• Raddek

    Zdravím, zkoušel někdo z vás to nové gopro? Chtěl bych si tím natáčet jen ježdění na kole + sem tam dovolenou.. Nejvíce mi jde o to jak funguje stabilizace, protože ta se mi u gopro vždycky líbila. Mega rozlišení v podobě 4K nepotřebuji, stačí v klidu HD. Na youtube se nedají moc dohledat videa s touhle kamerou a mtb tematikou… Máte zkušenosti?

    0 0
    • novas752  

      Stabilizace by v tom měla být stejná jako v Hero 5. Ze srovnávacích videí mi ale přijde, že má nějaký bledý barevný podání.

      0 0
    • Raddek  

      Kdyby ji prosím kdokoliv měl, tak budu vděčný za každý názor… za 14 dní odjíždíme na dovolenou na kolo a nevím jestli ano, nebo ne…

      0 0
      • RHNeM  

        Asi off -topic, s gopro nemám zkušenost, ale pořídil jsem nyní Sony FDR X3000 v „akci“ na alze, právě kvůli optické stabilizaci, která je doopravdy super. Oproti GoPro 6 se mi libí i podání barev, lepší záznam zvuku a lepší výsledky za horšího světa. Porovnáno nemám z vlastní zkušenosti, ale než jsem koupil, prolezl jsem snad všechna možná videa na yt a recenze kde se dalo. U GoPro 6 se mi naopak líbí subjektivně ostřejší obraz (což neznamená, že by Sony nebyla ostrá). Pokud by byl zájem můžu dát „zkoušku“ co jsem pořídil po koupi (odkaz na youtube, ale poznamenán jeho kompresí), popř. někde dát na stažení i reálný vzorek v plné kvalitě.

        Na kole je dle mého lepší i oddělený display pro nastavení a kontrolu uhlu – display může být na ruce nebo na řídítkách- kamera hruď, rameno, přilba, vždy pod kontrolou… a pokud se display nepoužívá je super i výdrž baterie.

        Za sebe můžu Sony doporučit.

        0 0
        • gollum  

          Můžeš napsat zkušenosti s Sony X3000 po nějaké době používání, začínám nad ní taky uvažovat. Co jsem se teď díval na různá sronání s GP 7, tak jsem z toho měl dojem že GP 7 měla lepší stabilizaci otřesů tzn. při srovnáná GP7 a Sony X3000 při umístění na řidítkách dávala GP7 daleko lepší výsledek. Sony X3000 se mi líbí kvalitou záběrů při zhoršených světelných podmínkách. Mám v plánu kameru používat hlavně při dlouhých bězích, kdy podstatnou část poběžím po tmě, tzn. momentálně se spíše kloním k Sony X3000… (+ mám ještě RX100 tzn. výhoda stejných baterií).

          0 0
      • lukinn47  

        V sobotu bych ji měl testnout v Koutech při tréninku, tak můžu poslat záznam…

        0 0
        • Raddek  

          Byl bych moc rád… klidně do zpráv… hlavně ať na to mrknu… kupoval si ji, nebo jí máš půjčenou?

          0 0
    • Kaire  

      Před měsícem jsem kupoval Gopro a měl jsem na test 5tku, 6tku a hero 2018. Koupil jsem na konec 6tku. Důvody jsem měl hlavně dva:

      Stabilizace: ta je opravdu výborná, řekl bych že se vyrovná hravě optickým, pokavaď se nebavíme o opravdu výborném kousku nebo gimballu.

      Slowmotion: 240 FPS pri FullHD je opravdu boží. Chceto lepší světelné podmínky, ale člověk se to naučí opravdu rychle vychytat.

      Obecně velká plus GoPro kamer a důvody proč jsem chtěl přímo GoPro:

      Je to osvětšená značka a kvalita.

      Opravdu jednoduché a intuitivní ovládání

      Není potřeba žádného pouzdra do vody apod.

      Mínusů je určitě víc ale pro nás to bylo:

      Výdž baterky (to platí ale prakticky pro všechny akční kamery)

      Cena (včetně všecho příslušenství)

      Rozdíl hero 2018 x hero 6 jsou celkem razantní při akčních záběrech. Pokavaď to někdo kupuje na dovolenou a na focení potažmo zachycení „normální“ dovolené tak stači v pohodě hero 2018 (myslím že je to i smysluplnější volba). Barvy mi přijdou víc živé na hero6 (to je dost ale o osobnim vkusu, navíc to jde upravit při editu) V akci je ta stabilizace alfaomega, odvijí se od toho i ostrost záběrů, tam hero 2018 dost pokulhává. Slowmotion jsou pak třešnička na dortu na hero6. 4K osobně taky nepotřebuji a skoro ho nepoužívám.

      Váhal jsem nad yi 4k+. Měl jsem ji v ruce a to zpracování bylo takové „bleh“ oproti GoPro. Také potřebovalo kryt. Cena je o dost nižší ale přemýšlel jsem tak, že je to věc kterou nenahradiš dalši sezónu. Také software na PC od GoPro je jednoduchej a jde v tom udělat kupa věcí raz dva (myšleno GoPro studio).

      Je také dobré počítat s tím že musíš dokoupit příslušenství k samotné kameře. Minimálně dobrou kartu aspoň 64GB (jasně i 32 je ok ale všichní víme jak to je..), dále také nějakou kvalitní rukojeť, tyč nebo plovák, NÁHRADNÍ BATERKU A NABÍJEČKU = to bych řekl že je must have, baterka vydrží hodinu, takže mít druhou po ruce a nabíječku do které dáš práznou je nutnost prakticky. Pak už je to volitelná na kolo pás na hrudník nebo záleží jak budeš točit. Samolepka na helmu je součást balení.

      Já kupoval Gopro s origo černo oranžovým plovákem který používám i jako normální rukojeť.

      +Baterka s nabíječkou (nosím powerbanku která nabije 3× baterku), set od Rollei kde je i parádní přenosnej kufr, dobrou kartu 64GB.

      Celkem to vyšlo těsně pod 14000, GoPro jsem kupoval v akci, stejně tak i kartu a ten set.

      0 0
      • novas752  

        Ty plastový příslušenství, rukojeti, plovýáky, propojováky, kšandy na hrudník atd. se dají nakoupit na čínskejch eshopech za mnohem lepší ceny.

        0 0
        • Kaire  

          Souhlas, proto jsem nekupoval vše originál. Rollei sem kupoval protože jsem si to mohl osahat a bylo to OK, na aliexpresu to je sice levnější ale nemohl jsem čekat dva měsíce. Navíc Rollei stál 1k což je jako jedna věc přímo od GoPro.

          Přecijen ale aspon jeden si myslím že je dobré mít origo, nebo aspon opravdu kvalitní. Ta kvalita je diametrálně rozdílná. Tuhost, zpracování, materiály. O baterce ani nemluvim, koupit nějakou na aliexpresu bych asi nechtěl. Koupit kameru za 10k nebo i víc a pak tam hodit nejlevnější kartu, hodit to na nějakou viklající se selfie tyč je celkem šílenství.

