• Xibal

    Ahojte

    Uz nejaku chvilu uvazujem nad kupou noveho biku a teraz mam konecne sancu nan zarobit a tak by som vas moc pekne chcel poprosit o par rad. Uz som si odtialto dost vela veci precital, no stale sa v tom vsetkom orientujem len velmi amatersky a okrajovo :)

    Chcel by som bike do lesa a aj na cesty, dake MTB a mozem zan dat zhruba tak 18 000 SK, rozmyslal som nad nejakym GTckom, ale inak na znacke mi moc nezalezi, hlavne aby som sa na tom nemusle bat ist aj daky tazsi teren a nemal stale problemy s kaziacimi sa komponentami :) a este by som sa chcel spytat, aku velkost by som mal kupit moja vyska je tak zhruba 187cm.

    Vopred moc dakujem za kazdu vasu radu :)

    0 0
    • petris  

      zdravím Tě, já si loni kupoval Apache Blackhawk a jsem úplně spokojen a jezdím jak terén, tak po silnici a je to super kolo, sedí mi a jezdí se mi na něm hodně dobře,..jasně že existují mraky super kol, a i lepší než moje, o tom žádná, ale píšu to co mám, s čím mám zkušenosti.já mám 185cm 88kilo a mám rám 21,5;) a sedí to úplně přesně, ale je to o i vyzkoušení, možná by ti seděla 19, je to o vyzkoušení, sednout si na to a trošku se projet a uvidíš, jak se Ti to bude líbit ;) měj se a dobře si vyber kolo ;)

      0 0
      • Xibal  

        Tak po dakych bikoch Apache som uz pozeral, ale ten Blackhawk je premn a pridrahy lebo ked som pozeral dake ceny v Kč a prepocital to do Sk tak uz to naozaj nebolo okolo 18000SK :D jedine tak nejaku nizsiu radu asi.

        Inak dik :)

        0 0
        • petris  

          Nebo zkus jeste nejakyho superiora, ale s nima nemam zkusenosti, ale prodejce mi ho taky nabizel a chvalil je, ze jsou to drzaky, tak se na ne taky mrkni, zda ti neco nepadne do ocka ;)

          0 0
    • Xibal  

      Pozeral som po GT Avalanche 2.0 oplatilo by sa to ? este som pozeral aj 1.0 ale to uz vychadza o dost drahsie, ale ak by v nich bol nejaky vacsi rozdiel tak by som asi skusil zohnat viac penazi aj ked neviem… co vy na to ta 2.0 je podla vas vcelku slusna ?

      0 0
      • ulda  

        Já ho mám v provedení disc a jsem spokojený.

        0 0
        • Xibal  

          Tak som sa uz viacmenej rozhodol pre GT Avalanche 1.0 no v prevedeni bez kotuciek. Je to v tejto cenovej kategorii obstojny stroj ?alebo by som sa mal pozriet po niecom inom? V jednom obchode mi dost ponukali Meridu, ze za tu cenu moze mat omnoho lepsiu vybavu, ale tomu sami moc verit nechce. Ake su vase nazory?

          0 0
          • stihac  

            To gt bude taketo?

            http://www.mojekolo.cz/…e-1.0-yellow

            (teda este je aj ine farebne prevedenie, to nie je podstatne…)

            Ved nech ti obchodnik ukaze co by ti v tej cene vedel predat od inej znacky. V zasade aj merida ok. V tejto cene asi lepsie vecka nez moc lacne kotucovky (mozno mechanicke), ktore potom ked moc budes chciet tak raz vymenis (ale aj s veckami sa da zit, zalezi ci jazdis za mokra, ake narocne trasy a kolko vazis). V tejto kategorii obcas najdes taku taktiku na zakaznika ze prehadzovacka XT ale vidlica nic extra, a neviem ako velmi ti ta vidlica bude vadit – ci si narocny alebo nie. Lebo stoji celkom velky obnos ked ju budes chciet raz vymenit. Ale ak sa chces zmestit do tej sumy tak sa s tym ani netrap, lebo kvalitne vidlice su drahe, a aj tieto nie dokonale zas nie su nieco s cim by si si nezajazdil pre radost.

