praskající zvuky od kazety???

9 nepřečtených
  • David Bek

    Ahoj kolegové,

    poprosil bych o radu, názor na můj stávající problém.

    V poslední době se mi s nepravidelností začalo stávat, že asi na třech rychlostech se mi z ničeho nic během jízdy začne ozývat silné praskání, které cítím i pocitově v klikách. Při záběru je to citelnější, jakmile přeřadím výše nebo níže a ihned zpět na problémový pastorek, tak už to nedělá…a začne to dělat zase třeba druhý den…

    Na kazetě a řetězu je najeto cca 1500km, možná ani ne.

    Děkuji

    0 0
    • Lachtis  

      Čau, na HT mám ten samý problém, jako ty.

      U sebe vím, že na 99% to dělá ohoblovaný ořech. Stará 10 sp kazeta mi totálně sežrala drážky ořechu a pastorky drží tak tak a víc a víc se do ořechu zařezávají. Budu jej muset vyměnit.

      Netvrdím, že u Tebe to bude totéž, ale tvůj popis přesně odpovídá mému problému.

      Být tebou, sundám kazetu a zkontroluji ořech.

      0 0
    • Espen  

      Pozoruji u sebe v podstatě to stejný :-D. Asi dnes sundám kazetu, měl sem ji dole min měsíc sice a zapilovával ořech, jak se do něj kazeta trochu kousla. Zkusím trochu máznout vazelínou. Mě to teď začalo, co sem měl sundanej rychloupínák.

      0 0
    • adam1  

      Začal bych – sundat řetěz ,kazetu a vyčistit ,kouknul bych i do ořechu – voda /bordel .Kazetu pořádně dotáhnout ,řetěz bych vyměnil 1500km na mtb (je to mtb?)je dost.

      0 0
    • Polka  

      Klasika – vůle kazeta/ořech resp. zakusující se kazeta do měkkého ořechu. Já tam dal do mezírky mezi kazetou a ořechem ještě před nandáním tenkou jehlu zkrácenou na potřebnou délku a přestalo to. Záleží taky na typu kazety a ořechu, něco si rozumí líp, něco míň.

      0 0
    • doubeq  

      Měl jsem podobný problém a byla to lehce povolená matice na starší kazetě, kde se asi zakousla při utahování po servisu na vrcholku zoubků a pak si sedla za jízdy, asi to nebude tvůj případ, ale je to varianta.

      0 0
    • David Bek  

      Kluci, všem děkuji za reakce. Postupně začnu řešit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.