• milan.v

    Pomalu se nám blíží nová sezóna, trénink na ni je v plném proudu, objevuje se čím dál více novinek a informací o týmech a jednotlivých závodnících, dovolím si tedy založit nové vlákno pro sezónu 2019.

    0 0
    • robb  

      Sice to není ze silnice, ale i tak dobrá zpráva

      https://twitter.com/…772152156161

      0 0
    • milan.v  

      Jo tak sebevědomí tomuto klukovi opravdu chybět nebude…

      Karel Vacek o své první profi sezóně…

      0 0
      • milan.v  

        P. S.: Buď to má ten kluk v takovémto věku neskutečně srovnané v hlavě, to jsem snad v 18ti letech neviděl u žádného jiného talentovaného sportovce (o kterém to bylo publikováno a četl jsem to), nebo dostává pravidelnou psychologickou průpravu od někoho hodně systematického a inteligentního s jasným životním cílem… Táta?

        0 0
        • Canyon325  

          talent rozhodne má, ak k tomu pridá výsledky v novom tíme a časom prestúpi do Sky, možno vyhrá Tour alebo bude robiť domestika Bernalovi :)

          0 0
    • robb  

      Adam Hansen vs. Rohan Dennis :-D

      https://pbs.twimg.com/…Ht.jpg:large

      0 0
    • robb  

      Zajímavý kluk

      http://www.cyclingnews.com/…s-slam-poet/

      0 0
    • orm  

      Sky na konci roku 2019 konci se sponzorovanim tymu Sky.

      http://www.cyclingnews.com/…-after-2019/

      Zdejsi „fanousek“ tymu Sky bude mit urcite radost.

      0 0
      • milan.v  

        Zajímavá zpráva…

        0 0
      • McBlacky  

        pro 2020 půlka WT teamů dostane novýho ex sky leadera nebo se všichni smíří s menší vatou. Kdo chtěl jít do první top ligy měl šanci když to balilo BMC.

        vzhledem k aktuálnímu vývoji na burzách není mezi velkými firmami nálada investovat do „nice to have“.

        0 0
        • ememem1  

          skor to svedci o tom, jaka je cyklistika bezvyznamny sport. za tie prachy co stoji cele sky aj s komet realizacnym timom sa predavaju lahko nadpriemerni cutalisti do lahko nadpriemernych klubov.

          0 0
          • McBlacky  

            fotbal hýbe sportem. Navíc v cyklistice máš pořád riziko negativního PR díky dopingu.

            0 0
            • 01carbon  

              Mam nekde v hlave info z dob kdy se rozklíčovalo jak byla financovana O2 arena – že 45% fotbal, 30% hokej a zbytek ostatní sporty – vše cca. Ale již si nepamatuji zda do bylo ČSTV nebo OH.

              0 0
            • ememem1  

              asi hybe, akurat som cital ze daka fotbalova plzen cize naprosto nezajimavy tretotriedny klub zarobil za volaku sutaz co teraz bola 800 mil. czk, to je tak zhruba ten rozpocet sky co je uplne mimo reality ostatnych. to je proste dane tym, ze nikdy ani omylom nebude pozerat biky tolko ludi co fotbal.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Protože fotbal a hokej dokáží zainteresovat kdejakého bachratého žvanila s pivem u televize, aniž by někdy měl na nohách kopačky nebo brusle. Kdežto cyklistika ( a jiné vytrvalostní sporty ) se musí zažít, pak teprv máš nějaké ponětí, o co go. Tím se to hodně vyselektuje, bych řekl ;) A ne jen kolistika, ale i jiné vytrvalostní sporty.

                0 0
                • plzakj  

                  Navic medialni masirka ti rika, ze mas cumet na fotbal a ne jit jezdit na kole :-)

                  0 0
                  • karliner  

                    Já myslím, že jste vedle všichni. Srovnej merchandising u klubů z Champions league a WT teamů. I ta Plzeň ho má lepší než kdokoliv z WT. Srovnej kolik kde zaplatí diváci na vstupném. Srovnej, kolik jsou ochotné TV zaplatit za přenosová práva ligám a kolik pořadatelům silničních závodů WT kategorie (neřekl bych, že za nižší kategorie nebo jiné disciplíny se platí víc než pytlík kyselejch bonbonů). Srovnej obecnou popularitu obou sportů. Najdi si random fanouška sportu a zeptej se ho na spontánní znalost klubů a hráčů (riderů). Fotbalisty bude vyjmenovávat půl hodiny (včetně klubové příslušnosti) a pak usneš. Cyklistů bude znát deset a u poloviny netrefí team. Fotbal má tradici, top kluby (drtivá většina) existují 100 a více let, přečti někomu názvy teamů, které před 20 lety jely TdF a u 4/5 nebude ani tušit, co to je za disciplínu (kdyby ti někdo řekl „Saeco Macchine per Caffè“ sežeru svý boty, že bys bez googlu tušil, že to byl team, kterej jel TdF – já teda ani omylem). A po dvou minutách (maximálně) debaty o cyklistice ti stejně každej sportovní fanoušek řekne, že to jsou feťáci, pojízdné chemické laboratoře atd. A bude mít pravdu.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      jak kopačky nemusím, tak tady dávám za pravdu plně.

                      0 0
                    • raw 4  

                      Dobrej a bohužel smutnej rozbor…už to že týmy neexistují xx let to vše zabíjí

                      0 0
                    • Delkim  

                      Přesně tak! Kopačka má tentokrát pravdu :)

                      0 0
                    • plzakj  

                      Ja ti plne rozumim. Ale to nepopira to, co tu bylo napsano jiz drive. Fotbal je proste masovka. O tom zadna.

                      0 0
                    • Hroch obojzhivelnyj  

                      No nektery tymy existujou dost dlouho, jenze kdo se v tom ma orientovat vas od casu zmeni jmeno. Je taky tezky ziskat tvrdy jadro fanousku kdyz tradicne se lidi shlukujou a fandi podle uzemi (no nektery tymy se tvarej trochu narodne, a na Tour mely FDJ boys atp. teda radove vyssi podporu). No a hlavni udalost cyklo sezony je tri nedele v roce, v dobe kdy je pulka lidi na dovoleny, pak se neco deje na jare kdy je jeste moc zima myslet na kolo, a na podzim chcip pes uplne. To u kopacek se furt neco deje.

                      0 0
                      • Pessinger  

                        Tak třeba MS je na podzim, jako proč se Vám to nelíbí že tu cyklistika není č.1, na CT chodí dost ať už cyklokros, dráha, klasiky či tour..... úplně ideální by bylo všechny GT… je to dost třeba i o jezdcích a výsledcích. Ukázkou je třeba biatlon přijdou výsledky přijde sledovanost a přijde cash. Fotbal a hokej když se umí je to parádní podívaná např. Dortmund, Monaco, nebo Kanada…jinak na naše čučkaře a koupený hokejky taky nekoukám je to ztráta času a důstojnosti

                        0 0
                      • karliner  

                        Možná bych k tomu přidal to, že ti PR kopaček vnutil si myslet, že se pořád něco děje. Ve skutečnosti je World Cup i Euro jednou za 4 roky. Běžnej souboj Bayernu s ManUnited v základní skupině Champions League svým významem můžeš srovnat se soubojem spurtérských vláčků Quickstepu a Kaťuši (jestli se tak letos budou jmenovat) na Omloop Het Nieuwsblad.

                        0 0
                    • snas89  

                      +1

                      0 0
                    • Mig_all  

                      Dobře pojmenováno. Viníka toho vseho není težké určit, je to UCI. Zkostnatělý systém prošpikovaný korupcí, klientelismem a dopingem, který měl dekády prostoru na to s tím sportem něco udělat, posunout to uplně nekam jinam a jinak… Nestalo se…

                      0 0
              • snas89  

                Ale i ta plzen je jedna z mala ktery se myslim dari dlouhodobe v plusu. Je to vychovou hracu, nejaky udrzitelny strategie.

                Nevim jak to maj ostatni kluby.

                Ale koukni napr na spartu nebo slavii, kde podle me taky ficej prachy do nenavratna skrze luftjardu:)

                A druha vec: koukni se kolil ty prachy pritahly do fotbalu zmrdu:) tim nechci rict ze jsem z fungovani cyklo v cr nadsenej.

                0 0
                • gemini  

                  Padl rekord v hodinovce – Victor Campenaerts 55.089km/h

                  0 0
      • Mig_all  

        Máme radost.

        0 0
      • Canyon325  

        snáď zrušia celý tím a všetci začnú znovu jazdiť o chlebe a vode ako to bolo pred vznikom Sky

        0 0
      • Kalic  

        To musela být pro všechny rána z čistýho nebe, ještě před 2 týdny podepsali Ivana Sosu na 3 roky.

        0 0
      • Tina  

        A možno to nebude taká tragédia, keď do tímu „natečú“ penízky z Ázie http://www.cyclingnews.com/…to-team-sky/

        Ak to klapne, tak najvtipnejší na tom bude fakt, že všetci „anti SKY“ hejteri čo nakupujú lacné Čínske produkty z Ali tak vlastne podporujú čínsku ekonomiku a budú nepriamo podporovať „budúci“ SKY :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Bylo by to naprosto v logice věci. Koneckonců – Čína takto skupuje to, co jí připadá jako možnost uchytit se pevně v nějakém oboru podnikání, kde jen může. Pro Brailsforda by to bylo jistě skvělé řešení vlastní situace, pro fanoušky jen nepatrná změna (koneckonců, na čínských kolech Sky jezdí mnoho let a když byli spokojeni s Murdochama, jistě radostně vdechnou kohokoli). Co by to však (myslím ta kontinuita stejných peněz) znamenalo pro cyklistiku, lze si snadno představit.

          0 0
          • Tina  

            Všetky ostatné tímy majú rovnakú možnosť si zohnať lukratívnych partnerov. Hoci aj v Číne. Napr. Bahrain-Merida tiež nemá malý rozpočet. Navyše majú nového partnera (McLaren) na ďalšiu sezónu. Avšak paradoxom je to, že hejterom ehm fanúšikom cestnej cyklistiky leží v žalúdku hlavne SKY.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Myslím, že se nerozumíme. Máš pocit, že pro sport – tedy porovnáváni talentu, dovednosti, výkonnosti atd. (které je pro lidi docela podstatné a nahrazuje jim, kromě jiného, třeba i skutečný boj, pomáhá v reálné zpětné vazbě, pokud se týče vlastních schopností a má spoustu jiných přesahů) – je dnes nejdůležitější, kolik si kdo dokáže sehnat peněz? Sky “leží v žaludku” mnoha lidem, nejen mně, právě proto, že tohle, to sportovní srovnávání defakto znemožnil. A taky proto, že šéf týmu je podvodník a arogantní lhář a že… ale co, to by bylo pořád pořád dokola. Již zvěčnělý L.A. kdysi v zářivé éře uspotalu pravil: “ Děláme to prostě nejlíp, každý má možnost dělat to tak dobře, jako my. “ Ano, každý má možnost, najít si nějakého Murdocha nebo Číňana a dělat to tak, jako Sky. OK, ale je tohle – ještě sport?

              Reakce Ritte není reakcí “hejterů”, ale lidí, kteři jsou docela normální, cyklistiku a kola mají rádi (ostatně, na tom, co dělají, je je to taky vidět). A mimochodem, slovo “hejter” mi připadalo vždycky – po stránce sémantické, lingvistické i nakonec napohled – opravdu hodně srandovní.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Ještě s těmi penězi – myslím že většina komentátorů se shoduje zhruba v tom, na co jsem včera kdesi narazil, ve velonews nebo kde:

              "Many cite money as a deciding factor in Sky’s unparalleled Tour success. The team’s seemingly unlimited budget — public filings reveal the team’s budget was 37 million pounds in 2017, about $43 million — dwarfed the rest of the WorldTour. /---/

              Teams were trying to compete against Sky with a budget at half or even a third of what Brailsford had at his disposal. With such largesse, he could pay domestiques salaries at a million euros per season and above, equal to what other teams could offer their top GC contenders."

              Přičemž tedy toto je skromný odhad, často se počítá spíše s částkou nad padesát milionů rok co rok.

              No a v logice věci také je to, že jako jeden z nejčastěji citovaných možných sponzorů, který by mohl kontinuitu Brailsfordova týmu (tedy po všech stránkách) zaručit je HSBC. (Přiznivci „stáje“ jsou z této možnosti dle ohlasů nadšeni). Nedivil bych se, i vzhledem k chování banky, jež vyšlo najevo ve Švýcarsku před třemi lety, ani v nejmenším :)

              0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Mne to pripada jako nejakej ulet.

          0 0
    • Pajaa76  

      Zajímavá jsou nová pravidla UCI pro techniku – jen namátkou:

      • Zákaz dlouhých ponožek
      • Veškeré komponenty na kole, oblečení a příslušenství musí být normálně dostupné na trhu – prototyp musí být předem schválen UCI a to pouze na 6 měsíců
      • Úpravy komponentů zakázány (jako zkracování sedel či zdrsňující pásky) – co mě dostalo je, že jako příklad nepovolené úpravy je zobrazeno odpilování výstupků patek na přední vidlici – to mají podle mě úplně všichni co nemají kotouče :)
      0 0
      • jonti  

        Co je spatne na dlouhych ponozkach nevim.

        Ze se ma pouzivat jen bezne vybaveni smysl dava, jinak by to zvyhodnovalo teamy s nejvetsim rozpoctem.

        A odpilovani vystupku patek se nedela uz poslednich nekolik let.

        0 0
        • plzakj  

          @ponozky – co jsem slysel, nektery materialy maji nizsi odpor vzduchu nez kuze.

          0 0
      • orm  

        Plati to i pro MTB?

        0 0
    • robb  

      Trasa Tirreno – Adriatico 2019

      https://www.roadcycling.cz/…ro-klasikare

      0 0
    • Tina  

      Pánsky aj dámsky Trek Segafredo prechádza od 2019 na Sram http://www.cyclingnews.com/…partnership/?…

      0 0
    • Sodoma  

      McLaren se stal 50 procentním partnerem týmu Bahrain Merida.

      0 0
      • plzakj  

        Tak to asi budou lejt do bidonu benzin.

        0 0
        • Canyon325  

          alebo do personálu, kt. bude mať na starosti krvné vaky spomenuté vyššie :)

          0 0
        • Sodoma  

          A mechoši budou muset podstatně zrychlit výměnu píchlých kol :-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Na toto (M.v.d Poel ve Flandrech a na Amstelu) se opravdu hodně těším: http://www.cyclingnews.com/…ace-in-2019/

      0 0
      • Pajaa76  

        Z toho kempu jsou super videa na YT – je tam průřez celým dnem co dělají od budíčku po večerku. Sice žádné záběry na novej eTap 12sp ale jaký tam jezdí watty občas lze zahlídnout :)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Katusha – Alpecin příští sezonu na kotoučích. https://www.roadcycling.cz/…cove-canyony

      0 0
      • Mig_all  

        pofiderní tým…

        0 0
      • milan.v  

        Ten vývoj prostě nikdo nezastaví a bude to pokračovat…

        Můj soukromý tip je, že více než půlka kol v profipelotonu 2019 bude jezdit s kotouči…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak jasně – když už dnes všichni jezdí na elektriku…! (Měl jsem na mysli, ech, to řazení).

          0 0
          • šimlos  

            Nibali dlouho kveruloval ale už asi taky řadí elektrikou..

            0 0
    • Smazaný účet  

      už si zvyká, chlapec :-)

      https://www.instagram.com/p/Brik3pLHiNW/

      0 0
    • robb  

      Tak Kwiatek má přípravu na novou sezónu hodně pestrou :-D

      0 0
    • cubista  

      Kudlanka nepojede Giro, zkusí vyhrát Tour. Jak se to asi bude líbit Géčku?

      0 0
      • jkcz  

        To mozna zalezi i na tom, jak to bude s novym sponzorem. Pokud si budou muset pro 2020 kazdy hledat noveho zamestnavatele, tak treba nepojedou az tak moc na mancaft ale na sebe.

        0 0
      • Pessinger  

        O všechno je obere Egan :-)

        0 0
    • karliner  

      Tuší někdo co je s Königem? Jestli ještě vůbec má kolo nebo jestli ho Kaftanovy tréninkové rady poslaly do definitivního sportovního důchodu?

      0 0
      • orm  

        Nikde nic. Jedine co jsem cetl, ze ma smlouvu jeste na tento rok. Pokud nezacne jezdit, tak to bohuzel bude v nejvyssi lize konecna.

        0 0
        • karliner  

          Nedivil bych se konečné, ani kdyby jezdil. Jako šéf týmu bych dlouho rozmejšlel, jestli podepíšu týpka, kterým je 32 a několik let kariéry promarodil. Imho jediný, co mu pomůže k nové smlouvě (jestli ale vůbec Leo bude chtít novou smlouvu bude top 5 na nějaké GT..

          0 0
          • orm  

            Doufejme ze to tak nebude. Fandil jsem mu. Byl jediny kdo jeste jezdil na GT, ted neni nikdo. Jsem zvedavy na RK jestli se jeste chytne.

            0 0
            • tromboonen  

              Štybara nepočítáš?

              0 0
              • orm  

                Spatne jsem to napsal. Myslel jsem na celkove umisteni v GT. Tam Stybar ambice nema.

                0 0
                • mr.ricardo  

                  To Kenny taky ne :) zajet jednou za rok slušnej výsledek a pak několik měsíců marodit … to není zrovna sen majitele stáje. Ten hype okolo něj jsem nikdy nechápal.

                  0 0
            • milan.v  

              Kreuziger nám ještě ukáže… ;o)

              Teď jde jen o to, aby dostal šanci, aby to nebyly jen záložní týmové plány atp., když se nebude hlavním lídrům dařit a jeho jím neudělají…

              0 0
        • milan.v  

          Obávám se, že bude i tak…

          0 0
      • Pajaa76  

        Leo na World Tour už nemá, bohužel…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak – mohl by se zas ale z pozice přemýšlivého cyklisty opět vyjádřit k tomu, jak to vlastně na světě chodí. Třeba esejistickou formou. Nebo snad už na způsob Knihy neklidu… :)

          0 0
          • Delkim  

            Hele nevím jestli to byla karma, ale tenkrát tím jeho rozhovorem kariéra v podstatě skončila :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Člověče – víš, že mi něco takovýho už taky prolítlo hlavou? :) A pak to ještě zbořil úplně s tím Horáčkem a tak…

              0 0
          • Zbyněk  

            No, tuhle potřebu mají většinou lidi v momentě, kdy začnou být (nebo se tak cítí) trochu známí, slavní a úspěšní, což momentálně Leo jaksi není… takže s kariérou cyklisty pravděpodobně končí i kariéra politika, vizonáře a napravitele světa.

            0 0
            • Mig_all  

              Yeah! :-D

              0 0
            • ememem1  

              by mohol snad potom urobit duo s tym slesingerom ci ako sa vola, by im to spolu docela islo. ako bez srandy som sa skoro ochotny stavit ze v nejakej forme do politiky obaja pojdu. a pr managerka by mohla byt koukalova, tiez by zapasovala.

              0 0
              • karliner  

                Co přesně se ti nelíbí na tom, že Šlesinger vystupoval a vystupuje proti tomu ruskýmu dopingovýmu svinstvu?

                0 0
                • Delkim  

                  Škoda že se neopřel i do Norů, resp. jejich běžců na lyžích, tam by bylo potřeba vykydat hnůj…

                  https://vlkovobloguje.wordpress.com/…rsko-doping/

                  0 0
                  • karliner  

                    U těch Norů vidím zásadní rozdíl v tom, že jejich případný doping neorganizuje stát a nekryje jejich státní antidopingová agentura. Ale třeba ta běžkyně, jak svedla steroidy na rtěnku, to je taky k zblití.

                    0 0
                    • cubista  

                      Tam si stát pořídí „bílé koně“, kteří to vezmou na sebe. Ale v konci se z výsledků také celý národ raduje.

                      0 0
                • ememem1  

                  forma ktorou to robi. nerobim si o celej veci najmensie iluzie nicmenej napr. taky sipulin roky nezil v rusku, vsetky testy mu robili mimo ruska a nikdy mu nenasli nic, ziadna cinknuta vzorka z ruska neni dokazatelne jeho ale pan slesingr ma v tom jasno, tym viac cim mu to ide horsie na trati – Na druhou stranu podle toho, co v Rusku probíhalo, je naprosto bizarní si myslet, že byli v Soči ruští sportovci, kteří by v tom nějakým způsobem nefigurovali.

                  a ked uz, rovnako by sa mal sustredit aj na tych hopsajucich norskych astmatikov.

                  a ked uz sme pri statom organizovanom dopingu, uz som tu viac krat pisal, ze imho organizovanejsi jak rozbehli v spanielsku za vlady juana antonia pomaranca neni ani v rusku. dokazy samozrwjme tiez nemam, ale kwd ai pozriem jak sa darilo za tiw roky a kratko po nich spanielskym sportovcom ktory dovtedy boli sirsia spica ale k topu im furt cosi chybalo a zrazu bum – fotbal, tenis, basket, hadzana.,…

                  0 0
              • tromboonen  

                Koukalova žádná PR nikdy nebyla, i ty její „problémy“ se začly projevovat až si vzala Koukala… naštěstí jejich/její úchylnou tour s otázkami od psychologa nikdo nechtěl, tak ji nakonec zrušili.

                Koukal byl nemocný a pak si z toho udělal druhou kariéru. To první je smutné, to druhé taky a když to navlík na ni a jak ona se kolem toho chovala, to už bylo na hraně, i kdyby to byla pravda do poslední hlásky a události.

                0 0
                • raw 4  

                  Pěkný shrnutí…vidím to bohužel stejně…

                  0 0
                  • milan.v  

                    Hele, nebylo k tomu už tady vlákno?

                    Reaguji na posledního, ale je to zde konkrétně zbytečná diskuze, si myslím…

                    0 0
      • robb  

        Co jsem četl v novém čísle 53×11, tak smlouvu pořád má. Snad se dá v tomhle roce do kupy. Je to asi jediný čech, co by se dokázal vyšvihnout na bednu na Grand tour.

        0 0
        • Smazaný účet  

          S takovým treninkovým a závodním výpadkem už na pořadí grand tour nemá ani omylem. Obávám se, že bude rád, pokud si vůbec ještě někdy ve WT zazávodí.

          0 0
        • mr.ricardo  

          Že ty jsi jeho velkej fanoušek, viď? :) Tomuhle už nikdo soudnej nemůže věřit … ale možná z něj bude kvalitní činovník.

          0 0
          • robb  

            Nevím jestli velký fanoušek, ale nepřeji nikomu nic špatného. Jsem rád když se lidem daří v tom, co umí. Bez ohledu na to jestli je to sportovec nebo umělec, apod.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Dobře. :)

              0 0
            • Smazaný účet  

              Leovi taky nepřeju nic špatného. Je to jezdec s obrovským talentem, ale bohužel jeho zdraví jej hodně limitovalo. V posledních dvou sezonách už prakticky nebyl schopný objet ani týdenní etapák.

              0 0
        • Namtos  

          Smlouvu pořád má (na soupisce týmu je), ale poslední aktivita na sociálních sítích jsou v minulém březnu, což asi nevěští nějaký návrat… Žádná fotka z tréninku nebo soustředění…

          0 0
          • Pajaa76  

            Tak zázraky se dít můžou a já bych za jeden takový byl rád. Na podzim jsem mluvil s určitou osobou a nevypadalo to moc nadějně.

            0 0
    • milan.v  

      Tak zase zpátky k profi silnici 2019, těch nových dresů je na začátku roku k diskuzi poměrně dost…

      0 0
    • milan.v  

      Startovní listina (neúplná) první velké akce 2019 – Tour Down Under (15. – 20.01.2019)

      Tour Down Under 2019 start list

      0 0
    • Tina  

      UCI presunula Tramadol na zoznam zakázaných látok s platnosťou od 1.3.2019.

      https://www.bicycling.com/…ramadol-ban/?…

      0 0
      • tromboonen  

        Dobrá volba, snad se přidaj ostatní.

        žere to (Tramadol) můj dist starý otec (1935) během práce doma, aby fungoval při problémech s nohama a vliv je docela vidět. Jenom párkrát za rok co tam jsem a makáme celý den co vím.

        Taky i Skoťáci z Glagow maj před ním respekt, myslím, ty, co si prošli háčkem a jinýma těžšíma drogama, říká Frank Skinner, to taky o něčem svědčí :)

        0 0
      • Delkim  

        Nemyslím si, že zrovna Tramal někdo zneužíval. Bral jsem ho po vytrhnutí osmičky a akorát jsem se z něho motal a měl dejavu.

        0 0
        • tromboonen  

          NA VYHNUTÍ SE BOLESTI (OFIKO), JENŽE I TÉ Z VÝKONU PŘI ZÁVODĚ, DÁL NEROZHODNOSTI/PŘE­MÝŠLIVOSTI CO TĚ ZPOMALUJE A JINÝCH VĚCÍ.

          PROSTĚ JEDEŠ JAKO STROJ NEBO LÍP (PŘEDPOKLÁDÁM, DOKTOŘI U PROFI ŽE UMĚJ DÁVKOVÁNÍ A NAČASOVÁNÍ, NEBO K TOMU VEZMOU NĚCO NA OMEZENÍ NEŽÁDOUCÍCH ÚČINKŮ TRAMADOLU).

          0 0
    • robb  

      Malá vzpomínka na loňský Amstel

      https://www.facebook.com/…4NDQzOTIxOQ/

      0 0
    • robb  

      Menší test o výhodách týmových vlacích při stoupáních

      https://www.pezcyclingnews.com/…le-climbing/?…

      0 0
    • robb  

      Pinot zatím jezdí na běžkách

      https://twitter.com/…311416840193

      0 0
    • milan.v  

      Kreuziger o sci-fi kolech, přestřelkách ulic i dveřích, které už nekradou

      https://www.idnes.cz/…klistika_tm2

      Nějak mi tam chybí více informací k němu samotnému…

      0 0
      • tromboonen  

        On si teď asi nebude moc mluvit o sobě jako dříve, to by mu možná u novýho teamu nesedlo, teda určitě nesedlo, kdyby mluvil jako dřív, ale je možný, že po Orice a teď v DD a Africe už změnil některé své názory a pozice… každopádně jestli bude dravý do závodění, ale ne navzdory teamu a kolegům, bude mu v DD asi dobře, doufejme že i jemu osobně a sedne tam skutečně. Ten článek bych nebral moc vážně, kombinace info z DD magazínu/zdroje, asi osobního rozhovorus CFZ redaktorem? a křiklavého skoro bulvár nadpisu, co je bohyžel dílem někoho úplně jiného jen za účelem přilákání kliků a ne pravdivé nálady, to bohužel v iDnes umí a ani autor sám za to většinou nemůže a neví o tom.

        0 0
    • Smazaný účet  

      https://www.velonews.com/…earch_482740

      Docela zajímavej článek. Možná víc tím, co L. naznačil, než přímo řekl.

      0 0
    • milan.v  

      Tak už zítra "prolog Tour Down Under 2019.

      http://www.steephill.tv/…-down-under/

      0 0
      • milan.v  

        Dodatečně ještě zajímavé povídání k celé letošní Tour Down Under s rozborem a profily jednotlivých etap.https://www.roadcycling.cz/…o-neco-tezsi

        Za mě hodně povedený závod, skvělé silnice, mraky diváků, nic na tom nemění ani začátek roku, který je pro hodně závodníků ještě ladící a ani pořádně nezačali…

        0 0
    • tromboonen  

      Štyby skončil čtvrtej, samo ne špatný, viděl jsem jen výsledek ve zprávách a snad taky spad a nebyla to úplně jeho chyba, ale rozhodně to nevypadalo, že by dominoval a měl šanci na titul, viděl to někdo celý a kecám? Mladečj co vyhrál je samozřejmě sympatickej a líp vyježděnej a i jako zábava nebo trénink na jaro pro štybylo OK, jen že pokuid vím dost asertivně předem prohlašoval, že chce nebo bude mistr a má na to a ostatní ne (můj dojem i z jeho ENG rozhovorů předtím, i Cz a médií, ale třeba mylný…). Co Vy na to jak na tom byl a myslel to fakt vážně že bude mistr, nebo jen tak jako PR nebo taktiku pokud ne?

      0 0
      • milan.v  

        … ?… Vždyť se vše rozebírá vedle… ;o)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Se splet. Je to vedle – celý.

          0 0
          • tromboonen  

            Já se ptam na Štybyho dneska během celýho závodu, jestli to někdo viděl?? Vedle to je kde, nebo něco jinýho? Sorry! Děkuji! Není to jasný, jestli je to celý vedle o mně tak něco jinýho, tady mi jde jenom o štybyho dneska v ČR CX Master závodě, jen jestli skončil čtvrtej kvůli smůle, nebo na to jasně neměl a případně proč to tak zdůrazňoval předem, což teda mimo jeho speciality a určení teamu že on je leader nená jeho styl a i tam opatrnějc myslím, na silnici s QS, tady nemá team, jel ze sebe…?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Podívej se do vlákna o cyklokrosu – je taky ještě nahoře.

              0 0
              • tromboonen  

                Ahaaa, Štybyho mám za profi silničáře a tam jsem nebyl, moje chyba, protože občas to v minulosti bylo spíš a skoro jen o místních fandách, závodech pro ně, nebo kopukacích návštěvách profi CX závodů, moje chyba, dik :) Tady dotaz protože jsem to tady ani jinde nezahlíd, ale evidentně jsem v jiným vlákně…

                0 0
    • milan.v  

      (Tour) Down Under Classic: v prologu Sagan na hliníku 2., vyhrál Ewan.

      http://www.steephill.tv/…-down-under/#…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Asi ho brzdily ty kotouče… :)

        0 0
      • Delkim  

        Slušný marketingový tah! Teď ještě napsat, zda ten hliník v provedení pro Sagana nevážil stejně jako karbonový speciál :)

        0 0
        • milan.v  

          Jo, věřím tomu :o), na těch fotkách mi ten rám nepřišel úplně sériově, ale zrovna Allez je kolo od S, které mám snad nejméně nastudované…

          0 0
        • TheJD  

          Tak ten hlinik muze byt klidne i lehci, jenze zrovna u Sagana jde predevsim o tuhost v zaberu, kterou by ten lehci hlinik urcite nemel.

          0 0
        • plzakj  

          S Peterovo postavou a zamerenim je evidentne ± 1kg na ramu uplne jedno. Uvidime, jestli na nem pojede i pres Alpy a Pyreneje. Ale u tech novych bezdusovych S turbo (za $100 jeden) pisou, ze by to melo byt v kombinaci lehci, nez galuska. Takze asi snaha o maximalni dynamiku na obvodu kola. To bych chapal.

          0 0
          • tromboonen  

            Údajně možná jenom na to kritérium, který možná není tak konkurence plné pro někoho jako je SAGAN/sprinter? Nebo snad i malinko předdomluvené výsledky jako jiná kritéria? na Regular Tour Down hned po tom už teď v tom článku připouštěj, že zpátky na obvyklém svém Karbonu? Tam váha stejná nebo větší, pevnost těžko říct a jak to jede taky, ale možná malinko líp a Tour bude víc nadupaná konkurenci? Tohle bych viděl jako více méně úlitbu Sagiče nebo Bory Spešlu jako firmě?

            0 0
    • milan.v  

      Jak hubnou cyklisté. Štybar si odměřuje vločky, Kreuziger bývá i protivný

      https://www.idnes.cz/…klistika_ten

      0 0
      • Delkim  

        Tvl tolik žrádla to bych nedal, to je tak dvojnásobek co běžný uživatel B-F :)))

        0 0
        • milan.v  

          No, překvapilo mě to, ne že ne… :o)

          Spalují každý den a hlídají jim každé sousto…

          0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • Pajaa76  

        Honza Hruška měl kolem 2% tuku – takže pořád mají kluci co shazovat :)

        0 0
    • milan.v  

      Tak podlahářům se ten rekordní vítězný rok 2018 zalíbil, zdá se… Viviani vítězem první etapy Tour Down Under…

      http://www.steephill.tv/…-down-under/#…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Fantastický zrychlení v tom závěrečným špurtu!

        0 0
        • milan.v  

          Si to tam dali ve dvou, zbytek pole včetně Sagana ani neměl šanci… No, máme začátek sezóny, spousty lidí bude stejně ještě dlouho ladit na vrcholy, tak uvidíme, jak to bude pokračovat.

          Každopádně každé vítězství se počítá bez ohledu na okolnosti, a to mají Deceuninck–Quick-Step…

          0 0
          • tromboonen  

            No v Backstage Pass jsem si myslel, když jsem viděl Haymana jak se tam rozjížndí a povídá, že jeden z vrcholů bude od něj a rozhod se minimálně letos jaště pokračovat navzdory předchozím plánům, a on to ukončil tím, že je to super, holt nějakej závod musí bejt ten definitivně poslední, takže tohle je nejlepší a po něm definitivně šlus… moh by vyhrát alespoň etapu nebo celou kvalifikaci, jako končící Ozzie a pam mistr, jestli mu/jim to QS dovolí…

            0 0
      • milan.v  

        Dodatečně ještě velmi povedená fotka a detail jeho DMT…

        0 0
      • tromboonen  

        To je šílený, Vino pokračuje v tom, že si z toho chce udělat „ruský“ team jenom o něm a s tímhle přístupem… ani Katjuša co je ruská ofiko to tak nemá, za mě fuj.

        0 0
        • Mig_all  

          Je to kazach ne rus, ma na to prachy at si dela se svym tymem co chce. Treba at si na helmy namalují čuráky to je jejich vec. Ten tym je roky rokoucí stale stejny, stale stejne nesympaticky a stejne prosypany dopingem. Myslet si ze se zrovna ted letos nejak promenuje je blbost… PS: Pro tvé info Kaťuša už davno nemá ruskou licenci, jezdi tam jeste vubec nejaky rus? :-D

          0 0
          • tromboonen  

            Von je Kazach, team taky kazašský, ale jezdil za Rusáky a chová se tak podle mě a vystupuje jako Rusák (Vino)… i ten team, i když kazašský, tak proruský a rusky se tvářící… Katjuša že nemá ruskou licenci (no asi z toho byly problémy, že? Myslím s dopingem celého Ruska a oficiálně) je možný, ale taky vystupuje prorusky a jestli je tam Rus nic nezmění… podle mě. To jsem myslel a tenhle rap a video byly hlavně o Vinovi a jak natočený někde v Moskvě před stánkem s kvasem :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Alexander Vinokurov je myslím Rus (snad se narodil. v Kazachstánu) a má kazašské občanstvbí

              0 0
              • Mig_all  

                Tvé větě nerozumím. Narodil se v Kasachstánu, má kazašské občanství, jezdil za kazašský národní tým, i profi tým, ted ho vlastní a přesto je rusák? To má dvojí občanství nebo jak? Nebo každý kdo obdivuje Putina se automaticky stává rusákem? Netahejte sem politiku…

                0 0
                • orm  

                  Myslim, ze cioran-m myslel, ze Vinokurov je etnicky rus.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ano – Rusové tvořÍ v Kazachstánu snad čtvrtinu nebo kolik procent obyvatel. A Vinokurov je etnickej Rus. Ona ale ta země – přes faktickou diktaturu pod Nuzarbajevem – si vede, krz těžbu ropy a tak – docela dobře. A s tím Vinem (on je s presidentem kamarád) – je sranda. Říkali kluci, co tam jeli závodit na dráze, že je Vino na letiště přišel uvítat v generálské unformě…

                    0 0
                    • tromboonen  

                      Kromě etnických existují v nějakých ex-ruských obzvlášť zemích i údajně Rusové přesvědčením nebo naopak zaměstnáním nebo úkolem od Putinova režimu, nebo naivitou vlastní, třeba i u nás pod českými jmény :) To jsem myslel i kdyby Vino nebyl, prostě je a Astana taky, vzhledem, chováním, dopingem, vystupováním, lidma v zázemí a podporou režimu, který je v KZ taky vpodstatě Ruskej nebo proruskej, teda kromě vzdání se vlastní samoztatnosti a tyranie :)

                      0 0
    • milan.v  

      Druhá etapa Tour Down Under 2019 pro polské ševce, tak těm také netrvalo dlouho získat první vítězství… Sagan opět na bedně, tentokrát třetí…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak to Sagan na třetí pokus prolomil. Ví někdo, jestli jede ještě na tom duralovém rámu?

        0 0
        • creater  

          Jede na karbonovým Venge.

          0 0
        • milan.v  

          Ten hliníkový Allez byl jen chytrý marketingový tah pro úvodní prolog, teď už jede standardně na karbonovém Venge, jak je na obrázku nade mnou.

          0 0
          • Delkim  

            No joo, ale co teď mají dělat ty ovce, co si hned ten hliník objednaly??? :)))

            0 0
            • snas89  

              Jaky ovce?:)

              Mrte lidi tady na bf tvrdi jak je novej hlinik skvelej material a ze karbon neni zadna vyhra…:)

              0 0
              • Smazaný účet  

                A kdeže (se tohle tvrdí) ? Já bych třeba řek, že dobře postavene kolo s hliníkovým rámem – dnes třeba Alan, Cannondale apod. – má vlastní nepopiratelné kvality a v nástupu, stojkách, na kriťasu apod. má opravdu svoje kouzlo. Špičkové karbonové rámy jsou však v ostatním režimu dnes už asi opravdu jinde.Pevné jsou stejně nebo víc a jejich hmotnost je bezkonkurenční.

                Avšak argumentem, který také nelze pominout je rozdíl v ceně špičkových rámů z obou materiálů.

                0 0
                • snas89  

                  Promiň, konkrétně nevím.

                  Ale např. ve vlákně o Saganovi, kde se řešilo tohle kolo mi to chvílema přišlo jako óda na hliník.

                  A i ty teď vlastně (a podlě me věcně a rozumně) obhajuješ hliník, takže nemyslím, že když to někdo koupí, tak musí být zrovna ovce. Zrovna tak jsou ovce, kterým do baráku nic jinýho než karbon nesmí.

                  0 0
                • Smazaný účet  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
      • milan.v  

        Dodatečně ještě pěkná fotka… Navíc když teď po čtvrté etapě vede GC…

        0 0
    • milan.v  

      Když cookie, tak pořádné… Sagan teď vypadá jako ten enderácký pornoherec (převzato od velkého JJ) https://stories.blacksheepcycling.cc/…otos/5566270

      0 0
      • tromboonen  

        Ty kníry mezi dospiěláky jsou nebezpečné… i „mulety“ se mezi profíky vrací :) Oboje dost na houby u většiny, max jako záminka na kontroverzní fotky ve větší míře než jsou, ale zrovna tohle Sagič taky nepotřebuje…

        0 0
    • milan.v  

      Třetí etapa byla pro krále, čtvrtou už bral Impey z Mitchelton – Scott.

