Představec - jak na správný rozměr?

11 nepřečtených
  • robsol

    ahoj, koketuji s výměnou představce. Jezdil jsem délky 110 mm, ale už jsem slyšel, že bych potřeboval spíše 100 mm. Nemám možnost to ale před koupí prakticky vyzkoušet. Kolo mám viz. profil. Je nějaká praktická rada zda 100 nebo 110 mm a jak případně k tomu správnému dojít?

      
    0 0
    • roud  

      Praktickej je jen pocit jak se ti na kole sedí pokud se ti nezdá že seš moc nataženej nebo tě z kola nebolej záda vůbec bych to neřešil a vesele bych jezdil dál…

      0 0
    • náčelník  

      Na zjištění optimální délky a úhlu představce existuje takový přípravek. Cenu nevím, ale asi nebude malá.

      0 0
    • RUR  

      Dovolím si jen pár postřehů. Ten Pells je běžně s 80mm vidlicí (myslím). Ta 110 mm vidle ho asi celkem nakopla , ne?Nebo vozíš SAG 35%? Představec bych v rámci podpory manévrovatelnosti zkrátil možná i víc než na 100. pokud se to bude ve výjezdech zvedat, srovnal bych zatížení předku výškou řidítek(představec níž-rovně-do negativu). ( Analogickou zkušenost jsem udělal při přechodu 80mm-100mm já ,aktuálně viz. profil, s původním 120 mm představcem to už byl vážně nechutný autobus) Jestli z toho chceš udělat takový módní kvazi trail HT (něco jako Charge Duster, nebo Orange P7 etc.), tak si nejsem jist, zda-li je tem pells nelepší rám (jak pevností, tak geometrií).

       
      0 0
    • o.1  

      Zmena o 10mm je skoro ziadna zmena…

      0 0
      • mr.antik  

        přesně tak… vyzkoušej, todle jsou tak běžný délky představců, že by ti to mohli v tvojim cykloobchodě půjčit (nějakej jetej), kdybys byl někde od Jablonce nebo Mladé Boleslavi, tak bych ti ho půjčil na vyzkoušení.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.