NoQuestion bike - nezvedá telefon, nekomunikuje...

31 nepřečtených
  • magadafagada

    Našel by se tu někdo ze zlínska, kdo zná pana Šantavého(i osobně) a zjistil mi jestli vůbec funguje? Dostal zálohu už někdy na přelomu roku na tricykl pro zdravotně postiženého kamaráda a teď už cca měsíc a půl nezvedá telefon, neodepisuje na Mail.

    Tvrdil mi, že mu chybí 1,5 metru určité trubky na rám, tak jsem mu domluvil v Duratecu prodej atd. Pak mi ještě asi za 14 dní zvednul telefon, že ten materiál už opravdu bude ve skladu odkud ho kupuje (vykašlal se na ten Duratec) a že za čtrnáct dní bude hotovo (minimálně rám).....No a teď měsíc a půl už nekomunikuje…

    Kamarád by fakt to kolo potřeboval a tohle byla při výběru jedna z variant, která nám přišla nejvhodnější co se všeho týče. díky

    0 0
    • Vilém  

      Rikal zadne otazky, tak co se ptas?

      6 0
    • magadafagada  

      .

      0 0
    • Libores  

      Teď mi telefon normálně zvednul.

      0 0
      • kocers  

        OT alert! Výše zmíněného pána neznám.

        Jestli ono to nebude tim, že u něho nemáš zpožděnou zakázku ;-) Bohužel standartní praxe některých lidí. Když něco někomu dlužim, dělam mrtvého brouka, ale s ostatníma komunikuju bez problémů (dokud jim něco nedlužim)

        1 0
        • Libores  

          Tak takhle samozřejmě spousta lidí bohužel funguje.

          Já to jen zkusil protože jsem zvídavej a tazatel napsal že týpek už cca měsíc a půl nezvedá telefon. Nenapadlo mě, že ho nenapadlo mu zavolat z jinýho čísla:)

          0 0
        • o.unca  

          Přesně…

          0 0
    • Smazaný účet  

      Zavolejte z jiného čísla.

      1 0
    • matbiker  

      Už ti to přes družku zjišťuju

      0 0
    • matbiker  

      Vsechno pry je to trochu jinak. Chce to mit informace z obou stran. Noquestion to kolo delat nebude. Pani dostane penize z5, pokud je teda jeste nema, a bude si muset najit jineho vyrobce.

      Timto bych toto tema ukoncil a pripadne i smazal a dal do toho nerypal.

      0 0
      • Kalic  

        Jsi tajemnej jako hrad v karpatech. Jestli něco víš, tak to vyklop, jinak má NoQuestion docela výrazně máslo na hlavě jestli svýho zákazníka dostal do situace jak tazatel popisuje.

        3 0
        • matbiker  

          Jsem tajemny jak hrad v karpatech, protoze taky nevim uplne vse a ma druzka, ktera se s nim zna, taky nema uplne detailni informace. Mohu se zprostredkovane zeptat, jestli by se tady nechtel primo vyjadrit, ale myslim si, ze nebude chtit.

          A jde o to, ktera z tech stran ma ve skutecnosti maslo na hlave. To ja nevim a pokud tady neprobehne konfrontace, tak nema smysl to resit.

          0 0
          • iceduck  

            Jestli ty nás trochu nelakuješ.

            Tvoje družka ho zná, a přestože nemá detailní informace, tak ví (se ti svěřila), ohledně vrácené platby za storno zrovna u této konkrétní zakázky.

            Mno, ehm. Jasně.

            0 2
            • matbiker  

              Ty vole, ty musis byt dobry jaryn. Proste ji rekl jen neco. To je tak tezke pochopit? Hodil jsem ji printscreen prvniho prispevku, at se ho na to zepta. A on ji podal kuse informace a jedna z tech informaci byla, ze vraci penize z5. A ze u teto zakazky dostal dalsi zivotni skoleni, protoze nedal na varovani od poucene osoby. Ale nenapsal ji nic uplne konkretniho.

              0 0
              • Georrge  

                Zapomněl jsi své družce říct, že lidové soudy na B-F potřebují detailní spis :)

                1 0
              • Kalic  

                To mi zní jako klasický vypouštění mlhy. No má možnost se vyjádřit tady. Jesli se nevyjádří tak to taky o něčem vypovídá. Minimálně to napovídá na nějaký komunikační error.

                1 0
                • matbiker  

                  On tady neni registrovany. Takze jak jsem napsal vyse, mohu se ho pres druzku zeptat, jestli se k tomu chce vyjadrit, ale pochybuji o tom, ze by to udelal.

                  Jeste by mohl neco pridat zakladatel vlakna. Treba o koho konkretne jde, kdyz se tady verejne resi Noquestion, tak by nebylo od veci treba zverejnit i druhou stranu. A nebo jak uz jsem taky napsal, ukoncit to tady a zavrit vlakno.