      0 0
      • tromboonen  

        Eště ten Hayman sakra, ten by si zasloužil etapy i celý závod ve svém posledním a doma…

        0 0
    • milan.v  

      Pro rok 2019 budou v profipelotonu dvě Češky, kromě Noskové (BIGLA) ještě mladá Markéta Hájková (SERVETTO – PIUMATE – BELTRAMI TSA).

      0 0
    • Tina  

      Víťaz dnešnej etapy bol po dojazde diskvalifikovaný.

      http://www.steephill.tv/…rs/youtube3/?…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak – Caleb tam rozdával aji hezky hlavičky – co mohl čekat. Ale Philipsen se teda vůbec nedal rozhodit a do spurtu šel pak pěkně.

        0 0
      • milan.v  

        Ještě další moment, vedoucí muž klasifikace, Bevin z CCC, na zemi a sbíral se hodně těžce…

        http://www.steephill.tv/…rs/youtube3/?…

        A Sagan zase na bedne, tentokrát po té oprávněné diskvalifikaci Ewena druhý, na to, že se dle jeho slov nesoustředí na vítězství v etapách celkem dobré…

        0 0
        • Smazaný účet  

          A dojel to, pomlácenej a rozedranej a neztratil nic. Hodně dobrý. Akorát noc a hlavně zítřek budou asi tvrdý.

          0 0
          • milan.v  

            Fakt to stihl? Ty jo.. Já to nemohl sjet, musel jsem pryč…

            0 0
    • tromboonen  

      Škoda, že nevyhrál Hayman, možná na to neměl, nebo od začátku určenej australskej Afričan (celkově), i pro celkový počet a že je z Ozi teamu, plus Hayman jako vždy super kolegiální a slušnej, plus teda Impy a zbytek teamu taky, to se mi líbí… https://www.youtube.com/…/D3Mmr5EutAM?… (a to je jenom předposlední etapa, moc jsem to nesledoval až teď)…

      0 0
    • robb  

      https://twitter.com/…198616850433

      Most pro wins:

      286 Merckx

      166 Cipollini

      164 De Vlaeminck, Van Looy

      156 Kelly

      155 Greipel

      153 Petacchi

      151 Moser

      147 Maertens

      146 Cavendish, Hinault

      139 Jalabert, Saronni

      135 Zabel

      131 Anquetil

      124 Perurena

      122 Valverde

      119 Boonen

      117 D.Rodriguez

      110 Sagan

      0 0
      • milan.v  

        Greipel je vysoko a i Purito tomu pěkně dával…

        0 0
      • Smazaný účet  

        No, nevím jak bude tohle spolehlivé – hned u toho Merckxe se obvykle udává 445 profesionálních vítězství.

        Komplet by to mělo být asi takto – silnice, dráha cyklokros (myslím, že překládat tady netřeba):

        Professionnel de 1965 à 1978, Eddy Merckx a remporté 625 courses (525 victoires sur route, 98 succès sur la piste et 2 bouquets en cyclo-cross)

        0 0
        • raw 4  

          Eddy sám prodává kolo Eddy Merckx 525 pojmenovaný podle počtu jeho profesionálních vítězství…

          0 0
        • robb  

          jj, na těch 445 jsem taky někde narazil, většinou udávají 525. Těžko říct, jak jsou spolehlivý ostatní čísla.

          0 0
    • Neťa  

      Slušný rozhovor, bez obalu a na rovinu – https://www.idnes.cz/…klistika_ten

      0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Smazaný účet  

        Ano, i třeba ten závěr: “Já upřímně doufám, že tým Sky najde nového sponzora. Ale budu rád, když nedají dohromady 45 milionů eur na sezonu jako dřív, ale jen 25. Pak budeme mít k sobě rozpočty blíž a snáz udržím naše top jezdce. Zato dřív? My přivedli na vrchol Kwiatkowského, ale přišel Sky a nabídli mu třikrát větší plat, než jsem mu mohl dát. A můj příběh s Kwiatkowským skončil.”

        0 0
      • orm  

        Mne ten rozhovor prisel zajimavy s ohledem na Koniga, ktery uz dlouho nejezdi kvuli nemoci, ikdyz to nebylo o nem. Informaci, ze po pulroce nejezdeni nemusi zavodnikovi nic platit, jsem nevedel.

        0 0
        • jJonatan  

          Nebude to smlouva od smlouvy?

          0 0
          • orm  

            V clanku pisou, ze je to podle reguli UCI.

            0 0
            • gemini  

              …bych očekával, že jezdci ve WT budou pro případy, jako je ten Vakočův, nějakým způsobem pojištění…

              0 0
              • Smazaný účet  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • milan.v  

                To bych samozřejmě také čekal… Já být vrcholový sportovec, kterému by něco podobného hrozilo, určitě bych se pojistil pro případ, že by se mi něco stalo, a to i sám, nad rámec čehokoliv povinného…

                0 0
                • gemini  

                  a pokud měl Vakoč slušnou pojistku, dovedu si představit, že plnění mohlo být klidně ve výši více než jeho nynějšího ročního platu…

                  0 0
                • jonti  

                  Dalsi vec je ta, ktera pojistovna by te pojistila a za jakou sumu. Tech urazu a nehod se stava tolik, ze je to spis pro nejake vnitrni odbory, kde se budou vsichni zucastneni skladat do fondu nez pro komercni pojistovnu.

                  0 0
                  • milan.v  

                    Jsou specializované pojišťovny a ty pojistí i při vysokých mírách rizika té které události, cena za to je samozřejmě jiná věc, to si musí každý zvážit sám…

                    0 0
    • milan.v  

      Tento týden oznámeno udělení divokých karet do několika zajímavých podniků a tady se rozebírá, kolik koho co stojí…

      0 0
      • jJonatan  

        Podle toho, jak se maj jezdci z WT špatně, tak tihle si platej startovný ze svého a pro jistotu berou do dresu duši a pumpičku ;)

        0 0
      • raw 4  

        Jsem myslel že Cofidis a Direct energy jsou ve WT…

        0 0
    • milan.v  

      Giro rozdalo divoké karty

      Pořadatelé Giro d´Italia oznámili, že na startu letošního ročníku budou kromě osmnácti celků WorldTour také týmy Androni Sidermec, Bardiani – CSF, Nippo Vini Fantini a Israel Cycling Academy.

      Na Strade Bianche se dostaly jen tři týmy: Neri – Selle Italia, Nippo Vini Fantini a celkem překvapivě francouzský Vital Concept – BB Hotels.

      Na Tirreno – Adriatico se dostane hned pět druhodivizních týmů. Kromě Neri – Selle Italia jsou to Bardiani – CSF, Israel Cycling Academy, francouzský Cofidis a ruský Gazprom – RusVelo.

      A na první monumentální klasiku sezóny Milán – Sanremo míří Neri – Selle Italia, Androni Sidermec, Bardiani – CSF, Cofidis, Direct Energie, Israel Cycling Academy a americký Novo Nordisk.

      0 0
    • milan.v  

      Vakoč: Blíží se to!

      https://www.roadcycling.cz/…/blizi-se-to

      0 0
    • milan.v  

      Vuelta a San Juan 2019 začíná! http://www.steephill.tv/…-a-san-juan/

      0 0
      • milan.v  

        Kritérium po představovačce pro Richezeho, ale podle pódia to vypadá na jasně domluvenou záležitost… :o)

        0 0
      • milan.v  

        První etapa pro Gaviriu, jeho první vítězství po přestupu do UAE, tam už se spurtovalo… A Bora nejela na Sagana…

        Každopádně ten si to užívá, pohoda musí být… :o)

        0 0
      • milan.v  

        Tak podlaháři v druhé etapě další zářez, tentokrát Alaphilippe… Sagan opět letos na bedně, tentokrát třetí…

        Evenepoel už je nejlepším mladým jezdcem na svém prvním profi podniku… No, nabralo to rychlé obrátky…

        0 0
        • jJonatan  

          Evenepoel bude asi opravdu z jineho testa, pekne si to tam dava 

          0 0
        • jJonatan  

          Za povšimnutí stojí určitě i výsledky zkušeného matadora SEVILLY.

          0 0
          • karliner  

            Kolikrát měl ban?

            0 0
            • jJonatan  

              Nevím přesně, myslím že 2×, ale jednou se z toho nějak vysekal. Pak jsem někde četl, že tenhle týpek vyhledává talenty v Kolumbii a pomáhá jim. Nicméně ve 42 letech si to dává stále pěkně.

              0 0
      • milan.v  

        Miničasovka v třetí etapě opět pro Alaphilippa, Evenepoel třetí, ten kluk jede…

        0 0
        • milan.v  

          Snad ho moc neopili tím šampaňským… :-D

          0 0
        • jkcz  

          Otazkou je, jak mu to dlouho vydrzi, naskocil do toho nejak moc rychle. Po trech letech jezdeni na kole byt v prvni lize…

          Nerad bych se mylil, ale precijen pozadavky na trenink kopacek jsou asi dost odlisne od treninku cyklistu.

          0 0
          • Smazaný účet  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • milan.v  

            Já myslím, že takový talent už tu dlouho nebyl, byť je doba MVDP, Van Aerta,… toto by mohl být nový Eddy…

            0 0
          • karliner  

            Další důkaz toho, že cyklistiku může dělat na vrcholové úrovni každej, kdo má hlavu na ty ubíjející a nudné tréninky a vybere si vhodnou disciplínu pro svůj somatotyp. Na rozdíl od fotbalu, tam když v 16 letech začneš trénovat a nebudeš mít talent, tak se ti vysmějou i v pralese.

            0 0
        • wishpull  

          Dotaz: nevíte někdo proč jedou všichni bez hrazdy? Kopec tam žádněj být neměl. Dík

          0 0
          • Mig_all  

            Specialized nedodal :-D

            0 0
          • orm  

            Dost casto do vzdalenejsich destinaci neberou casovkarska kola, kvuli logistice a jsou povolena, vyzadovana, pro casovku normalni kola.

            0 0
          • karliner  

            Protož kvůli jednomu hnojáku nepovezou 15 nebo kolik kol + materiál přes půl zeměkoule.

            0 0
      • milan.v  

        Čtvrtá etapa stejně jako první v rukou Gavirii, tentokrát hodně natěsno porazil Sagana…

        0 0
      • milan.v  

        Aktuálně běží přímý přenos z 5. etapy:

        https://sisanjuan.gob.ar/…an-juan-2019

        0 0
      • milan.v  

        Pátou, královskou etapu vyhrává Kolumbijec Anacona s takovým náskokem, že to pěkně zahýbalo s GC, Alaphilippe celkově klesl na druhé místo a má sekeru 41s…

        0 0
      • milan.v  

        Jen pro úplnost, nezvládal jsem dříve, šestou etapu vyhrál po krásném úniku domácí Tivani, to bylo slávy na autodromu po podařeném úniku tří závodníků…

        Etapa se mi hodně líbila, ta bezprostřednost a snaha o vítězství třeba i v dlouhém úniku se cení… Až čtvrtý po spurtu pelotonu Saganův parťák Bennett…

        0 0
      • milan.v  

        Poslední sedmou etapu bral ve spurtu Bennett za notného přispění Sagana.

        Alaphilippe to nakonec díky ztrátě v královské etapě nedotáhl, takže GC vyhrál Kolumbijec s příhodným křestním jménem Winner Anacona z Movistaru, na mušketýra zbyl druhý flek…

        No a vycházející hvězdička Remco Evenepoel dotáhla zelený dres pro nejlepšího mladého jezdce, byť to bylo o fous… To ale zítra už nikoho zajímat nebude, že ano…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Sledoval jsem na Eurosportu, byl to pěkný závod. Ten poslední spurt pro Bennetta byl od Sagana pěkné gesto, klobouček.

          0 0
        • Canyon325  

          z našich v rovnakej etape zaujalo aj tretie miesto Erika Bašku, konečne po dlhom čase na bedni

          0 0
      • milan.v  

        Ještě ozvěna závodu – rozhovor s Vakočem o jeho návratu k závodění.

        0 0
    • Delkim  

      Pro zajímavost tady lze na ZWIFTU vidět několik začínajících „profíků“, první závod celé série.

      Jsou tam reálné watty, tepy, kadence.

      https://youtu.be/aOploAdagKc?…

      0 0
    • milan.v  

      Ještě jedno velmi zajímavé video k Saganovu hliníkovému Allezu s detaily.

      0 0
      • snas89  

        Tipoval bych ze letos do toho qs jeste vic slapne a bude mit vic viteztvi nez loni:)

        0 0
        • milan.v  

          To už snad ani nelze překonat… Ale jo, povíme si po sezóně… :o)

          0 0
      • cubista  

        Jak já bych mu ten úspěch přál. Moc by si ho zasloužil, ale tak nějak nevím, nevím. Záleží, zda mu QS dá vůbec šanci. Ale už aby tu byly jarní klasiky, zimy už bylo dost.

        0 0
        • milan.v  

          S tou šancí souhlasím, myslím si totiž, že mu dědek Lefevere dal šance v minulosti, těch nevyužil ke 100%ní spokojenosti a tak ho jednoduše odepsal…

          Svědčí o tom i tlak, který na něj vyvíjí už možná poslední dva roky a neustále dokola omílají, že ten tlak si Štybar vytváří sám… Ano, ale dobrý psycholog musí počítat s tím, že pokud se na někoho tlačí, může to mít i protireakci.. A to je v případě Štybara zjevné, není v takové pohodě a sám sebe pak žene do kouta… A také je moc hodný, nedupl si v minulosti ve správnou chvíli a teď už je z něj ten druhý, třetí v řadě… Mají ho tak zapsaného a těžko se s tím něco pak dělá, pokud nemáte tituly a vavříny…

          Kdyby přestoupil jinam, což si ostatně i myslím, že k tomu po této sezóně dojde, tak by měl pozici o dost lepší, o tom jsem přesvědčený… A to říkám bez ohledu na skutečnost, že podlahářům už také udělal dost kvalitních výsledků…

          0 0
      • Canyon325  

        snáď sa mu konečne podarí vyhrať Roubaix, zaslúžil by si to

        0 0
        • cubista  

          Myslím, že by byl rád i za jinou z klasik severu. Pořád si myslím, že měl už minulou sezónu jezdit za jinou stáj. V QS je to našlapané a je tam hlavně za dělníka. Dědek má asi pocit, že na nemá. Jinde by se aspoň ukázalo, zda jo nebo ne.

          0 0
          • Canyon325  

            dosť mu pomôže odchod Terpstru, už len aby mal formu

            0 0
            • team_daddy  

              A naopak mu nepomůže návrat Vakoče a příchod Evenpoela. Si myslím, že tohle mládí Štybymu odebere šance.

              0 0
          • Kalic  

            Podle toho rozhovoru se mi nezdá nějak moc hladovej po individuálním úspěchu. Má svoje podnikání, nějakej věk, rodinu, tak si odjezdí ten svůj standard v top 10 některých klasik který se mu povedou a uvidí, na jakej kontrakt to bude stačit příští rok. Manželka ho už trochu začíná ***** ale co už když je to matka jeho syna :-)

            0 0
    • milan.v  

      Kittel první vítězství v sezóně v dresu Kaťuši na Mallorce…

      0 0
    • milan.v  

      Dnes začíná krátkou časovkou Volta Comunitat Valenciana 2019 (Okolo Valencie) – 06. – 10.02.2019

      http://www.steephill.tv/…-valenciana/

      Tady je vyvedená startovní listina na stránkách závodu, z hlediska účasti zajímavých týmů a závodníků je to samozřejmě úplně jinde než Vuelta a San Juan v Argentíně… Z našich jen Kreuziger, Niki Terpstra poprvé v dresu TDE Direct Energie, pár zajímavých týmů, které jsem snad ještě neviděl závodit…

      Astana a UAE vypadají dle sestavy hodně našláple, tak uvidíme, jak jim to půjde…

      0 0
    • robb  

      Divoké karty na okolo Flander

      http://www.cyclingnews.com/…of-flanders/?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jak se (ne)daří české silniční cyklistice ;) https://www.roadcycling.cz/…dni-zavod-v4

      0 0
    • ememem1  

      to su mi veci… https://sport.pravda.sk/…pit-tim-sky/

      0 0
      • Mig_all  

        lol :-D

        0 0
          • milan.v  

            No, Sagan ve své knížce o tomto Rusákovi nic hezkého nenapsal, právě naopak, ale držel dekorum… Překvapilo mě, jaký je ve skutečnosti a ne jen dle mediálního obrázku… Je to psychopat…

            0 0
            • Canyon325  

              potom som čítal asi inú knihu :) kritizoval najmä Julicha, kt. mu chcel komplet prekopať tréning, čím mu vlastne dodrbal sezónu 2014… až keď prišiel Patxi Villa a trénoval po svojom prišli výsledky na majstrákoch… Tinkova práveže rešpektoval napriek jeho prístupu, pričom nakoniec zhodnotil, že cyklistika potrebuje viac ľudí ako on vzhľadom na model financovania

              0 0
            • cubista  

              Knihu mám na stole a cituji Sagana: Byl bych první, kdo by ho přivítal zpět. Mluví bez vytáček, je úplně transparentní a tvrdohlavě upřímný.

              0 0
              • milan.v  

                Je tam ale celá řada dalších informací, je potřeba to nevytrhávat z konceptu… On s ním nic dalšího mít nechce…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Pokud jsem to dobře z knihy pochopil já, myslím, že Saganův názor na Olega je, že je to extrovertovanej magor, který je schopen situačně vyvést kdeco, má však opravdu rád cyklistiku, vyloženě (jako třeba Brailsford, dodávám já) nelže a není originál *****. A bývá s ním taky aji sranda.

                  0 0
                  • Canyon325  

                    +1

                    0 0
                  • tromboonen  

                    No, jestli to koupí Tinkov, tak to u Tebe budou mít tupláka (SKY), ne? Pravda u mě pak taky, a myslím, že zrovna jemu by si to nelajsli…

                    0 0
                  • McBlacky  

                    Nelze a neni ***** ;)

                    Tak urcite

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Napsal jsem jen, co jsem si přečetl v Saganově knize, když mluví o Olegovi. Já se s Tinkovem neznám, že. Pokud ty ano, můžeš věc uvést na pravou míru.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        neznám, ale chápu Petra, že si to s ním nechce rozházet. Kdo ví kdy ho bude potřebovat.

                        Osobně usuzuju z toho kam to dotáhl v businessu. Jestli to dokázal bez lhaní a toho, že by nekoho podrazil, tak bude světoví unikát. Navíc původem z Ruska.

                        0 0
                        • Delkim  

                          souhlas

                          a Sagan není vůl, šéfové se pomlouvají až při ukončení kariéry :)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Já bych řek, že jej nepomlouval, ale nějak moc opatrnej, hovoře tam o Olegovi, teda rozhodně nebyl. Přečti si to ostatně, pokuds to teda už neudělal – ta knížka neni nezajímavá.

                            0 0
                        • Smazaný účet  

                          Blacky, Blacky…i ty skončíš ve vysmívacím vlákně :-)

                          0 0
          • Mig_all  

            Oleg Novičok :-))) ti angláni jsou banda dementů, fakt k smíchu…

            0 0
            • Smazaný účet  

              tak klasická prehistorická taktika – když nemůžu nepřítele porazit, snažím se jej zesměšnit

              funguje naprosto spolehlivě…však se podívej, jak kavárna reje do Zemana

              0 0
              • Martin_75  

                myslím, že ten důchodce na hradě se zesměšňuje sám, doby kdy bylo zapotřebí na to poukazovat těm co ho volili jsou pryč a ta banda kolem něj ho pořád drží v jeho bublině. Poslední akce – smlouva hradní kanceláře se soukromým objektem o jeho propagaci je naprosto nepochopitelná ( a to že nejde o tuzemskou značku je úplně mimo). To budou kucí chodit v tričku s jejich logem? nebo je to revanš za prolepenou předvolební agitku?

                to přece nemůžou akceptovat ani praví flastenci, ne? :)

                0 0
                • tromboonen  

                  S kým je ta smlouva, to mi nějak uniklo, kdyby to byla nějaká destilérka, tak zas pravda, že to využijou a zpropagujou .)

                  0 0
                  • Martin_75  

                    kurňa, takovej znalec hradních poměrů a tohle tě minulo?

                    tadyk

                    0 0
                    • tromboonen  

                      A jo, Huawei… tak na něčem a přes něco starej pán to svoje pedo péčko sledovat musí, o tom vím, jen mi unikla tahle konkrétní peripetie…

                      0 0
                • team_daddy  

                  Kucí, já si do tohohle souhrnýho vlákna chodím počíst o Profi silnici, nechte se prosím toho Zemana do jinýho vlákna, dík.

                  0 0
                  • Martin_75  

                    souhlas, nechal jsem se vtáhnout do zbytečné diskuze seržou..

                    bohužel mne tyhle srance nenechávaj chladným ;)

                    končím s tím tady..

                    0 0
                  • cubista  

                    +1

                    0 0
      • Smazaný účet  

        Tk: Sir David má, jak se zdá, zajímavých nabídek pro svoji „Tour winning organisation“ hodně: napřed Ritte, teď zas Oleg…

        0 0
    • milan.v  

      Roman Kreuziger si pochvaluje atmosféru v týmu a chystá se na UAE Tour

      https://www.roadcycling.cz/…-na-uae-tour

      0 0
    • milan.v  

      12. – 17. 2. 2019 Tour Colombia 2019

      www.steephill.tv/tour-colombia

      Za námi první etapa, časovka družstev, kterou vyhrál EF EDUCATION FIRST (EF1), Uran jde do dnešní etapy v dresu průběžného vedoucího závodníka CG.

      Z našich jede mladý Karel Vacek, tak se může ukázat, jak mu to jede na novém kole se Sramem AXS…

      0 0
      • Delkim  

        Uran testuje novou plínu vzor „zaříznutá kačena“ :)))

        0 0
      • milan.v  

        Přímé přenosy z etap http://www.espn.com.co/…-por-espncom

        0 0
      • milan.v  

        Druhá etapa pro podlaháře, Hodeg jde také do vedení v CG…

        0 0
      • Mig_all  

        Co je to za buzíky?

        0 0
        • tromboonen  

          Copak, drsnej biker?

          0 0
          • Mig_all  

            Ne, ale ty dresy jsou děsné! Vůbec ta hipsterská značka… a ještě nepasující vystélky a ještě ta růžovoučká, no děs!!! Celý ten tým žebráků měl skončit už předloni…

            0 0
            • tromboonen  

              Takže Oleg? :)

              0 0
              • Mig_all  

                Proč hned Oleg? :-) Trek je fajn…

                0 0
                • tromboonen  

                  Já nemyslel Trek, já myslel chudáky, něco takovýho dělal/říkal Oleg, dokud se nevypařil. Nepamatuješ?

                  0 0
                  • Mig_all  

                    Nepamatuju, ale jestli to rikal, tak mel pravdu… Profi tým, rozuměj firma jejiž cílem je generovat zisk, americká bohatá firma, co žebrá o finanční dotaci sportovní veřejnost? Jako fakt? :-D

                    0 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
      • milan.v  

        Třetí etapa pro UAE, Molana, Alaphilippe tentokrát ostrouhal… Uran zpátky v dresu vedoucího závodníka CG…

        Jo a o Sky se zajímá údajně kolumbijská petrochemická a plynárenská společnost Ecopetrol…

        0 0
      • milan.v  

        Zdá se, že si podlaháři úvod sezóny celkem dobře naladili, čtvrtá etapa v jejich režii, vyhrál Jungels a zároveň oblékl dres vedoucího závodníka CG…

        Vakoč pokračuje, závodí, co to dá, primárně se pohybuje v balíku, občas někde kolem špice…

        0 0
      • milan.v  

        Tak pátá etapa pro Alaphilippa, čímž se zároveň oblékl do dresu vedoucího závodníka CG, nějak se to tam točí každou etapu…

        0 0
      • milan.v  

        Pro pořádek, šestá etapa pro babku/dědka Quintanu, pěkně se jim tam vyškrábal, Alaphilippe je déle neuvisel a přišel o celkové vítězství…

        Celkovým vítězem se stal López z Astany, Alaphilippe se nakonec musel spokojit s puntíky a selfie se sličnými fanynkami…

        Výsledky našich, těžko říct, jak je brát – Hirt 51., Turek 78., Vakoč 112., Vacek nedokončil…

        0 0
    • milan.v  

      Josef Černý začne svou „World Tour“ v neděli v Almerii, Štybar začíná příští středu Okolo Algarve.

      http://www.cyklonovinky.cz/…v-Almer.aspx

      0 0
    • milan.v  

      Tým Sky by mohl převzít kolumbijský Ecopetrol

      https://www.roadcycling.cz/…ky-ecopetrol

      0 0
      • Mig_all  

        Tohle u dava vetsi smysl nez Oleg :-D libi se mi ten plan. Britové 29 brezna stejne konci v kanále tak dobre jim tak!

        0 0
      • McBlacky  

        Kolumbije :/ co do posypu takovy novodoby vychodni Nemecko.

        0 0
    • milan.v  

      Podlahář Gilbert si poradil na Tour de la Provence v třetí etapě, asi budu muset začít sledovat, kolik už toho letos vyhráli…

      0 0
    • milan.v  

      Shrnutí po víkendu, závodilo se na několika frontách, člověk ani nestíhal všechno sledovat…

      https://www.roadcycling.cz/…ndove-zavody

      0 0
    • milan.v  

      Od zítra dva podniky, ten zajímavější pro nás, Volta ao Algarve 2019, kde pojede národní šampión Josef „Pepe“ Černý a úvodní závod pro Zdeňka Štybara… Pět etap, končí se v neděli, startovní pole celkem zajímavě obsazené, na toto se hodně těším…

      P. S.: Porto, Sporting, Boavista…, už mi chybí jen Benfica a bude to komplet…

      0 0
      • robb  

        Článek se Zdeňkem na cyclingnews

        http://www.cyclingnews.com/…ight-moment/?…

        0 0
      • milan.v  

        Tak v dnešní časovkové, třetí etapě Štyby 10. s odstupem 43s na prvního, to je u mě super výsledek!

        0 0
        • Canyon325  

          prekvapil aj Demare na to, že zrovna nešli prológ

          0 0
        • Smazaný účet  

          Škoda jen, že Štybyho vůbec neukázali v žádném záběru. A Černý taky dobře.

          Jen ta režie ve spojení s časomírou byla docela zvláštní. Jednomu chudákovi tam k času připočetli snad hodinu, u Yatesů jim nebylo jasné, který je vlastně který…

          0 0
          • milan.v  

            Štyby se tím posunul na 7. místo v CG… :-o Nejet tam na Mase, tak by byl nejlépe umístěným podlahářem v závodu…

            0 0
          • Smazaný účet  

            Teď jsem si uvědomil, že to s tou časomírou patřilo k souběžně probíhajícímu závodu ve Španělsku. To je tak, když člověk sleduje najednou dva etapáky a v obou se jede časovka v jeden den.

            0 0
        • Delkim  

          20 km 24 minut

          …a mám po náladě, to je STRAŠNÝ :(((

          0 0
      • milan.v  

        Tak Štyby vyhrál poslední etapu naprosto skvělým způsobem!!!

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jo, udělal mi radost chlapec. A že už to vítězství potřeboval. Teď zase může chvílí závodit bez tlaku.

          0 0
          • milan.v  

            Souhlas.

            0 0
          • jonti  

            Nebo mozna jeste pod vetsim, prece jen to neni uplne ten typ vitezstvi, o ktery mu jde.

            0 0
            • cubista  

              Začátek dobrý, konec dobrý. Držme palce, aby to tak bylo. Dnes jel výborně, viděl jsem posledních 5 km a užil jsem si to:-)

              0 0
        • milan.v  

          Celkově se posunul na 6. místo CG!

          0 0
        • Datel Stepní  

          Vyhrál, to ano. Ale skvělým zpusobem?

          Mně osobně se tento způsob právě vůbec nelíbí.

          Vim, že to bývá efektivní, vim jak byly rozehrany karty, ale fandit závodníkům timto způsobem vyhravajicim nemůžu. A už vůbec to nemůžu oznacit jako skvělý způsob.

          Občas se na špici vystřídat mohl. Nebyl tam za celý únik snad vubec. Pokud ano, tak čistě symbolicky.

          0 0
          • milan.v  

            Celý tým jel na Mase, předpokládám, že ještě v tom kopci měl jasně dané karty, těžko říct, kdy mu dali zelenou…

            V rozhovoru z úst Štybyho zaznělo, že ještě pod kopcem bylo u podlahářů vše rozehrané na Mase…

            To, že ty jsi ho na špici neviděl, tedy viděl jen symbolicky, je tvůj problém…

            Nakonec také Mas tam pak málem přivezl pár dalších lidí a ohrozil tak vlastně jeho šance na vítězství… Tomu říkám parťák, když už navíc neměl šanci na celkové vítězství, protože na to v tom kopci neměl…

            0 0
            • Datel Stepní  

              Ja ho na špici nevidel, protože netahal. Muj problem to není. Jeho taky ne, dělal to takticky. Byly pro nej dobře ložený karty. Vim, že je to tak efektivní, jen nemuzu říci, že vyhral „skvělým způsobem“ Prostě vyhrál, o zpusobu bych spíše pomlčel.

              0 0
          • Darkson  

            nevyhrál skvělým způsobem, ale vyhál takticky. měl štěstí, že Andersen jel o celkový pořadí a „musel“ tahat.

            kolikrát byl Štyby v pozici toho, co neustále nastupuje a tahá špic v únicích a většinou pak byl on v cíli ten druhý/třetí…

            silniční cyklistika je šachová partie, kažopádně mám taky raději aktivní střelce. Zdeněk určitě v pelotonu nemá pověst vychcánka

            0 0
            • milan.v  

              Přesně tak, hodněkrát byl v pozici, kdy byl jen šachovou figurkou, kterou obětovali s cílem lepšího výsledku, teď to jednou dohrál až do konce sám…

              Nikdo neschvaluje vychcanost, ale tady jsem žádnou takovou věc neviděl…

              0 0
            • Datel Stepní  

              Souhlas naprosto se vším.

              Štěstí pro Štybyho byl jsete Cummings. Odtahal toho hodně. Kdo vi, zda by je bez jeho účasti v úniku nedojeli…

              0 0
        • milan.v  

          Hele a dovolíte nám, kteří z toho máme upřímnou radost, se z toho alespoň radovat, nebo tu budete dál slovíčkařit?!?

          0 0
        • milan.v  

          První vítězství v letošním roce… :o)

          0 0
          • tromboonen  

            Na MS v tom Yorkšíru by moh bejt CZ jednička, doufám, jdou mu i kopce i sprinty, v balíku se taky neztratí… tam to vyloženě pro vrchaře nebude.

            0 0
          • Kalic  

            První win po bezmála třech letech, když teda nepočítám národní mistrák.

            0 0
            • milan.v  

              Je to tak… Holt už nejezdí žádné pouťáky a vždy se našel někdo v daný okamžik lepší…

              0 0
        • milan.v  

          Jedna další fotka pro potěchu, vždyť jsme si jí za poslední dobu moc neužili…

          0 0
    • Smazaný účet  

      Zítra zahájí novou závodní sezónu i český prokonti tým Elkov Author jednorázovkou GP Slovenian Istria. Tak ať se jim daří.

      0 0
    • plzakj  

      Prehled trasy UCI MS2019 by Matt Stephens a Russ Downing. Strasna hlina :-)

      https://youtu.be/nrYx-VPlakI

      0 0
      • robb  

        Když ho vidím, tak si vždycky vzpomenu na tenhle moment :-D

        https://youtu.be/xAHZcWHCNOc?t=10

        0 0
      • tromboonen  

        Asi to bude fajn, Tour tam taky byla jak v Aplách co se diváků týče, tohle bude delší a komplikovanější, a jak říkali, může vyhrát kdokoli, vrchař z breaku, někdo komu to team splitne, nebo sprinter co se na konci proplete nejlíp tou šíleností v Harogate. Bude to zajímavý.

        0 0
    • robb  

      Představení sponzorů prokontinentálních týmů

      http://inrng.com/…s-explained/

      0 0
    • Delkim  

      Sam Bennet luxusní sprint v poslední etapě okolo UAE

      0 0
    • vrazdit  

      Štyby krásně! 2. vítězství letos…

      0 0
    • tromboonen  

      Štyby jooo! Já zapnul na konec jedinou live z odkazu, co fungovala, Eurosport, ale ne ta placená, pořád to vypadávalo, ale konec tam byl jasně, dneska na to teda měl s velkým M, ani Terpstra se na ně nedotáh, jen by mě zajímalo, jestli měl pozici „leadera“ v teamu a ostatní mu předtím občas pomohli, nebo jestli si to jen hlídal sám na čele a pak naprosto super?

      Nekoukal někdo na něco placenýho s lepším komentářem, kde by o tom něco bylo? Takhle moc dobrý, snad mu to nedali jen jako hnoják na zahájení, akorát doufám, že na větších klasikách nebude zas jen makat, i dneska vypadal, že občas makal už dřív, doufám, že pro sebe, ne pro někoho jiného, ale kdoví, celý jsem to nesledoval a co jo, to jen občas, Muur mi třeba vypad a neběžel, ale Štyby vypadá, že na něm nezaváhal ani na chvíli.

      0 0
      • plzakj  

        Kluciii, o tema vedle.

        0 0
        • vrazdit  

          je to profi? je 2019? tak co…

          0 0
          • tromboonen  

            přesně, kdo má furt hledat nový témata, já nevěděl, že se tam diskutuje, protože jsem nemoh přetěžovat net aby mi ty zadara live vůbez běžěly…

            0 0
    • MiKED  

      Prosím vás, je v ženské cyklistice běžné, že závodnici v úniku zastaví s tím, že dojela moc blízko k mužskému pelotonu? http://irozhl.as/56G

      0 0
      • jonti  

        Asi to uplne bezne neni, ale je to podobne, jako kdyz je treba zavreny zeleznicni prejezd. Zastavi se zavod a znovu se daji priblizne puvodni rozestupy.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Dnes bral první místo na Umag Trophy (ME 2.1) Alois Kaňkovský z Elkov Author. Konkurence docela solidní Bardiani, CCC, Adria Mobil atd…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Janě – není to dnešní profi silnice, ale: král Mario má zas jakési obligátní problémy… :)

      http://www.cyclingnews.com/…-on-ex-wife/

      0 0
    • Smazaný účet  

      Zdá se, že by letos mohlo být Tirreno docela zajímavé…

      Tirreno-Adriatico 2019 provisional start list

      Team Sky – Thomas, Moscon

      Ag2r La Mondiale – Denz, Dillier

      Astana – Fuglsang, Lutsenko

      Bahrain-Merida – Nibali, Dennis

      Bora-Hansgrohe – Sagan, Majka

      CCC – Van Avermaet, Bevin

      Deceuninck-Quick-Step (BEL) – Viviani, Alaphilippe

      Dimension Data – Kreuziger, Nizzolo

      EF Education First – Vanmarcke, Phinney

      Groupama-FDJ – Pinot, Küng

      Jumbo-Visma – Roglic, Tony Martin

      Katusha-Alpecin – Battaglin, Dowsett

      Lotto-Soudal – Wellens, Benoot

      Mitchelton-Scott – Adam Yates, Durbridge

      Movistar – Landa, Carapaz

      Sunweb – Dumoulin, Roche

      Trek-Segafredo – Brambilla, Stuyven

      UAE Team Emirates – Gaviria, Rui Costa

      Bardiani CSF – Barbin, Maestri

      Cofidis – Bouhanni, Simon

      Gazprom-Rusvelo – Kuriyanov, Arslanov

      Israel Cycling Academy – Hermans, Neilands

      Neri Sottoli – Visconti, Velasco

      0 0
    • Smazaný účet  

      Groenewegen si zatím dělá ve špurtech na Nice co chce. I dnes teda na tom větru. A to se zaměstananci Sky na Kwiatka tak nadřeli! :) Ale teda, upřímně řečeno, Bernal je fantastickej. Vlastně vrchař a co tam dnes v těch podmínkách prováděl…

      0 0
    • milan.v  

      Potvrdil jsem si, že jsem schopný zvládat i náročné závody, říká Vakoč

      https://www.idnes.cz/…klistika_mt2

      0 0
    • robb  

      Tirreno nezačalo zrovna nejlépe…

      https://twitter.com/…879062626309

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ano. Je otázka, jestli Majka bude moct pokračovat. Gatto snad ano.

        0 0
      • milan.v  

        Já si myslím, že záchranáři/po­licisté na videu (nebo kdo všechno to vlastně byl), si ani nepomysleli, že ten člověk, co přechází, tak to myslí vážně a vejde do cesty těm cyklistům Bory…

        0 0
        • orm  

          Ten prvni pripad ne, ta druha sla po prechodu. Realne jaka plati pravidla? Za co ty chodce trestat a nemel by, ikdyz je to z pohledu zavodu absurdni, prijit trest pro ty cyklisty, ze nekomu neumoznili prejit cestu?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Silniční pravidla v tomto případě určitě neplatí. Jedná se o uzavřenou trať a diváci by měli být poučení pořadatelskou službou. I když s těmi diváky je to těžké. Spousta lidí je prostě přesvědčena, že pro ně žádná omezení neplatí. U nás se před několika lety pořádaly motocyklové závody na městském uzavřeném okruhu, kde byly všechny vstupy na trať uzavřený pevnými zábranami + balíky slámy a početnou pořadatelskou službou a přesto se našli borci, co do té trati chtěli vstoupit i když tam pětistovky jezdily skoro 200 km/h.

            0 0
            • orm  

              Jsi si tim jist, ze celych tech 20km bylo uzavrenych? Na tom videu to nevidim. Docela by me to zajimalo jaka jsou realne pravidla.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak liší se to asi stát od státu, takže jak přesně je to v Itálii ti neřeknu, ale před lidskou debilitou tě ani nejdokonalejší pravidla neochrání.

                0 0
          • Pajaa76  

            Pokud je trať uzavřena pro cyklistický závod (Tirreno, Strade, TdF a podobný) tak kromě železničního přejezdu by neměl závodník řešit nic co se týče pravidel silničního provozu. Když jedem my amatéři (UAC, KPŽ a podobný) tak z 99% není trať uzavřená a závodník by měl dodržovat všechny pravidla. Když je větší závod, kde před balíkem jede Policie tak se to taky moc neřeší, když z balíku vypadneš, už bys měl dávat bacha.

            0 0
            • orm  

              Jak to realne funguje chapu, jen by me zajimalo, pokud by to ten srazeny chodec dal k soudu (nebo cyklista), jak by to dopadlo. Jedna vec je bezna praxe, kterou vsichni respektuji/toleruji a druha vec jsou zakony, kteryma se musi soud ridit. Doufejme, ze vsichni budou pouzivat rozum a k temto udalostem nebude dochazet.

              0 0
      • robb  

        Tak Lutsenko to dnes na Tirrenu dělal napínavý až na cílovou čáru.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tohle byl prostě fantastickej výkon! On je fakt strašně dobrej. A s Fuglsangem jim do jde velmi donře v tom týmu doromady.

          0 0
          • robb  

            Jsem zvědavý co předvede na zbývajících klasikách. S Fuglsangem by mohli být silná dvojka v Ardenách.

            Lutsenkovo další závody

            23.03 Milano-Sanremo

            31.03 Gent-Wevelgem

            08.04 Itzulia Basque

            21.04 Amstel Gold Race

            24.04 La Flèche Wallonne

            28.04 Liège-Bastogne-Liège

            06.07 Tour de France more

            0 0
          • robb  

            Hlavně Gilbert na P-N ukazuje že je v super formě. Štybar a ostatní budou mít co dělat aby se vůči němu v týmu prosadily.

            0 0
    • creater  

      tak jsem zvědavý, kolik jich zůstane v sítu :-)

      https://www.premiumsports.cz/…ce-tramadol/?…

      0 0
      • tromboonen  

        No von je to docela oblbovák, otec musí občas brát kvůli noze/bolestem, je mu 83. Sice pracuje i tak, když něco dělá, ale je to prej docela silný kafe :) O sportovních benefitech netuším, ale měli před tím podle Walshe prej respekt i velmi zkušení a drsní uživatelé heroinu a péčka, tenkrát když i to bylo „jen tak jakože OK“, ve Skotsku…

        0 0
      • karliner  

        Kdysi jsem testoval koktejl Tramal & Aulin, abych kvůli bolesti zad nepřerušil sérii zápasů v hanspaulce. Na kolo bych se to vzít neopovážil.

        0 0
    • team_daddy  

      Chemici? Takhle si nabihat, to zas bude forku :-)

      https://www.roadcycling.cz/…kem-tymu-sky

      0 0
    • robb  

      Kdo má Twitter a má rád angličtinu, tak doporučuji tento kanál

      https://twitter.com/…636340547585

      0 0
    • milan.v  

      Se divím, že to tu ještě není, taková zpráva – Sky zachráněn, nejbohatší Brit se o to postará – Team Ineos…

      Team Sky set for takeover by Britain’s richest man, Sir Jim Ratcliffe

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ano, už jsem to četl, všechno sedí. Nejbohatší Brit, k chemii bude blízko, rozpočet zas nejméně třicet pět milionů a “Tour winning organisation” může pokračovat v naprosto stejných zvycích a praktikách dál, jak to ostatně ihned velmi přesně komentoval bezinjekční sir Bradley:

        “It’s an ideal situation for Dave Brailsford because he can continue running out this team with all his plans and philosophies and he’s answerable, you’d imagine, to one man who it’s his money and it’ll certainly help that team.”

        No, a co tohle bude znamenat pro budoucnost silniční a zvláště etapové závodní cyklistiky si lze snadno domyslet.

        0 0
        • Madtomas  

          he, ale pro tebe to musi byt uleva, ted uz bude stacit jen kopirovat starsi prispevky :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            he, o mě ani tak nejde (úleva to je pro hlavně pro ctihodného sira Davida) a jak jsi sám neznačil, nic nového, než to, co se tak skvěle osvědčilo, patrně ani pro ně dělat nelze.:) . A pokud se radostně úlevných komentářů týče, je vcelku případné, že s jedním z prvních z nich přispěhal sir Bradley Wiggins. :)

            0 0
            • cubista  

              Proto si užijme jarních klasik. Osobně je považuji za vrchol cyklistiky. Při GT se dál budeme cítit jako za éry pošťáků. Ono to jednou zase praskne, ale škoda těch ztracených let.

              0 0
            • Madtomas  

              beres to sportovneji nez sem cekal :) Ja sem popravde myslel ze se potvrdi prvni drby o cinanech, takhle to aspon zustane v UK. Navyseni rozpoctu moc nechapu, imho to nebylo potreba

              0 0
      • Smazaný účet  

        Tak tady http://www.cyclingnews.com/…-from-may-1/ je to se vším všudy.

        Ineos.

        0 0
        • milan.v  

          Takže už je to černé na bílém, dnes podepsáno, prodáno…

          0 0
        • Smazaný účet  

          Jistě jeden z těch originálnějších způsobů, jak ****** akcionáře. Já věřím, že se mi bude dařit dresy Ineosu v pelotonu přehlížet s podobnou úspěšností, s jakou jsem to zvládal u Sky.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Každopádně se dle článku předpokládá ještě navýšeni rozpočtu týmu na 40 000 £, takže mohou být všichni tedy úplně klidní.

            0 0
      • tromboonen  

        Babiš to nakonec kúpi :)

        0 0
    • milan.v  

      Tak Tirreno Adriatico 2019 dnes končilo krátkou časovkou, A. Yates ji prohrál s Rogličem takovým rozdílem, že ten ho přeskočil o jednu jedinou sekundu v CG a celkově tedy tento ročník vyhrál…

      0 0
    • robb  

      19-year-old Stef Loos dies in Belgian elite race incident

      http://www.cyclingnews.com/…ce-incident/?…

      0 0
    • robb  

      Matt Stephens

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • plzakj  

        Jj. Zacal jsem ten kanal sledovat. Ty dily s nim nemaj chybu.

        0 0
        • Delkim  

          Matt je boží a v tomhle díle je neskutečný to červený Colnago, nádhera!

          0 0
    • robb  

      Michal Kolář na obhlídce trati mistrovství světa v Yorkshiru

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • robb  

      Tak nejenom kola se kradou.....hlavně to brát s humorem

      https://twitter.com/…986788175873?s=12

      0 0
      • tromboonen  

        No, doby pokročily koukám, když jsem byl za komoušů mladý ucho na Faválu, přeletěl jsem i s kolem přes svodidla, skončil pár metrů, skoro 5 tuším, dole v prudkém kopci, hlava těsně vedle nějakého šutru, chvilku jsem ležel abych si uvědomil, jestli jsem OK, byl celkem, odřený, ale nic… tak zastavila Škodivka 105, říkal jsem si super, někdo mi možná pomůže se vyhrabat ven… no pán akorát otevřel dveře, asi to byl spolujezdec, kouknul se na mě a s varovnými slovy „Nehoda není náhoda“ je zase zabouch a škodivka odfrčela, z kopce, takže vyjímečně s odpichem… kolo se válelo někde kousek ode mě, mělo šejdrem krk od představce, ale když jsem se vyhrabal, dojel jsem OK… kdyby kolo zůstalo za svodidlama, možná by se namáhal si jej vzít, to by mě mrzelo víc tenkrát :)

        0 0
      • milan.v  

        Vraťte nám naše wattmetry! Cyklistické hvězdy okradli při pádu

        https://www.idnes.cz/…yklistika_dm

        0 0
        • rorschach  

          A že jim to mohlo samo od sebe upadnout a odfičet někam do trávy je nenapadlo?:)

          btw jsem si myslel že to je při používání např. na stravě dohledatelný jako mobil, ale asi jsem se pletl. Tady ty nový vychytávky neznám.

          0 0
        • Delkim  

          To je zase novinařina… S wattmetry to nemá NIC společnýho!!!

          Ztratili normální cyklopočítač.

          0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • milan.v  

      Tak MVDP včera další vítězství v první etapě menšího závodu Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire..

      http://www.cyclingnews.com/…e-1/results/

      0 0
    • gemini  

      Padl rekord v hodinovce – Victor Campenaerts 55.089km/h

      0 0
    • McBlacky  

      Pantano pozitivni na EPO. Nektery veci jsou v cyklistice nemenny, sypajici talosi a kolumbijci patri mezi ne ;)

      0 0
      • kulix  

        obecně: jižani… a hlavně Hispánci … tam je to tutoffka

        0 0
        • Mig_all  

          jj treba Valverde, nejak rychle se zapomelo ze to byl zakazník Fuentese a dneska mistr světa a kazdy jouda tady z toho sráče dělá boha…

          0 0
          • Saul G.  

            Proč je Valverde ******?

            0 0
          • Smazaný účet  

            Mig-all: Člověk, kterej prosypal (a stálo by za to jmenovat někoho, kdo v těch letech ne), „odseděl“ si to pak jako muž a od té doby je každoročně když ne úplně nejlepší, tak jedním z těch nejlepších cyklistů na světě a taky teda umí na silničním kole na vysoké úrovni úplně všechno, žádnej ****** teda není. Hlavně, že mu může kdekdo (třeba – co já vím, i „******“, který nedokázal pořádnýho v životě sám nic) na internetu sprostě a beztrestně nadávat.

            0 0
            • Saul G.  

              Tak.

              0 0
            • cubista  

              +1

              0 0
            • ELx  

              A že nejsi takhle smirlivy třeba k L. A.?

              0 0
              • Smazaný účet  

                L.A. byl a je chladnokrevnej lhář, darebák a gangster. A jeho organizace dopingu byla oproti ostatním na nesrovnatelné úrovni a naprosto bezkonkurenční – nikdo neměl šanci, čimž také zásadním způsobem napomohl totálnímu zkurvení alespoň etapové silniční cyklistiky své doby. (Je o tom ostatně i taková omisetstránková zpráva). Ne, nejsem vůči němu smířlivej a rozhodně v tom nejsem sám . Na druhé straně tohle může být každýmu asi úplně jedno, nebo ne? :)

                0 0
                • Tina  

                  A teraz vymeň hneď v úvode meno za súčasného premiéra ČR :) A aj napriek tomu má obrovskú voličskú základňu :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Trochu tomu nerozumím – té logice a na cyklistickém fóru teda. Co to sem motáš? Zeman jezdí, nebo snad dokonce závodil na kole? Jestli si to nepleteš s takovým tím mladým Klausem. Ale aji tak… :)

                    0 0
                  • orm  

                    Ze Slovenska do CR miri jen to nejlepsi :-).

                    0 0
                • ememem1  

                  ja teda medzi nimi vidim asi len ten rozdiel, ze LA to robil na vyssej urovni, ostatne ako vsetko.

                  0 0
            • Mig_all  

              Tady ta filozofie tehdá sypal každý, dneska nesype nikdo mě fakt baví :D :D

              0 0
              • Smazaný účet  

                Někdo snad (kromě tebe) tady zminil, to co říkáš – že nikdo dnes nesype? Jistě je to na poněkud jiné úrovni než dřív – depotní kortikoidy, antiastmatika s anabolickým úcinkem (vše v šedé zóně vyjímek) a zejména přesně dávkované mikrodávky epa v kombinaci s viagrou. A co znamená v tomto kontexku slovo “filosofie” – tos někde zaslech třeba z televize? Hele Migu – co kdyby ses blbě nesral do věcí, o kterých patrně víš kulový?

                0 0
                • karliner  

                  Přijdu jsem jednou za půl roku, ale jedna věc se nemění – furt jseš stejnej Brouk Pytlík, kterej všechno ví, všude byl a od všeho má klíče. Nepolevuj!!!

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Neboj. Potěšilo mne tvé uznání a jsem moc rád, že tak noblesní člověk jako ty je takto na mé straně!

                    0 0
      • plzakj  

        Hm. A ja si to spletl s Pantanim. No, z hlediska dopingu je to nastejno.

        K tem kolumbijcum – copak asi najdou u Bernala?

        0 0
        • tromboonen  

          Kua chlapi, nestíhám sledovat cykloservery, ale tady je to samé „pozitivum a sociální jistota“… v klasikách 2019 už totálně, dejte Štybymu šanci a ostatním taky, Roubaix není o ničem jiným než o štěstí (a šikovnosti, a síle, a štěstí, a materiálu, a ne defektu, a ne kolizi…) a o štěstí… a o taktice… no a malinko nějakým tahu na branku, ale to může tahat každý a kde na konci jsou, že? Trochu optimismu :)

          0 0
          • MiKED  

            Ad klasiky – platí tam b-f klasika, že by Roubaix každý druhý vyhrál s prstem v nose. 

            0 0
        • Kalic  

          Bernalovi nic nenajdou, Sky se o to postara.

          0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Hmm, mi byl sympatickej, s tema zubama :-(

        0 0
    • Smazaný účet  

      Honza Bárta se stal celkovým vítězem francouzského etapového závodu Tour du Loir et Cher E Provost (2.2). Ve žlutém jel od třetí etapy a po obětavém výkonu celého týmu Elkov Author dokázal hájit minimální náskok až do konce.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ha! Ted mi prosel Kreuziger kolem stolu a zvani s reditelem v zasedacce. Mam se ho zeptat na neco? :-)

      0 0
    • jkcz  

      Zraneny Bernal, to jsem zaznamenal az ted. A kdo misto nej na Giro? Thomas ?

      https://www.idnes.cz/…klistika_par

      0 0
      • McBlacky  

        to bude asi potíž takhle last minute. Z tý sestavy co maj moc jinýho leadera nevidím. Henao možná

        0 0
      • milan.v  

        No, vypadá to, že to má Roglič čím dál tím víc umetenější…

        0 0
        • jonys  

          :-)))

          1. Bernal nebyl žádnou hrozbou.
          2. Roglič…až bude vlákno o Giru a až budu mít pořešeny sázky, rozebereme ho.
          0 0
          • milan.v  

            ;o)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Kdyby zdravej Bernal letošni Giro nevyhrál (neberu-li v úvahu možnej pád, akutní chorobu nebo tak něco) , byl by to malej zázrak.

            0 0
            • jonys  

              Tak minimálně pro statistiku by byl zázrak, kdyby ho vyhrál. Byl by tuším nejmladším vítězem GT v tomto století, určitě ale jediným, kdo by kdy dokázal vyhrát Paříž-Nice a Giro v jedné sezóně…Ne, pardon! Jeden maník to dokázal. Nějaký Eddy Merckx…

              A jinak: pokud někdy viděls Bernala závodit, tak sis musel všimnout, že se strašlivě snaží. Loni na Tour to bylo až směšné jak se nacpal ve sjezdu před Kwiata a během 2 zatáček 2× málem lehl. Letos v Katalánsku si zkoušel hrát na Frooma, nechal vláček rozjet brutus tempo…jenže pak zjistil, že si tím zničil domestiky a do cíle tak nějak zbývá ještě 12km. Tak teda nastoupil, jenže pochopitelně Lopez, Yates…byli za chvíli easy zpátky, Bernal na ně kýval, ať mu střídají…fakt mě bavil, klučina :-)

              K tomu si připočti „sílu“ domestiků. Mateřská školka, kdo myslíš, že by tam Bernala držel na pozicích? Sosa??? A kdo by tahal roviny? Hart??? A kdo by hlídal, aby nezůstali na větru? Sivakov??? :-))) Těžko kdo z nich by vydržel 3 týdny, viděli bychom přecenění sil, výbuchy. Záruka úspěchu Sky se prostě chystá na Tour, a jmenuje se Kwiato, Rowe, Kirienka, Castro, Poels, Thomas a spol. Brailsford nechce nic podcenit. Silný časovky a zablokování těch pár etap, kde by soupeře mohly svrbět nohy. Jestli někdo urve 15 vteřin, bude to zázrak…za který ale druhý den zaplatí. Porte bez síly BMC v TTT a asi TdF bez Dumoulina. Ideální kulisy pro 5. triumf Frooma. Do Talošky poslal juniorku na zkušenou.

              A je to prasárna. Když srovnám, jak Matt White dávkoval postupně Yatesům zátěž…Simona bez debaty poslal z první Tour po 2 týdnech domů aby ho nezničil, Adamovi dovolil jen Vueltu…ještě že Brailsford chtěl kdysi jen Simona a proto tam nešli. Dnes by byli vyždímaní jak citróni.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Saronni vyhrál Giro ve jednadvaceti letech, před tím Gimondi Tour ve dvaadvaceti. Scic a dokonce ani Salvarani se vůbec svou kvalitou dnešním Brailsfordových skoupeným “domestikům”, přes wattmetry připojeným na vysílačky nemohly rovnat. Bernal je už dnes etapovým cyklistou s patrně největším potenciálem ze všech. Pokud by na něj robotci (byť na Giru oproti Tour i jakejsi “B tým”) jeli, s největší pravděpodobností by vyhrál. Vyhrál by v pozici leadra dnešního plastovýho týmu i Tour, kdyby jej takto určili. (Samozřejmě nemyslím v jedné sezóně).

                0 0
                • Madtomas  

                  Souhlas s Bernalem, ale podpora co jede na giro na to podle me nema jeste a diky tomu by nevyhral. V tipovacce bych ho ale v top 3 mel :) Uvidime co mladosi ukazou, tak mladymu a nezkusenymu tymu bys trosku mohl fandit i ty ne? :)

                  0 0
                • jonys  

                  Nemluvil jsem o potenciálu a nemluvil jsem o vítězích z pravěku. To především.

                  Dále jsem se Ti snažil vysvětlit, že GT není jen poslední kopec. Každý šlápnutí navíc se počítá. A když tam prostě nemáš chlapy, který jsem vyjmenoval, kteří přesně vědí, kde a kdy máš být, abys šetřil, přijedeš do 3. týdne grogy. Pak se svojí bernalovskou figurou zmrzneš na Gavii a dolů před Tebe skočí Nibali, kterýmu zapomněli říct, že je mokro…Co teď? Je Ti 22, hrozně moc chceš, Brailsford na Tebe huláká do vysílačky. Poprvé lídruješ, vlastně vůbec nevíš, jak se to dělá. Co udělá volný den? A kolem Tebe skautíci, co zase neví, jak se udržet v použitelným stavu 3 týdny. A supi, kteří se to snaží využít.

                  Bernal má potenciál, ale letos by neměl šanci. Ono nakonec i to zranění něco napovídá. Auto ho nesrazilo, to bychom věděli. Jestli mu prdla guma, možná. Cokoliv ostatního je ale hrubou chybou jezdce. Ve stoupání to bylo těžko, jestli něco přehlídl na rovině nebo jel sjezd rychleji než měl (proč???), svědčí to o tom, že je prostě moula. A to byl trénink, no stress, no 170 lidí kolem.

                  Asi se ale neshodnem, tak pojďme do Giro vlákna debatovat o těch, co jedou, ne o virtuální realitě :-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Dobře. :) A – jen na vysvětlenou: já se nějak nesázím a nikde netipuji, ale pokud někoho na kole vidím, odhadnout, jak na tom kdo je, snad trochu dovedu. Ať už se to letos týkalo v jednorázovkách Allaphilippa, van der Poela, Fuglsanga. A – po úvodních rozpacích – nakonec i Sagana a Valverdeho. A pokud se týče dlouhých etapáků v této nebesky-plastové éře, no… Tohle si uvědomit a předpovědět, není, zvlášt po loňském Giru a koneckonců i té Tour, opravdu až tak těžké. Možná k tomu i jakési ty informace kontinuálně až z toho „pravěku“ trochu pomáhají. :)

                    0 0
                    • Pessinger  

                      Škoda že Cio netipuješ, kvalita by tam určitě byla.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ono je spíš pozoruhodný, jak bývalý Sky totálně vyhořelo letos na jednorázovkách. Jasný, že maj priority jinde, ale Kwiatkovski vždycky vypadal, že by moc rád něco přece jen dal a Poels zas, že by mu v tom tak rád pomohl… Byla to docela sranda.

                      0 0
                      • jonys  

                        Přesně tak. Můj nesmělý odhad je, že než se snažit o móóóžná nějaký 8.-10. místo, tak zkusí určitě etapu a jestli nejsou blbí, spočítají si, že modrý triko bude za tu královskou etapu (totéž, co loni, kde ho díky Finnestre pobral Froome, aniž by nějak chtěl) a rozjedou to pro někoho tam…Přeci jen místo na pódiu na vyhlašování ve Veroně může být i pro Sky v dané situaci možná zajímavý (čím víc prezentace novýho sponzora, tím líp, že). Teď mi řekni, kdo z nich je fakt nejvíc nejlepší vrchař a má dobrý kick aby mohl spurtovat na ty prémie během etap??

                        Nebo jinak: Sosa má kurz na modrý triko 17.0, Hart 51.0, Sivakov není vypsán. Skoro si říkám, že Sosu za drobný prubnu…a jestli ne i za víc v duelu s Carapazem (2.38). U toho čekám pobyt v hlavní skupince, ale ne takovou kvalitu, aby vyhrával v případě, že pojedou o výhru etapy. Ale ta vrchařina je strašná loterie. Ony ty hory jsou až ke konci, do té doby klidně může někdo nechutně rupnout a když se na to pak zaměří, mají „béčkoví“ jezdci smůlu – viz Landa 2017…

                        0 0
                        • McBlacky  

                          Tak sazet na cyklistiku s nejakym vyraznejsim uspechem je dlouhodobe nemozny. Pro sazkovky to ani neni zajimavy, nejsou v tom penize. Co se nasazi na celou Tour neni ani zdaleka objem jednoho ligoveho zapasu. Z velkych hracu to nehraje nikdo.

                          0 0
                          • jonys  

                            Myslim,ze se mylis (krom te casti o nizkem naberu). Ale je to na delsi,asi zalozim vlakno…a rad si prectu,z ceho vychazis pri uvaze,ze se neda na kola vyhravat.

                            0 0
                            • McBlacky  

                              vycházím ze skoro deseti let práce v oboru na straně bookmakerů.

                              0 0
                              • jonys  

                                Pak nechapu ten protimluv: preci to,v cem penize jsou,si musi sk mnohem vic hlidat…a hodnotu v kurzech na ligu mistru fakt nejde najit. Zatimco mensi sporty jsou vetsi sanci pro sazkare-sk na to nevydava tolik,book je casto ma jen jako bokovku,kurzy nesrovna trh tak rychle atd. Pravda ale je,ze si tam muzou dovolit vyssi marzi…Az budu na pc dam sem odkaz na clanek,co jsem o tom stvoril a muzem diskutovat konkretneji. A ze se prakticky nejde sazenim „zivit“ je i proto,ze uspesnyho sazkare sk proste „vypnou“…

                                0 0
                                • orm  

                                  Je to zajimave, jako opravdu, ale myslim, ze by si to zaslouzilo vlastni vlakno :-).

                                  0 0
                                • McBlacky  

                                  u minoritních marketů bereš co nakoupíš ve feedu a neřešíš nějaký úpravy bookmakerem. Což je příklad cyklistiky.

                                  Dost sázkovek už ani velký teamu bookmakerů nemá a nakupuje to v rámci dat, řízení rizik, autorizace atd. Max máš 1–2 na hlavní domestic markety a někoho kdo dává pozor na livko kdyby náhodou ti přitekl nějaký *******.

                                  Zařezávání těch co dokážou sure bety, nebo to max extra zmáknutý je jasný.

                                  0 0
                      • brtníček  

                        Jo nad tím jsem taky přemýšlel. Proč jsou schopní skvěle vyladit formu většiny jezdců na 3 týdny, ale na jednorázovky, které proběhnou cca během 14 dnů ne. Je to asi tím, že tento závod nelze tak kontrolovat, protže tady si jezdci troufnou jít přes limit a risknou to a někomu to vyjde. Kdežto Ineos přes limit nejde jede podle compu a pak nevyhrají. Na klasice vyhraje a je pak relativně jedno jestli na další vyhoří, kdežto v etapáku nemůžeš vyhořet v žádné etapě.

                        0 0
                      • milan.v  

                        Z tohoto důvodu jsem si právě říkal, že by mohli jít po klasikářích, kteří by jim zapadli do mozaiky a zajistili příští sezónu konečně nějaké úspěchy…

                        0 0
                        • jonys  

                          Rika se,ze Sunweb hodne ztratil ze sve holandske zakladny (vim,ze ofiko je nemecky…),a pry by mohli mit zajem o Poelse.

                          0 0
                  • Smazaný účet  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
                  • jkcz  

                    Tady plný souhlas. Bernal vypadá zatím ještě hodně nevyježděný, chce to nabrat trochu zkušeností. Co jsem viděl jarní závody, tak je to zatím takový plašoň. A vydržet 3 týdny plašit a přitom uspět, není jednoduché. Stačí si vzpomenout na loňského Yatesa na Giru.

                    0 0
                    • jJonatan  

                      Plašan, kterej si hodně zkušeně počínal na větru. Hlavně s jeho postavou…

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Přišlo mi, že po cyklistické stránce umí všechno. Na to, že je jakože hlavně vrchař, umí jet po rovině, schovat se na větru (jak kolega psal), má dost dobrou časovku a umí i zašpurtovat. V balíku se orientovat dovede velmi dobře. Zatím defakto pořád na někoho jel a na sebe až poté, co dotyčnej chcípnul. Je mu dvaadvacet a že je někdy takovej “živější”, je pochopitelný. Ale je to Kolumbijec, žadnej Yates, takže má jedinej silnej základní motiv: vydělat tolik, aby dokázal do Evropy dostat a finančně zajistit svou rodinu – a v relaci k tomuhle není nic podstatný. Takže je vděčnej, že v Bralisfordově “Tour (et cetera) winnig organisation” může být a v dlouhých etapácích udělá vždy naprosto disciplinovaně a přesně to, co se mu do sluchátka řekne. Ale cyklisticky se mi zatím zdá být stejně mimořádnej, jako je Julian Alaphilippe a Mathieu van der Poel. No, časem uvidíme, jak to s ním dopadne – Landa před nějakou dobou taky vypadal skvěle a zatím, jaksi, nic moc.

                      0 0
                      • Krov  

                        Zrovna Kolumbijci ale dost často ustrnou ve vývoji předčasně a nenaplní očekávání do dalších let. Tak jsem zvědav, co teď třeba Lopez a Bernal.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Potřebujou prostě vydělat ty prachy, jak jsem psal. Není to tam doma pro lidi žádná sranda – ten rozdíl oproti (pohodlnému, máš-li na něj) životu v Evropě je obrovskej. Jakmile vyděláno pro sebe a rodinu už mají, jde sportovní motivace dost často stranou. Nejlíp se s tímhle ještě porovnal Rigoberto: od okamžiku, kdy dostal po závodě na olympiádě v Londýně od Vina dohodnutý příspěvek, je vidět, že už zavodí spíše pro radost. Ale teda závodí. :)

                          0 0
        • plzakj  

          TDi mu to neda

          0 0
      • milan.v  

        Hart + Sivakov

        https://road.cc/…giro-ditalia

        0 0
        • brtníček  

          Kittel přerušuje kariéru. Rozvázal smlouvu s Kaťušou. Jsem zvědavý co za tím je. Zda syndrom únavový nebo vyhoření? Kaťuša je hodně slabá a toto je pro ně další rána. Je fakt, že Kittelv poslední době nic nezajel.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Škoda. Když mu to šlo, byla radost se na jeho naprosto čistý a krásný špurty dívat. Takto před ním vypadal v dojezdech snad jen Cipollini.

            0 0
            • brtníček  

              Na Cd ses už vybodl úplně? Je fakt, že je to tam hodně špatné.

              0 0
              • Smazaný účet  

                To je těžky: kvalitní lidi, jako třeba Cotti, Hogy, Filipo a tak odešli, protože nemohli už snášet buď úplně z cyklistickýho hlediska pitomý, nebo zas neuvěřitelně blbý a protivný nacionalistický žvásty, který tam dva- tři lidi opakovaně cpali a cpou. A i poměrně chytří lidi (ač třeba názorově na hodně rozdílné pozici – třeba ten Beda a tak), s kterýma se dalo nakonec se vzájemným respektem o těch odlišných stanoviscích a názorech taky bavit, se na to snad vzhledem k opakovaným výpadkům servru taky vykašlali. Momentálně je to bída, nějaká diskuse nebo tak úplně skomírá a sranda už tam není vůbec.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Takže občas něco napíšou kluci jako standa, trenér, Globi a tak, kteří jsou bezvadní, ale jinak je to zahlušený různejma těma hrůzama a člověku se nějak ani nechce. Je to škoda – protože tady na bf jsou v převaze ti jakože – no, hoši, co jezdí spíše na horských kolech a – A tak. :)

                  0 0
                  • brtníček  

                    Jo tady to asfaltem moc nevoní. Ale musel jsem sem přejít, protože na CD jsem zapomněl heslo a nově příchozí už tam delší dobu admin nepotvrzuje.

                    Co říkáš na Sagana? Letošní sezona je zatím asi jeho nejslabší u profíků. Jak kdyby od toho pádu na loňské TDF ztratil ten zabijácký instinkt. Pád plus osobní problémy se na jeho psychice asi odrazily.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jo, CD likviduje takto i ten tamější jakože „admin“ . A Sagi: jal myslím že určitě byl nemocnej (a kdoví, možná, že pokud by šlo o nějakou mononukleózu, boreliózu nebo tak, ještě třeba je). Ony se některé tyto nemoci opravdu těžko poznají (dobře vím, o čem je řeč) a také i následky jiných, těch krátkodobějších, člověk snadno podcení. Každopádně je, na své poměry teda, teď opravdu velmi špatnej. A je vidět, že se snažil jezdit stejným stylem jako dřív, akorát ten dřívejší režim nakonec nemohl zvládnout. No, doufám, že pokud to není něco závažného třeba ve smyslu těch protivných chorob, které jsem zmínil, že se dá teď nějak dohromady. Denkovi a sponzorům je jasné, co by to v opačném případě mohlo pro tým a spol. znamenat, takže se musí starat.

                      0 0
                      • jonys  

                        Jsem ted plne zamestnan Girem,ale nekde jsem zachytil,ze popsal v rozhovoru,jak moc ho stala ta viroza-oslabeni,naboreni pripravy…tak snad to tak je a neni to nic z toho,co naznacujes,protoze to by koncila sranda.

                        0 0
                        • Canyon325  

                          hej, viď. rozhovor s trénerom Valachom… doslova presral celé tirreno aj týždeň predtým, čo sa odrazilo príprave, napriek tomu top5 na P-R a slušne aj MSR, kt. eventuálne mohol vyhral, keby sa nenechal zablokovať v šprinte… síce jeho najslabšia jar, ale vzhľadom zdravotné problémy nešiel zle, snáď dá etapu v Kalifornií a na TdF bude vo forme

                          0 0
                    • UHU  

                      to jsme na tom stejně :)

                      0 0
    • robb  

      Eddy the Boss na švihu… na pohodičku

      0 0
    • Delkim  

      Sagan vítěz etapy v Kalifornii

      Tak snad mu to psychicky pomůže na nohy!

      0 0
    • Smazaný účet  

      Campenaerts pěkně vyfakoval sir Bradleye, když mu ten nezištně radil, že by měl odejít za lepším z Lotta do Skyineosu, neb tam by se lépe naučil na koze:

      “I don't think he saw how we broke the Hour Record as a team," the 27-year-old said. „We broke his fucking hour record, didn't we?“

      0 0
    • plzakj  

      Ten Matie VdP je strasnej komediant. Sice dnes na horskych kolech, ale styl, jakym nechal Nina v poslednim kole, nechapal nikdo.

      0 0
      • MiKED  

        Nevěřil jsem svým očím.

        0 0
        • robb  

          Nechtěl bych mu na konci kariéry dělat video sestřih všech úspěchů. To bude pěknej celovečerní biják.....

          0 0
        • Smazaný účet  

          Ten nástup byl neuvěřitelnej. Tohle Nino v životě nezažil.

          0 0
          • MiKED  

            Na tom závodu bylo fascinující, že kdyby tam měl místo, trhne ho i na těch nejtěžších kořenech.

            0 0
          • Neťa  

            Tak už nám začal ztrapňovat i bikery. A navíc to – s trochou nadsázky – vypadalo pomalu v suchém triku, při tom rozhovoru v cíli působil, jako by vůbec nezávodil :-).

            0 0
    • jkcz  

      Ze by Zdenda nakonec chtel odejit jinam ? Zatim jeho vyjadreni nepripoustela pochybnosti.

      https://www.idnes.cz/…klistika_mt2

      Pokud byste opravdu odešel, nebojíte se, že by vaše výsledky šly rovněž dolů?

      Toho se nebojím. Podle všech možných výsledků testů a tréninků, které mám před sebou, bych se měl ještě spíš zlepšovat. Už teď jsem byl na klasikách na podobné úrovni jako favorité Greg van Avermaet a Peter Sagan. Kdybych byl v jiném týmu na podobné úrovni a jel třeba letošní Paříž-Roubaix, mohl bych závodit zezadu a ten závod by třeba probíhal úplně jinak. Často jsem byl v pozici, kdy jsem nemohl závodit.

      0 0
      • brtníček  

        Na TDF podle všeho nepojede a chtel by do ní mít jasno o své budoucnosti. Tipuju, že to zkusí jinde,ale bude to mít težké příklad Van Avermet.

        0 0
      • cubista  

        Když to nezkusí jinde a nevyhraje PR, tak si to bude pořád vyčítat. Kdo nehraje, nevyhraje. Tak uvidíme.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Taky bych řek, že to v Quickstepu už docela dost dobře zná… :) Aspoň mu bude jinde jasné, jak na tom sám doopravdy je.

          (To takovýmu Froomovi třeba nebude jasné nikdy, zač sám doopravdy cyklisticky stojí – ale tam to teda je už vskutku extrém).

          0 0
      • jonys  

        Uz jsem to psal: Sunweb,hotove,vy­rizene :-)

        0 0
      • cubista  

        Kuloárová informace z dobrých zdrojů, že Štyby intenzivně hledá nové angažmá. A nebo mu dědek nabídne lepší smlouvu, kde nebude mít klauzulu o chytání nástupů,

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          No nastupy chyta zejmena proto ze do nich sam v pravou chvili nevyrazi. A jeho letosni vitezstvi byly zejmena vitezstvim tymu, protoze tam mel zjevny duvod proc nemusi stridat. Na E3 Jungelse, ok, Omloop dal za svy, na Algarve taky cekal az lidr rupne.

          No a kolik toho vyhrali letos Sagan, GVA, Terpstra.. DQS vetsinou vsecky ustval.. krome Flander kde meli Gilbert a Stybar zaludecni problemy, a MVDP show v Ardenach. A nemyslim ze by byl lepsi nez Gilbert na Roubaix a Alap na Strade.

          Myslim ze si nepomuze, urcite ne vysledkove.

          0 0
          • cubista  

            Souhlasím, nakonec jsem ve vláknu jarní klasiky zmiňoval obdobné důvody. Pouze jsem dal info, že opravdu o změně týmu reálně uvažuje. Druhá strana mince je, že když to nezkusí, tak nikdy nebude vědět, jaké by to doopravdy bylo. Možná i tato úvaha je tam. Štěstí přeje odvážným.

            0 0
          • tromboonen  

            Vysledkove je těžké tipovat, ale souhlas, spíš ne… Jasně, přechodem někam, kde by byl za leadera by na tom byl jinak, ale asi by jej uhonili na všech závodech a podpora, zázemí atd. by nemusely být tak dobré, on není všemocný, super výsledky by začal dávat možná když se sejde forma, štěstí a nemusí jet za nikoho a na nic jen na sebe, ale taky potřebuje asi i s nějakým vedením stanovit, kde to zkoušet a jak a kde ne, zkoušet to všude v nějakým menším teamu by jej mohlo vyždímat, IMHO.

            Hlavně je tam spousta dalších věcí, jako rodina, myslím děti a žena, že tam má nějaké zázemí a mluví a chová se jako místní, ten team je pro něj jak šitý na tělo, ano, kdyby byl průbojnější mohl by možná urvat víc, občas, ale oni si jej taky váží, team už jen pro to, jak maká a fanoušci/lidi na klasikách, Belgáni a kdoví kdo ještě taky, i většina anglicky mluvících komentátorů už se naučila vyslovit jeho jméno (a ne tak dávno), Belgáni jej uměli už dřív, minimálně ti co do kolistiky vidí, necháme to na něm myslím.

            0 0
            • jonys  

              Rikam vam,ze pro nej je idealnionument Flandry,ne Roubaix. Tam to muze vyhrat stylem Bettiol 2019. Na Roubaix si vzdycky nekoho odveze,navi neumi jet dlouhou rovinu sam. Byt letos fit,jel by s Italem o vyhru Ronde-a toho by mohl zvladnout ve spurtu. Takze za me ten Sunweb,dobra podpora behem zavodu a v pripade letosni formy poprava souperu na Kwaaremontu,s tim,ze kdyby to nevyslo,muze tam byt Matthews na spurt. Za me neni o cem :-). Jediny hacek je,ze MVDP…

              0 0
    • plzakj  

      Vypada to na dalsi povedenej caferide s Mattem :-D Uz se tesim https://youtu.be/wJjhCWrTvB8

      0 0
    • robb  

      Štyby se dal na biky

      0 0
      • Pessinger  

        A vyhrál borec

        0 0
        • orm  

          Borec to je, ale ne kvuli tomu ze vyhral. Jelo 65 lidi a druhy byl ctyricatnik co chodi 8h fyzicky makat do prace :-).

          0 0
    • robb  

      Wout na kempu

      0 0
    • robb  

      Tom Pidcock vítězem Roubaix U23

      https://twitter.com/…457442996225

      0 0
      • milan.v  

        Jo, on a Evenepoel = budoucí hvězdy… Snad jim v tom bude trochu sekundovat náš Karel Vacek…

        0 0
    • Canyon325  

      Nibali prestupuje do Treku https://www.cyclingweekly.com/…gning-426104

      0 0
      • tromboonen  

        We have big cars, really big cars, with big motors, big doors, lots of space inside, aircon, big wheels and huuge door handles, no low and useless Mclarens that like twisty roads, but have no creature comforts, interested, Italian man?

        0 0
        • jonys  

          Celá taškařice s tím, že italský sponzor Segafredo chce mít italského lídra je taková…no, asi jsem se měl líp učit.

          Mně ale zaujala jiná pecka: Quintana do Arkey! To jako proč??? Tak chtěly ho v UAE, a on jde do Francouzské druhé ligy? To tam bude dělat rozjížděče Greipelovi? Nebo domestika Barguilovi (protože ten jemu asi ne, byl odejit ze Sunwebu kvůli své sobeckosti, a i proto šel radši mimo WT…)?