          Za mě aspon jeden, nejpoužívanější doplněk originál (v mém případě plovák).

          0 0
    • MirosPikos  

      Kdybyste měl někdo GoPro Hero 2018 a chtěl z něho udělat Hero 6 Black, tak tu máte návod :)

      https://sites.google.com/…18-hack/home

      Dá se tak ušetřit 3 tisíce. A 5 Black už měla ucházející stabilizaci.

      0 0
    • Tomkac  

      tak paráda už jsem to předělal na Hero 5 black… ještě že jsem ho tehdá nekoupil, tak jak jsem měl v plánu… :-D

      0 0
    • fíha  

      Quik for desktop nechápe kodek HEVC.

      Bézva.

      Takže nezjistím, či zas 50/50 nezvláda vkladanie údajov do obrazu.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Breakpain  

      ať to nezakládám v novém …

      Dokáže mi tu někdo fundovaně poradit, proč si připlatit 2 tis a koupit GoPro 8 místo levnější GoPro 7?

      • využití kolo (skoky, sjezd)
      • preferuji odolnější „balení“, ale tohle bude asi identické :-)

      defakto když to shrnu:

      GoPro 7 má vyměnitelné přední sklíčko před čočkou (8ka to nemá)

      GoPro 7 má HDMI (8ka nemá, ale to mě asi nezajímá)

      GoPro 7 má stabilizaci obrazu velmi dobrou (měl jsem půjčeno a byl jsem spokojený), o kolik je lepší 8ka neumím odhadnout, tu jsem v ruce neměl … Tohle by byl asi hlavní argument, proč připlácet, ale muselo by to stát zato, abych si kvůli tomu připlatil 2 litry…

      GoPro 7 se musí vkládat do rámečku, aby šla upevnit do držáků, 8ka má integrované packy pro přímou montáž (tohle je asi plus pro 8ku)

      0 0
      • novas752  

        Mám 7 a nemám co by mi na ní vadilo ve srovnání s 8. Snad jen cena nového rámečku vs. samotných nožiček když je ulomíš, ale to je vše.

        0 0
      • MirosPikos  

        To poslední plus pro 8ku bych viděl naopak jako plus pro 7. Věc preferencí, jinak souhlas.

        Ještě jedna zajímavá věc, kterou nikdo nedokáže zodpovědět (nebo nechce). 7 Black je výrazně nestabilní. Náhlé vypnutí. Neúplné vypnutí a vytřískání baterky. Nepoužitelná s dálkovým ovládáním (vysoce nespolehlivé. Brácha třeba nemůže používat kvůli tomu na rogale. Tam si těžko za letu sáhneš někam za sebe nebo na křídlo, abys kameru nastartoval.

        Pokud bych se tedy rozhodoval jestli 7 nebo 8, tak hlavní důvod by mohla být větší spolehlivost/sta­bilita poslední 8 verze. Ale to mi zatím nikdo nedokázal potvrdit.

        Jinak zásadní věc – výměnná čočka. Kvalitu stabilizace a výstupu mají hodně podobnou. Stejně dělá nejvíc postprocessing jako u fotek. Pak se mi nezdála ještě možnost jednoduše nabíjet. Musí být odklopené dvířka, která zároveň ukrývají baterku. Tohle je velký přešlap a souvisí zřejmě s integrovaným úchytem rovnou v těle kamery. Proto z mého hlediska je lepší rámeček s úchytem, který má 7 Black.

        Míval jsem 7Black ale prodal jsem. Chtěl jsem Osmo Action, ale pak jsem vychladl a nemám nic :) Kdybych ovšem měl 7Black (možná poslední firmware některé problémy stability vyřešil), tak bych rozhodně 8 nekupoval. Dokonce uvažuji, že bych koupil za 3–3,5 téměř novou Hero5. Ale chyběl by mi hyperlapse. Takže těžko říct. Nelíbí se mi, jakým směrem se GoPro ubírá.

        0 0
        • novas752  

          Ty dvířka jsou velkej fail. Poslední updaty firmwaru stabilitu dost zlepšily se mi zdá, vypíná se mi spolehlivě, baterky nežere, . Jak funguje dálkový ovládání nevim, nepoužívám. Na kole to stejně jednou nastavíš a pak jen zapínáš a vypínáš rukou. Hyperlapse je fajn na silničku, na mtb mi z toho moc zajímavý věci nelezou.

          Někde jsem slyšel, že je možný software ze 7 nějak násilně narvat do 5 nebo 6 a pak z toho máš vlastně skoro 7. Nevím co je na tom pravdy.

          0 0
          • MirosPikos  

            Uměl jsem udělat z Hero 2018 Hero 5. Mělo to identický hardware. Ale nemohu nikde dohledat jak udělat z Hero 5 Hero 6 nebo dokonce 7. Možná si myslel ten první případ.

            Tak to je fajn, že na tom zamakali. Že bych si pořídil na zimu Hero 7? Zkusím poptat bráchu, jak mu funguje. Díky za info.

            0 0
      • snas89  

        Ta stabiliziace v 8 je fakt lepsi. A zrovna na kole je cokoliv ohledne stabilizace fakt poznat.

        Kdybych mel 7, neresil bych. Ale jako novou bych bral prave tu 8 i za vyssi cenu.

        Mam 6, ts zustane jako staticka druha. Na nahravani v pohybu chci prave tu 8.

        Edit: nevim cim toho zlepseni dosahli. Je mozna ze softwarove a hardware je stejny. Pak by stacilo na 7 prehrat firmware. Ale nevim, jeste jsem to nezkoumal.

        0 0
        • MirosPikos  

          Myslím, že to má nový čip. Takže víc výkonu a víc možností. Třeba Hero 6 vs. Hero 7 se lišilo snad jen pamětí, kdy některé funkce by zkrátka původní čip v 6 neutáhl.

          S tou stabilizací nevím. Ono někdy je to kontraproduktivní. Nehledě na to, že stabilizace se dá řešit v postprocessingu. Ostatně ono to není nic jiného ani u GoPro, akorát že to probíhá v reálném čase.

          0 0
          • mirorek2  

            ten rozdíl mezi stabilizací 8 a 7 je imho masakr

            0 0
            • MirosPikos  

              Jo je to velkej rozdíl. Chce to ale srovnávat v těch podmínkách, kde to bude člověk používat. Tam mi bohatě stačila stabilizace na 7. Ale to už je jejich záměr. Oni musí zákonitě něco zlepšit ale zároveň pokurvit. Aby náhodou nevyrobili dokonalej výrobek :)

              0 0
              • mirorek2  

                mě to na H7 přišlo na kolo na hrudi na hovno, třepalo se to jako prase, s gimbalem a H6 mám mnohem lepší obraz, koukatelnější pro mé oči

                Ta H8 podle videjí na YT je fakt jinde, viz dole odkaz

                0 0
                • MirosPikos  

                  Pak nastává otázka, jakej hrudní pás si použil :) Jestli to byl originál GoPro nebo jejich klony, pak je to špatně. Dost pomohl Stuntman Chest mount kterej udělal použitelné záběry i z Martinovo Hero 5.

