• camlost

    Ahoj, pro svou dceru (7 let) sháním platformy. Občas se jí v terénu (kořeny, brody, atp.) stává, že jí bota sjede před pedál, který následně pokračuje v pohybu a sekne ji do achilovky.

    Na kole vozí nějaké plastové pedály dodané výrobcem kola. Normálně bych koupil klasické kovové, ale teď jsem na jednom dětském spešlu (20") viděl malé platformy (nevím, jestli přímo dětské, nebo jen nějaký rozměrově menší typ).

    Nevíte někdo, kde se to dá sehnat? Díky.

    0 0
    • vojtechposmourny  

      Synovi jsem koupil normální dospělé Wellgo MG-1. Celkem lehké (380g/pár), relativně levné. Asi nemá smysl shánět dětské.

      0 0
    • zzd426  

      dělají se, viděl jsem plastové na spešlu, já koupil dětské od force kovové, ale pokud koupíš platformy tak musíš počítat i s tím, že musí mít botu s rovnou podrážkou, žídné výstupky (max nějaké šupiny) jinak ty platformy budou ještě horší než klasiky a nebudou vůbec držet.

      kupoval jsem tyhle, jsou docela malé : http://www.bezvakolo.cz/…aluodrazky-c

      0 0
    • camlost  

      Díky, díky oběma! :-)

      0 0
    • mr.antik  

      plastový pedály jsou zlo, ale u platforem bacha, že když sjede noha (resp. ona díky pinům nesjede, ale třeba při nějakém nadskočení třeba), tak to pak bolí a ocelové piny jsou tak odstré, že jdou klidně až do kosti.

      0 0
      • JSt  

        plastovy platformy drzi a nezranuji. ;-)

        0 0
        • Sipal  

          Dcera 10 let má jednu sezónu http://pedaly.heureka.cz/…-p09-pedaly/. 2 piny už ulomila, ale noha drží, jezdí na tom i docela technické věci. Jen když jsem jí ukazoval, jak se skáče, jsem si sedřel holeň skoro na kost :-). Je fakt, že mít kovové piny, tak to do té kosti jede stoprocentně, takže pořád to beru jako bezpečnější volbu.

          0 0
    • Otoman99  

      Nemá někdo prosím zkušenosti s těmito platformami od Force?

      https://www.kupkolo.cz/…-8-9_z89913/

      Chtěl bych je dát synovi (6 let) na mtb kolo. Na těch původních pedálech co má teď na kole mu klouže noha.

      Nechtěl bych jít moc do kovových platforem bo mám strach, že se o ně poraní…

      Díky

      0 0
      • Darkson  

        moje děti (7 a 8 let)o víkendu poprvé testovaly nové plastové platformy. Oba kluci měli stejný problém, za mokra na dětských pedálech nedržely nohy. Koupil jsem RANT a DA BOMB.

        Zatím spokojenost, nohy drží, pedály nejsou těžké ani vysoké, průchodnost v lehkém terénu je dost podobná jako u dětských. nemají ostré piny, ale s resumé počkáme na první zářez do holení :-)

        0 0
        • ropman  

          je to staré vlákno, ale zkusím navázat. U obou pedálů mi přijde, že jsou piny pod úrovní středové osy a noha na ně tedy nemůže dosednout? Dívám se na nějaké obyč pro kluka 7 let a v okolí bych mohl koupit tyto Force EDGE. Snad to není úplná hloupost. mají být lehké – 338g, tloušťku nikde neuvádí.

          0 0
    • podvlada  

      Zkusím resuscitaci, objevily se v poslední době nějaký novinky? Potřeboval bych pro slečnu platformy, má docela malou a úzkou nohu, přijde mi zbytečný tahat klasicky velký platformy 10×10 cm. Ideálně aby to byl pořád kov, nebo plast s kovovými piny (jako superstary, asi varianta HT HTI-PA01A). Ty celoplastový mi přijdou fórový, jakože fakt dětský na tříkolku.

      Dík!

      0 0
      • tonik666  

        Plastaky s kov piny. Plastaky vydrzi. HT, One Up, …

        Jen na enduro jsou obtizne plastove piny, ulitavaji (DMR V6), i kdyz cely pedal vydrzi v klidu. Jinak celoplastove pro dite preferuji, mensi riziko zraneni. Na jine jezdeni celoplastove klidne.