          Každopádně spolu s odchodem Landy do Bahrainu, Brailsfordovým lovem na Carapaze a nezadržitelným odchodem do důchodu Valverdeho se mi zdá, že se v Movistaru brzo potkají staří známí Enrik „Contador 2.0“ Mas a David „Já se ve Sky neztratím“ de la Cruz. Nebo?

          0 0
          • brtníček  

            Jestli fakt ten Nairo jde do druhé ligy tak se dostane maximalne na divokou kartu na TDF. A podpora týmu bude chabá. Zdá se, že se pomalu chystá na cyklistický duchod a jeho potenciál zustane nenaplnen. Od toho jak zkusi Kombinaci Giro TDF v jednom roce tak dost zvadnul.Asi vyhořel. Letos je TDF dost kopcovitá uvidíme co tam ukáže i když se mu tam začal montovat s ambicema na celkové pořadí Landa.

            0 0
            • jkcz  

              Ukočírovat Landu bude asi velky problém. Žádnou velkou loajalitu bych od něj na TDF moc nečekal, obvzlášť, když má jít pryč do Bahrainu.

              Ten Carapaz je fakt mazec, Brailsfordovi nestačí něco, on musí mít ÚPLNĚ všechno.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak – je to všechno otázka peněz. A styků, abys je získal – od koho, na tom nesejde. Jeden rok eko-dres s verlybama a k tomu s přislušným komentářem a další rok v klidu love od krále plastů. Pokud máš garantovanej rozpočet (a navíc s několikaletou perspektivou, jak to B. měl dříve dohodnuto s kamarádem mladým Murdochem) nejméně dvojnásobný, než druhý nejbohatší tým konkurence, lze – a s předstihem – sáhnout po komkoli vyjímečném, kdo se jen objeví. Před nějakou dobou Landa, nedávno Bernal, teď Carapaz. A skutečnost, že takováto nerovná, bezkonkurenční pozice naprosto devalvuje silniční, přinejmenším tedy etapovou cyklistiku, nikoho v UCI, zdá se (na rozdíl například od systému v různých amerických profesionálních soutěžích) naprosto nezajímá. I to možná svědčí o dobrých vztazích Brailsforda s těmi lidmi, kteří o cyklistice rozhodují – jak v Británii, tak na mezinárodní úrovni. Ostatně dalších dokladů této skutečnosti je opravdu dost. (Jen namátkou: dlouholeté užívání ilegálních kol pro britský tým v silniční i dráhové cyklistice, neutralizace opakobaného prokázaného užití depotních silných glukokortikoidů před etapovým závodem, pod koberec zametení Brailsfordových prokázaných lží o době pobytu osob, doručujících záhadné balíčky, „krádež“ lékařských notebooků s dokumenty, psychické zhroucení lékaře týmu, jehož pak nebylo možno vyslechnout, pokrčení ramen nad výrokem britské parlamentní komise o „neetickém chování týmu Sky“, omilostnění Chrise Frooma při defakto prokázaném dopingu atď. atp.

                No, love.

                Pozn. : Tím opakovaným užitím slova „styky“ jsem neměl na mysli nic erotického. I když, při pohledu na sira Davida – kdo ví… :)

                0 0
                • orm  

                  Kdyz se podivas na vysledky za posledni roky, tak mne prijde, ze jedine co to devalvuje je Tour de France. Ostatni zavody se jim tolik nedari a nejsou nijak dominantni, rozpocet nerozpocet. Cim si to vysvetlujes?

                  K ostatnimu se vyjadrovat nechci. Mame jine nazory a zbytecne se tu zas hadat :-).

                  0 0
                  • brtníček  

                    TDF je nejvíc ve svete penez. To vedel už i LA a proto hlavni díl všeho smeřují na červenec. Ale vyhráli už i Vueltu a Giro. Jenom ty klasiky nijak neovládli. A je to tím, že ten jeden den není tak kontrolovatelný, protože borci jdou přes práh na druhý den jim nehrozí že vyhoří jak na etapáku.

                    0 0
                    • orm  

                      Giro a Vueltu vyhral jen Froome, pokud vim. Ostatni zavodnici pohoreli. Ani v jednom zavode, co si pamatuji, nebylo Sky nijak dominantni. Dominantni je jen na Tour. Ano, tour je nejvice z pohledu reklamy, ale proc Sky/Ineos nevyhravaj i ostatni velke etapaky, kdyz maji tolik penez? Z nejakeho duvodu na ostatnich etapacich ty penize takovou roli nehrajou.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Záleží jim – podobně jako dřive Armstrongovi – vlastně hlavně nebo jen na Tour. Sky je tedy – jak velmi přesně poznamenalo Ritte – jakási „Tour winning organisation“. Nejvíc peněz, nejvíc slávy, což zase znamená nejvíc peněz. Navíc jsou tam většinou tratě technicky jednodušší, než na zbylých dlouhých etapácích. Na Giru a na Vueltě je většinou třeba, aby je člověk vyhrál, také trochu umět technicky jezdit na kole, což dřivějším británským dráhařům nikdy moc nešlo – kolaps sira Bradleyho na Giru, když nebyl schopen sjet rychleji dolů z technického kopce, je toho dokladem. Chris Froome se i ty sjezdy svou nesmírnou pílí naučil, ale pokud se týče jeho zázračného „zmrtvýchvstání“ v jedné etapě vloni na Giru, na to mám svůj názor, ale jak správně říkáš, ani já se o něj nehodlám přít.

                        Pokud se jednorázových závodů a zejména klasik týče – tam jsou velmi podstatné také specificky cyklistické dobednosti závodníků i jejich týmu i jakási závodní inteligence; nestačí jen, aby nejsilnější etapoví cyklisté, kteří jsou na trhu k dispozici, jeli na špici den za dnem podle diktátu z vysílačky přesně spočítané watty.

                        Mám rád sport obecně a cyklistiku zvlášť a pokud je to jen trochu možné, rovné srovnávání schopností zúčastněných – což právě dělá sport sportem, aspoň tedy myslím. A ne jen o – často pramálo slušnej – kšeft. A finanční možnosti týmu Sky (Ineos) spolu s naprosto bezskrupulózním jednáním jejich šéfa sportovní srovnávání v závodech, jako je Tour, prakticky znemožňuje.

                        0 0
                        • orm  

                          Tak podle toho co pises, tak to, ze je Sky na Tour dominantni, tak krome penez a Frooma (osobne si myslim, ze Froome je podstatna cast uspechu Sky), si za to muze Tour sama a to spatnym vyberem tras. Osobne tedy nesouhlasim, ze za dominanci Sky byly jen penize. Tech faktoru tam podle me bylo vice – Froome, trasa Tour. Froome pomalu konci. Pak uvidime, zda jsi mel pravdu ty nebo ja :-).

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            No, zrovna vloni tam nakonec pět speciálních domestiků (když měl Chris patrně po té zmíněné etapě na Giru nějaké potíže s regenerací – nedivím se ostatně;

                            možná ani jeho asthma nebylo v takové síle, aby mu jeho lécba opravdu pomohla :) naprosto spolehlivě dovezlo jednoho jejich britského dráhaře ne? A že ten hoch teda na té silnici (přesto, že ve Walesu je opravdu pěkně) moc jezdit neumí, nevadilo ani v nejmenším. :) A kdo vyhraje letos Tour, je, myslím, docela jasný. Chris. Pokud bude náhodou, léta neubýbají, méně disponovanej, vyberou zase Thomase nebo Bernala – to asi podle situace. A jednoho z nich tam dovezou, to je jasný jak – jak pronikavej intelekt obou Klausů. A kdyby nějakým zázrakem ne, du se fest ožrat! :)

                            Jo – a s tím Foomem: víš, já jsem opravdu zvědavej, jestli by byl někdy vůbec vyhrál nějakej dlouhej etapák, kdyby nebyl ve Sky. Možná, že jo, nevím. Ale není si tím jistej ani on – ostatně se v tomto smyslu docela upřímně před časem i sám vyjádřil.

                            0 0
                      • jonys  

                        Ano, Froome je vlajkovou lodí Sky. A ano, soustředí se na Tour. Má to víc důvodů.

                        Na Tour posílají všichni to nejlepší. Vč. Sky. Tím, že tam jezdí to nejlepší, je myšleno nejen lídři, ale i domestici. Top domestici Sky jsou na takové úrovni, že prostě nechybují (stejně jako v zápase NHL uvidíš mnohem míň chyb než v zápase 3. čeká ligy). Tím, že nechybují, dokáží spolehlivě odkontrolovat nějakých 5–6 etap, kde je potřeba jet špici na vysokých wattech a zajistit tak, že z toho nikdo neujede. A když, tak jedině na krev (druhý den zaplatí) nebo o 15–20 vteřin. To je málo, Froome si v časovkách najede víc.

                        Kontrole těch etap pomáhá to, co píše kolega: kopce jsou více tempařské. Ne takové ty italské či španělské pecky jako Zoncolan, Angliru apod. Vuelta mívá navíc málo časovek.

                        Důležitým faktorem je počasí. Ve Francii bývá stabilní. Froome nemá rád zimu (loni měl kliku, letošní Giro by nepřežil) a déšť. Důvodem je jeho tělesná konstituce, slabší sjezdařské dovednosti (ano, zlepšil, ale na mokru by pořád měl problémy) a to astma. Když bylo na Tour hnusně 2014, jak dopadl?

                        Teď k tomu, proč nedominují jinde. Ani Sky nemá ten měšec bezedný. A asi by se ani nerentovalo mít stejně silný tým na ty další GT. Možná se o to teď trochu pokoušejí a staví mladší partu kolem Bernala. Uvidíme.

                        A ještě slovo k těm klasikám: tam si všimni, že dominuje QS. Ale to je tým s mnoha klasikářskými esy. Ukazuje se tedy, že filosofie jednoho lídra a několika domestiků na klasikách prohrává. Hlavně na těch rovinatějších. Je to možná způsobem závodění. Jak píše kolega, jede se v červených a větší bingo je mít po selekci vepředu početní převahu, než supersilného, ale osamělého jezdce. A Sky takové borce schopné držet se s nejlepšími nemá. A asi ani mít nechce. Důvody nevím. Ale není to nic nenormálního, Movistar to má podobně (nebavím se o Valverdem), QS zase nemá lidi na GC, Bora se točí kolem Sagana…každý má nějaké priority, to je asi v pořádku. Takové Jumbo má sice adepty na všechno (kostky, Ardeny, GC, spurty), ovšem kolik toho letos vyhráli? Sky Thomase nebo Poelse prakticky převychovali, Moscon, Rowe či Baarle mají do QS boys daleko, a Kwiatkovski do Sky šel kvůli tomu, aby jednou mohl vyhrát Tour (blbec).

                        0 0
                        • orm  

                          Ja chapu jak to funguje. Bylo to jen takove moje rypnuti na tvrzeni, ze sky/ineos zabiji cyklistiku, protoze maji hodne penez. Ja s tim nesouhlasim, ze zabiji cyklistiku, tedy pokud za cyklistiku nepovazujeme jen Tour de France.

                          0 0
                          • cubista  

                            Nějak mám tušení, že jim nevyjde ani ta Tour. Jistě, přání je otcem této myšlenky, ale žádný strom neroste až do nebe.

                            0 0
                            • orm  

                              Osobne, a priznavam, ze vestim z kristalove koule, si myslim, ze vyhraji, ale nebude to dominantni vitezstvi. Froome se umi pripravit. Thomas mne prijde typ Wiggins, tj. stacilo mu vyhrat jednou a tim prisel o motivaci. Doufam, ze tour nebude jednotvarna nuda :-).

                              0 0
                • tromboonen  

                  No jo, ale dělali by to jiní na té pozici jinak? Asi ne, spíš by se na ni ani nedostali, že v Itálii a Francii mají možná ještě nekde pod nánosy nějakou „jinou cyklistiku“ a nadšení a možná někde občas i něco pro mladé (ale hodně hladové a chtějící, zadarmo atd.), může být zajímavé, ale taky tam pak mají mnohem horší problémy občas, jako ne TUI, ale d s velkým d, prostě to ty hladový semele, no a celkově třou bídu s nouzí, maximálně jim něco předhodí diktátor jako Italům, nebo kdoví kdo Frantíkům a že se drží nad vodou s ještě podivnějšíma reklamama kolikrát, ale se skoro nulou peněz za ně, to je sice hezký, ale o nic moc hezčí než mega rozpočet a pojistit si prostě všechny možnosti (ale spíš jenom na TdF, protože tam to uvidí nejvíc lidí)… mám pocit, že by to ti druzí dělali taky, nemusí se nám to líbit, ale je to tak…

                  No a jen tak na okraj, teď se zdá, že (asi kromě tý TdF, ale i tam může zaúřadovat náhoda) nebude pomáhat ani mega rozpočet a kontrola nad vším, „lezou“ do toho mladý, hladoví a schopní z kdovíjakých stájí co se sotva drží, ale oni na to maj, ne vždy jen kvůli náhodě (Carapaz, Roglič), OK, letos jim to vyjít nemuselo nebo nevyšlo, ale ono to vyjde, že si je možná chce pojistit sir D? No proč by to neudělal, když může? A plastovej král, no ono je tam málo reklam, co jsou na něco etického, nebo aspoň ne vyloženě sračky a skoro kradení peněz pod záminkama, no a nebo státy/diktáto­ři/šejkové a plastoví nebo jiní průmyslníci… je to složitý problém, ale existence plastového krále nebo jeho neexistence jej nevyřeší, ditto sir D nebo ne sir D, nebo celý ten team, bude nebo jsou jiný, viz kam zrovna jde žralok, lepší, horší, méně, více? Je to jenom o tom?

                  Nechci nic rozjíždět, v podstatě s Tebou suhlasím, ale je na to i jiný pohled, prostě se doba změnila, mimo jiné už neprojde vše ani teamu ani jezdci, ani tomu jednomu největšímu teamu vše neprojde, i když si to hodně lidí myslí, no a plakat nad tím, že to není jak to bylo, no není a patrně to zanedlouho zas bude úplně jinak…

                  0 0
                • jkcz  

                  Ja jsem v nazoru na sky/ineos totalne rozpolceny. Na jednu stranu vidim, jak to nici velke GT zavody, na druhou stranu mi nejde pod nos nejake socialisticke rovnostarstvi a stanovovani platovych stropu. Furt verim, ze si nakonec trh sam rekne, ze to tak nejde – tedy ze obliba TDF pujde s takovym pristupem k sipku. A v konecnem dusledku tim neskutecnym nalevanim penez pomahaji i dalsim profikum v jinych mancaftech, kteri se snazi nekde upichnout a najit si flek.

                  Skutecne zaplatpanbuh za ty jarni hnojaky.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ano. Zaplaťpánbů. Ale o žádné socialistické rovnostářství by odstranením této zásadní nerovnosti nešlo – stačí se podívat, na jakých principech fungují velké profesionální soutěže (fotbal – ne soccer, baseball, basketball, ale vlastně i ta NHL) ve Státech. Právě proto, aby šlo o aspoň trochu vyrovnanou soutěž, atraktivní pro diváky.

                    0 0
                    • gemini  

                      nejsem si úplně jistej ( ať mě případně někdo, kdo to sleduje, opraví), ale zrovna tyto soutěže si řídí svoji ligu i ekonomicky a peníze ( podíly ), které vygenerují, pak cpou do jednotlivejch teamů – proto si i diktují podmínky jako jsou platové stropy a pod. – Bez sponzorů ( sponzoři chtějí výsledky a ne aby jim někdo kecal do toho, kolik mají do svého koníčku nasypat ) by se týmy dostaly na úroveň týmů „kola pro život“, protože Aso se o výdělky evidentně dělit nechce ( a něco mi říká, že týmy z prodejů dresů a týmovejch suvenýrů ( jako třeba v NHL ) zase tolik nevyvaří…)

                      0 0
                    • tromboonen  

                      Ehm, v Americe, vyrovnane soutěže v těchto sportech? Atraktivita tam funguje jinak a přít se o ni nebudem… já tam žil, fotil jsem mimo jiné i zápasy ve fotbale, ano, tom jejich, ne nejslabší team, ani tenkrát ne, plus college football, taky velmi slušná pozice teamu… že tam jsou dobré teamy, co nemaj ani na kopačky (nebo jak se tomu říká v tomhle sportu) asi víš sám, tyhle lepší (a to ani nemluvím o těch nejlepších) jedou model Sky na devátou, umíš hrát, nebo ne a umíš se rvát, nebo jen obránit někoho kdo hrát umí… ok, tady Ti zaplatíme dobrou školu, a uděláš ji, neboj, můžeš být úplně blbej, ale když budeš hrát celé studium, absolvuješ, a zadara (jinak si připrav 60 tis zelenejch za rok (tenkrát a v levnym státě a na levný škole))… žerou taky kdoví co, jsou to dost často tupé mašinky, a to i na té „blbé“ VŠ soutěži, no moc to nesleduju, ale nebyla tam nedávno nějaká dost velká aféra právě z ní.. plus v té nejvyšší soutěži, ale možná baseball, netuším, tam taky s nějakým teamem vyběhli, protože to nebyli „SKY“ a oni tu soutěž málem vyhráli nebo tak něco… tohle dávat za příklad, to bych teda nedoporučoval, a mluvím z každodenní zkušenosti nezaujatého pozorovatele na místě. Co si myslí ti, co tomu „fandí“ je úplně o něčem jiném, nesnižuju to, něco do sebe to má, ale sport to něco není :)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Hele – ale je tam v těch soutěžích taky třeba systém dráftů, kde snad nejslabší tým si může prvni vybrat nejnadějnějšího sportovce a pár dalších podobných mechanismů, které k té vyrovnanosti vedou ne? Jasně, např. v evropském fotbale dominují velkokluby, což je taky blbý – ale i těch je – třeba deset nejmíň a asi žádnej krz love s takovým odstupem od ostatních, jako má cyklistice Sky…

                        0 0
                    • raw 4  

                      Ještě ze nesledujes americký fotbal…Patriots jsou sky/ineos na xtou…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Akorát že oni si ty nejlepší nekupují. Vždy na ně zbudou ti, které nikdo nechce. Mají trenéra génia.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          A pak taky Toma, co nejde po penězích, ale výsledcích. Není to, jak říkáš jenom o penězích.

                          0 0
                        • raw 4  

                          Pro mě je to fascinující…ten teamwork, Belichick, Brady, jasně nadrilovane postupy, který však dokážou kreativně měnit a upravovat…víra, že to dají atd…

                          0 0
                  • vt  

                    U nhl a pod prave vubec nejde o nejake ‚socialisticke rovnostarstvi‘ nyrz prave maximalizaci zisku. Nejspis zjsitili, ze vyrovnana soutez vydelava vic ;-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Však jasně – proč ne. Tohle naprosto chápu. A přijde mi to docela v pořádku.

                      0 0
                    • Hroch obojzhivelnyj  

                      Zil jsem v Kanade v dobe kdyz se v NHL zavadel salary cap. Mam za to ze to byla tenkrat hlavne pojistka aby nerostly platy nejvetsich hvezd do nesmyslu, ktery by nakonec ekonomicky polozil celou soutez.

                      0 0
                      • tromboonen  

                        Já teda v Kanadě nežil, jen jsem tam jezdil zpoza hranice, ale vždycky nachvíli a na západním pobřeží, nejradši loďmo s větrem, ale není ona Kanada tak trochu jinde, než jů es of ej? Myšleno prostě někdy a někde je možná zdánlivě jednodušší, ale celkově i třeba s nějakýma problémama je to taková „pseudo evropská“ země, jakože dost odlišný přístup od Emériky, a to platilo už dřív, teď je to úplnej extrém, ale to je čistě tím, co se teď děje ve hvězdách a pruzích.

                        Třeba NHL jsem sledoval vlastně až tady a jen čistě pracovně a přes těch pár Čechů, co tam něco dokázali, nebo třeba nedokázali, ale nebyli to ani osobně nafoukanci, psali jsme a fotili o nich, jejich městech, školách, stadionech a tak, pro časopisy klubů, kde hráli, no a i takhle na dálku si nešlo nevšimnout rozdílů mezi kanadskými a americkými kluby, jejich platy, náborem a fungováním, stejně jako to bylo v Česku, i když všude byly ty chudší a ty bohatší, a chudší většinou lepší kluby pro mladé a fanoušky, tak v emérickém modelu to bylo zas o level jinde a prostě prachy, bejby… zas oni to někdy někde jinde umí částečně vracet, a to všude v USA, i když to tak nevypadá, prostě rozdílné výchovy po staletí a generace…

                        0 0
                • cubista  

                  Jednou proti plastům, potom pro plasty. Pro peníze nemá Brailsford problém udělat cokoliv:-)))

                  0 0
          • jonys  

            No,tak Movistar me posloucha,o oba Spanely ma zajem…

            0 0
    • milan.v  

      Jo, bude to letos ještě zajímavé…

      0 0
    • jkcz  

      Movistar udrží Carapaze a chce i Fuglsanga

      https://www.roadcycling.cz/…-i-fuglsanga

      Ze by se nakonec Ineos nekonal?

      0 0
      • Smazaný účet  

        :) !

        0 0
      • jonys  

        Zajimavy. S Fuglem by meli zacit jednat az pote,co zase vyhori na Tour,aby usetrili :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          On je klasikář – už fyziognomicky. A to teda skvělej. Čím dřiv se začne dle toho chovat, tím líp pro něj i pro jeho tým. Zas tak mladej už není.

          0 0
          • jonys  

            Souhlasím. Mohl by vyhrávat Ardeny nebo Lombardii, a možná by si jako ex-biker poradil i na kopcovitějších kostkách. K tomu týdenní etapáčky…zn. ideál. Nevím, proč se roky nechal topit v roli domestika a pak zkoušel dělat lídra. Poslední roky navíc pořád mění názory…napřed ne, už to nebudu dělat, pak zas jo, ještě jednu Tour to zkusím…Movistar je pro něj nesmysl, jako lídr na GT je nepoužitelnej, jako klasikář tam bude ztracenej. Těžko říct, kam by se hodil. Katuša, Sunweb, CCC, Bora…?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Máš asi pravdu. Pokud jej však Movistar prioritně použije na ty klasiky (a na některou z GT jen v roli „preferovaného“ :) domestika), mohlo by to fungovat. Na klasikách si s nesmrtelným Valverdem jistě překážet nebudou – každý z nich je použitelný spíše na odlišný typ tratě.

              0 0
      • milan.v  

        To bude ještě kolotoč… :o)

        0 0
    • Neťa  

      Co vy na tohle? – https://www.idnes.cz/…klistika_mt2

      Z mého pohledu hovadina.

      0 0
      • milan.v  

        Ačkoliv jsem příznivcem virtuálního tréninku, příp. závodění, toto by byla hrůza… To vůbec do World Tour cyklistiky nepatří…

        0 0
      • futurama  

        Sice nerad čtu idnes, ale to co tam píšou dává smysl. Použití virtuálního závodění pro Prolog – časy se asi nebudou promítat do GC mi připadá jako očekávaný krok. Na nějakém stadionu s velkými obrazovkami by to mohl být docela show a ještě mít možnost se kvalifikovat do online závodu je super.

        0 0
        • plzakj  

          Je to o penezich :-( Sponzori to budou tlacit.

          0 0
          • futurama  

            Když bude více peněz na GT tak snad se jim nějak podaři vyřešit ty pseudo fanoušky co se zase na Giru předvedli 

            0 0
      • cubista  

        Také myslím, že blbost. Ale bohužel blbosti mají v dnešním světě dveře otevřené.

        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • robb  

      Něco z programu Mathieu Van Der Poela

      https://www.facebook.com/…54824142617/?…

      0 0
    • Zvanty  

      Dneska dobrá haluz na Závodu Míru U23, Polák přetrhl řetěz ve stoupání nad zámkem v Janovicích a mechanikovi trvalo 4 minuty než sundal druhé kolo ze střechy (moc bzzzz pásek, než všechny našel a přecvakal) :-D. Hezky po něm sprostě řval. Bohužel řetěz ukořistil kolega, chtěl jsem ho dát Hrochovi jako výhru pro tipaře lucerny na TdF.

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Něco jako provaz z oběšence ;-)

        0 0
        • Zvanty  

          Tak nějak, s přetrženým řetězem nevyhraješ, jsi poslední. Bohužel řetěz odcestoval do Přerova, byl to HG 701. Zítra se půjdu podívat asi na Dlouhé Stráně, pojedou je 2× z Loučné a minulý rok ti slabší druhý okruh prý málem tlačili.

          0 0
      • JFtryall  

        Ooo kurwa. :-D

        0 0
      • brtníček  

        Vacek se s formou na ZM U23 moc nepotkal. Dnes v kopcích kde by mu to melo sedet chytil víc jak 4 minuty a etapu vyhrál taky prvoročák.

        0 0
    • milan.v  

      Vakoč dneska 7. ve 2. etapě Critérium du Dauphiné 2019, snad už se rozjel a bude to zvládat v nejvyšší kvalitě…

      0 0
    • robb  

      Sestava Jumbo Visma pro TdF

      https://twitter.com/…131627184129

      0 0
      • JFtryall  

        Snad Aert neco utrhne. :-)

        0 0
        • cubista  

          Na GC sestava nevypadá, ale v etapách by mohlo něco vyjít.

          0 0
          • jonys  

            To je sestava jak vysita na top 5 pro Kruijswijka se silnym Benettem jako chranenou zalohou v GC+etapy ve spurtech pro Dylana.

            0 0
            • jkcz  

              Tak snad jim to v teto sestave pujde tymove lip nez na lonske TdF, kdy Kruijswijk (ne)pomahal Roglicovi. Ta prvni petka je jeste realisticka, moc vic bych ale od nej neocekaval. Od toho osudneho snehoveho drzkopadu na Giru je nejaky marny.

              0 0
              • cubista  

                Tipovačka je ještě daleko, ale tipnu si, že to bude maximálně na TOP10. Ale uvidíme.

                0 0
              • jonys  

                Opakuju: Prvním lídrem 2018 byl Holanďan! Naopak, Roglič hodil vidle do týmové taktiky když v poslední horské útočil brzo, přestože pokyn před etapou zněl jasně: napřed to zkusí Kruijs, teprve když to neklapne, půjde Rogla. Mělo to logiku. Mohli dosáhnout na pódium s Kruijsem kdyby se mu podařilo ujet, nebo s Rogličem, kdyby se jen vezl a byl odpočatej na časovku. Takto přišli o všechno, protože nezničili načnutýho Frooma a jen se Slovinec vydal tak, že v časovce selhal.

                0 0
    • Smazaný účet  

      Chris Froome and Dave Brailsford all smiles at the Team Ineos launch

      „We're going to do all we can to support Chris in his bid to win a fifth Tour, to cement his place in history and join the exclusive club of five-time winners. Sport is full of history and legends. We have to try and do great things, but we also have other riders to manage, too, like Geraint [Thomas] and Egan [Bernal],“ Brailsford told Cyclingnews and other media at the Critérium du Dauphiné.

      MAZEL TOV!

      0 0
      • vrazdit  

        Gecko asi pomalu tu myslenku na obhajobu opousti… myslim ze tak mozna bude uzitecny idiot v pripade ze se neco posere froomovi

        0 0
        • vik  

          Každý balík je vždy de facto plný užitečných idiotů :-)

          0 0
      • cubista  

        Nezbývá než doufat, že jim přání nevyjde a Tour bude zajímavější. Stačí si přečíst 100 let Staré dámy, kolika favoritům to nevyšlo.

        0 0
        • Delkim  

          No možná se ti to splnilo, Froome je na cestě do nemocnice, vítr ho porazil při prohlídce trati na ITT.

          https://t.co/gMDVliRpLX?…

          0 0
          • Smazaný účet  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • Jamin  

            Prej že zlomenej femur, tour je v háji. Snad ji stihne aspoň Bernal ať to Thomas nemá tak snadný.

            0 0
            • vrazdit  

              No to je smůla, takkto blbě se zrakvit… tak třeba to letos vyjde Tomovi

              0 0
              • jonys  

                Van Aert nám právě ukázal, že Dumoulin rozhodně ještě není v pohodě…

                0 0
            • arny71  

              Teď píšou v Babišově plátku, že prej otevřená zlomenina. Uf, no jestli je to pravda, tak by taky Froome mohl na top úrovni dojezdit.

              0 0
          • jonys  

            Tak hotovo. Zlomenina. Ti kluci už by se fakt měli nad tím nesmyslným svatým grálem „W/kg“ zamyslet…Už tak málem přišel loni o Giro, připomínám (pád při prohlídce úvodní ITT) a teď ho sfoukl vítr.

            0 0
            • McBlacky  

              Ono jezdit v promenlivem vetru v kombinaci 80mm a disc je vzdycky trochu risk.

              Jestli mas 68 nebo 75kg je fakt nepodstatny kdyz dostanes necekane bocni poryv.

              0 0
              • Janes  

                .

                0 0
                • cubista  

                  Při vichřici lítají někdy vzduchem i kamiony. Tak si v klidu dej druhou večeři:-)))

                  0 0
                  • Janes  

                    Právě jsem dojedl a po panáku slivovice si dávám druhýho lahváče.

                    jako kompenzace 12ti hodinového dne pro veřejnost :-))

                    PS. Uvědomil jsem si nemístnost své poznámky, kteou chrti nemohou nikdy pochopit..

                    0 0
                    • cubista  

                      To jsi vůbec nemusel mazat. Já to bral jako přátelské hecnutí, nic víc. Sám nejsem žádný hubeňour.

                      0 0
                      • Janes  

                        Já to smazal dřív, než jsem četl Tvůj příspěvek, zafungovala autocenzura…:-)))

                        0 0
              • jonys  

                1. Nesouhlasim. I tenhle maly rozdil je rozdil. Marginal gains :-)

                2.Zavodnici Sky maji o 2–3kg min jak na papire. Od doby,kdy nedokazali vysvetlit,proc byl Froome na tom kopci,kde rozhodl Tour 2015,rychleji nez treba Gessink i pres udajne nizsi W/kg…

                0 0
                • McBlacky  

                  Ono jedna vaha je rano a druha v cili MTF. Sky s tim docela experimentuje.

                  Nebudu te presvedcovat, kdyz mas pocit ze 2–3 kg jsou rozdil na bocaku na TT kole, nema to smysl.

                  0 0
                  • jonys  

                    Samozrejme,ze ta sila vetru potrebna ke sfouknuti o 2–3kg tezsiho chlapa rozdilna je,kolega Obda by nam to asi dokazal i spocitat presne. A taky je rozdil,jak po takovym padu dopadnes kdyz ses kost a kuze…

                    Kazdopadne jestli v 60km/h na te koze smrkal,tak si proto docela sel. To si jako pri OBHLIDCE trati PRIPRAVNEHO zavodu nemuze pribrzdit,vys­mrknout,pohoda,kli­dek…????

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak – má to takto asi nasamplovaný – bere holt ty obhlídky časovek hodně zodpovědně a vážně. A možná, že z Keně zvyklej dávat pozor spíše na lvy, než na vítr. Ostatně aji v tom Izraeli vloni, jaksi… :)

                      0 0
                      • jonys  

                        V mokrym Dusseldorfu na Tour 2017 neriskoval a projel si to jen v tymovym aute za jinym kolegou. Tleskam. Dnesek opet selhani…je to fantasticky cyklista,ale proste neni dokonaly.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Na něm je fantastický hlavně to, že se vůbec svou nezměrnou pílí na tom kole trochu naučil (třeba na rozdíl od svého předchůdce sira Bradleye) na silnici aji jezdit – v poslední době dokonce i z kopce dolů. Byly doby, kdy dokázal při časovce lehnout hned ze startovní rampy… :) Akorát by mne, jak jsem už říkal, fakt zajímalo, jestli by dokázal někdy něco většího vyhrát i v jiným týmu, než ve sky…

                          0 0
                          • brtníček  

                            To už se asi nikdy nedozvíš. Pochybuju, že by z tohoto zlatého polštáře nekdy sestoupil. A pokud jo tak už bude za zenitem.

                            0 0
                            • jkcz  

                              No ono je dost mozne, ze toto zraneni je koncem jeho kariery.

                              0 0
                              • ememem1  

                                to je skoro iste a ne ze mozne, ma tusimze 35 rokov co neni malo na navrat po rocnej pauze a menej to trvat nebude. a na to aby sa vratil tam kde bol by sa mu to muselo revertnut na 99%, uz ked to bude len na 90% tak to uz nebude on ale len jeden z top 20. a kvoli tomu sa uz vracat nebude. a to vsetko za predpokladu zazracnej liecby co neni nikde zarucene, to moze kludne skoncit tak ze bude rad ze bude bez nasledkov chodit.

                                0 0
                                • orm  

                                  To se rikalo a valverdem take a podivej se jaky mel lonsky rok :-).

                                  0 0
                                  • UHU  

                                    jsou jiní. Rok pauza, problémy s váhou…,. Byla by škoda nejlepšího cyklisty na GT v posledním období

                                    0 0
                                  • Hroch obojzhivelnyj  

                                    Merckx skončil ve 33.

                                    Taky myslim ze uz se nevrati.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Merckx a Froome – to je zvláštní nápad – jaksi, dohromady… :)

                                      0 0
                                    • cubista  

                                      A Jezevec Hinault skončil ve 31. A stačil toho vyhrát hodně moc. Naopak Horner vyhrál Vueltu ve 41. Ale myslím, že Froome teď řeší úplně něco jiného a to je návrat do normálního života.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Není to – a zvlášť v jeho situaci – opravdu žaldná sranda. Lovů má sice jistě dost, o to nejde – ale asi fakt dosud žil hlavně tím kolem.

                                        0 0
          • cubista  

            Úraz mu samozřejmě nepřeju, jako nikomu. Myslel jsem tím, že nikdy není nic jisté, dokud se nedojede poslední etapa. Natož dělat účet skoro měsíc před závodem.

            Na druhou stranu to dokazuje jeho technické schopnosti. Takhle často padat při prohlídce trati, je vidět, že fakt není vzor techniky jízdy. Viděl bych to hlavně v tom věčném koukání na wattmetr místo na silnici.

            0 0
            • brtníček  

              Asi tam soustředení se na 100% nebylo a tím pak přichází pády. Buď to zkoušel co pujde nebo fakt byl nepozorný. Takže nejsou to roboti, to by jenom vymenili díl a jelo by se dál. :-)

              0 0
              • JanITCZ  

                Na RAI Sport mluvili, ze se to stalo v okamziku cisteni nosnich dutin.

                0 0
          • Smazaný účet  

            … „a šel vítr divoký a silný, podvracející hory a rozrážejíci skály před Hospodinem…“

            Frooma je mi líto – zlomenej femur není žádná prdel teda, ale strašná otrava. Zvlášť, pokud je to zlomený ve správným místě a ještě třeba i jinak blbě. Ostatně, jak teď dobře vím, zlomenej humerus – teda kost pažní – taky ne). Nikomu to nepřeju.

            Ale jinak je to úplně fuk – vyhraje G, pokud na něj teda pojedou; "pokavaď " ovšem teda ctihodný sir David nezváží, zda by nebylo přece jen lépe jet na Bernala. Kterej je teda podstatně lepší a taky jako jedinej z najatejch robotů by byl schopnej ten etapák vyhrśt v takřka kterýmkoli jiným týmu. Ale blbost, kdoví, jestli je už úplně ve formě a pak – je to Kolumbijec… Thomas (jak je mi osobne sympatickej) by neměl jinde, než ve Sky ani nejmenší šanci. (Ostatně – kdoví – možná že Froome by nikdy jinde nevyhrál taky většiho nic).

            0 0
            • Smazaný účet  

              No, uvidíme teda ještě, co Movistar, ale to by nesměli Quintana a Landa rivalizovat a fakt jet disciplinovaně na toho, kdo si bude stát líp. Jak to Mikel udělal na Giru, ač tam byl coby leader. A to je, myslím, prakticky nemožný. Nairo řek, že je leader on a Mikel podruhé po sobě ze sebe otroka dělat asi nebude.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ale Carapaz by teda potom moh – pokud bude Bernal unavenej – třeba vyhrát ještě tu Vueltu.

                0 0
              • tromboonen  

                No, řek bych, že v Movisu obecně je to všechno víc Latino/maňana/vol­ný, nazyvat se to da různě, ale prostě tam není taková strojová disciplína, což může být dobře a sympatické, ale dobře spíš v jiné době než dneska, no a TdF se prostě už nevyhrává nadšením ani dřením jednotlivce ani náhodou, ale promazaným stojem s dokonalostí do posledního ozubeného kolečka, nic proti, ale prostě Španělo/jiho/stře­doamíci maj tohle v hlavách trochu jinak, je to fajn, ale ne to nejlepší na ten cirkus co je začátkem léta ve Francii…

                Ale na Mašinku mi nešahej, Vroom je divnej pavouk, samouk a z dost chudejch a odloučenejch poměrů a sympatie moc nebudí protože divnej, nemůže za to… ale Géčko, ten přerazí hlavou telegrafní sloup (něčí vinou) a komentuje to jednou suchou větou že tomu sloupu dal hlavičku místo aby ze sebe udělal hysterku… na vrchařský etapáky není stavěný, ale může je dát, sranda s ním rozhodně je a sympoš je taky, jezdit jinde nemá proč, v Británii něco proběhlo a tihle dráhařští makači původně to někam dotáhli, kam a s kým se nám líbit nemusí, ale není to zas taková trága.

                0 0
            • jonys  

              Proč Ty tolik věříš mladýmu „křovákovi“, kterej ještě nikdy žádnou GT nejen nevyhrál, ale ani nedojel v top 5, a dokonce ani nelídroval? Dnes, než stáhli nabídku, byly kurzy na win Thomas 4.5, Bernal 15.0 (Froome 2.1) . Takže Tvůj názor nesdílí ani ti, kterým na správném odhadu favoritů stojí živobytí :-)

              Tím křovákem nemyslím nic urážlivě. Jen to, že přeci jen Kolumbijec a v tomto věku = určitě horší předvídatelnost jeho myšlení, chování apod…

              Sir není blázen, postaví to pro Thomase. I proto, že ten jede podle původního plánu, na rozdíl od Bernala. Máš pravdu, že nebýt Sky, nebyl by G dnes kde je – přerod z dráhaře v elitního vrchaře a možná nejlepšího GC časovkáře dneška lze „zažít“ jen tam. Zároveň díky tomu týmu bude mít pěkný polštář z TTT. Pak už zbývá jen aby měl G dobrou formu a uvisel si tempo svých domestiků v kopcích…a aby mu nevadila ta nadmořská. Máme nějaké zprávy o tom, jestli umí velehory udýchat? Protože tam by past mohla být, tam rupnout, může od Quintany a spol dostat dardu. Jenže to by nebylo Sky aby tohle už neměli pořešený…

              0 0
              • cubista  

                A co když Tom Moula naladí formu akorát?

