• greatriderbadmechanic123

    Potřebuji poradit jaké destičky jsou dobré na xc kolo.

    Mám v mání galfer a swissstop muzou byt i jine ale organické.

    Chci aby něco vydržely, abych se nezabil při prudkých sjezdech ale aby brzdily téměř na povel. Chci asi do zadu standrd galfery a dopředu nevím. Jestli červené vydrží víc jak zelené ale brzdí i jinde než v blátě

    predem dekuji

    0 0
    • Johny_r  

      Vyměnil jsem standardní Shimana za černý Galfery a rozdíl je obrovskej. Především v delším sjezdu, kde organický Shimana skoro přestaly brzdit. Zároveň jsem ale měnil kotouče, protože resin-only SM-RT54 by Galfery nemusely úplně dát. Na trailu, kde jsem s Shimanama myslel, že mi na konci upadnou ruce, jsem s Galferama ani nevěděl, že jsem brzdil. Takže za mě Galfer určitě ano, ale s kotoučema, který zvládnou sintrovaný desky. Ono se sice nikde moc nepíše z čeho ty Galfery jsou, ale čistá organika to asi nebude.

      0 0
      • greatriderbadmechanic123  

        Mám asi stejný problém, nové kola sm rt54 ashimano blbe desky. kotouč uz mam sm rt 70 a je to lepsi ale desky vadnou a uz nevydrz ani kratkej kopec pri 60kg.

        0 0
        • MatS  

          To bude ale chyba nekde jinde. Mam Shimano SLX brzdy s origo organickejma destickama s hlinikovym telem desticky a nemam problem v Alpach sjizdet kopce. Chce to spravne brzdit.

          0 0
      • greatriderbadmechanic123  

        a jake kolo mate a jake kotouce? kdyztak jak to brzdi popsat trochu vic

        0 0
        • Johny_r  

          SM-RT54 jsem vyměnil za SM-RT70, které jsou kompatibilní s B01S deskama (i když to Shimano zamlčuje :)). V rámci výměny kotoučů jsem zadní kotouč i zvětšil ze 160 na 180 mm. Brzdy mám relativně základní MT-BR500, ale už to má servo-wave, což je asi podstatný. Kolo mám XC full a vážím s výbavou přes metrák.

          Velkej efekt na brzdnou sílu měl samozřejmě ten větší kotouč vzadu, nicméně vozím XC plášť (Aspen), takže ten trochu limituje to, co si se zadní brzdou můžu dovolit, jde do smyku dřív než nějaký trailový špunty. Destičky měly vliv částečně na výkon brzd, ale především na vadnutí, který teď nepozoruju. Nějakej efekt samozřejmě můžou mít i ty ice-tech kotouče, který se budou líp chladit, ale hlavní efekt vidím v deskách.

          Pokud Ti origo desky vadnou na krátkým kopci při 60 kg, tak asi bude problém i v technice brzdění. Já teda nejsem žádnej expert, ale to vadnutí jsem pozoroval až po třeba 4km sjezdu po trailu a metráku živý váhy. Při běžným jezdění (typu XC) to bylo ok (spíš mi tam chyběla nějaká brzdná síla, což už je teď taky v pohodě).

          Každopádně, jestli už máš SM-RT70 kotouče, tak bych tam hodil černý galfery a za nějakejch 600 máš vyřešíno (i když na technice brzdění by to asi chtělo zapracovat i tak).

          0 0
      • zahr  

        Když jsem vybíral destičky a hledal vše možné ohledně Galferů, narazil jsem na tento článek: https://www.singletracks.com/…from-galfer/

        „All of ours are semi-metallic, but they can accomplish very different results in terms of power, feel, and performance.“

        0 0
    • Honza03  

      Používám na enduru fialové Galfery a jsou celkem hodné, brzdná síla solidní, ale slyšel jsem že červené brzdí více. Jinak výdrž je horší než u sintrových, ale lepší než u organických Shiman. Ta směs bude asi trochu tvrdší shimano organika, ale jinak se to víceméně chová jako organiky s tím že vydrží i větší teploty.

      0 0
    • scota  

      Koolstop semimetalické

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.