Předělávka Cannondale Habit z 2x11 na 1x11

46 nepřečtených
  • Model

    Ahoj, kamarád předělal habita carbon 2017 z 2×11 na 1×11 a to pouze tak, že si nechal v servisu místo dvojtácu dát převodník od absolute black s ofsetem 6mm (5,7mm) . Je evidentní, že řetezová linka se na velkém kolečku kazety kříží moc. Tak se ptám, je tu někdo kdo to taky předělával na habitu stejném ročníku? Případně někdo kdo ví jak to tam je s klikama, aby to bylo cajk. Kliky s osou má původní Si. Není potřeba tam dát o chloupek kratší středovou osu než je ta původní, teda pokud to u těhle klik jde? Není to moje kolo a nemám to doma a nářadí na sundání klik bohužel ani jeden nemáme, takže délku osy vám ted neřeknu. Pozdější ročníky to tak měli už origo 1×11 s klikama Si ale nikde se člověk nedočte jak dlouhá je osa u těch klik, ani to třeba jaké jsou tam pak vymezovací podložky na té ose na každé straně. Pokud někdo poradí s osobní zkušeností u těchto klik na tomhle kole určitě to bodne. Předem díky.

    0 0
    • Tomcat  

      řešit řetězovou linku je hezký ale mm pocit , že Absolute black na tyhle rebrendovaný FSA kliky převodník nedělá . A samotný převodník neřeší padání řetězu v kombinaci s tak starou přehezkou......

      0 0
    • kubad  

      6mm ofset by měl být OK, zkontrolovat jak jsou tam podložky, pokud se dají blbě dost se rozhodí linka

      0 0
      • Model  

        Jo to asi jedinný jsem dohledal, že offset na převodníku u 1×11 by měl snad být těch 6mm, ale ted ještě zda nemá být i užší osa, takhle jsou kliky na straně převodníku hodně od domku, tím že ubyl jeden převodník. Kolik tam je vypodloženo neřeknu, ale dost. A pokud by u převodníku bylo plácnu 2cm podloženo a ted by se to plácnu podložilo z obou stran 1cm je to správně? Bude převodník na středu vůči rámu? Nebudou pak kliky moc v levo? Proto by mě zajímalo jak to kdo má, konkrétně. Bud bude třeba stačit, něco podložit u převodníku mín a levá strana víc, neříkám 50 na 50 může to být klidně 70 na 30 plus offset převodníku 6mm a bude to správně nebo tam musí být kratší i osa a opět dopodloženo dle potřeby? O to mě jde.

        0 0
        • novas752  

          Kliky jsou úplně stejně jako byly před tim. Převodníky jsou montované na adaptér, misto kterého je teď namontovaný převodnik jeden. Jeho offset znamena že má rovinu zubů o 6mm posunutou vůči rovině jeho upnutí. Mělo by to sedět.

          0 0
          • Model  

            No právě že nesedí, něco tam je špatně. Offset vím jak se měří, ale tam by bylo podle toho jak to má potřeba aspon 3mm přidat, takže pokud se osa nemění a je naprosto stejná u jedno převodníku i dvou převodníku, tak mu to blbě vypodložily.

            0 0
            • Vilém  

              OK. Podle ceho soudis, ze se to krizi moc?

              1 0
              • Model  

                Na vrcholu převodníku to na zubech drhne jako blázen a na kazetě i při pomalém protočení zpět okamžitě řetez padá dolů a nejpřímější linka je snad na 3 pastorku, je to fakt hrozně zkřížený. Kříží se to mnohem víc než na mým 12 kolečku.

                0 0
            • novas752  

              Tam ale není co kde vypodložit blbě. Vlevo je široká vymezovací trubička s osazenim o kterou se mezi 2 tenkejma plastovejma opirá vlnitá a pak krytka středu. A v pravo je jen krytka středu a užší vymezovací trubička bez osazení.

              0 0
              • Model  

                Ok díky za info v tom případě už může zkusit jedině podložit kazetu aspon třeba 1,8mm podložkou.

                0 0
                • novas752  

                  To si serve nejmenší pastorek.

                  0 0
                  • Model  

                    Za zkoušku těch 50kč určitě stojí, samozřejmě pokud by to bylo moc tak to tam nenechá. Později sem dám od něj fotky kde bude vidět na prostor mezi rámem a klikama u obou stran, zda je to tak jak má být. Ok

                    0 0
              • kubad  

                tohle je fakt podložkové peklo, mohl něco přehodit,

                0 0
    • romachain  

      Přesně tuhle přestavbu jsem absolvoval na kole, který mám docela čerstvě v profilu. Akorát jsem pak ještě později vyměnil i kliky, ale to nic nemění na tom, že osa je stejná, podložky jsou stejný a převodník má mít skutečně vyosení o 6 mm.

      0 0
      • Model  

        Super info,díky moc. A taky se ti to tak strašně křížilo, než jsi dal jiný kliky?

        0 0
        • romachain  

          Ne, a ony ty jiný kliky jsou ve skutečnosti co se všech důležitých rozměrů týče stejný!

