Praha - kadiaľ ku Koh-I-Nooru?

79 nepřečtených
  • Krys

    Uvažujem nad tým, že to v lete skúsim do práce na bajku. Cieľom je Koh-I-Noor – Čechovo nám. Mám to cez mesto, z čoho mám trochu strach. Preto by som potreboval poradiť s trasou. K Barrandovskému mostu sa dostanem Prokopským údolím. Ale čo ďalej?

    Moja predbežná predstava je Železničný most, Výtoň a údolie Botiče, minimum autodopravy a upchatých dopravných lievikov. Po chodníkoch pre chodcov jazdím minimálne, ale nemám problém zosadnúť a využiť privilégia chodcu na prechode.

    1. Dá sa dostať od Barrandovského k Železničnému mostu po nábreží mimo tie frekventované ces­ty?
    2. Z Výtone po Vršovické nám. vedie cyklotrasa. Niektoré úseky ale vedú po dosť frekventovaných cestách. Nedá sa to nejako optimalizovať?

    Z Vršovického nám. to už nejako dokotúľam. Ak niekto pozná inú fajn trasu, sem s ňou. Prípadne, ak by bol niekto ochotný niektorý víkend tú trasu predviesť osobne, nie som proti.

    0 0
    • McBlacky  

      lepší je přejet Barandovský most a jet po stezce na bránické straně.

      pak Výton parkem Folimanka na Otakarovu. Zde máš dvě volby, bud rovně Grobovými sady a pak přejet na druhou stranu a dopižlat po podle Botiče. Nebo přejet náměstí bratří synků a na Kloboučnickou a tam pak zadem podle potoka – těžko popisovat :( vyjedeš u toho areálu kde jsou firmy a parkoviště autobusů a přes to to vezmeš až na kohinoor

      0 0
      • Pebe  

        vyjede u uline Na louži ;-)

        0 0
      • Krys  

        S Braníckou stranou počítam, ak to naozaj nepôjde po tej Smíchovskej. Dúfal som, že to pôjde. Predsa len, je to kratšie.

        0 0
        • McBlacky  

          no kousek se tam jede po silnici, ale je tam z nejhoršího široký chodník je to jen kousek od Shelky s Erpetu to budeš mít hezky natrénovaný schody ze železničního mostu když tam budeš jezdit často :)

          0 0
          • Krys  

            To ako, keď ma nebude baviť nosiť bajk na pleci, tak tie schody začnem jazdiť? :) To mi asi ešte nehrozí. Keď tak nad tými schodami rozmýšlam, asi to bude fakt lepšie po tej Braníckej strane.

            0 0
    • Pebe  

      jinak z Výtoně jezdim prvidelně, skoro by dalo říct denně, až do Malešic či obráseně a neměl jsem snad jedinej problém to vzít po silnici. Všude to jsou 2 pruhy, místama je z bývalého pruhu u chodníku udělaný parkoviště, ale stejně tam je místa dost a dost. Semafory po 200 metrech či kolik, prostě docela je to bezpečný a nejrychlejší…

      0 0
      • Krys  

        Od Výtone až po Koh-I-Noor to poznám z električky a raz som tadiaľ šiel autom. Je to presne ten typ cesty, kde musíš byť neustále v strehu. Viem, že to ide, len som chcel vedieť, či nie je aj nejaká kľudnejšia varianta.

        0 0
        • teha  

          Taky jezdim Vršovickou od Výtoně do Malešic a řek bych, že je to jedna z nejlepších tras v Praze. Máš pro sebe v podstatě půlku pruhu a pozor musíš dávat jen aby nevyjíždělo žádné zaparkované auto.

          0 0
    • Krys  

      Tak som si to v sobotu popoludní vyskúšal. Prokopák, cez Baranďák, po nábreží na Výtoň – bola to samozrejme pohodička, až na tie kvantá ľudí. Z Výtone to začalo byť zaujimavé. Konzultoval som s rôznymi mapami a každá zobrazuje cyklotrasu trochu inak. V reáli je prakticky neznačená a na jednom mieste je miesto cyklotrasy nejaká oplotená jama z bagrami. Takže nakoniec som šiel Výtoň, Vnislavova, Sekaninova, Křesomyslova, Otakarova, Havlíčkovy sady (popod vinohrad hore), Charkovská a potom sa už len spustiť dole Kodaňskou. Naspäť som to skúsil po Vršovickej a celkom sa dalo. Dokonca, keď som trochu pridal, chytil som zelenu vlnu.