                  0 0
                • novas752  

                  Jen aby to nebylo hladké až moc. To mi třeba vadí na gimbalech, jedeš bordelem jak sviňa a gimbal z toho udělá plavbu na rybníce. GoPro 7 to stabilizuje dostatečně na to aby to bylo dobře koukatelné, ale ne zase tak moc.

                  A na tom hrudníku hodně záleží na tom jak je to utažené a posazené, když začne kamera lítat nahoru a dolu jak péro z gauče několik centimetrů, stabilizace s tim nic neudělá.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Přesně tak s tou nadměrnou stabilizací ;)

                    0 0
                  • theedge  

                    Mě se víc stabilizované vide líbí … nepotřebuji aby se třepal obraz. Chci si prohlížet ten trail který je na tom videu zaznamenaný. Že to je rozbité je vidět jednak z toho kvalitního obrazu a jednak z chování kola ( pokud je samozřejmě v záběru ).

                    Z toho srovnání H7 vs H8 které jsem měl možnost vidět ( už je plný YT přímo srovnání i na biku ), tak za mne určitě Hero 8 právě díky té stabilizaci. Na jaře ho budu kupovat.

                    0 0
        • berczo  

          porovnání 7 vs 8 třeba tady

          0 0
    • Tomášxx  

      Ahoj rozhoduji se mezi 7 a 8, kdyby měla 8 měnitelnou čočkou tak ji beru bez váhání. Když se dívám na YT na videa typu: 7vs8 tak to vypadá že 7 stabilizaci jakoby měla úplně bídnou. Ale když se dívám jen na videa typu: GoPro 7 bike… tak je to úplně stabilní. Budu gopro používát hlavně na kolo(trial sjezdy) máte někdo zkušenosti přímo s terénu? Stačí stabilizace na gopro 7 ?

      0 0
      • novas752  

        Já 7 mám a stabilizace mi přijde na kolo naprosto v pohodě i v hodně rozbitejch sjezdech. Obraz neni absolutně stabilní, ale je bezproblému koukatelný a nepůsobí to uměle (jako třeba obraz z hardwarových gimbalů, kde ta kamera jakoby plave ať jedeš kdekoliv a působí to odtažitě, divně).

        Trial teda nejezdim, jen něco jako trail/enduro.

        Nějaké moje videa z GH7 zde:

        https://www.youtube.com/watch?…

        https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
        • Tomášxx  

          Díky za video vypadá to ok. Jen ze začátku to je trochu rozmazané ale pak už je to v pohodě. Jaký používáš příslušenství? Origo nebo nějaké univerzální. Na netu jsou mega sety za babku ale nevím jak to bude s kvalitou

          0 0
          • novas752  

            To rozmazání je youtubem, zdrojový video je co se týče ostrosti a detailů ještě o level jinde.

            Příslušenství používám v podstatě jen chestmount, neoriginální. Ještě mám nějaký ty nálepky na helmy, adaptér na řídítka používám občas na silničku na hyperlapse, to je taky super funkce. Originální mám jen náhradní baterku.

            https://youtu.be/NAN31ayGtYw

            0 0
        • mirorek2  

          A mě to přijde nekoukatelné, tahá to za oči jak hra na PS…Mnohem lépe se mi dívá na HW gimbalená videa, nebolí mě z toho hlava a pro mé oči to působí přirozeně…

          Každý je jiný :-)

          0 0
      • Breakpain  

        Měl jsem půjčenou 7ku a nakonec kvůli lepší stabilizaci koupil 8ku, je tam rozdíl. To jestli Ti bude stabilizace stačit u 7ky, bych si ověřil v praxi a pak se rozhodl ;-).

        Pořád to můžeš řešit tak, že si budeš platit GoPro Plus nebo ji dáš do obalu ;) …

        0 0
        • Tomášxx  

          Ověření v praxi nemám možnost. Jaký tam je rozdíl od stupnice 1–10 když 10 je nejlepší. A jakou paměťovou kartou používáte? Kolik záznamu pořídím na 32GB?

          0 0
          • novas752  

            Záleží v jakym nastavení, ale moc ne. Datový tok je dost vysoký (u 2,7k 30fps i přes 70mbps), takže je potřeba i rychlá karta. Já mám 64GB.

            0 0
            • Breakpain  

              Jojo, mám tu nejrychlejší co doporučuje GoPro na svých stránkách. U pomalejších karet GoPro může zamrzat. Kolega má kartu pomalejší a občas musí vyndat baterku. Ale potvrdit to neumím, tak jsem věřil webu…

              0 0
          • Breakpain  

            32GB je takovej „základ“, obvykle mám cca 4GB = 5 min. Kartu jsem koupil ekonomickou, 128 GB ;-) … s tou vystačím na dva dny a nemusím nic přesouvat.

            Hele, neumím Ti to přesně říct, to chce vidět ;-) – najdi si porovnávací videa na Youtube. Mně stačilo, že tam ten rozdíl je, dle mého názoru markantní, a protože to má točit hlavně sjezd, kde to mlátí extrémně ⇒ chci to nejstabilnější ;)…

            Obecně se lidi shodnou na tomhle – pokud máš GoPro 7, nemá moc smysl upgradovat na 8ku. Ale pokud kameru nemáš, je blbost kupovat 7ku ;)…

            0 0
      • Tulipanek666  

        Jo jak píše Breakpain, pokud kamerku ještě žádnou nemáš, určitě jdi do té 8 Black. Já jí také vlastním a jsem spokojený. Akorát co mě trochu zajímá je proč se ta baterka musí vždycky tak hrozně rychle přehřát.

        0 0
        • Tomášxx  

          Tak jo. Pujdu nejspíš do 8, kameru ještě nemám. Našel jsem nějaké ochranné tvrzene skla přímo na gopro 8.

          Co znamená že se přehřívá baterka? (Jak se to projevuje)

          0 0
        • novas752  

          Na Gopro7 se mi to nijak zvlášť nazehařívá.

          Na 8 je asi procesor ještě více zatížený stabilizací a tak topí jak starej iphone. Nebo máš pomalou kartu a ta se silně zahřívá při limitní rychlosti zápisu.

          0 0
          • Breakpain  

            Nevidím extra rozdíl v tom, jak se mi zahřívala půjčená 7ka a jak se mi hřeje aktuálně 8ka…

            Zapnu – rozjedu se, dojedu – vypnu. Kamera mi běží v průměru do 10 min v kuse max. Pak je tam vždy pauza (zpět na kopec / lano).

            0 0
            • Tomášxx  

              Ještě jedna otázka. Jak je to s přidánim měření rychlosti do videa? Jak se to dělá a je to přesné?