                0 0
                • jonys  

                  Pak může vyhrát. Ale obávám se, že to zranění mu přípravu prostě zkomplikuje. Možná jen trošku…ale jen trošku na téhle úrovni je strašně moc. A nevím, jak to má s vysokohorským kvalitním soustředěním. Pojede, myslím, někam po Dauphine? Jenže nemůže Tour jet z plnýho tréninku, že. Tak nevím, nevím.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Psali, že Tomovo koleno furt není v pořádku, že má s ním teď na Dauphine potíže.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                Bernalovi „věřím“ proto, protože jsem viděl, jak jezdí na kole. Naprosto stejnej pocit, jako když jsem před lety uviděl tehdy neznámýho Contadora na Nice. To je vyjímečnej, nesmírně nadanej a cyklisticky inteligentní etapovej závodník. A umí na kole už teď skoro všechno. Nikdo druhej takovej takovej tam prostě není. Z mladých s mírným odstupem pak Lopez, Carapaz (pokud tihle zlepší teda časovku) a Roglič. A mimochodem – všichni tihle mladí kluci – ať mají zkušeností, kolik mají, jezdí docela s přehledem. Naopak Yatesovi, přes jejich nepopiratelné fyzické schopnosti i Simonovu Vueltu se mi prostě cyklisticky „nelíbí“ a tak je jaksi neberu vážně, nebo co. I když vyhrát leccos jistě mohou.

                A Thomas? Jo, pokud je „dobře připravenej“ a když na něj robotci pojedou, tak asi zas vyhraje. Ačkoli na kole na silnici jezdit neumí a všichni ti výše jmenovaní jsou patrně asi lepší, než je on :) Ale jinak je to moc fajn chlap a je mi hodně sympatickej, podle toho, jak se chová.

                Ale může se ukázat, že spousta těchto mých současných „dojmů“ se v budoucnu nemusí prokázat jako správná. Ale co, já nesázím, je to fuk. Však uvidíme… :)

                0 0
                • UHU  

                  ale to zajímá „cykloodborníky“, a nás na BF, sledovanost dělají Armstrong, Froome, Sagan apod. Publikum chce vidět rekordy, nebo kácení trůnů, takže takoví dělají pro cyklistiku víc než třeba Sastre nebo vítěz etapy.

                  0 0
                • UHU  

                  se vším ano, až na mládí Rogliče :)

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  No, zdá se, že není ještě jisté, na koho automati z plast-teamu nakonec na Tour pojedou. (Ostatně, nemusí to tak úplně veřejně deklarovat, ale můžou okecávat, jakože Thomas, nebo výhoda dvou leadrů…) Možná, že nakonec o tom, kdo letos Tour vyhraje, rozhodne Švýcarsko. David Brailsford je sice persona s hroší kůží, prolhaná a nectná, ale blbej rozhodně není a svému řemeslu – teda jak s prachama, který d dispozici má, vyhrát Tour – velmi dobře rozumí.

                  Dnešní Cyclingnews:

                  „Team Ineos will also need to consider their structure and plans for this year’s Tour de France with defending champion Geraint Thomas and young climber Egan Bernal expected to take leadership roles. Both riders are set to take part in the Tour de Suisse later this month.“

                  0 0
            • brtníček  

              Podle médií je zranení vážné. A není to jenom noha. Vzhledem k tomu, že Froomovi je 34 let tak ten sen o 5 triumfech na TDF se mu docela vzdálil. Snad to nebude mít žádné následky pro jeho civilní život.

              0 0
              • Delkim  

                Má k tomu ještě pravý loket, žebra a letí na další vyšetření…

                https://twitter.com/…775825195008?s=19

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Stehno a pravej loket – to je zlý. A nějaký ty žebra, ale to už vzal čert. Musel to být slušnej, ale hlavne dost nešťastnej smotek.

                  0 0
                  • Neťa  

                    Prej v smrkal v šedesátce (ruce mimo rodla), poryv větru mu vzal přední kolo a on vletěl do zdi… tohle fakt nevymyslíš.

                    0 0
                    • Rowdy  

                      Jsem tuhle jel cca 60km/h. No u mě to bylo dolem kopcem, po rovině fakt ne. Byl slušný boční vítr a já vjel z otevřené planiny do vesnice. A jak jsem se dostal do závětří prvního baráku, byla to taková šupa, že mě to vyneslo skoro dva metry do středu silnice. A to vážím skoro 100. Celkem jsem z toho byl vykolejenej. Kdyby tam bylo auto, tak jsem se válel pod ním. Ještě že tady u nás dávaj lišky dobrou noc. Taky kdyby to foukalo z druhé strany, držkou bych vyryl brázdu do příkopu. Nezávidím Froomovi.

                      0 0
                      • cubista  

                        To mi povídej. Jednou při sjezdu v 80 trochu fouklo z boku a já měl skoro hnědý kaliko. Od tý doby tam brzdím, i když nefouká.

                        0 0
                        • Janes  

                          Mám taky jednu takovou zatáčku, kde jsem i s kolem hrál pana orel do pangejtu…

                          0 0
                  • cubista  

                    Jak mu nikdy nefandím, tak s ním hodně soucítím a držím mu moc palce.

                    0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  Hmm tak to uz se nejaka Tour zacina jevit jako marginalni zalezitost :-(

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Pokud to myslíš, že jakože tohle uškodilo té populární, mediální, a tím pádem vůbec extra výdělečné show a tak… Po čistě sportovní však stránce je Tour už mnoho let – marginální záležitost. Přes tu povinnou účast „áčkovejch“ herců, teda.

                    0 0
                    • Hroch obojzhivelnyj  

                      Myslel jsem z Froomova pohledu. Sorry moc velka zkratka.

                      A jinak, nesouhlasim, Tour marginalni zalezitost neni at se nam to libi nebo ne je to proste monstrakce a bez ni by po silnicni cyklistice nestek pes. Jako po cyklokrosu, horskych kolech, sachach nebo hazene… A sportovne? Vitezstvi na Tour, nebo i jen etapu, je proste neco cim se muzes chlubit. Je to proste zavod na nejvyssi urovni. Klasiky jsou divacky zajimavejsi, to urcite.

                      Ma dres mistra sveta ze sprinterskyho MS v Douha mensi sportovni hodnotu nez z vrcharskyho v Insbrucku, a nebo klasikarskyho z Richmondu?

                      Cyklistika je divnej sport. Je to jako kdyby v atletice zavodili vsichni ve vsech disciplinach, ale ty vis ze ve sprintu vyhraje tenhle, ve skoku do dalky tenhle a v hodu ostepem tenhle. Kazdej cyklista si najde neco kde ma sanci, a i GT jsou postaveny tak ze je tam neco pro sprintery, neco pro vrchare, a neco pro ostatni, aby meli francouzi sanci na unik na vyroci dobyti Bastily. Za me je to tak v poradku.

                      0 0
                      • vt  

                        Zapominas na drahu, mtb, enduro, trial etc … tech disciplin je fura.

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tour byla – viz http://www.vimeo.com/21306164 – moc fajn ještě v padesátých, šedesátých a sedmdesátých letech A s vyhradami pak snad až do Induraina. Dnes je to monstrózní, namistrovanej podnik jak Olympiáda s vypjatou a nervózní atmosférou, často (oproti Giru a Vueltě) včetně tratí nudný, kde se podíl jezdce na úpěchu začíná podobat formuli jedna. Podstatné je sedět v Mercedesu a jet přesně podle pokynů z vysílačky. S tou cyklistikou, která se mně osobně líbí tohle už pomalu přestává mít cokoli společného.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          Jestli se nepletu, je to druhy nejsledovanejsi sportovni event kazdorocne.

                          0 0
                        • ememem1  

                          oproti giru a vulete? si to povedzme, ze oproti tour je giro hnojak prvej kategorie a vuelta druhej. tour je uplne absolutorium, su tam len ti najlepsi vzdy v najlepsej forme, aj na najnudnejsie etapy sa vsetci pozeraju lebo tour.

                          a vzdy to mali ako vykladnu skrinu. to ze bez penazi a silneho timu nema nikto sancu vyhrat je druha vec ale kedy mal? pred druhou svetovou mozni, potom uz ne. akurat jazdia dnes o dva levely inde tak to viac krici.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Myslím, že se neshodneme – na Giru jsem také byl a s hnojákem ten závod (v relaci k čemukoli) může vskutku nazvat snad jen někdo – hodně z daleka… A jaksi – nejen geograficky tedy.

                            Ale mně nešlo v tom, co jsem psal, o nějakou větší či menši show a prezentaci a hvězdy či co. Spíš jsem měl na mysli to, kde lze ještě na kole (s využitím nejen výkonnosti, ale i cyklistických dovedností) závodit s kde již moc vlastně ani ne…

                            0 0
              • cubista  

                Ano, sport je pořád jenom sport, to si člověk uvědomí, když je takovej *******.

                0 0
            • Smazaný účet  

              *

              0 0
    • Delkim  

      UPDATE on Chris Froome’s injuries: “He’s not in great shape” says Brailsford

      https://cyclingtips.com/…-brailsford/

      0 0
    • milan.v  

      Tak Van Aert se rozhodl, že nám tu cyklistiku ještě více okoření…

      0 0
      • cubista  

        Beru zpět svoji úvahu, že Jumbo nemá sestavu na GC. Bude to ještě zajímavější, než se možná čekalo.

        0 0
        • jonys  

          :-)

          Až tak zase ne, ale měli bychom sledovat, jestli z něj někde nevypadne nějaká zmínka o zeleným dresu…Kurs by mohl určitě vypadat zajímavěji než 1.50 na Sagiče :-)

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Jo a Groenewegen mu bude rozjizdet spurty :-)

            btw Stybar 7, Alap 3, a Phil Gil 9..

            0 0
            • jonys  

              Groenewegen je výborný zloděj Saganových bodů ve spurtech (to ale i ostatní rychlíci, bude našlapáno…že by je měl Sagan porážet?), Aert může ale taky zůstávat hodně vysoko, já přesně nevím, koho tam Dylan má jako last mana…? A ve zvlněných etapách může být lepší než Slovák…

              Jistě, jede první GT, na druhou stranu Sagan taky vyhrál už při debutu, ne?

              0 0
              • Smazaný účet  

                G. je skvělej sprinter (dnes snad úplně nejrychlejší) a je podstatně ve špurtu rychlejší, než Sagan. Ale pokud Peter nemá boreliózu nebo tak něco, teda pokud na tom bude jen trochu podobně, jako minulý roky, namaže si ho v bodovačce na Tour na chleba. Stejně, jak všechny ostatní.

                Ale na druhé straně – pokud mu fakt něco letos je..,

                0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Tak Froome dnes prohlasen vitezem Vuelty.

      Vuelty 2011.

      Tvl zivot je bizár.

      0 0
      • cubista  

        Co teď s tím? Snad jen ten pocit, že Coba tenkrát chytili a jeho ne:-)))

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak to by teda teď měli – když už to rozjeli takto – prohlásit za vítěze Tour všechny ty, co skončili druzí za Armstrongem. Akorát tam bylo úplně jasný, že se snažili sypat jak on, akorát to měli – ne o level, ale o několik tříd níž než on – hůř zorganizovaný.

          V případě však Frooma a čistýho Sky s jejich nulovou tolerancí k dopingu tohle pochopitelně takto pojmout nelze. Takže velká gratulace siru Davidovi (hnedle vyhrál jednu Grand Tour) a taky chudáku Chrisovi: jistě jej to ve špitále teď velmi potěší…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Čuráci: Contadorovi sebrali Giro (o té Tour před tím mluvit raděj nebudu) který objel neuvěřitelným, inspirovaným a nádherným způsobem a nemoh vzít ani acylpyrin.

            0 0
            • brtníček  

              Tady ty vítezství po x letech jsou fakt trapárna. Kdy to seberou Hornerovi? Atd. Tyto veci už by se mely nechat spát. Fakt je to šaškárna.

              0 0
          • ememem1  

            uplne suhlasim, to uz neni ani trapne, sa ani necudujem ze od cyklistiky vsetci sponzori utekaju.

            0 0
          • cubista  

            Bylo by těžké dopátrat, kdo za Lancem vlastně byl čistý. Po úporném vyšetřování by se možná zjistilo, že nějaký domestik, který dojel v TOP50, by se stal vítězem:-)))

            0 0
            • Smazaný účet  

              Cha! Říkal jednou (koncem devadesátých) Usnul, tuším, že se potkal v Itálii na dámským Giru s nějakým italským kamarádem, kterej se tam bavil s kolegou: „Víš, že Francesco vloni objel velou Vueltu bez EPA ?“ – „Francesco – ten Francesco? To absolutně není možný!“ – „Jo, dojel sice třeti od konce, ale stejně – přestav si to!“

              0 0
        • arny71  

          Taky mi to hlava nebere. Pas z let 2009 –2011. To jako se někdo v UCI špatně vyspal a řekl si „hmm, co kdybych pořádně projel bio pas vítěze 10 let starý Vuelty…“ To asi ne, že. Už dlouho věděli, že borec to prosypal. Teď je otázka, proč to vytáhli na světlo teď, když už to nikoho nezajímá. Cui bono? :/

          A ještě bude sranda, pokud se bude Španěl bránit a UCI to prosere jako u Křižáka. Vítěz tam, vítěz zpět, odvolávám, co jsem odvolal… Šaškárna.

          0 0
    • Smazaný účet  

      To je neuvěřitelný, co tam ten blátošlap den po dni provádí… :)

      http://www.cyclingnews.com/…e-5/results/

      0 0
      • brtníček  

        Neco ti silničáři delají špatne, když je dva mladí blátošlapi školí jak malé kluky. :-)

        0 0
      • robb  

        řešení :-D

        https://twitter.com/…303221817345

        0 0
      • milan.v  

        Už jsem to psal výše, zkrátka nechce nechat všechnu slávu jen MVDP…

        0 0
        • jkcz  

          Možná že fakt jo :)

          Co si vlastě jako myslí, zajet časovku aj špurta. To su fakt zvědavý, jak na tom bude v dlouhých kopcích na TdF.

          Neskutečný borec,

          0 0
          • Neťa  

            Něco možná napoví už ty tři zbývající etapy na Dauphiné. Nejdřív ITT o parník, pak ve špurtu Bennetta a pokud si je povodí ještě v kopcích, tak už fakt nevím…

            0 0
          • jonti  

            To byla relativně krátká časovka, první polovina tempový kopec, druhá polovina sklon podobného profilu. Hodně sprinterů umí dobře zajet tyto časovky, třeba Kittel byl nejdřív velmi dobrý časovkář, až později sprinter.

            A taky když tam je forma a síla, tak jde všechno dobře.

            0 0
          • milan.v  

            Právě, ta kombinace mi přišla v tuto chvíli neskutečná, za dva roky se budou s MVDP nahánět na GTs… :o)

            0 0
            • jonti  

              Podle me spis ne, obema bych spis veril na klasikach a kratsich etapacich, na velke kopce nemaji moc postavu. Pokud se teda nerozhodnou pro cestu jako G. Thomas nebo Kwiatkovski a nevymeni hrubou silu za nizsi hmotnost.

              0 0
    • Delkim  

      Výborný rozbor ohledně Tour

      https://cyclingtips.com/…r-de-france/

      0 0
      • Smazaný účet  

        Řek bych – spíše než rozbor s následnou nějak zajímavou myšlenkou či možností jen suché (byť delší) shrnutí zcela zjevného. A to evidentně ještě jaksi – od stolu, zpovzdálí. Nechci, aby to vyznělo nepřípadně, ale tohle opravdu není žádnej kumšt.

        Mně by spíše zajímaly, abych si udělal jakejsi obrázek informace (byť třeba nepotvrzené) jaksi zevnitř, kuloární: třeba co si myslí teď lidé z týmu či soupeři o eventuelních možnostech Dumoulina, když jej vidí závodit, o tom, zda Mikel s Nairem jsou schopni spolu taky zajít na pivo, jestli je už Bernal úplně v pořádku a jaké chování na Tour by se mu eventuelně finančně vyplatilo více, aby moh dostat do Evropy co nejdřív celou svou rodinu a tak podobně… :)

        Jo a in margine – osobně bych taky moc rád věděl, jak na tom fyzicky opravdu je jistý Peter Sagan.

        0 0
        • Delkim  

          Máš pravdu, souhrn, špatně jsem se v rychlosti vyjádřil.

          Ten Sagan to je oříšek, to se asi dozvíme až po startu!

          0 0
          • blackseal  

            Nieco snad naznaci Tour de Suisse :-).

            0 0
            • Smazaný účet  

              Myslím, že naznačí mnohé podstatné. Možná třeba i to, na koho Plastici pak na Tour pojedou doopravdy.

              0 0
              • vik  

                Plastici :-) Mejla Brailsford…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jasný! :)

                  Ten Mejla je vůbec betálnej s tou svou – prezentací: napřed křišťalově čistej a průhlednej tým s nulovou tolerancí vůcž jen stínu dopingu (a bezbřehou, jak se záhy ukázalo, tolerancí k depotním kortikoidům a různým látkám, jež ve správné koncentraci maj anabolickej efekt a navíc pak plno lží k všemu tomu), jeden rok povýšení do šlechtického stavu, druhej rok označeni jednání jeho osobně i týmu britským parlamentem za „neetické“, jeden rok chudáci velryby na ekologických dresech, druhej rok v žoldu snad největšiho světového producenta toho, co dotyčné velryby zabijí… Je prostě v tomhle naprosto dokonalej.

                  0 0
                • vrazdit  

                  jakože mardžinal andrgraund gejns? :)

                  0 0
        • Smazaný účet  

          Jo – a asi nejvíc by mne zajímalo, nad čím přesně a konkrétně teď přemýšlí Eusebio Unzue.

          0 0
        • Smazaný účet  

          A, *****: MĚ by spíš zajímaly etc. – mělo tam vejš v tom delším psaní bejt… :)

          0 0
        • jonys  

          Kdyby byli profici povinni davat vsechny karty na stul-rozumej data do Stravy (nebo jinam),byli bychom moudrejsi. Zrovna Sagi je dost tajnustkar…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Trochu už zvažuju, jestli nepožádat kamaráta Zdena, či by sa neopýtal Juraja, ako to vlastne je…

            0 0
    • Smazaný účet  

      No, začíná být docela legrace, koho legendární tým nakonec jako svého leadra vybere. Docela se mi ty řeči líbí. Nemaj to tam hoši (závodníci ani šéfové) teď po této stránce lehký – to rozhodování… :)

      http://www.cyclingnews.com/…says-knaven/

      „Test is the wrong word,“ he (Knaven) said when asked about the relevance of Suisse.

      0 0
      • jonys  

        Podivej,pokud Thomas nebude z formy,pojede se na nej. Lonska vyhra ho musela strasne nakopnout psychicky,zku­senosti ma mraky,nehrozi vypadek po volnym dnu nebo jakakoliv jina zacatecnicka chyba…Pred ITT jsou 2 horsky etapy. Sky bude mit na top vrchare naskok z TTT (mozna v kontaktu bude Kruijsw+Bennett-pokud ho teda Jumbo doveze v ttt az do cile vepredu, a Mas). Tempo bude tahat Castro,pak Kwiatek…otazka koho vezmou dalsiho? No a kdyz po selekci zustanou vepredu Bernal,Thomas a 3–6 dalsich,urcite nepujde spici G a uz vubec nebude chytat nastupy…kdyby se do nich z toho tempa vubec nekomu chtelo. No,a v ITT se asi shodneme,ze by mel G zajet preci jen jinou ligu. Navic mu konci smlouva. Uz minule to bylo s prodlouzenim nahnuty. Brailsford si ho nebude chtit nechat utect proto,ze ho nasere tim,ze mu necha nosit vodu nejakymu cabkovi…Dost na tom,kolik toho uz obetoval pro Frooma. A pripominam,ze loni vyhral naprosto suverenne-Froome letos neni,Doom asi taky ne v plne sile…ostatni zvalcoval. Pro media ale samozrejme musi mluvit,jak mluvi-drzet soupere v nejistote,idealne mit po selekci vepredu prevahu,to je jasny.

        0 0
        • Kalic  

          G má smlouvu ještě na 2 roky. Největší otazník u něj je jak se dokázal oklepat z loňských oslav a získat novou motivaci/chuť pro letošek.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Problém trochu je, že Bernal je o dost lepší. A umi na rozdíl od něj aji jezdit na silnici na kole. A časovku – což je to jediný, co dráhař patrně zajede líp, má taky hodně dobrou. Oni ti hoši (Knaven i Brailsford), ať už si o nich třeba jinak myslíme cokoli, blbí nejsou a tohle všechno velmi dobře vědí. Jinak by přece měla být situace po vyřazení Frooma (kterej už měl tak fantastickej shape) jasná – jednička je přece evidentně Thomas, loňskej vítěz s čislem jedna na dresu, sympatickej Brit, dospělej chlap a vůbec všechno, že. No, a podívej se, jak se v tom – a hned už teď – pánové krásně plácaj…! :))

          0 0
          • jonys  

            Neplacaji se v tom,to jenom hrajou,abychom si my-a hlane souperi-mysleli,ze placaji :-)

            Tvrzeni,ze je Bernal jasne lepsi,je dost zkratka. Podle ceho? Loni byl G naprosto jasne nejlepsi. A ze neni takovy technik,to je pravda. Ale myslis,ze Bernal tam v serpentynach bude cvicit Bardeta nebo Landu,a Alaphilippa si da jako dezert???

            :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Loni byl G naprosto nejlepší také (a možná hlavně) proto, že se stal poté, co začalo být jasné, že se Froome z té své slavné sedmnácté či osmnácté etapy Gira nevzpamatoval (nedivím se teda) leadrem Sky a že jej pak už mravenci (včetně Chrise) vezli. S tím toho dost osamocenej Tom nebo Primoš moc udělat nemohli. O ostatních ani nemluvě. Kromě Movistaru, teoreticky teda, ale toomu ten závod teda opravdu dost surově nevyšel.

              0 0
          • jkcz  

            Kurnik, ja ti s tim Bernalem nevim. Mam jeste v zive pameti nejaky kratsi etapak ze zacatku roku, Bernal se to tam neustale snazil trhat a nakonec ho oskubal tusim Yates. Tedy mam pocit, ze tam furt v hlave neni uplne to takticke uvazovani, ze prevazuje takova ta mladeznicka divokost. Ale samozrejme pro divaka je to tak super a mnohem lepsi.

            0 0
            • jonys  

              Presne. A ten lonsky sjezd na tour…Jemu by nemeli rict ses lidr,tak se ukaz. On by se samou snahou znicil. Muj nazor.

              0 0
              • Smazaný účet  

                No – tak uvidíme, že. Jo, je mladej. Otázka je, co mu taky teď běží v hlavě. Pro mě bude dost zajímavý (i z tohoto hlediska) jak se rozhodne pojednat to Švýcarsko. Předpokládám totiž, že k jakémusi rozhodnutí v tom smyslu tam příležitost mít bude. No – a pak se případně uvidí, co bude dál. :)

                0 0
    • robb  

      Dan Lloyd o Mathieum a Woutovi :-D

      https://twitter.com/…404777168897

      0 0
    • robb  

      Kluci z EF Education – Phiney, Morton a Howes na Dirty Kanza

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • Mig_all  

        Tvl co to je za kavárníky?

        0 0
        • vrazdit  

          tak je to trošku řízlé kavárnou, řekl bych typická Rapha křížená s amíkama a jejich grevl scéna :) ale jinak jim docela fandím v tom jejich přístupu k NEworldtour závodění…

          0 0
    • bodlak2  

      Koukám blbě, že jsem nenašel Okolo Švýcarska ani na ČT4, ani na Eurosportu?

      0 0
      • blackseal  

        Este ze je STV 2 ;-)

        0 0
      • vrazdit  

        na Eurosport playeru je nejaka 1. etapa psana v 15.10, to by melo byt ono, ne? nevim jak v TV…

        0 0
        • brtníček  

          Sagan dnes v časovce na 9,5 km na TDS sedmý. Zdá se, že forma je zpet.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jo, osm vteřin na Dennise, to není špatný. Akorát kdyby forma opravdu byla, tak těch necelej deset kiláků třeba vyhrál! :)

            No, uvidíme, jak to bude dál.

            0 0
          • jonys  

            On ty „prology“ zvlada dobre. Spis Dennis nebyl tak dominantni. Jeste neni uplne kamos s novym kolem?

            0 0
    • Smazaný účet  

      Tohle: http://www.cyclingnews.com/…njured-knee/. je však blbý.

      0 0
      • Delkim  

        Chjo, snad bude fit :(((

        0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • bikerman2  

        Bezkonkurenčné víťazstvo sagana

        0 0
        • brtníček  

          Jo spláchnul je s přehledem. Pustil jsem si posledních 10 km při večeři a ten slovenský komentář to je fakt sranda. Proste Peter je buh a ostatní jsou z neho úplne pokakaní. :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tenhle? https://www.youtube.com/watch?… :)

            No, jak jsem se na to díval, zdá se, že je to už zase dobrý; takovej ten „kopanec“ tam u něj už zase je. A jak píše bikerman, dnes to bylo s naprostou jistotou a přehledem.

            0 0
            • Smazaný účet  

              A vzhledem k tomu, že tam byli (skoro) všichni – jasně, krom Groenewegena, třeba – nevypadá to tak špatně…

              0 0
            • brtníček  

              Ne bylo to jeste o neco dříve to byly lepší hefty.

              0 0
            • jonys  

              Tipuju ze ma novou babu :-)

              Dnes dojezd pro nej, 6% a kostky. Z top rovinaru tam je jen Viviani,Degen mu v souboji o Stuyvenovo kolo radsi uhnul. Uvidime,co na Tour. Preci jen na plackach proti Vivianimu,Gavi­riovi,Groenewe­genovi,Ewanovi ci veteranum Greipelovi,Ca­vendishovi a ve zvlnenych Matthewsovi,A­ertovi,Kristof­fovi,Trentino­vi,Avermaetovi…po­pr i Alaphilippovi to nebude sranda sbirat vyhry.

              Ale zpatky je,o tom zadna.

              0 0
          • bikerman2  

            Komentár na STV je ****. Nič horšie neexistuje . Ton hlasu toho Straku na EÚ je tiež riadny grc… Haco je ok.

            0 0
            • Canyon325  

              Fraňove sprostosti sú na facku, už aj Benčík je špičkový komentátor oproti nemu :) Privara podobne, nekonečné onanovanie na Saganovi a hlody typu „keby sa hecne, možno vydrží s čistokrvnými vrchármi a vyhrá 200km horskú etapu z 5tis prevýšením“… počúvatelný je tak Velits, dobrý bol aj Vakoč

              0 0
    • team_daddy  

      Froome prej celkem drsná záležitost

      https://www.sport.cz/…-jezdec.html#…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak – trošku mi to neštymuje. O konkrétní ztrátě krve, způsobené pádem – slezina nebo jiné vniťřní zranění s eventuelním nitrobřišním krvávením nebo tak nebyla jaksi vůbec řeč. A že by tam na silnici ležel v kaluži krve se taky nezdálo. Spíš to vypadá, že to hochům trochu vic teklo u samotné operace, když spravovali ty kosti a tak. A dva litry (pokud to takhle teda bylo) u tohohle peroperační ztráta – no, nejsu ortoped, ale stejně, jaksi… :)

        0 0
        • iron.hide  

          okrem vnutornych zraneni mal otvorenu zlomeninu stehennej kosti, takze tej velkej strate krvi verim.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Otevřená zlomenina znamená jen to, že je kostí porušen povrch kůže, což nevypovídá nic o krváceni, ale má velký význam pro možnou následnou infekci. Faktem ale je, že větší zlomeniny se zhmožděnim tkáně kolem se operují špatně, dlouho to trvá a že se někdy krvácení při samotné operaci obtížně zastavuje.

            Naopak o významnějších vnitřních zraněni – břišních apod, z nichž může být velké krvácení hned po úrazu (které nemusí být úplně zřejmé navenek) nebyla řeč, pokud jsem si všiml.

            0 0
            • Pessinger  

              Cítím z tvých posledních příspěvků procházení se okolo horké kaše? Klidně hoď do jámy lvové toerii, myšlenku, názor!!!

              0 0
              • Smazaný účet  

                Žádná horká kaše, proč? Takto věci prostě bývaj. Byla to komplikovaná s dlouhá operace a dost jim to teklo, což se u tohoto může stát a taky běžně stává. Nezalvidím jim, žádná prdel to asi nebyla. A tak jsem to taky myslel – protože se z dříve přečteného domnívám, že při samotném úraze větší ztráta nebyla.

                Ještě potřebuješ něco dál vysvětlit? :)

                0 0
                • jonti  

                  Zlomená žebra, sternum i obratle – to musela být fest rána a i těch vnitřních zranění tam bude dost, i když ne úplně zásadních.

                  0 0
                • Pessinger  

                  :-) už jsem se hodil do klidu, padají jak hrušky všichni Skineosi eFko Géčko Béčko

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Fuglsang s Astanou dnes na Dauphine s přehledem a v klidu. Adam Yates vzdal krz horečku. V posledni etapě a padesát kiláků před cílem.

      A Luis-Leon vyhrál ve Švycarsku – dnes se Astaně docela dařilo, teda! No a Sagi prej vyhrál špurt balíku – tak snad se to opravdu u něj k lepšímu obrací.

      0 0
      • vrazdit  

        Ten dojezd ve Švýcarsku byl dobrý, Sanchez to pěkně napálil a udržel skoro 7 km do cíle… Sagič s přehledem v balíku asi 15 sekund za ním…

        0 0
      • jonys  

        Woods a Bettiol ani nesedli na kola pro střevní potíže, Clarke DNF…už vím, co tentokrát pohřbí naděje TJVG na úspěch na GT :-)

        Zajímavé je, že i Kruijswijk DNF kvůli bříšku…

        0 0
    • milan.v  

      Tak nejlepšího českého spurtera Aloise Kaňkovského vyřazuje na několik měsíců ze hry zlomenina pánve… :o/

      Tím navíc Elkov Autor přijde o poměrně velký počet vítězství a bodů, které byl schopný pravidelně pro tým přinášet, nemyslím si, že ho budou schopni nahradit tak rychle…

      https://www.roadcycling.cz/…elkov-author

      Jo a Evenepoel vyhrál svou první CG v závodě Okolo Belgie…

      Tak tam to také moc dlouho netrvalo…

      0 0
    • jkcz  

      Z blata do louze? Zdenda jako dvojka k Avermatovi do CCC?

      https://www.roadcycling.cz/…-deceunincku

      0 0
      • brtníček  

        Jestli toto udelá je to velký krok zpátky. CCC není mančaft pro neho. S Avermetem v jednom týmu? Byli by na klasiky dva to jakýsi smysl dává. Ale podpora mizerná. Což letos Avermet poznal.

        0 0
        • jkcz  

          Muze se stat, ze cecka budou chtit posilit smerem ke klasikam a jeste nejaky slusny tempar prijde. Ale budou se minimalne rok sehravat, nez jim to zacne klapat. Takze za mne osobne dost spatenka. :(

          0 0
          • ememem1  

            otazka je, ci si moze vyberat. ma 35 rokov, vrchol evidentne za sebou navyse v cx, na silnicke nijaky prenikavy uspech ani nabeh na daky na zaklade ktoreho by si daco mohol narokovat.

            skoda, je to jeden z tych vyrazne sympatickejsich ktoremu by som to prial.

            0 0
      • tromboonen  

        Zatím bych byl opatrně klidnej, celý článek se zdá napsaný v duchu „prý, slyšel jsem, proslýchá se“, že jezdce X chce team Y, od Vivianiho až po Štybyho..

        Cofidis, no nevím, jak známo Frantíkům trochu ten vlak ujel, i když se tváří, že ne, tohle je o ligu níž navíc… a CCC? Jak dlouho ten team bude? Až se nebudou prodávat kabelky a boty nebo co to je, tak se půjde jinam (jiná barva a písmenka než či či či, bordel možná větší)…

        Jako spekulace jsou zajímavé, ale tady je to fakt spíš jedna paní povídala a Lefevre prej taky něco řek (u něj to může být taktika re smlouvy a prachy a kdoví jak a co řek)… asi nemá cenu to prožívat, než a jestli něco bude, pro Štybyho by to byl každopádně krok zpět, resp cementace na pozici jen makače a občas, ale fakt jen občas, si může jet na sebe…

        0 0
      • milan.v  

        Mně se tato myšlenka začíná čím dál víc líbit… Jako druhý leader za GVA a na některé klasiky jako jasný leader týmu by mohli spolu vytvořit brutálně silnou dvojku a když CCC zapracuje také na zlepšení podpůrného týmu, mohou z toho oba profitovat, resp. celý tým…

        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak – že by boží mlýny, nebo tak něco? Nic proti Géčku – a taky zatím vůbec nevím, jak se to vůbec stalo. Akorát jsou minimálně čtyři věci, které ty dva, co spadli, spojují: tým, vtězství v Tour, pas a také dovednost v jízdě na silničním kole.

      http://www.cyclingnews.com/…r-de-suisse/

      0 0
      • MiKED  

        Skoro už můžeš začít bouchat šampaňské…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Máš to myslím trochu pomotaný – resp. tak, jak sám jen myslíš. Já nemám radost ze smotků a úrazů, ať se týkaj na kole v závodech kohokoli – takto můžou uvažovat jenom malí – no, malí… To, že je Brailsford a spol. cynickej a pragmatickej hnus, se tohohle – a samotnejch cyklistů – naprosto netýká. Akorát bych rád, aby cyklistika (i ta etapová) pořád mohla být tak trochu sportem a ne jen prolepenou nudou.

          0 0
          • MiKED  

            „Cynickej a pragmatickej hnus“ je podstata jakéhokoliv profesionálního sportu… Je to byznys, který pořád zajímá (alespoň v případě TdF) desítky milionů lidí, byť se ten přístup menšině nemusí líbit…

            0 0
      • milan.v  

        JJ, jako by jim to ten nahoře vracel…

        0 0
      • jkcz  

        a sakra, dva chlapi behem tydne, no nezavidim dedkovi ani trochu. Vlastne mu to paradoxne zjednodusilo situaci – Bernal.

        0 0
        • jonys  

          Nedělal bych účet bez hostinského, Thomas normálně rukama hýbal, vyslíkali mu triko a přitom je dával obě dozadu…

          Ale kdyby přece, jsem zvědavý na kurzy na Poelse…

          0 0
          • Smazaný účet  

            No, každopádně tohle může přispět k vyřešení otázky, nakohože Plastici na Tour pojedou. Osobně – bejt manažer (a ať už G lehl z jakejchkoli důvodů) – bych dal raději přednost někomu, kdo umí trochu jezdit na silničním kole. :)

            0 0
            • brtníček  

              Točit pedálama umí skvele, ale meli by se zamerit i na tu estetiku a techniku jízdy na kole. :-) Pak budou dokonalí. Třeba si to nakonec zkusí Kwiatek jet jako lídr na Grand tour.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jo, no. Kwiatek je takobá trošku jakože tragická postava dnešní cyklistiky. Přes ty tři klasiky plus Strade a vůbec. Talent naprosto stejnej, jak Sagan. A intelekt mimořádnej. Akorát zaměstnanec ve Sky.

                0 0
            • brtníček  

              Podíval jsem se teď na Thomasuv pád a myslím, že bude jenom pomlácený. kdyby byla zlomená klíční kost tak to by se tak vcelku v klidu neoblikal.

              0 0
            • jonys  

              Pak teda Kwiato…nebo Rowe? Protože kluka, co si zláme klíček při tréninkové solo vyjížďce asi ne, co???

              :-)

              Padal Contador (2014), padal Sagan (loni), padal Nibali (OH), padal Valverde (2017), Alaphilippe…

              Vždycky se rozhoduje podle výkonnosti, pokud ten jezdec má slabou stránku, musí pomoct tým.

              0 0
            • futurama  

              Beru ze svý mladický zkušenosti z motorek. Ko nepadá nezrychluje, nevyhravá a jezdí pod svoje možnosti, to se týká kvalifikace a závodů. Když to rozšiháš tréninku či obhlídce jako Bernal a Froom. To přeci neznamená, že neumí jezdit. Prostě oproti závodě, jako profík, myslíš občas na něco jiného a přepneš mozek, třeba na to jak si dáš za 10 minut esspreso asi Bernal nebo počítáš Watty, Fatigue a Fitness na následující etapu, závod a TdF jako Froom. Jak se přesně pozná, že někdo z profíků umí jezdit na silničním kole?

              0 0
              • JFtryall  

                Tak Bernal jako uspesny biker na kole jezdit umi perfektne. Froome taky, jinak by nejezdil stovkou na koze ve sjezdu a nenastupoval v klesani. Problem je, ze na silnici je ta hranice od velkyho prusvihu dost tenka viz Nibali v Riu atd atd…a nekdy to muze byt jen velka smula jako u Frooma.

                0 0
                • McBlacky  

                  Asi tak. V pro tour umi jezdit vsichni dobre a par z nich spickove. Ty hejty od klavesnice jsou fakt vtipny, kohokoli tady by smazli o vesmir z kopce. Staci se podivat na Stravu nebo zajet si z nejakym exprofikem zavod v Alpach.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    S profikama, resp. s lidma, ,co profi závodili, jsem na kole z kopce v Alpách jel a ne jednou. Někdo umí jezdit skvěle, někdo dobře, někdo míň, i když průměr je pochopitelně jinde, než si hobbík dokáže představit. Rozhodně to není tak, že by všichní – třeba Thomas atd. – z kopce kohokoli, kdo to ve sjezdech trochu umí „smázli“. O výkonnosti se bavit nebudem, ta je úplně jinde.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Z kamarádů, co venku profi závodili (abych teda byl konkrétní a nebylo to „jen od klávesnice a na bf“) to suverénně nejlíp z kopce a v zatáčkách uměl a umí Petr Klasa. To byl naprosto jinej level této cyklistiky, s ním se jet, když se mu ve sjedu trochu rychleji chtělo, opravdu nedalo.. S mnohýma jinýma (i docela známýma) to však problém nebyl. A to, jak jezdil z kopce dříve třeba Wiggo, koneckonců i Jan Ulrich /jak byl jinak technicky skvělej/ , dnes Pinot, Thomas a spousta dalších opravdu není nic z čeho by měl mít člověk respekt, naopak. Pokud teda na kole opravdu trochu jezdil.. Myslím na silničním, teda. :) Froome se tohle naučil, ale stálo ho to, jak sám přiznal, opravdu hodně práce.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        Pochybuji, že jsi jezdil s víc profíkama co jezdí Tour nebo Giro na společným tréninku. Z někým z čechů, to ok, ale těch zas tolik nebylo a těch dobrých jen hrstka.

