    • adam1  

      Možná si adept na gravel???:)

      https://www.canyon.com/…-5/3695.html

      Tvoje velikost tam nyní není .

      Koukni na bazar

      0 1
    • t29  

      Cube z prvního odkazu je kolo kategorie „fitness“ = rychlé kolo s pevnou vidlicí a silničními převody.

      Pells z druhého odkazu je klasické krosové kolo = univerzální kolo s odpruženou vidlicí, na kterém není moc co popisovat.

      U Cube chceš pánský rám? Pozor na standover (výška od země nad horní trubku rámu). Pro nejmenší velikost pánského rámu píšou 75 cm, nejmenší dámský rám 62 cm. Pells standover neuvádí, ale má kratší sedlovou trubku než nejmenší velikost Cube, tak se dá předpokládat že standover bude menší.

      U Pellsu se mi nelíbí rozpor z textu „pláště CONTINENTAL Speed Ride“ a z technických údajů „pláště Schwalbe Land Cruiser 47–622“. Se Speed Ride by tě ježdění bavilo víc, Land Cruiser je tank. Ale pláště se dají jednoduše vyměnit.

      Cube píše katalogovou hmotnost 10,8 kg, u Pellsu čekám přes 14 kg a to už bude hodně poznat. Na druhou stranu, Cube má těžší převody, a nejmenší převodník u Pellsu tě může v kopci zachránit.

      Rozmysli si, jestli potřebuješ odpruženou vidlici, to dost zjednoduší výběr. Za mě z těchto dvou Cube, ale chtělo by to lehčí převody.

      0 0
      • MishelV  

        Děkuji za takovéto srovnání…Od začátku se přikláním k CUBE panský rám mi nevadí spíš bych ho i chtěla pokud mi bude kolo sedět… mohla bych poprosit i o názor na kolo viz. výše Canyon pathlite?

        https://www.canyon.com/…-7/2794.html?…

        Toto kolo mě také zaujalo a snad i více než Cube – právě kvůli té odpružené vidlici… jen nevím zda není 1× 12 převody málo…

        2 0
        • plysovykozisek  

          Toto je nejlepší volba!

          0 0
        • Kouba_2005  

          Málo to určitě není, naopak jednoduchost řazení je velkou výhoodou, o nic se nestaráš jen cvakáš jednou rukou. Rozsah převodů naprosto dostatečný.

          0 0
        • Lamex44  

          Kolo vypadá dobře. Převody jsou 36 × 10 až 51 zubů, což je rozsah 510 % a to není málo. Přehazovat jen jednou páčkou je krása, před rokem jsem na to přešel také s horským kolem. Třeba ale pastorek 11 až 50 zubů by mi už nevyhovoval, tam už by mi rychlosti chyběly.

          0 0
          • Esi  

            S 36z převodníkem buď bydlíš v polabské nížině a budeš jezdit jen po cyklostezce kolem řeky a nebo by se měl začít MVDP bát :-)

            0 0
            • MishelV  

              Ať vyjedu kam, všude je kopec…

              0 0
              • Esi  

                Netuším kolik mas natrenovano, já má tenhle převod tak 12–14% stoupání, prudší jen za předpokladu ze nebude delší než cca kilometr. Do Jizerek na mtb dávám dopředu 32z, roviny v Polabí jezdím 34z kopec po žluté od Harasova který má na konci asi 30m sklon 20% tak je pro mě na ten převod 34/51 hraniční, být to 200m dlouhé tak bych to nevyjel.

                Kulhavý jezdil Cape Epic na 38z :-) tak ze záleží co mas v nohách na mě je 36z převodník na rovinu převod 36/10 je tak na slapani při rychlosti nad 45km/h

                0 0
    • MishelV  

      Děkuji za rady nakonec pořídím canyon pathlite 7

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.