• Dzordano_Bruno1

    Milé bikerstvo,

    za týden odjíždím na Moravu. Pěkně popít kvalitní vínko, jezdit na kole.

    Velice bych ocenil, kdybyste poradili místa, která člověk musí vidět v lokvalitě Nové Mlýny.

    Věstonice, Mikulov, rdá bych projel veškeré cyklostezky, ale také nějaké hrady.

    Hledám na netu, ale nějak se ztrácím. Děkuji všem za rady

    0 0
    • Lucky-x  

      Zkus Mikulov, Valtice, Lednice a okolí. Cyklostezek je tam mraky, jen mi to připadalo spíš takové že se tam toho moc nedá najezdit všechno je to na pár kilometrech, ale rodinná dovolená moc prima. :-)

      0 0
    • frederick  

      Vem to na Pálavu, at si zajedes i nejakej ten kopec a cučnes po krásne krajine;) a Jestli más rád pořadnej kopec terenem, tak primo v Mikulově je jeden libovej na kopeček co má nahoře nějakou kapličku či co…

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        JJ, ten kopeček je krásnej:) Minulej rok jsem se na něj nedostal:) Jinak kopce chci. Hrozně mi vadí, že je to samá rovinka.

        Bohužel za ten rok se mi vytratily z hlavny názvy. Vím, že jem tam krásnej kopec se supr vyhlídklou. Ale jméno si opravdu nevzpomenu. Sedlo/židle nebo tak nějak :D

        0 0
      • Jakobo  

        Kozí hrádek? Jinak vím, 2010.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Tak prolézt si Pálavu je snad povinnost. Akorát tam musíš kolo vést, protože jsou tam zákazy a bude tam dost lidí. Určitě bych se mrkl na Děvín, Dívčí hrady, Stolovou horu a Sirotčí hrádek (všechny vrcholy Pavlovských vrchů) po červené TZ a NS.

      Parádní je centrum Mikulova se zámkem a Svatej kopeček, odkud uvidíš na Mikulov A Pálavu. Nejlíp po modré TZ od Mariánskýho Mlýna.

      Zámeckej park v Lednici s minaretem je na kole opruz, protože je tam zákaz a můžeš jen tlačit. Ale stejně je to tam pěkný, když tam nejsou davy lidí.

      Od tam bych se přesunul Valtickou alejí do Valtic :)

      Tam je hezkej zámek s parkem. Přímo na zámku je vinotéka, kde ti za jakž-takž cenu nalijí z ochutnávek. za 15–20 kč deci. Přes léto tam dělá sympatická holčina, která studuje střední vinařskou a můžeš si tam s ní i hezky popovídat o víně. Já si tam i zazpíval :)

      Tady můžeš koupit velmi levně solidní sudový, pokud půjdeš na objem :) Asi 30Kč/litr.

      Vemli příjemná vinotéka (sklep) střední vinařské školy je tady tam bývá milá paní, co ti o vínu zajímavě povykládá a schází se tam místní, co si rádi zanotují. Je to hned na rohu ulice.

      Asi bych to tak nějak zakončil v těch Valticích, tam je to nejhezčí :) Ráno, až budeš střízlivět, tak si vyjeď na kolonádu na kopci nad Valticama.

      (foto: Dívčí hrady, zámek Mikulov, Mikulov ze Svatýho kopečku, kaple na Sv.kopečku)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Valtice – sklep na ul.Hradební, zámek Valtice, sklep ul.Hradební, kolonáda.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Vypadl mi popis čtvrté fotky, to je Valtické podzemí. Obří sklep plný spletitých chodeb, kde si koupíš nějaký bodový etikety a za to piješ. Mají tam supr paštiku a husí sádlo.

          0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Děkuji pěkně. Tohle jsem přesně hledal:) takový malý návod:) Já sám bych ujel 100km denně, bohužel jedu s necyklisty a proto musím celou trasu nějak promyslet, abych je nezničil:) proto jsem chtěl vědět jen to nejdůležitější:)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Dobrý sou i Dolní Věstonice, je tam sklepní ulice, kde vysedávají místní a vyhlíží, koho zatáhnout do sklepa :)

          0 0
          • Dzordano_Bruno1  

            Tak to znám. Jednomu pánovi se to povedlo a opravdu hrůza :D nalil do nás vše, co měl při ruce .D

            0 0
      • frederick  

        Ten Sv.kopeček – to je to co jsem myslel…ten je fakt super;)

        0 0
    • M_ishak  

      Já bych ti mohl doporučit projezdit Podyjí, pokud tě zajímají nějaké historické stavby, tak mi se líbily mlýn ve Slupi, pevnosti z II. s. v. v okolí Šatova, kousek od Šatova na jih přes Hnanice dojedeš do Retzu, kde mají úžasný aquapark, taky se dá parádně pojezdit v Dolních Rakousích, kde je pěkně všude a přijdou tam i kopečky (z jednoho mám dosusud nepřekonaný rekord 78 km/h).

      0 0
    • Internaut  

      Pokud budeš jezdit v okolí sklepů – nezapomeň na povinnou výbavu

      0 0
    • Igor Hnizdo  

      Jen doplnim nobelowskiho.

      Mikulov je skoro na den sam o sobe a bez kola. Namesti, zamek, park, hradby, kozi hradek, kopecek a hospodske zahradky na hradbach s vyhlidkou na mesto.

      Lednice je takova klasika. Tam se muzes placat na rovnice taky tak den nez ti to zacne pripadat jednotvarny. Jinak do parku okolo (2km) jen jako pesak. Ty lesiky a louky dal co jsou soucasti arealu s kolem.

      Palava doplnim na cervene dolu z kopecku v levotocive z devina smer perna/souteska zastav v zatacce u stozaru a poplez z cesty a rozhlidni se ne moc u kraje. I kdyz zespod to vypada jeste lip, takze z cervene na soutesce uhni na zelenou a projed si soutesku spodem. a pokud rodinka nema rada uzsi cesty tak to zase nad souteskou zelena/modra otoc zpatky k soutesce a vychutnej si to dolu. jinak je tam z kraje u soutesky odbocka k seniku tak 200 metru? a tam je taky peknej vyhled pokud se ti to nechce jet az dal.

      U Lanzhotu/Se­kule(SK) pohranicni opevneni pokud uz nebudes vedet co roupama.

      Znojmo si nech treba na pristi rok az pojedes k Vranovu i tam je toho dost k videni ;-)

      0 0
    • m4rkus  

      Chtěl bych projet trasu Břeclav-Brno a cestou navštívit Lednici a Děvín. Může se tam s kolem za předpokladu, že na ním nepojedu? Pokud ano, jak se nahoru nejlépe vyškrábat, pojedu od Pavlova. Díky

      0 0
      • Hejdik  

        My jsme na Děvín šli z Dolních Věstonic po červené

        http://www.mapy.cz/…

        není to tak příkré a dá se jet i na kole.

        Je tam teda kousek docela kamenitej terén,ale na MTB se dá.

        Pak dojedeš na hranici Chráněné oblasti a tam už musíš lesem pěšo,ale v poho se to dá i když vedeš kolo.

        0 0
        • Markony  

          Tež není špatná trasa Strachotín směr Dolní Věstoce před nimi odbočíš na hráz a jedeš podel vody projdeš pod Pavlovem potom po hrázi k vypustiti přejdeš most a směr Bulhary a dojedeš až do Lednice ± 30 Km

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.