• houska69

    Uvažuji o koupi kola a padla mi do oka Merida One-Forty 800-D a to z důvodu ceny. Momentálně jezdím XC a DH. Merida by měla být místo XC kola, které používám jak na „tréninkové“ vyjíždky nebo lehčí trails. Zajímaly by mě názory lidí, kteří měli možnost tenhle rám projet. Nechtěl bych úplně přijít o pocit z pevného XC biku, ale taky si rád dám technické sjezdy i výjezdy plné šutrů a kořenů. Zatim jsem měl možnost vyzkoušet letošní Giant Trance X3 a to bylo asi přesně to, co mi vyhovovalo, cena je však jinde. Porovnání určitě uvítám. Popřípadě kdyby byl návrh na jiná kola, budu rád. Jak asi funguje ten tlumič a vidlice na meridě? X-fusion O2 RC, asi nelze očekávat něco jako propedal u Fox RP2? Všem děkuji za rady a příspěvky.

    Odkaz na bike: http://www.merida-bike.cz/…y-800-d-2011

    0 0
    • zbyshek  

      Poradil bych ti jit do toho Gianta. Taky jsem se strasne sekal kvuli cene, ale nakonec jsem to vzal na splatky (nastesti v nejake akci bez navyseni) a jeste jsem mel slevu na vsechno ostatni. Navic v CykloWorldu uz jsou ted docela slevy a kdybys slevil i ty a sel do Trance X4, tak jsi skoro na stejne cene…

      http://www.cykloworld.eu/…nce-x-4–2011

      0 0
      • houska69  

        Trance X4 2011 je ve výběru. Možná se podaří a pořídím ho za dobrej peníz z bazaru. Bude to chtít ale vyměnit tlumič, ten Float R je prej bída. Trance X3 jsem měl týden doma, takže vím jak se chová. Byl jsem max spokojený, ale neseděl jsem krom RB IQ na ničem jiným v téhle kategorii. Merida mě docela padla z pohledu komponentů a možná bych tech 140 mm zdvihu občas i využil (oproti 125 mm u Gianta). Zatim jsem se na ni nikde moc nedočetl, krom biketestu v nějakým časáku, ale to neberu, protože mi přijde, že v těch testech chválejí snad všechno… V celku vím co od kola chci, myslím si, že jsem schopný rozeznat i kvalitu odpružení (zkušenosti z DH). Ale podle popisu výrobce nedokážu odhadnout, jak funguje ten tlumič, vidlice, či konkrétně rám. Proto jsem se obrátil zde na lidi, který se na tom už vozí, či se svezli. Rád bych si přečetl konkrétní pocity…

        0 0
        • AleZ80  

          Pokud to dobře čtu, tak propedal ten tlumič nemá. Pouze zamykání. Ten rám je jednočep, takže náchylnější k houpání a „zamykání“ zadní stavby při brzdění. A taky není z nejlehčích. Ale za tu cenu je to pěkně vybavený kolo.

          0 0
    • wenda.simon  

      Má to jeden kamarád, teda 1500-D a je maximálně spokojenej. Má to na na lehčí traily a takový poježdění.

      Třebas konkrétně ta 1500-D by šla sehnat za nějakou lepší cenu… ale i ta 800-d

      0 0
    • AleZ80  

      Ahoj,

      jsou tu nějací uživatelé, kteří sedlají letošní nebo loňskou Meridu One-Forty 27,5" ? Pokud ano, prosím o nějaké info ( jak jim ta VPP stavba chodí, zda jste měli s kolem nějaké problémy atd. ). Díky!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.