Prazska cyklojizda 21.9.08 15:00

36 nepřečtených
  • Mamut

    Lakanie na poslednu chvilu, ale snad zaujmem aspon niekoho.

    Cyklojizda dnes so zlavou! Z palachovho namestia v Prahe o 15:00. Berte zeny, deti, starcov, psy, macky a hlavne kvetinarky. Neberte auto. Zivy chodec – dobry chodec. Atd.

    Ucast nepovinna, ale vitana.

    Anketa: Dotiahnem kolko osob (vratane seba)?

    1
    1x
    20%
    2
    1x
    20%
    0 0
    • Tomcat  

      ó jé to tu hlouho nebylo :-|

      No přeji co nejméně nasraných chodců a řidičů, kteří so možná sou také cyklisti jen nemají na výběr a nechtějí si hrát na hrdiny

      0 0
      • Mamut  

        Presne o tom to je, aby ist po meste lubovolnym inym sposobom ako autom/busom raz neznamenalo hranie na hrdinov.

        0 0
        • Tomcat  

          Zajímalo by mne jak se  dopravíš na pracovní zchůzku v kvádru v hnusném počasí Měskou Hromadnou popravou, nebo na kole :-\ , nebo dopravíš zboží.....  …nebo nevíš kam sem směřoval?

          Řeknu takhle mluvil sem s jedním profesorem sociologie\psycho­logie a kostatoval že cyklojízda je míněná dobře, jen to provedení je takové, že ona nasranost kterou to vyvolá , nebo onu nasranost která tam je ze špatné dopravy jen podporuje.

          Bohužel ten jeden negativní pocit z toho zastiňuje dalších x pozitiv.

          0 0
          • luban666  

            co je za problem jezdit v obleku v mhd? no a staci se kouknout do jinych mest, kde jezdi na kole spoustu lidi do prace, vcetne manazeru a sekretarek. proc by to nemelo jit tady? s tim zbozim je to samozrejmny, ze ho nepovezes na kole, to byl blbej argument ;)

            0 0
            • Hnoj  

              Dopravoavat se v Praze MHD v (čistém) obleku je IMHO naprostý nerozum, takovou chybu jsem udělal jen jednou, na zkoušce jsem si pak připadal jak komeník…

              Co se týče dopravy zboží, budete se divit, jak objemné balíky se dají MHD přepravit, jen je potřeba zaujmout takovou pozici, aby se dalo s tím balíkem zas vystoupit na správné zastávce :)

              0 0
              • Milenius  

                A jak jezdi ti tisice lidi MHD kazdy den? Je uplne jedno, co mas na sobe, kazdy chce v cemkoliv dojet cisty, takze tohle je dost ubohy (a nepravdivy) argument.

                Podle mne je hlavni duvod v nekvalite sluzeb, v pristupu zamestnancu MHD/CD i kvalite prepravujich prostredku. Treba dnes jsem jel na kole do prace a predjel mne autobus, za kterym se linun modry dym jako za deseti tankama. Malem jsem se udusil. A pak jezdi na kole…

                0 0
    • Radek Broz  

      No, snad alespoň hezky zmoknete, já jdu jezdit tak, kam kolo patří a nikoho neotravuje, tj. do lesa:o)

      0 0
      • Beeda  

        tohle rikej myslivcum :-D

        0 0
      • Lasky  

        No já to možná vezmu přes les k Rudolfinu, aspoň se na tu taškařici kouknout :-)

        L(.)

        0 0
    • Krys  

      0 – a necítim potrebu ospravedlniť sa.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Tosa  

      Svou cyklojízdu podnikám každý den do práce z Černého mostu na Smíchov a to již čtvrtým rokem. Organizované cyklojízdy bych se nikdy nezúčastnil. I za stávající situace je možné všude po Praze dojet na kole klidnými ulicemi s minimálním provozem, jen to chce trochu hledat a překonání pár rušných křižovatek nepovažuji za nepřekonatelný problém. Naštěsí je mě podobných čím dál víc a jsme vidět v každodenním provozu jako jeho běžní účastníci a nejen jako stádo občas provedené městem. Mám dojem, že se město trochu snaží něco  pro cyklisty dělat, ale nedokážu posoudit do jaké míry je to zapřičiněno každodení účastí cyklistů v provozu a do jaké míry nárazovými organizovanými cyklojízdami. 

      0 0
      • Fenous  

        Presne tak, a proc prispivat svoji pritomnosti ke zviditelneni cyklofasistickejch spolku, ktery to poradaj a o nic jinyho nez o vlastni zviditelneni jim IMHO nejde. Opet je to jen vytvoreni nemysliciho stada k vlastnim sobeckejm potrebam.

        0 0
        • pajan  

          Mno já v tý organizaci jsem a občas pomáhám právě s cyklojízdama a můžu ti říct že o jejich zviditelnění jim nejde…

          0 0
          • Fenous  

            Tak o tyhle iluze jsem prisel uz davno, kdyz jsem jeste chodil do fitka a pod oknama tam na dvore mel nejakej clovek velky dravce v takovejch malejch klickach. Tak povidam kamaradovi, co byl u Deti zeme, jestli by s tim neco jako dalo udelat, ze tem ptakum tam je vylozene „dobre“ a on na to, ze takovejma vecma se oni nezabejvaj. Jediny co dokazali, tak v patecni spicce zastavit magistralu a pozvat tam televizi a tisk. Navic v prvni rade aut tam meli svoje nastrceny ridice, ktery jeste poskytovali rozhovory pro tu TV :-)))) Tudy cesta opravdu nevede.....

            0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • Vsara  

        :-) Ano mohu zodpovědně prohlásit, že z Černého mostu se dostanu s pranepatrnými problémy do:

        Troje – a dál až třeba do Kralup, Na hanspaulku, Komořany, Modřany …do Radotína (trochu problém mezi Rudolfinem a Palackého) … Petrovice .. Kolovraty … Průhonice … na druhé straně .. třeba Vinoř. Dál to jen nemám projeté. Denně jezdím Černý most Holešovice.

        Výše vypsané vhodné i pro malé děti. Vše po stezkách, či pěšinách, event. minimálně frekventované silnice. A to vypisuji jen pražské lokality. ..

        Přesto si myslím, že je možné s nevelkými náklady uděla více. .. Obzvláště v centru.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.