                        Jako důkaz beru data (třeba ze Stravy), jestli jsi někde stačil, nebo jsi z kopce předjel někoho z pro tour, tak to sem dej.

                        Zmiňuješ Ulricha, zrovna ten jezdí často Oetztaler a docela si tam lidí ve sjezdech dává.

                        0 0
                        • orm  

                          Strava v tomhle neni fer pro jizdu z kopce. Oni maji silnici zavrenou, mohou jet do zatacek jak chteji, nemusi se bat, ze pro ti nim neco pojede. To je velky rozdil.

                          0 0
                          • McBlacky  

                            jsou závody nebo dny kdy můžeš taky.

                            0 0
                            • jonys  

                              Kluci,konec hadek,pojdme konstruktivne. Nej sjezdari pelotonu?

                              ***Alaphil,Ama­dor,Nibs,bardet,Kwi­atek a za Sanremo ten silenec,co to tam sypal letos :-)

                              **Sagan,Vuillermoz (jestli to nepletu s jinym z ag2r),Mohoric

                              *Landa,Valverde

                              Souhlas? S tim,ze pochopitelne jsem nekoho opomenul…a ono taky u klasikaru a spurteru tezko rict kdyz sileny sjezdy nejezdi na hrane.

                              A opacny pol? Zakari,Pinot,Tho­mas,Lopez…? Co Yatesove?

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Podle mého názoru je dnes na úplné špici Sagan. Podstatně lepší než Nibali .A z historie Samuel Sanchez, Paolo Savoldelli, Sean Kelly, Gregg Lemond, Gaston Nencini

                                0 0
                                • Marskatin  

                                  Savoldeli špička.

                                  Posledni tři jsem v akci neviděl.

                                  0 0
                                  • bikerman2  

                                    Gastone Nencini aj podľa Salvodelliho. Z blízkej minulosti Thor Hushovd bol vynikajúci a výborný bol určite David Arroyo Duran Skôr narodeni si určite spomenú na 0lana ten bol tiež špička.

                                    0 0
                              • JFtryall  

                                Bonifazio. Ale ten tam zna kazdou sparu na silnici. :-) Myslim, ze i Fuglsang, GVA, Van Aert, MVDP, Styby a vsichni klasikari jsou na tom skvele. Kdyz by se teoreticky jela casovka pod kopec, tak by byli vepredu. A borci co umi prology, jako treba Rohan Dennis.

                                0 0
                                • jonys  

                                  Na tom neco bude. Na druhou stranu je potreba videt,ze oni budou ziskavat rychlost diky vaze proti GC klukum. Takze muzou byt v zatackach i horsi…

                                  0 0
                              • UHU  

                                Se známých např.Samuel Sanchez, Valverde, Sagan, Savoldelli, Kwiatkovski. Obecně bývají dobří spurteři asi i díky váze. Nibali ne top – jen mezi lepšími – . vyhrál z kopce proti těm, co to zrovna moc neumí (2× Lombardie), nebo ho nechali odjet a taktizovali (MSR)

                                0 0
                              • robb  

                                Nejlepší sjezdaři se budou rekrutovat asi z grupeta. V televizi vidíš jen čelo balíku, ale představ si jak to valí asi sprinteři a tempaři co si musí do kopce zvolnit. Stejně co se týká techniky. Do televize se dostane jen Sagan jak jezdí po zadním kole. Ale v balíku bude určitě hodně neznámých cyklistů (domestiků, apod.), kteří si s tím kolem taky umí pohrát,

                                Jinak ten cvok ze San Rema, je opravdu Bobifazio. Občas se s ním teď na internetu objeví videu, jak veze domů to opuštěné kotě :-D https://www.instagram.com/p/BxzWcH2I1rG/

                                Jinak technicky je na tom s kolem asi dobře

                                https://www.youtube.com/watch?…

                                0 0
                              • Tina  

                                Zaujímavé, že nikto nespomenul Fabiana Cancelaru.

                                0 0
                        • vik  

                          Podle mne motáme dvě odlišný věci. Výkonnost profi týpků (W/kg a podobně) a jejich technický dovednosti (sjezd, ovládání kola v situaci, která není standardní…) Do profi balíku se dostanou primárně lidi, který mají ten výkon, ale klidně můžou jezdit jako…prostě který to na kole moc neuměj. A zrovna sjezd je věc, kde by mnoho šikovných cyklistů profíkům stačilo, či by dokonce byli i třeba rychlejší. Znám například kluka, co jezdil na motorce, pak měl havárii, výkonnostně by dostal na prdel od každýho, ale ve sjezdu je neskutečnej, protože má techniku a nemá žádnej strach :-) A zrovna ten by myslím s profíkama z kopce držel krok…

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Ano – tohle je naprosto stejný názor, jako mám na věc sám. A jaksi – ať už si myslí každý, co chce – úplně bez empirie to opravdu není. A ta Strava – no…To je sranda. „Dej sem čísla ze Stravy!“ :) Npvá doba. Stravu nemám, mít nebudu a v dobách, kdy jsem se nebál jezdit z kopca, taková věc navíc ani nebyla. Jediný číselný údaj, který mohu dát k dispozici je maximální rychlost – v Alpách l00, v Dolomitech při závodě 96 za hodinu.

                            Ale o tohle vůbec nejde. Je to jednoduchý: bud´ Ti někdo v zatáčkovitým sjezdu na úzké, nejlépe ještě mokré silnici, když o to evidentně jde, ujede, nebo ty ujedeš jemu. A poznat tohle je ve vysokejch horách opravdu velmi snadný. Be Stravy, teda.

                            0 0
                          • Hroch obojzhivelnyj  

                            The Secret Pro:

                            The rumours that the Giro d’Italia was going to start with a Zwift race were pretty funny. I hope that doesn’t happen. Riding a bike is a skill, and racing one is way more than watts, even a time trial. If it was just watts, a lot of us wouldn’t be here.

                            Being in the right place at the right time is a skill. Zwift takes that away. It takes away the element of chance, and knowing when the crosswinds are coming, and what part of the cobbles are good or bad. Surfing a peloton of more than 100 riders is a skill that takes years and years to perfect. Take those things away and you’d end up with a different set of riders at the top of the sport.

                            Who would excel if we dropped the pro peloton into a Zwift world? There’s another way to phrase that question: Who would I never descend behind? If you’re a bad bike handler but managed to make it to the WorldTour anyway, you probably have a massive engine.

                            David de la Cruz comes to mind. Big watts, bad corners. No offence American riders, but it’s usually you lot. Joe Dombrowski would be amazing as a pro Zwifter. I wouldn’t want to take on even a retired Phil Gaimon on an uphill course. Alex Howes is a good bike handler though. A notable exception to the rule.

                            Ben O’Connor, top Zwifter. Julien Bernard and Thibaut Pinot, too. All can lay down the watts, but waste a ton of them in real bike races.

                            0 0
                          • jJonatan  

                            Nejsem teda odborník na techniku jízdy profíků (vlastně asi nejsem odborník na nic ;) ), ale myslím, že ve WT má 99% závodníků kolo opravdu v ruce. Když bude mít borec jen výkon, ale bude jezdit jako… bude furt na chvostu pelotonu, nepoužitelnej… Když pojedou sjezd ostře, běžný smrtelník nemá šancí s nimi jet. I v těch sjezdech se projeví ta výkonnost a jejich nástup za zatáčkou je trošku jinde než nástup hobíka.

                            0 0
                        • Smazaný účet  

                          Na maratonech není problém ujet takřka komukoli – obrovská většina hobbiků – až na vyjímky teda – vůbec neumí jezdit z kopce.

                          0 0
                          • gerrard  

                            JJ kluk to taky tvrdi. Na automotodromu s jeho 46×16 max mu pry moc neodjedou z kopce jenom proto, ze to vubec neumi. :)

                            0 0
                  • brtníček  

                    Bylo by smutné kdyby po tech x hodinách na kole to amatérovi s nekolika tisícama km ročne nenatřeli. Nikdy nezapomenu jak se kamarád honil v Dolomitech ve sjezdu z Gardeny s 6 borcama z Bardiani. Jeli si vcelku na pohodu dolu a jak je předjel zapnuli dojeli ho a snažili se nástupama z kopce ho urvat neurvali. Má to v rukách i nohách, ale závodil jenom na amatérské bázi. Já jsem to sledoval ze začatku kousek za nima a pak mi frnkli a videl jsem je v dálce. :-)

                    0 0
                  • MiKED  

                    Půlka b-f umí jezdit líp než profíci, to přeci není nic nového. ;-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Je-li tomu tak, je skvělé, že to ty víš. :))

                      0 0
                      • MiKED  

                        Minimálně podle chvástání. A já nejsem ten, kdo se tu prsí. ;-)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Tak já bych byl na tvým místě, pokuds na silnici na jen trochu slušným kole z opravdickýho kopca a s lidma, co to trochu umí nikdy nejel a nic o tom nevěděl, taky hodně skromnej a neprsil se ani v nejmenším. Co by mi taky ostatně zbývalo, než akorát bezmocně kafrat o druhejch, že. :)

                          0 0
                • jonys  

                  U Frooma to nebyla smula,ale hruba chyba jezdce. Jeste na kopci mu kolega rikal,at pri oblikani bundy neriskuje a zastavi. O par minut pozdeji se pusti v 60km/h riditek aby si odfrknul. V tymu,ktery mu pri zavode pocita,kolik zrnek ryze ma kdy polknout a kolika hlty zapit,nosi si do hotelu svy matrace atd. je tohle nezvladnuti rizeni rizik neomluvitelne.

                  0 0
    • Delkim  

      UPDATED: Geraint Thomas WILL race Tour de France after emerging relatively unscathed from Tour de Suisse crash

      https://road.cc/…g-relatively

      0 0
      • Jamin  

        Tak se snad dá do kupy na celkový pořadí. Bernalovi moc nevěřim vzhledem k věku, zkušenostem a tak, myslim že někde spadne nebo dostane půlhoďku. A aby v gc chyběl ineos by mi přišlo špatný. A u Frooma mi to přijde jako plánovaná výměna krve a součástek(já vim, blbej černej humor).

        0 0
    • Zbyněk  

      Pokud někoho trochu zajímá historie, tak můžete zkouknout tady : https://www.youtube.com/watch?…

      Sice jen československá špička, ale i tak…

      0 0
      • vik  

        Nádhera!

        0 0
      • ememem1  

        docela srandovne posedy maju :-) . a tiez by ma zuajimal ich W/kg lebo su o hodne vacsi jak dnesna spicka co vyzera jak AIDS v poslednom stadiu.

        0 0
        • deekay  

          O tech posedech drive vs dnes bylo spousta clanku, docela zajimave :)

          Me ty uplne moderni posedy ala male kolo a riditka blizko a nizko moc nesedi :)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Tak – Bernal už ve Švýcarsku vede.

      0 0
      • vik  

        A Hirtak pekne poskocil v poradi…

        0 0
        • Neťa  

          A Tomáš ze mlejna nepojede Tour :-(

          0 0
        • Smazaný účet  

          Jojo. Skvělej výkon, forma je.

          0 0
          • Neťa  

            To i u Bernala, dneska je lupkal jak lentilky. Jen nevím, proč nezačal jet dřív.

            0 0
            • brtníček  

              A proč by mel? Na vedení mu to stačilo. A kopce ješte budou.

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Uvidíme jak hubenemu vrchari budou zitra chutnat kostky na dojezdu na Gothard po Tremole.

                Btw nedelni okruh Furka- Schusten- Grimsel je jeden z nejhezcich co jsem kdy jel.

                0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  .

                  0 0
                • wishpull  

                  Chutnaly mu dost :)

                  Myslím že No1 TFD je jasnej, Honza zase pěkně. Závěr bylo pěkný maso

                  0 0
                  • jonys  

                    No tak pozor! 20 vteřin na Dennise není zrovna hitparáda. Zítra bude pod pořádným tlakem časovkářského mistra mistrů a zřejmě by se mohlo jet na mokru a v teplotě kolem 10°C. Tak uvidíme, jak to chlapec na koze zvládne…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      On nemá úplně nejhorší časovku.

                      0 0
                      • jonys  

                        Nejhorsi ne. Ale vte prvni ztratil 2.42/km a na mokru by to melo byt spis vic nez min. Uvidime.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Možná, že se už na ni teď během dosavadního závodu už i trochu rozjel… :)

                          0 0
                          • brtníček  

                            Bernal ztratil na Rohana jenom 19 vteřin dnes v časovce. Takže žluťáka udržel a zítra asi udrží. Denis asi víc potrénival kopce a časovka šla malinko do pozadí. Hirt zajel slušne.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jo, vypadá to tak.

                              0 0
                            • jonys  

                              Dennis toho spíš už měl dost, a taky to s Meridou asi ještě není ono. Bernalovi pomohlo sucho. Ten smyk přesně vystihl, co o něm tvrdím. Zase prostě přemíra snahy…Být tam mokro, tak je „mrtvej“.

                              QS neskutečně. Jestli to měla být předehra TTT pro Tour, tak to budou mít Sky bez Kirienky a Frooma co dělat! Aby to nakonec nebylo pro Mase tak „snadný“, jak mu radí Lefevre: k čemu domestici, prostě se drž ve vláčku Sky a je to :-)

                              0 0
                      • Smazaný účet  

                        Nemá Bernal zas tak nejhorší časovku, že … :)

                        Ale Honza Hirt: neuvěřitelnej na něj výkon, tohle jsem vůbec nečekal. A skvělý pátý místo celkově. Ještě uvidíme, co zítra!

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Jo a Honza – před zítřkem ztrácí jen vteřinu na Benoota a devět na toho z Bory – dyť by tam klidně moh bejt nakonec třetí!

                          0 0
                    • Neťa  

                      Já teda hlavně docela čumím, jak Dennis v těch kopcích stíhá, dle předpokladů měl mít už teď slušný zásek. Dnes si vezme žluťáka zpátky a zítra je to sice těžká, ale krátká etapa a dojezd není na kopci, tak je možné, že už ho nepustí.

                      0 0
                      • cubista  

                        Zítřejší etapa bude krátká, ale přes 3 průsmyky, takže taková delší horská časovka. Pokud se pojede palba hned od začátku, tak je možné všechno. Btw Sustenpass je pořád zavřený, tak změna na Nufenenpass, Furkapass a Gotthardpass.

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Nevezme.

                        *****, že ten Bernal musí být zrovna v týmu, kterej řídí a takovým způsobem takovej panchart!

                        No – musi. Když máš love, podíváš se, zaplatíš a s předstihem koupíš, koho chceš. Když se vyznáš – a to on zas jo.

                        0 0
                        • Rowdy  

                          Víš co, peníze a schopní se přitahují. Nikdo by mu nesvěřil balík peněz, kdyby to byl naivní moula. Je to takovej propojenej kruh. Nic není bez důvodu. Nic není tak úplně náhoda. On je pravděpodobně v současnosti nejschopnější manažer pro tyhle etapáky. Proto si vydyndá největší peníze, proto za ně nakoupí nejlepší jezdce, proto vyhrávaj. Z pohledu investora je to jen kousek posunutý – najdeme nejlepšího manažera … dál je to stejný. Stran jezdců – jsem nejlepší, přeci nebudu dělat za málo .. dál je to stejný.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Ale jo. U nás byl teda třeba, přes ten balíčkovej bankrot, žejo, dřive „nejschopnější“ Václav Klaus. Přežil všechno – i prokázaný pakty z gangsterama i pokus, dostat nás do absolutní závislosti s ropou a plynem na Rusku i vlastní – ekonomickou (!) prokázanou neschopnost a furt jaksi funguje a je mnohýma respektovanej.

                            A dnes teda Andrej Babiš. Malej původně slovenskej konfident a kšeftař. Koneckonců – bez Klausa, Zemana, Grosse, Topolánka, Nečasa a spol. by Babiš nebyl.

                            Ostatně – Brailsford a Babiš jsou si v mnohým dost podobní. Každej ve svým oboru. Schopní a naprosto splachovací pragmatičtí šéfové a podrazníci.

                            Otázkou je, zda tohle má člověk brát jako jakousi běznou a tím pádem nutnou normu nebo ne.

                            0 0
                            • Rowdy  

                              Bohužel je to běžná norma. Hele ale reformátoři již byli a nikam to nevedlo.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Já nejsem žádnej reformátor, už. To mám, pokud vůbec, již za sebou :).

                                Ale opravdovští reformátoři – ať v tom či onom smyslu – byli a k něčemu to vedlo. Jen v politice a namátkou: Perikles, Octavianus, Atilla, Karel Veliký, Ota I., Friedrich II., atd. atd. až po Napoleona, Bismarcka Lenina, Hitlera a Ghándiho. A v " ideologii"( to abych to zjednodušil) – třeba Mojžíš, Sídhartha a Konfucius, Ježíš, Muhammad, Luther, ale i Descartes a Marx. A zas ten Ghándí. A dnes – aspoň pokud se svaté církve katolické týče – po Janu Třiadvacátým František Bergoglio.

                                Akorát je asi potřeba rozlišovat, co z toho bylo a kam to teda vedlo.

                                0 0
                        • Neťa  

                          Nevzal, no. Se Dennis v těch předchozích etapách asi docela vyndal, kdo ví, co zítra. A Hirt teda zajel tu časovku parádně a ta bedna je opravdu reálná.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Byla by to docela bomba, dost bych to Honzovi přál. Třeba by si taky uvědomil, že nejde jen o poráci, ale že by taky moh jet občas na sebe a něco většího (než to Rakousko) třeba aji vyhrát.

                            0 0
                        • Pessinger  

                          Egan na mě působí velice kladným dojmem, jak přebírá ceny a trička, prostě obyč kluk skromnej, co si jezdí na kole a je v tom nejlepší na světě

                          0 0
                  • Smazaný účet  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
                • Smazaný účet  

                  Zdá se, že s kostkama a s Gothardem vůbec se porovnal docela dobře. A Hirťˇák zase pěkně…

                  http://www.cyclingnews.com/…e-7/results/

                  0 0
              • Neťa  

                Ale dojezd na kopci jen dnes a ještě k tomu po kostkách. Navíc od Dennise dostane v časovce. Je sice pravděpodobné, že ten v těch kopcích stačit nebude, ale i tak, mohl mít ten náskok větší. Navíc Ineos už by docela potřeboval i ty etapy…

                0 0
      • jonys  

        Je sice fakt,ze tu nema moc relevantni soupere-Mas zklamal,Aru po moribundusu,a dal? Kdo je tam z lidru Tour? G.Martin??? Ale ziskavam pocit,ze muze Tour vyhrat. Nebo jinak:Thomasovi ten zavod bude chybet a pokud souperi zautoci,ukaze se to…a pak uz se pojede na Egana. No,a ten kdyz neonemocni,nespadne nebo-a tady snad jedine vidim sanci jinych-neprezene svoji snahu a nezaplati za to (faktem totiz je,ze Sky neznaji jeho limity v 3tyd zavode na celkovy,pokud bude reagovat na utoky prehnane,muze mu seknout…),nevim,kdo by ho jak mohl udolat.

        0 0
        • Smazaný účet  

          No, vidíš.. :)

          0 0
          • jonys  

            Tak jako 6.6 W/kg…na to není protizbraň. I Pantani byl 1995 jen o minutu rychlejší, ale ten určitě měl nějaký to eso (EPO) v rukávu :-)

            0 0
            • rorschach  

              Pantani byl jen jeden..

              0 0
            • Singlespeed  

              Kdoví, co má v rukávu Egan. Dnes opět založil velkou a brutálně rubal. Armstrong měl pro podobné výkony přiléhavý výraz „nenormální“. A moc dobře věděl proč.

              0 0
        • Stuler  

          Pinot? Bardet?

          0 0
          • jonys  

            Skvělí borci, ale JAK vyhrát Tour?

            Do Pinota naděje vkládám. On se srovnal psychicky, už by měl zvládnout ten tlak, co mu dřív dělal problémy. Umí se dostat do parádní formy, loni byl na Giru i Vueltě skvělý, nemluvím o dominanci v podzimních klasikách. Je, bohužel, strašná křehule. Nesmí být vedro, nesmí být zima, nesmí být těžký sjezd, nedej bože mokrý, nesmí se závodit po volném dnu…Má solidní časovku, pochopitelně hrůza bude TTT myslím. Jenže pořád ho nevidím, jak odjíždí z vláčku Sky o minutu.

            Bardet je takový divný. On to bere jako nějaký národní úkol, strašně se na ten závod upíná, je strašný patriot. Třeba odmítá, že by se odstěhoval do Andorry nebo tak něco, protože on se někde narodil, tam patří, je vděčný, bla bla…jasně, úctyhodný, ale nekonstruktivní. Má v kariéře asi jen 7 výher, z toho ale 3 na Tour. Z toho je vidět, že ho prakticky nic jinýho nezajímá, umí ty klasiky, na rozdíl od Pinota je tvrďák, vyhovují mu drsný podmínky a je excelentní sjezdař. Umí se vydat úplně do mrtě. Podle mě to přehání s redukcí váhy a loni na to dojel. Má zoufalou časovku, a to i týmovou. Takže ten by musel odjet ne o minutu, ale o 2–3. Nereálný. A ani to, že se jede do jeho rodiště, ani to, že se jede do strašných výšek, mu nepomůže. Proti Thomasovi možná, proti Valverdemu určitě :-) ne proti Bernalovi. AG2R jsou mistři v dělání chaosu, ale to je hra na náhodu, to prostě proti Sky nepomůže.

            Za mě je jediná možnost překabátit Sky: vyrvat jim to někde na větru, v klasikářském profilu, zkoušet to…a nasypat jim tak hodiny. A na to má asi jen QS (možná Cannondale za rok s klasikáři a Carthym?), a ten na to kašle. Ten chce etapy a možná puntíky. Vrchařsky a časovkářsky je porazit nejde.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Snad jen Movi – se štěstím, když se sejde několik příznivých okolností najednou. Ale jinak je to jasný – umělou inteligenci a naprogramovaný drahý stroje lze (snad) porazit jen ve sci-fi filmech. To by musel(y) mít extra poruchu.

              0 0
              • jonys  

                U Quintany je problém v syndromu více lídrů. To o on nesnese, je o 300% lepší pokud se jede jen a výhradně pro něj. Byť na Sky by spíš fungovala přesně opačná strategie-hrozba ze dvou stran. Landa…někde by bouchnul. Zatím mě nepřesvědčil, že je schopen denně bez chyby. A oba bez časovky. Soler? Možná někdy…Naopak Valverde už nikdy.

                0 0
                • wishpull  

                  Ještě před dnešní etapou jsem si myslel, že by Q nebo Landa možná, po dojezdu etapy už ne. Egon jak na motorce.

                  0 0
                  • Hroch obojzhivelnyj  

                    Nevim, njel par vterin a byl to vlastne jedinej kopec. Uvidime v nedeli. Po casovce by to mohlo byt srovanane na par vterin, tak to muze byt zajimave.

                    0 0
                • Jamin  

                  Jen tak mimochodem Valverde vede celkový pořadí na Route d’Occitanie.

                  0 0
              • brtníček  

                RK teda zatím roli lídra jihoafrického týmu vubec neplní. 4 minuty zásek dnes a z té skupiny vycouval snad hned na začátku stoupání. Celý ten tým je chabý. Špatný lékař nebo co? :-)

                0 0
            • jkcz  

              Asi tak nejak. U Bardeta ta tragicka casovka vsechny nadeje spolehlive pohrbi. Ac se tvurci profilu TdF snazi co to da. Jedina nadeje mohlo byt TDicko. Bohuzel se mu trochu zadrely valce.

              0 0
            • Stuler  

              Tak este smoliar Porte.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Porte proti Plastikům nezmůže nic. Koneckonců, nic nezmohl, ani když ke Sky patřil. S tím Dumoulinem, s tou jeho neúčastí, je to celý dost v háji. Ono už po tom pádu to tak vypadalo – koleno, když s ním něco opravdu je, potřebuje opravdu nějakou dobu klid, jinak se to nespraví.

                0 0
              • jonys  

                Porte. Ten ma 3 problemy. Rozpad silneho bmc-takto nema sanci najet cas v ttt.

                Jeho kalendar. Porte ma 30 vyher,ale od kvetna dal jen 2! Po Tour dokonce jen 1 a ma pak vic DNF nez dojetych zavodu. Od vzdycky jezdi od TDU v lednu,vyborny je v breznu,a pak jeste dauphine,a uz spis vadne…Ani Trek mu neupravil program,ani tam nic nepochopili-zase zacal vyhrou na tom svym kopci v Australi…

                A je smolar,treti problem :-(

                Koho tam mas dal?

                0 0
                • jkcz  

                  No velice nikdo tam uz asi nebude. Nibs se vystrilel na Giru, uz asi pojede jen na nejakou etapu. Na druhou stranu, nevidim u nich v soupisce zadneho lidra, Rohan nema v kopcich sanci. Tak treba Cenzovi nic jineho nezbude, nez trochu zabrat.

                  0 0
                  • vrazdit  

                    no v tehle konfiguraci by do toho Nibali mohl zkusit slapnout :)

                    0 0
    • Neťa  

      Hmm, tak Dennis dnes nerupnul (pro mne obrovské překvapení, že prohrál jen s Bernalem a to jen o kousek) a Hirt už se bohužel neposunul, ale i tak je to asi druhé největší překvápko ve Švýcarsku. Možná ještě teda Mas, od toho jsem čekal víc směrem k Tour, ale možná že je na tom přesně tak, jak chce být.

      0 0
    • Smazaný účet  

      No, škoda, že Honza ještě něco nezkusil, ty odstupy byly minimální. Ale i tak skvělé umístění a vynikajíci výkon.

      0 0
    • team_daddy  

      Štybar zůstává v DQS

      https://www.idnes.cz/…klistika_tm2

      0 0
      • Jamin  

        Dle mě je to dobře, nějak už si ho jinde nedokážu představit. Na druhou stranu snad si ho nenechávaj jenom proto, aby ho neměl někdo jinej.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Štybar má pro podlaháře cenu zlata. Je to bezesporu jeden z nejlepších klasikářů světa, ale zároveň, když to situace vyžaduje, dokáže naprosto potlačit vlastní ego a naplno maká pro tým. Navíc je využitelný pro spoustu závodních variant. Takových borců ve world tour možná není ani tucet.

          0 0
          • jonys  

            Muzes upresnit z kolika klasikaru? Nalejme si cisteho vina. On neni hvezda typu Cancelary, Sagana, Valverdeho,Aver­maeta nebo MVDP,kteri vyhravaji i jako jedini lidri. On muze vyhrat diky pocetni prevaze tymu,strategii vic lidru. Rikal jsem,ze by mel odejit,ale spis do tymu,kde by byl dalsi silny zavodnik,aby mohli jet podle stejne sablony. Takto zustava v tymu,kde megastar Alaphilippe bude jasny lidr kamkoliv vleze (urcite ted bude brat ranec),Roubaix vidim pro Lampaerta,o Sanremu se nebudeme bavit (dobre Lefevre mistruje Gilberta-ten vi,ze jedine s QS muze Primaveru vyhrat,takze mu nakonec kyvne na cokoliv), a kdyz vidim Asgrena,tak pochybuju i o Zdenkovych sancich ve Flandrech.

            Navic uz se zase ukazuje,jak se sebou necha zametat-podepise vcelku bez kecu smlouvu…a za odmenu nejede ani na Tour…parada!

            0 0
            • milan.v  

              V tomto se dá prakticky se vším souhlasit… :o(

              0 0
            • oberleutnant Weiss  

              Na druhou stranu podle rozhovoru pro 53×11 o Tour ani nestál – na červenec měl úplně jiné plány…

              0 0
              • jonys  

                No ale to byl tusim rozhovor casne z jara. To byl ve vyberu pro giro…odkud ho vysoupli a dali do toho sirsiho na tour. No,a z toho vyletel i kdyz bez reci podepsal.

                0 0
                • milan.v  

                  Přesně tak, jen bych tentokrát sázel na to, že ten podpis tak hladce neproběhl…

                  0 0
                • oberleutnant Weiss  

                  To už byl právě v širším výběru na Tour a mluvil o tom, že mu to nezapadá do jeho plánů na léto. Každopádně asi věděl, proč a za jakých podmínek podepisuje (přinejmenším to určitě věděl líp než kdokoli z nás).

                  0 0
            • futurama  

              Tak Vuelta pro něj na vítězství v etapě bude určitě lepší. Na Tour se všechno moc hlídá.

              0 0
              • oberleutnant Weiss  

                Ale i tam už etapu vyhrál. Z tohohle pohledu ho teď bude asi nejvíc zajímat Giro – sám zmínil, že by rád zkompletoval sbírku etapových vítězství na všech GT.

                0 0
      • jkcz  

        No hlavně že to nejsou ta Céčka

        0 0
      • cubista  

        Zvolil vrabce v hrsti oproti holubovi na střeše. Jinak těžko hodnotit, neznáme většinu z proměnných v rovnici (obsah nové smlouvy, zájem rodiny, osobní preference atd.). Tak ať mu to hlavně jezdí.

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        IMHO dobre pro nej, a Lefevre bude na jare potrebovat nekoho kdo dokaze uviset MVDP.

        0 0
      • milan.v  

        Jak už jsem několikrát psal, být členem Vlčí smečky není žádný med, ale občas z toho něco může kápnout… Jinde by mohl mít výsadní postavení, ale bez smečky kolem… Co je vlastně lepší?

        0 0
        • snas89  

          V jakýkoliv práci se mění motivace, proč tam zůstavat a podávat dobrý výkony.

          A v jeho věku, zkušenostma a přehledem si dokážu představit, že stabilní tým, kterej mu nehází klacky pod nohy a vychází tam s ostatníma, má pro něj cenu zlata.

          Plně ho chápu.

          0 0
          • milan.v  

            Člověče, to jsi řekl moc hezky… :o)

            No, teď už se stejně nedozvíme co by, kdyby… Tak mu aspoň budeme přát co nejlepší pozici u podlahářů a více respektu k jeho úspěchům… :o)

            0 0
            • cubista  

              Bohužel se ani on nedozví, co by, kdyby. To je ta druhá strana mince.

              0 0
    • milan.v  

      Hirt: Dostal jsem chuť víc jezdit na sebe a občas si i zalídrovat

      https://www.idnes.cz/…5_sporty_rou

      0 0
    • Smazaný účet  

      Honza Bárta dnes krásně na evropských hrách v Minsku – 3. místo v časovce, Jakub Otruba je osmý.

      0 0
    • robb  

      Tour se blíží, tak tady je menší průvodce…v an­gličtině

      http://inrng.com/…-2019-guide/

      0 0
    • robb  

      Lachlan Morton musí mít ježdění na kole asi fakt rád

      http://www.cyclingnews.com/…00km-gbduro/?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Par fotek pred Tour…

      0 0
      • McBlacky  

        auta a kola v topu, škoda jen, že jako team to bude nejspíš jako obvykle invisible mission. Max nějaký půtky Cava a pláč, že ho zavřeli v jasným sprintu.

        0 0
        • jkcz  

          A tak třeba se nějak zmátoří. Furt vidím to Kingovo vítězství vloni na Vueltě. Jak statečně odolával a nakonec udolal Molemu.

          0 0
        • jonys  

          Hagen neco uhraje,Roman na to,ze pad z Arden ho omezoval mnohem vi,nez se vedelo,taky slusny progres,skoda Meintjese. Ale pokud se pragmaticky zameri ne etapy (sance ziskat vic uci bodu),muzou neco uhrat.

          0 0
          • Smazaný účet  

            no…asi budu mít v červenci nižší produktivitu odpoledne…u nás to poběží ve všech kanclech na velkoplošných obrazovkách a u recepce na telestěně :-D

            0 0
    • Smazaný účet  

      https://www.velonews.com/…-tour_495378

      http://www.cyclingnews.com/…r-de-france/

      Jasně.

      Pokud půjde vše celou dobu a bez vyjímky úplně optimálně, klidně tam dovezou – s Bernalovým respektem – Thomase. :)

      Tak – uvidíme.

      0 0
      • plzakj  

        Muj velice subjektivni tip je, ze GT bouchne ve 3. tydnu. Loni to bylo,

        jako slepy k houslim. Od te doby spis party, nez trenink. Dva rocniky pred tim taky nic suvereniho.

        0 0
        • Smazaný účet  

          No – jo. Zdálky se mi to taky tak asi jeví…

          0 0
        • jonys  

          Pokud G bouchne,tak to bude hned zkraje,asi 6.et. Absence zavodnich km ze Svajcu.

          Slepy k houslim :-)))

          Kdy naposledy,pro­sim,byla Tour vyhrana s takovym prehledem jako loni-absolutne bez jedine chvilky slabosti,krize,chy­by? 2014?

          0 0
          • plzakj  

            Myslel jsem to tak, ze mu to shodou okolnosti spadlo do klina. Tim nechci snizovat jeho vykon. Ale bojim se, ze letos to bude jinak :-)

            0 0
            • jonys  

              Nezlob se,ale opravdu bych rad,kdybys napsal aspon 2 okolnosti,jejichz shoda mu hodila ten zavod do klina. To,ze nejlip vyladil formu nebo to,ze Froome jel Giro,nebo profil trasy ,nepovazuju za nejake polibky stesteny osudu. Proste v tom zavode byl jasne nejsilnejsi. Na druhe strane:v dnesnim vrcholovym sportu nejde nic vyhrat pokud te potka smolik,je vec druha. Ze to letos bude s G jinak si tez uz myslim.

              0 0
              • plzakj  

                Zlobim se :-) Hned ta prvni etapa plna padu, Froome v poli, Nairo rozmlacemy rafky, Porte nacnutej. GT ziskal na kudlanku minutu uplne zdarma. Porte nakonec odstoupil.

                Nerikam, ze nebyl nejlepsi z toho, co dojelo. Ale ze mu pomohl i soubeh okolnosti, coz se letos nemusi opakovat (teda, Froome se zrakvil uz pred tour, takze nejska samce tu je :-) )

                0 0
                • jonys  

                  Armstrong kdyz dominoval,nikdy nepadal. Jak se vratil a uz nebyl nejsilnejsi,byl nekolikrat na zemi,blbe pozicne,dokonce pak odstoupil po padu atd. Proste uz nebyl tak silny,coz se pak ukazuje i temito vecmi. Dumoulin najel do Bardeta a ztratil mozna Tour…ano,ale to je prave ten rozdil,nehoda neni nahoda a sampion je sampionem i proto,ze tohle se mu nestane. Debatu o tom,ze i tak by Thomas vyhral,protoze mel sil na rozdavani a kdyby potreboval,zabral by vic,vest nehodlam.

                  MVDP prohral ms v cx 2017 kvuli 4 defektum. To neni smula,to jsou proste chyby plynouci treba z nervozity. I Kruijswijkuv let do snehu pramenil z unavy,chyby pod tlakem…atd.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    No, Mathieu v jednom závodě na silnici letos lehl, pokud si vzpomínalm, ne jen jednou a ještě dojel čtvrtej nebo tak. :)

                    Ale obecně je to pravda: jak člověk ztratí na kole sebejistotu, jakousi suverenitu, je to špatný a začne dělat blbý chyby. (Vidím to ostatně ve stáří na sobě nejlíp). U toho Armstronga to bylo, jak píšeš: dokud si byl jistej, že na něj krz naprosto jedinečný podminky prosypu nikdo nemá, nepadal a byl schopnej, když bylo třeba, dát v etapě suverénně i malou cyklokrosovou vložku z kopca dolů. Jak už však po tom návratu nemoh sypat tak, jak byl zvyklej, šlo tohle postupně do háje a v poslední Tour by mně ho (kdyby teda nebyl takovej gangsterskej hajzlík) skoro bylo až líto, jak tam pořád sebou bil bezmocně o zem.

                    0 0
                    • jonys  

                      Tak on zobal furt,akorat proste uz nebyl tak dobrej,tyhle navraty…proste se posunul ten sport,konkurence,on byl starsi atd. Aby stacil,musel vydat vic sil a to prave vedlo k chybam.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Kdepak – v tom už byl obrovskej rozdíl. Po návratu v roce 2009 a zvlášť teda v roce 2010 (pokud ty roky říkám správně) už zdaleka nemoh sypat v takovém perfektním stylu, jako dřív. To se prostě už takto nedalo. Jednak po něm a po Ferrarim už docela tvrdě šli, protože dokázal ****** opravdu hodně lidí a navíc začinali mít hoši v Júesej taky (asi oprávněnej) strach z jeho možných politických ambicí a jednak taky po tom, co předvedl Riis se svým manšaftem na Tour ještě v roce 2008 (nádherně to bylo vidět třeba na Huez, jak Sastre jel do ****** a Andy na čele skupiny za ním ostentativně jedl) začalo být jasný, že takto to opravdu dál nejde.

                        Lance už na tom byl prostě ve své poslední Tour stran prosypu prakticky stejně jako ostatní a tím pádem začala vystupovat do popředí a rozhodovat i jiná kritéria a jiné schopnosti cyklistů, než hlavně umět co nejdokonaleji prosypat, zhubnout, potrénovat.

                        0 0
                        • jonys  

                          Dobre. Souhlasim. Nicmene princip je stejnej: nebyl dominantni,nebyl supersilny a tedy z toho pramenily veci,ktere se mu pred tim nikdy nestavaly. Neslo o smulu,ale dusledek.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            No, však jo.

                            Prostě Mathieu tyhle problémy, i když třeba aji lehne, nemá. Věří si a je sebevědomej dál, nezdá se, že by jej něco limitovalo. :)

                            0 0
                            • McBlacky  

                              zázračný cyklokrosaře začne nejvíc limitovat až někoho napadne je kontrolovat tak často jako Pro Tour jezdce.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Aha. To by mě teda asi nenapadlo. A oni – na tom nejsou (když jedou nějaké ty klasiky typu Amstel nebo, jako Wout, jakejsi ten třítýdenní francouzskej etapák, co teď někdy bude) stejně, jako ostatní?

                                No, když jezdí a běhaj v zimě v Belgii dvakrát týdně na loukách a okolo hnoje a nechaj se polívat pivem, tak je snad nekontrolují tolik, jako Sagana, ale stejně: nepřišlo mi, že by třeba Lars Boom nebo Zdeněk Štybar byli po přechodu na silnici nějak moc podobní hochům, jako jsou dnes van Aert a Van der Poel.