            Zda sa mi lepsie GT Av. 1.0 s veckami ako 2.0 s kotucmi, ale zas ako vychodisko k dalsiemu postupnemu vylepsovaniu by aj to posluzilo (ked komponent dosluzi vymenis za lepsi).

            0 0
            • Xibal  

              Ano je to ten model, viem ze ta vidlica asi nebude ziadna slava… chcem radsej kupit 1.0 bez kotucov ako 2.0 s kotucmi, lebo zatial len zacinam jazdit a na nejaky moc tazky teren si este netrufam. Casom by som urcite tu vidlicu vymenil za neico lepsie a popripade dal aj kotuce, len chcem daky obstojny zaklad, ktory sa bude dat casom vylepsovat.

              0 0
              • BlickM  

                Jednou budeš dávat kotouče, věř mi. Sám jsi psal, že se budeš chtít pustit i do těžšího terénu a při 187cm nebudeš asi muší váha ;o) A budeš pak muset měnit komplet kola.

                Taky jsem si při koupi myslel že je lepší Avalanche 1.0 na véčkách než 2.0 s diskama. A taky mě to pak až do loňska dost štvalo. Loni se mi doslova rozstřelil probržděnej ráfek a konečně jsem se dokopal k výměně i když jsem za to dal několikrát víc, než byl rozdíl mezi verzí disk.

                0 0
                • Xibal  

                  no vazim tak okolo 88kg, pekne si ma vystrasil ! to by soml asi nmal este chvilu pockat a zobrat rovno aj s kotuckami, vidim ze prazdnin si moc neuzijem ke dbduem musiet stale len brigadovat :D pozeram ze tam je rozdiel ale 3 tisicky, teda ak som nasiel spravne stranky, este sa spytam v predajni za kolko mi ho ponuknu, ten bez kotucov mali za 19500, ale za tu cenu maju aj nejake Meridy s mechanickymi kotuckami, ale na Meridy som tu nasiel dost odlisne nazory, niekto za a niekto uplne proti, tak neviem.

                  0 0
                  • BlickM  

                    Tak já vážim 90 kg a véčka mi taky stačily, nedá se říct že ne. Ale kotouče jsou prostě znát, sakra znát :-) bláto, mokro sníh … pořád brzdí.

                    Já jen přidávam názor a vlastně i osobní zkušenost.  Dnes bych volil 2.0Disk. Aspoň budeš mít zatim na čem jezdit. Pak uvidíš, ale s diskovou verzí (i když jsou to mechaniky) budeš mít větší možnosti na upgrade. Rozdíl Deore/Alivio bych taky neřešil, manželka má Alívko a v bordelu řadí snad i líp, než řadilo mé Deore. Taky na to její Alivio jsem snad ještě ani nešáh, naproti tomu já ladil pořád. Taky jen do loňska :-) teď jedu na SRAMu.

                    Ale záleží nejvíc na tobě a co, kde a jak budeš jezdit.

                    A koukal jsi na ty odkazy? Na kolik by Ti to vyšlo do SK? Nebo i jinde, začínají výprodeje letošních modelů.

                    http://www.velohanak.cz/…_detail.aspx?…

                    http://www.velohanak.cz/…_detail.aspx?…

                     
                    0 0
                    • BlickM  

                      Na druhou stranu, rozhodneš-li se pro 1.0 bez disků, vůbec to neznamená že jsi zvolil hodně špatně. Určitě ti dobře poslouží i véčka.

                      0 0
                    • Xibal  

                      Typujem, ze 2,0 s kotuckami vide dako okolo 18 000 , ale tam su uz hydraulicke, mam v tom stale este trochu gulas, asi sa pozriem aj na tie Meridy co mi ponukal, oni totiz v tej predajni maju hlavne Meridy a maju na ne dobry servis tak sa popozeram aj tam :)¡Inak moc dakujem za vsetky odpovede :)

                      0 0
                      • BlickM  

                        2.0 okolo 18 000,– ?

                        no já počítam s koupí na e-shopu, ne v kameňáku :-) do krámu si jdi vyzkoušet velikost, pak objednej na internetu. I když u GT se ceny moc neliší, ale když se chytne dobrá výprodej :-)

                        0 0
                        • Xibal  

                          Prepacte, ze stale motravujem, no nechcem pri kupe spravit chybu taks a radsej viac budem pytat ak sa nenahnevate:) Nasiel som este tento bike http://www.merida.sk/…/sub-60-d-08 a predajca mi ho ponuka za 18 000Sk. Co nan hovorite ? predpokladam ze tu vidlicu asi dost skoro vymenim a mam taky pocit ze rafky asi tiez nebudu ziadna slava..Mam tak na vyber GT Avalanche 1.0 bez kotucov alebo tuto Meridu a cena je zhruma skoro rovnaka.

                          0 0
    • Santa  

      Ahoj, prodávám GT Avalanche Expert z minulého roku. Koupeno na podzim, opravdu v dobrém stavu. Kupuji, celoodpružený stroj a tohodle se zabvuji jen z tohoto důvodu, nemá ani moc najeto cca 600 km, tak kdyby jsi chtěl bližší info, stačí napsat a můžes to přijít omrknout !

      0 0
      • Xibal  

        To by som rad, len to je nejak 500kilakov k tebe a kedze momentalne nemam ziaden poriadny bike, tak by ta cesta trvala asi trosku dlhsie :D

        0 0
        • Santa  

          Tak naplánuj služebku ;o)

          0 0
          • Xibal  

            No neviem, asi predsalen kupim nieco z obchodu co mam viacmenej za rohom, ale inak dik za ohlas, do nejakej takej vybavy by som chcel dostat aj tu 1.0 len az casom :)

            0 0
            • Santa  

              Tak se drž, a ať ti to šlape !!! Jsem naprosto spokojený, myslím, že ty budeš taky !

              0 0
    • BlickM  

      Pokud uvažuješ o Avalanche 2.0 tak velikost XL a určitě bych bral provedení s kotoučovkama.

      0 0
      • BlickM  

        nevim jak je na tom kurz, ale s tímhle by ses měl do 18000SK dostat:

        http://www.velohanak.cz/…_detail.aspx?…

        a možná i toto:

        http://www.velohanak.cz/…_detail.aspx?…

        0 0
      • Miraculix  

        inak čo by ste odporučili mne za velkosť ?? meriam 177 ale ešte budem dosť rásť (keďže mám 15r) odhadujem tak do 185 možno viac …

        ešte 1 otázočka = oplati sa vymenit XCR – ku za Raidon-a ?? pretože pravdu povediac sa mi s tým nechce špekulovať ale ak by to bol velký rozdiel tak samozrejme budem meniť …

        PS : prepáč že som sa ti tu „privtrel“ do témy

        0 0
    • Spilmer  

      Ahoj, jen tak pro orientaci, tady je odkaz co jsem koupil vcera za 14990 Kc.

      http://www.merida-bike.cz/…tfs-300-d-08

      Myslim ze to neni spatny kolo, a co hlavne suprove se mi na nem jezdi :)

      Co se tyce velikosti, ja merim cca 189, mam velikost 22" a pasuje mi to jak … na hajzl :)

      0 0
      • stihac  

        Pekne – vela stastnych km! :) (tiez hovorim, na taketo postavy je 22ka merida akurat)

        0 0
        • antoda  

          Ahoj, já měl meridu matts speed myslim 2004. Měřím 187 a měl jsem 20" rám. Nikdy jsem neměl problémy s tím, že by byl malý. Teď sem si pořídil mobstera a 21" bylo moc dlouhý, tak jsem vzal 19" a paráda, rozhodně nemám pocit malého kola.