      0 0
      • Pebe  

        a i obráceně je ta Vršovická v pohodě, imho pro přesun do práce asi nejrychlejší

        0 0
        • Krys  

          Určite skúsim aj túto variantu. To je na tom najlepšie. Keď ťa omrzí jedna trasa skúsiš inú.

          0 0
        • Krys  

          Tak som to dnes skúsil a bol to pre mňa dosť adrenalín. Hlavne keď som mal autobus pred sebou aj za sebou, nevidel som na semafor a to, odkiaľ sa približuje húkajúca sanitka, už vôbec nie. Ale musím uznať, že šoféri boli ukážkovo ohľaduplní. Pravdepodobne ráno jazdí nejaká štandardná zostava a nie sviatoční plašani.

          0 0
      • Krys  

        Práve som zistil, že v Havlíčkových sadoch sa práve tam, kade som išiel, nesmie na bicykli. :/ vinohrady.cz/i­mages/mapy/map­park6n.jpg

        0 0
    • Krys  

      Mali ste pravdu chalani. Vršovická je v pohode. Ale. Začína mi liezť na nervy cyklostezka od Výtone po Barranďák. Jak začalo byť teplo, je plná bezohľadných ľudí. Už je to horšie ako Prokopák v nedeľu.

      0 0
      • Pebe  

        a včera s maratoncema to byla teprve paráda :-)

        0 0
        • Krys  

          V nedeľu, našťastie, do práce nemusím. :)

          O maratóne som vedel, takže by ma ani nenapadlo trepať sa tam, šiel som radšej na Karlštejn.

          0 0
    • Krys  

      Čo sa to v tých Nuslích deje? Už druhý krát tento týžden fronty aut od Fričovej a Jaromírovej. Ani som sa nepokúšal prepracovať sa na Křesomyslovu. Prešiel som to po chodníku (za čo sa patrične hanbím) a na svetelnej prešiel po prechodoch pre chodcov na Otakarovu. Odtiaľ to už išlo v pohode.

      Taktiež v Hlubočepoch a od viaduktu dole na Smíchov dnes ráno jedno auto za druhým. Čo sa deje? Exodus?

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Příprava na invazi? Dneska se z okna kanclu dívám na tank, stojí mezi stánky tradičního středečního trhu. Taky nechňápu.

        0 0
      • Pebe  

        tam je to celkem normální, stačí pár tramvají za sebou a je to…

        Ještě bych chtěl upozornit na přivření lanového mostu na Jižní spojce, co je v Hostivaři. Opravují tam na něm něco, během opravy přišli na nějakou velkou závadu, která si vyžaduje úplné uzavření mostu, tuším to má být od pátku do neděle, kdy budou na mostu budou aplikovat nějaký speciální beton či co a nesmí být na mostě vibrace. Takže od pátku do neděle bude úplně uzavřená Jižní spojka v úseku Hostivař-Štěrboholy a v Hostivaři a okolí bude peklo na silnicích.

        0 0
        • Krys  

          Myslíš, že ak by som tadiaľ išiel skôr, tak by to bolo lepšie? Dnes som tam bol okolo pol deviatej.

          Ad Jižní spojka: Masaker, veď to rozhodí celú Prahu.

          0 0
          • Pebe  

            tak to určitě, prakticky každé ráno mezi osmou a desátou se tam takovýhle „vlny“ tvoří, stojí to kolikrát od Otakarovy podél kolejí skoro až pod Nuselák. Je tam úzkej ten podjezd pod vlakovou tratí. Tam stačí pár aut a už neprojede tramvaj a už to stojí. Prakticky to samé se tam děje i mezi 16–18hodinou.

            Jižní spojka: bude to veselý, objízdná trasa po Průmyslový a po Švehlový kolem Intersparu zase nájezd v Hostivaři a naopak. Nejenom že Průmyslová a Švehlová jsou dost vytížený už teď, navíc ten nájezd a sjezd v Hostivaři je dost blbě udělanej, speciálně ve směru Švehlova>Jižní spojka, jak se tam odbočuje doleva přes tramvaje a protisměr, tam to bude chuťovka.

            0 0
        • Medunka  

          Peklo jsem uz zazila vcera. Ale je supr, ze autobusy jezdi po tramvajovem pasu! Za to ma u me autor trasy velke plus

          0 0
      • Pebe  

        a mimochodem, mezi Ostrčilovým náměstím a křižovatkou Závišova-Křesomyslova vede po levém břehu Botiče cyklostezka, dokonce si i procvičíš slalom mezi výkaly :-)

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Nebo jimi může za sucha trénovat průjezd a udržovat tak techniku jízdy měkkým terénem.