                                To teda asi museli teď v Beneluxu vymyslet nějakej novej hodne dobrej koktejl – a že se to ještě neprokeclo… :)

                                0 0
                              • jonys  

                                Ja strasne rad sazim na to,kdyz nekdo kdo dominuje v nejakem sportu,zkusi neco jineho. Cyklisticke discipliny typicky,ale treba i bezky/biatlon,sa­blikova na kole apod. Sazkovky totiz byvaji bezradne co se tyka vyse kurzu. A vetsinou je prestreli. Takze kdyz MVDP zacinal s mtb nebo aert jel loni Strade,dalo se doslova loupit. Je tohle duvod Tve averze? :-)

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  to me nezajimá.

                                  spíš jde o to, že někdo, kdo primárně má roky úplně jiný trénink a zdaleka ne tak sofistikovaný jako tradiční závodní teamy, nastoupí do Pro Tour a dělá si tam téměř co chce.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  
                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                    0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Tak, řek bych, že kdyby silničáři převzali (teda, když vynechám běhy) dost prvků ze „zdaleka ne tak sofistikovaného“ tréninku krosařů, vůbec by jim to nebylo na škodu. Včetně většiho důrazu na intervaly – včerně těch do prudkejch kopců, špurty, intenzitu a tak podobně. Přinejmenším pro mnoho těch jednorázovek. Najet k tomu tupě ty kilometry zas takovej problém není. (Aspoň tak nás to kdysi v té vrcholovce – pravda, atletické, takže tam to bylo naběhat – kdysi učili a taky to tak opravdu fungovalo). O technice nemluvím, v té většina blátošlapů strčí silničáře beztak hravě do kapsy.

                                    A pokud se týká Mathieu van der Poela, tak každýmu, kdo jej na kole v nějakém závodě uvidí (pokud teda aspoň minimálně závodní cyklistice rozumí), musí být naprosto jasný, že ten člověk je naprosto vyjímečnej. Jak to s ním dále bude, pochopitelně nelze s jistotou říct, ale je teď zjevné, že je to momentálně cyklistickej fenomén, na startu kariéry srovnatelnej se Saganem, Boonenem, Cancellarou a těmato lidma. Možná, že – v některých aspektech – somatotypicky, a zejména způsobem závodění a regeneraci i se samotným mladým Merckxem. A o tom, že k tomu i nějaký rodinný předpoklady snad může mít, není potřeba se zmiňovat.

                                    A Wout van Aert je také naprosto skvělej cyklista, jeden z těch, kterých se rodí pár v každé generaci.

                                    A kecy o tom, že tohle musí být důsledek nějaké menší kontroly krosařů na silnici jsou trapný, pitomý a vůbec teda hloupý.

                                    Což není vlastní emoce založená snad na nějakým „fandovství“ či snaha oponenta znevážit, ale pouhý konstatování.

                                    0 0
                                  • jonys  

                                    Nebudu delat chytryho abych to vysvetloval. Ale urcite by to zajimave dokazali rozebrat experti 53×11 Hacecky a spol.

                                    Jen se te zeptam: Ewans,Fuglsan­g,Sagan,Bernal-vse bikeri,vse pote hvezdy silnice.

                                    Alaphilippe,Sty­bar,Boom-cx,velmi slusna az hvezdna silnice

                                    Woods-beh na strednich tratich,kolo od 25

                                    De la Cruz-beh,silnice az od 19

                                    Roglic-skoky na lyzich (!!!),kolo od 25

                                    Vsichni docela hvezdy.

                                    Jak je to mozne???

                                    0 0
                                    • jonys  

                                      …a to nejmenuju ty mraky draharu v cele s Wiggem a Thomasem,Australany a Zelandany konce.

                                      0 0
                                      • gerrard  

                                        Osobně si myslím, že nez za mlada honit km je důležitější honit rychlost a dynamiku a je burt na čem to je. A na tu rychlost a vybusnost to kolo není žádný zázrak. Zato treba ten fotbal je celou dobu jen o vybusnosti a dynamice. A pak ti stačí půl roku na to naučit se šlapat a můžeš závodit na silnici, protože tam žádné extra dovednosti nepotřebuješ.

                                        0 0
      • jonys  

        Hmmm.....tak doky tomuto Nostradamovi mame aspon poresenou tipovacku,vime,ko­lik kdo vyhraje etap,dokonce i to,ze Bernal rupne…ovsem presto bude na podiu! Dobre,no. Matthees za 2 tydny bude ve spurterske top forme pote,co celou sezonu shazoval a trenoval climbing, to jsem rad,mel jsem za to,ze tak jednoduchy to neni. A celemu GC preview trochu chybi vysvetleni PROC to tak dopadne. Vytaseni Pinota s Yatesem pripomina losovani cisel sportky. Takze super,jak pises :-)

        0 0
        • McBlacky  

          neříkej, že jsi nepochytil celou notu toho článku…

          0 0
          • jonys  

            Uz asi jo. Ani tak ale nic,co by zaslouzilo 5 hvezd…

            0 0
        • Smazaný účet  

          Já myslím, že je to s Tour letos naprosto jasný: vyhraje zase Thomas. Samozřejmě, pokud budou optimální či aspoň standardní podmínky (neodfoukne jej v zatáčce vítr, nebude nějakej přece jen komplikovanější sjezd, v němž by se zrovna musel snažit trochu jet, nebude pršet tam, kde nemá, Bernalovi neklekne někde v kopci na špici vysílačka a tak podobně). Ve všech ostatních případech pak Bernal. Veškeré zbylé možnosti jsou naprosto nepravděpodobné, ale, kdyby to opravdu dopadlo jinak: bylo by to krásný! :))

          0 0
    • robb  

      jj, tour se blíží. KOMy se přetřásají :-D

      https://www.instagram.com/p/BzN095vIHzI/

      0 0
    • robb  

      Pohled na život profesionálního cyklisty s D.Ossem.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak Bártič porazil na mistráku v časovce Pepu Černýho o půl minuty.

      0 0
      • JFtryall  

        Ja jsem fandil Ronymu Kubovi ve slovenske casti, ale bohuzel az 6 flek. To je takovy aero geek. :-) Dost lidi se upeklo a treba Kukrle mel prvnich 20 min 400W a pak zhasnul na nejakych 320. Bylo to asi zradne. Navic trasa te casovky byla hrozna, porad nejake otaceni- nastup, nic moc.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Od Globi (CD):

      No a výsledky belgického mistráku v časovcě:

      1. Wout Van Aert (Jumbo – Visma) 44:47 2. Yves Lampaert (Deceuninck – Quick-Step) +0:31 3. Remco Evenepoel (Deceuninck – Quick-Step) +0:38 4. Victor Campenaerts (Lotto Soudal) +1:04 5. Frederik Frison (Lotto Soudal) +1:41

      Cyklokrosař a 19tiletý kluk před světovým rekordmanem v hodinovce…

      0 0
      • brantec  

        To je fakt neskutečný. Navíc Lampaert vyhrál časovku na TDS, takže forma top a dostane naloženo 30 s…

        0 0
        • plzakj  

          Hm. A co na to McBlacky? :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Cyklokrosař. Špatně kontrolovanej.

            A ten kluk – no, fotbalista. Vždyť je znáte, machýrky. :)

            Každopádně je možný, že oba nemaj tak perfektně zažitej ten sofistikovanej silničářskej trénink.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak zase je pořádně nezkontrolovali. V závodě s hromadným startem byl dnes v Belgii na bedně jen jeden sofistikovanej (a to ješte ne až tak dokonale, protože – akorát Wanty-Gobert, že) a dva blátošlapi. Zdá se, že to, co jim od zimy sypou, musí být kromě časovky asi dost dobrý aji na ty špurty. :)

              1 Tim Merlier (Bel) Corendon-Circus 4:59:12

              2 Timothy Dupont (Bel) Wanty-Gobert

              3 Wout Van Aert (Bel) Team Jumbo-Visma

              4 Philippe Gilbert (Bel) Deceuninck-QuickStep

              5 Jasper De Buyst (Bel) Lotto Soudal

              6 Edward Theuns (Bel) Trek-Segafredo

              0 0
    • milan.v  

      Máme MČR+SR a tady jen pár roztříštěných příspěvků… Co jsme to za B-F? :-o

      0 0
      • jkcz  

        Vakoče mi bylo líto, vzhledem k tomu, co si prožil, jsem mu ten dres moc přál. Ale nemohlo to asi ani jinak dopadnout, okruh byl málo selektivní. Otázkou je, jak dlouho při stávajícím stylu domácího Elkovu tady bude chtít ten zbytek „zahraničních“ profíků startovat.

        0 0
        • jJonatan  

          Vakoč jel parádně, jen ten špurt teda rozjel prapodivně. Já jen nechápu ty narážky na Elkov. Co je na jejich stylu špatné? A Kalojíros zajel moc pěkně.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Vakoč to chtěl zkusit na výkon daleko před cílem, protože si byl dobře vědom Sisrových spurterských schopností. Bohužel pro něj to Sisr bez problémů uvisel.

            0 0
            • jJonatan  

              Jo zkoušel je utrhnout už před cílem, to je jasný, že to musel zkusit. Ale toho špurta rozjel z první dost daleko do cíle. Ale u TV je každej chytrej :D :D

              0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Tak na jejich stylu a z jejich pohledu nic, samozrejme. Spatne je to ze kdyz tam jeden tym nastoupi v 10 nebo 12 nebo kolika lidech, tak proste prevalcujou kohokoliv. Vloni stejne jako letos.

            No a kdo z top jezdcu pak bude chtit prijet delat krovi? Letos je (aspon podle RoadCycling) ucast na MCR podminkou ucasti na MS. To je teda reseni.

            0 0
            • Kalic  

              Řešení bych viděl ve výběru vhodné (klasikářské) tratě, která by dala více možností ukázat individuální schopnosti.

              0 0
              • JFtryall  

                Presne tak, na mistraku by proste mel byt kopec a vubec asi mix vseho mozneho. Letos tam chteli kostky, ale nakonec z toho seslo, aby se Peto nerozbil pred Tour. :-)

                0 0
                • gerrard  

                  Je to odraz stavu ceske a slovenske cyklistiky. Belgani meli taky uplnou placku a co sem videl poslednich 50km, tak se zavodilo jak o zivot. Tady odjela skupina co vsem vyhovovala a bylo po zavode. Pruser je, ze krome Elkovu tu zadny dalsi silny team neni a tak se jede podle jejich not a pokud jeste svezou i nektereho Sagana, tak uz je to ok i pro slovaky. Dokud tu nebude vic silnych teamu, tak to bude nuda pokazde. Este ze aspon Stybar sCernym neco zkusili.

                  0 0
                • milan.v  

                  Souhlasím, trať by měla být vyváženější, ani jeden extrém není dobře… např. Izrealci nastoupali na mistráku 3.000m, a to nejsou nějaká cyklistická velmoc… :-D

                  0 0
                  • Hroch obojzhivelnyj  

                    A Sagiv se u toho jeste stihnul líbat s přítelkou

                    Jako jo, jednou klasika, jednou pro sprintery, jednou pro vrchare je v poradku, jako MS. Ale jsou mi ty přebory Authoru proti srsti, protoze to zdaleka neni zavod s rovnyma sancema..

                    0 0
                    • Jamin  

                      Tak královsky placenej profík z world tour se může domluvit: „hele, Lajcha, Brázdil, Bakuš, Cihlář, tady máte tři litry na nový plášťě a až křiknu, popravíte se pro mě.“ Jasně, ta výkonnost asi bude problém :-(. A výběr jmen je čistě náhodný ze starovní listiny, nikoho nechci nařknout z úplatnosti, nebo nedej bože urazit.

                      0 0
            • jJonatan  

              Ale omezit počet jezdců v teamu je nesmysl. To bys vlastně někomu zakázal jet národní šampionát. A myslím, že jich bylo 8. Naopak bych ocenil, jak si Elkov poradil s absencí Kankovskeho.

              Podívej se třeba na francouzskej šampionát. Tak startujou kompletní 2 WT teamy a 3 PCT. Blbý je, že u nás je silnej pouze jeden team.

              0 0
        • Smazaný účet  

          Elkov je na těch pár osamocených jezdců z WT moc silný tým a Vávra s Fialou moc zkušení kouči na to, aby to mohlo dopadnout jinak.

          Stačí, ale vzpomenout na šampionát v Kyjově, kde na těžké trati jelo pět borců Tinkoff s jasnou taktikou pro oba tituly. Bohužel dnes už nikdo z WT v domácím pelotonu takové zastoupení nemá.

          0 0
          • jJonatan  

            V Kyjově je trať opravdu těžká a početní převaha tam nehraje takovou roli. Navíc si myslím, že se Elkov od té doby celkově o něco zlepšil.

            0 0
        • milan.v  

          Jo, bylo by to moc hezké po tom jeho zranění začít ještě v této sezóně vozit mistrovský dres… Zázrak se bohužel nestal a i když se správně pokoušel nastupovat ještě před spurtem, nepodařilo se mu to dotáhnout, navíc jak říkal Sisr, měl lepší nohy než Vakoč, to viděl už během závodu… Škoda…

          Štyby se na to také nevykašlal, Černý stejně tak, síla kvalitního týmu Elkov Author je prostě zválcovala všechny… A kdyby byl zdravý Kaňkovský, klidně bych se vsadil, že dnes by měl mistrovský dres on… Pro mě je naopak překvapení Kalojíros ze Sparty, což není žádný super tým, jen naše národní špička, ale rozhodně se o ně nemohl opřít, takže jeho druhé místo je na základě kvalitní a tvrdé práce, snad se bude prosazovat ještě více. Cyklokrosař Boroš opět ukázal, že silniční nohy má, jen mu k tomu topu ještě něco chybí, ale i tak se udržel v první skupině a jeho výsledek je nadstandardní.

          Slováci to měli jednodušší, tam veškeré své ambice obětoval Peter Sagan ve prospěch svých týmových kolegů, kterým za ta léta dluží dost, nehledě na to, že mistrem se stal jeho bratr, což jsem pochopil, že je pro něj prakticky stejné, jako by vozil mistrovský dres sám, natolik jsou spolu spjatí.

          Hirt, Turek a spousty dalších tam byli jen do počtu, resp. aby se na ně mohla přijet podívat rodina a spojit to s výletem na Slovensko…

          0 0
        • 123J  

          Sisr mně dost štve, celou cestu se jen schovával. Neviděl jsem ho ani jednou na špici. Sralo to i Sagana, měl ho někde skopnout do škarpy.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Proč by tahal? Měl tam Michala Schengela a ten tahal pro něj. Tak to prostě chodí. Všichni, co v té skupině jeli, s tím byli srozumění.

            0 0
      • Marskatin  

        Protože letošní MČR+SR patří spíše do Sodomy.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak ono to bylo po nějaké době jaksi už – dál celý předvídatelný… :)

        0 0
        • jJonatan  

          Jj. Když tak čtveřice s Vakočem dojela přední trojici, říkal jsem si, že v balíku se už těžko najde síla, co by to sjela…

          0 0
      • Canyon325  

        tak klasika, Peter pustil Jurovi titul (dúhový/európsky vyzerá predsalen lepšie), v závere totálne vypustil aj bednu a spravil si výlet do kukurice :) ešteže to ustál bez pádu

        0 0
      • milan.v  

        Zklamaný Vakoč, roztrpčený Štybar: Štve mě česká závodní mentalita

        https://www.idnes.cz/…klistika_tm2

        0 0
        • plzakj  

          Jo, je to skoda. Tohle mi na tom dost vadi.

          0 0
          • Pijer  

            Je jen otázkou času, kdy sem ti kluci z venku přestanou jezdit. Loni ******** Křižák, letos nejen Štyby,........

            0 0
            • JFtryall  

              Tezko na takovym profilu a s avg 44 neco vymyslet. Kdyz se nezmeni trasa, tak to bude hlavne o tymu. Jsem ale rad, ze to kluci od nas z vychodu, takhle zajeli, Tom Kalojiros i Fery si zaslouzili top vysledek.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Loni mohl být Kreuziger ******** jen sám na sebe. Brutálně Elkov podcenili. Předpokládali, že v prvním kopci rozjedou se Štybym podlahu a bude. Jenže utrhli celý český peloton jen s nimi zůstalo snad sedm nebo osm Ekováků a tím pádem už měli po závodě. Štybar bojoval alespoň pro diváky, Křižák zabalil i když závod pořádala „u nich doma“ jeho žena. Nedovedu si třeba představit, že by Bárta slezl z kola na mistráku v Kyjově.

              0 0
        • snas89  

          Ani se nedivím, že jsou z toho takhle naštvaný.

          Přijedeš bůví odkud a pak ti to otráví banda průměrnejch týpků (v mezinárodním měřítku), který za hranicema nemaj šanci.

          0 0
          • McBlacky  

            podle mě všichni spokojený, protože celej rok je Elkov neviditelnej, v mediích a na sítích má i hobby lawi tisickrát větší prezenci. Tak za co by jim někdo dával další prachy když ne za mistrák.

            0 0
            • jJonatan  

              Dík :D Ale zrovna myslím, že my v tomhle máme taky slušný rezervy ;)

              A jak píšeš, Elkov na rovinu říká, že je pro ně MČR jeden z vrcholů sezóny…

              0 0
          • jJonatan  

            Jak jim to otrávili? Jak by měl podle tebe Elkov závodit, aby jim to „neotrávil“? Měl odjet Vakoc se Schleglem, stridat mu a nechat se obložit?

            Problém je v tom, že je tu prostě jen jeden tým typu Elkov.

            0 0
            • gerrard  

              Je to zprava o stavu ceske cyklistiky. Je tu elkov, par elitaku a pak dlouho nic. Dokud tady nebude par dalsich tymu na urovni elkovu, tak se nic nezmeni. A je to skoda, pak sem nepotecou penize a nebude to nikoho zajimat.

              0 0
          • gerrard  

            Elkov pravidelne jezdi vysledky i venku. Naposledy vyhrana etapa v Madarsku. Tusim tam byl i primy prenos na eurospprtu.

            0 0
            • cubista  

              A MS Innsbruck v TTT taky dobrý výsledek.

              0 0
              • arny71  

                Tak tak, tam zajeli velmi dobře. Tady koukám hodně lidí nadává na Elkov. Já říkám, buďte rádi, že je tady aspoň jeden kvalitní tým. Není přece jejich chyba, že doma tak vyčnívají. Aspoň mají motivaci jezdit něco i venku.

                0 0
                • gerrard  

                  Jeli co museli, aby vyhrali a co jim protivnici umoznili. Ostuda je co predvedl zbytek, az na stybara a cerneho.

                  0 0
                • jonti  

                  Elkov by tim jake ma top jezdce mohl byt i Pro Conti, chybeji jen penize.

                  0 0
                  • milan.v  

                    Pokud jsem dobře četl rozhovor s jejich manažerem Vladimírem Vávrou v nějaké předchozí 53×11ce, chystají se o stupeň výš v příštím roce, tento rok to nechtěli napínat, rozpočet by dali, ale nebylo by to ideální.

                    0 0
                • snas89  

                  Ja ale nekritizoval jen elkov jako celej ceskej ansambl. Prijde mi ze malo lidi zavodi a hodne se necha tahat.

                  I kdyz ta jejich strategie s brzdenim se mi teda pricila.

                  0 0
            • Smazaný účet  

              V Maďarsku etapy dvě, taky taky řada jedničkových závodů v Polsku, Rumunsku, Chorvatsku, celkové vítězství Bárty na etapáku ve Francii atd… Stačí nahlédnout na procyclingstats.com

              0 0
    • milan.v  

      Tak snad vyladěno v rámci možností…

      Až bude po všem, dám si tatarák a pivo, plánuje před Tour Kreuziger

      https://www.idnes.cz/…klistika_tof?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      http://www.cyclingnews.com/…r-de-france/

      http://www.cyclingnews.com/…k-cavendish/

      Cavův konec? No, trošku to tak už i vypadá…

      0 0
    • jkcz  

      Dimension Data for the Tour de France: Lars Bak, Edvald Boasson Hagen, Steve Cummings, Reinardt Janse van Rensburg, Ben King, Roman Kreuziger, Giacomo Nizzolo, Michael Valgren

      Nějak jsem asi zaspal, ale proč nejede Meintjes? Znamená to, že na celkové pořadí tam mají Romana?

      0 0
      • vrazdit  

        a Cummings by mohl dat nejakou etapu tim svym stylem… ale teda vubec nevim jak na tom ted je…

        0 0
      • McBlacky  

        jak jsem pochytil, tak přípravu neměl úplně ideální. Bude mu to chybět ve třetím týdnu.

        0 0
      • jonys  

        Meintjes si nějak nešťastně pochroumal (v Kalifornii tuším) zápěstí a nedal se dokupy.

        Kreuziger na GC je podle mě holub na střeše a tým zvolí spíš strategii stage huntingu pro záchranu ve WT.

        Sice za 10. místo GC je 175 bodů a směrem nahoru to přibývá hezky, za etapu 120 a dolů to ubývá. Jenže když by Roman jel na GC, v etapách by byl reálně bez šance. Možná ke konci by ho nechali lehce ujet, z nějakýho 9. místa by ztrácel už přes 10 minut určitě…no ale zase byl by dost unavený, takže proti odpočatým únikářům by neměl asi šanci. A je tu riziko, že v posledních etapách rupne a celé GC v háji. A za 15. flek a dál už jsou ty body mizerný zase. Nemluvím o tom, že nebude mít absolutně žádnou týmovou podporu, co má nohy bude se snažit urvat etapy (Hagen, King, Cummings, Nizzollo…).

        Já být manažerem, tak vsadím vše na to, aby Valgren a King urvali puntíky a vozili je co nejdýl. Hagen zkoušel etapy, Romana nechal odpočívat a pak ho mít na etapy a případně KOM (únik na Belles Filles…).

        Každý den v triku je 25 bodů, a to není k zahození.

        0 0
    • milan.v  

      Přesuneme, prosím, debaty k Tour do vlastního vlákna…

      https://www.bike-forum.cz/…-france-2019

      0 0
    • Smazaný účet  

      Docela zajímavej článek.

      https://www.cyclist.co.uk/…ren-t-doping?…

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Tak ano, zformulovany veci ktery tak nejak vsichni vime. Zalimavej je postreh kolem nalady v pelotonu, ze neci doping ohrozuje ostatni a velmi neni vitan.

        0 0
    • jonys  

      Carapaz jde do Ineosu.

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        The Secret Pro:

        I haven't seen reported anywhere is what's happening to Mikel Landa. Apparently Movistar has not offered him a contract for next year and word on the street is we won’t see him working for anybody as of yet. Nobody is interested in him. Here's a photo of Landa before today's stage chatting to Dave Brailsford. Trying to rebuild some bridges, perhaps…?

        0 0
      • Smazaný účet  

        To je grc.

        0 0
      • robb  

        To jsem myslel že zůstane v Movistaru

        0 0
    • TheJD  

      Bez frazi od Lubora Tesare

      https://www.bezfrazi.cz/respekt/

      0 0
      • Smazaný účet  

        Velmi dobře.

        0 0
      • cubista  

        Nedávno tu zrovna byla debata o tom, že plno i špičkových profíků nezvládá dobrou techniku jízdy na kole a pohybu v pelotonu. A že nezvládají svoje emoce, to je také často vidět.

        0 0
    • lygo.  

      Nevím, jestli se to zde již neobjevilo, ale asi to sem patří. UCI dělá průzkum na zatraktivnění silniční cyklistiky, tak jim tam můžete taky něčím přispět. :)

      https://www.research.net/…I_Fan_Survey

      0 0
      • plzakj  

        Ty kraso. To je do sodomy :-/ Vypada to, ze mel obrovsky stesti v nestesti.

        0 0
    • Neťa  

      Toš ale totok!? :-O – https://www.sport.cz/…rz-telo.html#…

      0 0
    • Delkim  

      Laurens ten Dam letos končí jako profík. Teď to oznámil.

      0 0
    • robb  

      Krátký dokument od EF Education s Lachlanem Mortonem ze závodu GBDURO o délce 2000 km napříč británií.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • robb  

      Vinokourov na polovičním Ironmanovi – 1,9 km+90 km+21 km

      https://www.facebook.com/…86129608361/?…

      0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Marskatin  

        Loni na podzim na Havaji 9:13:38.

        0 0
        • Marskatin  

          Nějak mi vypadl rozpis.

          plavání 1:13:52

          kolo 4:18:06

          běh 3:33:55

          0 0
          • robb  

            Šílený no. To kolo prostě udělá největší rozdíl a to ostatní se dá „doučit“. Pořádně plavat se jako dospělý naučí tak 1 z 10 000 000. Ale on to smázne na tom kole.

            0 0
            • jonti  

              Bych u nej cekal o dost lepsi beh, i kdyz ted podle postavy ma o dost kg vic nez behem profi kariery.

              0 0
    • jonys  

      Roglic do Movistaru? Nedivil bych se,ze se mu nechce bydlet v jednom baraku s Doomem…

      0 0
    • robb  

      Starší článek o tréninku Petra Sagana. Konkrétně jeden z týdnu v jarní přípravě 2018. Už to tu určitě bylo, ale třeba to někdo prošvihl.

      https://www.cyclingweekly.com/…mpion-358009

      0 0
      • JFtryall  

        To je spis takova udrzovacka. :-)

        0 0
        • Delkim  

          Přesně tak. Mám v nějaké knížce týdenní rozpis a to skoro nešlo bolestí ani přečíst, brutální!!!

          Zkusím to najít.

          0 0
    • Tina  

      Zaujímavý rozhovor s Romanom. Aj na tému wattmeter vs pocit

      https://www.idnes.cz/…klistika_par

      0 0
      • JFtryall  

        Na tomhle levelu, kdyz mas najeto s W treba 200K kilometru, tak je to pochopitelne, ze to uz clovek docela trefi a ridi se signalem tela, watty ale dokazou perfektne poslouzit i v krizovce, kdy se clovek udrzi na te hranici a jede nejlepe jak to jde, tam je to na pocit strasne tezke i pro profika. Otazka je jestli takovy Pinot dokaze, ze instinkt a cukatura budou vitezne kombo. Myslim, ze mu v Alpach hrozne sekne.

        0 0
        • Tina  

          Tak určite pri štýle alá Pinot nie sú tie watty dôležité. Jemu tam lietajú hodnoty pri nástupoch určite vo veľkom rozsahu. Tiež sa mi páči ako Roman tiež vyvracia názor, že Froome jazdí iba na waťák a stále naň pozerá. Ale chápem, že mýtusy sa musia živiť :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak jasně. U Frooma bez wattmetru, nejdražších „domestiků“ na světě, Ventolinu a komplexní lěcby během závodů by jeho přirozenej cyklistickej talent teprve vynikl! Byl by dobrej jak – no, jak sám Lance…! Akorát škoda teda, že neměl možnost tohle nikdy prokázat. Zmarněmá příležitost. Chudák kluk, vlastně.

            0 0
            • Tina  

              Ty musíš mať strašne nešťastný a nudný život. Takže mi je ťa vlastne ľúto.

              0 0
              • Smazaný účet  

                :))

                0 0
              • Smazaný účet  

                A jen tak na okraj (aby to nevypadalo, že se šťastné dámě nějak posmívám), Froome sám – a nejednou – v rozhovorech připustil, že si naprosto není jist, zda by mohl vyhrát nějakou GT v jiném týmu, než be Sky. A tedy v poněkud specifickylch podmínkách, které měl k dispozici. Osobne si myslím, že snad aji jo, pokud by okolnosti byly opravdu příznivé (a nebyl by tam teda Contador nebo někdo takovej). A taky si myslím, že je to docela upřímnej a slušnej kluk.

                0 0
              • ememem1  

                to neviem ale to ze vroome a cely sky s nim su podvodnici rangu LA som si takmer isty tiez.

                0 0
          • cubista  

            Kudlanka pro potěchu diváka nejezdí. Ale to Křižák taky ne. Naopak lidi jako Pinot jsou na té druhé straně. Možná někdy dostanou po hubě, ale je radost se dívat.

            0 0
            • jonys  

              Ty furt s tim Pinotem. On jezdi jak jezdi proto,ze to jinak neumi.

              Kdyby umel,co Froome,jezdil by tak taky.

              Snad Dan Martin je takovy ten blazen „Nevadi,ze jsem bit,hlavne ze se peru“.

              0 0
        • McBlacky  

          pokud budeme brát že nikdo nesype :) a teda jsi limitován jen treninkem a přirozenou regenerací konkrétního jedince, tak cukatura je v dlouhodobým horizontu vražda pro svaly a jejich únavu. Ideální je tempo v úzkém wattovém rozsahu s optimální kadencí, kdy má jezdec nejnižší TF.

          0 0
          • JFtryall  

            Vrazda to je, ale Pinot ukazuje, ze je agresivni a zatim neumrel, byl to hodne psychologicky souboj. To ale v plossich delsich kopcich moc nepujde a cekam nekde desetiminutovku. :-)

            0 0
        • jonti  

          Pinot mi hodne pripomina Contadora, ktery dokazal prave tu vybusnost vyuzit proti dieselovym jezdcum.

          0 0
          • McBlacky  

            Ke konci uz taky tolik ne. Ono je to i tim, ze se postupne k tomu dieselu posunula vetsina GC pole a to hlavne diky horskym vlackum. Ono je dajn umet nastoupit ale ziskas za krev 15–20 sec a co pak. Jednak musis zaplatit zabten nastup a pak jet to same jako x stridajicivh domestiku co se nevahaj utavit do zastaveni proste nemas sanci udrzet za sebou celej aplskej kopec.

            0 0
      • Polka  

        „Jenže potom vás předjede letící Pinot a vy si říkáte, jestli vám ještě zůstaly reklamy na kraťasech, nebo jestli je tím průvanem všechny serval.“

        Výborná hláška :-D

        0 0
    • milan.v  

      Van Aerta čeká dlouhá léčba

      https://www.roadcycling.cz/…dlouha-lecba

      Tak bohužel delší pauza, než se předpokládalo… :o/

      0 0
    • Smazaný účet  

      Předběžně něco o přestupech. No, není mi moc jasný, jak to třeba chtějí mít příští rok v Movistaru.

      http://www.cyclingnews.com/…ns-august-1/

      0 0
      • plzakj  

        Na idnes jsem cetl, ze do Movisu ma jit Mas. Pak s Amadorem a Solerem budou silny taky.

        0 0
    • milan.v  

      Vyhrát celou Tour? Zatím ne, vzkazuje Alaphilippe. Vrhne se na kostky

      https://www.idnes.cz/…klistika_mt2

      0 0
      • Smazaný účet  

        No, upřímně řečeno, nevím, co si tam s ním za chvíli počnou. On je prostě na Quickstep a na ten jejich způsob závodění trošku až moc dobrej. A aby jeli všichni akorát nebo hlavně vždycky jen na něho… Já vím, dřív Boonen a pár dalších… Ale stejně. A navic je to Francouz. :)

        0 0
      • mikub  

        A Štyby má zase smůlu. I když Ala chce Flandry, tak mu snad P-R nechá. Zatím…

        0 0
        • plzakj  

          Styby si, bohuzel, vybral karieru “dvorniho domestika”.

          0 0
        • jonys  

          No pry maji koupit Politta a o ten zavod bude mit zajem Lampaert…

          Ja jsem tu psal kdysi,ze by mu slusel Sunweb. Jde tam Benoot. Takze tak.

          0 0
    • milan.v  

      Matteo Trentin přestupuje do CCC

      https://www.roadcycling.cz/…upuje-do-ccc

      Nečekaná drsná rána! Hvězdu z Tour zranila sekačka, má 15 stehů na hlavě

      https://www.sport.cz/…a-hlave.html

      0 0
    • milan.v  

      Tak zítra další klasika – Clásica San Sebastián 2019

      http://www.steephill.tv/…n-sebastian/

      Tentokrát uvidíme v akci další zázračné dítě světové cyklistiky – Remca Evenepoela, jsem zvědavý, jak si povede… A rovněž jsem zvědavý na našeho Pepeho Černého, u toho si slibuji, že se aspoň pořádně zviditelnění, nějak mu ten přestup o patra výš dává zabrat víc, než jsem si myslel…

      0 0
      • robb  

        Uvidíme co Simon Yates. O jednu etapu na tour „přišel“, tak si bude chtít spravit chuť a spousta dalších taky.

        0 0
        • milan.v  

          Jo, těším se na to, startovní listina je pěkně našlapaná, včetně spousty vyždímaných lidí z TdF, tak to bude také zajímavé, jak zregenerovali…

          0 0
          • Kalic  

            San Sebastian je klasika právě pro lidi z Tour, je to přesně načasovaný tak, aby si trochu orazili a přitom byli pořád v laufu. Taky to pak většinou vyhrávají.

            0 0
            • plzakj  

              Prekvapuje mi, ze tam jede Alaph. Bych chapal, kdyby to mel puvodne v planu, ale po poslednich etapach z TDF je KO. Kdyz koukam na ten profil, tak to vidim na Valverdeho.

              0 0
            • milan.v  

              To já moc dobře vím…

              0 0
      • robb  

        GVA má formu, ale kluci nějak zapomněli, že Remco už s němi startuje za elitu. Neskutečný.

        0 0
        • vik  

          Remco super a ostatní jak hloupí kluci, co jedou poprvé nějakej závod… Úplně mne ta jejich zabedněnost dneska vytáčela :-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Neuvěřitelný.

          0 0
          • bikerman2  

            Vyjebaaaaaaaaal s nimi. Ostatní grc

            0 0
            • Smazaný účet  

              Aby za chvílu (tak jako dřív na Boonena a ještě před tím na Museeuwa) nejezdil celej ten manšaft akorát na Evenepoela! :) Pošlou Francouze pryč a bude to. :))

              0 0
        • Neťa  

          Nepřestává mne udivovat, jak moc jsou tihle ostřílení vyježdění profíci ochotni nechat se ztrapňovat mladýma klukama, kterým ještě teče mléko po bradě…

          0 0
    • robb  

      I profík si občas udělá radost z nového kola

      https://www.instagram.com/p/B0rZsLWnlHM/

      0 0
    • zdsamct  

      Jedna z utery v brne

      0 0
    • milan.v  

      Daryl Impey a Matteo Trentin míří na Czech Tour

      https://www.roadcycling.cz/…a-czech-tour

      0 0
    • Smazaný účet  

      Snad nejrychlejší sprint? (82 km/h)

      http://www.cyclingnews.com/…-de-pologne/

      0 0
    • Neťa  

      Tak tohle je ale ***** zlé – http://www.cyclingnews.com/…s-at-age-22/

      0 0
    • milan.v  

      Tak už i oficiálně naše předchozí info – Viviani do Cofidisu…

      https://www.idnes.cz/…klistika_ten

      0 0
    • milan.v  

      ME je tu…

      PROGRAM ME

      Středa 7. srpna – časovka:

      9:00 – juniorky (22,4 km)

      11:15 – junioři (22,4 km)

      14:30 – smíšená družstva (44,8 km)

      Čtvrtek 8. srpna – časovka:

      9:00 – ženy do 23 let (22,4 km)

      10:45 – ženy elite (22,4 km)

      12:45 – muži do 23 let (22,4 km)

      15:00 – muži elite (22,4 km)

      Pátek 9. srpna – silniční závod:

      9:00 – juniorky (69 km)

      12:00 – ženy do 23 let (92 km)

      16:00 – junioři (115 km)

      Sobota 10. srpna – silniční závod:

      9:00 – muži do 23 let (138 km)

      13:00 – ženy elite (115 km)

      Neděle 11. srpna – silniční závod:

      11:30 – muži elite (172,6 km)


      Cyklistickou štafetu na ME vyhráli Nizozemci, Češi porazili jen Slováky… :-o

      https://www.idnes.cz/…klistika_ten

      0 0
      • brtníček  

        Remco vyhrál časovku na ME prumerem 54 km/h Na tech jeho 60 kg ufonsky výkon…

        0 0
        • robb  

          Strašný no. Matěj ještě na silnici nepřešel a chodí je tam ztrapňovat mezi závodama v cyklokrosu a XC a už je tu další supertalent.

          0 0
        • milan.v  

          Nezastavitelný Remco Evenepoel

          https://www.roadcycling.cz/…co-evenepoel

          "Evenepoel byl v časovce naprosto neuvěřitelný, na dokonale rovinaté a rychlé trati měl na mezičase průměr přes 59 kilometrů za hodinu, v cíli měl průměr přes 54 kilometry. A to je vzhledem k jeho věku, váze a zkušenostem naprosto mimořádné. Evenepoel je drobný cyklista, váží kolem 60 kilogramů, ale jeho wattové výkony jsou na úrovni nejsilnějších tempařů. Asgreen a Affini jsou o dvacet centimetrů vyšší.

          Takový talent jsme neviděli dlouhá desetiletí. Vyhrát Clasicu San Sebastian v prvním roce mezi muži je výjimečné. Evenepoel řádí v jednorázových závodech, v časovkách, v etapových závodech (Kolem Belgie), prostě v jakémkoliv prostředí je silný. Tím připomíná nejslavnější závodníky cyklistické historie."

          0 0
          • jonys  

            Nemela mu svedcit rovina. Mel mu vadit vitr. Kratka vzdalenost. Mel byt otreseny z Lambrechta.

            Vsadil jsem Asgreena.

            A on ho porazi o parnik,rozdil tridy. Nechapu.

            0 0
        • plzakj  

          To se nedivim, ze ho na San Sebastianu nemohli dohnat :-)

          0 0
      • milan.v  

        Tak náš největší silničářský talent Mathias Vacek dojel mezi juniory šestý, kdyby nevypustil závěr, měl velký náskok v cílové rovince, bez problémů dojel pátý, skoro ho vzali i další, což je škoda… Na bednu ale neměl, tam byl rozestup…

        https://www.idnes.cz/…klistika_ten

        Jsem zvědavý, kde chtěl Konečný brát tu jednu medaili, na kterou si myslel…

        0 0
        • milan.v  

          Tak beru zpátky, o galusku to ještě zvládl, takže ho nikdo z nich už nepředjel… A při přenosu udělali střih mezi bojem o bednu a jeho dojezdem, takže z toho úplně vypadl ten pátý Němec…

          0 0
        • milan.v  

          A dle příspěvku na Instagramu si myslel na medaili právě od Mathiase Vacka, takže tím jsme s lepšími umístěními skončili…

          0 0
    • milan.v  

      Cyklistické Grand Tour v režii Jižní Ameriky. Odpoví Evropa na Vueltě?

      https://www.idnes.cz/…klistika_ten

      Letos to bude se spoustou zhrzených leaderů, tak schválně, kdo? ;o)

      0 0
      • cubista  

        Tipuji Carapaz nebo Lopez.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Snad teda Lopez. Hirta tam má a není důvod si myslet, že by Astana ten závod neměla brát vážně a neposlala tam i jinak to nejlepší, co má.