              0 0
              • novas752  

                V kameře zaoneš Gps, před zahájenim nahrávání musí být několik minut zapnutá aby si našla polohu, nahraješ video a po stažení to v gopro quick do videa přidáš. V praxi to nepoužívám. 1) to pak víc žere baterku 2) je to opruz kontrolovat jestli to má polohu nalezenou nebo ještě ne, 3) mě to nezajímá. :)

                0 0
              • Breakpain  

                viz Novas ;-) …

                aktuálně s tím mají trouble a moc jim to nejde, vkládá se to pak přes ofiko SW od GoPro do videa ;-)… a nesmíš mít nastaveno na start&record jedním zmáčknutím ;-)…

                Věc druhá, přesnost bude … orientační, je to dobrý jen tak pro pocit ;) …

                0 0
              • JFtryall  

                Je to oser, lepsi to pak poresit pres Garmin Virb program a sparovat se zaznamem z budiku- idealne rychlostniho cidla. A muzes si tam pridat vse, kadence, watty, tepy atd.

                0 0
    • acidb  

      Jake pouzivate drzaky z Ciny pro Gopro8? V sade s kamerou mam jen jednu nalepku na helmu, nevim jak moc se tomu da verit, ze to udrzi kameru, i kdyz je docela lehoucka.

      Chtel bych jeden na helmu, jeden na hrud a jeden na riditka.

      Diky.

      0 0
      • Breakpain  

        Jezdím nálepku a drží to zcela bez problému ;-) …

        Na helmu mám na doporučení Tulipánka takovej šroubovací bazmek – Ninja mount, bo bych tam tu nálepku ani nedostal ;)…

        0 0
      • tomxxx  

        Vozil sem kameru prilepenou na kajaku uz docela i na „divoky“ a vydrzelo vzdy.

        0 0
      • novas752  

        Ta nálepka udrží kameru úplně bezproblému i na letícim letadle, na helmě neni problém. Stačí povrch fobře odmastit, nálepku před nalepenim ideálně nahřát fenem.

        Držák mám na hrudník, na říditka něco jak předsunutý adaptér na Garmina a pak adaptér na stativový šroub. To je asi vše.

        0 0
    • snas89  

      Ahoj. Slo vam bezproblemu sparovat gopro8?

      Ja uz zkousel u toho snad skakat po jedny noze a porad nic:/

      Gopro 8 black – iphone se

      Apple to vidi, sparuje se to, ale kdyz uz to chci ovladat pres apku, tak se pripojeni sekne a nepripoji se to.

      0 0
      • novas752  

        Na androidu musim mit zapnute na mobilu gps, wifi i bluetooth. V gopro vl3zt do nastaveni na polozku „connect app“ nebo tak nejak a pak pripojovat v aplikaci GoPro v telefonu.

        0 0
      • Breakpain  

        Ano, moc to nefunguje. Obcas ano, obcas ne ⇒ workaround… nepouzivam to. Pokud jsem jo zoufaly, restart kamery a mobilu, obvykle se to chiti a chvili funguje.

        0 0
        • MirosPikos  

          Takže taková normální situace u GoPro šuntů…

          0 0
          • snas89  

            Jenze obraz z jizdy proste nikdo jinej lepsi nedela (pokud nechces zainvestovat desetitisice do dronu napr. )

            Kvalita obrazu je super

            0 0
            • nksh  

              Kvalitu obrazu uz dokazal dohonit leckterej cinan, ale kde ma teda Gopro navrch je ta neuveritelna stabilizace. To je tezke KO pro vsechny SJCAMy, FIMI, MIIJA a podobny výrobce :)

              0 0
              • Libores  

                Jestli ona ta kvalkita obrazu nebude se stabilizací tak trochu souviset:)

                0 0
              • snas89  

                Jasny.

                Myslel jsem tu kvalitu ve spojeni se stabilizaci.

                0 0
              • MirosPikos  

                Stabilizace na 8 už je podle mě moc. Naposled jsem koukal na Datlovo sjezd a díky stabilizaci totální nuda. V tom mi vyhovovala bohatě 7Black.

                0 0
              • JFtryall  

                Jedina kamera, co ma srovnatelny obraz je DJI, nic jineho. Ve stabilizaci je Gocko napred o parnik.

                0 0
        • snas89  

          Tvl…:/

          Zrovna tohle uz mohli mit vychytany. U 6 ke to uplne ok.

          Kdyz natacis jizdu z kola, tak to nevadi. Proste zmacknes nahravani.

          Ale kdyz mas natacet nejaky povidani, kde stojis opodal (a hodi se treba zoom nebo videt jak si v obraze), tak to proste chces:)

          0 0
          • Breakpain  

            Ja to pochopil ;), jen reakce, ze to je bohuzel plosna „vlastnost“.

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • ra.ma1  

      Netestovali jste uz nekdo Gopro9? Kurnik vypada to ze nedostatky z 8 jsou osefovany…

      0 0
      • MirosPikos  

        Všude jako vždy hromada zaplacených recenzí. Když se zeptáš na problémy se stabilitou nebo DO, tak hrobové ticho. Nabíjecí konektor stále nesmyslně. Nevypadá to zle, ale tyhle informace mi zkrátka chybí a nevěřím těm recenzím.

        0 0
      • snas89  

        Mam 8 a uz ta je super.

        Proste jako vzdycky:

        Jestli mas 8, nech to byt.

        Jestli nemas nic, jdi rovnou do 9:)

        0 0
        • ra.ma1  

          Vymeknul jsem, vyzkousim,–je tam konecne udajne zas vymenitelna cocka+stabilazace „pry“ o neco dal..s predchozimi modely zkusenosti nemam (jen s nejakou cinou co ma bracha)…+synator (4.5) rika,ze by bylo prima kdybych ho obcas v parku nebo na trailu natocil -..tak to zahralo do karet.. objednal jsem primo z ofiko stranek – vychazi to lepe nez u nas, akorat doufam ze v tom jejich subscribu, nebude nejaka levarna..

          0 0
          • snas89  

            Jj. Jestli nic nemas (cina se nepocita:)), tak neres a bez rovnou do 9.

            0 0
          • MirosPikos  

            Mohl si chvilku počkat, ona ta cena spadne. Ale ušetřil bys pár korun. Teď jí budeš mít a budeš moc natáčet. Čočky zaplatpánbů udělali konečně zase měnitelné. Máš 3 základní přímo od GoPro. Časem bude určitě i nějaká čína. Mě osobně mrzí ten napájecí konektor, vedle vstupu pro baterii. Ale asi bych s tím vydržel. Hlavně aby řešili problémy se stabilitou.

            Breakpain: DO = dálkové ovládání = remote control

            0 0
      • studenak  

        Já ji mám, ale moc ti neporadím, protože je to moje prvni kamera, takže se teprve učím. Hlavně ji nekupujte v Česku ale přímo na gopro.com kde me vyšla s náhradní baterkou za cca 9300. Za 3 dny dorazila z Holandska.

