Neusiedler See, Rakousko (Nezider)

21 nepřečtených
  • Dalas

    Zdar, kdo už má zkušenosti s tímto jezerem..jestli se dá okolo tohoto jezera stanovat-resp.přespávat jen na noc…nějaké bufíky a taky kdy je lepší tam jet-nějak květen-červen, v létě, nebo spíš koncem léta? Dík za vaše příspěvky. Letos se tam chystám a pomalu se připravuju a pojedu piánko cesta tam 2 dny, okolo jezera 3 dny a pak zpět. Prostě pohodička a smočení nohou v jezírku :)

    0 0
    • teepeex  

      to das 200 za den natezko?

      respekt

      0 0
      • teepeex  

        aha, tys z podjavora:)

        tak to jo

        jo a pozdravuj;)

        0 0
        • Dalas  

          dyt jsem psal že pojedu na pohodu ;)

          0 0
    • Flegmatik  

      No sbaleno máš už pěkně :-) Taky si ověř, zda se to jezero dá objet jako v nějaké jeho blízkosti. Co jsem četl, tak je tam dost rákosí, že na to není ani vidět a autem třeba objet nejde (kolem po břehu).

      0 0
      • Dalas  

        tak pár info jsem sehnal..a je kolem toho jezera pěkná cyklostezka-138 km dlouhá a nějaké nádrže s pitnou vodou zadara. kouskem se jede Madarskem. Jde mi hlavně o to přespání-ve staně přes noc-nechci se spoléhat na kempy a nějaké bufíky na jídlo atak

        0 0
      • tmax  

        Obísť sa dá po celom obvode (hàba cyklotrás). S rákosím je to pravda, avšak najmä na S a Z strane, na V máš fajný prístup k vode, aj sú tam samé kúpaliská. No a z tej Z strany to vieš obabrať po cyklotrase cez viničky, ktorá sa vlní po úbočí pohoria Leithagebirge a máš pekný výhľad na jazero. Aj sa tým spestrí inak brutálna rovina.

        PS: Stojí za to navštíviť pekáreň v Breitenbrunne (otvorená aj v nedeľu – veľká výhoda), Eisenstadt, hrad Forchtenstein (J od Mattersburgu) a mnoho ďalších. Na cykloturistiku vhodná lokalita.

        0 0
    • Dalas  

      jo, před chvílí jsem shlédl http://cestovani.idnes.cz/…lema-na-kole je to dobrý pokoukání v tohletom počasí ;)

      0 0
    • N-Dorfin  

      ahoj, můžeš mi prosím napsat co to používáš za nosič na ty věci? Dlouho jsem nějaký hledal (no, zase tak dlouho ne :D )a teď vidím, že existují i takové pěkné na uchycení na sedlovku .. popř. napiš jak jsi s ním spokojen ;) .. dík

      0 0
      • Dalas  

        no kupoval jsem tady tento http://www.kola-cykloshop.cz/…-220–93.html a chtěl jsem s bočnicema a jen tak jednoduché uchycení na kolo. Brašny, když si s tím pohraješ-není to přímo vhodné pro tento nosič-drží velmi dobře a jinak jsem s tím ještě nevyjel a teprv mě čeká zkouška na jaře-se spacákem, stanem, atd na NovéMlýny. Hlavně jsem zvědavý na nosnost.Budu mít určitě větší než má nosič, ale zase nepojedu žádným těžším terénem a nevážím moc, takže si myslím že pár kilčo navíc určitě vpohodě snese. Záleží na sedlovce a váze cyklisty hlavně. Jinak sám o sobě je celkem bytelný. Pak mě čeká ten Nezider. A po zkušenostech z Mlýnů uvidím, jestli radši nekoupit třeba tenhle http://www.kola-cykloshop.cz/…erny-90.html Jinak na kratší jednodenní výlety bude určitě super, protože celý den jezdit s báglem na zádech není vončo :) jezdil jsem tak celé léto a navíc spocenější záda i batoh na popruhách..

        0 0
        • Motyll  

          Vloni v srpnu jsme to objeli s manzelkou a 10 mesicnim synkem. Je to pohoda, po Madarsku trochu nuda. Tu madarskou cast bych osobne vynechal, jede se dost velky usek po silnici a madarsti ridici nejsou tak ohleduplni jako rakousti.

          Na rakouske strane asi prespat nekde pujde, pokud poodjedes trochu z te hlavni stezky. Ta je pomerne frekventovana. My jsme spali (kvuli mrnousovi) v penzionech.

          Jinak je to klasicka rakouska turisticka oblast, se vsemi plusy i minusy co k tomu patri… Maji vyborne vino a pokud vyjde pocasi, je i koupacka v jezere prijemna. Nezapomen repelent!

          0 0
          • Dalas  

            ono když to budu chtít objet, tak mě nic jiného nezbyde, než jet i přes Madary..jedině to přeplout na lodi, ale plán je-objet jezero :) Jo, o komárech jsem četl..ale to známe i odtud žejo. Zajímalo by mě nějaké ty bufíky po trase, jestli je výběr jídla (i nějaké bagety nebo něco-nechci si vozit nějakou velkou zásobu jídla) a jestli je tam i ta pitná voda na nějakých zastávkách? Díky

            0 0
            • Motyll  

              Pokud pojedes v sezone, bufiku tam je spousty. I pomerne prijatene ceny – (menu kolem 6 EUR). Pitnou vodu jsem nikde moc nevidel (jestli myslis studanky, prameny atp.)

              Neco malo pro ilustraci: http://www.youtube.com/watch…

              0 0
              • Dalas  

                Většinu info jsem sehnal zde C:UsersDalikDes­ktopKolem Neziderskeho jezera.mht no a tady http://www.nakole.cz/…se-psem.html jsem četl o těch „pítkách“. Tak kolik je na tom pravdy a jak často se tam vyskytují. Ale je fakt, že se bude projíždět různýma obcema a tam se pití koupit dá..i jídlo.

                0 0
    • maajkee  

      párkrát jsme jel s podobnejma brašnama, ale po loňský červnový tour co furt chcalo už nikdy víc, jakejkoliv zip na brašně to je zlo! :)

      0 0
      • Dalas  

        budu se pokud možno snažit jet v nějakém nedeštivém období..ale připravený budu radši na vše-mám udělanou plachtu přes celý náklad :)

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce