• ememem

    zdravim, nejak ma to bikovanie zacalo viac bavit tak som si povedal ze zajdem obcas na nejaky ten maraton ak sa mi bude prostredie pacit. a ze si rovno u­robim radost a ku­pim si nejaky no­vy bike. chcel by s­om vyslovene maratonsky bi­ke(fulla) na dlhe a t­echnickejsie hor­ske maratony. nie u­plneho chrta, ne­ch to ma aspon trocha p­ohodlia, staci mi ked dojdem nie posledny. z tych co som si mal moznost trocha osahat a trocha sa odviezt

    http://www.specialized.com/…CBkModel.jsp?…

    http://gb.cannondale.com/…el-8VM1.html

    http://scottusa.com/…urance_trail

    teraz mi nejde o to ci karbon a aka vybava, jedna sa mi o ram. ak by mi k tomu nejaky uzivatelia pripadne skusenejsi bikeri/maratonci vedeli cosi povedat (±sy, -sy, nejaku skusenost, postreh a tak) k tomuto vyberu bol by som ra­d. pripadne nej­kay tip co es­te by mohla byt al­ternativa(ako­ze napr. je stump este na toto jazdenie alebo uz je to skor all mountain a pod.). alebo es­te ina znacka­. najradsej zo sku­senosti. dik.

    0 0
    • Zerocool  

      asi bych šel do sparka, číslo podle financí:)

      0 0
    • jonti  

      Na dlhe maratony sa hodi chrti full, lebo nakoniec ta aj tak najviac znici to stupanie. Takze Spark so 110mm je podla mna ideal.

      Na druhu stranu ziaden z bikov ktore mas v prvom prispevku nebude zly, lenze vsetky su uz take o stupen viac all mountain nez cisto zavodne biky. Ak ich ale trochu vyladis do hrtenia – uzsie riaditka, posed, tak ak neplanujes prvych 20% na maratonoch, tak su v pohode.

      0 0
      • Zerocool  

        potom je lepší neladit a vzít Sparka…

        0 0
    • ememem  

      reopen

      trocha sa s tym vyberom dlhsie babrem lebo uz bych bol rad abych sa neotento a nemusel to zachvilu menit. to co som nemal moznost prakticky aspon par desiatok km otestovat resp. sa z povodneho vyberu ukazalo ako nie uplne ok som vyradil.

      zatial som po radach (thanks) a praktickych testoch dokonvertoval k uzsiemu vyberu epic, spark, anthem.

      bych si ale dovoli doplnujucu otazku. kedze mam furt viac a viac pocit ze si s fullom nejak moc nerozumiem (som si tu o tom viac krat pokecal) tak este zvazujem nieco take ako je „pruzenie“ bez tlmica t.j. len na zaklade specialnej upravy zadnej stavby pomocou karbonovych planziet  - nieco ako je pells medium tail, duratec canner alebo cannondale ktory tvrdi ze to pruzenie vplyvom karb. planziet v zadnej stavbe je az 5cm.

      kedze nemam nijaku moznost si to v reale vyskusat tak otazka(y) –

      • ma s tym niekto prakticku skusenost?
      • sprava sa to aspon trocha ako odpruzeny bike alebo je to cisty PR ofuk resp. da sa to aspon priblizne porovnat s pruzenim na „nizkozdvihovom chrtom fulle“ ?
      • je to blizsie ht bez badatelnejsieho pruziaceho efektu alebo skor ako „tvrdy chrti full“ ?

      dik.

       
      0 0
      • gemini  

        Já jezdím Epica a a koli nejsem chrt, ani závodník, jsem moc spokojenej – kolo přesně podle mých požadavků = hodně pohodlný HTčko:-) Co se týče variací pružení na základě karbonových planžet, bych já osobně asi vynechal – nemyslím si, že by byl přínos pro pohodlí a jízdních vlastností ( trakce zadhího kola na nerovným povrchu, tlumení v rozbytejch pasážích…) takovej jako na fullu – ale to jen teoretizuju, vlastní zkušenost nemám. A co se týče výběru kola pro maratony – kdybych měl vybírat svýho fulla teď , asi bych šáhl po Giant Anthem X…

        0 0
        • gemini  

          a koli = ačkoliv, rozbytech = rozbitejch – ach jo, ta moje mateřtina…

          0 0
        • ememem  

          preco? (som ho neskusal iba advanced ale rad by som.)

          0 0
          • gemini  
            1. ty rámy se mi líbí 2) u X2ky se mi zdá solidní osazení za tu cenu ( sid team, komplet XT, solidní kola ) 3) přítelkyně jezdí trance 3 a Maestro funguje řekl bych víc než dobře. Ale výběr je na tobě – chce to zkoušet a zjistit, co ti vyhovuje nejvíc…
            0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce