• hammer.bird

    Takže na začátek chci říct, že mě baví na kole dost skákat (i dost velké skoky) a jezdit i z kopců dolů :) ale často taky jezdím na kole na tréninky fotbalu a výlety a výjezdy na Lisou apod. Tudíž celopéro.

    Rozhodl jsem se tedy, že pro mě bude nejlepší volba kolo XC nebo AM když neexistuje žádný univerzál :D

    Sice ještě šetřím nějaké peníze, ale už tak nějak vím co bych chtěl, ale pořád se neumím rozhodnout a proto chci slyšet i vaše názory a rady.

    Moc se mi líbí značka Specialized.. cena tak od 30 až 40 možná 50 tisíc, ale to spíš už ne, je to moc.

    Jde mi hlavně o porovnání těchto modelů co vypíšu níže.

    camber elite 2011: http://www.nevix.cz/…mber-elite-/

    camber expert 2011: http://www.nevix.cz/…ber-expert-/

    stumpjumper fsr 2011: http://www.nevix.cz/…r-fsr-comp-/

    pokud máte lepší tip, sem s ním…

    Anketa: které z nich

    0x
    0%
    1x
    13%
    0 0
    • hammer.bird  

      jde mi i o to, jestli si na zdvihu 120/120 užiju nějakou legraci nebo budu mít strach abych to nezničil :)

      vážím 83kg, měřím 184cm

      0 0
    • Azmir  

      Pokud nezávodíš, tak si kup toho stumpa, pokud ho ještě budou mít, ujedeš s tím vše a z kopce si to užiješ a nějaký skok s tím taky zvládneš, jenom bacha aby ti ho na fotbale neukradli, lidi jsou svině :)

      0 0
      • hammer.bird  

        no a co říkáš na to osazení ve verzi comp, neodejde to brzo *****?

        0 0
        • Azmir  

          Tak toho bych se vůbec nebál, jsou to komponenty běžné střední třídy, stačit zavčas měnit řetěz, jednou za čas kazetu a převodníky a občas taky lanka a bowdeny, máznout sem tam vidli a řetěz a vše vydrží desítky tisíc kilometrů.

          0 0
    • maajkee  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Kubiczech  

      Camber je na 120mm zdvih líná mrcha, zvlášť v tomhle osazení. O SJ mám nutkání napsat něco podobného, ale přeci jen to není to první, co tě v sedle napadne. I tak SJ, jestli teda nutně velké S.

      0 0
    • bleach  

      musi to bejt spesl?

      0 0
    • jIrI___  

      Stump jasná volba. Je to perfektní žehlička a připadlo mi, že jede ± stejně jako Camber, který má nižší zdvihy.

      0 0
    • Tehu  

      za me jedine Stump mel jsem osobni moznost srovnani i projeti na obou a stamp me prijde daleko zehlivejsi, pohodlnejsi, proste jak nekdo rika nej universal. Camber je takovej zprznenec me prijde, ne ze by mel malo zdvihu ale na rychlosti mu urcite nic nepridali, jen na pohodli ubrali. Jedine minus jsou divne OEM plaste, v terenu zadna slava bych rekl a na asfaltu se dost valej. Takze az ojedu plaste budu spokojen na 1000%. Mel jsem stejnou volbu jak ty a jsem zesrdce rad ze jsem zvolil Stumpa.

      Jako jedinou moznou alternativu krom spesla bych koukal po Giantovi Trance X nebo spis radeji Reign…

      0 0
      • Lachtis  

        Dovolím si připojit se do diskuze a zeptat se Tě na Stumpa. Uvažuji o novém kole a Stumpa fsr mám také v hledáčku. Bude to můj první full a jezdím také do práce a sem tam si dám amatérský závod, ale na kole si chci především užívat. Ovšem nechci být nejpomalejší a při nějaké víkendové tůře (cca70 km) nechci být strhaný jako pr.se :-). A tak se ptám dá se s ním bez větších problémů jezdit cca 60km trasy?

        Díky

        0 0
        • Tehu  

          60km ??? Samozrejme !!! Ja mel Htcko docela dozavodna posezem tak se citim po delsich trasach mnohem uvolneneji. Nevim tedy jestli je to na zavodeni. Neumim posoudit to me nikdy nebralo. Kdyz srovnam letosniho stumpa 2*10 s predchozim Htckem 3*9 co mel predni placku o 44zubech pomalejsi na maximalku je, ale ne vinou zdvihu a geometrie ale zkratka prevodama. Co ztratim na asfalru hrave dozenu v terenu :DDD Co se kolektivu tyce, zalezi s kym a kde se pohybujes a porovnani fyzicky.

          0 0
          • Lachtis  

            Díky, v podstatě si mi řekl vše co jsem tak nějak tušil, jen jsem si to chtěl ujistit od někoho, kdo to kolo má. Teď už si jen kolo půjčím v nějakém concept store (nebo jak tomu říkaj) a podle toho se rozhodnu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.