Plaste Bontrager XDX - jak je hodnotite ?

22 nepřečtených
  • martin_bakov

    Zdravim, mam ted na kole Bontrager XDX a prijde mi ze v zatackach by mohly drzet lip, uz zacinaji byt taky docela sjete a omlacene. Jaky plaste byste mi doporucili misto nich ? Mam kola 29".

    Jednak chci nejake odolne plaste do terenu na mtb zavody a pak druhy par plastu – nejake „trekove“ tj. trochu nizsi valivy odpor na silnici, a nejake ty „zuby“ na boku at se v terenu trochu zakousne kdyz uz tam zabloudim.

    Dostupnost 29" plastu na prodejnach bude asi horsi ze ?

    Diky, sice sem cetl historii dotazu na foru ale snad mi taky odpovite :)

    0 0
    • abro666  

      cus, ja muzu doporucit Schwalbe ralphy – predek mam 29×2.40, zadek 29×2.25.

      Jinak XDX mam na :detskym: fullu 26×2.40 f+r a nemam problem.

      0 0
    • Spock lone wolf  

      V 29" palcích je celkem naprd výběr… Já jako rychlé pláště používám WTB Nanoraptor. Na silnici to ještě celkem jde, lehčí terén taky dobrý, akorát nesmí moc do bahna. A chce to mít blatníky, rády střílejí kamínky.

      0 0
    • t29  

      do terénu: Bontrager Jones ACX, Maxxis Crossmark, Continental Mountain King.

      terén + silnice: Schwalbe Racing Ralph, Bontrager Jones XR, WTB Nanoraptor

      treking: Continental Travel Contact, Schwalbe Smart Sam, Schwalbe Land Cruiser

      Osobní zkušenost bych sepsal takto:

      Jones XR 2,25 kevlar – rychlost podprůměrná, grip, výdrž a samočištění průměrné. Byl na kole, je to takový pohodlný povaleč. Po 1500 km ještě zbývá vzorek, ale už ztrácí grip.

      Nanoraptor 2,1 drát – rychlost a grip průměrné, výdrž veliká, špatně se čistí a rozhazuje bahno všude kolem. Chtěl jsem něco rychlejšího, ale nečekal jsem krmení bahnem :) (blatníky nevozím) Dobrý na zpevněné cesty, šotolinu a sucho. Po 1000 km pořád skoro nesjetý.

      Mountain King 2,2 kevlar (verze 26, rozdíly proti 29 neznám, snad nebudou) – rychlost a grip dobré, výdrž malá, samočištění výborné. Dobrý pro podzimní bahno, takže uvažuju, že ho nasadím místo Nanoraptorů. Naopak na cestě mizí před očima – při použití 70% asfalt sjetý po 500 km.

      Smart Sam Sport 42–622 drát (treking) – rychlost a grip průměrné, výdrž veliká, čištění průměrné. chtěl jsem něco univerzálního na dojíždění do práce bez ohledu na počasí, bahno, uježděný sníh, atd. – zatím 2000 km a vzorku moc neubylo. Pohodlí znatelně menší než na plnohodnotném 29 plášti.

      0 0
      • thorax  

        na 26 vozim kendu nevegal kevlar /2,35 vpredu/ a hutchinson python /2,0 vzadu/. ten hutchinson ma dobrou smes, ale v zatackach nedrzi a v bahne se zanasi. kenda v zatackach drzi, celkem dobre vyhazuje bahno, na silnici hlucna a celkem pomala. chci jit dat i na zadek ve 2,1. uvidime jak bude drzet. pry se vzadu celkem sjizdi /max. 1500km/.

        0 0
      • t29  

        taky update:

        Mountain King v 29×2,2" je strašná žížalka, naměřil jsem šířku pláště 47 mm bez vzorku (na 19 mm ráfku). Jinak funguje stejně jako 26×2,2".

        Smart Sam 42–622 vzadu odchází po 3500+ km, vzorek uprostřed už je vyhlazený do semislicku. V bahně, když se zaboří, zaberou boční špunty a dá se jakž takž jet.

        0 0
      • Honzyn  

        xshreck by ti dal,ze sjety po 500km!:-)Jeste na nich „cosi“ nakroutil…

        0 0
      • Necris  

        CrossMarky jsou fajn i do toho terénu, ale jen do suchého. ;) Na mokru kloužou jako čuně snad na všem.

        0 0
    • Marskatin  

      Nejezdil někdo Geax Saguaro nebo Geax Baro race?

      0 0
      • Kawka  

        Já teda mám ty Saguara a nemůžu si je vynachválit. Po 4000 mírně sjeté. Na asfaltě nízký odpor, v terénu taky téměř bez chyby, ale na jakékoliv mokré podložce hodně kloužou.

        0 0
    • Shoty  

      Ahoj, procházím tady historii a dostal jsem se k tomuto vláknu. A mám dotaz – postoupil nějak vývoj, máte nějaké nové typy atd.??

      Chci na svůj GF X-Caliber kupovat nové duše a i když není výběr tak velký, tápu. S původními Bontragery XDX jsem celkem spokojený, ale už se nedají koupit. Hledám spíš nějaké univerzály…

      0 0
    • Honzyn  

      Na XDX jsem najezdil docela hodne,v zatackach fakt nedrzi,to ti nejen prijde,to je fakt!Akorat dobre tlumi,jinak jsou nic moc.Mohu doporucit Specialized Renegade 29×1.95.Jsou urceny na sucho,ja na nich ale vcelku v pohode zajel i blativeho mokreho Drasala.Na 1.95 jsou to balony,spis vypadaji jako 2.2:-)Hmotnost je 535g,verze 2bliss!Taky je super Spec. Fast Trak 2bliss(625g).Roz­hodne gumy Specialized 29 jsou o dve tridy jinde nez Bontragery 29.S malym vyberem 29plastu nelze nez smutne souhlasit,nejlepsi plast vsech dob,Z-Max WCS od Ritchey,mi stale schazi:-((

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.