        0 0
        • MirosPikos  

          Hýml to jsem netušil, to je celkem zajímavá výzva za tu cenu. Díky alespoň za info o ceně, nikdy jsem po tom nepátral.

          0 0
        • MirosPikos  

          To mi řekni, jak si to objednával? Protože mě to vychází na 380 Euro, což je před Revolut 10.320,– Leda by byla v počátcích po uvedení na trh cena ještě nižší.

          0 0
          • studenak  

            Protože se mi strhlo jen těch 343e. Nejdřív se strhává kamera a příslušenství a pak samostatně předplatné. Vzhledem k tomu, že jsem to platil tou jednorazovou kartou, která se po zaplacení vymazala se nestrhlo to 50 e předplatné a díky tomu mám takovou cenu. Nevěděl jsem, že to takto propiha a tím jsem to neplánovaně ochcal, protože to předplatné tolik nepotřebuji

            0 0
            • MirosPikos  

              No Revolut mám, tak až to budu kupovat, vím jak nechtěně na to :-D

              0 0
              • studenak  

                Pokud to předplatné nevyužijes, tak ano. Navic diky tomu můžeš nakoupit příslušenství za teď nevim kolik 40% slevu?

                0 0
              • mirorek2  

                Kupovat? No teda :-) chytli tě na stabilizaci která po vjezdu do lesa přestává fungovat :-)))?

                Podle mě nej videa mají borci s gh4 a gimbalem, jinak mě ty digi efekty neberou…

                https://www.youtube.com/watch?…

                s dovolením použiju odkaz zde z fotek

                0 0
                • studenak  

                  Jezdím hlavně silnici, takže to co píšeš mě moc netrápí. stabilizace se mi zatím zdá uplně v pohodě

                  0 0
                  • mirorek2  

                    Však to taky nebylo na tebe

                    0 0
                    • nksh  

                      Co je za problém se stabilizací? Mě přijde více ok.

                      Co mi přijde u 9ky problem, je znatelně uzsi FOV. Zatím to tu překvapivě nezaznělo

                      0 0
                      • JFtryall  

                        Jak uzsi FOV to snad ma stejne na Superview ne?

                        0 0
                        • nksh  

                          No v základu to nemá superview, musíš přikoupit sklo

                          0 0
                          • JFtryall  

                            To musi mit superview. Jen ne to extremni superview 155°.

                            0 0
                            • nksh  

                              Škoda že neudávají FOV, z videí mi to přijde tak s bidou 140st. Stare superview bych hádal tak 150st

                              0 0
                              • JFtryall  

                                No ono to bude cropnute v boost modu u osmicky to taky docela oreze, ted po posledni aktualizaci, ale neni uplne potreba. Je to dobry treba na chuzi nebo nekam na trampoliny atd. :-). Superview by mel sedet stejne si myslim. Ten Max lens prida dalsich rekneme 10°. Je to neco jako 12mm plnoformatu.

                                0 0
                                • nksh  

                                  Me to prijde orizle uz moc. Na video blogisek asi idealni, ale na kolo malo. 12mm Samyang rybina ma fov 180st, to uz je ale zase trochu jinde :)

                                  0 0
    • ra.ma1  

      380€je myslim dobra cena…otazka co ten subscription…jesi to pujde po roce nejak „stopnout“..a navic total camera replacement, tez nezni spatne

      0 0
      • studenak  

        Ja sem to platil jednorazovou kartou, nejdrive se strhla kamera, a předplatné se strhava později samostatně. Takže sem to nechtěně ocural. Předplatné nevyužiju.

        0 0
        • MirosPikos  

          A nepřijdeš pak nechtěně o „camera replacement“?

          0 0
          • studenak  

            To ano. Ale mě stačí klasická 2 letá záruka na vady.

            0 0
            • ra.ma1  

              Tedkom koukam, ze mi to uz stahlo kasu na 2×..1.cam a pozdejc 2.subscribtion…kdyz­tak do roka nejaky ten "replacement"bez kecu ;)

              0 0
              • MirosPikos  

                4.17 nebo 4.99 usd měsíčně. Cancel anytime. To je v klidu.

                0 0
                • studenak  

                  Přesně můžeš to kdykoli zrušit. Ja na to nechtěl zapomenout, tak sem to zaplatil jednorazovou kartou co jsem si udělal na revolut účtu a mám klid.

                  0 0
                  • Breakpain  

                    jednorázová karta … zajímavý a ta se vytvoří gratis ?

                    0 0
                    • studenak  

                      V revolut myslím že ano

                      0 0
                      • Breakpain  

                        nj, už jsem to našel … škoda, že jsem to nevěděl dřív :-), takhle si musím to předplatné hlídat … no, jsem chytřejší pro příště, díky ;-)

                        0 0
                        • MirosPikos  

                          Dáš si upomínku do mobilu a pak ho prostě zrušíš. To není takovej problém :)

                          0 0
                          • Breakpain  

                            Zase tak zoufalý nejsem ;-)… nespoléhám se nato, že si vzpomenu jen tak ;-) … upomínka tam samozřejmě je.

                            Ale tohle je takové elegantní řešení :)

                            0 0
              • MirosPikos  

                Ještě tedy jaké to byly částky? 349,98 USD + ? Aby si to nevzalo předplatné na celý rok :)

                0 0
    • Edwin  

      Můžete mi někdo prosím stručně popsat největší rozdíly mezi 7, 8 a 9 a vliv na příležitostné využití? Dá se to použít i jako kamera do auta?

      0 0
      • JFtryall  

        Do auta je osmicky i devitky asi celkem skoda. Jinak devitka ma vyhodu v novem cipu, 5K, lepsim lowlight a vice stabilizacnich modu. Vydrzi trosku vic na baterii, ma zase vymenitelne kryci sklo a da se doplnit Lens Modem, ktery krasne drzi horizont a na bike je to super. Nevyhoda je vetsi velikost i vaha. Pokud to nebude v extremech, kde hrozi rozbiti nebo se nebude s materialem hodne pracovat v postprodukci, tak osmicka je asi nejlepsi pomer cena vykon. Ale koupil bych to primo na GoPro.

        0 0
        • Edwin  

          Díky moc. Uvažuju o nějaký univerzální kamerce na všechno (děti, kolo, lyže, motorka), aby byla po ruce, když je potřeba. Určitě to nechci na žádný denní, natož extrémní využití, takže žádný superfunkce nepotřebuju ani nejsem žádný videomaniak – do teď mi stačil mobil. Tak juknu na tu 8.

          0 0
    • studenak  

      Hlavně ji kup přímo na gopro.com kde vyjde tak o 3–4k levněji a přijde Ti z Holandska tak za 3 dny.

