• satanus

    Zdravím. Takový dotaz. Nejsem zběhlý v karbonu, po dlouhé době sem si pořídil silničku s krbonovyma ráfkama. Ráfky NEXTIE Čína. České zápletky spinolo je tohle běžné opotřebení? Jako brzdová plocha je uváděna karbon s vysoko teplotní pryskyřicí. Jak se zdá pryskyřice ustupuje. Sem tam pocit kousání, brzdí to naopak lépe. Můj dotaz. Je to normální a jezdit dále až do stavu kdy ráfek bude „chlupatit“. Nebo nechat spravit? Nanést novou brzdovou plochu? Preventivně před zásahem do vláken? Prosím ideálně osobní zkušenosti ne domněnky díky ????

    0 0
    • Vrci  

      Nevyrovnaný brzdný výkon byl pro má minulá kola typický pro jejích první desítky kilometrů a pro ty poslední, kdy se začaly brzdné plochy vydrolovat. Když byly trhliny větší kola jsem prodal na díly.

      0 0
    • satanus  

      Nejsem idiot. Snažil sem se kontaktovat obojí. Kéž by Čína odepsala když sem psal na NEXTIE. Bohužel. Když sem psal na SPINOLLO tak taky odpověď žádná. Když sem tedy po nějaké době volal, tak mi nějaký pán sdělil že již pár let kola nezapleétaji, ani nic nedováží..... Nějakých schůdných informací se mi nedostalo. Věřím že se někdo najde co vozil, vozí nějaké podobné ráfky a bude mít zkušenosti. Děkuji

      1 0
      • Funnysek  

        Nechápu co řešíš, bud opotřebovaný ráfek přepleť na nový nebo nanes další vrstvu karbonu, např. v Sunsetu..

        0 0
    • KRoser  

      Pořiď něco takového změř tloušťku stěny pod patkou ráfku a brzdnou plochou a pokud to není méně jak 1.5mm tak je vše v pohodě.

      0 0
    • satanus  

      Je to galuskový ráfek. Opotřebování po změření šuplerou mezi fafkem a brzdnou plochou je zanedbatelné, navíc je brzdná plocha frézována. Tím pádem Ubrána už z výroby.

      0 0
      • KRoser  

        Tak s tím teda nemám žádné zkušenosti a nic dalšího neporadím. Třeba se zeptej někde a auto servisu. Myslím, že existují ultrazvukové měřiče tloušťky laku tak by ta tloušťka u brzdné plochy mohla jít změřit tím, ale je to jen moje domněnka. Takhle z obrázku to podle mě vypadá v pohodě, ale takhle z fotky je to jen hádání.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.