          0 0
        • karliner  

          opravdoví bikeři výkaly překonávají bunny-hopem

          0 0
          • Pebe  

            zrovna v tomhle úseku docela hrozí, že přeskokem jednoho „kousku“ skočíš do dalšího :-)))

            0 0
        • Krys  

          Veď tadiaľ jazdím, ale pred železničným mostom, na križovatke s Fričovou, prechádzam na pravú stranu cesty a pokračujem ďalej ako autá. No a v pondelok a ani dnes som nemal odvahu predierať sa cez ten chumel aut. Okrem toho je tam ďalej nástupný ostrovček, ktorý zužuje cestu.

          0 0
          • karliner  

            ten vyznavači „city terroru“ objíždějí vlevo, jinak to nejde, je-li ti život milý…

            0 0
            • Pebe  

              já to jezdim středem vozovky, nenechám se zabít a auta si holt tu chvilku počkají :-)

              0 0
              • Krys  

                Tak to robím aj ja. Nakoniec aj tak všetci, vrátane trúbiacich cholerikov, čakáme na najbližšej svetelnej.

                0 0
                • heretik  

                  Taky jezdím tak, aby se přede mě kolem toho ostrůvku nikdo nes*al… akorát na křižovatce většinou nečekám, jedu doprava na synkáč a dál směr michle, tak to (je-li červená) beru přes roh chodníku, když je tam místo.

                  0 0
            • Krys  

              Tak do toho by som nešiel. To už fakt radšej zosadnúť a tlačiť po chodníku.

              0 0
              • karliner  

                dle mého jet na kole po tramvajovém pásu okolo popojíždějící či stojící kolony je mnohem bezpečnější než se proplétat mezi ní…

                0 0
        • heretik  

          Asi tam jezdím v divnou dobu (obvykle kolem devátý ráno), ale nikdy jsem si nevšim, že by tam byly nějaký výkaly, ani větší skupinky chodců. Semtam bába na jedný straně a psisko na druhý, mezi nima vodítko, ale obvykle se stihnou srovnat včas, zvoním z dálky ;-)

          0 0
      • civetta  

        Ad Nusle – nejakou dobu uz je mezi Otakarovou a Fricovou zjednosmernena Belehradska (smerem nahoru), predpokladam ze i kvuli tomu ted nejezdi 11ka. Takze vsechny auta z Vinohrad musej Fricovou, a tam zacina to peklo… Spadnul jsem do toho vcera navecer a uz tamtudy nepojedu.

        0 0
    • Krys  

      Tak dnes to bol supermaditoilex­traviskostatic. Asi už skončil exodus a všetci sú preč. :)

      V Hlubočepích asi buchla neutronka. Na nábreží len cyklisti. Na prechode pre cyklistov na Ostrčilovom námestí som prvý krát v živote nemusel zastavovať. Fričová prázdna. Pod železničným mostom asi bola nehoda, pretože tam všetko stálo a riadili to tam policajti. Takže až po Otakarovú som mal cestu sám pre seba a ďalej to bolo tiež nejaké màtve. Takže som dnes lámal rekordy. :)

      0 0
      • Krys  

        Takže nie nehoda, ale: Kamion strhl trolej pod železničním přejezdem, tramvajová doprava přerušena.

        0 0
        • Fenous  

          Jojo, kamionaci jsou experti, ja vidim kazdou chvili nejakyho narvanyho pod viaduktem u Vystaviste v Holesovicich, jak muzou jezdit s kamionem, kdyz neumej cisla mi je fakt zahadou, ale treba to pri tom krouceni volantem nepotrebujou…

          0 0
          • Krys  

            Aj tak by som rád vedel, aký je postih za strhnutie trolejí a následné zablokovanie dopravy na frekventovanej pražskej ulici.

            0 0
            • Fenous  

              Verim tomu, ze vetsina lidi v kolonach, ktery tim zpusobi, by ho nechala zastrelit u krajnice :-)

              0 0
    • Krys  

      Na Otakarovej urobili cyklopruh, na odbočkách červený asfalt. Za Vršovickým nádražím síce končí, ale aj tak poteší. Ešte som tam dnes videl nejakých cestárov, čo rozkladali kužele, tak som zvedavý, čo ešte pribudne.

      Samozrejme, že chodci, ktorí prechádzajú cez cestu mimo prechod, to využívajú a nečakajú na chodníku, ale v tom pruhu. Dementi.

      0 0
      • Pebe  

        a ještě křižovatka u Vršovického náměstí směrem z Otakarky je pro auta omezena pouze na levý pruh, resp. ten pravý je pouze k odbočení k nádraží, takže se už nebudou(snad) auta předhánět kdo má rychlejší start. Navíc ten cyklopruh pokračuje, tuším od Slávie až na Průběžnou.