      0 0
    • tomfree  

      Dám to sem,nejsem nějaký velký fanoušek videa,ale chtěl jsem si semtam něco natočit.Nechci ale tahat zbytečné krámy sebou,tak jsem si pořídil tohle,je to asi jako pouzdro na bezdrátové sluchátka,paměť je pevná 32gb,magnetické držáky v balení,kvalita pro mne dostatečná,soft jednoduchý na pochopení,cena přívětivá.

      https://www.insta360.com/…insta360-go2

      1 0
    • Smazaný účet  

      Kam na biku montujete GoPro kameru? Na riditka nebo na helmu?

      Uvazuju jestli nekoupit Hero 9 na ruzne venkovni aktivity, tak resim, ktere prislusenstvi je dobre vzit rovnou s kamerou do zacatku.

      0 0
    • Smazaný účet  

      To je teda dobra sračka. GoPro aplikace uživatele vyfuckuje, pokud odmítne povolit přístup k telefonním kontaktům, historii volání, google location (spying) services…

      Takže si ten krám soudruzi vezmete zase zpátky.....

      0 0
      • roud  

        Máš těžkej život :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Myslíte? :)

          Existuje taková poučka: „If you are not paying for it, you are the product“. Miliarda lidí má Facebook, Instagram …(doplňte si co chcete), a nechá si příslovečně ***** na hlavu. Části je to asi upřímně jedno, ale většina jen nechápe konsekvence svého chování a pak se jednou za čas hrozně diví a zlobí, když tvrdým nárazem do zdi náhodou zjistí, že žádné „soukromí“ nebo „práva“ vlastně nemají.

          GoPro tenhle koncept dovedl k dokonalosti, za to že vás potenciálně šmíruje, si ještě nechá zaplatit.

          0 0
          • AussigBiker  

            To, že na mobilu potřebuješ zapnout GPS, abys připojil nějaký zařízení, to jsou pravidla Googlu, zda to výrobci bazmeků nemůžou.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Kde jste na ten nesmysl přišel? K připojení zařízení přes Bluetooth zapínat GPS vůbec nepotřebujete a Location Services (což je GPS + geolokační informace z dalších zdrojů jako WiFi, GSM, apod) už vůbec ne.

              V tomto případě byl vývojář buď prase a zjednodušil si takto vývoj, nebo prostě svoje uživatele šmírují.

              0 0
              • MirosPikos  

                Hele já třeba nepřipojím Mi Band bez toho, aniž bych měl zapnutou GPS. Dříve to šlo, ale poslední cca 3/4 roku možná rok už to nejde. Nevím, kdo za to může, jestli je to skutečně podmínka Googlu nebo je to jen vynalézavost Xiaomi a jiných výrobců periferních zařízení. Nelíbí se mi to, ale nic s tím neudělám. Na GoPro mě sere hromada jiných věcí než je zrovna tohle. Ta jejich aplikace to bylo vždy velký neštěstí. Neexistuje náhodou nějaká alternativa?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Nic s tím neudělám je nejhorší možný přístup. Ano, vy sám s tím nic neuděláte, ale když takový produkt odmítne dost lidí, výrobce přístup změní.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Já ten produkt odmítl. Naposledy jsem měl tuším Hero7 nebo co to bylo…nestabilní, občas se vybila baterka, mobilní aplikace si s mým tehdejším telefonem vůbec nerozuměla… Na druhou stranu, přestalo mě bavit vynakládat energii nekonečnými výlevy na stranu GoPro. Jejich model evidentně stále dobře funguje. Nenáročný uživatel koupí, nahrává a hltí servery YouTube.

                    0 0
                    • roud  

                      Zajímavé že ty desítky tisíc uživatelů co s tím natočej spousty super videií nemaj tolik problémů jako ty :D

                      0 0
                      • MirosPikos  

                        Tisíc uživatelů a super videa? Sem s nima, stačí mi 100 kanálů na YT. Ta kamera prostě měla problémy a upgrade FW to neřešil. Mě to prostě vadilo. Některý kusy se sraly víc, některé míň. Asi různé revize hw. V diskuzích je toho napsáno hromada.

                        0 0
              • roud  

                Vždycky mě fascinujou tyhle lidi co se nechtěj nechat šmírovat :D

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jestli to je konstatování faktu, že dneska je normální nechat si od BigTech ***** na hlavu, pak s vámi souhlasím. Bohužel je to tak.

                  0 0
              • AussigBiker  

                Na ten nesmysl jsem prisel na strankach googlu. To pravidlo / podminku uz presne neznam, resil jsem to pred lety. A od ty doby se to mohlo zase zmenit, ale spis ne, pac vic a vic zarizeni nesmyslne vyzaduje zapnout GPS.

                Kdyz se ti to nelibi, tak neni moc na vyber a mozna iPhone v tomhle bude lepsi, ale nevim, nemam tu zkusenost.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No jo, asi fakt máte pravdu:

                  https://www.xda-developers.com/…oth-devices/

                  Divné je, že po mě aplikace na telefonech Nexus a Pixel (Google) při párování s Bluetooth zařízením povolit location services nechtěly. V zásadě mám location stále vypnutou, přitom minimálně bluetooth v autě používám často.

                  Každopádně GoPro se zuřivě dožaduje i seznamu všech kontaktů, historii telefonování apod. Nevím, proč např. kvůli aktualizaci firmwaru v kameře by se měli hrabat v kontaktech. A jestli tam mají nějakou vestavěnou feature na volání, tak si má ta aplikace stěžovat, až když to uživatel chce využít.

                  0 0
                  • AussigBiker  

                    No vida, tak to je fajn, ze to Google zmeni. Zavadeli to nove tusim nejak pred 3–4 rokama.

                    To, ze se kdejaka aplikace dozaduje pro ni nesmyslnejch prav je divny a taky se mi to nelibi. Taky se mi nelibi ze si tyhel firmy vytiraj zadek ze zakonama v hodne zemich, ze maj nepruhledny pravidla… bohuzel moc na vyber neni a bude tezky to zmenit. Hodne to jde soudama zmenit v USA, Evropa na co celkem kasle mi prijde.

                    Vavra vyviji jakousi iniciativu…

                    0 0
              • embi  

                Musis. Protoze Bluetooth LE vyzaduje na Androidu location services.

                0 0
    • drhor  

      Můžete mi prosím poradit, kde na svém účtu zjistím, zda mi aktivoval to předplatné? Peníze se strhly, ale předplatné nevidím. Děkuji.

      0 0
    • Mobidyk1  

      přiživím se zde ktématu, mám Gopro 7 white, zaboha nemůžu najít jak změnit snímkovací frekvenci, točím 30 pfs/s a kamera by měla umět 60, není to dokonce ani v návohu.

      0 0
    • Dvojan1  

      Má také někdo problém s nefunkčním editorem GoPro Quik na notebooku? Do galerie se načtou videa z karty bez problémů. Jakmile chci dát edit, tak program přestane reagovat. V notebooku se videa v prehrávači přehrávají bez sekání ve 4k, tak tím to není. Kdo poradí?

      0 0
      • novas752  

        Mě to zase nestahuje videa z kamery, po přiojení se to prostě neaktivuje.

        0 0
        • MirosPikos  

          Já mám klasicky problém mezi mobilem a Hero10. Tohle člověk nepochopí, že se toho moc za těch pár let nezměnilo k lepšímu. Kameru připojím, chci aktualizovat fw, potvrdím, začne to hledat kameru (proč? Když je připojená) ale nenajde :)

          Uvidím jak dlouho se tentokrát u mě ohřeje. Snad se jí zbavím za tolik, co jsem koupil :D

          0 0
          • MirosPikos  

            Tak chyba na mé straně. Stačilo přepnout z 5GHz na 2.4GHz. Hezké svátky :)

            0 0
        • Dvojan1  

          To je u kamery normální. Musí se to stáhnout rovnou z karty. Pak jí program vidí jako gopro a automaticky se stáhne do složky.

          0 0
          • novas752  

            No dříve mi to ale fungovalo… Ale moc to neřešim, prostě to zkopíruju z karty no.

            1 0
            • Dvojan1  

              A editovat ti to jde normálně? Máš Win10?

              0 0
              • novas752  

                K editaci používám lepší program.

                0 0
                • Tomcuska  

                  Ahoj, prosím vás o radu, dostal jsem GoPro 9 stáhl jsem si quik do pc – Windows 10, a vůbec nerozjedu stříhání videí. Celkově je to takové nefunkční.. Zkoušel jsem restartovat, odinstalovat a opět nainstalovat, a bez výsledku.

                  0 0
                  • novas752  

                    „Celkově to je takové nefunkční“ si vystihl přesně, na stříhání jsou lepší jiné programy.

                    1 0
                  • Atilla  

                    Na Win, nebo Android to nefunguje. Musíš koupit Mac. Jinak já používám DaVinci Resolved free a je to v pohodě.

                    1 0
                    • snas89  

                      Davinci resolve pouzivam i na macu

                      0 0
                    • novas752  

                      Taky DaVinci.

                      0 0
                    • Tomcuska  

                      Na Androidu to tak nějak běží, ale ten pc je zoufale.. nechápu věc za takové prachy, a oni nejsou schopní to dotáhnout. Příkladem by mohl být Garmin.

                      0 0
                      • Atilla  

                        No nevím u Garminu je taky spousta věcí pěkně nedotažená…Včetně mích hodinek a jejich měření tepu co zvládají xiaomi za 1/6 ceny asi 10× lépe:)

                        0 0
                    • Dvojan1  

                      Jdou na DaVinci přidávat jízdní data?

                      0 0
    • ra.ma1  

      Jak řešíte prosím nastavení WB? na kameře auto a postprocesu ručně kapátkem?

      Osobně mě přijde že Davinci při zvolení „bílé“ přes kapátko tlačí barvy do hněda…

      napak když jsem vybral jako referenční bod šedý chránič tak mi ten výsledný obraz příjde blíž realu..

      …přemyšlím jesi sebou nevozit v kapse kus bílého papíru a na začátku každého shotu vždy prvně nechytit papír…

      kalibrace na loket

      0 0
      • MirosPikos  

        Automatu bych se vyhnul a ve dne dal rovnou něco mezi 5500 a 6000K. Pak si to případně doladíš. Mrkni na pár videí na trubce, kde doporučují nastavení jako třeba –1EV apod.

        0 0
        • JFtryall  

          Minus 1EV je uz docela dost. Ja davam vetsinou –0,5. WB nechavam auto, ted uz to maka docela pekne. Problem jsou prechodne casy u zapadu slunce atd…

          0 0
        • novas752  
          • 1EV davám do hodně kontrastních podmínek. Např. jasno, ostrý letní slunce + řídkej les světlo stín. Jinak stačí 0,5. Když je zataženo tak 0. Teplotu nechavám většinou na Auto, barvy na Flat.
          0 0
          • ra.ma1  

            s EV jsem skoncil tez na jak pisete –0,5..ono –1EV bylo moc tmave..WB koukam mam nastaveno na 5500K, barvy flat…myslim ze jsem to kdysi nastavoval kombinaci LoamWolfa(nebo jak se jmenuje)+ nejaky tygr co jezdil GT…akorat kurde v tom Davinci me to obcas kapku sere…vy dobarvujete jeste tu bilou nebo nechavate defaultne setup kamery? (Gopro9 black)

            0 0
            • novas752  

              Gopro7 vetsinou nechavam, kdyz je dost bile svetlo kdyz je zatazeno tak mirne dovarvuju.

              0 0
            • JFtryall  

              Ono Gocko stejne nesnese zadny znasilnovani skrz 8 bit. Vyssi modely uz maji lepsi dynamicky rozsah, tak to trosku pomuze. Pokud je WB ustrelena, tak to stejne nebude uplne idealni ani po uprave. Me automatika maka solidne a ve flatu pak staci vicemene jen potahat krivky a je to pekne.

              0 0
            • MirosPikos  

              Myslím, že to byl LoamRanger. Ten právě radí tyhle hodnoty. Samozřejmě EV musí ladit člověk s citem. Důležitý je ten 5500 a flat profil. Já teď na H10 zkouším profil natural. Akorát budu muset udělat něco s PC. Na notebooku bych zešedivěl než bych něco ve střihnul.

              0 0
              • snas89  

                V davinci to musis „remuxnout“. Vytvori to pracovni proxy (nahradni media), takze se s tim lip pracuje a pak az bude hotovo, tak teprve do final renderu posles original stopy.

                0 0
              • ra.ma1  

                Musim ze srandy nekdy zkusit predtocit nejaky ten kus bileho (a4,a5) papiru, co to udela… do kapsy se mi vleze …zkusim to natocit v lese, na otevrenem prostranstvi…proste vzdy s vetsi zmenou svetla, casu, popripade natoceni svahu..a podle toho pak v davinci nakalibrovat kapatkem. drzet rucne WB a samo ze ve flatu….. btw renderujete pak do 24snimku?

                0 0
                • Krejza  

                  Proč do 24, proboha?

                  0 0
                  • ra.ma1  

                    Cinematic… “top”(?) pro oko ;)

                    0 0
                    • Krejza  

                      Pokud chceš dělat film, ok. Jinak pro pohyb co nejvyšší, co dá kamera pro dané rozlišení. A co nejvyšší bitrate pro listy, větve, trávu apod.

                      0 0
                      • tomxxx  

                        Zase točit ve 120fps nebo 240, aniž bys dělal slow motion je úplný plácání místa tvého uložiště, stejně to pak vyexportuješ max v 60 fps (a pochybuju, že někdo na normálních zobrazovacích zařízeních pozná rozdíl 120 fps vyrenderovaných na 60), renderovat ve více než 60 je podle mě taky hovadina.

                        0 0
                        • ra.ma1  

                          ok, dik za pripominky…vyz­kousim

                          0 0
                          • Krejza  

                            Před natočením si urči cíl videa a fps zvol podle toho.

