Pohodová vyjížďka s taťkou - Zlínsko

6 nepřečtených
  • Marika88

    Dnes za mnou přišel taťka s velice neobvyklým dotazem. Ptal se, kdy pojedem na nějaký švih, že už začíná být pro něho přijatelná teplota a prý mám vymyslet nějakou trasu. To mě velice překvapilo, protože se k mému ježdění stavěl většinou odmítavě a celkově se o to nikdy nezajímal. Já v tom samozřejmě spatřuji jedinečnou příležitost, jak mu ukázat, že je to fajn :). V tom případě bude ale problém s plánováním trasy, protože mu to nechci znechutit příliš náročným terénem. Obracím se proto především na místní, jaká trasa by byla vhodná. V Hostýnkách mě toho příliš nenapadá, možná na druhou stranu, směrem k Luhačovicím, ale tam to zas moc neznám. Uvítám jakékoli doporučení ohledně délky, náročnosti atd.
    Jinak má 50 let, kdysi jezdil na silničce, ale to je víc jak 20 roků zpátky a od té doby najel dohromady počítám tak 20km. Jo, po cestě by měla být nějaká „občerstvovačka“ :-))

    0 0
    • Martinkaa  

      No ja bych se toho nebala. Tatka musi prece neco vydrzet :-) Obcas taky vytahnu nase na nejaky vylet. Sice jedeme slimacim tempem, ale jedeme :-) V pohode zvladnou v mirnem terenu nejakych 30 – 40km, klidne i s nejakym kopcem (pravda mamka nekdy tlaci a tatka dela, ze tlaci kvuli mamce :-))) Vem tatku na nejake pekne misto, kde to mas rada a kde se ti to libi (samozrejme ne nejake brutalni sjezdy nebo technicke vyjezdy) a uvidis, ze bude spokojeny. Taky jsem mela ze zacatku strach, ze budou nasi remcat, kam je to tahnu, ale vzdycky se jim to zatim libilo. Hlavne maji radost, ze se zmacknou a dojedou nekam, kde by je to samotne vubec nenapadlo :-) Chce to jen trosku trpelivosti na cekani. Vybiram si dny, kdy jsem zborena po nejakem zavode, nebo kdyz se mi nechce jet rychle :-). Tak at to dobre dopadne ;-)

      0 0
    • vzduch  

      Navrhuji: cykolostezka Zlín – Tescoma – Lůžkovice ( občerstvovačka hřiště Lůžkovice, ale je to brzy)-přejet na Želechovice – pak na Provodov – za Provodovem přes Klenčov na Pindulu ( ideální občerstvovačka ) – Pindula – sjet do Březnice (okolo JZD)- z Březnice výjezd (okolo hřiště) k Lesnímu hřbitovu – hospoda " U hřiba" ( občerstvovačka)- výjezd k Majáku – sjezd okolo Koliby U černého medvěda k Zimnímu stadionu . Mohlo by to být tak 35 km po asfaltu, šotolině mimo hl. tahy a taky skoro stále lesem, takže nefouká.

      0 0
    • Corbett  

      Já jsem také takto vytáhl tátu. Autem jsme vyjeli na Troják, tam jsme sedli na biky, po hřebenu jsme jeli do Lázů, pak proti Drásalovi do Rajnochovic (tam sváča) dále proti Rusavské50 na Tesák, Tři kameny a po hřebenu na Troják. Bylo to fajn až na maličkost, že táta má problém se zrakem a jízda v terénu mu nepřináší takové potěšení jako mě. Budu s ním jezdit nadále, ale pouze po lesních asfaltových cestách. Neboj se ho vytáhnout do Hostýnků. Máš je za barákem. Já být tebou, jel bych do Lukovečka, pak Rusava a pak dle nálady a sil buď přes Okluk, Vlčkovou a Lukov domů, nebo až přes Držkovou a Kašavu. Můžeš tady hodně improvizovat. Když se mu bude chtít, můžete vyjet i na Hostýn. Tam už také vede z Rusavy asfalt.

      Přeju ti hodně štěstí:(((

      0 0
    • skier  

      Ted už ho nikam neber,nebo to odleží.Až sleze sníh tak:Fryšták-Lukov-pila-Vlčková-Okluk-Hutě-Košařiska-Troják-Hrubá jedle-U Tří kamenů-Holý Vrch-Okluk-po hřebenu na Ondřejovsko a dolů ma Žabu(Mexický záliv).Tady je poslední hospoda.To by asi stačilo.Postupně přidávej:Grapy,Pos­chlá,Tesak,Kel­čský Javorník,Pržno…:)

      0 0
      • Marika88  

        Taky jsem si říkala, jestli už není pozdě, ale prý se mu v „horku“ jezdit nechce a teď je to ideální. Proti gustu…:). Ale Kelčkák a podobné chuťovky nechám raději až na příští rok, teda pokud to nebude poprvé a naposledy.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.