          Nejlepší bude vyzkoušet si dané velikosti a zkusit se lehce projet. Mě to tak v bikeranchi nabídli a docela mi to v rozhodování pomohlo.

          0 0
          • stihac  

            Tak je to individualne, preto najlepsie ozaj vyskusat kym zaplatis.

            0 0
    • Xibal  

      Prosim vas, co si myslite o tomto biku ? 10.augusta sa chystam konecne nejaky kupit a trosku sa mi zdvihol aj rozpocet, no meridy ktore som mal vybrane uz zial  niesu taks a snazim najst nieco ine :( tak narptiklad toto CTM ?

      0 0
      • S4d4mX  

        a co ten avalanche 1.0 s kotoucovkama? ten je porad drahy???

        0 0
      • Krocan  

        Tak nejdřív k tomu CTM…osazení je na tu cenu nic moc a jakou kvalitu mají tyhle rámy ti neřeknu protože sem tuhle značku v životě neviděl

        Teď k tomu co by se ti myslím vyplatilo víc…když se ti zvíšil rozpočet tak že bys měl na to CTM tak si myslím že by tě vyšlo lépe cenově (podobná cena, ale nesrovnatelně lepší osazení) třeba koupit si tohohle

        Apache Hawk

        nebo pokud trváš na kotoučovkách tak

        Apache Blackhawk disc

        sice jsem ani jedno z těch kol nejezdil, ale co se týče tohohle e-shopu tak posílá i na slovensko a znám pouze lidi co s ním mají dobré zkušenosti (včetně mě).

        0 0
        • Xibal  

          To GTcko som skusal a akosi mi nesadlo neviem… povodne som uz mal v plane kupovat tuto Meridu, z povodnej ceny skoro 29000SK zlacnela na cenu aku tam vidiet no a predajca mi ju mohol zohnat este o 2000 lacnejsie lenze su vypredane vsetky okrem velkosti 16" a 18" co je premn a malo ako ste mi pisali. No a prave mi pisali ze je este ten isty model tu v prevedeni bez disko, a velkost je uz len 20" to by na moju vysku 188cm este snad mohlo stacit nie ? viacmenej som pre nu asi uz rozhodnuty to CTM ma len zaujalo vybavou za tu cenu.

          0 0
          • Krocan  

            no jestli si pro ni rozhodnutý tak se nic nedá dělat

            ALE TA VIDLE…je tam Dart kterej sice není špatnej, ale zkus to srovnávat s Torou nebo na tom blackhawkovi s Epiconem…jenom když kouknu na ceny těch vidlic co mi vyjede nejlevnější cena na seznamu…

            Rock Shox Dart 3 2008 100mm.­.............­...2550Kč

            Vidlice SR Suntour EPICON LO 100mm V.....3090Kč

            Rock Shox Tora 318 Solo Air 2008.........­.....5990Kč

            0 0
            • Xibal  

              Este nieosm rozhodnuty na 100% len  radsje by som bike ktory by som kupil u predajcu v kamenom obchode, je to moj prvy drahsi bike a bdume potrebovat aj pomoct pri servise a tu je velmi ochotny personal a navyse maju ceny viacmenej rovnake ako su vo vacsine online obchodoch.

              0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    • Xibal  

      No tak som sa nakoniec rozhodol, asi som zbytocne moc spekuloval a po vsetkych moznych aj nemoznych uvahach som zobral GT Avalanche 1.0 Disc. Objednal som ho z Velosprintu a hned na druhy den prislo, posledny kus, uz som si nemohol vyberat ani farbua  viacmenej ale velikost ale nastastie mali L pre mna ako usite :) bolo dobre nastavene, hned som ho trosku zabehol a som maximalne spokojny, inak cena 19548Sk, takze aj tam sm spokojny:)

      Inak dakujem vsetkym za prispevky:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.