                            0 0
                        • Krejza  

                          Když polovinu nebo ještě více snímků zahodíš, tak to poznat bude. Většina kamer stejně nejde přes 100/120 fps v největším rozlišení, takže…

                          A pro pohyb je 25 fps málo. Zbývá tedy 50/100 a to zase určí, kde chceš mít video. YT (a pravděpodobně i ostatní služby) nedá více než 50, ale pro vlastní potřebu úplně v klidu nechám 100.

                          0 0
                          • ra.ma1  

                            me se zdalo ze je to jedno v kolika fps to natocim, ale zalezi na tom kolik fps mas nastaveny projekt…jasne ze je blbost tocit v 24 a chtit render na 60..

                            0 0
                            • Krejza  

                              Není to úplně jedno. Dá se ubrat nebo nastavit, ale když je možnost natočit počet snímků, který potom budeš renderovat, proč točit více nebo méně? Ubrat nebo nastavit bude působit méně přirozeně.

                              0 0
                              • ra.ma1  

                                Tak chapu tak ze treba proto, kdybys chtel video/celek protkat nejakymi slowmotion zabery.

                                0 0
                          • tomxxx  

                            https://support.google.com/…swer/1722171?…

                            Jede max 60 fps.

                            Jen teda YouTube podle mě podvádí s datovými toky pro uživatele s malým počtem odběrů. Video vypadá třeba první minutu pěkně, a pak se kvalita strašně sníží. Nemá to moc cenu hrotit, pokud se tím člověk neživí.

                            0 0
                            • Krejza  

                              jj, 50fps PAL, 60fps NTSC.

                              Nepodvádí, jen má pro běžného uživatele velmi malý datový tok a proto videa nevypadají pěkně. Až při velkém odběru se YT ozve a nabídne více. Je to tedy moje teorie, kdy jsem už něco málo od youtuberů slyšel. Trochu se to prý dá ochcat renderováním 1080p a nižších rozlišení ve 4K, pak by YT mělo dát datový tok jako u skutečného 4K. Ale osobně mi to tak nepřišlo.

                              0 0
                              • tomxxx  

                                Jj, tu ochcávku jsem zkoušel, ale moc to nepomohlo.

                                Jj, tak jsem to myslel, prostě nízký datový tok, ale podle mě je trochu vyšší na začátku videa a pak to spadne.

                                0 0
                              • novas752  

                                Tam je fígl v tom že pro více než full hd mají mnohem vyšší datocý tok a zaroveň pro 60fps mají méně než dvojbásobek 30fps ⇒ nejvíce dat na jednom snímku má 4k 30fps, vypadá to lépe než 60fps. I pokud je video natočené ve full hd, vyplatí se ho pro Youtube vyrendrovat do 1440p nebo 4k, YT tomu přidělí vyšší kbps pro tu jejich konverzi a ve výsledku to pak ve fullhd vypada daleko lépe než přímo uploadovaný fullhd.

                                0 0
                            • MirosPikos  

                              Nevím jestli vyloženě podvádí. Ale logicky videa, která za nic nestojí, nepustí v kvalitě. Zajímalo by mě, jaká je hranice pro to, aby měl člověk toto privilegium.

                              0 0
                              • Krejza  

                                Budeš mít odběratele, funkční, žijící kanál a vydělávat tak YT prachy, řekl bych.

                                1 0
                              • novas752  

                                Řekl bych že stejné jako tq hranice monetizace. Což je pro občasného uživatele nereálné doaáhnout.

                                0 0
                        • JFtryall  

                          Datovej tok je stejnej, nezalezi na fps. Takze velikost vyslednyho souboru je stejna u 25fps vs 200fps.

                          0 0
                          • tomxxx  

                            Aha, tak to dává smysl co psal Krejza. Sorry za mystifikaci.

                            0 0
                            • Krejza  

                              Tak úplně to není pravda. Moje Sonky mají 25/50 fps při 50Mbps a 100fps při 60/100Mbps. Prakticky je tak 25fps/50Mbps nejkvalitnější obraz (2× tolik jako 50/50 nebo 100/100). Přesto při natáčení rychlejší jízdy prostě chybí snímky a 50fps vidím jako minimum.

                              0 0
                              • JFtryall  

                                Stejne ale nejcasteji exportujes 25 a GP ma datovej tok 100mbps pro vse. Sony miva 100mbps u 4K u tech levnejsich stroju. Na A1 mam u 8K 400mbps, coz je porad docela rozumne.

                                0 0
                                • Krejza  

                                  To je pořád to samé, když 8K je čtyřnásobek 4K.

                                  0 0
                                  • JFtryall  

                                    Je tam 200mbps, ale to nepouzivam. Hodne zalezi i na tom jestli se jede ALL-I nebo Long GOP komprese.

                                    0 0
                              • tomxxx  

                                Tak to je jasný, že to není lineární, ale nemusíš si s tím tolik lámat hlavu. Zase člověk furt řeší, aby byl co nejlepší obraz, přitom na tom u amatérských videí moc nezáleží. Nějaký 4k a 5k, stejně jako datové toky mě nechávají chladným. Docela bych bral stabilizaci z GP10, kterou na té GP4 fakt nemám.

                                Výsledné video posune až post produkce a správný střih.

                                2 0
                                • novas752  

                                  Jo to je pravda, zvlášť u těch POV záznamú je daleko důležitější stabilizace a dynamický rozsah než datové toky atd.

                                  0 0
                                • snas89  

                                  Já mám a nechávám si GP8, ta už má stabilizaci hodně dobrou.

                                  Ted jsem pořídil ještě Iphone 13 i kvůli fotám a videu. Ten jejich filmařský režim mi přijde super. Zatím je to limitovaný na full hd/30. Ale přesně si říkám, že to vlastně stačí a není potřeba mít všechno 4k.

                                  0 0
                • JFtryall  

                  Render je 25 a nebo 50, kdo to ma rad. 24 bych nechal jinym kameram. :-) s tim WB bych se vubec neparal, kdyz neni svetelny extrem, tak je to uplna pohoda. Na lepsi kamere samozrejme full manual.

                  0 0
                • tomxxx  

                  24FPS je spíš na film. Může se ti stát, že video natočené 30fps a exportované 24fps se ti bude sekat – bude to prostě vidět. Na normální videa bych s tím nelaboroval a točil v NTSC 30,60,120… a renderoval 30fps, eventuelně můžeš renderovat 60fps, ale podle mě je to zbytečné. Můžeš točil i v PALu 25, 50…fps a renderovat to v PALu, ale asi v tom nevidím nějaký hlubší smysl v dnešní době, navíc si myslím, že většina streamovacích služeb to asi stejně překoduje na NTSC.

                  0 0
    • davidsazava  

      Zdravím, nevíte prosím někdo. jak se u GoPro 7 dává při nahrávání pauza? Díky

      0 0
      • Breakpain  

        Vypnout a pak zase zapnout ;-)

        Záběry pak sestříháš a spojíš, až to budeš dolaďovat doma pomocí SW.

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.