• xveith

    Ahoj všem, někde jsem se dočetl, že do náboje Shimano Deore lze dát pevnou osu 10mm (bohužel detaili nevím). Tak se chci zeptat, máte-li s tím někdo nějakou zkušenost. Případně znáte-li někoho, kdo by to snadno vysoustružil (nejlépe někde v Praze).

    Díky

    0 0
    • Tomcat  

      Pevná osa se u Deora myslí výměna osy na rychlo upíná za osu na matice.

      Není to nic zázračného je potřeba trochu lidové tvořivosti, protě kratší osu vymění š za delší z nějakého noname náboje ( např. Joytech ?)

      Tedy otázka co od toho očekáváš?

      0 0
    • Vilém  

      Neni to problem. Akorat nebude mit 10mm, ale 9mm. Staci tam dat osu z naby na matky.

      0 0
      • xveith  

        ok, já jen když jsem to chtěl u Promaxu, tak to nešlo (musel jsem to nechat vysoustružit). Jen nevim, jestli si tou noname osou pomůžu, jako jestli ta osa na rychloupínák co tam je nebude vlastně pevnější než co tam dam. Ale od těch nábojů tak jako tak moc nečekam, je to taková nouzovka.

        Díky

        0 0
        • kassar007  

          Tuto proceduru jsem resil kdyz jsem koupil Norka. Oproti rychloupinaku vyssi pevnost a investice par korun za standartni osu, kterou snad shimano standartne dodava.

          0 0
      • JSt  

        z jake naby na matky? plnou osu 9mm se mi nepovedlo nikde najit, takze nenasroubuju deoreacky predni konus. naopak z jinych plnych os (10mm, 9.5mm, 8mm a 7.9mm) nepasujou konusy do naby.

        0 0
        • Vilém  

          jejda tak ted nevim z ceho jsem to daval. Proste nejaka shimano lowend naba. Pasovaly na to normalni shimano konusy. Bylo to kuchle z nejake vyhozene naby. Ta naba na ktere jsem to delal byla 475ka.

          0 0
          • JSt  

            to bude asi nejaky spesl japan rozmer. jinak si to nedovedu vysvetlit. ted jsem hledal i 9mm zavitovy tyce a nic takovyho se mi nepovedlo najit (mozna spatne hledam O:-) ). necham vytocit z kulatiny…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.