        Čekal jsem kdy se ozveš ;-)

        0 0
        • Krys  

          Pri tom nádraží je dokonca na tabuli zo šípkami doplnené, že ten odbáčací pruh môžu použiť cyklisti pre jazdu rovno. Aj tak sa tam vyskytol špecialista s rýchlym štartom, ktorý predbiehal cez ten obáčací pruh a mierne ma ovial.

          0 0
          • Pebe  

            jj, cedule už visí až k Průběžný a konrétně tahle křižovatka bude asi pro řidiče problém, jezdím tamtudy prakticky od narození, takže minimálně 30 let to tam bylo, tak to bude chvilku trvat než si zvyknou. CHtělo by to policist(k)u a první měsíc domlouvat, potom pokutovat. Ale koukal jsem, že už včera byly šipky na zemi zbroušené, tak snad to s nákresem nové šipky doprava pochopí.

            Jinak ale docela pro mě pozitivní překvapení, i když na týhle cestě jsem extra nikdy moc nebál.

            0 0
            • Krys  

              Až tak ďaleko nejazdím. Väčšinou odbočím k Vr.nádraží a vyšlapem hore cez Rostovskú na Vršovické námestie, okolo obchodnej akadémie a Kodaňskou dole. Alebo, ako dnes, po Vršovickej až ku KINu a Archangelskou hore a som v práci.

              Myslíš tú križovatku pri Vr.nádraží? Pretože tam mi to pripadalo fakt veselé. Pravidelní vodiči si zvyknú, ale pre niekoho, kto to nepozná to bude chyták ako na skúške.

              0 0
              • karliner  

                ha, pracuješ pro MV :-)))

                0 0
                • Pebe  

                  to by nejezdil Archangelskou nahoru k Chemapolu ale až na semaforu do Kodaňský ;-)

                  0 0
                • Krys  

                  Z toho, že neviem, čo myslíš tým MV, usudzujem, že tam asi nepracujem. ;)

                  Inak to nie je žiadne tajomstvo. Pracujem v 4D centre. A zas aby to nebolo až tak ízipizi, tak konkrétnu firmu si zisti z IP. :)

                  0 0
                  • Pebe  

                    to už není Chemapol? :-)))

                    0 0
                  • Pebe  

                    asi myslel Ministerstvo Vnitra, pokud si to dobře pamatuju, tak na Slávii je ale Ministerstvo životního prostředí

                    0 0
                    • Krys  

                      Veď práve preto som si nebol istý, čo tým myslí. Sa prisťahuje z nejakého Karlína a tvári sa ako miestny znalec. ;)

                      0 0
                      • Pebe  

                        :-)))

                        0 0
                      • karliner  

                        na mičánkách byla vždycky bengárna more…

                        0 0
                        • Krys  

                          To len posledných pár rokov, nie?

                          Inak, tvoja priateľka má ešte u mňa jednu plzeň (Pod Hrází). Čo s tým urobíme?

                          0 0
                          • jecnak  

                            Dostavite se oba pristi tyden.

                            0 0
                            • karliner  

                              Hergot, teď mne napadá, jak Ječňák může vědět, že v době vyjížďky budu sedět v letadle směr Belfast, kdežto má víla bude sama doma a tudíž se může s Krysem projet na pivo :-)))

                              0 0
                              • Krys  

                                tralala :))

                                0 0
                                • karliner  

                                  Nikam nepojede, doma bude :-)

                                  0 0
                                  • Krys  

                                    Som inak ticho dúfal, že sa v utorok pridáš. Aby som nešiel sám na Černý Most.

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Kdyby se to o týden posunulo…

                                      Nebo zopakovalo.

                                      0 0
                                      • Krys  

                                        Skús navrhnúť v príslušnom threade. Proti tomu zopakovaniu by som nenamietal.

                                        0 0
                                      • jecnak  

                                        Myslim, ze opakovani neni nejmensi problem. Spis pak najit neopakujici se trasy. Ale proc ne, kdyz bude hezky.

                                        0 0
                • Pebe  

                  a lehkej offtopic, použil jsem tu „nádheru“ co jsi věnoval na Pražských schodech a kupodivu to bylo fakt moc dobrý, dokonce jsem si i pochutnal a nepoblil se :-) takže děkuju ;-)

                  0 0
              • Pebe  

                tak už tušim kde pracuješ :-)

                přesně tu myslím, bude to tam zajímavý

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.