Přední náboj DT SWISS 370 přidrhává přestože je nový

12 nepřečtených
  • Noviak

    Koupil jsem nová kola s nábojem DT SWISS 370. Spatřuji problém v předním náboji 370 (nový aktuální model). Ložiska lehce přidrhávají – jako točí se to, ale nějak se tomu nechce, jezdit by na tom asi šlo ale je to škoda. Ve srovnání s tak asi 5 let starým jiným nábojem DT 370 se ložiska a celé přední kolo točí znatelně hůře.

    Zkoušel jsem třeba pověsit na ráfek 30g závaží a to se ráfek (usazen ve vidlici kolo opřené vzhůru nohama) pootočí, ale když se pootočí že je závaží dole, tak se to dole zastaví (ani náznak nějakého točení o kousek dál a pak se točit zase zpátky). Technický návod DT SWISS uvádí k náboji, že když se dají do náboje ložiska, tak se má zkusit jestli se to točí volně (což tedy moc ne) a pokud ne, tak že se má trochu povyrazit ložisko na drive side. viz strana 12 manuálu. https://www.dtswiss.com/…B_EN_001.pdf

    DOTAZ – mám zkusit povyrazit ložisko, případně je obě vyndat a podívat se, jestli nějak nedrhnou o kroužky na spaceru mezi ložisky, nebo je pravděpodobné že tím ložiska zničím a mám raději zkusit na tom chvíli jezdit, jestli se to nějak neochodí? Napadá mě, že by mohly drhnout o kroužky na tom spaceru. Myslím že na dřívějších verzích náboje o kroužky na spaceru nebyly, jen nějaký výstupek.

    Kola jsem koupil online ze zahraničí a prodejce moc nekomunikuje, posílat to zpět nechci (již jednou jsem to posílal zpět kvůli něčemu jinému a nákup kol byla 3 měsíční operace kterou už nechci prodlužovat). To raději dám nová ložiska za své…

    0 0
    • Kouba_2005  

      Píšou ti v návodu, že máš povyrazit ložisko a ty se ptáš, jestli máš povyrazit ložisko? :-) Se správným nástrojem bys ložiskům nic udělat neměl, když víš, do které části máš klepnout. Jestli tomu vyklepnutí ale nebude vadit spacer a ty by musel vyťuknout ložisko před středovej kroužek. To bych pak dal ložiska nová a byla by to jistota.

      2 0
    • marshalll  

      Mě to teď dělalo ložisko na předním DT 350 na kolech z EiE Carbon. Řešil jsem to s Tomem, tan zas s borcecem z „topložisek“ a prý to občas bývá a že se to rozchodí (taky jsem měl strach na tom jezdit). Tak jsem s tím párkrát vyjel a zjevně se to dalo do kupy (předtím se mi třeba točil naboj i s osou, která upíná kolo do centrovací vidlice). Ve finále na tom není moc co zmrvit a než dávat nový ložiska, to mi přijde lepší chvilu jezdit i kdyby to nepomohlo…

      1 0
      • Noviak  

        Ok díky. Asi bych se touto cestou vydal, že to zkusím rozjezdit. Nemyslím si že by to byla vada lozisek, spíš si říkám jejich uložení v náboji nebo nějaká špatnost v náboji jako takovém. Nerad bych pak časem zkusil po-vyklepnout loziska nebo je vyměnil a zjistil že to nepomohlo. Takže rád slyším zkušenosti jak píšeš, že se to může rozchodit

        0 0
        • HKou  

          Takhle se to chová když jsou tam ložiska nalisovany silou úplně nadoraz. Tj. v návodu je správnej postup. Krom toho, že to drhne, tak se to i hůř točí. Jezdit na to jde a ničemu to nevadí, krom toho, že to hůř jede.

          1 0
          • jonti  

            Krome toho ze ta loziska za par mesicu znicis to nevadi. Vlastni zkusenost.

            Za me urcite vyklepnout a znovu nalisovat.

            1 0
            • Noviak  

              A je reálný že je při tom vyklepnutí nezničím? Pro mě to je celkem nepochopitelné (neříkám že to nejde jen si to neumím představit) jak můžu zalisovat loziska moc. Krivě ok, ale jak je možné to nalisovat moc když tam je doraz?

              0 0
              • jonti  

                Je to ocelova klec a ocelove kulicky, neni az tak lehke to lozisko znicit. Jdi na to s citem.

                I keramika na Dt 180 to vydrzela.

                0 0
                • Noviak  

                  Tak se podařilo, přes středový krouzek loziska jsem to u kotouče trochu vyklepl a pak zpátky nalisoval aby to sedělo na spaceru. Točí se to i při vsazeni do vidlice parádně. Rovnou jsem i narval do obou ložisek z vnější strany vazelinu ať to dýl vydrží.

                  3 0
              • vysmátej bajker  

                nesešli se tolerance. stává se to třeba přetažením osy nebo křivím nalisováním. bez nástroje na vnitřní ložiska se to dělá špatně.

                1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.