          0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Smazaný účet  

      Dozvuky.

      Cyril Guimard v rozhovoru o Tour- uveřejněno v 53×11

      0 0
      • UHU  

        vysílačky ven, myslí za ně a rozhoduje někdo jiný. Ty wa'táky v tréninku nezakáží a v závodě díky zkušenosti a pocitům to odhadnou, navíc je mají všichni a záleží, zda podle nich chtějí jet. Mě spíš iritují v GT ty návraty do počátku minulého století – bláto, makadam, atd.

        0 0
        • Zbyněk  

          Mně spíš vadí to neustálé zkracování časovek, jejichž absence jednoznačně přispívá k nudnému průběhu závodu a pak ta snaha zařazovat co možná nejprudší kopce, kde už to nemá s cyklistikou moc společného. Šotolina, když je to v rozumné podobě, mi nevadí. Třeba Finestre beru jako super nápad.

          0 0
          • UHU  

            jednak někteří časovky neumí a jednak je to při rozestupech pro TV nerzajímavé. Já bych také bral 2 hodinové – zvlněnou a kopcovitou

            0 0
            • Zbyněk  

              To, že někteří časovku neumí, beru jako plus. Dlouhá časovka před vjezdem do hor vyložila karty a ti, kteří ji neuměli nebo se jim nepovedla, se pak o to víc museli snažit v kopcích. Dnes vjíždí do hor všichni v ± stejných časech a místo toho, aby se snažili získat minuty, jezdí tak, aby neztratili sekundy. Navíc si myslím, že nejtěžší a nejprestižnější cyklistický závod by měl vyhrát komplexní cyklista a ne jen padesátikilový vrchař. Snad do roku 2010 nepamatuji méně jak 100 km individálních časovek. Dnes cca 30 km… směšné.

              0 0
              • UHU  

                no jo, ale to by znevýhodnilo ty, které chtějí tlačit pořadatelé a ty 50kg blechy :), souhlas

                0 0
              • plzakj  

                Zni to zajimave, ale taky by sky mohlo mit tour rozhodnutou po tej casovce pred vjezdem do ho. Ty 60kg drobci (mimo Bernala) nezkusi nic ani, kdyz vjizdi do hor s malou ztratou, na toz, kdyz by rovnou byli –5min. Navic ty silny tymi jedou takovy tempo, ze kteryho proste nenastoupi. To by spis pomohly vrazednejsi kopce drive, kde by blechy neco najely a silny tymy by je museli nahanet v dalsich etapach.

                0 0
              • jonys  

                Jenže vrchař je proti časovkáři nesmírně znevýhodněn. Musí najíždět čas za podmínek, kdy má časovkář kolem sebe domestiky. A jede se v kontaktu, takže se odjíždí mnohem hůř. A když je protivítr, např., je ztracen. Stejně tak je ve velké nevýhodě, pokud chce nastoupit brzo, ale mezi kopci je rovina, atd.

                Čili je to asi tak, jako kdyby v časovce jel Dumoulin sám a Quintana mohl jet s půlkou týmu.

                Takže jestli víc časovek, tak ale přidat kilometry díky horským. Pěkně 30–50km přes 2 brutální W/kg kopce bez odpočinku v údolí.

                0 0
      • Zbyněk  

        S tím se nedá, než souhlasit.

        0 0
    • milan.v  

      Zdeněk Štybar se chystá na BinckBank Tour a Vueltu

      https://www.roadcycling.cz/…our-a-vueltu

      Zdeňka Štybara můžete sledovat od pondělí 12. srpna v etapách BinckBank Tour na obrazovkách Eurosportu. Španělská Vuelta pro něj a ostatní účastníky začíná přesně za čtrnáct dní, 24. srpna v Salinas de Torrevieja na jihovýchodě Španělska.

      0 0
    • plzakj  

      Viviani mistr Evropy, podle sestrihu pekne v klasikarskym sty­lu.

      https://youtu.be/k8FBJEsJN_8

      0 0
      • milan.v  

        Lampaerta si dal k svačině…

        0 0
        • robb  

          Italové super výkon. Lampaert asi nemohl udělat nic jiného než ty dva zkusit utrhnout. Ale ani Pascal se na to nevykašlal, a snažil se je dojet.

          0 0
        • jonys  

          Jojo. Jak je zvyklý z QS: nechal se hezky táhnout, ani jednou mu nedostřídal, a pak ho ospurtoval. Možná měl QS jakýsi zájem mít Eurodres do konce roku a byla to taková kolalice proti Němci. Jinak se Belgičanovi divím, že hned jak ho Viviani sjel, nesundal nohy z plynu – chceš si zaspurtovat s Pascalem, Elio…?

          0 0
    • robb  

      Kluci z EF Education si před Tour of Utah střihli MTB maraton Leadville na 100 mil.

      https://www.instagram.com/p/B1CTUBwDOJz/

      https://www.instagram.com/p/B1CaJAchuDp/

      0 0
    • robb  

      Matti Breschel končí profesionální kariéru po 14 letech

      http://www.cyclingnews.com/…c-arthritis/?…

      0 0
    • robb  

      I druhá etapa BinckBank pro Sama Benetta. Pepa Černý dnes v úniku, Zdeněk Štybar zkoušel zaútočit 9 km před cílem, ale proti sprinterským týmům bez šance.

      0 0
    • jonys  

      Momentalni kurzy na MS: Poel 4.33, Sagan 4.75, Alaphil 7.0, Evenepoel 17.0. Aby 2 ze 4 nej favoritu byli novacci je dost pecka!

      0 0
      • robb  

        Tak aby kluci po sobě nekoukali a nebral zlato někdo jiný. A nebo je Matěj všechny dotáhne do cíle, sám si rozjede spurt a bude mistr. Trošku se bojím o Zdeňka Štybara. Mluví se (vlastně jen tady v čechách že jo) jaká je to tutovka že Zdeněk bude první, jak máme silný tým apod. Přál bych mu to, ale aby to nedopadlo jako 2012 s Romanem, kdy byl snad celý český tým na konci balíku a Roman sám vepředu a pak urval kufr na tretře. Nejlíp to dělaj Saganovci, ty to maj v p*či, jedou ve třech a mají tři tituly v řadě bez nějakých velkých keců.

        0 0
        • jonys  

          To jsem dal jako zajímavost. A mám tam chybu, samozřejmě Sagan 4.50…jsem přehlídl.

          Štybar má 67.0. Outsider jak prase. Ale i tak vidím pár zajímavějších jmen.

          Neznáme ani soupisky, ani počasí. Ale ti, co jsou schopný něco přejet, ujet v menší silné skupině nebo sami, a přitom nejsou jasní lídři týmů, klidně můžou uspět.

          Stuyven (126.0) si myslím, že je ideální adept na pokus Belgičanů. Kopečky přejede, umí dlouho jet vysoký tempo, zvyklý jezdit těžké závody, má solidní spurt a silný tým bez jehož spolupráce bude balík pomalejší. Na závod se určitě bude plně připravovat.

          On totiž Evenepoel přeci jen při svých 60kg není dobrá volba do nějakýho gruppen dojezdu se Sagičem, Poelem, Kristoffem, Trentinem…A že by ho nechali odjet si nemyslím – resp. musel by totálně šokovat že i eliťákům prostě odjede na výkonnost jak to dělal v juniorech. A asi už bych se nedivil ani :-)

          0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • robb  

          Dnes Coquard. Poppel nevím co tam dělal, jestli ho někdo poslal nebo si přeložil.

          0 0
    • krabica  

      Dnes jsem byl mrknout na týmovou časovku na Cycling Tour a je to fakt cvrkot… :-) Vyhrál Michelton Scott před Elkovem. Škoda, že o tom není moc info…

      0 0
      • mike!1  

        Fičeli pěkně teda, až jsem si říkal, kdo tu závěrečnou zatáčku nevybere :-). Elkov včera zajel výborně. Dneska mi dojíždějí skoro pod okna kanclu, tak jsem na dnešní dojezd zvědavý :-).

        0 0
      • MiKED  

        Měli by to přejmenovat na Mitchelton/Scott Tour… :D

        0 0
    • futurama  

      Kolem Norska, nevím třeba to mají už někde jinde taky, ale zábrany bez nožiček do silnice suuupper. Dal bych to jako povinnost. Ale V UCI jsou dementi co řeší jen prachy :-(

      0 0
    • Smazaný účet  

      È morto Felice Gimondi

      Na infarkt zemřel Felice Gimondi, jeden z nejskvělejších a také nejelegantnějších cyklistů všech dob.

      0 0
    • robb  

      Závěrečný kopec třetí etapy závodu Okolo Norska

      https://twitter.com/…6210/photo/1

      0 0
    • jonys  

      Campenaerts prestupuje do DD/NTT. Podle me nemalou roli sehral material smerem k Tokiu. Raketa BMC,kola Enve a sponzoring NTT olympiady=vyssi sance na zlato? Zname uz profil a delku te casovky?

      0 0
    • jonys  

      Vuelta bez Hirta,asi logicky. Uvidime,co Styby,jestli ho fakt vezmou nebo zase vystrci.

      0 0
      • Kalic  

        No když Štybyho podepsali na další 2 roky, tak by ho aspoň na 1 GT v roce poslat měli aby nestagnoval.

        0 0
    • team_daddy  

      Dumoulin prestupuje do Jumbo – Visma.

      0 0
      • plzakj  

        To bude silne. Ted uz jen ukocirovat Roglu s Kruiswikem.

        0 0
        • milan.v  

          Kruijswijk, Roglič, Van Aert, Dumoulin, De Plus… Jo, to bude našlápnutá sestava…

          0 0
          • jonys  

            Bennet, Kuss, Tolhoek…

            Ale: Dokud to bude z auta kocirovat Engels,sazim proti nim :-)

            0 0
          • jonys  

            Pristi rok bude otazka,kdo bude chtit jet na poradi Tour vzhledem k Tokiu. Dumoulin i Roglic se urcite musi pri pohledu na tu ITT olizovat…

            A kdyz Doom rekne,ze jede Giro,tak co s Roglou?

            Muj nazor je,ze z Jumba utece as soon as possible,i kdyby to melo byt do prokonti.

            Uvidime,jestli poradatele Gira budou chytri a upravi profil aby nalakali prave takove hvezdy,co se budou pak chtit soustredit na OH.

            0 0
    • milan.v  

      Už se to pomalu blíží, 21.09.2019 MS v Anglii… :o)

      World Championships Road Race Course Preview 2019 | Yorkshire Men's & Women's Route Rec­ce

      0 0
    • jonys  

      Prosim Hrocha o vlakno k Vuelte. Quintanu zas vypekli s domestiky,Sky nebere Sosu…tak at muzem tlachat.

      0 0
      • tromboonen  

        Jsem jenom (zase) neschopnej to Vuelta vlákno zaregistrovat/na­jít, nebo není? Začíná to zítra, ne? Tipo nebude?

        0 0
        • tromboonen  

          Odpovím si sám, jenom zase neschopnej, už jsem to objevil, kategorie závody je prostě mimo moji rozlišovací (ne)schopnost :)

          0 0
    • Delkim  

      Vuelta

      0 0
    • robb  

      Wout se pomalu zotavuje

      https://www.teamjumbovisma.com/…ng-progress/?…

      0 0
      • jonys  

        …a proto není kandidátem KOM.

        0 0
        • tromboonen  

          Kandidátem KOM, největším a nejlepším a nejjistějším (a nejskromnějším), jediným prostě, je přece mimozemšťan, ne?

          0 0
    • Kuzmici77  

      https://www.idnes.cz/…klistika_ald

      už to tak vypadalo nějakou chvíli

      0 0
    • jonys  

      Takovej Correndon by pro Vakoce nebyl spatna volba,co…?

      0 0
      • milan.v  

        No, to je zajímavá myšlenka, navíc by to prospělo oběma stranám.

        0 0
    • milan.v  

      Mistr spurtů bez smlouvy. Kam po sezoně zamíří bombarďák Bennett?

      https://www.idnes.cz/…klistika_mt2

      0 0
    • robb  

      Nehoda Toma Pidcocka na Tour de l’Avenir

      https://www.cyclingweekly.com/…crash-435273

      Už se pomalu zotavuje

      0 0
    • robb  

      Další stará páka končí kariéru: Matti Breschel

      Žádná megastár. Ale peloton je plný takových jezdců, které většina lidí asi nezaregistruje přesto jsou to super závodníci. Výborný klasikář, který kromě několika Top10 výsledků na klasikách, včetně Flander a Roubaix, bral i stříbro a bronz na světovém šampionátu, dvakrát skončil v Top10 – čtvrtý a sedmý

      https://www.efprocycling.com/…-retirement/

      0 0
    • robb  

      Další z částí alternativního závodního programu EF Education – Leadville Trail 100

      “I can tell you what to do… I fire that shotgun to start the race and you put your nose on the handlebars and you start pedalling, and you keep pedalling until Merilee tells you to quit. That’ll be the finish line.”

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • robb  

      Záznam posledních 80 km z Bretagne Classic – Ouest-France s komentárory GCN

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • plzakj  

      Chrisovi se smula lepi na paty

      https://www.cyclingnews.com/…me-accident/

      0 0
    • milan.v  

      Tak MVDP mezitím ladí na MS, včera o fous čtvrtý ve spurtu v 1. etapě na Tour of Britain

      Tour Of Britain Highlights 2019

      0 0
    • robb  

      Matěj má asi formu

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • jkcz  

        Ten závěrečný nástup byl neskutečný, to není rozdíl třídy, ale snad dvou.

        0 0
        • Delkim  

          Jsem si to musel pustit asi pětkrát za sebou, to je strašný

          jestli má někdo v kole zabudovaný motor, tak on :)))

          0 0
          • milan.v  

            No, dal si je k svačině, to MS jako cíl č. 1 vypadá fakt zajímavě… ;o)

            0 0
            • Delkim  

              To ani nebyla svačina, to byl elektrošok, takové 2 kW do pedálů :)))

              0 0
      • Smazaný účet  

        Jako by tam s ním jeli dorostenci

        0 0
      • zirecek  

        Čelo pelotonu si nastoupilo. A pak on nastoupil z nástupu a odjel pryč… ::-)

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Smazaný účet  

      https://www.cyclist.co.uk/…stogne-liege?…

      Ještě že to tomu Rigobertovi po Olympiádě neposlal taky hned takto přímo na účet – to bylo zajisté ještě podstatně víc peněz…

      No, každopádně je vidět, že Vino je slušnej člověk, kterej drží slovo! :)

      0 0
    • robb  

      Ellia na návštěvě

      0 0
    • robb  

      Výsledky z Quebecu. Samý obvyklí podezřelí, které uvidíme i na mistrovství světa.

      https://www.procyclingstats.com/…/2019/result

      A kdo jiný na okolo Británie než …

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • milan.v  

      Hník potvrdil třetí místo na Okolo Rumunska, Bárta pátý

      https://www.roadcycling.cz/…a-barta-paty

      0 0
    • robb  

      Ten Cosnefroya v Montrealu byl na konci snad nesmrtelný.

      Výsledky

      https://www.procyclingstats.com/…/2019/result

      0 0
    • robb  

      Snad si po Vueltě nikdo nebude plést Slovensko a Slovinsko

      And the award for the most stupid rider of 20th stage goes to …

      https://www.facebook.com/…98268527056/

      0 0
    • robb  

      GCN na švihu s Alberto Bettiolem…pouze italsky

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • tvargy  

      Kaťuša končí a licenci kupuje Israel academy https://www.idnes.cz/…klistika_ten

      0 0
      • milan.v  

        Takže MVDP mít profit z koupě licence ze strany jeho týmu nebude, nakonec to vyšlo na Židy…

        0 0
        • Mig_all  

          Aspon budou dobré bitvy s arabákama… :-D

          0 0
        • jkcz  

          Corendon circus profituje z toho, ze maji mezi sebou prave MVDP, tudiz asi celkem bez problemu jsou jim schvalovany ucasti na jednickovych zavodech. Kdo z poradatelu by nechtel mit MVDP na startu.

          Otazkou je, jak po te fuzi dopadne angazma Daniela Turka.

          0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Pokracovani vlakna zde:

      https://www.bike-forum.cz/…ma-do-klasik

      0 0
    • milan.v  

      Už jsme to tu nakousli, Vakoč dost pravděpodobně do CCC.

      0 0
      • jonys  

        Nevim,co tu kdo nakousnul,ale ja tu psal,ze pujde za MVDP. A tak jest.

        0 0
        • milan.v  

          ?

          0 0
          • jonys  

            https://www.wielerflits.be/…genoten-bij/

            A moji predikci si najdi výš ve vlákně.

            0 0
            • milan.v  

              No, jestli jsi to trefil z první bez znalosti dalších informací, celkem dobré…

              Až tak úplně to hledat nemusím, ono takových tipů zde padne tak deset do měsíce od všech možných místních znalců…

              0 0
            • tromboonen  

              Mně ta vlámština nebo kýho šlaka to je moc nejde a moc nestíhám to teď všechno sledovat, tam se někde píše, že MVdP do če če če squadry?

              A obecně, CCC není to nějakej novej Oleg? Jsem myslel, že prodávaj pár fejk kabelek a botek z Čajny, ale nedávno jsem jejich kšefty zahlíd na dost místech v Praze (takové věci normálně absolutně nesleduju), to je nějaký globalizovaný zázrak, co mu to sype (myslím prachy v kšeftech, ne tamto) a má ambice udělat z oranžové squadry něco velkého a la SKY svého času? (good luck, dneska už zamakali i jiní a není to tak jednoduché).

              0 0
              • jonys  

                Sefe,prober se.

                Mati nikam nejde,k nemu prichazi Vaky. Do Circusu.

                Ted uz by to mohlo nekde viset i v cestine…

                0 0
              • plzakj  

                Nejde do CCC. Jde jen do CC.

                0 0
              • Paja  

                Ne, Vakoc do Corendonu.

                0 0
                • tromboonen  

                  Dyk jsem psal, že Vlámsky trochu něco přečtu, ale musím to dlouho luštit :) A CCC tady vyslovil někdo jiný, CC že se používá jako zkratka pro Corendon jsem netušil, no…

                  0 0
      • robb  

        Piotr Wadecki o tom mluvil v 53×11, že by ho rád dostal do CCC.

        0 0
      • kucka7  

        Tohle je smutný.

        0 0
      • JFtryall  

        Tohle na volejbalu nezazijes.

        0 0
      • tromboonen  

        „Správně“ rozmazlenej mileniál ze západu by to kolo (myslím celý zbytek, ne ten záplet) minimálně elegantně odhodil, někteří by jej rovnou roštípali… tenhle je ze země kde zítra znamená včera (v cyklistice v poslední době), ale pořád nohama na zemi. Smutné, ale aspoň není primadona a jednou to třeba bude dávat k lepšímu v rozhovoru s vítězem :)

        0 0
        • milan.v  

          A co tam bylo?

          0 0
        • Goob  

          Jsem si říkal, že tyhle emoce vídám hlavně u ženského tenisu (specialistkou je hlavně Káča Siniaková), že chlapi většinou věci z frustrace rozbíjejí, a ejhle.

          0 0
      • ememem1  

        jako nic v zlom al n aco tu postujes nieco, k comu treba mat na FB account, to rovno mozes dat link na svoj privatny dropbox a sharovat to len komu chces.

        0 0
      • robb  

        Nakonec dokončil. Trvalo to čtyři minuty než u něj zastavily. Holt smůla, ale nechápu že hned za balíkem nebyla neutrální pomoc.

        https://www.cyclingnews.com/…ampionships/?…

        0 0
        • tromboonen  

          No tak je to jasný, můžou za to ženský, když zastavilY… To jim to v Kolumbii pěkně vytmaví :)

          0 0
    • team_daddy  

      V zásadě to asi není úplně překvapení:

      TEAM BAHRAIN MERIDA terminates contract with Rohan Dennis.

      The team terminated its contract with Mr Dennis on 13th September 2019.

      This termination has not previously been made public to allow Mr Dennis an undisturbed preparation for the UCI 2019 Road World Championships.

      Mr Dennis has referred the termination to the UCI Arbitral Board.

      Against this background, no further comment will be made at this time.

      0 0
      • jonys  

        To jsem zvedav,jak dopadne arbitraz. Jestli ji Dennis prohraje,tak kdo mu da smlouvu? Na jednu stranu mas v tymu duhu,na druhou brutalniho potizistu…a drahyho k tomu.

        0 0
        • tromboonen  

          On je potížista? A brutální k tomu? To mám pocit že jsou jiní a Bahňáci taky nejsou bez skvrnky :)

          0 0
          • jonys  

            Jak mam nazvat chlapka,co se v pulce smeny sebere a jde domu,stale se mu neco nelibi a nakonec jeste poskodi zamestnavatele (protoze Merida ted urcite chce po Bahrainu nejaky vysvetleni…)?

            Jedna vec je,ze ma mozna pravdu,druha jak si ji vynucuje…

            0 0
            • orm  

              Cim presne poskodil zamestnavatele? Krome toho, ze odesel na hodinu :-).

              0 0
              • jonys  

                Tim odchodem na hodinu poskodil hlavne spolujezdce. Tim o sobe rekl asi nejvic.

                Jak poskodil Bahrain?

                Tak obchodni zastupce skodovky by asi nemel objizdet zakazniky v BMW…

                Kolik procent jeho platu asi tvori penize od sponzoru?

                0 0
                • orm  

                  Narazis na to, ze jel casovku na MS na jinem kole nez je Merida? Kontrakt ukoncili 13.9., tj. pred MS.

                  0 0
            • tromboonen  

              Tak na to existujou minimálně dva pohledy a my o tom rozhodně nevíme dost abychom to mohli posoudit, mě osobně nepřipadá, že by byl tak vynucovací, na druhou stranu individualista být musel, dost velký kolem hodinovky i potom, no a Bahňáci, ti se podle mě taky nechovali úplně nejlíp…

              0 0
              • JFtryall  

                Bahrain Merida budou experti viz Cimbal a spousta problemu s posedem a prekvapivym amaterismem. Nedivim se, ze perfekcionista typu Dennise s tim ma problem. A je to dobre.

                0 0
                • vt  

                  No nevim, co je na takovymhle chovani dobre? … je placenej, smlouvu podepsal.

                  Prijde mi to jako kdyz v praci mame termin a ja po obede zavolam sefovi, ze koncim, protoze sem chtel vzdycky delat na bily klavesnici a mame tu cerny.

                  0 0
                  • Smazaný účet  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
                  • krabica  

                    A jak víš, že to bylo náhlé? Možná je upozorňoval, že na těch krámech jezdit nechce a ať s tím něco udělají, ale došla mu trpělivost… Dokážu si to představit, když je perfekcionista a chce kolo poladit k obrazu svému a oni na to třeba kašlali…

                    0 0
                    • vt  

                      Presne tak, nic o tom nevim. Uvidime jak to dopadne … jen takhle zdalky, mi to proste prijde silene amaterske. Mozna je Dennis jen psychous a Bahrajn blba staj, ale tak se kua maji domluvit pred sezonou.

                      0 0
                      • tromboonen  

                        Pořád myslím, že je velkej rozdíl na čem jezdí s teamem v „normálních“ závodech (i tam se různě jezdí na speciálně koupených věcech s logy přelepenými páskou atd, i když většinou ne celých kolech) a tím, na čem jede v pro něj tak důležitém závodě, který navíc jede za svoji zemi, nikoli za team (i kdyby v něm pořád byl), navíc ITT, kde jede čistě na sebe a tečka… tam podle mě na MS může jet klidně na Ukrajině kdyby mu to vyhovovalo a ona byla UCI-approved, nebo to jenom blbě chápu?

                        0 0
                        • vt  

                          IMHO to chapes spravne, ale co jel na MS asi takovy problem neni, jako odstoupeni na TdF.

                          0 0
                          • tromboonen  

                            Jasně, ale tam může být tolik věcí okolo a důvodů, že netušíme…

                            0 0
                  • JFtryall  

                    Je to dobre, protoze se konecne nekdo postavi idiotum z vedeni, kteri vidi jen tabulky a pocitaji kolik kde co stoji a sport je v podstate nezajima. :-) Taky s tim mam zkusenost. Casovka je ozehavy tema a na material zcela zasadni, nedivim se z frustrace z toho, kdyz makas jak mezek a prohravas kvuli smluvnimu materialu. To pak nema smysl ty zavody vubec jet, protoze Dennis nebude jezdit pro 5 fleky. Porovnavani s nejakym sefem ve fabrice opravdu neni na miste, to je jako kdybys delal v servisu a probijelo by ti proudem naradi a sef by te nutil s tim delat a byt lepsi, nez kluci vedle, jinak nedostanes penize, v realu je to utrpeni ale mnohem vetsi. To zakulisi byva vetsinou dost spatne a tym, ktery neni schopen dodat material, ktery odpovida TT spicce, tak proste nemuze pocitat s kvalitnim vysledkem. I kdyby mu to BMC meli koupit a brandovat na Meridu, tak by to bylo lepsi, nez tohle. Obavam se ale, ze to tam vede pekna parta diletantu.

                    0 0
                    • vt  

                      Mme je vlastne celej profi sport fuk :-) nechapu, proc jsem se tu do toho tak zamotal :-) … v kazdym pripade o penize jde v prvni rade :-)

                      Ale koukni treba na hokej, borci maji s nekym podepsanou smlouvu, prijednou na MS, svaz ma jinou smlouvu … tak prelepi napisy izolackou a jedou.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jasný tohle. Přitom je ale divný, že by Merida neuměla udělat dobrý kolo, byť kozu teda. Jejich špičkový silničky byly hodnocený vždycky dobře (v testech a myslím, že i tak z ohlasů, co jsem slyšel). Koneckonců, byla tam (snad ještě je?) mdlouholetá vazba se Spešlem. Bude to tedy spíš asi otázka osobní D. preference a zvyku – to vše samozřejmě, jak píšeš, na koze velmi podstatné je. Snad se to dalo přelepit Merioa nálepkama, moc o tom nemluvit a bylo by – tyhle vyjímečné věci vždycky byly, co tak vím, tiše tolerovány.

                      Pamatuju se, jak u nás jezdily kdysi v repre (aspoň na dráze) Montagnery s nápisem Colnago, protože Colnaga nakoupil tehdy Haťapka tuším oficiálně.

                      0 0
                      • Hroch obojzhivelnyj  

                        diskuse pod clankem na cyclingtips, jak jsem cet predavam. Doporucuju. Vcetne komentare Nibse k jeho uloze na TdF.

                        ..

                        Yeah, it's supposedly the range of 3 sizes and resulting geometry that is the issues

                        ..

                        No, BM promised him repeatedly a fast bike that fitted him. They failed to deliver and eventually the final straw was an incorrect custom skinsuit delivered in Pau.

                        ..

                        The problem with the skinsuit was the chamois was so tiny he would have got horrendous saddle sores and put Worlds at risk. It was literally unrideable.

                        > Is there a source for this? I find this odd since he obviously did numerous TTs for Merida throughout the season and would have backup skinsuits that fit him properly, shit he could rock up with just normal bibs and a jersey which would really show them and should mitigate any saddle sore concerns.

                        >>It was a new skinsuit, custom and said to cost a fortune. Final straw not the first straw.

                        …No you’ve misunderstood. Merida has only three sizes and Rohan couldn’t get UCI legal with any of them. He wasn’t asking for a next gen bike just one that would allow him to fit his personal TT position.

                        0 0
                        • milan.v  

                          Teď bude zajímavé, kde skončí, prý jedná s CCC a INEOSem…

                          0 0
                          • jonys  

                            Ineos snad už ani nemůže mít místo na soupisce! To je nákupů, teď zase Amador…kolik lidí může v týmu být?

                            :-)

                            0 0
                            • plzakj  

                              Tak jim nejde o plnej manschaft, ji jde o vykoupeni konkurence…

                              0 0
                              • brtníček  

                                Ty jo jaký zavodni program budou mít nekteří jezdci? Ineos je mor cyklistiky ve WT…

                                0 0
                                • jonti  

                                  Zas tak negativně bych to neviděl, letos zranění Bernala a Frooma a kromě Tour nedávali nic pořádně.

                                  0 0
                                  • brtníček  

                                    Já teda jo. Už udusili dost talentu. A vypadá, že se další do toho hrnou, když se zacinká plným mešcem.

                                    0 0
                            • brtníček  

                              Amador do Ineosu? Ti chcou ten Movistar vysát úplne…

                              0 0
                            • milan.v  

                              No, ono i ty CCC jdou na trhu po všem zajímavém…

                              0 0
                              • brtníček  

                                U CCC se není čemu divit ti tech lídru moc nemeli a pokud chcou výsledky museli nutne posílit.

                                0 0
      • Smazaný účet  

        To bylo teda rychlý.

        0 0
    • robb  

      Andre Greipel končí v Arkee. V Listopadu oznámí podrobnosti k příští sezóně

      https://www.instagram.com/p/B3FI8pWCNj8/

      0 0
    • Delkim  

      Jani Brajkovič bez zbytečného tuku :)

      0 0
      • UHU  

        statistiky, záleží zda bude další progres. Kulumbijci většinou zazáří 1–2 sezóny a pak se pomalu vytrácí

        0 0
    • team_daddy  

      To není dobrý.

      https://mtbs.cz/…orie/ostatni#…

      Na příští rok bude nutno založit vlákno Profi-virtual-silnice 2020 :-(

      0 0
      • milan.v  

        Pořád je to ale něco jiného oproti e-kolům, tady si to musíš vyjet sám… A pokud se odstraní nesmyslné parametry, tzn. např. se dají všem stejná kola a pojedeš to v jedné místnosti, kam se kvalifikují jen ti nejlepší, nevidím důvod, aby to bylo něco v rozporu s naším sportem…

        Trénuji na Zwiftu, když se nedostanu ven a i když to nikdy nebude jako jezdit venku, nic mi nepomáhá, abych jel rychleji, jedu za své…

        0 0
        • snas89  

          No jo…jenze realny zavody jsou uplne o necem jinym. Tohle uz je proste esport a defacto na stejny urovni jako pc gaming souteze a jejich mistrovstvi (nebo olympiada).

          0 0
      • oberleutnant Weiss  

        Vynechal bych z toho názvu vlákna slovo „silnice“…

        0 0
      • jonys  

        Sazeni bude jednodussi. Nebudu se muset starat o pocasi,resit pozicni schopnosti,sjezdy. Jak je to na tom udelatku vubec s tymovou podporou apod. nevim.

        0 0
      • bodlak2  

        Něco jako korespondenční šachy :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      No, plastici tam mají na dnešek skoro všechno, co je k dispozici (nemaj to asi hoši, po dost masivní kritice i u nich doma, teď lehký), Rabobank naštěsti teda taky.

      Všichni teda mluví hlavně o Bernalovi a Rogličovi; já jen doufám, že nevyhraje z úniku nějaké skupiny Moscon. Byl bych rád, kdyby moh vyhrát Fuglsang, ale nejsem si úplně jistej, jak na tom je. Anebo teda zas ten Woods, spánembohem… :)

      https://www.cyclingnews.com/…-start-list/

      0 0
    • NikolasCZ  

      Tohle je frajer.

      https://twitter.com/…932847276032

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Jeho rodina a posledni zavod v kariere. Treba bude mladej taky jednou jezdit.

        https://twitter.com/…724235120645

        0 0
        • tromboonen  

          Dobrej… v tom videu z odkazu od Nikolase jsem si akorát říkal a sakra, jedinej komu nedal pusu je žena, že ne „bear hug“ je jasný, ten nejmladší asi chrněl, ona s tím určitě taky v pořádku protože hlavní jsou děti… ale když už tak moh tu chvilku navíc a jenom symbolicky a pusu, aby mu to jednou nebylo vyčítáno v nějakém afektu náhodou :)… a v tom jeho vlastním twitteru první věc po uvedení místa a důvodu: nejlepší ženská na světě a celý zbytek o tom že to ještě obrátí aby do toho nejen dostal děti, ale i přidal se mezi ně jako čtvrté „dítě“… tak buď už mu došlo jak to mohlo vypadat a rozhod se to vyžehlit, nebo to bylo tak že to maj tak super, že se nepotřebovali ani domlouvat a oba věděli, že je OK aby ji „vynechal“ v tomhle případě… Indecision may or may not be my problem!

          0 0
          • Canyon325  

            niet nad to pozastavovať sa nad totálnymi <>vinami

            0 0
          • ELx  

            Meleš hrozný sračky…

            0 0
          • Spirit  

            Tvl ty máš zase den :))

            0 0
            • tromboonen  

              Hele to mi vysvětlete kluci, den byl dlouhej a noc předtím jsem skoro nespal, protože práce, dělal jsem s nějakými blbě napsanými texty a možná už mám taky problém se vyjádřit, ale doufám, že to nevyznělo negativně, naopak, souhlas se všemi že super, to s tou ženou byla jen sranda, bylo mi jasné jak to asi musej mít, ale prostě mě to napadlo, když jsem viděl to první video, možná zkušenost z vlastního rodinného života, ale znám ženský, co by to v sobě tutlaly roky a pak to chlapovi vypálily při nějaké napjaté debatě, něco jako „objal jsi všechny děti, super, ale půl sekundy na mě sis taky najít moh… atd.“ No a když jsem viděl co napsal do toho druhého tweetu, tak bylo jasno, možnost a je správně a navíc ten svůj tweet napsal fakt dobře, jak jsou všechni čtyři „děti“ jedné „matky“.. . to nepsal nějakej PR pitomeček z teamu… to to bylo tak nepochopitelný jak to myslím?, že to všechny nakrklo že jsem si dovolil to sem napsat?

              Pokud jo, tak sorry, ale míněno to bylo zároveň jako poklona Renshawovi a jako rádobyvtipnej komentář, to je tak třestný, nebo se tak blbě vyjadřuju, že to nikdo nepochopil jak jsem to myslel?

              0 0
              • Saul G.  

                Blbě se z toho vyskakuje, ale dej si pauzu od toho koksu, nebo blbě skončíš.

                0 0
                • tromboonen  

                  Ale no tak, nebyla v tom ani jedna sklenka, tak mi pomož závislákovi a vysvětli mi, co je na tom nepochopitelného nebo netolerovatelného kromě délky, za tu se omlouvám, ale jednoslovné výkřiky mi moc nejdou…

                  0 0
                  • Saul G.  

                    Zlato, já jsem myslím dost tolerantní a chápavej. Piš si co chceš. Já to nemyslím ve zlým. Prostě jenom že s káčkem je to jak s ohněm, nebo s kundou – dobrý sluha, ale špatný pán. To je vše. Už se v to nehrabej.

                    0 0
                    • tromboonen  

                      Brouku (sorry, na taková oslovení jako zlato jsem zvyklej někde jinde než na fóru mezi chlapama): já celkem vím, jakej pán je to Tvoje „káčko“, nemám s drogama žádné zkušenosti, kdysi v devadesátkách jsem zkoušel směšnou travku jak byla tenkrát mezi lidma celkem volně, ale ani mě to nezaujalo a jinak jsem dost nezkušenej, zato nějaké texty o závislákách jsem viděl :)

                      Jestli nás tady chceš varovat před návykovýma věcma, fajn, udělals to, ale já se jen ptal, co bylo na mojem příspěvku divnýho, protože jsem chtěl vědět, jestli třeba nějak špatně neformuluju svoje myšlenky, když to tolik lidí evidentně pochoipilo (asi) jinak než jsem myslel… to je všechno, hrabat se v tom nepotřebuju, ale vědět jestli třeba nenapíšu nějakému kliošovi nějakej nevinnej vtip abych něco odlehčil v mailu (i když tam samozřejmě víc formálně) a on to pochopí úplně opačně, to je vše, proč jsem se ptal, tak jestli tam vidíš něco, kvůli čemu bych podle Tebe měl vyskakovat ze závislosti kterou nemám, tak jenom sem s tou informací co to bylo. To není že bych se potřeboval o tom hádat, jen abych věděl. Jinak samozřejmě komentuj moje posty jak uznáš za vhodné, ale třeba k věci, až budu psát něco o čárlim, tak klidně i takhle :) Dik

                      0 0
              • Spirit  

                Jsem to teda samozřejmě nemyslel zle, to tvoje vyjadřování je, diplomaticky řečeno, trochu kostrbaté :) ale je to tvoje věc, piš si co chceš. Nejsem cenzor:)). Každý můžeme mít slabší den, ale já bych si to po sobě určitě přečetl, a to nenarážím na pravopis.

                0 0
                • tromboonen  

                  No já jsem právě potřeboval vědět kde jsem kostrbatý a v čem, pravopis bych poznal i sám, na fóru neřeším, ale i když si nedávám pozor tak snad nepíšu hrozný kraviny jako y nakonci pro smisene nebo panske skupiny, pokud jo tak jen nepozornosti… ale kdybych vedel kde jsem kostrbatej, muzu s tim neco delat, jinde kde to nepisu narychlo bych nerad byl, proto jsem se ptal, tak diplomacii muzes klidne odlozit, to nepotřebuju na dohadovani se, jen abych vedel pro sebe, tot vse :)

                  0 0
    • milan.v  

      Když už se tu řeší kde co, tak sem raději dám tuto zprávu, naštěstí je to štěstí v neštěstí…

      Eddy Merckx po pádu hospitalizován

      https://www.roadcycling.cz/…spitalizovan

      0 0
    • team_daddy  

      Tak Sagan oznámil, že příští rok pojede Giro.

      0 0
    • Pessinger  

      Čau, proč se závodníci na pro tour akcí podepisují na skleněnou cedulu? Je to obyč prezentace tak jako my se podepisujem při převzetí čísla na závod, nebo to má jiný důvod?

      0 0
    • Pessinger  

      Čau, proč se závodníci na pro tour akcí podepisují na skleněnou cedulu? Je to obyč prezentace tak jako my se podepisujem při převzetí čísla na závod, nebo to má jiný důvod?

      0 0
      • tromboonen  

        Asi aby je při tom mohli filmovat přes to sklo? Plus aby je neustále viděly fanynky co „mávaj zapalovačema“ pod pódiem?

        0 0
    • milan.v  

      Yorkshire World Championships sees record-breaking television audiences

      https://www.cyclist.co.uk/…on-audiences

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.