                  0 1
                  • zdenek  

                    A myslíš, že by tu registraci na BF nezvládl? Pokud tedy stojí o to sdělit svůj pohled na věc.

                    0 0
              • HonzaRez  

                „Proste ji rekl jen neco.“

                Tohle je asi zásadní a dál už nemá cenu nic řešit…

                0 0
            • Barak  

              Nepatrej zbytečně po senzaci.

              0 0
            • virtualcop  

              Pro dobrotu na žebrotu – to ti nic neříká? Matbiker se dobrovolně angažuje, že zkusí zjistit víc informací a ty mu dáš za to sodu?

              To, že někdo napíše nějakou „svojí“ verzi příběhu sem na fórum přece neznamená, že to tak taky přesně bylo. Co o tom víš z té druhé strany? Houby…

              Na BF se občas podobné „dotazy“ a příběhy objevují a pak se třeba z druhé strany zjistí, že všechno je tak trochu jinak. Respektive do problému reálně vidí jen obě zúčastněné strany, takže soudit někoho, protože o něm někdo něco napsal… Notabene někoho nezúčastněného, kdo se nabídne, že zkusí zjistit více – to ti dává smysl?

              Občas to chce trochu myslet…

              4 0
              • iceduck  

                Já mu nedávám sodu za to že se snaží něco doplnit do příběhu.

                Já jen nahlas přemýšlím nad tím JAK se to najednou děje že zákazník dostává peníze zpět (zčista jasna), a údajný prostředník ví tolik podrobností a současně žádá o smazání vlákna.

                Je jasné, že „odběratelsko-dodavatelské“ vztahy jsou občas… komplikované, ale způsob kterým to Matbiker podal mi přišel jak snaha to ututlat.

                1 0
                • virtualcop  

                  Já i té snaze třeba tenhle thread „vymazat“ celkem rozumím. Po dotazu do googlu či jiného vyhledavače (relativně k jakémukoliv dotazu, který souvisí s kolama, tedy i jména firem je prodávajících) docela na předních pozicích vyhledávače vybíhá Bikeforum (schválně si to můžeš zkusit)-

                  Pokud si chci objednat/koupit kolo od uvedené firmy, tak třeba ten dotaz do vyhledavače zadám (abych zjistil, s kým mám tu čest a zda nenajdu nějaké negativní reference).

                  Takže pokud najdu na první stránce třeba odkaz sem a přečtu si (zatím ničím nepodložený a jednostranný výklad), že jsou s onou firmou problémy (i když to nemusí být vůbec pravda), je to dobrá reklama? Není a malou firmu to může hodně poškodit.

                  A mluvím o tom v tom smyslu, že už jsem tady pár podobných threadů viděl, kde si někdo stěžoval na firmu/stavite­le/osobu a pak třeba po konfrontaci vyšlo najevo, že věci mohou být úplně jinak, než byly původně podávány „stěžovatelem“. Pravdu ale znají jen vždy ti přímo zúčastnění, takže to zde řešit je nesmysl – nevíš relevantní informace, nemůžeš nikoho „soudit“.

                  Že se třeba ta druhá strana nechce nějaké mediální konfrontace zúčastnit také dokážu pochopit – z minulé profese znám „zákazníky“, kteří si byli schopni na vše stěžovat, vše nesmyslně pitvat, dělat různé obstrukce i když na to neměli ani morální, ani zákonné právo. A ty jako obchodník těžko můžeš někam veřejně na web napsat – zákazník je úplnej debil, vymýšlí si nesmysly, lže, upravuje si skutečnosti…

                  Samozřejmě to je irelevantní k tomuhle threadu (nic o tom nevíme, jak se věci mají), ale jen na to upozorňuju, že vždy jsou nějaké minimálně 2 verze a bez znalostí všech aspektů to nikdo nemůže posuzovat.

                  1 0
      • iceduck  

        No, nyní to právě začíná být zajímavé pro všechny potenciální zákazníky a určitě bych vlákno nemazal.

        To co tvrdíš ty je tedy ofiko stanovisko firmy? A jako důvod nekomunikace / zrušení zakázky uvádí … ? Třeba se tu přidá několik dalších co čekají…

        1 0
        • milan.v  

          Já nečekám, ale storno zakázky přece mohl udělat už dávno, resp. naprosto transparentním způsobem…

          0 0
      • PENE  

        A neni to jina zakazka, kdyz mluvis o pani? Zakladatel o zadne pani nepsal, jen o kamaradovi.

        0 0
    • Raf  

      Tak třeba já přispěju s pozitivní zkušeností. Spíš jsem to nakonec zdržoval já, všechno co jsem si navymýšlel bylo ok.

      0 0
      • tigermoth  

        Prastrejda má od něho tříkolku, kvůli zad. Spokojený maximálně.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.