        1 0
        • Tomcat  

          zranění způsobuji piny a netak klec. Pedály s ostrou plechovou ohrádkou skoro už nejsou. Od toho se vozí chrániče

          0 0
      • Jirka17  

        Ahoj,

        celkem dobrý jsou tyto: v provedení s titanovuo osou, važí jeden pod 100g, brát verzi road, tam má šlapka rozměr: šířka 7×9cm

        https://www.aliexpress.com/…6335215.html?…

        Další už větší (cca 8,5×9) jsou tyto: cena ok, váha set okolo 320g a mají dobře piny, takže noha na nich drží, ale jsou už trošku větší…

        https://www.aliexpress.com/…7640630.html?…

        mno a pak profi bikrosácký:

        https://www.foxholeshop.cz/…ert-black-2/

        https://www.foxholeshop.cz/…unior-black/

        A asi takový top: – ale ty jsou celkem těžko dostupné:/

        https://heliumbikes.com/…M-JR-2-1-BLC

        Aktuálně jezdíme ty první, ale vyměnil jsem tam piny za klasicky „šroubky/červíky“ a pak drží pěkně.

        0 0
      • podvlada  

        Díky oběma za tipy.

        Dal jsem to do vlákna „platformy pro děti“, protože poptávám menší platformy, ale je to normálně pro dospělou holku. Nehodláme jezdit žádný pekla (minimálně ona ne :-)) ale než ji začnu nutit do nášlapů, chtěl jsem zkusit platformy. Klasický mi přijdou zbytečně velký.

        0 0
        • tonik666  

          nevim co mas za bonsaj, ale vzal bych libovolne plastaky s kov piny, treba od HT nebo rf chester

          4 0
          • podvlada  

            157 cm bonsai s ještě kratšíma nohama než je norma :-)

            Jo, asi to tak dopadne – s těma HT PA01 mam dobrou zkušenost za sebe, jestli to je to samý, co SuperstarComponents prodávali pod svou značkou.

            Long story – řešil jsem to mimojiné i proto, že jsem totiž vocas, a pořídil omylem rám určenej pro 27,5", přestože vidlici a kola jsem plánoval použít 26". Ve velikosti S už tak byl BB dost nízko a tímhle se to ještě zkazilo. Než jsem zjistil, jak dlouhý kliky by měla mít (nakonec prej 150mm) jsem tam frknul jediný co jsem doma měl – 175mm kliky – a nedalo se na tom skoro ani naklonit, bez škrtání o zem. S těma 150mm klikama to je mnohem lepší, ale vzhledem k tomu, že většinu plochy platformy stejně nevyužije, napadlo mě zkusit sehnat „dětský“, zejména užší. Jako nechci, aby to znělo, že chci kratší kliky a užší pedály jen kvůli tomu, že jsem poskládal dohromady něco, co k sobě nepatří a chci to tím zachránit. Kratší kliky opravdu mít má a široký platformy stejně nevyužije celý.

            No nic.

            Třeba nakonec projde „neřešit a jezdit“ :-)

            1 0
      • Vrci  

        Nejde o novinku, ale kluk už poměrně dlouho vozí https://www.kupkolo.cz/…exl_z111700/?…

        0 0
      • ganjabiker  

        Já koupil tyhle, jsou lehoučké :)

        https://www.kupkolo.cz/…exl_z111700/

        0 1
        • Mamut  

          Ja som ich kupil na beany Zero 20 a maju 243g. Kvoli tomu, ze su zbytocne siroke abval som sa, ze si decko v zatacke skrtne o zem, tak som odrezal ten najvonkajsi obluk (s kruhovou dierou na pristup k loziskam), cim sa zo 75×100mm stali 75×75mm (a usetril som 10g :-). Decko jazdi OK, nevidel som, ze by sa mu z toho smykali nohy. Zivotnost a chod dobre.

          a este som kupil https://vi.aliexpress.com/…6018173.html ale este nenamontoval

          0 0
    • marshalll  

      Někdo tu dával odkaz na tyhle, tak jsem je teď bral místo plasťáků a dceři zdá se přestala noha sjíždět: https://www.bike-discount.de/…edals-vp-227

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.