          0 0
          • Model  

            Ok, řeknumu at mě pošle foto na osu u klik z obou stran a pokusí se to změřit, pak ti to tady ukážu jestli tam nebude něco špatně na první pohled.

            0 0
            • oddie  

              Tak to je asi první věc, co bych udělal, změřit vzdálenost klik na obou stranách…

              0 0
          • Model  

            Tak na obou stranách má zhruba 20mm, ono se mu to tam moc dobře neměří, když to nemá čím sundat. Přikládám foto.

            0 0
            • kubad  

              a vzdálenost převodníku od osy rámu?

              0 0
              • Model  

                To bohužel nevím a asi to doma ani nezměří, ani nevím zda je tam ze spoda označen střed rámu. Každopádně se ho zeptám, úhelnici doma mám, tak by jsme to případně možná i doměřili a zase bych to tady přihodil do vlákna.

                0 0
                • kubad  

                  ten převodník nevypadá na 6mm ofset :D

                  0 0
                  • Model  

                    To mě taky nepřijde, zkoušel jsem to od oka změřit hned první den než jsem tady založil todle vlákno a od klik na střed zubů mě to zhruba na těch 5,7mm ukázalo, ale doma mám třeba sram převodník s 3mm offsetem a ten když změřím na střed zubů, tak má někde 4,6 a ty 3mm má na vnější stranu zubů. Zejtra se k němu asi stavím i s úhelnicí a znova zkusím změřit ten offset a ten převodník od středu rámu. Každopádně všude v eshopech maj u absoluteblack převodníku na cannondale uvedeno 5,7mm.

                    0 0
                    • kubad  

                      nafoť to kolmo z vrchu, ať je vidět vzdálenost čela kliky od zubů převodníku a bez řetězu,

                      a najdi nápisy na převodníku, tam by měl být ofset uvedený

                      0 0
                  • romachain  

                    Taky to tak z té fotky vidím. Mám tu kdyžtak origo převodník s 6 mm offsetem, vidíš jak je ten offset výraznej? Ten tvůj působí skoro jakoby byl úplně plochej oproti tomu.

                    0 0
                    • kubad  

                      přesně tak, z fotky to tak vypadá

                      0 0
                      • romachain  

                        Navíc pokud vím, tak AB dělá jen jednu verzi převodníků pro Cannondale a to právě tu pro Fsi apod s asymetrickou stavbou, tedy s menším offsetem, asi 3,7 mm.

                        https://absoluteblack.cc/…nondale.html

                        0 0
                        • kubad  

                          aktuálně na stránkách jak píšeš jen 3,7mm

                          0 0
                          • Model  

                            Kluci hned jak se k němu dostanu, nafotím, změřím s pomocí úhelnice, žádný baj očko, pokud budou ty podložky odpovídat jako že z tý fotky bych já usuzoval, že je u převodníku užší o něco, tak pak by to byl asi ten převodník. Ale všechny český eshopy u něj uváděj 5,7mm. Takže v tom případě kecaj. https://www.kupkolo.cz/…dale_z97917/?…

                            0 0
                    • Model  

                      Tak ty podložky, nebo vymezovací trubičky na klikách jsou dobře, u klik 14mm,druhá strana těch 19mm přesně dle tech. obrázku. Na převodníku nic není, žádná čísla, vůbec nic, bez sundání se to fakt blbě měří, není to přesný, ani úhelnicí jsme si moc nepomohly, páč kliky nejsou uplně rovný maj mírný zakulacení. Když jsem přiložil aspon rovinu a pokusil se držet na obou stranách stejnou mezeru, bylo to cca 4mm, ale bez sundání to prostě přesně člověk nezměří. Vypadá to opravdu na ten převodník. A ten převodník co jsi zde dával fotku to má kolik zubů 30 nebo 32?

                      0 0
                      • romachain  

                        Děláš z toho moc vědu, dá se snadno změřit řetězová linka jako vzdálenost převodníku od středu spodní rámové trubky. Mně to vychází na 50 mm. Ten převodník co mám navíc má 32 zubů.

                        1 0
                        • Model  

                          Hele fakt ti moc děkuju za ochotu a všem tady. Až u něj zas budu, tak to můžu teda klidně zkustit i takhle od oka jako ty, ale už z těch fotek je vidět, že ten offset toho převodníku máš mnohem vetší, tudíž ten jeho má opravdu jen 3,7mm a to bude celej ten problém. Třeba si to rozmyslí a vzal by i 32,ale co vím chce 30 že mu to tak vyhovuje. Každopádně ještě jednou moc díky :)

                          0 0
                        • Model  

                          A předpokládám, že ten převodník za 700 na cyklobazaru z Tvrdonic je ten tvůj, já že bych mu zrovna přeposlal odkaz a třeba si to rozmyslí a nakonec veme 32 Novej řetěz ještě zvládne předpokládám.

                          0 0
      • Model  

        Kliky má přesně jako ty, na tý fotce s dvojtácem, pak teda jen změna na převodník absolute black 5,7mm a kazetu má sunrace 11–46.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.